Az ukrán erők több mint tíz orosz állást foglaltak el vasárnap a Donyeck megyei Bahmutnál – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon.

"Változatlanul nyomulunk előre Bahmut peremvidékén. Egységeink ma több mint tíz ellenséges állást foglaltak el Bahmut külvárosának északi és déli részén, és megtisztították az Ivanyivszkij település környéki erdők jelentős részét az orosz erőktől. Különböző helyszíneken orosz katonákat ejtettek foglyul az ukrán alakulatok"

- írta Maljar. Hozzátette, hogy Bahmuton belül továbbra is súlyos a helyzet.

"Az ellenség összegyűjtötte ott minden erejét, és megpróbál előretörni, mindent elpusztítva, ami az útjába kerül. A heves csaták tovább folytatódnak" – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a Bild című német lapnak adott nyilatkozatában – amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett – kijelentette, hogy Bahmut az ukrán ellentámadás "előjátéka". "Ukrajna saját kezébe vette a kezdeményezést. Ez nem jelenti azt, hogy Bahmut holnap felszabadul, de a heves harcok folytatódnak, és Oroszország harci képessége tovább romlik. Tágabb értelemben Bahmut az ellentámadás előjátéka. Ez az az ajtó, amely megnyitja Ukrajna előtt az utat egy sikeres ellentámadás megindításához" – fejtette ki Podoljak.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 06:26

Gondolt át újra.
" ...az oroszok igen jól állnak, hiába harcolnak az egész nyugattal . "
jáger laszló
Hát ez több mint semmi,habár a győzelemhez fölöttébb kevés!!
Ez csak az ukrán propaganda...
csak ennyi
barátilag J.L.
Sziszifusz
@Shikari: 06:26

Gondolt át újra.
" ...az oroszok igen jól állnak, hiába harcolnak az egész nyugattal . "
ómió
Tőlünk az efftársak meg ott sincsenek!? Hát, tényleg "vacak emberek"!
simmering73
@Shikari: Ahhoz képest, hogy napokat vizionáltatok a sosemhazudtak oroszokkal Ukrajna lerohanásához, elég szarul áll a szénátok. Így van az, ha második világháborús haditechnikával akar győzni valaki a mai világban.
csak úgy....
@Shikari: "A folyamatos hazudozás ellenére az oroszok igen jól állnak" - igen, több mint 200.000 elesett ruszki katona..., tibi te egy idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.