Mióta bevezette a kormány a vasárnapi zárva tartást, több mint kétezren veszítették el az állásukat a KSH adatai alapján – írta a blokkk.com.

A tendencia már áprilisban is megfigyelhető volt: februárhoz képest a kiskereskedelemben, áprilisban 2421-gyel dolgoztak kevesebben teljes és részmunkaidős foglalkoztatást is számba véve.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lennének még betöltetlen állások, de ha még fel is vettek alkalmazottakat, összességében a fentebbi számmal csökkent a dolgozók létszáma.

A KSH statisztikája egyébként a 4 főnél többet foglalkoztató vállalkozásokra terjed ki. Tehát ha egy igazán kis bolt, amelynek 4 vagy annál kevesebb alkalmazottja van, március közepét követően már éjszaka nem nyitott ki és elbocsátott emiatt egy alkalmazottat, az már nincs benne a hivatalos statisztikában, ahogy az sem, ha esetleg új embert alkalmaztak. Igaz, előbbi valószínűbb, hiszen ha ki is nyit vasárnap egy kisbolt, akármilyen alkalmazott nem dolgozhat benne, csak a tulajdonos vagy a családtagja.

Ráadásul az is kiderült: áprilisban a kiskereskedelemben összesen 378 ezer órát kellett túlórázniuk az alkalmazottaknak – az elmúlt 5 évben ilyen mértékű túlmunkára nem volt példa.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Amit sokan nem tudnak: mivel vasárnap zárva van a kisbolt, így a szombati félnapból egész nap lett. Valamint minden nap 5-kor nyitnak.
Ez most okés? Így ha vasárnap a családjával van együtt a boltos, viszont szombaton egész nap dolgozik. Így jön ki az óraszáma.Ráadásul vesztette a vasárnapra járó megemelt órabért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Amit sokan nem tudnak: mivel vasárnap zárva van a kisbolt, így a szombati félnapból egész nap lett. Valamint minden nap 5-kor nyitnak.
Ez most okés? Így ha vasárnap a családjával van együtt a boltos, viszont szombaton egész nap dolgozik. Így jön ki az óraszáma.Ráadásul vesztette a vasárnapra járó megemelt órabért.
petike
De a pucércsigaVarga szerint nem lesznek elbocsátások. Hát gratulálok.
lópicigáspár
@KERKA: Akkor hány munkavállalót rúgtak volna ki, ha az üzletek nem próbálják a nyújtott nyitva tartással kompenzálni a kormány idiótaságát!?
KERKA
@lópicigáspár: Hát igen, ez is benne van, de ezzel nem törődnek, semmi jót nem hozott ez a balfasz rendelet. Mellettünk van egy kis bolt, 3 fiatal nő dolgozik benne, 280 ft-os órabérben.
Dől belőlük a panasz. Nekik konkrétan havi 5-8 ezer ft-tal kevesebb a bérük, ez azért sokat számít egy nettó 70 ezer forintos fizetésnél.
szandokan
@KERKA: Viszont marha jó, hogy szinte egész vasárnap csend van az utcán, lehet pihenni. Vajon az emberek máshová nem tudnak elmenni vasárnap, mondjuk egy vadasparkba, vagy máshová? Csak a plázázás?
lópicigáspár
@KERKA: Ez a semmirekellő csuhás banda valamivel biztos zsarolja a kurmányunkat, mert ép eszű gazdasági szakember ilyen intézkedést nem hoz, főleg a nyári dömping előtt! Nagyon kíváncsi leszek a valós adatokra, mennyit bukik a büdzsé egy évben emiatt.
KERKA
@szandokan: szerintem ebben a témában már ezer választ kaptál.

Ha jól elolvasod a kommentemet, én egy kis boltról írtam, ami ugye nem a pláza.
Mézike
@szandokan: Az is marha jó lehet hogy egész héten ugyanannyit dolgoznak kevesebb pénzért...
KERKA
@lópicigáspár: Már van kimutatás, hogy mennyit esett a kisboltok forgalma, ha jól emlékszem, 7-10 %.
De ismét csak azt tudom leírni, amit sokszor is hajtogatok, egy épeszű kereskedő nem bezár, hanem kinyit.Egy épeszű kormány nem megtilt, hanem ösztönöz. Hát nem???
lópicigáspár
@KERKA: Igen, itt az "épeszűn" a hangsúly!!
Mézike
@lópicigáspár: Mennyit bukik?
Semmit. Majd behozzák rajtunk , úgy mint az egykulcsos adó miatti kiesést.
szandokan
@KERKA: Igen, olvastam. Ellenben miért is hanyagolja sok szülő a gyermekét? Mert sosem ér rá. Sokszor a gyereknek többet ér egy nap a héten, mint mondjuk 5000 forintért vásárolni egy új játékot.
szandokan
@Mézike: Viszont lehet foglalkozni a gyerekkel is...
lópicigáspár
@Mézike: Rajtunk? Tud még valamit szorítani. Abból már biztos baj lenne!
Mézike
@szandokan: Az hogy lehet foglalkozni a gyerekkel, de vadasparkba illetve más belépős helyekre nem igazán jutnak el. mert ahhoz pénz kell, nem is kevés.
Mézike
@lópicigáspár: Hogyne tudna. Van ott ész ha erről van szó. Ne aggódj! :-(
szandokan
@Mézike: Kétségtelen, de tudok az oviból sok olyan gyereket, akik már annak is örülnének, ha csak megsimogatná a fejüket a szülő. Az én gyerekeim soha nem ugrottak még másik szülő nyakába, az enyémbe viszont már több gyerek is. Ez mindent elárul erről a témáról.
Mézike
@szandokan: Ennek semmi köze a vasárnapi boltbezáráshoz.
Tény hogy engedtek el dolgozókat és akik maradtak ugyanannyit dolgoznak kevesebbért.
Ezen nincs mit magyarázni. Függetlenül attól hogy kinek a nyakába ugrálnak a gyerekek.
Anna Mária
@szandokan: Elképesztő, hogy bármi is legyen a téma, te elkezdesz dicsekedni.
Clavigo
Gratula,,az Orbán konda,Imádkozó Sáskák tagozatának...körösztyén szájszaguak.
Knapp75
@szandokan: Nyomi, te vagy az, aki a vadasparkból a gyerekei mellől is ide írogat!
Miért nem a saját családoddal foglalkozol ahelyett, hogy a borsónyi agyaddal mások életébe próbálsz belepofázni?

