Az ukrán ellentámadás teljes kudarcot vallott – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami televízió vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorának nyilatkozva.

Putyin kiborult az ukránokra: mi békét akarunk, de ők háborúzni akarnak...

Fotó: MTI/AP/Pool/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov

Az államfő azokra a Kijevben elhangozott nyilatkozatokra reagált, melyek szerint az ellentámadás megrekedt.

"Ami az ellentámadást illeti, amely állítólag elakadt, az igazából teljes kudarcot vallott" – mondta Putyin.

Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg mindazonáltal újabb támadó hadműveletekre tesz előkészületeket egyes frontszakaszokon, amit az orosz fél lát és ennek megfelelően reagál is rá. Az orosz fegyveres erők taktikáját "aktív védelemnek" nevezte.

"Csapataink gyakorlatilag az egész térségben javítanak a helyzetükön. Egy elég nagy területen"

– mondta, konkrétan a kupjanszki, a zaporizzsjai és az avgyijivkai csapásirányt megnevezve.

Putyin úgy vélekedett, hogy ha a Nyugat "forró" konfliktusba lép Oroszországgal, akkor az nem korlátozódik majd egy "különleges hadműveletre". Az államfő Pavel Zarubin műsorvezetőnek arra a felvetésére reagált, hogy egy amerikai kongresszusi bizottság ajánlása értelmében fel kell készülni az Oroszországgal és a Kínával megvívandó egyidejű háborúra, beleértve a nukleáris konfrontáció lehetőségének figyelembevételét is.

"Mi abból indulunk ki, hogy mi békét akarunk, de ha ők háborúzni akarnak Oroszországgal, az már egy teljesen más háború lesz, nem egy különleges művelet"

– hangsúlyozta Putyin.

"Nézzék csak meg, vajon a Közel-Keleten egy különleges hadművelet? Összehasonlítható egyáltalán (ez a két háború)?" – tette hozzá.

Kétségbe vonta, hogy épeszű embernek megfordulna a fejében, hogy az Egyesült Államok háborúra készüljön Oroszország ellen, ugyanakkor hozzátette, hogy "mindannyian háborúra készülünk, mert egy jól ismert ősi elvet követünk: ha békét akarsz, készülj a háborúra".

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi hadijelentése szerint az orosz fegyveres erők az elmúlt nap folyamán öt fontszakaszon 15 rohamot vertek vissza. Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok között nevezett meg egy vezetésipontot, egy rádiókommunikációs központot,. négy lőszerraktárt, egy harckocsit, 11 páncélozott harcjárművet, valamint három HIMARS-rakétát és 67 drónt.

Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint egy Szu-27-es vadászrepülőgépét vasárnap visszafordulásra kényszerített egy, az orosz határ felé közeledő RQ-4B Global Hawk típusú felderítő drónt a Fekete-tenger vizei felett.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. Herszon megyében három civil életét vesztette, egy pedig megsebesült ukrán belövések következtében.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Miután meggyógyulni már nem fog, nem akar békésen elaludni? Mielőtt kiesik valahonnan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Miután meggyógyulni már nem fog, nem akar békésen elaludni? Mielőtt kiesik valahonnan.
justhpeter
Jövő héten legalább nem fogja hergelni a tömeget ez a ganaj, mert megy Pekingbe a másik kép pofátlannal találkozni.
simmering73
A Lajtától keletre mind egy utolsó mocskos, hazug gané.
kereső
Nagyon elpicsázták az ukránok Avigyijivkánál az orosz elit alakulatot.
"Azonnali túzszünetet'!!!, mert békélt akarok!
gina
Ez ugyanolyan elmebeteg mit OV, agyi károsult mindkettő, ha iyen a békemadár akkor szomorú világ ez
human
Putyin szavazóknak is aranyhal memóriájuk van, mint a fideszeseknek.
Péter2
Menyetek haza , addig még nem teszitek lőni fognak rátok . hát nem sikerült a villámháború .
kereső
@Őrnagy: 17:06 Minden stimmel, csak az a probléma a gyurcsányozós szöveggel- hogy az a vacsora 2009 novemberében volt, amikor GYF már nem volt kormányfő.hvg.hu/vilag/20091125_gyurcsany_putyinnal_vacsorazott
Ja, közvetlenül utána orbánt látta vendégül Szentpétervárott- négyszemközt.Tudhatunk erról is valamit, ha már olyan jól értesült vagy, mi történt azon a szűkkörú magánvacsorán.
Toller Béla
@Őrnagy: Egyfolytában hülyeségeket beszélsz, de most már ocsmány is vagy. Van ebben valami irányultság. Tedd le - legalább - a bárcát, amelyet bitorolsz, legyél jutasi őrmi, vagy segédgh-s tizedes ...jelölt-helyettes ...
namihami
Eldönthetetlen a kérdés, hogy a Putyin hülyíti az Orbánt vagy fordítva!
De az agylágyulás (mindkettő esetében) tény!
Béla333
Az oroszoknak vissza kell menni a saját határaik mögé, kifizetni az általuk okozott károkat, a háborús bűnöket elkövetőket le kell csukni és máris béke lesz.
Mert azt hogy gondolják, hogy megtámadnak egy szomszédos országot aztán még ők akarják diktálni hogy mit tegyen a megtámadott?
Menőmanó
@Őrnagy: Magam is azt gondolom, hogy mivel Putyin szeret zsarohatóvá tenni embereket, Ferinek is az lett volna a sorsa, de mivel rövid ideig volt miniszterelnök, nem tudott virágba borulni ez a perverz barátság. Akkor sem helyeseltem a túlzott ruszki barátságot, meg most sem.
Másrészt ez semmi esetre sem mentség a geci számára. Ilyen lelkesen nyalni egy terrorista gyilkos seggét ahogy orbán meg a nikkelbolha peti szokta, Gyurcsány biztos, hogy nem lenne képes.
kereső
@Őrnagy: Erre gondolsz? Na akkor tanulmányozd a "déli áramlatot":
www.nemzetesbiztonsag.hu/cikkek/sz__biro_zoltan-a_deli___ramlat_es_a_nabucco.pdf

Egyébként hiányolom, ha már ezen cikk alatt is olyan jól esik gyurcsányozni , hogy senki meg sem emliti azt a tényt, hogy Gyurcsány Ferencnek és feleségének köszönhető, hogy vissza került Magyarországra a második vh. után a szovjet hadsereg által elrabolt Sárospataki Könyvtár könyvgyújteménye, amely egyedi- világon egyedül álló könyveket is tartalmaz.
Legyen már valami pozitiv hozadéka is a" patás korszaknak "( 4,5 év- amit csak a történelemhez analfabéták mondanak korszaknak).
kereső
@Őrnagy: "2008 februárjában Gyurcsány a Kremlben írta alá Putyinnal a Déli-Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló megállapodást, majd 2009-ben már ex-miniszterelnökként is meglátogatta Gyurcsány az akkori orosz kormányfőt, Vlagyimir Putyint. Ezen a találkozón a korabeli sajtóbeszámolók szerint beszélgettek a gyerekekről és a nemzetközi politikáról is."
Nem mellesleg nagyon messze kerültél a moszkvai ukrán éttermi vacsorán megbeszélt "magyar energiapolitikától a valóságig. Ha, nem lennék úrinő, még azt mondanám, hogy "hazudni tetszik"- avagy igy kell elhajlitani a valóságot.
Na csú- nyald tovább orbán feneséges scheggét, és az oroszokét.
terlasz
Ezek már arcpirító orbáni mélységek. Hogy ki kitől tanult...?
izéke
Látjuk milyen az oroszok által elképzelt és szavatolt béke es mennyit is ér a szavuk. Látjuk a hadseregük erejét is. Ha az atomarzenáljuk is ilyen hadrafogható állapotban van és ennyire ütőképes...a NATO lesöpörné a térképről az egészet ha nem egy védelmi szövetség lenne,hanem támadó. Tudja ezt putyin is,ismeri az esélyeket,ezért szít az egész világon most fegyveres konfliktusokat,lásd Izrael,Koszovo,hogy ezekkel is elterelje a figyelmet magáról és a kudarcáról. Megosztva ezzel az Ukrajnának adható segítséget. Nem véletlenül rakétáznak még mindig a palesztinok,azt akarják,hogy az izraeliek kifogyjanak a védekező rakétákból és akkor jön az iráni támadás. Na ezért van a tengeren az amerikai flotta segítségül. Ha irán támadni mer,az hadüzenet lesz és az ajatollah mehet az istenéhez és kap 72 szájert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.