Nem volt nála elég váltópénzt, ezért le kellett szállnia a fiúnak.

Kibabrált a buszsofőr a magyar mulatós sztár fiával, ennek még lesz folytatásaFotó: Pixabay

Húszezressel akart kifizetni egy 300 forintos jegyet Csokis Tibi 18 éves fia, a buszsofőr azonban leszállította, mert nem tudott neki visszaadni.

A zenész a Blikknek azt mesélte, fia egyből felhívta a kínos eset után, és Tibi is eljátszotta ugyanezt a sofőrrel, de persze neki sem tudott jegyet adni.

Szerintem ez nagyon nincs így rendben. Erre azt a választ kaptam, hogy lelkiismeret-furdalása van azóta is a dolog miatt, de mivel nincs váltópénze, nem tud mit csinálni. Elfogadhatatlannak tartom, hogy bárkit le lehet zavarni egy járműről, miközben nem bliccelni akar

- mondta a lapnak Csokis Tibi.

A Volán sajtóosztálya egyelőre nem reagált.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
És miután be tartotta a szabályt, megbüntetik a sofőrt.
Nálunk már mindenki sztár, aki be tud programozni egy szintetizátort, és lelkesen belebődül a mikrofonba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Csokis tibi...Ez is egy " érték " lehet...
Nessy
És miután be tartotta a szabályt, megbüntetik a sofőrt.
Nálunk már mindenki sztár, aki be tud programozni egy szintetizátort, és lelkesen belebődül a mikrofonba.
Elad0tt 0rszág
Ez a váltópénz dolog sok helyen problémát jelent egyébként. Hozni kellene rá valami szabályt, hogy aki elad, szolgáltat, biztosítsa azt hogy tudjon visszaadni. Van amikor az embernél nincs kisebb pénz, és még egy kisboltban is elküldik hogy váltsa fel. Ennek egyáltalán nem így kellene működni.
Dr plágium
Köztudott, hogy ha a járművön fizetsz kérik kikészíteni az összeget. Nem biztos hogy 20-10-5 ezerből vissza tud adni a sofőr. Nem tudom merre járt az a busz, de talán a sofőr biztonsága miatt sincs nála 50-100 ezerért aprópénz. Gondoljunk bele, ha mindenki 20 ezressel akar fizetni mennyi váltópénzzel kellene rendelkeznie.
kereső
Mecsoda hir! Bezony ám- egy sohasem hallott sztár??? ( magyar celeb) fiacskája szivatni akarta a sofőrt- és meg van sértődve, hogy nem hagyták. De, bliccelni akart a drágalátos, csak nem jött össze. És a volán lesz szives nem felelősségre vonni az autóbusz vezetőjét.
szegfue
@Horizont: Nézd meg @fahrenheit451: linkjét!!!
Giovanni Alba
A címhez : a sofőr nem "babrált ki" a "sztárcsemetével", egyszerűen nem volt nála elegendő váltópénz. Ha pénzbedobós, forgókeresztes a nyilvános WC bejárata, akkor a húszezressel nem nyílik. Amúgy meg : üres volt a busz? Az utasok nem adtak volna kölcsön? 10 ember fejenként 30 Ft (fülenként 15). Sántít ez a történet nagyon.
Málna
Abban tökéletesen igazat adok nekik, hogy ha a fizetés kötelezően bankszámlára jön, akkor biztosítani kellene, hogy az alapvető dolgokat kártyával is tudjuk fizetni. (Nem ördöngősség ez, a MÁV-nál is megoldották.) Nekem állandó problémát okoz, hogy mennyi készpénzt hagyjak magamnál.
