A kazincbarcikai szocialista többségű közgyűlés elfogadta a szintén szocialista polgármester, Szitka Péter javaslatát, melynek értelmében Kazincbarcikán a szegények nem kukázhatnak többé – számolt be a Hír24. Nem magát a kukázást tiltották be, hanem "lehetőséget és pénzt adnak" a lakóknak arra, hogy lezárják a konténereket.

A városban ugyanis állítólag sokak szerint egyre több a probléma a kukázókkal: szemetelnek, ami nem szép látvány, plusz egészségtelen is. "Kazincbarcikán, mint minden hasonló városban a kukázás nagy probléma. Nem csak szociális megközelítésben, hanem egészségügyi és vizuális oldalról is" – magyarázza a polgármester. Ráadásul, hozza fel további érvként, a legtöbb kukás nem is helyi. Tehát, más kukásokat is nekik kell eltartani.

A városvezető szerint mindez felháborodást váltott ki a helyiek egy részéből, ezért talált megoldást: összesen 30 millió forint közpénzre pályázhat az, aki szeretné bekeríteni a szemetesét.

A lap emlékeztet rá: hogy az Alkotmánybíróság egyszer már kimondta, nem lehet a guberálást büntetni. Szitka Péter erre azt mondja, ő nem tiltotta be a kukázást, csak lehetőséget adott a lakóközösségnek, hogy lezárja a kukáit.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Elég szomorú, hogy embereknek ezt kell ennie. De sokkal nagyobb tragédia lehet belőle, mert nem tudni, mit esznek, milyen betegséget kapnak tőle. Ha egy óvodai, bölcsődei közösségbe nem lehet bevinni otthon készült tortát, mert közegészségügyi szempontból veszélyes lehet, akkor mit lehet mondani ezekre a kidobott kajákra. Még télen hagyján, de mi lesz nyáron? A zöme nem dobálja szét, de van olyan, aki kirázza belőle a szemetet, szana szét hullik a földre. Nem biztos, hogy olyan nagy baj az, ha a fentieket egy önkormányzat meg akar szüntetni. Csak a képmutatás csimborasszója, amikor törvénybe akarták megtiltani, hogy a lomokat elvigyék, pedig annak semmi egészségkárosító hatása nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nem csodálom, mi már évek óta ezt csináltuk mert még döglött macskát, autó üléseket is raktak bele és mellé.
QQCSI
Én meg egy átlátszó műanyag zsákba gyűjtöm a sörös dobozokat és a szelektív konténer mellé teszem. Az, aki gyűjti, mert kell az a pár fillér, és időben odaér, biztosan örül neki.
1magyar
@QQCSI: Te a magad módján segíted a szegényeket. Én a kupakokkal vagyok így.
leszúrt rittberger
Cinikus hülyék kampányfogása, reméljük majd ők is rászorulnak egyszer a guberálásra. És ezek az úgynevezett "szocik".
mariaberta
Csak teljesítették a Fidesz kormány által meghozott törvényt. Vagy rosszul gondolom?
QQCSI
@mariaberta: "A lap emlékeztet rá: hogy az Alkotmánybíróság egyszer már kimondta, nem lehet a guberálást büntetni."
QQCSI
@mariaberta: Hopp, most jut eszembe! A lomtalanításkor igenis tiltották a "lomizást",
arra hivatkozva, hogy a kitett lomok a FKFV tulajdonát képezik, tehát annak eltulajdonítása
bűncselekmény. Na, most aztán tényleg nem tudom, merre hány méter...:(
rokker33
Sajnos tényleg sok gond van a Barcikai kukázókkal!Legtöbbje a környék faluiból jön,hogy honnan azt nem akarom részletezni,de nem a legszebb látvány sőt sok kukázó felborítja a szemetest vagy a kuka mellé szórja a szemetet azt amit nem kíván elvinni így sok kuka mellett több szemét minta kukába.Sajnos igazuk van bármelyik utcán elmegyek kukázó embereket látok nem túl szép látvány sőt félelmet kelt az emberekben!
QQCSI
@rokker33: Az ország tragédiája és szégyene, hogy egyeseknek kukázniuk kell ahhoz, hogy némi jövedelemre tegyenek szert!
Amikor életemben először azt láttam, hogy egy nő egy szemetes konténerből kivett valamit, majd beleharapott, könny szökött a szemembe: ide jutottunk. :(
vukkocska
Elég szomorú, hogy embereknek ezt kell ennie. De sokkal nagyobb tragédia lehet belőle, mert nem tudni, mit esznek, milyen betegséget kapnak tőle. Ha egy óvodai, bölcsődei közösségbe nem lehet bevinni otthon készült tortát, mert közegészségügyi szempontból veszélyes lehet, akkor mit lehet mondani ezekre a kidobott kajákra. Még télen hagyján, de mi lesz nyáron? A zöme nem dobálja szét, de van olyan, aki kirázza belőle a szemetet, szana szét hullik a földre. Nem biztos, hogy olyan nagy baj az, ha a fentieket egy önkormányzat meg akar szüntetni. Csak a képmutatás csimborasszója, amikor törvénybe akarták megtiltani, hogy a lomokat elvigyék, pedig annak semmi egészségkárosító hatása nincs.
verőce21
Most én is eléggé húzom a nyakam a kukázók előtt! Nemrég tettem ki a kukát, mert hajnalban jönnek a szemetesek és a tetejére tettem egy príma bőr félcipőmet, aminek elvált a sarkán a ragasztás, amúgy még a sarka sincs megkopva.

