Orbán Viktor szerint az emberek féltik a hazájukat az Európai Unió "illetéktelen beavatkozásaitól", amit a miniszterelnök megalapozott érzésnek tart. A kormányfő ezt szombaton a Hír TV P8 című műsorában mondta, ahol arról is szólt, hogy a Fidesz-KDNP akár Európa-rekordot jelentő eredményt is elérhet a vasárnapi európai parlamenti választáson. Bejelentette egyúttal: nem támogatják, hogy a néppárti csúcsjelölt, Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.

Orbán Viktor az interjúban az akác ügyét megemlítve beszélt arról, hogy azért érzi veszélyben magát az ember egy ilyen esetnél, mert azt látja: egy "tőlünk távolabb lévő, általunk pontosan meg nem értett logika szerint működő hatalom egyszer csak beleavatkozik az életünkbe egy számunkra nem felfogható érv és jogosultság alapján". Ezért tartja megalapozottnak azt az érzést, hogy az emberek féltik hazájukat az uniótól, annak "illetéktelen beavatkozásaitól", aminek egyik kirívó példája az akác.

Mint mondta, "elfogadhatatlan, hogy valaki, aki nem itt él velünk, nem magyar, nem osztozik a sorsunkban, nem ezek alatt a fák alatt hűsöl, nem ezekkel a fákkal tüzel, nem ezeknek a fáknak szedi a termését (...), az megmondja nekünk, hogy itt milyen fa nőjön. Ez egy beteges dolog."

Megállapítása szerint az EU egy erősen elkötelezett nemzeti kormánnyal jó az országnak, ám ha az unió egy "internacionalista kormánnyal" párosul, abból nagy baj lesz.

Az ellenzékre rátérve a kormányfő azt mondta, ha a baloldal az elmúlt években itthon nem tudott megakadályozni valamit, Brüsszelben próbálta elgáncsolni a kabinetet. Ez veszélyes dolog – jelentette ki, majd jelezte, hogy voltak is olyan pillanatok, amikor ha a jobboldal nem állt volna ki a kormánya, a nemzeti függetlenség mellett – például a békemeneten –, akkor "úgy járhattunk volna, mint Olaszország, ahol kívülről lepöckölték a miniszterelnököt, és egy más kormányt hoztak létre". "A magyar kormány és én személy szerint csak azért tudtam a helyemen maradni, mert akkor a magyar emberek megvédtek" – mondta.

Szavai szerint a Fidesz-KDNP jelenti az európai közepet, mert Európában képzeli el az ország jövőjét, "de nem kíván kritikátlanul viszonyulni ahhoz a közeghez, amelyben létezik".

Megjegyezte, nem tartja lehetetlennek, hogy a Fidesz-KDNP "Európa-rekordot, Európa-bajnoki címet" szerez az EP-választáson. Hangsúlyozta: Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, ha békét akar.

A miniszterelnök ismét szélsőségesnek nevezte a tőlük balra és jobbra lévő politikai erőket. Erre példaként azt mondta, hogy baloldalról olyan, szerinte szélsőséges álláspontot lehet hallani, amely a bűnözők jogait az áldozatok elé helyezi. A másik oldalon pedig azt mondják – folytatta –, hogy Magyarország ne vegyen részt a legfontosabb európai intézményekben, amit szintén szélsőséges elképzelésnek tart. Ezek alapján ma "mind a baloldal helyén lévő kisebb és nagyobb pártokat – élén az MSZP-vel – és a másik oldalon a Jobbikot is (...) nemzetközi és hazai programpontjaik alapján szélsőséges erőknek" látja.

A Jobbikkal összefüggésben szóba került a kémgyanúba keveredett Kovács Béla ügye is, amelyről Orbán Viktor azt mondta: a vezetőknek az a dolguk, hogy a hazájukat elárulók kártételét minimalizálják, és megakadályozzák, hogy árthassanak a nemzetnek – "itt is ez történt".

