Fábián Barna az M1 Ma Reggel című műsorában eléggé odatette magát. Valószínűleg azon húzta fel magát a műsorvezető úr, hogy a hírek szerint egyre nagyobb Magyarországon a gyermekszegénység.

Például minden második magyar gyerek szegénynek számít és akadnak olyanok, akiknek a téli szünet az éhezésről szól leginkább, mivel alig várják a hétfőt, hogy legalább a menzán kapjanak enni. Na, de vissza a köztévéhez.

Fábián Barna azt szegezte Harrach Péternek, a Keresztény Demokrata Néppárt politikusának, hogy

"múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes".

Harrach Péter azonnal kapcsolt és kormánypárti politikushoz méltó válasszal állt elő, mondhatni az egyetlen épeszű magyarázattal:

"Gondolom ez életforma kérdése".

193 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Mondja ezt egy megélhetési álkeresztény.
Ennek az irritáló csuhásnak biztos nem gond, hogy az unokái Almas kaviárt reggelizhessenek, wagyu marha steak-et ebédeljenek és fehér szarvasgombát vacsorázhassanak, hiszen természetesnek tartja, hogy nyugdíjat és országgyűlési juttatásokat egyaránt felvegyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Akkor ezt a kimutatást fábián barnamacival kellene megetetni, mert én meg olyan kimutatást láttam, hogy a papír jót tesz az emésztésnek.
m.macskosz
Mondja ezt egy megélhetési álkeresztény.
Ennek az irritáló csuhásnak biztos nem gond, hogy az unokái Almas kaviárt reggelizhessenek, wagyu marha steak-et ebédeljenek és fehér szarvasgombát vacsorázhassanak, hiszen természetesnek tartja, hogy nyugdíjat és országgyűlési juttatásokat egyaránt felvegyen.
szaboria1
A seggnyalós Fábiánt mikor meghallom már kapcsolom máshova a tv.
Toby
Ez nem köztévé, hanem közutálat tv !
naaki
Az is életforma, ha egy vén, álkeresztény barom cinikus és aljas mondatokat böfög egy seggnyaló tróger műsorvezetőnek. Az ilyen vén szemetek ülnek a parlament padsoraiban és döntenek a gyerekein sorsáról, jövőjéről. Szégyen!
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Dr plágium
Hogy rohadnál meg...vagy inkább dögölj éhen.
Ilyen cinikus, empátia nélküli féreg az összes keresztet hányó hívő?
nezelodo
Nem tudom, ezt a Fábiánt látta-e agykurkász, vagy átesett-e alkalmassági vizsgálaton, mert taszító a személyisége. Mezőőrnek inkább el tudom képzelni, mert elköltöznének még a faluból is a lehetséges "ügyfelei". A dőzsölő, szegénységet és alázatot hirdető politikus úr meg ha ma élne, Jézusnak lenne páciense, amint korbáccsal hajtja ki a kufárokat a templomból.
m.macskosz
@Dr plágium: A kdnp és a fidesz soraiban igen.
Cicamama55
@naaki: "Az ilyen vén szemetek ülnek a parlament padsoraiban és döntenek a gyerekein sorsáról, jövőjéről. Szégyen":))
Csizmás Kond
Hát kéremszépen akinek a gyereke azért várja a hétfői napot hogy ismét ehessen az a szülő sterilizáltassa magát, hogy több éhező gyereket ne gyártson a világra.
...az előbbi keresztény meg mittudommilyen dumák pedig épp azokat minősítik akik az ilyen viselkedést pártolják.
A gyerekért, annak eltartásáért, etetéséért, ruházkodásáért iskoláztatásáért és mindenért legelsősorban a szülő a felelős.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 17:47
Tökéletesen egyetértek!
silber13
@Csizmás Kond: Mit akarsz macsek? Harrachtól, meg a többi "talpig keresztény" lelkületű morális toprongytól már megszokhattad az ilyes stilusú szövegeket, meg az azzal járó szemforgatást!
Mobil123
Nem szoktam senki szülőjét bántani, de a jó édesanyád remélem forog a sírjában!!!
Menj ki hozzá és kérj bocsánatot hogy ilyen senkiházi szar alak lettél!!
Borda
Lehet neki életforma,mert nagy kanállal eszik és nem igényli a reggelit,de nem önmagából kellene kiindulnia s ezáltal általánosítania! Meglehet,hogy az a szegény gyerek nem tudott mit vacsorázni és ha reggelire sem futja 1 teljes hónapon át,akkor meg kiszédül a padból a gyerek. Nagy az isten állatkertje,ha csak ennyi élettapasztalattal rendelkezik ennyi idősen!
Csizmás Kond
@silber13: Senkitől nem akarok semmit viszont mint keresztény bármikor kiállok bárki elé úgy becsületbeli dolgokkal mint gyereknevelésivel semmi szégyen nélkül.
Az aki az mások gyetreke eltartását keresztényi felelőségnek tartja, aki vallás szerint itél az egy bukó paraszt.
mayasos
Az igen "tisztelt" Harrach "úrnak", mint kereszténynek ajánlom szíves figyelmébe a Bibliát! Csak úgy mondom: Jézus is szegényként élte az életét, és nem a mások nyomorúságán akart meggazdagodni! Én hívő ember vagyok, de a keresztény szót ezek miatt a tetvek miatt szégyellem!!! Csak egy jó tanács: az ilyen hozzáállást nem lehet egy gyónással jóvátenni. Az elszámoltatás pedig egyszer mindenkinek elérkezik! A jó Isten pedig számon tartja a cselekedeteit tisztelt uram! Ő előtte nyitott az emberi szív! Bár ettől nem kell félnie, mert az sem önnek sem a díszes bandájának nincs! Kívánom, hogy élje át a szegények "életformáját", tudja meg mi az éhezés és a nyomor! Ja! És karácsonykor legalább legyen annyi bőr a képén, hogy ne menjen el a templomba ájtatoskodni. Inkább szálljon jó mélyen magába! Szégyellje magát!
tivoli
@izo: ma, 18:29
Ez lehet egy rövid újsághír is, hogy aszongya:
ez a szerencsétlen munkanélküli anyuka emberhez nem méltó módon kénytelen nevelni 5 gyerekét. Balesetveszélyes környezetben élnek, se étel, se játék nem jut nekik.
S máris beindul a sajnáló kórus.
izo
@tivoli: Ja! Egész nap otthon van , de takarítani nem ér rá! Szerintem nem értelmezted eléggé a cikket olvasd el mégegyszer!
m.macskosz
„Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét”
www.parlament.hu/irom39/02627/02627.pdf
Magyarország Alaptörvénye
miazavalami
@izo: @tivoli: Lehet kellett a családi piára...
miazavalami
Ja persze! Otthon nem éhesek csak a suliba és az óvodában éheznek meg. Ez egy újfajta Norbi upabde?
tivoli
@izo: ma, 18:44
De, értelmeztem. Éppen azért fogalmaztam át, hogy akár így is megjelenhetett volna a cikk és akkor mindenki sajnálná szegény asszonyt meg az éhező gyerekeket, holott egyedül ő a hibás, hogy így élnek.
coyote3
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Vég Béla
@m.macskosz: Lázár fia elesett szegény, és ezért kell megtámogatni.
m.macskosz
@Vég Béla: Remélem, nem tört csontja...:)
volvós
"...Fábián Barna azt szegezte Harrach Péternek, a Keresztény Demokrata Néppárt politikusának, hogy..."

