A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Csepreghy Nándor vasárnap a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az EB egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégét bízta meg a feladattal, ahelyett, hogy azt például egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló cégre bízta volna.

A politikai függetlenséget hirdető bizottság hogyan adhat hálapénzt Gyurcsány Ferencnek? Aki nem tudja, az tanítja, aki nem tanítja, az pedig alkalmas tanfelügyelőnek? – vetette fel a helyettes államtitkár. Azt is mondta, Magyarországon senki nem gondolhatja komolyan, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke képes lesz objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására.

Csepreghy Nándor emlékeztetett arra, hogy az 1992-ben alapított cég Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök érdekeltségébe tartozik, szavai szerint az Altus alapozta meg a politikus milliárdos vagyonát és tette lehetővé, hogy az „egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja” legyen.

A helyettes államtitkár azt hangoztatta, a kormány kulcskérdésnek tartja a fejlesztéspolitikát, ezért is döntöttek 2014-ben arról, hogy megváltoztatják a 2020-ig szóló forrásokra szóló szabály-, és intézményrendszert. Utalt arra is, hogy vannak vitáik a bizottsággal, de szerinte ez nem kardinális kérdés, hanem megoldandó feladat.

Csepreghy Nándor arra is felhívta a figyelmet, az EB-nek számolnia kell azzal is, hogy az Altus megbízásának milyen következményei lehetnek az Európai Unióval szemben amúgy is szkeptikus magyar társadalomban.

A helyettes államtitkár elmondta, a héten több minisztériumot is megkerestek az Altus munkatársai; a kormányzati szerveknek bemutatott dokumentumok szerint megbízást kaptak az EB-től arra, hogy ellenőrizzék a magyarországi fejlesztéspolitikai rendszer felépítését az új időszakra vonatkozóan.

Közlése szerint az Altusnak négy alkalmazottja van, közülük az egyik Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége, egy másik pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökhelyettese.

Elmondta azt is, az Európai Unió eddig maga ellenőrizte ezt a folyamatot. Most pedig egy külsős cég kapott erre megbízást, ami „érdekes kérdéseket vet fel” – értékelte Csepreghy Nándor, aki szerint Gyurcsány Ferenc ellenzéki képviselő politikai szempontjait és politikai érdekeit nehéz lenne különválasztani a független szakértői munkától, amivel az EB az Altust megbízta.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Csak fossatok ! Remélem elkapják a tökeiteket !
Az meg külön dráma lenne nektek, ha a Gyurcsány lebuktatna benneteket !
Mert a NAV is ellenőrizte a NAV -ot mindent ti magatok ellenőriztetek
azért van ennyi tetves korrupció !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Csak fossatok ! Remélem elkapják a tökeiteket !
Az meg külön dráma lenne nektek, ha a Gyurcsány lebuktatna benneteket !
Mert a NAV is ellenőrizte a NAV -ot mindent ti magatok ellenőriztetek
azért van ennyi tetves korrupció !
coni
Egy fokkal jobb mintha Lázár ellenőrizné saját magát. Legtisztább az lenne mint Romániában és Bulgáriában, nemzetközi csapat ellenőrizné őket. Meg is van az eredménye, sorban buknak meg a miniszterek.
Sarkos
Nemzetközi csapat valóban jó lenne,meg szigorú ellenőrzés de az Altus? Na, ne!
karma1
Ha Gyurcsany cege CSAK objektiv marad,- mindenfele DK-s mellekzonge nelkul - mar akkor is harangoztak a lazar, rogan, (meg ki tudja meg hany?) mutyizo fideszes politikusnak.

Gyurcsany nagyon fog vigyazni, hogy kizarolag tenyeket, adatokat gyujtson, amivel az EU-sok megbiztak. Nem lesz olyan hulye, hogy meg nagyobb tamadasi feluletet adjon a fidesznek, jobbiknak.

