Az Európai Bizottságnak fel kell mondania a szerződést az Altus vezette konzorciummal, és az elhibázott döntés kapcsán meg kell állapítani az esetleges személyi felelősséget – jelentette ki Deutsch Tamás a Napi Gazdaságnak.

Deutsch Tamás elmondta: lehetetlen, hogy állítólag nyílt eljárásban, állítólag több pályázó közül sikerült azt a konzorciumot kiválasztani a hazai operatív programok véghajtásának ellenőrzésére, amelynek zászlós hajója Gyurcsány Ferenc cége, az Altus.

Arról is beszélt, hogy az Európai Bizottságtól, évi ötmillió euróért, vagyis 1,5 milliárd forintért. Az Altus-ügyben felvetődik a burkolt pártfinanszírozás gyanúja – mondta Deutsch Tamás, hozzátéve: a két évre szóló megbízás összegét 520 munkanapra leosztva elmondható, hogy napi hárommillió forintért dolgozik az Altus vezette cégcsoport.

Gyurcsány Ferenc hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, ahol azt mondta ezekre a számokra, hogy úgy tűnik, a Fidesz politikusai arra sem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák a nyilvános adatokat.

Azt mondta Kálmán Olgának, hogy az 5 millió eurót 4 év alatt, 3 cég között, 12-14 projektre osztanak majd szét. A mostani projektre így néhány százezer eurót fizet az Európai Bizottság, azt is 11 cégnek. Ezt szétosztva nagyjából 10 millió forint jut egy cégre, egy több mint egy éves munkára.

Gyurcsány Ferenc azt is hozzátette, hogy erkölcsileg nem tartja aggályosnak, hogy az Altus kapta a megbízást.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"Deutsch Tamás az ismert tényeket sorolva elmondta: lehetetlen, hogy állítólag nyílt eljárásban, állítólag több pályázó közül sikerült azt a konzorciumot kiválasztani a hazai operatív programok véghajtásának ellenőrzésére, amelynek zászlós hajója Gyurcsány Ferenc cége, az Altus." - Akkor csak kérdem én te hülye hogy ezek szerint az is lehetetlen hogy ebben az országban csak olyanok nyernek el pályázatokat akik hozzátok állnak közel?!! Lásd mészáros , vő gyerek, simicska évekig stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Szerintem jó ötlet, hogy az unijó mondja fel az Altussal kötött szerződést..ez így lenne korrekt.

...aztán az adóinkból kifizetett kártérítést meg az ötletadó vagyonkájából kellene visszakövetelni. Mert kártérítés az lenne rendesen.
Majd az Altus helyébe lépő,- a képviselőnek is kedves- új cég bevételéből vissazjuttatna egy kicsinykét a megjelölt tenyerekbe...