Hja, aki nem akar foglalkozni a gyerekével, az nem lesz attól hirtelen jobb szülő, hogy vasárnap nem mehet el vásárolni, ráadásul drágábban kell megvennie a legszükségesebbeket a kisboltból vagy éppen több időt vesz igénybe e bevásárlás, mert nem tud vasárnap nyugodtan, egy helyen megvenni mindent.
Az így elbukott pénzt és időt is a családoktól veszik el.
KERKA
@szandokan: emlékszem, tavaly nyáron is a vadasparkba vitted a gyerekeket, akkor sajnáltad, hogy nem vihettetek haza szurikátát:)) Az idén sikerült???
Knapp75
Na, nézzük a dolog jó oldalát!
2000 embernek van így több ideje, amit a családjával tölthet!

A hálálkodó üzeneteket a KDNP-nek, Semjénnek illetve szandokánnak lehet címezni. :)
Mobil123
@szandokan: 17:55 :-)))) És azok a gyerekek fejlődnek még ???

Tudod azért nem mennek a pl.a vadasparkba mert nem telik rá! Nem lehetett mindenkiből olyan jól menő üzletember a rendszerváltáskor mint Te . Tudod sokan a szart lapátolják el utánatok.
Nagyon sok ember nem csak vásárolni ment vasárnap , hanem nézelődni hogy mi az amire nem telik nekik és csak nézegeték és álmodoztak róla. Igaz közben igyekeztek olcsóbban megvenni a következő hétre a zabát!
volvós
Akkor most a cikkhez :
Ha a " KSH" hazug bandája 2000-et mond, akkor a valóságban
az ORSZÀGBAN 200 ezer az elbocsájtott dolgozó a csuhás sekres-
tyés vénember rendelete szerint !!!
Én a bezárt boltosok helyében egyidöben kinyitnám az ÖSSZES
üzletet, nincs annyi rendör és felügyelö, aki tudná ellenörizni !!
Aztán az ellenörök fel is dughatnák maguknak !!
colibri
@lópicigáspár: Légyszives, mondj egy épeszű gazdasági szakembert manapság, akinek szava van kormányoldalon! Sajnos én nem tudok egyetlen darabot sem, ezért születnek ilyen rossz törvények a mélyen keresztényekkel karöltve.
pbalage
@Knapp75:
- Jaj, de jó, anya hogy itthon vagy vasárnap! Végre lesz húsleves és rántott hús!
- Nincs rá pénz kisfiam, mert nem dolgozhatok. Fokhagymás pirítós lesz étolajjal megkenve.
- :(((
pbalage
@Mobil123: én is úgy szoktam. Megnézem a cuccokat, mindent elolvasok a dobozokon, elképzelem hogyan működnek (nagy fantáziám van) és utána visszateszem a polcra,
de azért az érzést megtartom. Az az enyém volt pár percre.
"Kínai szar és nem is érdekel. Nincsen rajta például USB csatlakozó."
Mobil123
@pbalage: Hát csak is így lehet megmagyarázni miért nem vesszük meg és megnyugszik a lelkünk. Ezt a vállalkozók gyöngye nem tudja.
Nyuszicsibe
@KERKA: 19:09 és mit akart otthon kezdeni szandokan a szurikátával ?? Mondjuk még kiscsaj voltam,amikor a hetediken lakó szomszéd külföldről hazahozott egy majmot. Azt hitte,nagyon vagesz. Azt se tudta,hogy villogjon a pénzével,aztán ma meg hajléktalan.
KERKA
@Nyuszicsibe: Szerintem, csak írt valamit, talán már nem is emlékszik rá:))
Húh te hallod, jó büdös lehetett a majom a lakásban.:))
lajospapa
De kétezerrel többen vannak a templomban. Káromkodni.
Knapp75
@Nyuszicsibe: Szerencsétlen szurikátának is egész nap a sikereiről mesélt volna...
Mondjuk lehet, hogy mi jobban jártunk volna,
Knapp75
@szandokan: Tudom, hogy nincs semmilyen összefüggés és rendszer az általad leírt hozzászólások között (ez a trollkodás velejárója), de azért megemlítem, korábban azt állítottad, hogy az óvodások 90%-a ingyen étkezik.
Na most az ingyenes étkezésre azok a gyerekek jogosultak, ahol a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 39,900 ft-ot.
Szerinted ezek a családok eddig vasárnaponként "értelmetlen" plázázással és vásárlással ütötték el az időt?!
És most irány nekik a vadaspark?
Aha.
Nyuszicsibe
@KERKA: nem éreztük,mi tizediken laktunk... Bár arra emlékszik szerintem az egész ház,amikor egyszer-kétszer pórázon sétáltatta... Aztán hogy elvitették vagy saját maga adta be valahova,azt nem tudom.
@Knapp75: ne legyünk önzőek:szegény szurikáta befonná a haját szandokant hallgatva. És akkor még válaszolni se tudna neki - max. ott hagyná a viharosban.
levi
Az a baj, hogy ez józan paraszti ésszel is előre látható volt.
Szarnak bele az egészbe.
kakaósbögre
ebből is kiviláglik a magyar mondás igazsága:ha egy tisztességes embert meg akarsz sérteni,mondd neki hogy fideszes.
kkalman
A Tv-ben 2500-t mondtak, ami lényegtelen ahhoz képest, hogy ezt, elbocsátásokat, már jó előre borítékolni lehetett.
szandokan
@Mobil123: Már bocs, de én nem szoktam szarni senki portájára...A smile jeleket meg feleslegen tetted oda az aljaskodásod után, a szememben egy senki vagy innentől. Sorry, madam...
szandokan
@Nyuszicsibe: @KERKA: A világ legtündéribb állatai a Szurikáták, a gyerekeim már sírtak, hogy akarnak otthonra is párat. Ebben semmiféle nagyzási hóbort nincs, habár a szegény embernek biztosan ilyen gondolatai vannak, de nem igazán érdekel. Utánajártam, és nem engedélyezett a tartásuk, még akkor sem, ha az ember vállalja azt, hogy kiépít számukra egy olyan "bunkert", ami abszolút biztonságos számukra. Utána Péterem még a tigrist szerette volna (a kicsit), de megmutattam neki, hogy akkora lesz, mint az anyja...:-)