Jobban járt volna mindenki, ha az emlitettet " szegezte volna " a falra !!!
Alzheimer Fauna
Harrach ... ... . .. ... ...!*
De az, hogy a mi Legkisebb Magyarunk (és a nevével fémjelzett adminisztráció) mi mindent tett az éhezőkért, arról itt:
fauna.ingyenblog.hu/cvxiidx-bejegyzes.blog

*Bocsi, ezt anyukám kimoderálta.
szandokan
@Csizmás Kond: @tivoli: Ezt a témát már feszegettük ma egy másik hírnél. Sajnos a szülők jelentős része szerint a kormánynak kellene eltartania a saját gyerekét. Egyébként ezt is teszik a szüneteket leszámítva, habár a nyári szünetben is megy az ingyenes ebédeltetés. A szülőnek nincs is kötelessége ezek szerint, csak megcsinálni őket, a többi le van ejtve?
szandokan
@Alzheimer Fauna: Hány éves vagy, hogy még anyukád felügyeli a trágárságod? Mi lesz így majd belőled?
tivoli
@szandokan: ma, 19:39
Én az ilyen "szülőket" büntetném kiskorúak veszélyeztetéséért.
Bár biztosan van néhány önhibáján kívüli.
papa.49
Mondja a volt mszmp. párttitkár, igen hiteles a beszéde, a szemét szélforgónak...
Nil
az egy dolog hogy van mit enni és a gyerek úgy dönt hogy nem eszik
az egy másik hogy keresztény kormányunk éhezésre ítélte a gyerekeket, az öregeket és a rokkantakat - és egy kormányt az alapján kell megítélni ahogy az elesettekkel bánik
levi
Anno én sem reggeliztem soha, nem azért mert nem tehettük volna meg, hanem mert nem voltam éhes ( ez a mai napig így van, 11-12 óráig nem nagyon tudok enni)
Az már más kérdés, hogy van aki éhes és nem tud enni.
szandokan
@tivoli: Persze hogy van, na de nem mindenki önhibáján kívül kerül ebbe a helyzetbe. Sok országban csak akkor jár a támogatás, ha mellette a szülők dolgoznak is.
ria677
Ez nevezi magát kereszténynek??? Fúúújjjjj !!
szandokan
@Alzheimer Fauna: Remélhetőleg rendes felnőtt lesz belőled.
Dr. Felipe
@szandokan: Az meg sem fordul borsónyi agyadban hogy sok családban azért nem eszik a gyerek mert járni jár csak nem jut?
Akiket mélyszegénységbe taszítottak csak azért hogy a lézer gyereknek már 10 évesen legyen 60-70 millás villája.
Ezen gondolkodj el ha tudsz.
Alzheimer Fauna
@szandokan: Ugyanabba a szakmunkásképzőbe szeretnék járni, ahová Szemenszedett Viktor bekötött fejű lánya is jár.
szandokan
@Dr. Felipe: Az meg sem fordul a bors szem nagyságú agyadban, hogy mindenkinek jár az ingyen étkezés, tankönyv ellátás, aki rászorul? Senkit nem taszítanak mélyszegénységbe, a legtöbben magukat juttatják oda. Te balos vagy, én jobbos, kár is szerintem ezt forszíroznunk.
Desischado
Ezért mondom azt, hogy az isten nem létezik! Ha létezne, hogy tűrne meg ilyen aljas, embertelen mocskokat, mint ez a harrach is! Hogy nem sül le a képéről a bőr! Egy gyerek mit tehet arról, hova születik, és mi a bűne, hogy éheznie kell?! Többet nem írok, mert kitiltanak! De esküszöm, elmegyek a templomba, és azért fogok imádkozni, hogy a saját bőrén tapasztalja meg az összes mocsok, mit jelent nélkülözni és éhezni! És ez a fidesz kdmp! Pfujj!
izo
@Desischado: Valami pozitívért fáradságot!t kéne imádkozni, ha már vesze
1magyar
Ezt az életformát felvehetné a kormány és a parlamenti gyülekezet!
prielle
@szandokan: magánügye, hogy mekkora agya van magának...miattam egyetemi tanár is lehet, de az empátiája negatív tartományban van!
Még azt is elfogadom, hogy a szegény ember saját sorsának a kovácsa, ami nagyon sántít egy munkahely megszűnésénél, DE a GYEREK miről tehet???
Szégyellném magam, még akkor is ha jobbos lennék, tudom ajánlani magának is!
tivoli
@Desischado: ma, 20:12
Kedves Desischado! Itt senki nem a gyerekeket hibáztatja, mert azoknak az a dolga, hogy egyenek, erősödjenek, tanuljanak. Itt azokról a felelőtlen szülőkről van szó, akik az államra hárítják gyerekeik eltartásának, nevelésének gondját.
Cicamama55
Munkám során nagyon sok hátrányos helyzetű családdal találkoztam. Sok volt közöttük az olyan, ahol a szülő inkább nem evett semmit, hogy a gyermekének az étkezéseit, ruházatát, iskolai szereit biztosítsa, de rengeteg az olyan család, ahol a gyermekek, mint az orgonasípok születtek egymás után, de az eltartásukért a szülők csak annyit tettek, hogy kilincseltek adományért, segélyért. A szegény családok a külvilág felé titkolják a nincstelenségüket, de gyermekeiknek maguk teremtik meg a betevőt, felelősséget éreznek irántuk. A kilincselők, a családiért szülnek, hiszen ebből él sok helyen a közös háztartásban élő 3-4 generáció, s hát az alkoholnak és a ciginek, vagyis a felnőttek mindennapi betevőjének ugye meg kell lenni. Az utóbbi helyeken általában egyszer esznek egész nap, nyáron még csak hagyján, mert a zöldséges kertekben, gyümölcsfákon keresnek maguknak ennivalót. Na ezeken a helyeken szükséges a gyermekjóléti szolgálatoknak a munkája! Ha belép...
lajospapa
Miközben épül az áhított középosztály, melynek képviselői Mészáros, Szíjártó, Lázár, Kósa, alakul egy másik világ is: A "Hét krajcár " világa. Lehet, ma már ez elavult lenne kötelező olvasmányként a Nyilas Misivel együtt, mégis ajánlanám a mai fiataloknak. Hogy egy kis ízelítőt kapjanak olvasmányaikból, milyen szép és vidám világ a szegényeké. Ami ugyan még nem kétharmad, de ha elmenne választani, meglenne!
Január
Harrach Péter van olyan idős már , hogy tudhatná, hogy a napot reggelizéssel kell kezdeni. Az ember már csak így van kitalálva. Pláne egy gyereknek, és szerintem az a legkevesebb a gyerekek között, aki azért nem reggelizik, mert nem éhes. Nagyon régen volt Ő gyerek, meg a környezetében sincs gyerek, hogy ezt elfelejtette. Miért általánosít?
izo
@prielle: Szerintem az lenne a megoldás, aki nem akar éhező gyereket támogassa őket ő, ne az én adómból, tehát az én gyerekem elől elvéve támogatja az állam.Ha nektek kéne fizetni nem támogatnátok ennyire.
szandokan
@prielle: A gyerek semmiről nem tehet, éppen ez itt a legnagyobb probléma. Nekem van öt, szóval feleslegesen próbál belém kötni. A gyerekek isszák meg a levét annak, hogy felelőtlenek a szülők, nem véletlen támogatok minden évben gyerekeket, szervezek számukra különböző jótékonysági rendezvényeket. A mindenki karácsonya is igen gazdag lesz számukra az idén. Ennél többet én nem tudok tenni.
naaki
Olvasgatok. Vannak fanyalgók, megmondóemberek és Harrach tatával egyetértők. Szeretném felvilágosítani ezeket az úriembereket(?), hogy nem a gyerek tehet a szüleiről. Magyarra lefordítva. A gyerek éhes, nem az a kérdés, hogy milyenek a azülei, hanem az, hogy egy parlamenti képviselő, aki elvileg keresztény és nem mellékesen demokrata - legalábbis a párt neve ez - hogy lehet ennyire szarfaszú genyó?

Némelyik hozzászólásból az jön le, hogy kit érdekel az éhező gyerek, van anyja mwg apja, tartsa el. Hát persze, mondjátok ezt úgy, hogy hétfő reggel a gyereketek - hál'istennek - jóllakottan megy iskolába.

