A Belügyminisztérium (BM) működése kétharmados törvényekre épül, ezért fontos, hogy a képviselők kétharmados többsége megmaradjon a parlamentben – jelentette ki a belügyminiszter hétfőn egy veszprémi lakossági fórumon.

Pintér Sándor – aki Némedi Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje meghívására érkezett Veszprémbe – a BM-ben folyó munkát mutatta be, érzékeltetve az előrelépést az egyes területeken.

A miniszter szólt az önkormányzati adósságállomány átvállalásáról – kiemelve, hogy a Veszprém környéki települések 200 millió forinthoz jutottak így –, valamint a Terrorelhárítási Központ, a büntetés-végrehajtás, a vízügy és a rendőrség tevékenységéről.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a rendőrség tevékenységének köszönhetően 140 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma 2010 óta az országban. Hozzátette: Veszprém a legbiztonságosabb megyeszékhely Magyarországon, és 50 százalékkal kevesebb bűncselekményt követtek el a városban 2010-hez képest.

A belügyminiszter kitért arra is, hogy a vízügy munkája is hatékonyabb és szervezettebb lett az utóbbi időben, ami leginkább az árvízi helyzet kezelésében volt tetten érhető.

A közfoglalkoztatás jelentőségéről szólva elmondta, hogy annak célja az értékteremtő munkavégzés.

Pintér Sándor beszélt az illegális határátlépők okozta problémáról is, azt hangsúlyozva, hogy az év eleje óta 18 ezren érkeztek a határokhoz. Hozzátette: a háború elől menekülőket befogadja az ország, a gazdasági menekülteket azonban nem, és ők súlyos terhet jelentenek.

A büntetés-végrehajtásról a miniszter kiemelte: fontos változás a törvényben, hogy a fogvatartottaknak dolgozniuk kell a börtönben.

Némedi Lajos úgy fogalmazott, hogy számára a választópolgárok érdekeinek a képviselete a legfontosabb, és folytatni szeretné azt a munkát, amelyet Navracsics Tibor, a körzet korábbi országgyűlési képviselője megkezdett. A képviselőjelölt elmondta, hogy húsz esztendeje él Veszprémben, mintegy negyven éve dolgozik a közigazgatásban, 2010 óta alpolgármesterként.

Hozzátette: a város minden választókerületében a Fidesz-KDNP adja a képviselőket 2010 óta, ez szavai szerint azt jelenti, hogy ”a hitelesség győzött a hiteltelenség felett”.

Némedi Lajos úgy fogalmazott, hogy a ”Veszprém-Budapest tengely” a város érdekében kiválóan működött Navracsics Tibornak, a körzet korábbi országgyűlési képviselőjének köszönhetően, aki országos politikusként sokat tett városáért. Ennek a munkának a folytatása felelősségteljes és megtisztelő kihívás – tette hozzá.

A képviselőjelölt tervei között említette az úthálózat továbbfejlesztését és egy városi sportuszoda építését.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort uniós biztossá nevezték ki, a fideszes politikus ezért tavaly október 30-ai hatállyal lemondott – az uniós biztosi tisztséggel összeférhetetlen – országgyűlési mandátumáról. A voksolás 25 település választópolgárait érinti.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Sanyikám, (kereszt)papám !

Majd a sopronkőhidai 2/3 lesz igazán a tiétek. Létszámban bőven megvagytok hozzá !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Na ennek a csókának is mondhatná már végre egy orvos, hogy "Sajnos, Uram".
mariaberta
Na ezt elhiszem, mert sütkérezik a kétharmadban.
colibri
Aaaaazt elhiszem, hogy nagyon fontos nekik a 2/3. De pont ezt a 2/3-ot nem szabad lett volna nekik 2010-ben megkapni. Sanjos, mostmár 66% -nál sokkal kevesebb is elég nekik a 2/3-hoz!
nezelodo
pbalage, már mondta neki, de szerencséje, és a szerencséhez szükséges pénze is megvolt.
Ami meg az önkormányzatoknak juttatott százmillákat illeti, sokadszor megismétlik, hogy a választásokig a hülyék is megértsék, és az emberükre szavazzanak.
Toby
Sanyikám, (kereszt)papám !