csepreghy kirohanasa csak a Gyurcsany-fobia manifesztalodasa, es ketsegbeesetten ohajtja vedeni azt a hazugsaghalmazt, felhalmozott gazdasagi hibakat, amiket eltolcsi segitsegevel csinalt a fideSS, ill. csinal mar 5 eve.
Itt a lehetoseg arra, hogy feny deruljon Paks II-re, megtudhassuk, mire ment el a manyup 3000 milliardja, meg ugy altalaban: hol folyik el az Isten penze is, - mert mar az sem eleg ennek a sok kisgombocnek...
karma1
Egyebkent kedves csepreghy ur, Gyurcsany az egyetlen ember a jelenlegi politikai eletben, aki be tud szamolni arrol, hogy mibol lett milliardos.
Na, ki tudja ezt utanacsinalni a fideSSbol? Lehet jelentkezni !...:o)))
Nemezis
Had döntse már el az EB, hogy kire bízza az ellenőrzést. Gondolom nem vergődnétek ha a Mészáros&Mészáros cég vizsgálódna.
Senara
Vagdalkozás Fidesz módra """ egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja legyen."" Stadion tulajjal mi van ? a Másik " Aki nem tudja, az tanítja, aki nem tanítja, az pedig alkalmas tanfelügyelőnek " Az egyetemekre főiskolákra telepített okosokra értette ? Összejátszani nem fognak az biztos , mert fordult a kocka Pokorni szavaival élve A tarkójukon fogják érezni a DK hideg leheletét .
volvós
Kislányos Csepregibohóc !!! Gyorsan szaladtál az " óvónéni EU-hoz " ??
Mert az a csúúúnya Fletó bácsi ellenörizni fogja a dolgaitokat,
és kicsit megmogyoróz benneteket ??? Nem szépdolog, de ha
tele a pelus, meg van bocsájtva Nektek !!
bakurasz
Végre a FideSS is bekapott egy igazi övön alulit! Hehehaha! Az EB és maga Viktorusz is tudja, ki az az ember aki véget vethet a Fitymax-g..cik uralmának! Nos, ami megtörténhet, az meg is történik! Hajrá Fletó, kend el a száját a sok nagyképű köcsögnek!
abramovics
Elfogtunk egy levelet, Gyurcsány Ferenc mai sajtótájékoztatójának szövegével:
.
Kedves barátom Csepregi Nándor,
Kedves barátom Lázár János,
Kedves barátom, Orbán Viktor,
Kedves barátom, Rogán Antal,
Kedves barátom, Kövér László,
Kedves barátom, Áder János,
Kedves barátaim, ti fideszesek, s fidesz hívek, szavazók!

Nem kell félni, nem fog fájni!

Az általatok létrehozott rendszer - a nemzeti együttműködés rendszere, ugye? – egy teljes mértékben átlátható, külföldiül mondva: transzparens ráadásul talpig tisztességes, becsületes rendszer.

Nem is lehet más, hiszen a tiszta kezű, tiszta tekintetű, talpig becsületes, sohasem hazudó felcsúti géniusz hozta össze veletek együtt.

Minden, mindig teljesen törvényesen zajlik benne, senki, soha, semmiféle előnyhöz nem juthatott a mások, a köz kárára, nem volt benne soha, semmi suskus.

Mivel ezekkel a tényekkel én is tisztában vagyok, ahogy ti is, nem értem, miért ez a nagy-nagy idegesség.

Ráadásul, ugye jelenleg is demokráciában élünk – szerintetek, mert szerintem ez már nem az, inkább valami más! – s egy demokrácia mértékének mi lehet jobb fokmérője, mint az, hogy a talpig becsületes, tiszta kezű hatalom, egy ellenzéki politikus cégét – melyet az Európai Unió kért fel – hagy nyugodtam vizsgálódni.

Nincs mitől tartanotok, hiszen ti tökéletesen becsületesek, tisztakezűek, s tiszta szívűek vagytok, idegen tőletek mindenféle gazemberség, ármány, lopás, csalás, hazugság.

Nem tennétek ti ilyet, hiszen mint a vezéretektől – ki megfellebbezhetetlen forrása a tudásnak, a tökélynek, s minden földi jónak – tudjuk nem ti szoktatok rárontani a nemzetre, hanem a baloldal.