Itt a gyerek a fontos, nem a szülei. Az ilyen nélkülöző srácokból lesznek azok, akik majd a ti gyerekeitektől veszik el az iphon-t. Mert majd a ti gyerekeitek nézik le őket,
mert ezt látták aputól. Nem mentegetni akarom őket, de talán a társadalomnak is jobb lenne, ha nem lennének éhező srácok.
Dr. Felipe
Remélem egyszer ennek a műkeresztény állatnak is életformájává válik az éhezés.
szandokan
@naaki: Ebben az esetben egyet kell értsek veled, mindenkinek az lenne a jó, ha nem lenne szegénység, nem volnának éhező gyerekek. Viszont ehhez a felnőtteknek is fel kellene nőniük, és megérteniük, hogy a gyereket nem csak megcsinálni kell, hanem fel is kell nevelni, főleg amikor már a ki tudja hanyadik születik meg a nyomorba.
Clavigo
Harach elvtárs ,,neked meg az üres fejjel való pofázás az "életformád ". Elég jól megélsz belőle az 5 tagú néppártoddal,,vagy mi tökömmel ,együtt.
nemjoezigy
@szandokan: ma, 20:12: "Az meg sem fordul a bors szem nagyságú agyadban, ..."
Mintha azt írtad volna valahol, hogy Te nem vagy közönséges, vagy csak nagyon indokolt esetben:-). Most nem találtam a fenti megnyílvánulást indokló okot. (@Dr. Felipe)

Egyébként örülhetsz, mert bővült a szegényeket gyűlölő csapatod.
(sok család, a kormányunk sikeres tevékenységének köszönhetően került abba a helyzetbe, hogy nem bírja etetni a gyermekeit, nem tud fűteni, nem tudja fizetni a rezsit, nincs lehetősége az egészségre, a kultúrára, a sportra.)
(azért nem említettem a világgazdaságot, mert összességében, átlagban, ahogy a KSH jelzi van itt pénz, csak nem jól van elosztva. Kevesen kapnak sokat, ÉRDEMTELENÜL, és sokan kapnak keveset!)
orogordog
@szandokan: Te nem a vezirvagy maga. ?
:)
mariaberta
Életforma? Neki meg az az életforma, hogy hülyeségeket beszél. Nyilván vallási meggyőződésből.
szandokan
@nemjoezigy: Miből gondolod, hogy én gyűlölöm a szegényeket? Te teljesen el vagy tévedve, ez inkább fordítva szokott igaz lenni. Viszont most sem tudsz egyebet írni, mint hogy a kormány az oka mindenki elszegényedésének. Na én ezzel nem tudok egyetérteni. Az átlagfizetés valóban nagyon kevés, ezt én sem tagadom, de azért ez nem 2010 óta van így. Én azt szeretném, ha megszűnne a szegénység, de ehhez csak a kormány nem elég.
szandokan
@orogordog: De igen, a magam szakterületén:-)
orogordog
@szandokan: 1990-töl van ez így és évről évre rosszabb. Iskola tejen és almán kívül mást nem igazán osztanak az iskolában.
Knapp75
@szandokan: A különbségek nőnek, az kinek a hibája?
Ahhoz nincs köze az egykulcsosnak, az adójóváírás eltörlésének, a rezsicsökkentésnek, a rá nem szoruló devizahitelesek megmentésének, az ÁFA emelésnek? He?
Makogj erre is valamit, de azzal vitatkozz, amit senki sem állított!
Knapp75
@szandokan: Érdekes, a szegényebbek "felelősségét" mindig felismered, a kormányodét sosem.
Albrecht Neumerker
Harrach úrnak alkotmányos joga van hülyének lenni. De a választói biztos így szeretik. Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!
Albrecht Neumerker
Harrach úrnak alkotmányos joga van hülyének lenni. De a választói biztos így szeretik. Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!
nezelodo
"Senkit nem taszítanak mélyszegénységbe, a legtöbben magukat juttatják oda."
Szandika, olyanról még nem hallottál a folytonos dicsekvésed közepette, hogy vannak olyanok akik oda születtek? Onnan még tehetséggel is, anyagiak híján nehéz ám kikapaszkodni, még a nagyképűség, ha lenne nekik is, az sem segít!
szandokan
@Knapp75: A rezsicsökkentéssel mindenki jól járt, az áfa emelés nem volt jó ötlet, az egykulcsos adó pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert nem nőtt az adózó kedv a tehetősek részéről sem, a többség továbbra is maradt a minimálbér utáni adózásnál. A deviza hitelesek megmentésével meg alapból nem értek egyet, de nem csak a rászorulókéval.
szandokan
@nezelodo: Inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem képes mindenki onnan kikapaszkodni, mert azért ellenpélda is van bőven. Nem mindenki adja fel elsőre, és nem fanyalog akkor sem, ha mondjuk nem olyan munkát végezhet csak, amilyet egyébként szeretne.
coni
Fel kéne írni neki receptre ezt az életformát (a korgó gyomrot) majd ismét feltenni neki a kérdést.
picike
zsiros kenyérrel jártunk iskolába nem éheztünk lehet folytatni is + egy alma ez jutott igaz régen volt de igaz volt ma sincsen ez sok helyütt másképpen nem kéne éheztetni őket a szülők a felelősek nagyrészt miatta
kkalman
Tény, hogy sok szülő tehet arról, hogy éhezik a gyereke, de sok van, aki nem. Az viszont biztos, hogy ez a se nem keresztény, se nem demokrata, és nem nép párti Harrach, mikor az empátiát osztogatták, elfelejtett sorba állni. Mire, nagy sokára odaért az osztóhoz, addigra elfogyott, így neki nem jutott.
naaki
@szandokan: értem én amit mondasz, de a nélkülöző, szegény gyerekek már léteznek és most ezekkel a szerencsétlenekkel kell törődni. Az, hogy a felnőttekkel mi a helyzet, nos az most másodlagos vagy harmadlagos. Jelenleg az országban kb félmillió létminimum alatt élő gyermek van - és most marhára mindegy, hogy mennyire normálisak vagy sem ezeknek a gyerekeknek a szülei. Az állam nem teremt munkahelyeket - a közmunkaprogramról ne beszéljünk, mert az csak taknyos vicsorgás. Borsodban, Hevesben és a Nyírségben élőknek esélyük sincs munkát találni, amiből eltarthatnák a családot. Mondhatod, hogy van munka dögivel. Persze, van, de nem a lakóhelyén vagy annak 50 km-es körzetében. A nyugati határnál rengeteg állás lehetőség van, de egy létminimum alatt élő család hogy gazdálkodja ki azt a közel 7-8 ezer forintot, amiből eljuthat az állás interjúra -ahol nem biztos, hogy alkalmasnak találják.

Szóval, fikázhatjuk a "felelőtlen szülőt", hogy miért nem gondoskodik a gyerekéről, de a szoba melegéből, teligyomorral, fingunk sincs a valós helyzetről. Meg kell kérdezni a másik felet is, nem csak okosan leosztani az észt.
Borda
@szandokan: Legjobb tudásom szerint az ingyenes étkezés is ált.iskola 4.osztályáig térítésmentes,felső osztálytól felét téríti az állam. Nagycsaládosoknak van olyan kedvezmény csak,hogy később is ingyenes. Kérdezd meg a nejed,de én így emlékszem!
GeoCravker
Fideszkdnps köpönyegforgatónak lenni is életforma. Csak van aki továbbfejlődik.
gödörben
@Csizmás Kond: Még hozzá tenném, hogy a munkahelyeket tönkretevő "vezetők" is felelősek.
szaboria1
Barnuska ma reggel de megsértődött, hogy Juhász mert célozni a tegnapi kijelentésére.
m.macskosz
@szandokan: "Az átlagfizetés valóban nagyon kevés, ezt én sem tagadom, de azért ez nem 2010 óta van így." tegnap, 22:41
Ebben tévedsz: az átlagfizetés nagyon sok, de főleg azért, mert rengeteg azoknak a jövedelme, akik a megtermelt adóforintokat kapják, --nagyon sok esetben érdemtelenül-- viszont elkeserítően sok ember meg nagyon sok munkával keres elképesztően keveset.
Mondok egy triviális példát: ha 150 államtitkár kap havi nettó egy milkát, az épp annyit jelent a ksh adatbázisában, mintha 1500 ember kap nettó százezret. Összesen keresnek 300 milliót, osztva 1650-nel, az közel 200ezer Ft/fő.
Na, az az 1500 emberke nagyon boldog lenne ennyivel!

