Svédország Gripeneket küldhet Ukrajnába.

Svédország hozhat fordulatot az Ukrajnában zajló háborúbanHandout / Ukrainian presidential press-service / AFP

Svéd sajtóértesülések szerint a stockholmi kormány komolyan fontolgatja, hogy JAS 39 Gripen vadászbombázókat küldjön Ukrajnának – tudta meg az atv.hu. A Gripen a jelentések szerint kiváló választás lenne az ukránoknak, ugyanis a svédek éppen hasonló háborús helyzetekhez fejlesztették ki ezt a harci gépet. Svédország ugyanis korábban egyáltalán nem zárta ki, hogy az egykori Szovjetunió egyszer csak rátámad. Márpedig az alig tíz és fél milliós ország csak akkor vehette volna fel eséllyel a harcot a szovjet haderővel, ha sikerül kivívnia a légi fölényt.

A Gripen szállítása az ukránoknak a svédeknek is megérné, hiszen nyilván a gépek legalább egy részéért fizetnének az ukránok.

De ennél sokkal fontosabb lenne, hogy a Gripen végre harcban is bizonyíthassa képességeit. A lap szerint valami már megindult a két fél között: május végén a svéd védelmi miniszter egy tévéinterjúban közölte, hogy kormánya "pozitív szellemben" vizsgálja az ukránok Gripen iránti érdeklődését. Pål Jonson szerint engedélyezhetik, hogy ukrán pilóták kipróbálják a JAS 39-est és a gép szimulátorát, illetve a szakértőik tanulmányozhatják a Gripen földi támogató rendszereit. 

Állítólag 16-18 repülőgép átadásáról lenne szó első körben.

Forrás: atv.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@justhpeter: A magyar kormányzónak folyton valami baja van, mert az összelopott, összeharácsolt vagyonkát állandóan veszély fenyegeti. És most, hogy már többet összelopott mint a Dárius kincse akkor már a szalmaszálba is kapaszkodik.

Remélhetőleg az utolsóba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nem lehet, hogy ez a baja a magyar kormánynak ?
Peller Anikó
@justhpeter: A magyar kormányzónak folyton valami baja van, mert az összelopott, összeharácsolt vagyonkát állandóan veszély fenyegeti. És most, hogy már többet összelopott mint a Dárius kincse akkor már a szalmaszálba is kapaszkodik.

Remélhetőleg az utolsóba.
izéke
Na itt van az eb elhantolva,ezért késik a NATO bővítés,de hiába,nem feltétel a tagság az ukránok támogatásának, úgy kell nektek retek ruszkik és csatlósaik!
Pálinkás Pál
@Maccska: ja.,bizonyára azért hullanak az orosz gépek, mert olyan ászok, igaz nyomi..?..
justhpeter
@Peller Anikó: Biztos lesz még egy pár húzása, de azok már nem számítanak, hiszen a tényleges életfogytiglant nem lehet Bicskéig vagy Lovasberényig meghosszabbítanai. Ha a Nemzet Háziszárnyasa mégis közkegyelemre méltónak találná, keresnénk módot arra hogy a ÍHáziszárnyast ugyannyi időre közös cellába tehessük a kolostormalaccal. Mivel az ott tartózkodásuk időben már végtelen lesz, találnak időt arra, hogy az élettörténetüket megírhassák. A gyesznónak javaslom a
Mein (straße) Kampf címet
Pálinkás Pál
@KisTehen: de lesznek,mert kapnak, a ruszkik meg kifogynak belőle...
izéke
@KisTehen: majd küld nektek észak korea modern migeket,kamikázénak meg jól lenne HA el tudna egyáltalán repülni 200 km-t hiba nélkül
Qqberci
Érdekes fejlemény: mivel eddig sikerült megakadályozni Svédország felvételét a NATO-ba, így nem egy NATO-tag, hanem egy független ország szállít fegyvert Ukrajnának...
Nyírfa
@Qqberci: tegnap, 16.55

Még jobb is! :)
ómió
Ezek a viking idióták nem nyugszanak, amig bele nem másznak a háborúba!
simmering73
@KisTehen: 19:04 Ezt hol olvastad? A faszparaszton?
Juhász István
Majd a magyarok jól lerendezik a svéd Rrippen- küldözgetést. Nemáhogy ! Majd jól kitalálják, hogy egy Únión kivüli ország / Svédország... / miképpen adhat fegyvert Ukrajnának... Merthogy nem fogja a magyar parlament- a kisbetűs leirás nem volt véletlen - megszavazni a svéd Nato csatlakozást. Boritékolom legalábbis.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.