Yoda69
A sofor helyesen cselekedett. A milliardos csemete vehetett volna mondjuk egy kolat a kozeli bufeben, mielott felszall a buszra. Gondolhatta volna hogy a busz nem valtobank. Vagy arra szamitott majd a sofor kifizeti helyette? Az is lehet hogy direkt poenbol csinalta.
Málna
@Dr plágium: Ezért kellene bevezetni a kártyás rendszert.
wpym
A sofor nem penzvalto, jol tette, hogy elhajtotta.
sokanvagyunk
Egy valamirevaló sztárcsemete aki csak húszezresekkel van kitömve mondhatta volna: - nem kérek vissza... :)
Dr plágium
@Málna: Azért vannak még akik nem számlára kapják a jövedelmüket. Pl. a feketén vagy napszámba dolgozók, és sok nyugdíjas is postán kapja stb.
szegfue
@Dr plágium: Van ennek ellenkezője is! A János kórháznál lévő villamosmegállóban az automatából csak kártyával lehet jegyet venni, kp-t nem fogad el! Többen toporogtunk a gép előtt -- mindegyikünk vidéki volt -- nem tudtam mi lehet az oka... végül is én tudtam venni kártyával 10 db jegyet, amit eladtam a helyszinen készpénzért. Tehát amig nem tudnak minden buszra kártya elfogadót tenni, addig ez az "előre elkészitett apró" lehet csak a megoldás. Nálunk is 250 Ft a jegy és ha csak 10 utas lenne és mindenki 20 eFt-tal fizetne, valóban sok váltópénz kellene... és ez csak 1 db busz, hol van még a többi?!
Dr plágium
@szegfue: A János khnál nem néztem meg, de a metrónál lehet venni kártyával és kp-vel is az automatákból.
Szép volt tőled, hogy segítettél a többieknek :)
Dr plágium
@fahrenheit451: 07:25-re Elment a kedvem még az élettől is...
szegfue
@Dr plágium: Elvileg lehetett volna kp-vel fizetni, mert jelölték a gépen, csak éppen -- vélhetően kiiktatták -- nem müködött. Persze nem a dicséretet akartam én "bezsebelni", csak éppen mindenki igyekezett elérni a vonatot... ebben segitettem és hát ez nekem semmibe sem került!
fahrenheit451
@Dr plágium: Bocsánat! Sajnos időnként megfeledkezem róla, hogy itt hús-vér emberek vannak, és ez nem egy videojáték.
Eladott Ország
Ki ez a senkiházi sztár? A szarházi tajparaszt, csak az eszét játszotta, ami azért nem ártana időnként barázdásítani. A falunapok királya? Van bőr a képén rendesen. Bár nem lehet rá haragudni, tanulatlan primitívektől nem várható el, hogy tudják, hogy lehet szabályosan buszon jegyet váltani .Bár ezeken nem fogna csak a baseball ütő. ( cigány szelídítő)
shop.pto.hu/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/g/r/grill.jpg
namihami
@fahrenheit451: Húúúúúú, napokig elhallgatnám!
Nekiálltam kidobálni a Beatles, Rolling, Status Quo, (és így tovább) cd-gyűjteményemet és át akarok állni a ""csokistibikre"". Egy örökkévalóságra szóló élmény volt...
És van, aki ezeket még meg is veszi és pénzt ad értük.
Nyírfa
Nem tudom, mi tetszett jobban: a táncoslányok kecsessége vagy a szárnyaló tenor? :DDD