Az, hogy a regnálásotok eltelt öt éve alatt sikerült teljesen a tönk szélére, a nyomorba juttatni a népesség közel hatvan százalékát, az sem igaz, mert mint tudjuk a szakértelem bolsevista trükk! Akárhány hazai, nemzetközi szakértő mondja is, hogy ezt a nyomort ti okoztátok, az nem lehet igaz, hiszen aki szakértő, az bolsevik, s ráadásul...
abramovics
a vége lemaradt, így folytatom:

Az, hogy a regnálásotok eltelt öt éve alatt sikerült teljesen a tönk szélére, a nyomorba juttatni a népesség közel hatvan százalékát, az sem igaz, mert mint tudjuk a szakértelem bolsevista trükk! Akárhány hazai, nemzetközi szakértő mondja is, hogy ezt a nyomort ti okoztátok, az nem lehet igaz, hiszen aki szakértő, az bolsevik, s ráadásul bolsevista trükközik!

Az, hogy valami véletlen folytán a dohánykereskedelem, az állami földbérletek, a közvilágítás korszerűsítése, a Budapest V. kerületi ingatlanvagyon nagy része a ti kezetekbe került, az nem azt mutatja, hogy itt valami éktelen nagy aljasság, gazemberség, államilag szervezett bűnszövetkezet által maffia módszerekkel végrehajtott kirablása folyik az országnak!

És akkor ugye, nem beszéltünk még a konkrét munkáról, amire minket felkért Brüsszel!

Nincs semmi takargatnivalótok az uniós projektekkel, pályázati pénzek pályáztatásával, elbírálásával, kiírásaival kapcsolatban, hiszen, mint ezt is a vezéretektől – ki megfellebbezhetetlen forrása a tudásnak, a tökélynek, s minden földi jónak – tudjuk, az általatok kialakított rendszernél tökéletesebbet senki sem tud alkotni, s nem is alkotott még e földkerekségen.

Éppen ezért, azt tudom nektek újfent mondani, nem kell félni, nem fog fájni!

Minden rendben volt, van, és lesz, mint mondjátok, így nyugodtan állhattok a vizsgálat elé.

Ha, és amennyiben ez nem így van, azaz amióta hatalomra kerültetek csaltok, loptok, hazudtok, s államilag szervezett bűnszövetkezet által maffia módszerekkel végrehajtott kirablását folytatjátok az országnak, akkor van csak baj.

Szerintem baj van!
Sziszifusz
Szerintem az EB részéről ez egy megfontolt, jó döntés volt, mert itt most egy olyan céget bíznak meg az ellenőrzéssel, amelyik a magyar viszonyokat jól ismeri.
Tulajdonosa ellenzékiségének köszönhetően, várhatóan nem a a problémák elfedésével, hanem azok felszínre hozásával fog foglalkozni.
Szinte biztos, hogy majd a negatív megállapításokat a kormányzat igyekszik cáfolni, elfogultságra hivatkozva.
Majd döntenek a bizonyítékok és az érvek.
Yoda69
Itt a nagy lehetoseg! Fleto rugd tokon a geciket.
dr. prédikátor
Nem tudom ha az EB egy fütyi-sz közeli céget bizott volna meg hogy ellenőrizze a g...ciket akkor is igy nyálazta volna össze magát ez az államtitkár féle???Hajrá Fletó!!! Lépj a tökeikre!!!
bencemacska
@Horizont: Ha látsz ilyen felvételt, oszd meg velünk, légyszí. Már így is jó napom lett, de fokozzuk!!!
lampa laz
@Horizont: erről van szó, de ezek a hazudós állatok azt hiszik, hogy az emberek nem olvasnak híreket, csak az ő idióta hazúgságaikból tájékozódnak.
Ez a takony nem tudja, hogy az óriáskerék forog, most még fent van, de
leszokott jönni.
bencemacska
@Horizont: ma, 14:59

No ezek annyira besz..tak, hogy a sirámuk köszönő viszonyban sincs a tényekkel!
cacus
Ugyan már. Tényleg van olyan(sajnos látszik, hogy van!) aki elhiszi, hogy majd Gyurcsány elszámoltatja a fideszt?Holló a hollónak... Hát az ő cége is tele volt botrányokkal. Miért nem egy külsős céget bízott meg az EU? Így a büdös életben nem lesz rend ebben a qrva országban..Martin Schulz látogatása láthatóan jó hatással volt Gyurcsányra, meg a cégére...
cacus
@Horizont: Ezt kétlem és mint írtam, Holló a Hollónak tudod...
bencemacska
@cacus: ma, 15:45

