Hiába magyarázkodik az Orbán-kormány és próbálja a Gyurcsány-Bajnai korszakra tolni az EU-s pénzek felfüggesztését, kiderült, hogy ez egyszerűen nem igaz. Az Európai Bizottság hvg.hu-hoz eljutott határozata egy szóval sem említi a szocialisták pályáztatási gyakorlatát.

Ugyanis Brüsszel leginkább az Orbán-kormány 2012-2013-as projektjeire akadt ki, amikről már október óta folynak a viták.

Korrupciógyanús túlárazások, túlfizetések és hatósági félrenézések

- fogalmazott a lap.

Például volt, hogy 23-szoros áron végeztetett állatvizsgálatokat a kormány, máskor pedig egy mobilolló nevű gépet 220 millió forintért szerzett be, míg a piaci ára valójában csak 96-117 millió forintra tehető. De olyan is történt, hogy 14 millió forint helyett 63 millió forintért vettek présgépet az unió pénzén. Sokszor a fizetésekkel is bőkezűbb volt a kormány a kelleténél: 1,7 millió forintos béreket osztogattak olyan projektfeladatok miatt, amiért 190-250 ezer forint szokott járni. A kormány ezekre a kritikákra egyébként egyesével válaszolt, ám egyik esetben sem sikerült meggyőzniük Brüsszelt az álláspontjukról. Például a nagyon magas fizetéseket azzal magyarázták, hogy a feladatok "bonyolultak és összetettek" voltak.

A 444.hu is kiemeli: információi szerint nem a kormány által emlegetett elszámolástechnikai ügyek állnak a háttérben, hanem az, hogy a pályázatokat sokszor úgy írták ki, hogy azokon csak bizonyos érdekkörök indulhassanak. Például 2014 áprilisa és augusztusa között is hasonló okok miatt nem fizetett nekünk az EU és mikor újra megnyitották a pénzcsapot, akkor is 55 pályázatból 16 megbukott az ellenőrzéseken. 