be szép is lenne...
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
Ha kicsit tudnának számolni és végigolvasták volna
a megbízást, nem beszélnének ekkora baromságot, hogy
ez a pénz hányfelé osztódik !
Macskaszem
Fideszbarmok számára felfoghatatlan, hogy van az országban olyan cég, amelyik hatalmas pénzt keres, és azt nem megbuherált közbeszerzésen nyerte mert vő, vagy mert a csúti strómanja, esetleg koleszos szobatárs vagy seggnyaló.
Van, aki tényleg önerőből boldogul, de nem Orbán Rühelke módjára.
Január
@dr. prédikátor: Ehhez a munkához, amit Gyurcsányék elnyertek szakértelem is kell, és nem jogászi. Tehát a jogászok még álmodni sem álmodhatnak hasonló munkáról esetleg akkor, ha van hozzá gazdasági ismeretük és nem is kevés.
Az, hogy mennyi a honorárium nem Tompika határozza meg és nem dirigálhat az Európai Bizottságnak legfeljebb véleményt nyilváníthat, mint mi itt.
Hellcat
Hú mennyire zavarja őket, hogy távol kerültek attól a húsosfazéktól...Az EB szerintem el tudja dönteni kivel köt üzletet...a fidesz csak azért károg mert kimarad a buliból. Csinálták már ezt régebben...inkább vesszen oda az egész projekt ha ők nem kapnak belőle elég pénzt zsebbe.
solidedge
Gyűrcsányék pofátlan módon azt a szabályt akarják felrúgni, hogy csak Fideszes gazdagodhat ilyen mértékben.
Mobil123
"Deutsch Tamás az ismert tényeket sorolva elmondta: lehetetlen, hogy állítólag nyílt eljárásban, állítólag több pályázó közül sikerült azt a konzorciumot kiválasztani a hazai operatív programok véghajtásának ellenőrzésére, amelynek zászlós hajója Gyurcsány Ferenc cége, az Altus." - Akkor csak kérdem én te hülye hogy ezek szerint az is lehetetlen hogy ebben az országban csak olyanok nyernek el pályázatokat akik hozzátok állnak közel?!! Lásd mészáros , vő gyerek, simicska évekig stb.
nyanya001
A csuti gázszerelő kanász hirtelen meggazdagodását
nem akarjátok vizsgálni ?
nezelodo
Szerintem ez az Altussal kötött szerződés fricska volt a sallerosztó Orbánnak, miután azt a céget, amely ellenőrizte az EU-s pénzek útját, erőszakkal elvették "megvették" és a tulajdonos másnap véletlenül meghalt. Tudják, hogy ez a mákvirág társaság sajátjaként kezeli és bőkezűen osztja a haveroknak az EU-s forrásokat, hát választottak egy olyant, akivel nem bír Orbán, sőt sikítófrászt kap a Fletó neve hallatán. Most meg harcba küldi a néhányszor már leamortizálódott gyászvitézeit. Már hiányolom, a MANYUP pénzekre oly becsületesen vigyázó Selmeczit, hogy szónokoljon az erkölcsről, esetleg föltámaszthatják a kreditjenőt, hogy a kolontári 1,6 milliárd hollétét is megtudakolják tőle.
eszegfu
@nyanya001: 7:52 Én kiszámoltam. 5 mill. EUR, 4 év alatt, 11 cégre, 300 Ft-os árfolyammal számolva az Altusra napi 94.700 Ft jut. Ha nem tud számolni, akkor kérjen meg valakit, mert ez igencsak "ráég".
eszegfu
@Mobil123: 8:29 Szerintem azért tartja lehetetlennek, hogy megnyerte az Altus, mert magukból, azaz a Fidesz-KDNP-ből indul ki! Pontosan tudja az EU-s pályázatok menetét és már az elején a nyerteseit. Az Altus nem m.o-i EU-s pályázatot nyert!
Jankó123
"Napi hárommilliórért dolgoznak Gyurcsányék"

Na és? Nem akarnak nektek visszaosztani belőle, azért ez a hiszti?
:-)
m.macskosz
Én is morcos vagyok. Részt vettem egy úszóversenyen. Rajtam kívül még nagyon sokan. A leggyorsabb nyert. Én meg még egy kis plecsnit sem kaptam, pedig már közel öt métert úsztam, amikor kimentettek... Savanyú a szőlő aranyszájú?! Te is árkot takarítanál közmunkásként, ha nem Viktor a barátod. Remélem, lesztek még szobatársak!
zöldszem
Nem bánnám, ha az elképesztő méretű Fideszes meggazdagodásokat is ilyen lelkesen üldözné Deutsch . Mert ugye az nem baj, hogy a "hazafiak" betegre lopják magukat, mindezt, következmény nélkül.
m.macskosz
@zöldszem: Ami azt illeti..
Nem emlékszem, mennyit is ült twittertompi
a beléptető kapukra elherdált milliárdok miatt:::?
simmering73
Kiaf...m ez a g...huszár? Még egy két cukiság ettől az agyhalott zombitól és a következőképpen kell kommentálni a baromságát: ...:DDD (hogy átcsusszanjon a moderáción)
Aki Én
Napi 3 millió, vagy évi 10 millió nem mindegy.
Na ez a híres fidesz kommunikáció, amire rá kell erősíteni. Igazi kisebbségi mentalitás. Lopunk, hazudunk éjjel nappal, ha valaki rákérdez, letagadjuk. Ismerős? Pontosan tudják mi az igazság, de a jó nagy ferdítés, hazudozás majd megnyugtatja a híveket, akik soha semminek nem néznek utána.
Na meg aztán elég pofátlan dolog ezektől a férgektől, hogy korrekt pályáztatásról meg kiírásról mernek pofázni.
Ezek képtelenek normálisan politizálni. Az energiájuk talán 10 %-a munka, a többi a szar kimagyarázása, hazudozás, szemfényvesztés. Pedig ennyi energiával és pénzzel lehetne országot is vezetni.
Igaza van Gyurcsánynak, ezek tényleg magukból indulnak ki.
magyarbakancs
Deutsch úr!
Maga menyiért lopja a napot az Eu parlamentben?
Munkája menyit ér?Értelmes hasznot hozó munkát életében végzett?
Vagy csak szanna- szét szórta magvait a világban?
Erkölccsel ,hogy áll?
A megszólalásaival lejáratja saját magát és a hazáját is.
eszegfu
@Aki Én: Nagyon jóindulatu voltál a "talán 10 %-a munka".
EGO
Átestünk a ló másik oldalára!