Nem zavar esetleg, hogy Martin Schulz a múlt héten volt itt,az Altus pedig tavaly nyert egy pályázaton!
Előbb olvass, aztán nyilatkozz!
JAJMÁR
Nocsak, lesz egy vizsgálat, amit nem önmaguk folytatnak le önmagukkal szemben? Hűűűűűűűű, ez ám a csudajó!
Nem értem mi ez a nagy felháborodás, ha minden rendben van nincs ok aggodalomra! Nem fog menni 40 rendőr... csak egy kicsit nyal a fagyi vissza :-D Hajrá, fagyi :-D
lampa laz
@cacus: te vagy a csephreghy szóvivője? Olvasd el a cikket abból tájékozottabb leszel, mint ettől a cserépedénytől.
kamazuka
Nem véletlenűl történik ez.Ha azt nézzük,hogy a Quaestor évtizedes ténykedésének csúfos fos végét lefalazni kényszerűl a jelenlegi politika,akkor pont az Altusra van szükség hogy ez visszafelé is le legyen zsírozva.
Amennyiben ez nem történik meg ,úgy a fegyverdörgést nehéz lenne elkerűlni!
A jobb és baloldal közös érdeke fenntartani az ellenségkép látszatát a lakosság körében,hogy hatalmi pozicióik nem utolsó sorban bűnös gazdasági tevékenységeik ne jussanak napvilágra.
Engem nem b..tok át gyerekek!
A XI.-től a XX. kerületig etessétek honfitársaitokat!
Ők lehet hogy beveszik ezt!
JAJMÁR
@kamazuka: 16:08 Várjuk ki a végét. Nem hinném, hogy a Gyurcsány kockáztatná a jövőjét, szerintem a tényeket fogják leírni. A vizsgálat nem a múltra, hanem a jelenlelgi fejlesztéspolitikai rendszerre terjed ki.
(Az tuti, hogy belelátást kell engedélyezni bizonyos ügyekbe.)
nyanya001
@JAJMÁR: És fogja tudni, hogy hol keresse a disznóságokat !!
JAJMÁR
@nyanya001: 17:01 Az biztos. Ez nagyot fog szólni :)
karaj
No végre egy jó Csepreghy sajtótájékoztató. Eltörött a mécsese. :-)
gibgab
Csepreghy a Századvégnek jobban örült volna. Értjük mi ezt.
Törölt felhasználó
"Csepreghy Nándor emlékeztetett arra, hogy az 1992-ben alapított cég Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök érdekeltségébe tartozik, szavai szerint az Altus alapozta meg a politikus milliárdos vagyonát és tette lehetővé, hogy az „egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja” legyen."

Valószínűleg jogosan. Nem hinném, hogy az EU megbízná a céget, ha akár egy aggályos pont lett volna a cég múltjában. Ellenben hány fideszes vagy fideszes cég menne át egy ilyenen..?

