Az Echo Tévé Arckép című vasárnapi műsorában fia, Justin öngyilkosságáról beszélt Andy Vajna.

"Nem is akarok túl lenni a tragédián. A fiam velem van mindennap. Minden órában, minden percben jelen van az életemben, és amikor visszagondolok, nagyon pozitív élményeim vannak azokról az időkről, amit együtt töltöttünk"

- emlékezett vissza Vajna, akinek gyermeke, a gyógyíthatatlan beteg Justin 2007-ben dobta el magától az életét.

"Sajnos a skizofrénia olyan betegség, amelynek a legnépszerűbb folyamata, hogy öngyilkosságba torkoll. Ez egy nagyon szomorú dolog, általában fiúkon, 19–25 év között jön ki. Fura, mert az életedet leéled, mint egy tinédzser, mindenben nagyon jól teljesítesz, és akkor egy nap felébredsz, és nem tudsz tisztán gondolkozni. Zajokat hallasz, nem tudod, hogy mi történik veled" – mondta és hozzátette, mindent megtett azért, hogy megmentse fiát, és számos szakembert is megkerestek.

Számos kiváló szakembert felkerestek, kipróbáltak mindent, amit csak lehetett, de gyógyíthatatlan betegség lévén sajnos senki nem tudott igazán segíteni.

"Nagyon közel álltam a fiamhoz, úgyhogy ő látta, hogy a mamája és a papája szenved, azért mert neki ilyen betegsége van, és elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk amiatt, mert ő nem tudja magát eltartani, nem képes magával foglalkozni, holott két héttel azelőtt még képes volt rá. És ez annyira megdöbbentette, hogy lehet, hogy ő minket akart megmenteni ennek a jövőjétől. Az édesanyjával együtt mindketten ezt gondoljuk. Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van, de egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat"

- idézi Vajnát a Blikk.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Senara: - a fiút sajnálom, az apja ellenszenvén azonban ez semmit nem változtat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Sajnálom a fiút, remélem odaát megtalálja a lelki békéjét !
Legyen neked könnyű a föld !
Senara
Új taktika együttérzést kelteni ? Arrogáns óriáskeréken mondta el buját baját .Orbán a családomon keresztül támadnak .Veje támadások miatt "eladta" cégeit Most Vajna mesél .
HQ
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@Senara: - a fiút sajnálom, az apja ellenszenvén azonban ez semmit nem változtat.
volvós
8 éve történt az öngyilkosság...eddig miért nem
hallottunk az esetröl ?? Andypapa ez rossz trükk...
A fiadnak örök nyugodalmat !!
nemjoezigy
@Senara: Igen én is taktikát látok ebben.
Eddig miért nem állt elő ezzel?
Senki nem kérte, hogy önként mondja el a privát bajait. Másnak is vannak!
A vagyonnyilatkozatára, az adózásaira inkább kíváncsiak az emberek, mert fölénk helyezte az orbán, a jó sorsa és a mi balsorsunk!
Arról nem is beszélve, hogy a mostani kormányzás hatására, mennyi ember dobta el az életét, mert nem látott más kiutat, mert úgy próbált meg segíteni az életben maradóikon. Tudom, de inkább érzem,hogy nem ez lenne a megoldás, de az egy más élethelyzet, aki nem volt benne (még ha nem is fejezte be) az nem érezheti, nem tudhatja!!!
dr. prédikátor
Kár a fiuért!!! rossz családba született!!!
HQ
Milyen család az, ahol a gyerek úgy érzi a halál az egyetlen menekülési útvonal?

Vajna jelenleg a saját unokáját dugja (hát így).