"...de azért ez nem 2010 óta van így." Ebben igazad van. Bajnai idején a Parlament létszáma a duplája volt, az államtitkárok száma meg a fele. De most összességében többe fáj az adófizetőknek a jelenlegi apparátus, mint az akkori.
A minimálbér meg akkor nettóban majdnem ugyanannyi volt, mint most,
csak most a létminimumnál már kb.35-40ezerrel kevesebbet ér. :(
gödörben
@tivoli: Kedves Tivoli. Ha itt mindenki felelősségteljesen vállalna gyereket akkor egy szem sem lenne a mostani politikát nézve.
Dögölj meg magyar, nem kell több magyar. Kell a hely másoknak. Mehetsz magyar.
Mit akarsz magyar a saját hazádban???
gödörben
@szandokan: De a vezetés politikája az alap.
szalaiveronika
@Csizmás Kond: Tökéletesen igaz. Egy NORMÁLIS társadalomnak így kellene működnie. De szerinted az nem abszurd, hogy emberek százezreit megfosztják a munka lehetőségétől a lenyúlt termelőtőke birtokában, majd számon kérik tőle, hogy miért nem dolgozik?
dr. prédikátor
Te szerencsétlen vén cserépedény!!! Neked meg legyen mindíg mit enned de!!! soha ne tudj c@rni!!!
Papa68
Tisztel Honfitársaim! HARRACH "Úr" Nem keresztény, nem demokrata csak annak mondja magát és ebből jól megél. Nem ember ezt bizonyítja nyilatkozata. Mit várhatunk tőle, tőlük hisz társaik is szemrebbenés nélkül hazudnak reggel, délben, este, éjjel és a közbe eső időben is, hogy diktátumaikat megmagyarázzák.
Knapp75
@szandokan: " A rezsicsökkentéssel mindenki jól járt, az áfa emelés nem volt jó ötlet, az egykulcsos adó pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert nem nőtt az adózó kedv a tehetősek részéről sem, a többség továbbra is maradt a minimálbér utáni adózásnál."

Aha, sokat profitált a rezsicsökkentésből, aki lopott fával fűt, a kútról hordja a vizet és már kikötötték nála a villanyt...
A felvetést még mindig nem érted: a rezsicsökkentés is növelte a különbségeket a társadalmon belül! Mennyit is jelentett neked éves szinten? Mennyit Szijjártónak, Lázárnak? És mennyit az ingyenes gyermekétkeztetésre szoruló családoknak?
Egyébként meg más megközelítéssel a rezsicsökkentéssel mindenki rosszul járt, mert az állami közműcégek veszteségeit közösen finanszírozzuk, ráadásul az állami beavatkozás tönkretette a piaci versenyt itt is, csökkenti a szolgáltatások színvonalát és a sok birkával elhitették, hogy egy ilyen beavatkozás normális, aminek még évtizedekig lesz hatása a gondolkodásmódra.

Az egykulcsos szja-tól meg nem az adózási kedv növekedését várták, te..., hanem a fogyasztás növekedését! Mondjuk az sem jött be.
"Cserébe" a multiknál egyébként is normálisan bejelentett alkalmazottak (főleg vezetők) bérét sikerült jelentősen megnövelni és mindenféle teljesítményelvárás nélkül a közszférában dolgozó, jobban keresők jövedelmét is.
Miközben az adójóváírás kivezetésével megszívatták a valóban minimálbér közelében kereső munkavállalókat.
volvós
Viktorka megmondta kezdet-kezdetén:

" CSUHÀSOK TÈRDRE !!! "
és bevitte a koalícióba öket...
Tovább nem érdemes szólni erröl !
mate03
@picike: Tudod az a gond hogy nagyon sok helyen ,sem kenyér,sem zsír sincs! Nem tudom hogy hol élsz ,nem is érdekel.De egy biztos,ennyi éhező gyereket még nem láttam pedig megértem 74-évet! Lehet hogy sok szülő is hibás! De nagyvárosban ha nincs munka,legfeljebb lopni tud!,
nemjoezigy
Több helyen megírtam már a gyerekszegénység témában, hogy a legtöbb esetben normális (átlagos) anyagi körülmények közt élő családok süllyedtek, - nem a saját hibájukból - a szegénység szintjére.
Innentől kezdve nincs miért fikázni a szegényeket és az őket pártolókat.
Hanem akik a nyerő oldalon vannak, azok mindenféle nyavalygás nélkül visszaadhatnak legalább a nélkülöző gyerekeknek.
zsizsike
@gödörben: Bocsi, hogy beleszólok, de én azt mondanám OV helyében, hogy cigányok keletre, zsidók nyugatra, és mingyárt lesz itt békesség, nyugalom, megélhetés meg minden. A többi nemzetiségi mind megfér egymással és meg is teremti magának az ennivalót.
Souky Sanjay
Harrach elvtárs jó elvtárs.Van neki 3 trafikja is.
Levendula
- Mi az abszolút szemtelenség?
- ???
- Törpétől megkérdezni, hogy: "Mi leszel, ha nagy leszel?".
szalaiveronika
@zsizsike: Te miről beszélsz? Elgurult a gyógyszered?
zsizsike
@szalaiveronika: Dehát miért? Nem volna igaza?
m.macskosz
@Knapp75: "Az egykulcsos szja-tól meg nem az adózási kedv növekedését várták, te..., hanem a fogyasztás növekedését! Mondjuk az sem jött be."
Továbbá azt feltételezte ez a remek kormány, hogy kezét -lábát törve rohan céget alapítani, beruházni a kedvezményezett, miáltal a munkahelyek száma a sokszorosára nő.
Ehhez képest már követhetetlen, hány cég húzta le a rolót ill.húzott el az országból. :(
Knapp75
@zsizsike: "cigányok keletre, zsidók nyugatra"

