A Parlament tegnap elfogadta, hogy feloldják a tiltást és indulhassanak közbeszerzésen az állami vezetők családtagjai, ezalól az egyetlen kivétel az, ha még egy háztartásban élnek.

Persze felmerülhet a kérdés: ha ez eddig törvénybe volt foglalva, hogyan lehetett olyan elképesztően sikeres Tiborcz István a közbeszerzéseken az Elios Zrt.-vel? A válasz egyszerű: november elsején fogadták el az új közbeszerzési törvényt, ez tartalmazta, hogy a legfőbb állami vezetők (pl. miniszterelnök, kormánytagok, NAV-elnök, házelnök és alelnök, Kúria elnök, legfőbb ügyész, köztársasági elnök, jegybankelnök, stb) nem indulhatnak a közpénzes pályázatokon. Az előző, november elseje előtti törvényben csak annyi megkötés volt, hogy a közbeszerzés kiírója és családtagjai vannak kizárva a közbeszerzésből  - hívta fel a figyelmet a 444.

A mostani módosításnak köszönhetően olyan, mintha mindig is úgy fogadták volna el a törvényt, hogy nincs benne a szigorítás, ugyanis az már visszamenőlegesen, november 1-től hatályos. Tehát ha valamelyik rokon ezt követően már indult volna közbeszerzésen, nincs oka aggodalomra és Tiborcz István is újra indulhat az állami pályázatokon, ha szeretne.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Na ugye... Nix ugri-bugri...Ti csak tegyétek a dolgotokat, adózzatok, mi is tesszük, szépen elosztjuk egymás között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nincs itt semmi látnivaló csak újabb koporsószög a fideszes szent családok jelképes koporsóján. Ha üzletelni akarnak közbeszerzést ajándékozni karácsonyra, válni kell biza', de kárpótol a zsíros üzlet, plusz az egyedülállóként elérhető kedvezmények, úgy mint a szocializmusban, amikor egy családnak csak egy nyaralója lehetett, hát elváltak a kettőért. Nincs új a nap alatt, a régi új fészekaljában.
Aki Én
Egyre kevésbé kerülik még a látszatát is a becsületességnek. Egészen döbbenetes ami itt folyik. Mit nem értenek sokan még mindig ezen?
nezelodo
@Aki Én: Látod ezért ismétlik meg nap mint nap, meg visszamenőlegesen, hogy a hülyék is megértsék, de hiába.
solidedge
A Fidesz bukása után amerikai mintára fognak változni a büntetés szabályai. Életfogytiglan, plusz 130 év.
Aki Én
@nezelodo: Szomorú dolog ezt a reménytelenséget elfogadni, de egyre inkább el kell. Az is szomorú, hogy ezt a maffiát egy maréknyi kisebbség tartja életben. Rájuk talán jobban haragszom, mert minden pillanatban tolvajt kiáltanak és csak hátrafelé mutogatnak, miközben az orruk előtt folyik mindez. Annyira belefeledkeznek a múltba és a gyűlölködésbe, hogy nem látják mi folyik ma.
magyarbakancs
"A kormány elintézte, hogy Tiborcz István újra indulhasson a közbeszerzéseken."
Szerintem nincs új a nap alatt eddig is mindent a Fidesz vitt .
Az,hogy most papírra fektették egy iktatással több dolga lesz az illetékesnek.
zöldszem
Na ugye... Nix ugri-bugri...Ti csak tegyétek a dolgotokat, adózzatok, mi is tesszük, szépen elosztjuk egymás között.
Hellcat
Egyem a kis szívüket...elfogyott a saját láb?
Hellcat
@Aki Én: Ezek már rég szarnak a látszatra...bármit megtehetnek...meg is teszik. Ez az ország megérett a pusztulásra és a Fidesz-KDNP a hóhér.
Eriksson
Ez a törvénytervezet nem csak a Tiborcz gyereket hozza helyzetbe, hanem minden politikus minden "hozzátartozóját". Nem véletlenül volt egyetértés a szavazáskor minden politikai párt részéről.
Többek között ezt írja az Origó: "A törvény elfogadására igennel szavazott a parlamentben Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció is, de Fodor Gábor, a Liberális Párt képviselője is az igent nyomta meg. Fodor Gábor pártja később a 444.hu-nak jelezte, hogy elnökük véletlenül nyomott igent, erről szólt is a parlament jegyzői hivatalának. A végleges eredménybe tehát az ő szavazata valószínűleg nem fog beleszámítani".
Ha semmi másért, de ilyen törvények meghozatalának elősegítéséért érdemes politikusnak lenni. Mert ugye minden szentnek...
zöldszem
@Eriksson: Nincs mit hozzáfűzni, a kép magáért beszél...
kepkezelo.com/images/3li45uiqv3qarmemptr1.jpg