Sajnálom, hogy valaha is bármi tetszett ettől a gecitői!
Ezután, ahol vajna is rajta/benne van NEM KEL SEMMI!
eugen4402
Szörnyű bűnei lehetnek Andy úrnak, hogy néhai gyermeke ilyen keserves vezeklést rótt rá. Nem hiszem, hogy azóta volt olyan napja-éjszakája, amikor nem jutott eszébe Justin.
szaboria1
Vajon Dobó Kata is így tudja mert akkor épp Ő élt a Vajnával.
papa.49
@szaboria1: Biztos tudna mesélni a Kata érdekes dolgokat, csak most még nem akar...
Dr plágium
A skizofrénia megfelelő gyógyszeres kezeléssel kordában tartható. Nem akarok bántani senkit, de azt vajon hányan tudják, hogy a kábítószer fogyasztása is okozhatja?
Dr. Felipe
Az apák bűneiért mindig a fiúk fizetnek meg.
Clavigo
Kicsit durva,,,,de mi közöm hozzá ??? 3.2 mrd-t vett ki osztalékként 2014-ben a büdzséből...A zsebünkből,,röhögve.A f@cc közöm van a privát dolgaihoz.Majd Orbán elvtárs megvigasztalja...oszt jó napot.Kib@ccott pióca,,,,,nem több.
Dr. Felipe
Vajon hány kaszinós lett öngyilkos mikor elvették egy tollvonással az egzisztenciájukat?
Clavigo
@volvós: " 8 éve történt..."...A Hörcsög ez alatt az idő alatt könnyes szemmel "meghúzta " az országot. Ezt a Herét , vagy az alkalmazóját ,kegyes Urunkat,,érdekli az,,hogy hányan lettek öngyilkosok uralkodásuk- "múködésük " miatt,,ebben a nyomorult országban???
Stancika
@Dr plágium: Valóban ideig óráig karban tartható, de nem gyógyítható. A betegek több mint fele öngyilkos lesz. Sajnos nem csak a rossz családi körülmények, vagy a kábítószer okozza. Ez egy veleszületett betegség és a beteg nagyon szenved lelkileg.
soljanka
Most legalább tudjuk mit kompenzál.
És a szomorú az egészben, hogy ő is tudja: megszerezheti a világ összes kaszinóját, flancolhat az unoka korú feleséggel, a legnagyobb kincsét elvesztette.
Ettől persze nem tudom kedvelni, csak mint apát mérhetetlenül sajnálom.
bencemacska
Talán akkor kellett volna gondolkozni, mikor elhagyta őt az anyjával együtt. Évente egy két alkalommal látta a fiát!
Itt mindenki azt hiszi, hogy M.o-n mindenki szenilis, vagy hülye? az újságok anno részletesen taglalták fia életét és halálát!
Ma már jóformán semmi nem található róla a NET-en. (Nem én töröltettem!)
szaboria1
Azt nem értem miért kell hazudozni egyszer rákos volt a fia 2008-ban most meg szkizofrén.
m.macskosz
Akár skizofrén volt, akár rákos, érthetetlen, miért akar az új asszony gyereket az apjától?!
Mindkét betegségre hajlamos lehet az utódja, nem? Nem tudom sajnálni, mert hazug a fájdalma, ahogy ő maga is az.
Macskaszem
És most azt hiszi a vén lókötő, hogy annyira meghatódunk, hogy rögvest megbocsátjuk a milliárdokat, amelyeket a keményen dolgozó kisemberek zsebéből kilopnak a csúti csüngőhasú hathatós segedelmével? Menjenek a fenébe rohadékok.
lampa laz
Abból a sok milliårdból mit eddig már lenyúlt tőlünk, másoktól, igazán létrehozhatott volna egy alapítványt az ilyen vagy hasonló betegsėggel küzdők megsegítésére. Ha igaz lenne a fåjdalma, rég megtette volna. Nem hiteles, kivülállóként mesélte el az egészet.
csa-csa
@Stancika: ez az egyetlen értelmes hozzászólás!
csa-csa
miket nem tudtok összefröcsögni!! mindjárt kifolyik a sósav!
mindenről szóltok, csak arról nem, hogy Vajna vagy más fia,lényeg, hogy gyógyíthatatlan beteg volt! És sajnálatos állapotát nézve, - tegyük szívünkre a kezünket - " jobbat" nem is tehetett volna sem magával, sem a családjával!
m.macskosz
@csa-csa: Azt hiszem, vagyunk/lehetünk itt néhányan, akik átéltek már tragédiákat,
nem vagyunk érzéketlenek, csak a műbalhé nem váltja ki belőlünk az együttérzést.
csa-csa
@m.macskosz: milyen műbalhé?? Abban sem lehetünk biztosak, hogy magától mesélte el! Talán a média valahogy előkaparta. Itt meg szinte mindenki az öreget hibáztatja egy olyan tragédiáról amiről (ha gazdag, ha szegény (mondjuk akkor százszor olyan nehéz!) senki nem tehet. Itt nincs helye sem az Orbánnak, sem a kaszinóknak, semminek! Ez kizárólag arról szól, hogy egy ember fia egy "tiszta" pillanatában képes volt belegondolni milyen terhet ró a szeretteire és ennek vetett véget!