"Az a gyanús, ami nem gyanús!"

Napi 3 millió egy cégcsoportnál csekély működési költség! Rezsi! Nézzük meg bármelyik minisztérium mennyiért "dolgozik" napi szinten!
JAJMÁR
A sárga irigység pusztít a fidesnyikeknél! :-D Az Altusnak gratulálok, hogy elnyerték ezt a munkát, biztos vagyok benne, hogy sok értelmes embernek hoz jövedelmet.
pistapapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@EGO: Arról nem beszélve, hogy azt nem az unió fizeti, hanem mi, csóró és kevésbé csóró, ám adófizető állampolgár.
nyanya001
@pistapapa: Ne zsidózzál te szerencsétlen, tudatlan hatökör !
eszegfu
@pistapapa: 10:33 Csak nem Orbán Viktorról beszélsz?!
Senara
@pistapapa: Feladatod zsidózással vitát provokálni , hogy utána feljelentsd a Propellert ?
Mobil123
@eszegfu: :-)) Tudod ez a muki a "diplomájával" nem kapta meg az elemi matek ismereteket.
eszegfu
@Mobil123: Igen, nem volt mibe belevésődnie a mateknak sem.
sentinel216
@m.macskosz: Vannak akik úgy is tudnak nyerni 100 méteres síkfutásban, hogy ismernek egy rövidebb utat. Úsztál volna a rövidebb úton, győztél volna!
sentinel216
@Aki Én: "Na ez a híres fidesz kommunikáció, amire rá kell erősíteni. Igazi kisebbségi mentalitás. Lopunk, hazudunk éjjel nappal, ha valaki rákérdez, letagadjuk."