Brüsszel így továbbra is azt várja Magyarországtól, hogy tegyen konkrét, kézzel fogható korrupcióellenes intézkedéseket. Büntetésre viszont mindenképp számíthatunk, bár nem a Csepreghy Nándor által mondott tíz százalékos korrekcióra, hanem csak öt százalék körülire. Állítólag Csepreghy azért mondhatott tíz százalékot, hogy később azzal büszkélkedhessenek, sikerült lefaragniuk az összegből.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Az EU-s pénzek pályáztatási rendszerét Bajnai Gordon dolgozta ki,s amíg nem lett miniszterelnök közvetlenül felügyelte. Orbánék ezt a rendszert megszüntették,zavarossá és átláthatatlanná tették. Itt az eredmény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az hogy a fütyiszek hazudnak, azt pontosan tudjuk, amit ők nem tudnak megérteni kár hazudniuk, mert legkésőbb másnap már ki is derül a hazugságuk, de ettől függetlenül a fütyiszek hazudnak éjjel, nappal!!!
Ha a Gyurcsányék lettek volna a sárosak már régen kiderült volna, ez a kaki a TIETEK FÜTYISZEK, KÁR KAPÁLÓDZNI, CSAK EGYRE JOBBAN BELEESTEK A XARBA, TEHÁT EGYÉTEK MEG MAGATOK KÖRÜL!!!
human
Nem hiába tették bele elsőként az alaptörvénybe: Ha az EU büntet, akkor a büntetést a lakossággal kell megfizettetni.
amaramaistanna
Az EU-s pénzek pályáztatási rendszerét Bajnai Gordon dolgozta ki,s amíg nem lett miniszterelnök közvetlenül felügyelte. Orbánék ezt a rendszert megszüntették,zavarossá és átláthatatlanná tették. Itt az eredmény.
kakaósbögre
asszem ideje lesz elgondolkodnia a Fidesznek azon hogy hogyan ossza be az ülőhelyeket a Transszibériai expresszen.mert máshol nemigen fognak menedéket találni.
volvós
Fletóval semmi baja, kifogása nem volt az EU-nak, kár ennyi idö
után dobálni a [email protected] kell a következményeket, lásd
vidaildikó és a másik 5 kitiltott... Öket is korrupció miatt utálják
Nyugaton, meg az USÁ-ban !!!
Anna Mária
@kakaósbögre: Elég drága rá a jegy, de gondolom, még valahogy összedobjuk...
csa-csa
@volvós: .."leginkább az Orbán-kormány 2012-2013-as projektjeire akadt ki, .."
szóval nem csak...!
Hellcat
Lehet magyarázni a magyarázhatatlant fidesznyikek...
Toby
Hogy van-e Gecisztánban korrupció ? ...a zakóm jobb zsebe még üres...csaxólok, kedves pályázó...
alterego56
Az lesz hab a tortára ha kiderül hogy az államháztartási adatokat is meghamisították.
nyanya001
Orbán veje sora nyerte a közbeszerzéseket !
És ezek képesek, van bőr a pofájukon Gyurcsányozni !
Mobil123
@nyanya001: És még milyen vastag van nekik! A rinocérosz hozzájuk képest vékony bababőrű.
Toby
@nyanya001: A "saját lábon álló" fakitermelő ügyével hol tart a pintérség ? Volt DNS vizsgálat ? Mert ha volt, akkor csak a sértetté !
Fradigege
Hallottam azt is, (444?) hogy egy cégnél szoftver telepítésre került sor pár éve 1.8 millió forint értékben. Ennyibe került akkor. Aztán nem rég 78 milliót utaltak át a szoftver frissítésére+karbantartására. Csak 43 szorosa. 43 zsír új szofvert lehetett volna újra beüzemeltetni a szaros frissítés és karbantartás helyett. A Klub rádióban volt reggel.
papa.49
@Anna Mária: A nagy Pali nemi szervét, FIZESSE MINDEGYIK SAJÁT MAGA A JEGYÉT!!!
Mézike
@Fradigege: Azért zagyválták össze azt a rendszert amit asszem Bajnai dogozott ki , hogy átláthatatlan legyen az eus pénzek sorsa.
papa.49
@Mézike: Nagyon jól látod, a dolgot, így lehet kis ideig halászni a zavarosban, nagy pénzeket kifogni!!!
Mézike
@papa.49: Addig fogják csűrni - csavarni, hogy "bebizonyítják" ha nem is azemútnyócév, hanem az eu a hibás.
papa.49
@Mézike: Tudod csak azokat tudják becsapni akik a habonyos tévét nézik a többiek tovább is látnak az orruknál, ott már nem működik az ámítás...
Mézike
@papa.49: A többieknél, nálunk nem is működött eddig se.
Nagy csalódásomra úgy veszem észre aki kiszeret a fideszből , beleszeret a jobbikba.
papa.49
@Mézike: Ezt nem tudom így megítélni, de viszont egyet tudok normális gondolkodni, dönteni tudó ember SOHA NEM ÁLL BE A ROSSZABBIKBA, engem is próbáltak már beszervezni, de a 3. kérdésem után a beszervező futósra vette a figurát, a rosszabbik nem különb semmivel a fütyisztől, egy volt a szülőanyjuk, apjuk, egy csecsen nevelkedtek, tehát nagy különbség nem lehet, illetve egy van, ezek még nem lopták degeszre magukat!!!
naaki
Fideszék nagyon kemény csávók. Mindenért az a túldimenzionált elmútnyócév a hibás. Az az apróság kicsit sem zavarja ezt a gittegyletet, hogy leginkább a 2010 utáni időszak az, amitől az EU-s bizottságoknak a tarkójukra szalad a szemőldökük. Ennyire hitvány, fostalicska kormánya még nem volt az országnak. Semmihez sem értenek, viszont azt magas szinten gyakorolják. Érdekes banda. Tolvajok, elmebetegek és mélyen nem keresztények. A karrierhez nem tudás kell, elég, ha csak bő nyállal mélytorkozzák valamelyik magas beosztású pártfunkcionáriust. Elvtelenek, csak a pénz, a hatalom érdekli őket. Gusztustalan férgek...de simicskásan is mondhatom. Gecik.
nyanya001
Rothadt mocsok korrupt csürhe !
23-szoros túlárazás, 220 millióért beszerezni kívánt mobilolló, milliós fizetések százezres munkáért – ilyen és ezekhez hasonló ügyeskedések miatt akadt ki a magyar kormányra az EU. Megszereztük az uniós jelentést. Nem mondott igazat az Orbán-kormány, nem azért blokkolta Brüsszel a 700 milliárdos uniós programot, mert szabálytalan volt a Gyurcsány–Bajnai-kormány pályáztatási gyakorlata, hanem azért, mert rájött, hogy átverjük az uniós pénzeknél. És a bizottságnak nem a szocialisták, hanem az Orbán-kormány idejében kiírt pályázatokkal van komoly baja.
Egyes
nyanya001
Brunei a jövő évtől szigorítani fogja büntetőjogi szankcióit a sariát (mohamedán egyházi és világi szabálygyűjtemény) szabályainak megfelelően – jelentette ki Hassanal Bolkiah szultán.
Az újítások 2014 áprilisától lépnek érvénybe, közölte a 67 éves államfő – adta hírül a Tsn.ua internetes hírportál.

