Soha ennyibe még nem került az állami vezetők eltartása – írta össze a Blikk. A lap megkapta a Kormányzati Információs Központtól a fejesek teljes listáját, kereseteit, amiből az derül ki, miniszterből ugyan öttel kevesebb van, de lassan már a helyettes államtitkárnak is lesz helyettese.

Az állami vezetők – miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok – 165-en vannak, ám a biztosokkal és megbízottakkal együtt már 213-an. A teljes havi fizetésük meghaladja a bruttó 190 millió forintot, vagyis egy év alatt közel 2,3 milliárdba kerülnek nekünk – olvasható a Blikk cikkében.

Ez lett Orbán "olcsóbb állam" ígéretéből: soha ennyit még nem költöttünk fejesekre

Orbán Viktor kormányfő és tíz minisztere alá 55 államtitkár és 99 helyettes államtitkár tartozik. Az ő munkájukat segíti még 31 miniszteri biztos, öt kormánybiztos, két miniszterelnöki biztos és 11 miniszterelnöki megbízott is.

Az államtitkárok közel háromszor annyian vannak, mint a 2010-es kormányváltás előtt, helyetteseik száma duplája az akkorinak.

Az átlag bruttó 927 ezer forint, ami az átlagos magyar kereset – havi bruttó 234 600 forint – közel négyszerese. És ebben még a kiegészítések nincsenek is benne, sokuknak jár szolgálati autó sofőrrel együtt, amit akár privát célokra is igénybe vehetnek.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Isten éltesse őket, sűljön rájuk az armani öltöny, kívánom, hogy az ételosztó sor legvégén álljanak, vacsorára vigyenek haza egy tál bablevest a gucci táskában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Már csak azt kellene kideríteni valakinek MIT TESZNEK EZÉRT AZ ÉVI 2.3 MILLIÁRD FORINTÉRT, MERT LÁTHATÓAN NAGYON KEVESET, ÉS AZ IS LÁTHATÓ HOGY ,, NAGYON NAGY A KABÁT MINDANNYIUKNAK,,!!!
Ez a kontár elkurmány banda semmire nem való, megérett arra hogy életük végéig kenyéren és vízen dolgozzanak napi 20 órát, fizikai munkát...
nemzeti_nyugdíjas
Ha újra választanák ezt a semmire való kormányt, akkor a létszámuk elérné a 200 főt. Remélem ez már nem történik meg, mert az emberek a mély kómából már felébredtek.
bakegya
A méregpoharak már tele-a bankszámláikat tegyék ki az asztalra a pereputtyal együtt és vessük össze a vagyonbevallásukkal-az adózott jövedelmükkel és avalós javaikkal-két nemzedékre visszamenőlegesen-aztán mindjárt világosan láthatóvá válik mennyit loptak-korrumpálódtak.A kétharmaddal a fityissesek jól el lettek már induláskor engedve-az orbánnak ez volt a fedőterve a maffiaállam megalapozásához,a saját strómanjai mellett.Már csakk ezért is megérdemelné a korrupcióval megvád a magyar polipokat.
A NÉP KÖZMUNKÁN-ÉS MUNKANÉLKÜL-DEFLÁLÓDUNK-EZEK PEDIG MIT TESZNEK EZÉRT A 2,3 MILLIÁRDNÁL SOKKAL TÖBBÉRT???
1magyar
Szerintem az összes közmunkás az országban nem kap ennyit mint a vezetők.
KERKA
Isten éltesse őket, sűljön rájuk az armani öltöny, kívánom, hogy az ételosztó sor legvégén álljanak, vacsorára vigyenek haza egy tál bablevest a gucci táskában.
abacs62
Egy "győzike" szintjére süllyedt "orbántól" nem is várhatunk többet, csak a nyomort,,
Dr. Felipe
Hazudott a pávatáncos és mégis újra lett választva.
Toby
@papa.49: Mit tennének - papa ! Újabb és újabb mutyikon, pofátlanságon, lenyúlásokon törik azt a mocskos agykezdeményeiket, mert ez lett az "Új irány" - ból ! Útmutatás kezdő és haladó bűnözőknek !
colibri
Orbán ígérete egy hazug, csaló, tolvaj ígérete.
coni
Az állami kiadásokat úgy csökkentették (akárcsak az államadósságot), hogy 4 év alatt 540 Milliárddal nőtt. Az uniós átlag duplájára.