Amúgy meg ki ez a kis taknyos szarházi, hogy ilyeneket mond „egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja”. Lehet lenne hozzá pár szavam, de egy jó lapátom, ami pont az arcára illik biztos..
izo
@nyanya001: A gyurcsányi előbb saját magát buktassa le, miből milliárdos?!
nyanya001
@izo: Először arra válaszolj, miből lett az Orbán milliárdos ?
Aztán én is válaszolok a kérdésedre !
500 milliárd a vagyona az Orbánnak !
A politikán kívül életében nem dolgozott a felesége sem !!
izo
@nyanya001: A gyurcsányi cégeit megtalálod a neten ahonnan csak az évi osztalék 12 Mft amiből szegény 20% osztalékadót volt kénytelen fizetni, amíg én az ő uralma alatt 38% szja-t fizettem!
nyanya001
@izo: Aztán azt is válaszold meg, hogy egy gázszerelő pár év alatt hogy lett többszörös milliárdos !
izo
@nyanya001: Gyurcsányira válaszolj.
nyanya001
@izo: Te nem kérdeztél , majd ha válaszolsz mindkét kérésemre akkor kapsz választ !
gibgab
@ziziplanet: Ismered Csepreghy életrajzát? hu.wikipedia.org/wiki/Csepreghy_N%C3%A1ndor
Miről beszél ez a nyikhaj?
Mézike
@izo: Miből milliárdos? nem a politikából.
Az adótörvényt nem ő hozta, bár megtehette volna.
bencemacska
@gibgab: Hazudik. Az Altos megbízása nem arra vonatkozik, amiről ő beszél! Még köszönőviszonyban sincs a valóság az ő szövegével.
Nagyon mossa a szennyest!
Törölt felhasználó
@izo: Nyilván jobb és baloldali médiáknak megvannak a maguk történeteik, karaketer gyilkosságaik. A tények tükrében viszont Gyurcsány eddig átment még a kormányváltás utáni fideszes koncepciós elszámoltatási biztoson is... A kormányváltás óta hány egyértelmű pénzátjátszás volt. Az EU most ebből megvizsgált véletlenszerűen 54-et, amiből 16-ból egyértelműen kiderült, mit eddig is tudtunk, már aki... Tehát nem a Gyurcsányról meg a Bajnairól... Szóval a tények tükrében én csöndben maradnék az összeesküvés elméletek meg nem az érvelhető kategória. Ebben jobbikos ismerőseim jól elvannak, hogy mindenkiről tudnak mindent és még az eget is csíkozzák naponta úgy hogy az egész világ benne van utolsó pilótáig :) kb az eu-t és gyurcsányt is a rotchildok pénzelik stb.. Visszatérve a racionalitások mezejére. Ezen a mezőn a fidesz hatalmasat fog bukni...
gibgab
@bencemacska: Persze, hogy hazudik. Megy a hárítás, a hangulatkeltés, a gyűlölet szítása. Csak úgy ömlik a szájából a xar! De remélem a bumeráng egyszer visszaüt!
bencemacska
@gibgab: Az a baj, hogy büntetlenül hazudhat, szeme sem rebben, ha rajtakapják. Ilyenkor egy EMBER elbujdokolna szégyenében!
izo
@nyanya001:" A gyurcsányi előbb saját magát buktassa le, miből milliárdos?! "Ez neked nem kérdés? " "500 milliárd a vagyona az Orbánnak !" Ezt azért bizonyítanod is kell mert a börtönben kötsz ki!
gibgab
@bencemacska: "Egy EMBER"...! De ez is egy g***.
nyanya001
@izo: A @ziziplanet: megválaszolt helyettem is amit köszönök neki !
Viszont a továbbiakban válaszra sem méltatlak a miérten gondolkodj el
ha megvan rá a képességed !
colibri
Nagyon szimpatikus az EU döntése, ahogy a pávatáncos kapja a kokit teljesen hivatalosan. Több hasonló lehetőség kellene, ami a fideszt egy kicsit kibillentené az általa bebetonozott állapotból.
gibgab
@izo: Bocsánat, de nem Gyurcsányi, hanem Gyurcsány! Csak hogy tudd, kiről beszélünk!
izo
@gibgab: Ja te nem hallottál k@h brókerbotrányról, igen egy újszülöttnek minden vicc új!
gibgab
@izo: Én nemcsak hallottam, hanem olvastam is jó sokat.
izo
@nyanya001: Ja ha helyetted más válaszol akkor OK..,!
izo
@gibgab: És a gyurcsányiról nem hallottál-olvastál? Szelektíven olvasol.
sentinel216
" Dobrev Klára: -...szakértői csapatuk pedig többségében külföldi tanácsadókból áll, akikkel a hazai fejlesztéspolitikában évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak együtt."

SZAKEMBEREKKEL!!! Nem futsallista wc ellenőrökkel, disznóhizlaldás gázszerelőkkel - akinek a vagyonosodását három megye jogászai nem tudják, nem merik kivizsgálni. Még csak nem is szoftver lopó lézerjanik fognak itten vizsgálódni. A NER nem egyeduralkodó ebben a hazában! Végre megrepedni látszik a fal.
zöldszem
"Az Altus Zrt.-nek az Európai Bizottságtól tavaly elnyert tanácsadói megbízása az EU összes tagországára kiterjed, tárgya pedig a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése - reagált Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója."