Ennek megfelelően szigorúbbá válnak a büntetések: egy lopásban vétkesnek talált személy büntetése esetén például teljesen legális mód lesz a kéz levágása.
Ezekkel a tetvekkel is ezt kellene alkalmazni !!
Mézike
@papa.49: Egy egyszerű embert meg tudnak fogni. nem egy jó ismerősöm jobbikos. Nem fanatikus , nem fajgyűlölő, egyszerű dolgos emberek. Ők elhiszik hogy a jobbikkal jobb lesz az országnak. Nem értem miért. Én mondom az én érveimet, ők pedig a magukét.
papa.49
@nyanya001: Képzeld el mivel nyomkodná a gombot a parlamentben, ha ezt behoznák nálunk akkor a mienk a ,,KÉZ NÉLKÜLIEK PARLAMENTJE LENNE!!!
egon1
@amaramaistanna: Egyetértve veled csak annyit tennék hozzá.a "bili" az Orbán és bandája gátlástalan lopása miatt borult ki,a külföldről támogatott- törvényesen működő civilszervezeteket vegzálják ,(holmi radír-ceruza ügyben) ?MÍG EZ A RABLÓBANDA EZER MILLIÁRDOKAT LOP EL, A SAJÁT KLIENTARÚJÁNAK ALFARNYALÓINAK,az ÚNIÓS TÁMOGATÁSOKBÓL.?
KERKA
Két kézzel szórták az uniós pénzeket. Milliós nagyságrendű béreket fizettek ki jogtalanul. nem arra költötték amire meg lett pályázva. Csalás és hűtlen kezelés miatt mindegyiket el lehetne ítélni köztörvényes bűnözőként
papa.49
@zöldszem: ,,Édes kép,, bár a valóság is ez lenne...
zöldszem
@papa.49: ma, 20:40
Áááá! Pokorni kicsit háttérbe került. + ha minden amit ígértek betartották volna. Pl. Ráhelke sem a saját lábán állna.(hogy csak egyet említsek)
papa.49
@zöldszem: Rühelke (Toby) még mindig a mi közös lábunkon ácsorog...
A képen szereplőknek meg láthatóan gondot okoz az ülepük kitörlése, de ez nem baj nyalják ki egymást...
zöldszem
@papa.49: ma, 20:50
Itt is, de az országban szétszórtan vannak akik képesek sorban állni is egy nyalásért.
papa.49
@zöldszem: Igazad van mindenütt fel lehet sorolni néhány nevet, aki sorban áll érte...
Dr. Felipe
Jaja, én is hallottam a közszolgálati rádióban ahogy erőlködve próbálták ezt a szart is rátolni Gyurcsányra.
KERKA
@nyanya001: 19.26