Vizual
@m.macskosz: Nem gondolom, hogy ez a nő fel akarja majd nevelni azt a gyereket. Sok pénzről van szó. A gyerek meg kit érdekel. Ezt a nőt biztosan nem.
Senara
...".Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk amiatt, mert ő nem tudja magát eltartani, nem képes magával foglalkozni, holott két héttel azelőtt még képes volt rá."... tehát hagyjuk a lehetett . volt pénze , hogy akár 24 órában vigyázzon rá valaki ,vagy intézetben kezeltetni . Ez nem rosszindulat . vannak orvosságok amivel ha nem is meggyógyítják , de bizonyos szinten tarják a betegségét . " A skizofréniás betegek gyakrabban követnek el öngyilkosságot, éppen ezért ha szerette öngyilkossági szándékot hangoztat, azonnal forduljon szakemberhez!" Tehát nem miattuk követte el az öngyilkosságot . www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/228/milyen-tunetekkel-jar-a-skizofrenia
Fradigege
Én az elmúlt 25 évtől teljesen skizofrén lettem. Mondjuk segíthetne egy olyan megoldás, amit Vajna papi kap az államtól. Kihúzna a súlyos betegségemből. Például megcsinálnám a Kék-túrát úgy, hogy soha többet nem kellene a szabikkal görcsölni. A fiát sajnálom. Kíváncsi lennék mi okozta a skizófréniát. Aput például miért hívják Andy-nak?
Nil
Szakember az a mai világban aki így vagy úgy de megszerzett egy papírt valamelyik iskolán.
Talán azt az embert kellett volna megtalálnia aki tudott volna segíteni,mert tud valami mást mint a szakemberek. Valami olyat amit a szakemberek pont azért utasítanak el mert segít.
Dr plágium
@Stancika: Fiatal felnőtt korban alakul ki, sokszor nagy nyomás hatására (megfelelni akarás, vizsga stressz stb.)
A skizofréniában szenvedőknél csaknem 50% a problémás alkohol- és/vagy drogfogyasztás előfordulási valószínűsége. Gyakoriak a szociális problémák, úgymint a hosszú ideig fennálló munkanélküliség, a szegénység és a hajléktalanság. A skizofréniában szenvedő emberek átlagos várható élettartama 12–15 évvel rövidebb, mint azoké, akik nem szenvednek ebben a betegségben; ez a gyakoribb testi egészségi problémák és a magasabb öngyilkossági arány (körülbelül 10%) következménye
kkalman
"...a skizofrénia olyan betegség, amelynek a legnépszerűbb folyamata, hogy öngyilkosságba torkoll."
Nem tudom ki az a sötét firkász, akinek az öngyilkosság a legnépszerűbb folyamat, de tudok segíteni, ha saját magán akarja a népszerűségét bemutatni. Adom a kötelet a szakszerű akasztófahurokkal.
HQ
Öld meg mind, Isten majd szétválogatja.
A Q anyátok!
okina48
@Senara: Van aki nem akar ilyen élet et élni!Azt hiszem nincs joga y senkinek ítélkezni! Biztos nem az anyagiakon múlott a dolog!Egy kőgazdag embernek is ugyanúgy fájhat egy ilyen veszteség,mint egy mezei embernek!Nem muszáj még attól szeretni,de lehet tisztelni a gyászát!
okina48
@Senara: Nem lehet,hogy nem akart ilyen életet élni?
karma1
A fiat, mint embert nagyon sajnalom, kar volt erte. De ugy latszik, izzik a talaj vajna papi talpa alatt, ezert most bedobnak egy kis hirt az " emberi" oldalarol. Ki kutyusos- cicusos, ki csecsemos kepet dob magarol, o ezt hozta. Hmmmm...
Desischado
Szerintem sem valódi a bánata. Érdekes, eddig nem szólt a fiáról, aki most rákos volt, vagy skizofréniás?! És ezt bedobni épp most, engem nem hat meg, mert nem valódi a gyásza. Ha gyászolná a fiát, akkor nem nyilatkozna róla, és szerintem is gőzerővel igyekezne segíteni az ilyen betegeknek, vagy adakozna jótékony célra. De egy lyukas centet sem adott vagy tud valaki ilyenről? Csak most túl sok disznósága derült ki, és nyilván érzi, hogy az embereknek tele van a hócipőjük attól, hogy milliárdokat kap a közpénzből, miközben sokan meg nyomorognak! Aki erre képes, hogy a fia halálából is hasznot kovácsoljon magának, miféle lény lehet? Mert nem ember, az biztos!
Rumcájsz
Rajta van a kitiltottak listáján?
Csalt adót és azért telepedett le nálunk?
Mit adott Ő hazánknak, hogy cserébe megkapta a sokmilliárdos adókedvezményt?