(De gondoltam rá, előbb el kellene vinnem megragasztatni, nehogy még megszóljanak a guberálók! :)
yazo64
A gazdagok elől kelleme lezáratni a konténereket...
A panelben élők kemény forintokat fizetnek a szemétszállításért, miss picha meg mr uborkafán felkapaszkodott senkiházi bepöccenti a luxusverdáját és az úri negyedből befurikázza a szemetét és a lakótelepi konténerekbe landoltatja azt... vagy ha már nem fér bele, mellé teszi, a lakóközösség meg majd kifizeti a büntit...
bukfenc
... én, egyszer az asszonyt tettem ki a kuka mellé... :))
(használt, kopott stb volt)
...A guberálok sem vitték el!... :))
...Kénytelen voltam vissza vinni a lakásba... :))

Nem vagyok én rossz ember! Gondoltam: Jó lesz még valamire! :))
szablyafűrész
@bukfenc: Ismered ?

Lakásfelújítás keretében a madár kitette a régi hűtőt és ráírta " ingyen elvihető" !

A kutyának sem kellett. Egy hét után kitett egy újabb cetlit: " használt, de jól működő hűtő 20,000-ért !"

Másnap reggelre ellopták !
SpamKontroll
@leszúrt rittberger: Már megint nem a lényeget látja rittberger... Nem a kukázással van a baj, hanem azzal, hogy szemetet hagynak maguk körül... A halmozottan hátrányos helyzetűek sok esetben azért is kerülnek oda, ahova, mert nem érdekli őket semmi más...
Visszaélnek a közterületekkel és így tovább... Képzelje el, hogy van olyan hajléktalan, aki tiszta és rendet hagy maga után... Nem kötelező ám szeméthegyben élni...
SpamKontroll
@bukfenc: Borzasztó vagy... -) Jól seggbe is rúgnálak, ha a csajod lennék...
SpamKontroll
@QQCSI: Szerintem inkább az egyén szégyene... Mán bocs...
SpamKontroll
@QQCSI: Nem büntetik, csak nem teszik lehetővé... Nem azért, de aki fizeti a szemétszállítási díjat, az elvárhatja, hogy a portája előtt rendet és tisztaságot hagyjanak...
SpamKontroll
@rokker33: El tudom képzelni... Nálunk egy cigány asszony szokott rendszeresen járni, ha olyasmi van, akkor kinnt hagyom neki, de ha azt látnám, hogy szétcibál mindent és a szemetet meg ott hagyja, akkor nem raknám ki a kukámat, csak úgy, hogy amikor látom, hogy jön a szemetes, akkor kitolnám. Undorító és erőszakos koszos mocskos hordák járnak...
SpamKontroll
@SpamKontroll: Hát akkor vigyél haza egy pár lomizót... Miért nem hívtad meg azt a kedves kukázót egy ebédre? Ne haragudjál, nem akarlak provokálni, de ezt érzelmi alapon nem lehet megoldani...
SpamKontroll
@QQCSI: Ismerem a törvényt és teljesen egyet értek vele... Akkor beszéljünk arról, hogy TE mit tettél a helyzet ellen? Segítesz egy családot? Fizeted egy nehéz sorsú gyermeknek a tanulását? Ellátsz valakit élelemmel? Ne csak fújjojál itt, mert az nem segít senkinek semmit... Itt a lehetőség, akkor vázoljad fel, hogy hogyan lehet ezt a dolgot megállítani... Mondd el, hogy a kormány mit tehet? Azon kívül, hogy adjon munkát írástudatlanoknak...
QQCSI
@SpamKontroll: Engem ne támadj és ne vonj felelősségre, mert egyrészt közöd nincs hozzá, másrészt a lehetőségeimhez képest én többet teszek a szegényekért, mint az állam!
(Lehet, hogy még Nálad is többet!)
Ötletem is van a megoldásra, de a stílusodból ítélve azt nem Veled fogom megvitatni.
SpamKontroll
@QQCSI: Van közöm hozzá, mert ez egy közösségi téma... Amennyiben kommentelsz egy fórumon, ahhoz bárkinek van joga hozzászólni. Ha nem vállalod fel, hogy esetleg olyan választ kapsz, ami nem tetszik, akkor jobb, ha nem kommentelsz.. Ilyen egyszerű... A lehetőségeihez képest a kormány is tesz dolgokat... Én csak ki nem állhatom, amikor mindetn a kormányra fognak... Az, aki mocskot hagy maga után az nem felelős?
QQCSI
@SpamKontroll: Válaszoltam is neked, nem?!
"Ötletem is van a megoldásra, de a stílusodból ítélve azt nem Veled fogom megvitatni."
"No comment!"
SpamKontroll
@QQCSI: Érdemben nem válaszoltál... Az egyetlen kiindulási alap az emberek jobb létének megteremtésében az a továbbtanulás biztosítása...Ameddig valaki írni olvasni sem tud és nem tudja elvégezni az általános iskolát, addig nagyon kevés esélye van. Dehát mit tud a kormány tenni, ha valaki nem képes az ábécét megtanulni? Meghát az értékteremtés nem munkahely kérdése. Adhatsz élelmiszert, segélyt éveken át és semmi nem fog változni... Nyugaton egész generációk nőnek fel segélyen... 30 év segélyen...Sokan egyetlen évet nem dolgoztak. Ez sem megoldás... Ez már bebizonyosodott. Én csak annyit modok, hogy sajnálattal nem lehet elérni semmit.
QQCSI
@SpamKontroll: "Én csak annyit modok, hogy sajnálattal nem lehet elérni semmit."