Akkor azzal fognak foglalkozni az "igaz magyarok", hogy bebizonyítsák a másikról, hogy kommunista vagy hogy hazaáruló. ;)
Sajnos magyarnak lenni önmagában nem jelent semmilyen értéket, ezt a magyarkodók is tudják, ezért kell mindig ellenséget keresniük, akikhez képest "jónak" határozhatják meg magukat.
Ezek az önértékelési zavarok akkor sem fognak eltűnni, ha nem lesznek zsidók és romák az országban.
Knapp75
@m.macskosz: Ahogy megtudtuk a napokban, még szandokan is külföldre menekíti a pénzét (pedig szerinte itt még sosem volt ennyire jó), abból meg nem lesz itthon fogyasztás bővülés... :)
zsizsike
@Knapp75: Nincs is olyan, hogy színmagyar. Van a zsidó, a cigány, meg a többi nemzetiségi. :)
m.macskosz
@Knapp75: Ó, őt nem érinti az egykulcsos adó, a rezsicsökkentés, az pedig, hogy nem itthon fialtatja a pénzét, csak Neked meglepetés, már célzott rá régente is. Igaz, hogy
nem sokunkat érdekelte. Ahogy az sem, vajon mennyi a valóságtartalma az adakozásainak, a melósai jólétének... Higgyük el, amit mond, mindannyian jobban járunk. :)
szalaiveronika
@zsizsike: Figyelj rám egy kicsit, Zsizsike! Magyarországon mindenki ahhoz a nemzetiségi csoporthoz tartozik, amelyiknek vallja magát. Pl. szerény személyem magyar, mert magyarnak tartom magam, sőt a gyermekeim is, pedig még a neveink alapján is nyomon követhető a német, a magyar, a szlovák, az olasz, és még ki tudja milyen "vérvonal". Na már most ne zsidózz, ne cigányozz, mert némelyik előbbi rasszokhoz tartozók lehet magyarabbak, mint te vagy én. Elmondok egy aranyos történetet. Ismerősöm óvodás kislánya azt mondta egy kis csoporttársára, hogy ő egy magyar-néger. Ezt a választ adta egy ostoba felnőtt lekezelő, otronba kérdésére, amely a kis ovis identitását firtatta.
Toby
Harrach ! Inkább fizesd ki előre és tedd rendbe azt a 2 m2-nyi földdarabot, amely már megértél, mert a " törvények ránk nem vonatkoznak" vén barom !
Gyuri Géderről
Hogy pusztulna éhen ez a vén köcsög. Legyen ez az életformája.
JAJMÁR
Számolgattam, hogy a 3 gyerekes család, ahol az apa minimálbéres, az anya közmunkás, nem hátrányos helyzetű ! Nekik nem jár az ingyen étkezés, mert az egy főre eső jövedelem 500 Ft-tal meghaladja a 39.900 Ft-ot.
Viszont, mivel 3 gyerek van, az étkezési díj 50 %-át kell fizetni, de az étkezési díj 50 %-át fizeti minden 3 v. több gyerekes szülő, mert ez nem a jövedelemtől függ. Kifizeti az állam azoknak is, akik több milliós házat vesznek pluszba a gyereknek. Mert mi őket segítjük leginkább, adókedvezménnyel, jó bérekkel, a nagyobb összegű rezsicsökkentéssel. Kik is kapnak ebben az országban "ingyenpénzt"? Aztán ugyanezek kijelentik, hogy a szegény gyerek azért nem eszik, mert biztos nem éhes...
és ezek az "okos" és jó pénzért törvényhozók, még a segélyezést is megszüntetik.
zsizsike
@szalaiveronika: Ha nem nevezzük a nemzetiségieket a nevükön, attól még léteznek. Viszont aki magyarként él, magyarnak tartja magát, az tegyen úgy, mintha magyar lenne. Mert én úgy érzem, hogy ez az említett két rassz kiváltságot vindikál magának a többi fajta hátrányára. Ebből ered a magyarság örökös széthúzása is, ezért nem lehet homogén nemzet, akik képesek egymás érdekeiért tenni.
m.macskosz
@zsizsike: "...cigányok keletre, zsidók nyugatra..."
A rossz nyelvek szerint Deutsch Tamás és Orbán Viktor
ereiben mindkét vér folyik:
velük mi legyen?
JAJMÁR
@zsizsike: Nevezz meg egy "homogén" nemzetet !
(Unalmas egy kissé már, hogy mindig másra mutogatnak a saját maguk, a kormányunk és a társadalom hibáit felvállalni nem képes egyének. Az egyiket lenézi, a másikat irigyli... pedig "a hiba az ön készülékében van!")
Knapp75
@zsizsike: Huh, nárcizmus és nácizmus egyetlen üzenetben. Keményen tolod!
Knapp75
@m.macskosz: Nekem nagyon fontos, hogy mit mond szandokan magáról! Szeretném megérteni. :)
Jogában állna hallgatnia is, mert minden amit mond, felhasználható ellene...
zsizsike
@m.macskosz: Kitiltani mindkettőt, választási lehetőség nélkül! :)
szandokan
@Knapp75: Nem menekítek én semmit, tudod az senkire nem tartozik, hogy az adózott pénzemmel mit is csinálok. Vásárolni ellenben itthon szoktam, mert ebben az országban minden megkapható, csak pénz kérdése, szóval megint tévedésben vagy. Az ember abba fekteti a pénzét, amibe akarja, és ha máshol vannak jobb lehetőségek is, akkor oda. Attól még az ember itt költi a pénzét Magyarországon. Szerintem a temérdek szabadidődben ne engem akarj megfejteni, vagy más szórakozásod nincs?
zsizsike
@JAJMÁR: Biztosan van olyan ország, ahol kevesebb a konfliktus.
szalaiveronika
@zsizsike: Borzasztó, hogy nem érted:
1. nincs olyan, hogy homogén nemzet, nem is lenne jó. Képzeld azt a fertőt, ahol mindenki mindenkinek anyukája, apukája, tesije (jó, ez kissé túlzás) lenne, de erős túl-tenyészet jelei mutatkoznának rajtunk. Szerencsére az élet. a természet bölcsebb, megakadályozza némely terhelt agyú képzelgéseinek elrettentő eredményét.
2. a lóf...t ered ebből a széthúzás! Ezt az orbitális baromságot honnan sikerült előkaparintanod? Nincs ok-okozati összefüggés.
3.ha figyeltél volna arra, amit az előbb írtam, nem írtad volna le az első mondatodat.
4. hogy te mit érzel, az egy dolog, és más dolog az, hogy nem igaz az állításod. Nem népcsoportok, hanem törtető, becstelen gazemberek követelik meg maguknak az előjogokat a többiek hátrányára.
zsizsike
@JAJMÁR: Amúgy tényleg unalmas amiről írsz. Nem is tudom mit keresel még itt nagy unalmadban.
Talán csak nem a mindig másra mutogató, a saját maguk, a kormányunk és a társadalom hibáit felvállalni nem képes egyének közé tartozol?
JAJMÁR
@zsizsike: 15:15 Biztosan. .. .és azok homogének?
zsizsike
@szalaiveronika: A te szemszögedből biztosan igazad van. Nekem ezt tanították az iskolában.
zsizsike
@JAJMÁR: Jaj már nem úgy gondoltam a homo gént TEEEEE!
JAJMÁR
@zsizsike: Hát, hogyan? Nincsen bennük zsizsik?
m.macskosz
@zsizsike: Nekem teccccccccccccccccccene, de az Alaptörvény szerint ez lehetetlen.
m.macskosz
Olyan szinten nem zsidózom és nem cigányozom, hogy mindig meglepetésként ér,
amikor ahhoz értő egyének felvilágosítanak. Ezért aztán azt sem tudtam, hogy Czeizel Endre is zsidó. De sok egyéb érdeme mellett két nyilatkozatát jegyeztem meg:
-- ma már nincs olyan ember, aki elmondhatná magáról, hogy magyar
-- a zsidókat nem üldözni kéne a "dörzsöltségük" miatt, hanem ellesni a tudásukat
zsizsike
@m.macskosz: Én nagyon tisztelem az okos, talpraesett, tevékeny embereket, bármely náció tagjai is. De nem szeretem az örökké elégedetlenül követelőző, önző, buta, semmirekellő egyéneket, akik mindig másoktól várnák problémáik megoldását.
m.macskosz
@m.macskosz: Ja, és ennek kapcsán nem is burkoltan felvetette, hogy a kormány jelenlegi oktatási rendszere kritikán aluli. Példaként felhozta Finnországot, ahol szinte a nulláról feljöttek a svéd és norvég nívóra.
m.macskosz
@zsizsike: Ezzel a véleményeddel szerintem mindenki egyetért.
m.macskosz
@zsizsike: Az viszont erősen irritál, hogy bizonyos futsal-os nímandok komoly pozícióba kerülhetnek.
(És ez csak egy példa a jelenlegi hatalmi tébolyban szenvedők viselt dolgairól!)
zsizsike
@m.macskosz: Á, mindenkinek kezdeni kell valahol. :) Martonyi sem külügyesnek született.
Csizmás Kond
@gödörben: Mindenki felelős de ez még nem ok, hogy sorozatra gyártja valaki olyan a gyereket aki nem tudja ellátni.
Csizmás Kond
@szalaiveronika: ...a munka nem egy olyan kötelező életkörülmény amitől valakit meg lehet fosztani, az egy lehetőséh és a mai formában egy rákényszerült forna ami ugyan meghatározo de nem alanyi jog.
...erről sokan tanulmányokat írnak...annyira bonyolult.
pesti
Ez a pofátlanság netovábbja!!!A Krisztus is megetette az éhezöket.Ezt nem tanulta a Harrach KDNP-és a katechizmusban vagy nem olvasta a Bibliát?Ilyen életmódot kivánok neki a családjával egybeértve.
tivoli
@pesti: Egyszer megetette, egyszer megitatta. S aztán?
Knapp75
@szandokan: A szabadidőmben azt fejtek meg, akit akarok. ;)
Magánügyed, hogy mit csinálsz a pénzeddel, de te mégis fontosnak érezted elmondani, hogy külföldre hordod.
Ez csak úgy jön a képbe, hogy az adórendszer átalakításával több jut neked, így többet vihetsz külföldre, amivel viszont itthon csökken a fogyasztás.
Persze te megígérheted, hogy majd itthon költöd el (nyilván kizárt, hogy mondjuk egyszer külföldre mész belőle nyaralni vagy abból taníttatod majd külföldön a gyermekeidet. hehe), de ettől még jelenleg az a pénz biztosan hiányzik a költségvetésből illetve a jobban rászorulók zsebéből, azaz itthon nem generál fogyasztást.
Örülök, hogy itt vagy, mert a példádon keresztül a fideszes kormányzás összes elcseszett intézkedését lehet szemléltetni!
Köszi még egyszer! :)
m.macskosz
@zsizsike: Ha Martonyi a születési helyén maradt volna élete végéig, engem nem zavarna.
zsizsike
@m.macskosz: ma, 16:26
Lehet, hogy most '14-ben azért lépett le mert tudta, hogy vészterhes idők jönnek, amikoris ő se tudott volna mit kezdeni vagy nem is akart volna kezdeni a kapcsolataival.
Knapp75
Összeállítottam neked egy felelősség vizsgáló tesztet!