Tehát nem Gyurcsány fog vizsgálódni, hanem, Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója.
Gyurcsány felesége.
Igen.
Ez gond? Csepreghy?? Az nem gond, hogy Orbán veje nyeri sorban a "megvilágosodást"???
"Csepynyáladzó" kösd a nyakadba a nyáladzót, bújj ki apád se...ből. Kapaszkodj meg: Orbán
politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte!! És ma, Európa második legkorruptabb minisztere. Első Putyin! Orbán egy megélhetési politikus!
Jankó123
Keleti nyitási stratégia, BESZARábia felé!
Hajrá mutyiország! Hajrá mutyizók!
:-)))
verum
@zöldszem: - ja, meg a felcsuti Mészárost sem lehet vizsgálni, mert mindenütt rokonok ülnek a fontos posztokon...
human
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. A fidesz az alkotmánybíróságba a hűbéreseit ültette , a köztársasági elnök fideszes pártkatona, ezen kívül a főügyész lánya barátján, egy fideszes lánya élettársán keresztül érintett brókerbotrányokban.
sentinel216
@izo: Ideje lenne befejezni ezt a "gyurcsányizást"! Akiről te írogatsz itt: "gyurcsányi", nem azonos a közismert politikussal! Embert még nem vizsgáltak úgy át - kívül - belül -, mint a volt miniszterelnököt. A köpcös vezér hiénái - élükön a pénzen, hatalmi poszton megvett főügyésszel - mindent megpróbáltak, hogy rákenjenek valamit Gyurcsány Ferencre. Nem jött össze! Le lehet szállni a témáról! Vagy te is a pelusba csináltál, mert jutott a lopott javakból?
zöldszem
@verum: ma, 19:54
Ó, én csak egyet ragadtam ki a sok "mutyi" közül. S talán azért ezt mert itt rokoni kapcsolat áll fenn.
feleség-férj
vekó-após.
Mészáros ügy! Ugyan már milyen figyelmesek, törvénytisztelők. Vida saját magát is kivizsgálhatta. Akkor? Esetleg attól tartanak, nincs minden rendben. Ha nincs akkor mi van, egy hazugsággal több. Nyugodtan kivizsgálhatták volna, a vizsgálat eredményét úgy is tudjuk!
coni
Annak idején Szájer és Szájerné között nem volt összeférhetetlenség akkor most Gyurcsány és Gyurcsányné között se legyen!!!
lajospapa
Legalább olyat bíztak volna meg, aki ért hozzá! Sorolnám: 'észáros, 'imicska, 'ázár.
Anna Mária
Háháháhá!
Ez tetszik, ahogyan vergődnek az Altus miatt!
Öröm nézni!
1magyar
Na majd Gyurcsány kideríti, hogy miért gyurcsányoznak! De nem az elköltést ellenőrzik -sajnos- csak a tervezetet.
wagabund
Namost egy ország tiltakozik, a másik 27 nem? mert mint közölték, az altus zrt az unió összes országának ellenőrzésére kapott megbízást..

kimondottan érdekes a szituáció. mintha tökön ragadták volna az egyik versenyzőt...aki nyüszít, mert érzi, hogy nagy a baj...
na, erre hogy varrnak gombot?
gibgab
Egy normálisan működő, demokratikus országban, amelyiknek tisztességes kormánya van, semmi kivetni valót nem találnának egy ilyen szituációban. Egy korrupciótól bűzlő mutyiországban hisztisen kapálóznak a potentátok, mert beleköphetnek a levesükbe olyanok, akik a szakértelmüket viszik piacra.
coni
@wagabund: Egyébként sem ellenőrzés (azt az Unió csinálja továbbra is) hanem tanácsadás.
wagabund
@coni: igazad van, benéztem a nagy kavarodásban... :-)
Toby
Hajrá unió ! Okos, ügyes, taktikus húzás volt, a fideszkonda hadd tépje magát !
Remélem a Gyurcsány-cég az utolsó írásjelet is átvizsgálja a mocsok orbánc és bűntársai lenyúlásaiban !
Dr. Felipe
Gyurcsány Ferenc remélhetőleg a fideSS tökeire fog lépni.
adrenalink
@karma1: 13:30-ra Én azért nem tenném tűzbe a kezem Gyurcsány miatt. KISZ KB titkárként kezdett, és tudjuk, hogy csak az első millió megszerzése nehéz...
gibgab
"De azért Csepreghy KISZ-titkározott – miért ne: hiszen „kormánya” csupa egykori üldözöttből áll! – meg rózsadombi proletárt emlegetett… S ezt is teheti – Szijjártóval, Rogánnal, Lázárral és a többiekkel a háta mögött –, mert pofája az van hozzá…

A helyettes kifutófiú szerint nagy nemzetközi könyvvizsgáló céget kellett volna a feladattal megbízni. Nos, tulajdonképpen örülhet: a handabandára adott válaszból kiderül, hogy az Altus 11 nemzetközi cég alkotta konzorcium vezetőjeként nyert, mégpedig nyílt pályázaton.