szandokan
@Knapp75: Már a Szurikátákba is belekötsz, te majom? Akkor olvass feljebb kicsit. Anna Marit hol hagytad? :-)
szandokan
@Anna Mária: A tények szerintem távol esnek a dicsekvés kategóriájától. Én például soha nem kérkedtem azzal, hogy iszlám meg izraeli barátaim lennének, és hogy körbejártam a világot (pedig igen), és még egy cerkóf majmot is hoztam haza egyszer, vagy pl. az Akropolisz egy márvány darabját, amiről csak utána tudtam meg, hogy le is csukhattak volna, ha észreveszik. Volt ott sok, gondoltam hozhatok egy kis darabkát szuvenírként...:-)
Desischado
Ugyan kérem, minek a panasz? Megmondta tömjén zsóti, hogy ez sikertörténet! Mármint nekik, hogy fordulnának föl!
Mobil123
@szandokan: Na hát a magad nagyzási mániája , dicsekvése miatt vagy egy senki és senki nem hisz neked. Bár rajtad kívül van még itt ilyen és csodálkoztok ha néha belétek kötnek.
Érzéketlen tuskó vagy a szegényebb emberekkel.
bretagne
Nem érdekel, hogy a kisboltok forgalma növekedett. Ez jó hír! De a kisboltokban nem lehet plázázni, vásárolni, enni. A különböző programok is hiányoznak az embereknek. Ezért rossz a vasárnapi zárva tartás. Az sem megnyugtató nekem, hogy a neten lehet találni a nyitva tartó üzletek listáját. Olyan messze találhatóak - legalábbis hozzám, hogy nem megyek oda.
Feraj49
Akkor most a kirúgott dolgozók is együtt énekelhetik a dalt,hogy "Baszódjál meg KDNP,és főként Semjén zsólt ! Csak majd a választásokkor se felejtsék el !
Toby
A kirúgottak szépen keressék fel a helyi kdnp-s parazita pártirodát és kérjenek tőlük munkát !
Majd a válaszokat tegyék ki a netre !
kukac50
Olyan törvényeket hoznak,hogy az országunk a közmunkások országa legyen,rabszolga bérért! A jó k,,,, anyjukat!
eszegfu
Tényleg fontos, hogy a szülők a lehető legtöbbet legyenek a gyermekeikkel...de, ha már választani kell, hogy legyen ennivaló minden nap az asztalon (ahhoz viszont pénz kell), akkor bizony megérzi az ember a vasárnapi m.bér kiesését és nem tud "felhőtlenül" gondolni milyen jó is együtt lenni a családdal. Hétköznap pedig a meghosszabbitott munkaórák miatt bizony éppen, hogy fekvési időre hazaér, már nem igazán tud foglalkozni a gyerekekkel. Bizony a nyári szünetben a legtöbb gyereknek nem adatik meg, hogy a szülőknek legyen annyi pénze a klf. táborokra, igy egyedül lődörög, jó esetben a nagyszülőknél "nyaral" egy másik panel lakásban. Legalább adták volna meg a jogot a munkához, vagyis aki dolgozni akar vasárnap, az megtehesse. Az én szüleim is "folyamatos" üzemben dolgoztak 3 müszakban, bizony nemcsak hétvégén nem voltak velünk, hanem 3 hetes ciklusokban éjszakánként sem. Mégsem éreztem, hogy "magunkra" hagytak és azt gondolom jó "munkát" is végeztek felnevelésemmel.
pbalage
@szandokan: A tigris szerintem jobb választás. És nagyon barátságos állat.
Úgy tudom nem kell hozzá ketrec se, egy rongyon elvan otthon a konyhában (lehetőleg lila rongy legyen, de a piros is megteszi)
A hűtőszekrény mellé szokás elhelyezni, olyankor a dorombolásra is rákezd, ha például lapát van az ember kezében.
Ja és azt is nagyon szereti, ha durván beszélnek vele, olyankor a legaranyosabb.
mate03
@colibri: Jogászokból soha nem lesz, gazdasági szakember!
nezelodo
@Toby: Melyik pártirodát? Mert a rossz nyelvek szerint nálunk négyen három keresztény pártban vannak. Azért állítólag van közös tulajdonságuk is, mert ha valamelyik bemegy a templomba, újra kell szentelni utána...
petike
@szandokan: B+ miből? A 70ezer nettóból? Örülnél neki, hogy te milyen faszagyerek milliomos vagy, és ne szóljál hozzá, ha fogalmad sincs a dologról.
Dr plágium
József Zetz @ és te nem gondolkodsz el azon, hogy állás nélkül mennyi a jövedelmük? Nehogy azt mondd nekik, hogy qrvára jól jártak,! Majd amikor nem lesz pénz ennivalóra, rezsire azt mondják a gyerekeknek, hogy nem baj a fontos, hogy együtt mehetünk a templomba minden vasárnap?
petike
@szandokan: Én meg voltam Kanadában baseball meccsen, meg a Niagaránál.
ÉS KI NEM SZARJA LE??
eszegfu
@Dr plágium: 13:38 Gondolod, hogy József Zetz itt elolvassa, amit neki irtál? Pedig jó lenne!!
nemjoezigy
@szandokan: Látod dicsekedni, fölényeskedni így is lehet, mint ahogy írod: ma, 00:11 és ma, 00:23 és tegnap, 17:55 és ha áttételesen is tegnap, 19:09-kor.
Más: a nagy igyekezetedben az alábbi mondat vége nagyon kétértelműre sikeredett!:
"Utána Péterem még a tigrist szerette volna (a kicsit), de megmutattam neki, hogy akkora lesz, mint az anyja...:-)"
volvós
@nemjoezigy: 14:13