Ballag a cigány a falu végén, hóna alatt egy hízott libával. Szembe jön vele a falurendőr.
- Hová sunnyogsz azzal a lopott libával, te cigány?
A cigány lenéz a madárra és messzire eldobja.
- Jáááj, ez egy lopott liba, akkóó má nem is köll!
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Aki Én
@sentinel216: 13:21
A cigány motorjának oldalkocsijában egy bárány.
Megállítja a rendőr és megkérdi: Honnan van ez a bárány, loptad?
Ááá, neeem. Megkérdeztem beszáll-e, mire azt mondta: Beee...
pistapapa
@Senara: A tény az provokáció? Nem! Tájékoztatás.
quo vadis
Ez a kis szerencsétlen flótás sokszor azt sem tudja mit beszél. Csak óbégatni tud folyamatosan. Megkérdezte már saját magától, hogy mi a fészkes fenéért kap a MI adónkból fizetést? Lehet, hogy ott az EB-nál jobban meg tudják ítélni ki a hozzáértő?? Vagy a a fene fáj? Hogy ezt is nem az a kis orbán vőcske kapta? Reménykednek, hogy itt is lehetne nyúlni valamicskét? Ilyen egy mocsok bagázs!
Anna Mária
Nem tudom, hol lehetne használni ezt az embert.
Talán valami tereprendezésnél eltalicskázgathatna.
m.macskosz
@Anna Mária: :) Rabláncon. Sopronkőhidán.
papa.49
,,Tompika,, de nagyon fáj neked hogy az a suska nem a fütyisz zsebében landol, de ne búsulj kispajti, lesz nektek helyette jó kis rablánc a börtönben, amilyen faxa gyerekek vagytok, éjjel, nappal hordhatjátok, kézen, lábon!!!
profon
Vigyázó szemetek Gyurcsányra vessétek ! A francba, hát nem visszakacsintott !?
justhpeter
Orbán nagyot álmodott: "Mostantól a Dobrev-Gyurcsány páros belelát minden lapunkba".
Ettől azonnal kiverte a víz és felébredt.
lajospapa
Na! Ezt nem sikerült lenyúlni az a baj:
kkalman
@Anna Mária: ma, 17:42 Nem biztos, hogy felismerné, és tudná, hogy mire való.
kkalman
Tompikának meghaladja az értelmi színvonalát, hogy van még olyan cég Magyarországon, amelyik mutyi nélkül is tud létezni.
Lackó50
A Gyurcsányért se rajongok, de legalább egy olyan cég kapott lehetőséget a vizsgálódásra, akit nem tudnak korrumpálni. A legnagyobb problémát ez jelenti. Napvilágra kerülhetnek olyan mutyik amiket egy FIDESZ közeli cég észre se venne. Mikor a NAV-nál felmerült a korrupció gyanúja, akkor Vida Ildikó is felállított egy vizsgáló csoportot (a saját embereiből!) akik ki is derítették, hogy itt aztán minden a legnagyobb rendben van. Na ezért zűrös, ha az ellenfél belelát a kártyákba.
Lackó50
Szerintem most aztán mindent el fognak követni azért, hogy ezt a céget valamivel lejárassák, hogy hiteltelen, amit megállapítottak. Mert az ugyi nem is úgy van.
Desischado
@Lackó50: Rátapintottál a lényegre. Azonkívül, hogy megeszi őket a sárga irigység, ez az igazi bajuk. Remélem, Gyucsányék kivizsgálják alaposan a dolgokat, és kiváncsian várom, hány mocskos ügyre derül fény! Hajrá, Altus!
bakegya
...ÉS MÉSZÁROSés BEÁTRIXY KFT MENNYIÉRT NEM DOLGOZNAK!
...TIBORC-ka MENNYIÉRT FÉNYETET-országszerte de azon túl is EU-polgárainak ajándékából!!!
...GYŐZŐ-párttitkár elvtárs és kedves titkárnője MENNYIÉRT DOLGOZTATOTT MEG !!!
...ANIKÓKA HÁNY HEKTÁRON IZZAD JÓSZOLGA TALÁRJÁBAN...
...ASIKA HÁNYDIPLOMÁT IZZAD MÉG KI SVISERLANDBAN-SAJÁT LÁBON ÁLLVA...
-húúúúúúúúúú-de jól bírják ezek a melót...az EU polgárainak is ideje lenne megvilágosodni...milyen tehetségesek a...hát nem a magyarok.
feco fero
Tamás Tamás! Mi az, hogy "...lehetetlen, hogy állítólag..."
Ezek szerint már az illetékes EU bizottságok is hazudoznak?
Ezt a napi 3 millióért pedig honnan vetted? Te ott vagy kint, közöttük és nem tudod, hogy mivel és mennyiért, és hány céget érint e megbízás...stb! Vagy semmi nem számít, ha a saját ellenzékeidet kell szapulni!
Ha pedig nincs mitől fosnotok, mért fostok?
mate03
@magyarbakancs:!Tamás szájából ömlik a cián!Annyi esze van,mint egy falra festett hintalónak!
kukac50