Kérlek válaszolj rá legjobb tudásod szerint!
Egyszerű lesz, csak igen/nem válaszok vannak.

Egy 1 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 2 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 3 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 4 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 5 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 6 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 7 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 8 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 9 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 10 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 11 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 12 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 13 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 14 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 15 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 16 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 17 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 18 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 19 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 20 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 21 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 22 éves ember felelős-e azért hogy szegény? Igen / Nem
Egy 23 éves... stb.

És így tovább...
Te olyan felkészült vagy, mindenkiről el tudod dönteni, hogy felelős-e (kivéve, ha Orbánékról van szó, de ezt most hagyjuk), így nem fog problémát okozni a teszt kitöltése!

A beugratós kérdés az lenne, hogy az államnak támogatnia kell-e a leszakadókat vagy még nehezebb helyzetbe hozni azért, hogy mondjuk te gazdagodhass. :)
freemanpetya
Nem nagyon bírom ezt a vénembert, akinek már régen otthon kellene ülnie a kandallója előtt és simogatnia az ölében ülő macskát, mint politizálnia. DE! Most nem hiszem , hogy megsérteni akart bárkit. Életformára gondolt, vagyis arra, hogy egyesek nem reggeliznek hanem csak délben esznek vagy akkor is keveset és inkább csak este esznek (nagyobb fiúknál ez a harcos diéta lényege is), tehát valóban lehet szokásokhoz, formákhoz, életformához kötődően is étkezni. A másik dolog, hogy én még a cocializmusban jártam általánosba és akkor sem hozott mindenki tízórait, sőt olyan is volt aki elosztogatta, hogy otthon ne csesszék le , hogy nem ette meg a tízóraiját. A tízórai nélküliség tehát adódhat abból is, hogy a gyereknek tényleg nem kell a tízórai mert nincs rá szüksége, de persze adódhat abból is, hogy nincs otthon rá pénz. Harrach szavait már a baloldal is kifordítja, úgy mint ahogy a Hír tv teszi a baloldaliakkal. Azonos kottából játszanak. Inkább a norvég üggyel kellene foglalkozni, meg a támogatottjaival nem a demenciás Harrach-kal.
nezelodo
@szandokan: Képzeld el azt a szörnyűséget, ha mindegyik padlón lévő ember, munkavállaló máról holnapra felkapaszkodna, önállósodna, sikeres lenne! Akkor kivel tudnád a remek vállalkozói ötleteidet megvalósítani? Mert egy személy azért bármilyen zseniális is, nem képes akkora produktumra, amelyik fedezi a gyerekei tanulását, lakásaikat, autóikat, gondtalan életvitelüket, és nem emeli a társadalmi ranglétra magasabb fokára. Ezért én,noha tudomásul veszem, hogy így működik a világ, mégsem mennék le kutyába az ő sorsukról való döntéskor, mint a kormányunk, mert tisztelem annyira őket a munkájukért, meg azért, hogy én is több lehetek a teljesítmányük által.
m.macskosz
@Knapp75: Kerestem, de nem találtam meg, mi is van az alaptörvényben, ezért nem szó szerint idézem: az állam felelősséget vállal a szegényekért és elesettekért.
Amit viszont találtam:
www.complex.hu/kzldat/a1100425.htm/a1100425_3.htm
Akkor milyen jogon is pofázik bele bárki is egy BME feladatba?!
(3) Magyarország védi a …A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket és gazdálkodásukat törvény szabályozza.
m.macskosz
@m.macskosz: "Magyarország védi a …A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket és gazdálkodásukat törvény szabályozza."
Na, akkor milyen törvény is vonatkozik arra, hogy egy nyikhaj államtitkár vagy a nav elnöke belepofázzon a BME tanítási módszereibe.
Húzzatok bele, fiúk, erre még nem alkottatok törvényt!
Knapp75
@freemanpetya: Bocs, de ha otthon rászokik valaki, hogy nem reggelizik vagy nem kap tízórait, akkor rááll a szervezete arra, hogy ezekben az időpontokban ne is akarjon enni.
De ettől még ez egy gyereknél se nem természetes, se nem egészséges.
(hja, akik visznek a suliba tízórait, az azt jelzi, hogy otthon van miből elkészíteni azt és van is rá idő. Talán nekik reggelizni is van lehetőségük.)
pesti
@tivoli: @tivoli: aztán jött a Harrach akinek élet forma az éhezés illetve a szegénység!!!
szandokan
@Knapp75: Bunkó vagy, bunkókkal meg nem társalgok. Csak az ilyen nem normális, irigy emberek feltételezik azt rólam, hogy én vagyok a kizsákmányoló, minden szegény ember kifosztója. Én voltam az 25 éve, aki ragaszkodott ahhoz, hogy ne Amerikában, hanem Magyarországon létesüljön meg a gyár, és így magyar emberek dolgozhassanak. Szeretnék veled egyszer találkozni, és akkor megmutathatnád te is, mit is tettél eddig az országért, az emberekért. A gyűlölködéseidből ítélve a közmunkáig talán eljuthattál. Ha képtelen vagy hozzám gúnyolódás nélkül szólni, akkor felejts el végleg, a saját érdekedben.
szandokan
@nezelodo: Tévedsz. Most csináltam meg egy olyan gépet, amivel havonta akár 1 millát is meg tudok keresni otthoni vállalkozásban, segítség nélkül. Az egészhez kellett egy égető kemence, egy fröccsöntőgép, a többi már megy magától. Ha végleg leteszem majd a lantot, ezt fogom csinálni amíg csak bírom erővel. Nekem nem számít, milyen kormány van hatalmon, nem tőlük várom a megoldást.
freemanpetya
Knapp: az, hogy a tízórai nélküliség egészséges tendencia vagy sem az egy érdekes kérdés lehet, aminek a boncolgatásával eljuthatunk oda is, hogy egészséges-e a cukros-szénsavas "üdítő"ital ami meg ott figyel minden általános iskolában a suli büfében? Nyilván van egy olyan aspektusa is a cikkben érintett témának, miszerint létezik a gyermekszegénység Magyarországon, létezik az éhezés családokon belül és sok család nem jut rendszeresen élelemhez, szó szerint semmilyenhez. De ez a helyzet nem a most regnáló kormány bűne, hanem 25 év kormányaié. Korábban nem volt nagy a szegénység, nem volt kilakoltatás, bűnözés, gyermek-éhezés? Harrach öreg, lomha és lassú, vagyis nem kompatibilis a rapid észjárást követelő napi politizálással.
miazavalami
@szandokan: Nem kell neked egy titkárnő?
Knapp75
@freemanpetya: Hjaj, ne fárassz már az elmúlt 25 évezéssel!
ha ez a kormány tudatosan NÖVELI a különbséget a szegények és a jómódúak között, ráadásul százezreket szakít le a középosztálytól, akkor ezzel kell foglalkozni.
világlátó
Az életformáról jut eszembe a kis john esete valahol Skóciában. Kapott két pennyt azzal, hogy vegyen magának reggelit a sulibüfében. Johny eltette, dehogy veszek, majd többet ebédelek, gondolta. Az ebédnél kapott három pennyt, azzal, hogy vegyél valami ennivalót. Már van 5 pennym, éhes vagyok ugyan, de majd a vacsora kárpótol, gondolta. Este a vacsoránál Johny apja szólt. Johny! ha nem adod vissza az 5 pennyt, nem kapsz vacsorát!
Leányom, majd unokám reggelije valóságos közelharc volt, a szépen csomagolt tízórait számtalanszor kellett kitakarítani a táskájából. Érthetetlen, de felnőttek, egészségesek, sőt szépek. Nekem az anyám bezsírozott egy karéj kenyeret, maj félbevágva összeillesztette/volna, ha lehetett volna /, kirázta a kristálycukros barna zacskót, beletette a táskámba. Nem vettem elő, mert a többieknek szépen formált, gyönyörűen csomagolt, gazdag beltartalmú szendvicseik voltak. Míg az én zsíros kenyerem ... hát nem volt versenyképes. Padtársam egyszer mégis kiszúrta. Cseréljünk ! Azt hittem ott semmisülök meg szégyenemben. Nem ez történt. Úgy ette, rágta mint aki soha még ilyen finomat nem evett. Az ő gyönyörű szendvicse pedig számomra ízetlen volt.
A gyerekek számára a reggeli fontos. Rajtunk szülőkön múlik mit , hogyan, teszünk elé reggel, abban az öt percben, amit erre kiszorítunk. Apró falatkákat, amit ügyesen diszitünk kis paprikával, uborkával, vagy amit szeret, néhány korty tea vagy tej, kakaó, vagy amit szeret, de üres gyomorral ne engedjük ki . Az életforma a család életformája. Ahol a család együtt indulhat útnak reggel, ott könnyebb, természetesen. sajnos ez nem mindenütt van így. A gyermekét féltő gonddal szerető szülő meg kell találja a módját annak, hogy a gyermek életformája a gondoskodás biztosította megszokás gyakorlata szerint formálódjék. Harrach képviselő úr pedig a családokat, a gyermekeiket nevelő szülőket képviselje, mert ő általuk lakik már 25 éve a parlamentben. Segítse őket minden erejével, de talán okosabban! Tisztelettel.
freemanpetya
@Knapp75: te meg azzal ne fárassz, hogy korábban itt tejjel-mézzel folyó kánaán volt, egészen addig amíg meg nem jöttek a phideszesek. 25 éve tudatosan növelik a különbséget, ahogyan az a vadkapitalista körülmények között lenni szokott. 25 éve szar van, nem csak 6 éve. Van amikor derékig úszunk benne, és időnként van olyan is amikor nyakig.
Knapp75
@szandokan: Öreg, a "gúnyolódást" azzal érdemelted ki, hogy egyenes, őszinte válaszok helyett sunnyogsz és terelsz!
(lásd: miért jó nekünk a társadalmi/gazdasági különbségeket növelő gazdaságpolitika? Csapó 113... Felvétel!)