Azt persze mindenki megértheti, hogy a „magyar kormány” a nyílt pályázatnak a fogalmával sem nagyon tud mit kezdeni."
Forrás:gepnarancs.hu/2015/04/rosszabbul-is-alakulhatott-volna/
gibgab
"A következő években napi hárommilliárd forintot kapunk az uniótól, a tolvajoknak ez olyan, mint libának a kukorica, Vuknak a liba – ellenállhatatlan.
Hogy mégse lopják el, ahhoz kevés a szép szó, kevés a szívhezszóló szónoklat.

Ehhez másfajta politikai elit, másfajta politikai kultúra kell.
Aki nem érti, hogy milyen, az olvassa el az őszödi beszédet, abból nagyjából megértheti – ha akarja, meg, ha van hozzá esze."
Forrás: www.pupublogja.hu/2015/04/korrupcio-az-amibol-kihagynak.html
mariaberta
@adrenalink: Orbánnak sem az első millió, sem a többi nem volt nehéz, sőt még a vejnek is jut, nem millió, milliárd.
karma1
@adrenalink: O mar parszor nyilvanossa tette az adobevallasat vagyongyarapodasat. Hol lattuk ugyanezt orbantol? Mert orban soha egy percet nem dolgozott, elmeletileg csak a miniszterelnoksegbol es a politizalasbol szedte ossze a merhetetlen vagyonat.
Most az egyszer nem ertek Veled egyet!..:o))
adrenalink
@mariaberta: Én "karma1" hsz-ére reagáltam.
adrenalink
@karma1: Nem kötelező egyetérteni velem, de ő sem vállalkozóként kezdte...
karma1
@izo: Tenyeket mondj, te orbanhivo! Vagy megint a rossz oldalon valaszolgatsz, es hulyesegeket mantrazol!

A baratnonk NEM TEREL, HANEM TENYEKET HASONLIT OSSZE!!! A ketto nem ugyanaz!
karma1
@izo: Most meg 10 deka parizsi araban is 27 % az AFA, a vilagon a legmagasabb szintu AFA formajaban. (Ha mar 38 % SZJA-t emlegetsz. Viszont most meszaros es meszaros is 16 %-ot
fizet, szerinted biztos nagyon takarekos volt, mert felrerakta a csokkentett adojabol a fillerkeit. Ne rohogtess! Na, jo, akkor sorold, honnan jott ossze jo sok milliardja a csuti oriasnak, a felesegenek, melyik munkahelyerol, beosztasabol??? Mert a havi haromnegyedmillios fizujabol meg 50 ev alatt se!!!
nyanya001
Összefoglalva: a helyzet a maffiaállam számára fölöttébb kellemetlen. S ami a maffiaállamnak kellemetlen, az nyilván a jó magyar embereknek sem jó! Joggal mondta a helyettes kifutófiú, hogy az EB-nek számolnia kell azzal is, hogy az Altus megbízásának milyen következményei lehetnek az Európai Unióval szemben amúgy is szkeptikus magyar társadalomban. (Ó, istenkém! Pedig a „kormány” mindent elkövetett, hogy a zembereket EU-pártivá tegye..! )

Akárhogy nézzük, kellemetlen ez a helyzet, na! Gyurcsány ugyan nem vesz részt a cége napi működésében, de akkor is…