Nagyon félnek az Altustól ,hogy sok disznóság kiderül. Még nem lesznek termelő munkahelyek, és nem keresnek a minimálbéresek a megélhetési létminimummal egyenlő bért addig a minisztereknek sem lenne szabad 500 ezer forintnál többet keresni!
Nekik sincs több gyomruk mint a szegényeknek. Éljenek szolgaként szerényen.
Ők a mi szolgáink de a sok fizetésért se a mi érdekeinket képviselik csak a saját gazdagodásuk érdekli Őket.
karma1
@eszegfu: Ne dohogj a szamokon, Kedves Baratnom, en is mindig ezzel szoktam jonni, szerinted ki allitotta valaha is, hogy dejcstompikanak milyen tipusu a vegzettsege? Hat ugy latszik, matekbol SINCS semmilyen kepzese, max. a gyerekeit tudja osszeszamolni, ha azok eppen nem ugralnak...
Bizony, az unios dontesek nem illiberalisak es unortodoxak, hanem szakertok altal, teljes felelosseggel meghozottak - nalunk errol mar beszelni is szentsegtores, foleg, ha tompika fulebe is eljut a dolog,...
Tovabba jol le is leplezi a sajat hulyeseget: ha valaki "allitolagos" adatokra hivatkozik, az pont azt jelenti, hogy halvanylila fingja sincs a dologrol, holott azt hiszem, barmilyen tender az Union belul NYILVANOSAN megy, es ha ez a lebarnult kis hosszuhaju f@inghajhasz vette volna a faradsagot, hogy az intereneten rakeressen ennek a hatarozatnak a megszuletesere, akkor nem kene neki "allitolagos"-sagra hivatkoznia egy ilyen kirohanasban, ... A jo oldala viszont ennek, hogy most mar az Unioban is tudjak, hogy milyen hulye, mar talan csak azt nem ertik, hogy akkor miert is van meg mindig unios hivatalban?
eszegfu
@karma1: 13:51 Sokszor megfogadtam, hogy nem dühöngök... de amikor egyszerü osztásról van szó, nem akarom elhinni, hogy ennyire buták és nem csak Tomika, hanem a szimpatizánsai is. Nem hiszem, hogy ehhez egyetemi végzettség kell! Az is nagyon tetszik, hogy "állitólagosan"...szerintem talán már kapisgálja az igazságot, de ezzel a kifejezéssel szépen visszavonulót tud csinálni - gondolja. Sajnos az EU-ba mi küldtük képviselőnek, de nagyon remélem, hogy egy párszor "rákoppintanak" az orrára.
nezelodo
Nem gondoltátok fijuk, hogy Gyurcsány képében jön a sallerosztó Brüsszelből! Nem kis fricska ez az igazmondó dakotának! Most még parádéztok, mint a Koko amikor olyan szerényen bevonult a ringbe legyőzni a névtelen Chacont. Várjátok ki a végét. Lehet, hogy észreveszi, aki a pénzt adja, hogy a nagy részét elloptátok! Hiába mondjátok, hogy nem ti voltatok, mint az a "tesó", akinek még a markában volt a lopott holmi a tagadáskor.
karma1
@feco fero: 07.19-re: dejcstompika nem matektanarnak ment ki az EU-ba, hanem twitterhuszarnak... Allitolag utobbibol jobban meg lehet elni...:O))))
nezelodo
Tompika, a te matekod szerint hány napig elemezgetheti a Fletó cége az EU-s pályázatokat abból a cullangokkal 10 milliárd Ft-ból, amit a ki tudja hol van beléptetőkapukért csengettek ki az adófizetők.Ráadásul ott a mi adóforintjainkat tapsoltad el, az Altust meg az EU fizeti. Vagy úgy gondold, hogy az elemzést is a Mészáros Viktornak kellene elvégezni?
wagabund
Ha eddig nem derült volna ki brüsszel urainak, hogy itt milyen sunyi a politika, akkor ezekből az altus elleni gyurcsányozó nyiltkozatokból kiderül...ugyanis itt már az unió vezetése lett megvádolva részrehajlással/korrupcióval/hozzánemértéssel...ráadásul ilyen dajcs féle vádol...
..ha brüsszel urai elolvassák a fordítást, akkor zárt körben azt kérdezik egymástól: minden magyar ilyen hülye? ez a baj kéremszépen.

Hajrá Dobrev!
sziha
@mate03: Ha meg annyi lenne... De mar az egesz bagazs ott tart, hogy ha 2-vel tobb lenne az IQ-juk, mar lehetnenek sult krumpli. Na, Tompika ez jocskan megfejeli...
mariaberta
És Ön F---sz király mennyiért nem dolgozik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.