Hát igen...nem mindegy, hogy a kis tigris anyja,
vagy a Petike anyja !!! Bár ki tudja ebben a
forgalomban ?? :-)))
szandokan
@petike: Az látszik is rajtad, jól fejen találhatott a labda...
szandokan
@nemjoezigy: @volvós: Szándékosan így írtam, gondoltam bedobok már egy poént, nem véletlen a smile a végén...
szandokan
@Mobil123: Semmi sértőt nem írtam, de mindegy. Tényleg csak arról lehet itt társalogni, hogy milyen szar az élet, meg hogy mekkora szemét a Fidesz? Ezek szerint igen.
Mobil123
@szandokan: Te soha nem érzed a mondataid súlyát és ez a baj. Ez egy fórum és itt a politikusokat szapuljuk és mivel a Fidesz van hatalmon és rendesen baszogatja a magyar népet amíg ők gazdaságban élnek mi meg egyre csúszunk le szarba így igen az az első hogy a barátaidat szidjuk amennyire lehet!
Áruld már el mint fan hogy pl. mi a francanak kell Olimpia?? amikor a béka segge alatt van az oktatás , az egészségügy stb. Az szüleink nem tudnak megélni a nyugdíjukból, emberek éheznek, és legfőképp gyerekek! Szerinted normális hogy lázár cimborád közel 300 ezerét bérel kocsit külföldön?? normális az hogy milliárdokat költenek magukra az adónkból amíg emberek nyomorognak? Hogy lehet szerinted megélni 70 ezer forintból? Hogy lehet abból a pénzből pl. vadasparkba vinni a gyereket?? Örültek ha eljutottak a Tescóba, stb helyre és nézelődtek egy kicsit. Addig amíg nem kerülsz olyan helyzetbe hogy átérezd a szegénységet addig neked kiváló ez a kormány és képtelen vagy megérteni azokat az embereket akik szegények . Így Mi viszont szidni fogjuk !!
nemjoezigy
@szandokan: Sajnos többnyire igen erről lehet itt társalogni, mert a fidesskdnp erre ad alapot.
De ha figyelsz, akkor olvashatod, hogy az itteni többség alternatívát is ad a fidesskdnp népellenes intézkedéseire!
Persze se a kormány, se a pártjai, se az ellenzék nem igazán kíváncsi a többség véleményére, mert az neki elsősorban anyagi és csak másodsorban lenne erkölcsi veszteség!
Pl: a dolgozó kisember meg szenvedje csak meg a mostani agymenésük eredményét, az 1%os személyi jövedelemadó csökkentést!
A politikusok és Te, ti gazdagok, jól keresők ezen is nyertek.
2015 jun. 18 vagy 19 az Ütköző délben, Kossuth rádió csütörtöki műsorában Vámosi Nagy Szabolcs, és Lóránd Károly közgazdász is azt nyilatkozta, hogy ROSSZ az egykulcsos személyi jövedelemadó, és ROSSZ az 1%-os csökkentése is (16-ról 15-re) PEDIG ŐK EZEN A RENDELKEZÉSEN, TÖRVÉNYEN A NYERŐK KÖZÉ TARTOZNAK!
Ők és Te, ti gazdagok, jól keresők ezen is nyertek.
Aki Én
@szandokan: 17:24
SZÁZADSZOR! Ez egy politikai témájú fórum, és nem annyira kormánypárti.
Eddig érted?
Ha nem akarsz kormánykritikát hallgatni, akkor menj egy kötögetős topikra. Ez nem az el nem ismert dicsekvő lúzerek társkeresője, még ha azt is gondolod néha. Még ahhoz is gyenge vagy, hogy azt megértsd ami itt megy. Hogyan értenéd a mai magyar valóságot?