Az EP-választáson várható részvételi aránnyal kapcsolatban kifejtette, szerinte nincs olyan, hogy európai állampolgár, "márpedig szív nélkül, az átélt, megtapasztalt közösséghez tartozás érzése nélkül a választások észdöntésekké válnak". Ez pedig szükségszerűen kevesebb embert mozdít meg – magyarázta, úgy értékelve, hogy az Európai Egyesült Államok koncepciója azért eleve halott dolog, mert nincs mögötte európai polgár. "Európaiak vagyunk, de nem elsődlegesen: elsődlegesen magyarunk vagyunk, németek meg osztrákok, és ezen keresztül leszünk európaiak" – fogalmazott a kormányfő.

Álláspontja szerint az EU nem maradhat úgy, ahogyan van, változásokat kell végrehajtani, mélyen újra kell gondolni és megújítani az közösséget.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az Európai Néppárt választási győzelme esetén sem támogatják, hogy a néppártiak csúcsjelöltje, a luxemburgi Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke.

Felidézte, hogy korábban, a néppárti jelölés során sem támogatták, hogy Jean-Claude Juncker legyen a pártcsalád csúcsjelöltje, de miután "fegyelmezett és lojális szövetségesek vagyunk", a döntés után segítették a luxemburgi jelölt munkáját. Szavai szerint az Európai Néppárt meghatározó erejeként "teljes testtömegükkel" ott állnak a csúcsjelölt mögött, és azt akarják, hogy Juncker legyen sikeres, "vezessen bennünket győzelemre, de azt már nem gondoljuk, hogy neki kellene majd vezetnie a bizottságot".

Arra a kérdésre, hogy megszavaznák-e Jean-Claude Junckert a bizottság elnökévé, a kormányfő azt mondta: "szó se lehet róla".

"A luxemburgiak részéről delegált európai uniós biztos Magyarországnak csak ártott az elmúlt időszakban. Miért is kellene nekünk egy Luxemburgból érkező európai biztost támogatnunk ezek után?" – tette fel a kérdést.