Ilyen az amikor az Unió gőzmozdonya felzárkózik.
36
Rendőreink, Mercedeseket és Audikat kaptak. Igaz kompakt kategóriásat. Bár a presztizs miatt, a magas szervíz költségeket is mi fizetjük. No, majd vezetőink sem adják alább. Csak Merci E és Audi A6-osokat rendelnek. Miniszterek Mercedes S. Sőt. Most már kapható a Mercedesnek egy Maybach változata is, minden földi jóval felszerelve, telepakolva páncéllal. Az a vezír autója lesz. Azok költségeit is mi fizetjük. Csak Suzukikat és Opeleket adnék a fenekük alá!
gödörben
@Toby: Nem tudom mit vártok(atok). Csak a diák éveinek kell utána nézni és kirajzolódik egy eszme képe, amit minden eszközzel végig akar vinni. Ráadásul a kisebbséghez tartozik. Így mindent összeveteve mit vártok??? Hatalom + kisebbség és megkapjátok ami van. Elnézést kérek a dolgozó és dolgos kisebbségtől. Ez a véleményem Őket nem minősíti.
silber13
@36: 16:56-re : Verolexet, vagy BMW Isettákat!!!:-)))))
eszegfu
@36: Én talán nem is az uj autók beszerzését közpénzen találom a legnagyobb szemétségnek... Ugy gondolom: legyen a rendőrségnek "versenyképes" autója, sőt a kormány tagjainak, a miniszterelnöknöknek is "kijár", és ez legyen független milyen pártból áll a kormány. Nekem inkább a stadion felujitásokra szánt pénzek megemelése bosszant minden más terület (egészségügy, oktatás, stb.) "lefaragásával", a MGNY pénztári vagyon bekebelezése és egyáltalán ennek a 2015. évi költségvetés bevételeinek megszerzésével (uj adók, vagy régiek kiterjesztésével) és a kiadásainak egyes területek aránytalanságával van bajom.
Szimba
Ahogy a zsebük telik, úgy nő a szegénység Mo.-on. "Orbán Viktor hangsúlyozta, a három éves kortól kötelező óvodai ellátásnak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a magyar gyerekek nem éheznek, és legalább naponta háromszor, de inkább ötször rendesen kapnak enni egészen az általános, illetve a középiskola végéig. " és az iskolai/óvodai szünetekben? Pl. most Karácsony, Újév idején? Nyáron, iskolai, óvodai szünetben? Akinek a gyermeke éhezik, az maga is éhezik.
36
@eszegfu: A CBA vezetőjének Porsche-jával kapcsolatban már leírtam. Engem nem zavar az, hogy milyen autókkal járnak az elitek. Nem irigylem senkitől. Ez mindenhol így van. De akkor játszuk már úgy a játékot, hogy mindenki a tehetségének, munkájának megfelelően legyen a nettó keresete és akkor nem lenne ennyire vérlázító a dőzsölésük. Az egzisztenciális szakadék számomra a legdühítőbb. A rendőrök autóival sincs gondom. De Orbán azt mondta, hogy a bajor rendőrök, BMW-vel járnak. Igaz. Jártam ott. De a bajor orvos, mérnök, tanár, jogász és a szakmával rendelkezők is be tudnak tervezni egy, talán ugyanolyan BMW-t ha szorgalmasan dolgoznak.
Igazad van. Nem a stadionokat stb. kellene építeni, hanem a béreket felzárkóztatni. Bogár László közgazdász:"A magyar bérek az 1977-es vásárlóértéken vannak." Borzasztó.
simmering73
A közszférában a középfokú végzettségűeknek 150ezer ft bruttó - hogy kicsit pontosítjuk a magyar átlagkereseteket.
papa.49
A ,,központi hazugság hivatal,, eléggé sajátos számítási módot alkalmaz, magyarul úgy számol átlagot, ahogy az eredmény kívánja!!!
Desischado
Csodálkoztok? Ezektől nem lehet mást várni. Ők dőzsölnek, miliók meg nyomorognak. Ez a mai orbanisztán-mutyisztán-gengszterisztán állam. Sajnos!
1magyar
@Szimba: Igen, ha a gyerek éhezik a szülők is mert nyilván a gyereknek adnak először enni - ha van mit.
kkalman
Jó lenne újranyitni Recsket, ahová ezeket kellene bezárni, és dolgoztatni életük végéig. Még kevés is lenne büntetésnek.