Majd a sopronkőhidai 2/3 lesz igazán a tiétek. Létszámban bőven megvagytok hozzá !
KERKA
Naná, hogy fontos! Még van vissza 3 év, mennyit lehet még addig hazudni, csalni, lopni, mutyizni, törvényeket módosítgatni.És mindegyiknek a rokona, családtagja ismerőse megáll a lábán. Hiszen mindenki annyit is ér , amennyije van. Ugye, Pintér úr?
simmering73
Oszt mér fontos vitéz úr? Rajtunk van a szapora?
perfekt
Nahhh mondok én valamit-hamarább lecsuknak engem mint szép arcút , pedig még el sem kezdtem lopni!
brutus
@colibri: Ja, most mar el van "baltazva", meghozza rendesen !
Alzheimer Fauna
Érdekes, hogy a futtatója (G. Viktor) határozottan az ellenkezőjét nyilatkozta...
vonotok
Veszprémi választok, MOST megmutathatjátok, hogy van még remény. Buktassátok meg a 2/3-ot. Jobban fogok értetek szurkolni mint a faradiért. /De ez csak arra a vasárnapra vonatkozik, mert a szívem azért a faradié marad. Hajrá Veszprémi ellenzék !!!
karma1
@colibri: eddig is csak a 40 % -bol volt nekik a 2/3, nem 66-bol... atrajzolt valasztasi korzetek, csalason alapulo uj valasztasi torvenyek alapjan...
karma1
latom sintersanya elfeheredo ujjait, amint a 2/3-ba kapaszkodik, mint ongyilkos a 37. emeleti ablakparkanyba... nagyon remelem, hogy valaki ratapos a kapaszkodokajara...
levi
Még szép, hogy b@sszátok meg, ha nincs meg a 2/3-ad , sokkal nehezebb lesz lopni meg mutyizni.
coni
Az LMP és a Jobbik minden lényeges kérdésben együtt szavaz a Fidesszel (persze a médiában teljesen másképpen kommunikálnak). Minek ide 2/3?
Fradigege
ELTÖRLÖM A FÖLD FELSZÍNÉRŐL A DINASZTIÁTOKAT!
kkalman
Kell a 2/3, olajszőke hercegem? Kinek, és minek? Ja, hogy nektek. A 2/3 nélkül nem működne akadálytalanul a mutyibiznisz, meg a lop-csen-csór üzlet. Így már érthető az aggódás.
kamazuka
@kkalman: Bácsi!Nem is tudtam,hogy beszélsz kínaiúl.
Én csak szakácskodom amatőr szinten,mint a loccsantsukcsak ki.
dr. prédikátor
Sintér sanya!!! ne fossá mán!!!Vegyél föl liberót!!!Vagy intim betétet!!!
eszegfu
Az nyilvánvaló, hogy reszketnek a 2/3-ad megtartásáért. Azt viszont már gusztustalannak tartom, hogy már ki is merik mondani a tartozás átvállalását, vagyis Fidesz győzelem esetén naná, hogy még több pénz lesz! Kegyetlenül kapaszkodnak!
Csizmás Kond
Szerintem meg nagyon is őszintén beszél...mindenkinek vannak érdekei ...neki ez.
Cicamama55
Lehet, hogy jön egy sms a választás napján a BM-ból, hogy ülj át egy "Csak a Fidesz" jelzésű ingyenes buszjáratra és törvényesen leszavazhatsz Veszprémben! "Csak most, csak rájuk, csak itt" " Csak!" "Én azaz a magyarok, oszt jó napot! "
Vizual
Hát ezt értékelni kell. Legalább látja ha nincs 2/3, vagy bukik a FIDESZ neki annyi. Hiába gyűjtötte a Belügybe a haverokat. Mert szerintem nélküle nem lenne Orbán sem. Nálunk a legtöbb oligarchát "Miniszter úrnak! szólítják. Az ország nekik olyan mint a "svéd asztal" És abba a hibába estek mint aki először látja a terített asztalkát.
Mohok és most elkezdték magukat felszámolni. Szerintem annyira tele vannak, hogy már a torkukon akad a falat.
magyarbakancs
2/3 részt kaptok majd ha eljön a idő.
Kőmintás szobát vas rácsal.
eszegfu
@Vizual: Nagyon jó a svédasztalos hasonlatod!
Strong
de azért ne vedd a szívedre ha Veszprémben bukta lesz :-)
Manhattan
Veszprém Polgárai! Ha felkínálnak egy zsák krumplit vagy 5000 forintot a becsületedért fogadd el, hisz többszörösét elvették tőled! Add el lelked az ördögnek, hogy 22.-én a szavazófülkében, ahol csak ketten vagytok- TE meg a LELKIISMERETED - visszaválthasd a lelkedet.
fütyi
Maffiozókám, Te csak addig járatod a szádat, amíg a Tasnádit sitten tudod tartani, utána a Te neved Pusztulj Innen.
Veszprémi lakossági fórumon kijelentetted, hogy kell a kétharmad. Mond meg az őszintét mi a f...nak. Nekünk nem kell. Érted Zsugor agyú. Eleget mutyiztatok már a kétharmaddal, legyen ebből ennyi elég Nektek. Fiktív statisztikáv
világlátó