Az uniós miniszterelnökök tanácsa nem engedheti ki a kezéből azt a döntést, hogy ő jelölje – szuverén módon, az EP-választás eredményétől függetlenül – az Európai Bizottság elnökét – foglalt állást Orbán Viktor, kijelentve: semmilyen automatizmust nem fogad el ebben a kérdésben, és ezt a keddi brüsszeli tanácskozáson is kifejti majd.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök, szeretett vezetőnk, a nép megbecsült egyetlen királya és intellektuális géniusza. Nem a Magyar emberek féltik kis Magyarországot az Európai Uniótól ,inkább ön félti a Magyarokat az Európai értékek megismerésétől a jog elfogadásától
az emberi jogok és becsület megismerésétől és nem utolsó sorban az Európai élet minőség
megtapasztalásától. Félti elnök ur a Magyarokat attól is , hogy bizony megismerjék milyen
amikor egy Országban nem a lopásból élnek a politikusok, nem az ügyeskedésből tartja
fent magát egy maszek , fél ,hogy a Magyar emberek megtudják , bizony Európában meglehet élni a bérekből és nem csak meghalni lehet Európában hanem élni is.
Nos Drága Mindenható Orbán Viktor akkor üzenném innen a távolból, hogy az Ön álom országában ezekből az értékekből semmit nem lehet élvezni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
troppauerhumer
Rég nem hallgatom már a közhazugság média adásait. Tegnap véletlenül mégis. Ezt mondta Orbán: Ne ne engedjük a szocialistákat az EU.-i parlamentbe, mert a magyar emberek érdekei ellen harcolnak. (De nem csak ők. Minden szocialista, aki ott ül)
Nem először hazudik ilyeneket a vezír.
Volt amikor ezt mondta..”.. a baloldal időnként genetikai okok híján ráront nemzetére..” Vagy: „..:” A haza nem lehet ellenzékben”. Mert a haza ott és akkor létezik, ahol és amikor ő a miniszterelnök.” …
Ekkortól beszélhetünk a kétrészre szakított Magyarországról.Miután 2002-ben elveszti a választásokat, szabadcsapatot szervez a polgárok kis köreiből, félévig szavazatokat újraszámláltat, némi eszmei munícióval segít az Erzsébet hídi vásár, azaz, csata megszervezésében, és mint durcás kisgyerek/akinek elvették a játékát/ a Parlament tájékát is kerüli, mert képtelen elfogadni az ellenzéki létet.Hírhedet cinikus szlogenjében ennek okát is adja:” A haza nem lehet ellenzékben”. Mert a haza ott és akkor létezik, ahol és amikor ő a miniszterelnök.Ekkortól beszélhetünk a kétrészre szakított Magyarországról.
Ekkortól választotta a viták színteréül az utcát. Becserkészte az egykoron panelproliknak nevezetteket, franciakulccsal hadonászott vegyesösszetételű alattvalói gyűrűjében.Beszélt 2 millió emberrel, és megszületett A Petíció. Ez volt hivatva helyettesíteni pártja nemlétező programját a 2006-os választások előtt.
Az istenadta népnek ígért 14. havi nyugdíjat, kedvezményes autót, alá nemfizetős autópályát, járulék és adócsökkentést, ingyenes, mindenkinek a legmagasabb színtű orvosi ellátást,tandíjmentességet, Mária országát, a kizsákmányoló karvalytőkések és bankárok kiebrudalását.”
Orbán politikai gyékényétől nem távol, árulja avitt nem szobatiszta (Copy:Heller Ágnes/Isten éltesse a 80.-on/portékáját a Jobbik üdvöskéje,Morvai nagyasszony. Ő, európai béreket követel majd, és ígér, ha ismét beülhet abba a parlamentbe, amelyet utál, amiből ki kellene lépnünk. De hát a pénz nagy úr. Ki lépne, de a...
troppauerhumer
De hát a pénz nagy úr. Kilépne, de a havi Money-t(gázsit, azért felveszi).
Sajnos a magyar emberek el is hiszik, hogy nekik is annyi bér járna munkájukért, mint a valódi demokráciák kapitalista gazdaságában. Elhiszik mert nem tudják, hogy bérük attól függ, hogy hány Eurót „állítanak elő” az össznemzeti jövedelemhez, egy óra alatt. Nos, csak töredékét annak, amit, mondjuk Angliában, Franciaországban, vagy Ausztriában.
Szóval, gondoljátok meg proletárok, amikor halljátok