Mi köze van neki a hazai filmgyártáshoz?
Mit tud Ő a Magyar filmtörténetről?

A fiát természetesen sajnálom,,,,

Vannak olyan dolgok az életben, amit pénzért nem lehet megvenni, na azok az igazán fontos dolgok!
De a csörtető, örök harcban állók ezt úgysem fogják megérteni, csak mennek a vagyonért letaposva bárkit és bármit!

Csupán élni felejtenek el...
papa.49
A fiát sajnálom, de a télapó már annyi rosszat tett itthon, hogy menjen a bús picsába a történetével, főként hogy eddig nem húzta elő ezt a kártyát...Ettől nem fogom őt megszeretni...
Senara
@okina48: Én nem beszéltem tiszteletlenül a fiáról . Azt akartam cáfolni amit ő ... lehetséges ... okként tálal nem a fia hanem saját maga iránt együttérzést remélve ! Új taktika politikusoknál ovi látogatás ,kisgyermekek az avatásoknál ,családjuk védelme amit politikai támadásokkal magyaráznak , Orbán lány megvédte Alekoszt , lehetne sorolni még , ide tartozik a cikk témája is .
pistapapa
A fiút sajnálom,nyugodjon békében. Az apja azért van Magyarországon,mert Amerikában nem csinálhatná ezt a maffiózós bizniszt,pláne kormányzati segítséggel.
papa.49
@pistapapa: Ott semmilyen gazdasági tevékenységet nem folytathat...Valami adózással kapcsolatos cselekmény miatt...Mondanom se kell természetesen itt nem kell neki adót fizetnie, mert ugye azt nem is szereti megtenni...
prielle
A fiát sajnálom, ha igaz a történet! Kb. ebben az időben, egy másik fiatal nővel (Dobó Kata) volt elfoglalva Vajna Bandi - tényleg, miért nem magyarosította vissza a nevét, ha a magyarok pénzéből él, méghozzá nagyon jól???- jutott elég ideje a beteg fiára?
Most jön elő ezzel a történettel, vajon miért? Manipulálni akarja a közvéleményt? Részemről nem jár sikerrel!
Jozefina
Ha tudta, hogy e betegség általában öngyilkossághoz vezet, akkor sokkal jobban oda kellett volna figyelnie fiára!!! Engem nem hat meg andy ezzel a nyilatkozattal!! Aljas pénzhajhász, korrupt maradt!!?? Mit keres egyáltalán Magyarországon??? Ő nem gazdasági menekült??? Dehogynem, csak orbán pártfogásával!!??
mate03
@dr. prédikátor: Köszönöm!Megint megelőztél!Végre valaki fröcsögés nélkül, leírta az igazságot!
Levendula
"The man who comes from afar says what he will"
pistapapa
@papa.49: A "nemzetisége" az oka mindennek. Nekik mindent lehet.?
papa.49
@pistapapa: Ezt most nem igazán értem mire kérdeztél rá???
okina48