Yoda69
Sok majmot kell etetni a husosfazekbol. 3 millioan meg eheznek az orszagban.
Undorito fideSS.
szandokan
@Szimba: Már az sem elég, hogy szinte egész évben enni kapnak a rászoruló gyerekek? Talán abban a kis szünetben bírja ki a kedves szülő, hogy a családit nem cigire meg a műkörmeire költi el.
szandokan
@1magyar: Ebben ne legyél annyira biztos.
yazo64
@szandokan: Ez a sok politikai ingyenélő herezacskó nem csapkodja a szemedet? Vagy ennyire eltakarja a rálátást a kisemberek valós helyzetéről?
nyanya001
@szandokan: Igen, olyan is van de nem az a jellemző, hogy cigarettára meg
műkörömre költik a pénzt !
Orbán olcsóbb államot ígért, ehelyett egyre több a léhűtő
nem kevés jövedelemmel !
Néha nézhetnél RTL híradót, ahol szinte minden este bemutatnak egy egy
olyan családot akik önhibájukon kívül nyomorognak a gyermekeikkel együtt ,
vagy olyan idős embereket, akik ledolgozták az életüket, 60 - 70 ezer Ft nyugdíjból tengődnek, abból csak a gyógyszerük 30-40 ezerbe kerül !
De látom ez a cigaretta meg a műköröm lett a vezérhangyád !
bakegya
@Szimba: tea-kifli-ez ott is csakkk savlekötőnek-mert a szalámit és sajtot másoknak,máskor,máshol tálalják fel.Széles e hazában az óvodai személyzet -tisztelet a kivételnek-hát elég rendesen cuccol ma is,megjegyzem a multban is hazafelé menetben,aztán lehet kezelni a reumáját.
nyanya001
@szandokan: És erről mi a véleményed ?
20-30 ezer forintos LEGO-csomagokat kaptak a dolgozók gyerekei. Kérdés, mennyi közpénzbe került mindez. ??
hirhatar.com/bokezu-volt-a-miniszterelnokseg-mikulasa/
kopeba
Miért nem közmunkába vannak foglalkoztatva ? Abból is meglehet élni. De max. minimálbért kaphatnának.
szaboria1
i@nyanya001: Vajon erre mit fog válaszolni? A családban van kapcsolat a Lego céggel meg próbálunk emiatt érdeklődni. Mert szerintünk a Lego szokott karácsonyra felajánlani már kifutott modelleket, de biztos nem a fejeseknek.
bakegya
@nyanya001: hÁT EZ MI, HA NEM NEMZETI KUTYAFAXÁLKODÁS-KORRUPCIÓNAK IS NEVEZHETNÉM-TESSENEK KIVIZSLATNI-MERT EZ OKK-ÉS INDOK LEHET A lego kitiltására-...hát nem is olyan vicces ez a gyerekeket mire és hogyan használnak fel politikai értékkovácsolás eszközeként-megtiltanám az e féle karácsonyi kampány hacacárézást-árukapcsolással.
szaboria1
Vajon még hány embert kell nekik kielégíteni a megnyert választások miatt?
eszegfu
@36: Egyetértünk! Az autóik, házaik értékével szembeállitva az átlag emberek nettó bérével, már ez is lázitó. És ez még csak a külsőség, amit látunk. Szerintem az igazi "habzsi-dőzsi", amit nem tudunk pontosan, csak sejthetünk: akár más nevén futó vállalkozások, megnyert pályázatok, földterületek, stb. melyek valóban olyan "tőkék" lehetnek, amiből - ha már nem lesznek kormányon - életük végéig megélhetnek. Ez még mindig nem lenne baj...ha ezeket nem az átlag emberek elszegényedése révén szereznék meg. Elkeseritő...
dr. prédikátor
Hát kírem szípen nágyon nágy a fámiliá ,válamibű csák meg kell nekik is élni . Ná meg a rokonyságot is segíteni kell.Elvigre nekik áz jár!!!Jogáik vánnak!!!
mate03
@nyanya001: Na látod ,ettől és az ilyenektől van hányingerem!,Érdekes módon a két leggazdagabb egyház,valahogy elfeledkezett,meleg ételt osztani! Vajon miért? Csak nem azért mert a KDNP-szerint,Magyarországon nincsenek éhező családok!?