a fenti hazugságokat.
soljanka
Én inkább ettől Sanchótól féltem.
Tulipánfa
Ez az ember álnok hazudozó. Ha valóban a hazáért, nem pedig korlátlan hatalmának biztosításáért ténykedne, akkor
1.) a magyar embereket nem harcra tüzelné az unió ellen, hanem építő
együttműködésre,
2.) az ország vezetőit, uniós képviselőit készítené fel harcra az unió testületeivel való
tárgyalásokhoz az emberekkel közösen kialakított célok érdekében,
3.)az uniós tárgyalásokon megbeszélt megoldások szellemében tenné itthon a dolgát.
Desischado
Én meg tőled, és a bandádtól féltem viktor! Eltakarodhatnátok már a jó büdös fenébe!
kkalman
Az emberek nem az EU-tól, hanem O.V-től és pártjától féltik az országukat. Az EU-tól legfeljebb az egynegyednyi kétharmad félti az országát, az értelmesebbje nem.
Yoda69
En nem az EU-tol feltem hanem orbantol. O az aki egy szora kepes barmit allamositani lasd trafikok, casinok, termofoldek es meg hosszan lehetne sorolni.
A maffia hobboldal az akitol igazan felni kell a magyar nepnek, nem pedig az EU aki eddig csak adott nekunk. EU nelkul mar regen csodben fetrengene az orszag.
silber13
Ez a niemand egy gátlástalan hazudozó, mérhetetlen nagy bunkósággal és lényéből fakadó hungarofób hitvallással megspékelve.
Pisti271
A zemberek esetleg féltik, de hogy az emberek féltenék, az kizárt.
perfekt
Te hülyébb vagy állva--mint Kövér nekifutásból:Persze ,egyetlen száj aki bírálni mer bármit is.Így azután be kellene fogni azt..Én azt gondolom, minden eurót mit kap az ország ellenőriztetném--hogy felhasználták e --és arra amire kértük ,és kaptuk.Mert-Pl: egy kurva vadászatra hogyan juthat 23 millió forint--máshonnét---- ha nem az emberek zsebéből.?
csip-csop
az emberek nem az EU-tòl fèltik a hazàjukat, hanem toled! te tokfej. Màr fele magyarorszàg elment a hazàjukbòl. Miket nem talàlsz ki, te hulye!
Grafix69
Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök, szeretett vezetőnk, a nép megbecsült egyetlen királya és intellektuális géniusza. Nem a Magyar emberek féltik kis Magyarországot az Európai Uniótól ,inkább ön félti a Magyarokat az Európai értékek megismerésétől a jog elfogadásától
az emberi jogok és becsület megismerésétől és nem utolsó sorban az Európai élet minőség
megtapasztalásától. Félti elnök ur a Magyarokat attól is , hogy bizony megismerjék milyen
amikor egy Országban nem a lopásból élnek a politikusok, nem az ügyeskedésből tartja
fent magát egy maszek , fél ,hogy a Magyar emberek megtudják , bizony Európában meglehet élni a bérekből és nem csak meghalni lehet Európában hanem élni is.
Nos Drága Mindenható Orbán Viktor akkor üzenném innen a távolból, hogy az Ön álom országában ezekből az értékekből semmit nem lehet élvezni.
csikknorisz
A bátor harcos továbbra is csak a fideszmédiának mer interjút adni?
human
A fidesz agitáció nagyon jól szervezett. Kubatov szavazói listázása Pécsen igazolta először, hogy hatékony. Édesanyám felkerült a listájukra és még április 6-hoz képest is nyomulósabban agitálták a fideszre szavazni. Hívta már ismeretlen hang, Tőkés László, Orbán Viktor, hogy szavazzon a fideszre, de pár sms-t is kapott. Ha nem vette fel a telefont minden nap hívták, amíg fel nem vette. Valamiért mintha fontosabb lenne nekik az EP választás, mint az országgyűlési.
coyote3
Ilyen mélységekbe csak ez a "gyöngyhalász" képes alámerülni. Amikor elhagyta a száját a mondat, miszerint az EU el akarja törölni a rezsicsökkentést, azt hiszem akkor döbbentem rá, hogy ennél a lénynél nincs aljasabb kerek e világon. Nincs annál férgesebb lény, mint aki nagyon buta emberek félelmeire játszik rá. Na ez a zsírdisznó...
Kamcsatka
Magyarország választott miniszterelnöke egyszerűen csak egy elvetemült gazember. A legaljának is a legalja.
Grafix69
@Kamcsatka: Választott? Ő maga választatta meg saját magát. Egyszerű mint a faék.