Amúgy mindenkinek igaza van. Mert tényleg előfordulhat, hogy az embernél nincs elegendő aprópénz, de a buszsofőr biztonsága is fontos. Az is igaz, hogy aki tudja, hogy messzire utazik, és szüksége lesz a buszjegyhez kis címletű bankjegyre, vagy fémpénzre, az készüljön rá. De megoldás lehet a régmúlt mintájára beállítani a kalauzokat, egyrészt tehermentesítenék a sofőrt, másrészt ügyelhetnének az utasbiztonságra. A kártyával való fizetést is rendszeresíteni lehetne.
cikicakk55
@Elad0tt 0rszág: tegnap 22:13
Még is,hogy kéne működnie? Egy buszsoffőr főleg kora reggel és késő este nincs biztonságban.Képzeld el,ha csak úgy 100.000 ft lenne a kasszában apróban. Buszra üli egész más,mint a boltba menni.Általában már előző nap tudja az ember,hogy busszal fog egy másik városba menni. Úgy kell intéznie a dolát,hogy másnapra legyen annyi aprója,hogy meg tudja venni a jegyet. legtöbb soffőr amennyiben csak 2000 ft-osból kéne vissza adnia,akkor még felengedi az utast,hisz a másik város végállomásáig még lehet annyi utas,hogy vissza tudjon adni. 300 ft-os buszjegy nem túl nagy távolságra szól.Itt nem hinném,hogy össze jönne a pénz,hogy a végállomáson elszámoljanak. Ráadásul tényleg ott van minden buszon,villamoson,hogy a vezető nem köteles pénzt felváltani. Azért mert Ő egy "sztár"-nak a fia,még nem fognak a buszok változtatni az eddigi törvényeiken.
Dr plágium
@Horizont: Manapság ezeket nevezik sztárnak...
Pedig nekem Elvis Presley, Michael Jackson, a Beatles, a Queen tagjai stb. a sztárok. De bizonyára bennem van a hiba mert nem tudom értékelni az ilyen selejtet.
Elad0tt 0rszág
@cikicakk55: Nem a sztárságon van a hangsúly, hanem azon, mint írtam is, hogy már egy boltban sem mindig tudnak visszaadni. Amennyiben ez nem megy, vonják ki a forgalomból a 10 és a 20 ezreseket. Volt egy ismerősöm, aki pl. nem tervezett buszozást, csak úgy alakult, és csak tízes volt nála, a buszvezető meg hagyta felszállni a srác felelősségére. Így egészen fair a dolog, nem? Elvégre a buszvezető nem tudhatja bérletes e valaki aki nem fizet, őt nem terheli felelősség.
szegfue
@Horizont: Azért nem is irtam meg a véleményemet, szerettem volna, ha Te is részesülsz ebből az igazi "élményből":)) Először még azt hittem, hogy a fickó nyakában valami vágódeszka lóg, mire rájöttem, hogy az egy irdatlan ronda nyakkendő:)
szegfue
@namihami: 13:26 Húúú, de jót nevettem!
nezelodo
Na szegény sofőr azóta is az emlékeiben kutat, ki lehet az a nagy sztár, a "csokostibi" aki elkezdett a hagyományaik szerint kötekedni vele!?
jesz
ezek a szarcsimbókok valamivel mindig kitűnnek: az egyik villanyt-vizet-gázt lop a lakótelepe gazdaságos üzemeltetéséhez, a másik villanyt lop az étterme érdekében, de úgy, hogynnem is tud róla..arra azért ügyel, hogy egy hajtincs mindig a szemébe lógjon...néhány, már igenszottyadt művész pedig azzal próbál ismert maradni, hogy panaszkodik a kevéske nyugdíjára...persze a villát nem adja el, mert elképzelni sem tudja magát száz négyzetméteres panelben...vagy évekig tartó pereskedés után kilakoltatják, és panaszkodik, hogy most meg kell húznia magát egy kisebb válalkozásában...ja, és segítséget kér az imádóitól...
Van olyan is, aki író, egyetemi tanár létére a gimnazista lányának tízezrest ad, hogy azzal vegyen jegyet...hát persze hogy nem sikerül, leszállítják..érdekes módon az apuka a kocsijával a busz után megy, hogy majd megmutatja...és nem szégyenli ezt nyílvánosságra hozni, dicsekvő üzemmódban.
És büszkén hírt csinálnak abból, hogy kibabráltak a buszsofőrrel.

Hogy előre megvegyen tíz jegyet, vagy bérletet, vagy legyen aprója...?
Giovanni Alba
@szegfue: Meglehet (mert igyekszem a legjobbat feltételezni) megtelt a persely és az alkalmazott már sietett is oda, csak éppen valahol sorban állt jegyért :-)
1magyar
Az a "szerencsétlen" gyerek akinek csak! 20 ezrese van! Nem elég baj, hogy a buszsofőrnek kell jegyet is adni meg még a menetidőt is tartani, nem lehetnek náluk százezrek, hiszen így is életveszélyben vannak.
Aki utazni akar, igen is vigyen aprót.
szegfue
@Giovanni Alba: Ez is egy lehetőség!:))) Csak az 1 hónap alatt nem ért oda:)
vacsi
Mindenki tudja, aki busszal utazik, és a buszon akar jegyet váltani, hogy nem tud nagy címlettel fizetni! Szerintem a srác a sofőrt akarta szívatni! Sikerült!
staro2
Belehallgattam az egyik dalába.
Az utcára sem engedném ki , nem, hogy emberek közé a buszra.
advocat
És miért nem lehet a buszon bankkártyával fizetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.