1magyar
@mate03: Tényleg, a katolikusok és a kdnp hol osztott ételt, nem tudná valaki megmondani???
Toby
@gödörben: Nézd, ha még nem derólt volna ki, én semmi jót nem vártam a patkánykormánytól, élénken él bennem még '98-2002 "polgári Magyarországa" amikor próbaüzemet tartott a patkányipar, de nem tudták befejezni ! Abban biztos voltam, ha még egyszer beülhetnek a hatalomba, befejezik a "művet" !
Ez zajlik most és az utolsó etapoknál tartunk.
Csak még nem minden munkáltató tökig fideszes, a bíróságokat sem lehetett maradéktalanul kerékbe töretni, akit a maguk képére formáltak, azok az államigazgatási szervek no és a rendvédelem, valamint a titkosszolgák !

( Megjegyzem, hogy a mai napig alkotményellenes az az eljárási mód, amikor mobilt vásárolsz, akkor az összes személyi adatodat át kell adnod egy kereskedelmi, majd szolgáltatói cégnek ! Mindezt azért, mert gensgzerisztán egyáltalán nem akarja átvenni azt a nyugati gyakorlatot, mely szerint egy kicsit bővebb utánjárással is meg lehetne állapítani a mobil használójának kilétét, de sokkal egszerűbb már ez elején beszerezni az összes személyes adatot a vásárláskor !
Tehát ha valakinek egy kis mobilos huncutkodásban lenne kedve szórakoztatni patkányisztán luxuspatkányait, akkor több kézen átment mobilt és SIM-et vásároljon, de írásos szerződés nélkül, főleg a SIM vonatkozásában ! A neten is bőven van kínálat ! )
Hellcat
Most mit lepődtök meg...ez már több éve köztudott...Én azon lepődnék meg ha a qrbán egyszer végre nem hazudna valamiben.
világlátó
Ez a jelenség kifejezetten az új államvezetés kialakítását szolgálja. Orbán Viktor bőségesen kibővített elnöki hatalmat, ehhez apparátust, budavári palotát, újra kijavított és kiegészített alaptörvényt és jogköröket, Lázár János pedig az eddig dédelgetett óriási apparátusából az elnök úrnak átengedett adminisztráció után maradt miniszterelnöki hivatallal a végrehajtó hatalommá válik. Én nem látok más magyarázatot erre a vezetői és készségfejlesztő tréningre emlékeztető mega apparátusra, ami Lázár kezében összpontosul. / Már olvastam arról is, Lázár most már simán megpuccsolhatja Orbánt ekkora hatalommal és működő apparátussal /
Egy biztos, ez a nagy létszámú államapparátus a felkészülés , a kiképzés időszakát éli. Ha azt is hozzá vesszük, hogy Matolcsi úr közgazdászképzője is függetleníti magát a hazai felsőoktatás közgazdász képzésétől, meg azt is hozzátesszük hány kormány által finanszírozott intézet, intézmény éli a maga világát, nem lehet másra gondolni mint csak arra, hogy kialakul egy olyan vezető, irányító hatalmi gépezet amely Orbán Viktor kezében összpontosul. Volt már egyszer egy nemzeti közigazgatási kar és egy nemzeti tiszti kar, most is ez formálódik. A beígért javadalmazás és hatalom már megtalálta a maga személyiségeit, csak még nem emelte fel a fejét, és a kezét. Az új magyar nemzeti párt és annak már kijelölt kormánya és kinevezett miniszterei már varratják a díszmagyart, mintaképpen a Bethlen kormány csoportképét hordva a szívük felett.
szandokan
@nyanya001: Itt most a képviselők gyerekeiről van szó, vagy a dolgozókéról? Mert számomra ez nem egyértelmű, és nem is mellékes.
Manhattan
Ezeknek a jellemtelen Fidesz - KDNP politikusoknak amilyen ütemben nő
a vagyonuk a nemzet hátrányára , olyan ütemben vastagszik a bőr
a pofájukon ! Nyíltan maguknak törvényeket alkotva , rabolják ki a nemzetet !
szandokan
@yazo64: Nyugi, szerintem is túlzás amennyit rájuk kell költenünk a fizetésükön felül.