Katalina62
@kkalman: Ha féltették volna tőle legalább azért elmentek volna szavazni, hogy kétharmada ne legyen, de nem tették!
postamester
@csikknorisz: Nem a HirTv p8-ban kell ilyeneket beszélni a seggnyalós müsorvezetök
nyálas kérdéseire, hanem elmenni a 8 párti vitára !!! persze érthetö,
hogy nem ment el, mert ,hiszen köztudott, hogy a Gyurcsány Fecótól
irtózott, de mint kiderült Ö sem ment el...Ott aztán hablatyolhatott
volna, a Morvai mangalica kisasszonNYAL !!!
naaki
Viktor ismét hülyeséget beszél. Ha a zemberek az EU-tól féltenék az országot, akkor nem Németország, Anglia vagy Franciaország lenne a célpontja azoknak, akik már itt hagyták az országot a jobb megélhetés, a biztos munka és emberhez méltó élet reményében. Ha az EU lenne a patás ördög, akkor az a 600 ezer ember, aki "kalandvágyból" hagyta el az országot, most Türkmenisztánban, Fehéroroszországban vagy Azerbajdzsánban élne, dolgozna. Szóval, Viktor, gyere le a szerről vagy szedd rendszeresen a felírt gyógyszereidet.
magyarbakancs
Orbán úr nem tetszik az EU lépjen ki belőle.
Ajánlom az ablakot és alatta mély gödörrel.
Grafix69
Akkor elmondom bár nem etalon. Én ahol élek ott egy heti fizetés 25% bol lehet lakást bérelni bebutorozva mosogép mikro stb, Az árak átlaga magyar az üzemanyag annyi mint otthol. Nem dolgozom ki a belemet pedig dolgozni kell a fizetés egy hónapra kb 500000 ft. Nem utálnak az ittlakók és nem lopnak és nem mennek utánnam a Tescoban, hogy mit viszek el. Barátságosak, és segitőkészek. Ennyi.
qxy
Ha az EU az a kis sapkás banda aki be akarja kebelezni egész Kárpát medencét, és ki iktatni a Magyarokat, akkor igen! Ha nem, Akkor nem! ! .De mi is lenne még Magyar? ? Amit félteni kellene? amikor már minden el van adva, és ki van fizetve, az ország meg szarba van? Nem lehetne egyszer egy olyan politikus aki szivén viseli az országot? nem csak a pénzt?
csikknorisz
"tőlünk távolabb lévő, általunk pontosan meg nem értett logika szerint működő hatalom egyszer csak beleavatkozik az életünkbe egy számunkra nem felfogható érv és jogosultság alapján"
Remek definíció a kormánya államosító, központosító intézkedéseire. Például egy magyarországi tanár is gondolhatja így, csak a "hatalom" alatt nem az EU-t érti.
Grafix69
Krudinák Alajos Amerikából jöttem c. könyvében megkérdezik az egyik Amerikait mi a véleménye a Magyarokról, nos a válasz: Azok olyanok akik a hátam mögött jönnek a forgo ajtóban aztán valahogyan mégis előttem érnek ki. Nos ezért számit nekik csak a pénz.
libelle
@troppauerhumer: Mennyire igaz amit irsz. Europai béreket, mondta ez a hülye semmihez sem értö nyuszi. Amennyiben a bérek europaiak, akkor a piacnak is hasonlóan kell mozognia. Egy öröklákás ára kb 60 m2 regiotól függöen 180 € es a csillagos ég között mozog.
A családi házak pedig 380 ezertöl a csillagos égig. Amennyiben lakást bérel az ember nem 30 vagy ötvenezer hanem 250 ezernél kezdödik. Nem nagy lakásról beszélek. Egy auto ára 40 ezer € és minden de minden jóval drágább. A "néni " tényleg nem tudja mit beszél ezért gondolom én, hogy morvai-orbán egy verhetetlen páros ami az idiotizmust illeti.
dömdödöm
@Grafix69: Ez a pontos definíció ! Megválasztotta saját magát kétharmaddal egy előre meghekkelt választási szisztéma létrehozásával most meg osztja az észt tovább . :-(
csip-csop
@magyarbakancs: de az ablak legyen jò magasan, nehogy làbra tudjon àllni
csip-csop
@dömdödöm: mimeg bevesszuk amit mond ez a moslèk!
dömdödöm
@csip-csop: én nem és még nagyon sokan nem remélem .
Grafix69