@Senara: Nem igazán szeretnék vitába bocsájkozni,de az én olvasatomban ez nem így jött le.Nem követem Vajna életútját,abszolút nem is érdekel,de azt tudom,hogy a legaljasabb embert is szeretheti valaki.Vajna csak annyit mondott,hogy a fia nem akarta,hogy a családja fájdalommal a szívében élje le az életét az ö betegsége miatt.Azonkívül valószínűleg ő maga sem tudta elfogadni a megmásíthatatlant.Aki igazán ismeri ezt a betegséget,az tudja miről beszélek.
Méltatlan,szívtelen és gusztustalan dolog egy ilyen tragédiát politikai,rasszista célra felhasználni! Hova jut ez a világ,ha már egy szülő gyászát sem tudjuk tisztelni!Inkább próbálja beleélni magát a helyzetbe minden gyermekes szülő,mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe!
mariaberta
Sajnálatos dolog, de ez most miért tartozik a nagyérdeműre? A családok sokaságának vannak tragikus eseményei, még sem hozzák nyilvánosságra az interneten. Most akkor Önt sajnálnunk kell? És a többiekkel, -akiknek az életét ez a kormány tette tönkre, mi legyen?
mariaberta
Nem is tudtam, hogy ez a sorozat még mindig megy.
bakegya
Mint a mellékelt ábra mutatja,sikerült a gyermeknek a papa lelki állapotját megnyugtatni!-a fiatal hölgyek koszorűja is nyilván a búfelejtésre kell.MOST MÁR CSAKKK A TEMÉRDEK ADÓKEDVEZMÉNYT VOLNA JÓ TUDNI MIRE FÖL.
papa.49
@bakegya: Egyetlen ész szerű magyaráz van stróman...
brutus
Jol tette...! Es lasd: NEM IS SZENVEDSZ !!!
okina48
@Senara: Van aki nem akar ilyen életet élni!
JAJMÁR
Miért kellett ezt a tragédiát a Vajnának a nyilvánosság elé tárni ? és pont most, amikor átvilágítják, amikor nem szeretik ebben az országban. De talán nem csak itt nem. Talán, hogy lássák az emberek, hogy a közvagyonból multimilliárdossá gazdagodó élete sem felhőtlen? Jaj már :(
Nem sikerült megszeretnem ettől sem.
Vizual
Lehet, hogy gusztustalan, de ettől én meg gusztustalannak tartom, hogy nem fizet még adót sem. És ezen a gyereke halála sem változtat. Nem sajnálom. Azt a pár száz ezer gyereket sajnálom aki többek között miatta is éhezik. Ennek a matyó hímzésnek a pofátlanságot nem díjazom és nem vált ki belőlem sajnálatot. Igy járt. Mert ugye a jobbik is gyerekekkel próbálja elfedni mivoltát.
brutus
Ki nem szarja le ???! Az en fiammal is foglalkoznanak az Echo-TV ben...nem hiszem.
Jozefina
Jobb lett volna, ha a fia marad életben !!!???
Levendula
"Andy Vajna csak az egyik kaszinójával 3 milliárdot kaszált"
stirliitz
A fiával történtek sajnos nem zavarják a közpénz gyűjtögetésében.
Ha így akar szánalmat kelteni önmaga iránt vagy elterelni a figyelmet, rosszul teszi, így nem jön össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.