KERKA
@1magyar: 10.32 Baranya -Somogy_Tolna, nem tudok róla!!
nyanya001
@szandokan: Konkrétan nem tért ki a cikk erre.
szandokan
@nyanya001: Na ez az. Mert ha a képviselők gyerekeiről van szó, akkor valóban nem szép dolog, de nincs erről semmiféle információ.
nyanya001
@szandokan: Nem érdekel, kiknek a gyermekei voltak, de amikor több százezer gyermek éhezik, akkor a kormány ne játssza meg a Róbert bácsit közpénzen, mint a Balogh is aki a szegény gyermekeket elvitte a Hiltonba !
Rázzák a rongyot, közben milliók segge kilóg már a nadrágból !
Azt hiszem szerényebb ajándék is megtette volna !
1magyar
@KERKA: Szerintem azért nem tudsz mert nem is osztottak sehol.
kkalman
@mate03: A KDNP szerint is vannak éhezők Magyarországon, de nekik ez az életformájuk. :-(((
tivoli
@kkalman: ma, 18:38
Bizony igazuk van. A gazdagok életformája az, hogy bármikor elmehetnek a Hiltonba vacsorázni, a szegények életformája meg az, hogy sose mehetnek a Hiltonba vacsorázni.
Cicamama55
A dolgozó, termelő emberek száma vészesen csökken az országunkban, miközben a "Kormány" nevű "család" létszáma rohamosan szaporodik, nagyon szapora ez a család! / Mint az egerek? patkányok?/S hát a nagy családosokat mint tudjuk Balog úr szájából, adóteher csökkentéssel, családi pótlék emeléssel, stb. kell segíteni! Ez csupán családvédelmi intézkedés! Hol itt az ellentmondás?! :))
kkalman
@tivoli: Nem pont a Hilton jutott az eszembe, hanem egy riport a TV-ben, még karácsony előttről, amikor valamelyik nagyon keresztény és nagyon demokrata patkány az éhező gyerekekről szóló riportban mondta, hogy nekik az éhezés az életformájuk. Ahol a gyerek éhezik, ott éhezik a szülő is, akiknek ez szintén életforma ez szerint a patkány szerint.
tivoli
@kkalman: ma, 19:45
Akárhogy is fogalmaz, a tény az tény. S ha nem mondják ki hangosan, attól még igaz.
kkalman
@tivoli: Azért én már csak, csak tudnám javasolni ennek a TV-ben így nyilatkozó senkiházinak, hogy cseréljen helyet és életformát a teljes családjával egy, az éhezést életformának választó családdal egy hónapra. Nem többre, csak egyre! Utána azért megkérdezném tőle, hogy az éhezés mennyire vált életformájává.
Január
Már megint másképpen értették, vagy értettük? Ugyanis azt mondta Orbán, hogy csökkenteni fogja az állam költségeit. Csak azt felejtette elmondani, hogy bizony a szociális kiadások lesznek csökkentve, és nem pedig az állam apparátus kiadásai.

Pedig az állam/kormány kötelessége hogy olyan szociális ellátási rendszert alakítson ki, ami biztosítja a rászorultak ellátását, és akkor nincs szükség az adakozásokra, így év vége táján.
human
@Január: A költségcsökkentés kommunikációjában tényleg zseniális trükk, hogy azt hinnéd, hogy adnak és közben valójában elvesznek.
picike
@tivoli: meghivhatnátok egyszer emgemet elmennék egy jó vacsira én is
tivoli
@picike: ma, 01:06
Sajnos a Hiltonba nem, de egy egyszerűbb helyre, mondjuk egy kisvendéglőbe ahol jó áron jó kaja van, szívesen.
birkak
na ezek sem szegyenlik magukat hat mely videken jartak az orszagban a dunantulon kivul? beremeles kiknek is? kiknek emelkedik az elet szinvonal? emberek hat szolaljunkmeg mar!!! nyugdijasok ti is vagy mar jol elunk? marhasag!!! hat a cegek ugy fizetnek a melosnak ahogy nekik tetszik . ja a kozszfera az mas na ott emelik a bert!!! mi melosok csak nyelunk ugye? minimal ber szegyen kozszferasok ti jol eltek az a 300000 ft az nem 78000 ft na akkor mirol is beszelgetunk?!!!? ezt irjatok meg SAJTOSOK
Január
@human: Igen, a kis ördög a részletekben lakozik.
kukac50
Felét el kellene küldeni kanásznak Felcsútra!
Minek ennyi ingyenélő naplopó tolvaj?
picike
@tivoli: köszönöm szépen egyszer de később csak március után buék neked és szereteidnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.