@libelle: Ahol én élek vidéken egy 2 szobás ház 66000 euro de azért gondolj bele havi 2000 euros kereset mellett a fogyasztói árak nagyon hasonlitanak a Magyar árakhoz, egy jó auto 1000 euro egy nagyon jó meg 2000 a rezsi kb 100 euro havonta és ha jól élsz minden hónapban eltudsz tenni 500 eurot én már csak tudom hidd el.Magyarországon nem is akarnak magasabb fizetést mert ez nekik igy kedvező. Nem azt kell nézni az árak összehasonlitásában , hogy mit tudsz megvenni otthol hanem azt hogy itt mennyit tudsz megvenni abból amit te otthol baromira drágának találsz. Akkor elcsodálkozol hidd el.
dr. prédikátor
felebarátaim!!! tetszettek volna elmenni szavazni!!!Akkor most nem kellene eltürni ennek a vadbarom cigus fecalicus uralmát!!!Vajon most hányan nem mennek el szavazni???És utána meg siránkozik mindenki hogy már megint a fütyi-sz nyert!!!Aki nem megy el szavazni annak pofa sulyba!!! Nincs reklamáció!!!
Grafix69
@dr. prédikátor: Én voltam szavazni látod aztán mire mentem vele :)))
dömdödöm
@csip-csop: De ha jól belegondolsz mi mindenképpen jól járunk ,ha rádől a ház
amit felűlről kezdett építeni akkor is mert legalább eltűnnek ,és ha valami isteni csoda folytán felvirágoztatja Magyarországot akkor is .
dömdödöm
Javaslom neki kezdjen el lefúrni Felcsúton kezdve hátha olajat talál ,más esélye nincs .
miazavalami
@csip-csop: :-) Na én nem veszem be! :-)) Beeeeeee...
Ma 11. 18 - ra.
Dr. Felipe
Na ezért is kell elmenni szavazni és nem otthon maradni. Én már voltam és üzentem is Felcsútnak amit nem hiszem hogy kitesznek a zablakba.
miazavalami
Nem olvasta, csak az első két mondatot. csak annyit szeretnék mondani az eu adja a pénzt a kormány viszi. Az eu igyekszik beleszólni , hogy mire költsön a kormány, az utóbbi nem veszi jónéven, na ezt nevezik beleszólásnak. Valahogy ha az eu beleszól mire költsék a pénzét a kormány nem tud annyit lenyúlni. Az ő szempontjuk szerint igaz amit Viki mond. De nem úgy a mi szempontunk szerint. Én tőle , tőlük félek , mert azt is lenyúlják amit az eu az embereknek azaz nekem is szán és a fizum dupláját is zsebre teszik, aztán mivel kevés marad azt vágják a pofámba keveset érek.
De nem baj! Hatalmas öröm érte városunk lakóit! Lesz stadionunk! Még fel se ocsúdtunk az új önkormányzat épületének átadása miatt érzett örömből, itt a másik. Milyen jó is lesz , ha több órás várakozás után légkondis irodában fogadnak majd az önkormányzatnál: De hálátlanok az emberek. Piroska néni és a többi Ady utcán lakó fel mert menni az új önkormányzat épületébe, mert a talajvíztől már ki se tudnak lépni a házból. Ez volt két hete, azóta csökkent valamit, mert kánikula van, már a kinti budi teteje látszik. Szorgos közalkalmazottaink azóta nem jutottak el odáig, hogy a megfelelő helyre a megfelelő embernek jelentsék a dolgot. De ha lesz új stadion akkor majd az Ady utca lakóit meghívják a megnyitóra. Bizony! Akkora város lettünk , hogy stadionra van szükségünk. Az nem olyan fontos, hogy egy ekkora beteglétszámot ellátó kórháznak nincsenek megfelelő eszközei , gépei sok esetben súlyos betegek ellátására. Be kell velük zötykölődni a megyeszékhelyre. De mit tesz a kisördög? Van ám , mire odaér a beteg akkorra az az egy is elromlik. Jöhet kezelés nélkül haza. Az olyan 60 kilométer. Vannak akik távolabbról mennek hiába. De nem baj, majd őket felravatalozzák a stadion gyepén.
Grafix69
@Horizont: A fiam 25 éves Németországban él 3 nyelvet beszél , itt biztonsági őr volt a TESCO-ban 69000 ft -ért havonta.lassan 2 éve él kint informatikusként. Autoja van lakása stb. Én 45 éves vagyok az idén ha nem lépem meg ezt akkor koldusok leszünk, nagyon biztató a jövő és remélem minden sikerül. Nem volt egyszerű döntés de megtettem.Nem az teszi hazává az otthonodat ,hogy hol születtél hanem az ahol értékes megbecsült életet élhetsz. Tudom miről beszélsz de egy életem van és nem fognak emlékezni rám a történelemben mert milyen nagy hazafi voltam és sikerült éhen döglenem. Sajnálom az otthonikat a gyerekeket és idősebbeket de egyebet nem tehetek. Nem nálam van az ország vászon tarisznyája hanem Viktornál és a politikai szemét dombnál , a mindenkori felelőség őket terheli.