Azt javaslom a „kormánynak”, ne essen kétségbe: örüljön annak, hogy nem Simicska-cég kapta a megbízást! :))))
gepnarancs.hu/2015/04/rosszabbul-is-alakulhatott-volna/
karma1
@izo: Gyurcsanynak meg az egesz baloldalnak reg az utcan kellett volna lennie, amikor a kitiltasi botranyban exponalodott vida ildiko kivizsgalhatta sajat maga ugyet, es mindent rendben talalt!!! AKKOR kellett volna megkerdojelezni, hogy hogy engedhette meg a miniszterelnok, hogy a bunos sajat maga vizsgalodhasson a sajat ugyeben, ahol BUNCSELEKMENY tortent (korrupcio), es ahol csak az ugyeszseg es a rendorseg vizsgalodhatna.
Hanyszor lattal, olvastal cikket arrol, hogy Gyurcsany "orbanozik"? Vagy akar csak pejorativen nyilatkozott volna rola a DK szineibol kopkodve? EGYSZER SEM! Pedig amikor orban volt ellenzekben, akkor Gyurcsany minden joszandeku javaslatat, cselekedetet megtorpedozta, a "demokracia neveben"...
aremy
izó a lánykori neved ugye nem szandokán esetleg ig úr.a ferke az ovihoz képest koldus mig az ovi kitudja hány tízszeres milliárdos és miből mert a fidesz székház az apró pénz volt az elmúlt öt ér rablásához képest.azt már meg sem merem kérdezni hogyé vagy címeres vagy
veretes?
Manhattan
Még egy fricska a kormánynak! Vége a summanntásoknak! Orbán rémálma visszatért! Győztél Feri! ))
Tibor43
Az a fő gondjuk,hogy az Európai Bizottság nem a "vezír" elvárásai szerint ugrál...
izo
@Manhattan: Ez a jó neked, akkor gartula? "Az Altus Zrt. a nómenklatúra privatizációs visszaéléseinek és korrupciógyanús ügyeinek állatorvosi lova. A Gyurcsány Ferenchez és anyósához, Apró Piroskához kötődő vállalkozás az elmúlt két évtized számos közéleti botrányának a főszereplője volt. Még a Norvég Támogatási Alap és Soros György alapítványa jóvoltából létező korrupciós lexikon, a K-monitor is 98 cikket gyűjtött össze az Altus Zrt. gyanús ügyeiről. A listában a közel százmillió forintos, valós munka nélküli paksi megbízásoktól, az alumíniumipar pár tízmillió forintos privatizációján át olajügyeken és veszélyeshulladékos machinációkon keresztül a gyakorlatilag ingyen megszerzett balatonőszödi kormányvilláig számos ügy bukkan fel az átmenet két zavaros évtizedéből."
eszegfu
Nem is értem: mitől tart a kormány?! Először is a nyilt pályázatot 11 nemzetközi cég nyerte, az Altus pedig mint vezető cég szerepel. Másodszor a 2014-2020 közötti pályázati kiirásokat, azaz a magyar fejlesztéspolitikai rendszert vizsgálják, nem pedig az eddigi "méltatlanul" elköltött pénzek utját!! Nagyon nagy baj lehet a már felhasznált EU-s pénzeknél, (talán jóval több, mint amit leirt az EU és ami miatt felfüggesztette a kifizetéseket!) ha a jövő fejlesztéspolitikájának "átvilágitásától" is félnek.
Manhattan
@izo: Ha ez igaz lenne, gondolod Brüsszelben nem tudnák?
kamazuka
@JAJMÁR: Az EU kíváncsi,mer e Orbán belemenni egy kétes kimenetelű buliba.Ha igen akkor lesznek veszteségek az ő oldalán is,de hogy bele rottyan az unió a saját döntésébe az is megeshet!
Erre jó példa valamelyik képviselő Brüsszelből,ki e szavakat intézte nem is oly rég.,,Ha az emberek megtudják valójában kik is önök?..és atöbbit meg kell nézni.
coni
Továbbra is az Unió ellenőrzi őket, jelenlegi ismereteink szerint nem túl pozitív eredménnyel (mivel minden 3. pályázat nem felelt meg).
A fejlesztés előkészítést mindig is külsős cégek végezték, nemzetközi konzorciumok akik elnyerték a munkát pályáztatás útján. Most az egyik tag az Altus.
JAJMÁR
@kamazuka: 21:11 Lehet, hogy igazad van, bár én már úgy látom, hogy csupán arról van szó, hogy az Altus kapott egy nemzetközi megbízást, és a kormány politikusai mérhetetlen módon irigykednek, és persze, félnek. Nem tudom melyiket jobban.
nezelodo
Lehet, hogy a Fletó, aki nyilván nem ma született bárány, kapott egy egy lehetőséget, hogy tanulmányozza a fidesz maffiát közelebbről.
izo
@Manhattan: Úgy látszik nem. Szerinted Brüsszelben mindent tudnak, mikor annyi hazugságot közvetítenek felé?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.