A belügyminiszter úr is beszállt a veszprémi kampányba. Naná hogy az érdekei, a kormány érdekei egybeesnek. Vizual jól jellemzi ezt az állapotot. De hát mi terítettük meg a svédasztalt, mi termeltük ki a rajta lévő finomságokat és mi adtunk teljes felhatalmazást ezeknek. Azok akik ezeket istenként tisztelik , de azok is, akik nem mentek el a szavazó helységekbe. mondván egykutya mind.
Hogy nem volt kire adni a szavazatunkat? Terveztek, számoltak, törvényt hoztak, megnyerték. Több tucat gyülevész pártocskákká szórtak szét bennünket, megetettek a rezsicsökkentéssel, a több millió kisnyugdíjas még hálás is volt ezért. Mi addig szívjuk , azaz ezek addig szívják a vérünket, amíg csak lehet. Lám lehet, mert nincs senki, aki mozdúlni merne. Ha egy kis csoport ezt megteszi, azonnal rájuk másznak és percek alatt kiderítik hogy bújkáló kommunista terroristák, szabotőrök és különben is zsidó bérencek, valamint idegen hatalmak által pénzelt civilnek álcázott ellenséges ügynökök. Mi meg ezt elhisszük, mert ezt szajkózza a most már egységes média minden eszköze. A szűk keresztmetszet, azaz a probléma gyökere és a megoldás kulcsa csak a széles társadalmi együttgondolkodás, a kivezető út irányába való elmozdulás. Ehhez pedig érdemes és alkalmas vezető szervezet kell. Nem biztos hogy pártnak kell nevezni. Az sem biztos hogy volt vagy mai pártvezér kell az élére. Sokkal inkább egy tisztességben , becsületben , romlatlanságban eddig dolgozott és élt, talán idősebb ember kell, akinek van véleménye, mondanivalója, értékrendje és azt el is tudja úgy mondani, hogy azt megértse mindenki. Talán még a rezsicsökkentéstől félájult kisnyugdíjasok is, a politikától félig elfordúltak, a csalódottak , a mindig optimisták , a kétkedők , de talán még az eddig fidesz hívők is.
Sok ezer ilyen él közöttünk. Olyanok, akik egy normális , békés országban szeretnének élni és nem ilyen bűzös pocsolyában. Nem kell állandóan felelősöket keresni. Mi együtt vagyunk a felelősök ezért. Hagytuk, elhittük !
Senara
2/3 -mad csak a hivatkozás alapnak kell , nem a parlamenti szavazások miatt Tartaléknak ott a jobbik .
Főlökött
Sanyi, dumcsizhattál volna Viktoroviccsal, mert szerinte-nyilatkozta, nem fontos már a 2/3-ad, tán nem vagytok egy hullámhosszon, vagy megint füllentősdit játszik, mint mindíg ?
soljanka
Nyugi Sanyibá, Viktor téged is seggbe rúg egyszer, akkor majd te is beállsz Simicska véleménye mögé.Í(nem írom le a szót, mert jön a véres szájú modi, azt megfenyeget)
panellproli
Miért nem dobálták meg ezt a maffiózót az őt hallgató veszprémiek? Minimum záptojással, de én inkább melegbarna dologgal tenném ezt, jobban illik hozzá.
Pálinkafőző Rézüst
Mi van keripapi, nem találkoztál a gazdáddal? Mert mást mondott, mint te...Há mija ge.i van már veletek hee...??
jancsik68
Miből adta Pintér a 200 milliót? A tölünk ellopott pénzből!!Ezt juttatta vissza a jogos tulajdonosoknak!!Adják vissza a többit is!!Gondolom,Tapolcát is megakarják majd vesztegetni,amit már megkezdtek,mert ott nagy bukta volt az összel.A JOBBIK nyert,s megszünt a !!!császárság,ami nagyon fájdalmas nekik!!!
islander
Lehet rosszul olvastam? A Némedi úr már negyven éve a közigazgatásban dolgozik?
Akkor ő sem különb a többi köpönyegforgatónál ! Az " átkosban " ilyen beosztásnak
előfeltétele volt a piros könyv...
Linna
Megőrülök! Ez azt képzeli, hogy pótolhatatlanok, hogy nélkülük senki nem tud semmi jót kitalálni, megfelelő dolgokat végrehajtani?
Én legalább is ezt értem ki a szavaiból. Vagy rosszul gondolom?
Vagy csak be van xarva?
kkalman
@kamazuka: Akkor tőlem, a hentestől, akinek a boltjában csakmócsing csüng, veszed a hozzávalót.
Desischado
Tele van a gatya, mi? Bizony, akkor nem működhetne olyan zavartalanul a Cselez-lopez nevezetű műsorszám, ugye sanya bá?
mate03
@vonotok: Veszprémi választók!Aki úgy érzi hogy jobban él mint őt-éve! Az szavazzon az Orbán király 2/3-ra!Akinek egy csepp esze van,az tudja hogy kire kell szavazni! Ha jól szavaztok,egy ORSZÁG fog dicsérni benneteket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.