Grafix69
@Horizont: Nagyon kedves vagy és hidd el nekem sem volt egyszerű szinte elképzelhetetlen volt régebben egy ilyen döntés . A feleségem hiányzik , a nevelt fiam és a kutyám de hidd el mindenki itt lesz jövő júniusban és végleg.Nagyon sajnálok mindenkit akik otthol vannak és nem nézek le senkit de én már nem birtam tovább és nem csak a pénztelenséget hanem magát a bürokratikus kizsákmányoló rendszert aki megmodja mit ehet a gyerek az iskolában és mit nem.
csip-csop
@Grafix69: azt hogy kètèv alatt a fiadnak lakàsa van ès autòja, azt nemhiszem el. Mert ott is kell ido sot èvek, hogy megvegyen egy lakàst, mert nem ingyen adjàk 0ttse,, ha csak nem nyert a lotton. Tudod en 40 ève vagyok kulfoldon, 6 honap itt, 6 honap ott, de sajnos nemugyvan ahogy irod.
Grafix69
@csip-csop: A fiamnak bérelt lakása van és német állampolgár lesz nemsokára mert bizony az édesanyja az. Autója van persze nem ujj egy régebbi használt amit Ő vett. A német állam minden hónapban az első évben kiegészitette a fizetését 700 euróval mert 1 év probaidőn volt sajnos . Amúgy minden szavam igaz nem szeretek kábitani.
Grafix69
Persze lehet kötekedni de Magyarországon ha csak nem tolják a szülők a gyereket akkor sem ér el ennyi mindent mint ott.
Grafix69
Még egy apróság , amikor itthon volt és elment a polgármesteri hivatalba mert közölte ,hogy neki az állandó lakcime Németországban van, közölték le kell adnia a személyigazolványát mert az neki nem jár. Kénytelen volt útlevélel haza menni mert hivatalosan már nem magyar állampolgár. Szégyen , ez tavaly volt.
csip-csop
@dömdödöm: itt màr nincs semmi remèny, azt màr règen elvesztettuk.
csip-csop
@Grafix69: igy most màr elhiszem a dolgokat. de orulokneki,hogy a fiad feltalàlta a helyèt, biztos, hogy jobbleszneki az anyagihelyzethez mèrve a fizetèse ès az èletszinvonala, mint Mo-gon.ès aki egyszer elment ès megtalàlt mindent kulfoldon, az màr nemjon vissza soha (csak làtogatòba)Volt egy ismerosom, akinek a felesège meglèpett a 60-as èvekben Svèdorszàgba, de a gyereket itthon hagyta, egy pàrèvmulva (gyerek 10 èv koruli lehetett) ès csak ugy tudtta kivitettni a gyereket, hogy az apja alàirt egy nyilatkozatott, (akkor mèg ugy mukodott) mikor elmondta nekem a helyzetett, hogy Goteborgba van a felesège ès a gyereke ès milyen jòmodban èlnek, oszintènszolva irigykedtem rà, de èn soha nemgondoltam rà, hogy egyszer elmenyjek itthonròl.Az igazat mondva 2honap Mo-gon a tobbitt kulfoldon, de èn se mennèk vissza orokre, mèg akkor is, ha van lakàsom Bp-ten a VII ker.ben nekem az a 6 honap sok mikor otthon vagyok, de a munkàm az igy van beosztva. 6 itthon 6 kulfoldon.
libelle
@Grafix69: Fogalmam nincs, hogy te hol élsz??? Lehet Ausztria nagyon északi kis eldugott falvacskájában. Késöbbi hozzászólasaidban olvastam, hogy ´Németországról van szo. 2000 € netto keresethez szükség 3.500,- bruttóra. Nos nem tudom mi a szakmád, igy ezert nem is akarok ehhez konkrétan alláspontot foglalni. 100 € rezsi ??? ezt viszont definitiv álmodtad. Az áramhasználat egyedül nagyon szigorú sporolással kb. 40- 45 € a többiröl itt nem is akarok irni. Az élelem definitiven jóval drágább mint Mo.-on. Természetesen ha valaki szuper egyszerüen és a legolcsóbb élemiszert válassza akkor is drágább mint Mo.-on. Az irod egy nagyon jó auto 1000,- €. Na ich denke daß man von eine gute Auto nicht mehr Reden kann., und glaube mir ich weiß wovon ich rede.
Grafix69
@libelle: Nem én élek Németországba hanem a fiam és nem Németországról irtam hanem ahol élek sokkal messzebb:) Amugy üdv. Itt nem annyi az adó mint közép Európában És Igen otthon szavaztam mert akkor még otthon voltam .