Sokan a Jobbiktól várnak valamit! Isten ments!!
kepkezelo.com/images/s7u0oeguc0vy2pq0b494.jpg
eugen4402
Úgy is kell fiúk! Ki kell dobni a kukába az egész Tízparancsolatot...
Nehogy má' valami régi Isten mondja meg, hogy mit szabad és mit nem..!
Eriksson
@zöldszem: Mindkét kép nagyon szemléletes és találó. Egy a vályú, egy a moslék, egy az érdek. A felhatalmazást mindehhez a néptől kapják.
levarosbukta
Ilyenkor látszik hogy egyik pártnak sem áll érdekében megbuktatni a jelenlegi kormányt. Nem lennék meglepve ha Gyurcsány és Orbán közt lenne egy megállapodás. Ferikém lehetetlenítsd el a baloldalt, néha szidunk, hordunk de - a kép alapján - a vályúnál te is ugyanúgy megkapod a részedet mint a többiek. Nem hiszem hogy alaptalanul gondolom, emlékezzünk csak Gyurcsány híres nem szavazására amivel úgymond ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból. Na azóta is szívjuk.
Mézike
Nincs itt semmi meglepi! A fidesz hozza a formáját. Törvényesítik a lopást, visszamenőleg is. Nehogy már récsöl alól kiessen az ország lába.
Eriksson
@Mézike: Nemcsak a fidesz hozza a formáját, ha jól figyelsz. Az egész bagázsnak ez az érdeke. Röhögve lopják ki a szemünket közös megegyezéssel.
Január
@Eriksson: Igen, minden szentnek maga felé hajlik a keze, csak kérdem én, hogy ki a szent a politikusok között? Aztán pedig ki az, akire érdemes szavazni? Megválasztásuk után az első dolguk, hogy megrakják jól a zsebüket.
@levarosbukta: Nagyon jó ellenzékben is lenni, a nagyérdemű előtt egy kicsit beszólunk egymásnak, aztán pedig megy a "ma nekem, holnap neked".
Egyszerűen pofátlanság már az amit a hatalom birtokában megcsinálnak.
Mézike
@Eriksson: Nem olvastam végig de azért dereng hogy megszavazták.
Ilyenkor nincs kivonulás, füttyögés, meg fúúújolás...
zöldszem
@levarosbukta: Ugyan!
Ezek, mind egy tőről fakadó KISZ csecsen nevelkedett, kisminkelt kommunisták!
Újabban meg, a Fidesz egy szocialista menedék, a magukat narancsra sminklelő elvtársak és elvtársnők számára.
dr. prédikátor
Nix ugribugri!!! teccettek volna elmenni szavazni!bezzeg a sok birka megtette!!!Mert mi megérdemeljük!!!
Lepényleső
Kár azt a drága idejüket törvényekre törni. Pár mondatban minden leírható; aki egy adott
család tagja(legyen az akár bevándorló is),bármit tehet e honban,mindenki más fizetheti
az adót amíg képes,aztán nyugodjék békében,a saját költségén.- "Hajrá Magyarok!"
justhpeter
@solidedge: "A Fidesz bukása után amerikai mintára fognak változni a büntetés szabályai. Életfogytiglan, plusz 130 év."

Erre én is igent nyomok.
human
Ezt is a kisemberek érdekében szavazták meg ahogy azt is, hogy nem lehet vagyonosodást vizsgálni csak ha már folyik a nyomozás. Ahhoz meg ugye Polt Petya kell majd.
human
@Mirabilis: DK-s barmok megszavazták. Benézték állítólag. Ekkora egy pancser ellenzéket. Az MSZP meg egy népszavazási kérelmet nem tudott leadni, mert hagyták magukat elzavarni az időbélyegzőtől, majd a fideszbérenc szépen beelőzte őket.
Kamcsatka
@zöldszem: Kölcsey után szabadon: Hass ,alkoss,gyarapíts:és a fidesz maffia fényre derül.
human
@Mirabilis: Ezt nem gondoltad végig, de értem a felháborodásod.
Desischado
Ilyenkor fényesen megmutatkozik, hogy az "ellezék" mennyire hiteles. Még Gyurcsányék is. Meg is érdemeljük, hogy a rablóbanda kilopja a szemünket is!
fixed
A Q anyátok!
Magyarországon a legaljasabb, legocsmányabb, leghazugabb, legképmutatóbb, legg*cibb bűnözők a fideszes politikusok - köztük a legelső ov, a főg*ci.
Miért képmutatók?
Mert már vagy 8 tv-csatornán ontják a szarukat az emberekre, azt állítva magukról, hogy ők milyen jók és milyen jól csinálják, miközben egész Európában a legrosszabbak.

Neked mondom fideszes köcsög, ha járom méteren belül jössz, és megsérted a személyes életteremet, az összes csontodat összetöröm.
És erre mérget vehetsz!!!