eszegfu
@nemjoezigy: 17:52 Sajnos a legtöbben nem értik, hogy mi a baj az SZJA csökkentéssel!
Ugyanis a 16 %, majd most a 15 % mindenkire egyformán vonatkozik, tehát egyenlő a teherviselés. Itt csak az a bökkenő, hogy valóban a % láb mindenkinél u.az, csak éppen a százalékérték a magasabb keresetüeknél kb. 35 eFt többlet nettó keresetet, mig az alacsonyabb jövedelmüeknél 15 eFt nettó kereset csökkenést jelent. A családi kedvezménnyel szivesen számolnak, de a legtöbb ember középkoru -- mivel gyermekeik után már nem jár családi pótlék -- igy nekik annyi, mintha nem is lenne.
Mézike
@eszegfu: Hogy hogy legtöbben nem értik?
Hidd el nekem vagyunk egy páran akik megértik. Nem te vagy az első aki rájöttél...
eszegfu
@Mézike: Bocs., hogy nem fogalmaztam jól! Az itt lévő kormánypárti és jobbikos hozzászólók nem értik... ezen küzdök állandóan! Nemjóezigy is próbálja Szandokánnak bizonygatni, de neki is "beletörik a bicskája", ahogy nekem is minden alkalommal.
Mézike
@eszegfu: Hiába próbáljátok. Ezen átesett már gy pár itt kommentelő de sehogy se érti... :-)
szandokan
@Aki Én: "Ez nem az el nem ismert dicsekvő lúzerek társkeresője"
Köszi Marlin, eddig még erre nem jöttem rá, pedig valóban nem látok egyetlen csupasz cicit sem amióta itt vagyok. Basszus, mekkora lúzer vagyok!! :-)
szandokan
@eszegfu: @Mézike: @nemjoezigy: Nekem teljesen mindegy, hogy milyen formában adózom, mert nem 2010 óta vagyok a pályán, és előtte sem voltak gondjaim. Én csak azt látom, hogy a jól kereső, tanult emberek zsebében most több pénz marad, ahogyan a jól megfizetett dolgozóknál is. Itt nem az adó mértéke a probléma, hanem az, hogy még mindig sokan keresnek minimálbért vagy azalatt, ezen kellene szép lassan változtatni, és az első lépést maguknak a munkaadóknak kellene megtenniük.
Jozefina
Kicsit össze kéne fogniuk és elmenni Felcsútra hátha anikó asszony tud nekik ajánlani valamit!!!???
szandokan
@Mobil123: Brazília sem éppen a gazdagságáról híres, mégis ott volt a foci vb, miért ne lehetne nálunk is olimpia? Az átlagnyugdíjak szerinted mióta ilyen alacsonyak? 2010 óta? Lázár ennyiért bérel autót külföldön? Nem is tudtam, mint ahogy azt sem, hogy a mi adóinkból költenek milliárdokat felesleges dolgokra, mivel a legtöbb projekt EU támogatásból készül el, akárcsak nálunk a sokat szidott főtér. Az okos emberek már ott is tudni vélték az első pillanatban, hogy ez az én adómból lesz! Még azok is ezt hajtogatták, akik munkanélküliek voltak...Tudod, sok olyan dolog van, amibe én kicsit jobban belelátok, és nekem sem tetszik minden, de összességében még mindig így a legjobb mindenkinek. Ha majd a Jobbik lesz hatalmon, visszasírja még mindenki a Fideszt, főleg Anna Mari:-)
F_Viktor
Közben reagált kormány, nyugtatja híveit:

Nyugodjatok meg elv társak, a mi KSH-nk nem az Eltolcsy-féle unortodox matematikai összeadást használta (ha két szám összege negatív, az emelkedést jelent orbanisztánban), így a kormány számítása szerint nem 10 ezer új munkahely létesült a kereskedelemben!
Ez unortox matikában: - 2 400 = +10 000
Kedves elv társak, elnézéseteket kérjük a nem unortodox matematikát használó KSH nevében, egyben megkérünk benneteket, hogy a kormány új számítási eredményét terjesszétek minden általatok megfordult fórumokon.
Az igazolt hittérítők (kac-kac ;-)) ) szokásos úton kapják meg anyagi jutalmukat. ;-)
Anna Mária
@szandokan: Látom, te egyetlen témához sem tudsz úgy hozzászólni, hogy engem ne emlegess. Baromi beteges dolog ez, jobban tennéd, ha visszafognád magad, és nem tennéd közszemlére a súlyos személyiségzavarodat.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Brazília sem éppen a gazdagságáról híres, mégis ott volt a foci vb, miért ne lehetne nálunk is olimpia?"

Igen, megrendezték, s a 200 millió lakosú Brazília (Magyarország lakosságának 20-szorosa!!) gazdasága még most sem állt talpra:
Infláció 7,4 százalék,
gazdasági teljesítmény 0,6 százalékkal esett vissza,
GDP 0,5 százalékkal csökkent...

"Az elemzők egybehangzó véleménye szerint a visszaesés egyértelműen a labdarúgó világbajnokságnak tudható be. A mérkőzéseknek otthont adó városokban a meccsek napján a közintézmények zárva tartottak, hogy az alkalmazottaknak lehetőségük legyen nézni a közvetítéseket és megelőzzék a forgalmi dugók kialakulását. A versenyszféra tevékenységére szintén negatívan hatott a torna, egy sor vállalat ugyanis felfüggesztette a termelést, szabadságra küldte dolgozóit a világbajnokság időtartamára. Az adatok azt mutatják, hogy 2014 első negyedévében a befektetések volumene is jelentős mértékben visszaesett a megelőző év azonos időszakához képest, ám a szakemberek szerint ez nem kizárólag a világbajnokságnak tudható be. Az április 1. és június 30. közötti időszakban a befektetések értéke 5,3 százalékkal csökkent, ami a legnagyobb arányú visszaesés 2009 óta. A világ egyik legnagyobb feltörekvő gazdaságának idei gyengélkedése már csak azért is figyelemre méltó, mert 2010 még 7,5 százalékos növekedést ért el, amire 27 óta nem volt példa. Az elmúlt évtizedben korábban sosem látott mértékben áramlott Brazíliába a külföldi tőke, a befektetések képezték a fejlődés motorját, a belső fogyasztás pedig szintén lendületesen nőtt."

"A brazil gazdaság számára ennél is nagyobb gondot okoz, hogy a folyamatos növekedést követő recesszióból várhatóan idén sem lábal ki: szakértők szerint akár fél százalékkal is zsugorodhat a GDP ebben az évben. Ezt megerősíti a legfrissebb, szerdán közölt ipari adat is, amely azt mutatja, januárban 5,2 százalékkal esett vissza a termelés az előző év hasonló időszakához képest."
Knapp75
@szandokan: "Itt nem az adó mértéke a probléma, hanem az, hogy még mindig sokan keresnek minimálbért vagy azalatt, ezen kellene szép lassan változtatni, és az első lépést maguknak a munkaadóknak kellene megtenniük."

Talán akkor kezd te azzal, hogy a saját cégedhez felveszed az összes nálatok dolgozót és nem munkaerő kölcsönzőn keresztül alkalmazzátok minden harmadikat, hogy spóroljatok! ;)

Arra meg kérlek, ne hivatkozz, hogy kicsit jobban belelátsz a dolgokba, mert a konkrétumoknál mindig kiderül - legyen az gyereknevelés, óvodai étkeztetés vagy éppen munkaerő gazdálkodás - hogy fingod nincs róla, mi folyik a környezetedben, miközben ide írogatsz! Köszi! :)