Az, hogy az önértékelési zavaraid miatt itt futtatod magad, az a te problémád, ha valóban annyira megbecsülne a családod, a munkahelyed és a baráti társaságod, akkor nem lenne szükséged rá, hogy egy nyamvadt fórumon villogj a karriereddel és a kocsiddal...

" Csak az ilyen nem normális, irigy emberek feltételezik azt rólam, hogy én vagyok a kizsákmányoló, minden szegény ember kifosztója."

???
Te meg miről beszélsz??
Haszonélvezője vagy a jelenlegi torz újraelosztásnak, de ez nem a te hibád! Maximum annyiban, hogy a szavazatoddal ezt a rendszert támogatod.
(te egyébként sokkal inkább vagy jobboldali, mint a kormányod!)

A társadalmi felelősségvállalás meg ott kezdődik, hogy nem nyelek be minden elvtelenséget és igazságtalanságot, csak mert engem jobb helyzetbe hoz!
Sokkal több kérdésben vagyunk egy véleményen, mint te hiszed, csak struccként a homokba dugod a fejed, mikor rájössz, hogy Orbánék pont annak ellenkezőjét valósítják meg, mint amit te elképzelsz.
Erre valójában egy indok van: a szerelem vak. ;)
Knapp75
@freemanpetya: Aha. Szóval arra mi a mentség, hogy Orbánék valamennyi döntése nagyobb szabadon elkölthető jövedelemhez juttatta a módosabbakat, mint a szegényebbeket? Egykulcsos szja, rezsicsökkentés, devizahitelek kedvezményes előtörlesztése...
Ezt próbálom kiszedni szandokanból is, de szerinte ezt megkérdezni bunkóság...
Knapp75
@freemanpetya: Hja, a piacgazdaság automatikusan növeli a különbségeket, mindenféle beavatkozás nélkül. (pénz csinál pénzt, lényegében a kamatos kamat effektus mindig a "tőkésnek" fog kedvezni) Az a kérdés, hogy ezt a folyamatot az állami újraelosztás erősíteni vagy tompítani kívánja.
Na ebben van jelentős különbség a kormányzatok között!
freemanpetya
@Knapp75: 25 éve nem azt látod, hogy mindíg vannak egyenlőbbek? Akiket hol ez a kurzus, hol az a kurzus tőkésít fel az együttműködéstől remélt előnyök miatt. Csak most látod ezt a tendenciát? Elfogult vagy, így sajnos nem fogjuk megérteni egymást...
Knapp75
@freemanpetya: Ha neked az "elmúlt 25 évben is ez történt" elég indok arra, hogy most szemet hunyjál ez felett, akkor tényleg nem fogjuk megérteni egymást. :)