Ti már nem Magyarország, Európa, hanem az egész világ gyalázata vagytok.
Nem ismertek ti sem Istent, sem embert, csak zúztok, hogy kiszolgáljátok egy ember, egy ŐRÜLT, HATALOMÉHES, MEGALOMÁN ÁLLATÜDVTEVÉT.
orbán f@sza kicsi - ez biztos!
És ezért szenved egy egész ország!
Próbál elbutítani minket (oktatás), próbálja leselejtezni a gyengéket (egészségügy), és próbál mély-szegénységben tartani minket, az alamizsna fizetésekkel.

Ki jut előre ebben az országban?
A tisztességes ember?
NEM!!!
A hazug, lopó, csaló, sikkasztó, ölő, érzéketlen, hitetlen gazember.

A világ demokratikusabb, "élni és élni hagyó" jobbik felén (nem jó, de jobb!), az ilyenek a 300 éves börtönbüntetésüket töltik, vagy a halálsoron korzóznak.

Nyitni kelet felé?
Irán?
Embereket kínoznak és végez ki az államapparátus, orbán meg ezekkel selfizik?
Baszd meg magad!
Kína?
A KOMMUNISTA KÍNA?
Miközben azt hallgatjuk, hogy a baloldal így, meg úgy?...
Baszd meg magad!
Oroszország?
Ruszkik haza, volt a jelmondat, volt a siker, a szabadság záloga.

orbán egy zombi - agyilag
Egy zombival csak egyet lehet tenni...

Magyarország egy kurva ország.
orbán és a sleppje tette azzá, talán végérvényesen.

Ha tudsz,m menj innen, ebből a koszfészekből, és vissza se nézz!!!
kutyahűség
Egy ilyen "törvény" ellen ott az Alkotmánybíróság és ott a Köztársasági elnök. Ha egyik sem tesz semmit, menjenek Brüsszelbe. És ez volna a mindneki által követendő út Európában, az úgynevezett "a 2015-ös év embere" által kijelölvén?
bakegya
A FÉNY ÁRNYÉKOS OLDALA !-szabadalmaztatta teknős vicctor-SAJÁT SZABAD LÁBON ZSÁKOLHAT AZ ÁLLAMKASSZÁBÓL VISSZAMENŐLEGESEN IS tiborc és méltó párja rühellke is TOVÁBB...TOVÁBBB...
amaramaistanna
Sajnos a DK is megszavazta, erről írt Baki Ferenc a Facebookon:"Baki Ferenc,

Marhára kíváncsi lennék, Varjú László és DK véleményére, mondjuk abban az esetben, ha egyszer lenne egy éttermem, és betérnének hozzám a családdal vacsorázni, felkészülnének a finom falatokra, és akkor az a laza meglepetés érné a társulatot, hogy az általuk rendelt Brassói apró pecsenyére dobtam egy kis lekvárt és meghintettem porcukorral...
Csak azért, mert véletlenül kettőt lapoztam a szakácskönyvben...

Elfogadnák ezt csak úgy lazán magyarázatként ?

Sajnos ez az ország, csak a politikusok számára következmények nélküli ország...
Mindenki másnak fizetnie kell a tévedésért.
Bármely munkahelyen, ha hülyeséget csinálsz, fizetned kell...

Ők mindent megúsznak, havi millás fizetésből,már nem telik a hibákra. Nem kell odafigyelni, dolgozni nekik nem kell pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen.
Csak ahogy esik, úgy puffan.

Egyébiránt ennek a magyarázkodásnak én egyetlen szavát sem hiszem el..."
amaramaistanna
@Desischado: Az Együtt, a PM és az MSZP nem szavazta meg a DK és a liberális Fodor Gábor igen.
agnes200
Egyszerűsítsünk: ezentúl a miniszterelnök is indulhasson közbeszerzésen, és az MNB elnök is. És a köztársasági elnök. Mit köröznek a lényeg körül? Nem mindegy?

Amúgy tényleg az a borzasztó az egészben, hogy a látszatra sem adnak. Egy ismerősöm ezt úgy magyarázta: a fidesznek elég, ha a szavazók 50%-át maguk mögött tudják, a másik 50% azt gondolhat róluk, amit akar, mert ők a saját, MTV-n csüngő 50%-ukkal hatalmon tudnak maradni.
human
@amaramaistanna: Hát ezt tényleg nehéz leírni egy b+-el.
agnes200
Én elhiszem, hogy a DK véletlenül szavazta meg. De ettől ez még elég nagy baki. Akkor is, ha előző nap kapták meg elolvasásra a törvényjavaslatot. Legalább felosztották volna meguk közt és mindenki egy részt elolvas este. Tudják nagyon jól, hogy milyen a fidesz!
amaramaistanna
@human: Majd bemásolom a kommentedet Baki Ferencnek... :)
human
@amaramaistanna: Ha esetleg személyesen át tudnád adni akkor küldenék mást is :)
papa.49
Ajjaj, megint jön a ,,közös lábunkon,, ácsorgás, úgy látszik még szükség van egy két kikötőre, de most már az Adrián, vagy az Atlanti óceán partján)))))))))))
amaramaistanna
@human: Nem ismerem személyesen. Egy posztomhoz kommentelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.