Az egykulcsos szja-val kapcsolatban meg többször megírtam már neked, hogy növeli a jövedelemkülönbségeket. És az sem igaz, hogy közvetlen összefüggésben lenne a tudással és/vagy a teljesítménnyel a jövedelememelkedés, kizárólag a bejelentett jövedelem az alapja.
Akár fel is foghatnád, hogy a magas jövedelműek nettója hirtelen úgy ugrott meg jelentősen, hogy semmiféle plusz teljesítményt vagy tudást nem tettek mögé, aki meg elvesztette az adójóváírást és ez miatt csökkent a nettója, attól is ugyanannyit várnak el azóta is.
eszegfu
@szandokan: 22:59 Akár igazad is lehetne...de önmagában egyetlen adótörvényt sem lehet vizsgálni! A munkáltatók nyilván szivesen fizetnének magasabb bért a minimálnál, csakhogy a bruttó bérek után ők még 28,5 %-ot fizetnek! És ezt bizony adó formájában! Nem ugy, mint régen, hogy ebből 24 % a nyugdij alapba ment bele, tehát nagyobb fedezetet biztositott a ktv. számára a mindenkori nyugdijak kifizetésére. Most ezt akár a stadionok épitésére is felhasználhatják... Összegezve, ha nem lenne ilyen "mohó" a kormány, és ezt a 28,5 %-ot mérsékelné, akkor esetleg felemelné a munkáltató is a béreket. Azt is értem, hogy a kisgyermekeseket segiti a családi adózással. Viszont, ha meghagyta volna az "alanyi jogon" járó adókedvezményt, akkor ebbe beleestek volna a kisgyerekesek és a középkoru m.vállalóktól egészen a nyugdij előtt állókig. De igy a sok kicsi sokra megy elven, a kisgyerekes családokon kivül minden minimálbéres havi 15 eFt-tal kevesebbet kap nettóban. Ez a nem mindegy! Azt meg végképpen nem hiszem el, hogy Neked mindegy hogy adózol...ha csak nem keresel valami "irdatlanul" sokat.
Mobil123
@szandokan: Na szóval: Kár volt a Brazil VB vagy olimpiát szóba hoznod mert ott bizony tüntetések voltak és lesznek is ami nyújtogatással végződött. Óriási a szegénység ott is. Így értelmetlen volt ezzel kezdeni.
Miből veszed a bátorságot hogy hülyének nézz itt mindenkit azzal hogy te jobban belelátsz a dolgokba? Miből gondolod hogy itt bármelyikünk is nem lát bele még talán jobban mint te??? nagy tévedésbe vagy ezzel !!
Megint tereled a témát a költekezésről!! Nem arról van szó hogy mit csinálnak meg EU-s pénzből (amit megjegyzek én az EU helyében egy fillért nem adtam volna olyan beruházásokra amelyeknek egy centtel is többe kerül mint ami elvárható lenne , mert ugye itt 20-30% -al többe kerül minden és nem azért mert olyan drágaság lenne hanem azért mert túl sok a visszaosztás!!) Ráadásul megkérdőjelezhető a pályázati elbírálás már elve hogy folyton 2-3 vállalkozás nyeri a milliárdos projekteket!
A magas bérekről , költségről és olyan kiadásokról van szó amelyek nem az országot , a fellendülést, a nyomor felszámolását, munkahely teremtést , szociális ellátást, oktatást stb. szolgálja!! Remélem tudsz követni!! Vagy legalább elgondolkodhatnál dolgokon. Persze minden kormány alatt voltak ilyenek (és nagyon jól tudod hogy nem védem e téren a szocikat mert számomra aki lop ,csal az mindegy milyen oldalon áll az egy szarházi mocsok!!)
Nem tudod mennyiért bérel kocsit lázár elvtárs vagy a többi ??? Hát elég szomorú hogy csak azokat a híreket olvasod el amelyekben más politikusok szarháziságáról van szó!!
Mindenkinek így a legjobb??? Még is kenek?? Neked és a hozzád hasonló gazdagoknak?? nem akarod megérteni a szja-t, nem érted meg az áfát, nem érted meg a hétköznapi dolgokat mert jó módban élsz és képtelen vagy felfogni azt hogy minimálbérből nem lehet ugrálni egy családnak. A munkáltatóknak kell lépni az emelésben? és még is mi kötelezi őket erre? Amikor egy vállalkozó is minimálbérrel van bejelentve esetleg egy kicsivel többe és hagyja ezt a törvény?
Mobil123
@szandokan: folyt:
Egy építő mérnők minimálbérrel van bementve és napi 14 órákat dolgozik és felel a tervekért és mindenért akkor szerinted ez jól van például.?? A törvények engedik ezt és nincs aki tegyen ellene. Szerinted jól van az hogy a közmunkás most majd mehet szarér -húgyért dolgozni a földekre 40 fok melegbe azokhoz akik megnyerték a földpályázatokat ?? Dolgoztál már életedben tűző napon csak kertben?? Kapáltál már életedben olyan táblában ahol nem látod a sor végét és nem hagyhatod ott mert akkor még azt az esélyt is elveszíted hogy megkapd azt qrva 47 .000 ,-ft-ot?? (ami persze sokszor kiderül hogy csak papíron annyi mert egyébként nem kapják még ezt sem meg az emberek !!)
Végezetül: A jobbik mér most hatalmon van mert az agy halott vezéred a háttérben velük konspirál. ha ők kerülnek végképp hatalomra nem lesz rosszabb már ami most van. Őket is csak a hatalmi vágy és a pénz hajtja semmi más. max annyi hogy teljesen kivezetik az országot az Eu-ból és akkor teljesen körbe keríthetjük újra az országot szögesdróttal és megszűnünk létezni . Sajnos erre nagy az esély mert a fidesz szépen bevonja őket a hatalomba. A baloldalon meg csak a marakodás van.
F_Viktor
@Knapp75: Írod Szandinak:
"Arra meg kérlek, ne hivatkozz, hogy kicsit jobban belelátsz a dolgokba, mert a konkrétumoknál mindig kiderül - legyen az gyereknevelés, óvodai étkeztetés vagy éppen munkaerő gazdálkodás - hogy fingod nincs róla, mi folyik a környezetedben, miközben ide írogatsz!"