libelle
@miazavalami: MINDEN BETÜDÈRT CSÒK- CSÒk JÀR: Bármennyire is szomoru amit irsz sajnos ettöl még rosszabb a helyzet. lényeg az, hogy van stadion. Sokszor liertam már de most is leirom. Nyugaton megy ez. Magyarország államformája = stadion miniszterelnöke = fociörült!!!
libelle
@Horizont: Grafix69-nek igaza van a hazád ott van ahol ember vagy és ugy is tudsz élni.
miazavalami
@libelle: :-) Na várjál már! Előbb kiküldöm Papust...:-)))
Tényleg így van. Pénteken mikor jöttem haza a munkából tele plakátozták a várost. Akkora plakátokkal hogy lelógnak a házak faláról..
Grafix69
De végtére is tök mindegy a lényeg itt az idő nem szép a táj gyönyörű és az élet jóval lazább mint Magyarországon vagy akár máshol.Libelle nem Németországról irtam de a fiamnak remek helye van ott annál is inkább mert Németül és Angolul is nagyon jól beszél mig én nem de ide nem is nagyon kell talán késöbb.
Grafix69
@libelle: Irország délin részén élek , hogy ne csigázzalak tovább és hentes vagyok ez a szakmám.
Yoda69
@Horizont: Mar elvettek, ha csak nem vagy fideszes.
bakegya
Páváskodik a köpönyegforgató vicc-tor-Mindenki szélsőséges,csak ő van talpon a vidéken legi time...likvidálni mindenki mást.. .
-Zavarja,hogy:az oroszokkal képes volt rajta kívül más párt is összedörgölőzni...a kis angyalka...
-Ő már csakkk egy "szuverén" legi time -kutyafaxa...ki van zárva másvélemény...nem csak belügyesen,külügyesen is...
Január
A gond csak az, hogy sok minden másképpen van, ebben az Eu-ban mint, ahogy mi tudjuk.Az információkat csak "szűrőn" keresztül kapjuk. Mindent a fejünk felett intéznek, csak elviselői lehetünk a helyzetnek.
Ez a jelenlegi választás sem sokat jelent az egyes embernek szempontjából sem - meg is látszik a részvételi arányon majd. Amikor mindent meghatároznak központilag a tagországoknak pedig a végrehajtás marad - beleszólás nem nagyon - akkor nem várhatunk sokat...
Vivien Reding szerint készül az Európai Egyesült Államok, ahol az országok kormányainak annyi joga lesz, mint ma egy városi önkormányzatnak... Utóbbi nem sokat tud alkotni, ha a kormány nem akarja.
bakegya
Tőled joggal-tőled félthetem-lopótök!
libelle
@Grafix69: Hahó, nem volt életfontosságu. A témát én inkább Németországra értettem. Végül is döntesed jó döntés volt. Boldog életet és élvezd is azt. Egy teljesen más társadalom más értékrenddel.
libelle
@miazavalami: Maradhat, noi csók lessz szivem
Yoda69
@Horizont: Tudom hogy nem vagy az. De egeynlore nincs szabad Magyarorszag, es nincs fejlodes.
orban felelte a gyermekeink jovojet, rulett asztalra tette az orszag sorsat.
Desischado
@Horizont: Az ifjú párnak sok boldogságot, és a kisunokához gratulálok teljes szivemből! És ne bomolj! Igenis tessék boldognak lenni! Nehogy már ez se legyen! Ilyenkor örülni kell!
A többi okés, hzugovicsnak járna a verés, de én mást csinálnék, mert utálom az erőszakot, és nem old meg semmit sem. Közmunka, 40 000 ft-ért, és 22 000 ft-os segély! Hidd el, az rosszabb lenne neki a halálnál is, ha kiesne a gazdagságból, és a hatalomból, és megtudná milyen sorsa van a szegényeknek!
Mégegyszer, gratula, és tripla boldogságbonbon!
bakegya
@Horizont: drága barátunk,a küzdés,és mind az a miénk,és ami még elszomorítóbb a gyerekeink gyermekeié..."ahogyan szavaztunk"
Magyarországot újra csak,önkényuralkodó "harcolta le"!!!
közjogi-és gazdasági értelemben egyaránt-alkotmányos joggal bűvészkedik a jelen de a jövő generációk fölött mindenképpen!-sajnálatos,de újracsak diktátor ül a nyakunkon aki folyamatosan használja le a nemzetségünk.
1magyar
Ha nem lopták volna szét az eu-s pénzeket a vezetőink, nem félnének az emberek az eu-tól.
kukac50
Én jobban féltem a hazámat,és az embereket a Fidesztől

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.