De az adójóváírás intézménye kontra egykulcsos szja már alapból mutatja a különbségeket!
Érdekes, hogy ha "ellenséges" multikról és vállalkozásokról van szó, akkor ez a kormányzat is képes arra hivatkozni, hogy a növekvő mértékű elvonás az igazságos, miközben az szja-val kapcsolatosan pontosan az ellenkezőjét látják üdvözlendőnek...
nezelodo
@szandokan: Szerencsés vagy, sok sikert, de sajnos a vállalkozások többsége többtényezős, és sok-sok külső tényezőtől függ a sikere vagy sikertelensége, igy a munkaerőtől is.
szandokan
@miazavalami: Elég sokan vagyunk, megoldjuk, de azért köszi. Meg aztán elég messze is vagy, mit szólna hozzá papus(c)? :-))))))
szandokan
@pbalage: Nyugi, nem neked szánom...:-))
freemanpetya
Konkrétan egy adott adópolitikai vagy gazdasági lépés nem nyújt kellő alapot ahhoz, hogy kizárólag annak alapján ítéljem meg egy kormány tevékenységét. Az előző kormányok konkrét és elbaltázott lépéseinek számbavétele éppen az előbbiek miatt lenne fölösleges, miközben tudjuk, hogy 25 éve nincs tökéletes...
szandokan
@Knapp75: A családom miatt nem kell aggódnod, többet foglalkozok velük, mint az átlag szülők lényegesen. Nem véletlen az, hogy ritkán írok egy ültő helyemben sokáig, a gépek be vannak egész nap kapcsolva, vetek egy pillantást olykor melyek a hírek, esetleg ki akar megint szétszedni, és összerántok valamit. Ugyanez van teszem fel egy üzleti útnál is, a mobil net világában ez már nem nagy ügy.
szandokan
@nezelodo: Köszönöm, mellesleg igazad van.
Juhász István
Sok embernél alakult már ki életformaként bizonyos táplálkozási szokás - rend.Nem vásárolnak disznó, marhahúst, csak farhátat, nyesedéket, nem esznek szalánikat, csak legfeljebb baromfipárizsit - jó esetben -, A kamrában van zsir a kenyérre, ha van persze, stb. Náluk ez már életforma lett. Honnan ismerem ezeket a szokásokat? Aki sejti, irja meg, kisorsolok köztük egy párizsis szendvicset. Életforma...
gödörben
@Csizmás Kond: Az ok az ingyen pénz. Itt a válasz a nőtlenségi adó cikkben. "Tázlár község közmeghallgatásán Bán Róbert polgármester a falu elöregedéséről is beszélt. A polgármester meglátása szerint az 1,7 ezer lakosú településen a gyermekek számát úgy lehetne növelni, ha egyesek nevelőszülőként fogadnának magukhoz kiskorúakat. Hangsúlyozta, hogy ez munkaviszonyt, nyugdíj- és tb-jogosultságot is jelent. Egy gyermek után 34 200, kettő után 68 400, míg három után 102 600 forintot kap az a felnőtt, aki ilyen feladatot vállal. "
És ez köszönő viszonyban sincs a családi pótlék összegével. Ez is csak a felesleges, pénzért szülést segíti, majd a keresztbe nevelést. Szomszédok egymás gyerekeit nevelik és felveszik értük a pénzt.
gödörben
@zsizsike: A több évtizede kidolgozott ingyenélést nehéz munkává fordítani főleg ha a munkáért kevesebb fizetés jár mint az ingyenélésből beszedhető. Ezt a politikusok csinálták oldják is meg de ne a mi bőrünkre.
Az ellopott pénzekből végre termtsenek munkahelyeket. Sztámoljanak már el a felzárkóztatásra megítélt milliárdokról és minden ellopott fillérről.
bundi
@szandokan: irritálóan forogsz mint a szélkakas...nemrég még arra verted magad hogy neked természetes hogy napi 10-12 órákat nyomsz mert TE VAGY a vezető...azelőtt meg azt mondtad te visszavonultál és csak tanácsadó vagy...most meg te vagy az aki a legtöbbet van a családjával a világon...miközben a cégnél te intézed a technikai fejlesztéseket és még az udvarost is te veszed fel 200 ezerért...és csodálkozol hogy sokan megmosolyognak...ne tedd te tehetsz róla...
gödörben
@zsizsike: Szerintem ezt a hozzászólást te sem gondolod komolyan. A világot kéne átrendezni ha mindenki erre vagy arra, ide vagy haza menne már napjainkban.
A lényeg lenne szerintem, hogy aki itt él az dolgozzo, ne mások nehezen megtermelt adójából élősködjön. Aki lop azt vonják felelősségre és vegyék el tőle a többitől eltulajdonított javakat (a "vezetőkkel" kezdve visszamenőleg). A hülye ötletelőket pedig a saját ötleteik alapján ítéljék meg és kényszerítsék bele az általuk oly nagyon jónak tartott sémába (47etFt-ból meg lehet élni)
gödörben
@szalaiveronika: Szomorú, hogy már az oviban is az elkülönülést hangsúlyozzák a "tisztelt szülők". Igaz mit várunk, amikor bemegy az ember és csak bámul mint a birka, pedig már többször ráköszönsz és egyre hangosabban, hátha suket a kicsike, pedig csak egy bunkó. És ennek a gyereke milyen lesz?
szandokan
@bundi: Képes vagyok osztódni:-) Amúgy semmi nem lehetetlen, ha jól osztod be az időt.
Bercifiu
Ez az ürge, már megérett a diliházra. Rohadsz szarházi .
tivoli
@bundi: ma, 08:51
Most nem azért, de a felelős lelkiismeretes vezető szeret mindenhol ott lenni, mindenről tudni, mindig elérhető lenni. Erről ismerkszik meg. Ha nem ilyen, nem jó vezető.
De, hogy az udvaros pályázatát is ő döntse el, az némi túlzás.. :-))
Bercifiu
Te hájas barom! Nálad nem életforma az éhezés?
plazazilla
Te kereszténynek vallod magad?! Isten ellensége vagy!!! (és nem mellesleg egy kivénhedt fasz - de ez egy másik történet)
harrach petya, mától GYALÁZAT a neved.
Kamcsatka
Elképesztő! Ahhoz is egy életforma kellett, hogy ezt a trottyot felnevelje valaki.
kukac50
Nem életforma! Ez a szegénység! Tudhatná a hűlyéje!
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@narancsbirka: Szerintem te lehetsz nyugdíjas, vagy közmunkás. Nekem a nyugdíjig még van jó pár évem, ennyi idő alatt még a leendő unokáim életét is megoldom, birka.
bretagne
Hülyeséget beszél. Mi az, hogy ha látja a gyermek, hogy a szülő sem reggelizik, akkor ő sem fog. Nem tudja elképzelni, hogy talán a szülő is azért nem reggelizik, mert nincs mit? Úgy látszik, nem. Álszentek!
narancsbirka
@szandokan: Nem, én fejlesztek éjjel-nappal, sőt még álmomban is. Ha tudni akarod mesélek neked!! birkaaaa!!!
Bercifiu
A tesója röfögött mellette, s elette előle a kaját.
Bercifiu
Figyelj te rohadék! Most álltam sorba egy félórát a Lidl kasszánál. Nem gondolod, hogy kib@szból mennek vasárnap vásárolni. Hülye gyerek. Menjél már ki az emberek közé, s kérdezd meg a véleményüket, na persze ha mered. De azért ernyőt vigyél, ha nem akarsz rántotta lenni.
Csizmás Kond
@gödörben: ...dehát minden a pénzről szól, ez miért lenne kivétel
Tibor43
Harrach életformája az,ha jóllakottan mond ilyen hülyeséget...
Vasárnapiiskolás
Valahol azt hallottam: a Har(r)ag(ch) rossz tanácsadó:))))
szandokan
@narancsbirka: Rendben, kíváncsian várom, vajon mire voltál képes eddig. A hozzászólásaid nem azt tükrözik, hogy bármi hasznosra is, na de én is jártam fiatal koromban rocker öltözetben:-)
Levendula
Harrach... "Nős, felesége tanár. Németül társalgási szinten beszél. Három fiúgyermekük van, a középső fia (Péter) a zuglói KDNP elnöke, a legkisebb fiú, Tamás a 13. kerületi Fidesz frakcióvezetője, illetve 2009-től a Fidesz újlipótvárosi választókerületi elnöke is. Három unokája van."
narancsbirka
Hogy mire voltam képes, az a te szemszögedből mindegy! Az hogy hova jártál és mibe?
Az lenne a hasznos, ha vissza néznél, mindegy hogy milyen néven vagy itt, sokszor hazugságokba keveredtél!!
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Kitiltva.
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
gödörben
@szandokan: A "vezetőink is az teszik. Megoldják az összes családtag életét előre 150 évre a nép pénzéől. Te ezt honnan oldod meg? Mert bérből és fizetésből nem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.