Ezek alapján írtam pár napja, hogy Szandink egy csalódott-őskommunista rokkantnyugger, fogalma nincs hogyan működik ma Magyarországon egy vállalkozás.
eszegfu
@F_Viktor: 14:12 Most ugye csak cikized, hogy rokkant nyugdijas? Én egyszerüen nem tudom eldönteni: vállalkozóként ilyen jó a jövedelme, vagy alkalmazottként?
F_Viktor
@eszegfu: Nem cikizem, nem is viccelek.
Majd két éve olvasom hozzászólásait. Ismerem az ürgét.
Szandiról előző véleményemet azzal tudom még kiegészíteni, hogy:
a) két ember használ egy nicket,
b) egy a személy, ez esetben skizofrén, vagy disszociatív személyiségzavar a kórkép.
Knapp75
@Mobil123: Nem is tudom, hogy miért nem inkább görög olimpiai rendezéssel példálózik, de segítek, itt megtekinthetőek a 2004-es olimpia helyszínei:
kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-gorog-romok-a-2004-es-olimpia-maradvanyai/

És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a olimpiai rendezés költségei mennyivel hozták rosszabb helyzetbe a görög költségvetést.
(persze, tudom, most azzal hülyítik a népet, hogy még egy atlétikai stadiont is érdemes úgy felhúzni az olimpiára, hogy utána egyből le is bontják)
Mobil123
@Knapp75: Hát szép képek :-(( Nem is értem a görögök miért nem hivatkoznak erre hogy szarban vannak. kb nem azóta csaltak a költségvetési számokkal a görögök az unió felé?? Lehet ez a hülye agya ment banda is erre rugozik ?
silber13
@Knapp75: Azléért bátorkodtam írni,hogy:" ...Vigyázó szemetek Athénra vessétek! "
Mobil123
@F_Viktor: És már hányszor használt többet nicket. (bár tagadja )
evacica
@silber13: Ma hallottam a GKI Igazgatójától. hogy minden olimpia a Sydneyi kivételével veszteséges volt, és a görögöknek is erősen hozzájárult, hogy ide jutottak! De van még remény, hogy akik döntenek erről több eszük lesz és nem kapjuk meg a rendezés, így csak a nevezést bukjuk el...
evacica
Akik meg elvesztették azn állásukat köszönjék meg Semjénnek és a KDNP nek, hogy nincs állásuk, de legalább ülhetnek a templomba és imádkozhatnak egy szebb jövőért, ahol munkájuk is lesz s el tudják a családjukat tartani!
Anna Mária
@Mirabilis: Pontosan. És azon rugóznak, hogy a menekülteknek van mobiltelefonjuk.
Lepényleső
Mindegy ki mit mond; a tények makacs dolgok. Azok pedig végképp nem azt mutatják,hogy
ez az egyetlen eset amikor tudatosan ártanak,ha meg tudatlanul,akkor még nagyobb a baj.
mariaberta
@KERKA: De hát a "maszek" nem számít, nem tudtad?
KERKA
@mariaberta: Éppen pont a Fideszesek ordították nagy hangon, hogy mennyire fogják támogatni a kisvállalkozásokat.!!!
Talán emlékszel arra, hogy kimutatták már, a tavalyi évben közel 4 ezer kisvállalkozó ment csődbe!!! Itt a propin is hosszan cikkeztünk róla
eszegfu
@F_Viktor: 15:08 Értem és elfogadom a véleményedet. Nekem viszont ellentmondásos, hogy van több kiskoru gyermeke, meg mennyit keres a szabadalmával...tényleg nem tudom "elhelyezni" magamban.
nyanya001
Vajna kaszinói is maradjanak zárva vasárnap

A kaszinók nyitva tartásának korlátozását kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete – írta a hvg.hu. A szervezet azt kéri, hogy szűkítsék a nyitva tartást az este tíz órától hajnali öt óráig tartó időszakra, vasárnap pedig tartsanak zárva a kaszinók.
www.168ora.hu/itthon/vajna-kaszinoi-is-maradjanak-zarva-vasarnap-136895.html
mariaberta
@nyanya001: Így kellene lenni, de rájuk, az általuk hozott törvények nem vonatkoznak! Nem tudtad? Itt mindenkinek kuss, itt can.sak az Andi Vajnáknak lehet milliárdokat zsebre tenni. Persze azt nem tudjuk, ebből mennyit kap a "kormányközeli". Mert a harácsolás náluk határtalan. Sokat akarnak érni, mert Lázár elvtárs szerint csak az ér annyit, amennyije van.
mariaberta
Helyesírás javítás, a "can.sak" "csak" akart lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.