700 milliárd forint (felfoghatatlanul óriási összeg) kifizetését állította le az Eu. Ekkora összegből mi mindent lehetett volna építeni? Utat, iskolát, kórházi berendezést, ezer helye lenne!
De nem !a Fidesz-kormány "klientúra építése” miatt bukják el a magyarok ezt a hatalmas támogatást, mert a Fidesznek saját hatalmuk fontosabb, mint az ország!
nyanya001
@KERKA: Igen, meg a zsebük tömése, eközben az országot szétlopták
a segítségükkel hogy a rendőr rajzolná körbe az összeset !
nyanya001
@zöldszem: 20.14 - Ezeknek már lábuk sem lenne ...
vonotok
Ezrk a mocckok azt hiszik,hogy ha belőlünk már hülyét csinálhatnak, az EU-val eljátszadozhatnak. De legalább már jól a fejükre koppintanának.
KERKA
@papa.49: 21.27 nekem ezt mér nem írod?
papa.49
@KERKA: Elnézést, a te hsz.ed feljebb volt, most megkerestem, és csak ismételni tudom magam, neked is nagyon jó a meglátásod...
kkalman
A cikk címével, "Lenyúltuk az EU pénzét,...", nem tudok egyetérteni. Nem MI nyúltuk le az EU pénzét, hanem ez a tetves, rühes, kormányunknak csúfolt tolvaj banda.
Desischado
@papa.49: De ne felejtsük a szoftvert sem, amit erővel szerzett meg a kormány, ami felügyeli az EU-s pályázatok pénzek útját, és maibe visszamenőlegesen is bele lehetett nyúlni, hogy meghamisítsák. Nem véletlenül akarták annyira rátenni a kezüket! És a volt tulajdonos a kényszereladás másnapján meghalt! Ez a mocsok maffia kormány, az olasz maffia, vagy a japán yakuza mehetne ezekhez tanulónak!
papa.49
@Desischado: Úgy bizony, a pali nagyon a szívére vette hogy el kellett adnia a programot...
nezelodo
Elég nehezen eszmél az EU illetéke szerve, hogy milyen emberrel áll le demokráciát, politikusi tisztességet játszani. Csoda, hogy az etnikumflóri is ezt teszi? Az maga a gyalázat, hogy idáig eljutott ez a "szeplőtelen fogantatású" társaság!
wagabund
-ez a zunió is gyurcsányista...méghogy nem ő a hibás? ne neee...az az öt év nem számít kéremszépen, az ügynökei mindenhol ott vannak...sőt...Bajnai meg pláne hibás...hogy miért, azt most keressük...
...-csak ne lennénk olyan becsületesek... ezt akárki láthassa..

várom a tapsot.
mindenes46
@vonotok: Csak az a baj hogy a koppintás majd nekünk fog fájni az adók formájában !
simmering73
Ezeken a velejéig korrupt, hazug, tolvaj senkiháziakon már csak a börtön segít. Na nem megjavulni, hanem távoltartani őket a tisztességes emberektől.
papa.49
@tökölődő: Neked hiányzik??? Nekem nem...
mate03
@Mézike: Hitler is a szegény nyomorult embereket fogta meg először! Utána már nemvolt megállás,egyenes út vezetett a zsidók kiirtásához!
Aki Én
Amikor valaki mindenféle kontroll nélkül beteszi fő embereit belügyminiszternek, főügyésznek, akkor mire számítottunk? Mert ha azt szeretném elérni, hogy még a gyanú árnyéka se vetődjön rá, hogy sumákolni szeretnék, akkor ezek a szervek szigorú kontroll és átláthatóság alatt állnak.
Vagy amikor kikértek közbeszerzési adatokat, árakat, elbírálási szempontokat, és szinte kivétel nélkül elutasítják azokat, akkor mire gondoltunk?
Amikor szinte kivétel nélkül csókosoknak, családtagoknak adunk közpénzes munkákat -persze rendesen túlárazva-, akkor mire gondoltunk?
Ennél ocsmányabb, korruptabb, hazugabb kormányunk még nem volt. Szerencsére nagyon ostobák és telhetetlenek, tehát törvényszerű, hogy ez legyen a végük.
Azt hiszem erre mondják, hogy ,,cigány munka".
KERKA
Majd fizethetünk vissza, mert ha az államtól visszakövetelik a lóvét, azt mi szívjuk meg.
Ugye-ugye, hogy kiderülnek a disznóságok? Miféle közbeszerzési eljárásokat csináltak?
Eleve úgy lett kiírva a pályázat, hogy a csókos nyerje meg. Nem volt itt semmiféle versenyeztetés. Kartellezés az igen, ahogyan felmerült a gyanúja:
Bercifiu
@amaramaistanna: Hát azért ez a Fletó nagyon tudott.
Bercifiu
@simmering73: Nem börtön, hanem Qvantanamó
Mézike
@mate03: Itt pedig sajnos igen sok a szegény , csalódott ember. :-(
vonotok
@mindenes46: De, mond meddig és mért tűri még e nép ezt a rengeteg megaláztatást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.