Ebben egyetértünk.
rokker33
@SpamKontroll: Ahogy írod ezt sajnálattal nem lehet megoldani!Én valamilyen szinten hasznosnak is tartom a kukák lezárását hisz a kukázó ember rákényszerül arra,hogy elmenjen dolgozni és a kukázás helyett valami hasznosat is tesz,pénzt is kap és nem kell neki a családjának és a gyerekeknek szemetet enni.És közmunkára BÁRKIT FELVESZNEK végzettségtől függetlenül és még mindig jobb az 50.000 ft mint nap mint nap más maradékát enni csak ezért kevesebbet kell dolgozni így inkább szemetet esznek mint elmenjenek dolgozni és ez elég nagy baj!!Szerintem az is nagyon gusztustalan,hogy abból a kukából szedik ki az étel maradékot amibe döglött állatokat is dobálnak macskát kistestű kutyát és ezt az "ételt" adják a gyerekeknek enni!Ha valaki szerint a szemetes lezárása helytelen döntés az egyen 1 hétig a kukából és megtudja!
SpamKontroll
@rokker33: Akkor nagyjából egyetértünk...Vannak olyan dolgok, amit nem lehet a szegénységre fogni. Sokan úgy gondolják, hogy "az ország szégyene ez... " Szerintem meg az a szégyenleni való, hogy ebben az országban élnek ilyen emberek... Most megint lehet vitatkozni, hogy "mi volt előbb... a szegénység és azért ilyenek az emberek, vagy mert ilyenek az emberek abból következik a szegénység... mert nem tudnak többet kihozni az életükből... " A svábokról pl. miért mondják mindig azt, hogy "szorgalmasak"... Nyilván, mert azok... és ott minden parasztháznál megtermeltek az emberek maguknak mindent. Bőven...
SpamKontroll
@mariaberta: Ez valahol nem fidesz cucc, hanem társadalmi elvárás... A hajléktalanok eltávolítása sem annyira politikai kérdés, hanem egyszerűen már túl megy a társadalmilag elfogadható határon, ahogyan az utcán és közterületeken élnek...
Souky Sanjay
Emberbarát szocialisták.Azt is ők javasolták,hogy a padon ne tudjanak aludni,középre is be kell szerelni egy könyöklőt.Ócska banda.
bukfenc
@szablyafűrész: ma, 07:42

Nem ismertem, de qurva jóó...:))
bukfenc
@SpamKontroll: ma, 08:41

Hadakozott ő rendesen-majd félórába telt amíg a -keze-lábát megkötöttem!! :))
mariaberta
@Souky Sanjay: És ez csak a szocikra érvényes? Ők -szerencsétlenek- csak be óhajtják tartani a törvényt, amelyet ezek a szent emberek hoztak
SpamKontroll
@bukfenc: Ok -) ... kifekszek a röhögéstől... Komolyan egész délután vártam, hogy valami aranyköpéssel megröhögtetsz... -)))))
QQCSI
@mariaberta: Na, nem volt könnyű megtalálni, hogy tegnap, 20:25-re válaszoltál. :)
kukac50
Budapesten a Fidesz hozott olyan törvényt ami tiltja a kukázást és a lomtalanításkor a gyűjtögetést.
Desischado
A fityisz kezdte a tiltással, az nem szép, ha szétgórják a szemetet!
modera
@yazo64: Ne általánosíts, és ne legyél rosszindulatú. Vannak ilyen parasztok, én is láttam már ilyeneket, de az egyik sem volt gazdag...
mariaberta
@QQCSI: De ami késik, nem múlik, és hát elég sok olvasnivaló volt.
levarosbukta
@Souky Sanjay: Semmi köze a dolognak ahhoz hogy szocialisták vagy sem. Fideszes vezetésű városban is rendelet tiltja a kukázást. A lakótelepeken pedig szinte az összes kuka le van zárva. Nagyon fel van fújva ez a dolog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.