Egyre kétségbeesettebb olvasói levelek érkeznek, és már az utcán sétálva is el lehet kapni olyan beszélgetésfoszlányokat, amik arról szólnak, hogy nem jött meg a fizetés – számol be az Index.

Jelen pillanatban több százezer ember fizetése csúszik országszerte.

Itt a Fidesz karácsonyi ajándéka: több százezer ember fizetése késik

Az ok az, hogy a Magyar Államkincstár átállt a KIR3 nevű bérszámfejtő rendszerről a KIRA-ra, és az országos átállás nem megy zökkenőmentesen.

 A KIRA-t már hónapokkal ezelőtt be kellett volna vezetni, a tesztüzem során azonban folyamatosan akadozott, összeomlott, tologatták az indulást, végül novemberre tették, de információink szerint nyilvánvaló volt, hogy nem fog rendben működni.

Ez pedig hatalmas probléma, a KIRA rendszeren keresztül 900 ezer ember fizetését utalja az intézményeknek a kincstár.

Rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók és még sokan mások nem vagy csak akadozva jutnak a bérükhöz.

Több kórházban egy hónappal később kapták meg az októberi fizetést. A többhetes csúszás komoly probléma, több tízezer embernek jelentenek pluszterhet a számláikon keletkező késedelmi díjak, kamatok, amik persze nincsenek beleszámolva a bérükbe.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Mert nincs egy gerinces ember, aki azt mondja, ami nem megy, azt nem szabad erőltetni.
A szakértelem egyébként is ellenség a kormány szemében.
Egy fillér jövedelmet sem adnék a vezérkarnak, amíg minden ember meg nem kapja a fizetését.
Sőt, még a saját lábán álló családtagjának sem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Spórolnak az embereknek, ne tékozolják el karácsonyra
a fizetésüket !
Mocskos ganék !
nyanya001
Ez a több százezer balf@sz miért nincs az az utcán ?
Miért nem tüntetnek ?
Ennyire nem lehetnek hülyék !
enslaved
@nyanya001: Egy új rendszert először tesztelni kell, hogy működik e, és csak utána bevezetni. Én is így csináltam mindig. Az ilyen balfaszságok komoly problémákat okozhatnak.
nyanya001
@enslaved: Aki elkészítette ezt a rendszert, valagba kellene rúgni
én ráuszítanám a több százezer embert tegyenek vele azt amit akarnak !
Ez nem informatikus !
Persze valakinek a jó haverja lehet.
verum
Mert nincs egy gerinces ember, aki azt mondja, ami nem megy, azt nem szabad erőltetni.
A szakértelem egyébként is ellenség a kormány szemében.
Egy fillér jövedelmet sem adnék a vezérkarnak, amíg minden ember meg nem kapja a fizetését.
Sőt, még a saját lábán álló családtagjának sem!
enslaved
@nyanya001: Azt nem tudom, de nem jól végezte a munkáját, annyi bizonyos. Azoknak az embereknek ez komoly tragédia, akiknek nincs elég tartalékuk, pláne ilyenkor, amikor itt a mikulás, jön a karácsony. Azért az elgondolkodtató, hogy a nagy fejesekről még soha nem olvastam, hogy nem kapták volna meg a bérüket időben...
szaboria1
Bezzeg anno a hosszú bájtok éjszakáján tudtak a programozók dolgozni.
enslaved
@verum: Amikor bevezetnek egy új rendszert, arról már nem lehet leállni, legalábbis nem azonnal. Mint mondtam, tesztelni kellett volna először, a mély víz csak utána jön. Gondolom sejted, a termelésben is micsoda káosz alakulna ki, ha egy újonnan megtervezett gép élesben gyártaná a selejteket.
nyanya001
@enslaved: Ritka történelmi pillanat amikor egyetértek veled :)
nyanya001
@szaboria1: Az a Simicska volt a Fidesz esze !
eszegfu
@enslaved: Kiegészitem a hsz-det: az sem pocsékba menő munka, ha a teszt alatt párhuzamosan csinálják egy jó pár hónapig a régi és az uj programmal is! Az a tapasztalatom, hogy az ezzel dolgozó emberek sem tanulják meg kezelni az ujat teljes biztonsággal ... és nem azért, mert hülyék, hanem bizonyos rutint el kell sajátitani az uj programban is. Sajnos a "tétova", helytelen kezelés miatt is összeomolhat egy rendszer. Nem hibáztatom a dolgozókat, inkább csak a főnököket, akik nem jól itélték meg az uj program "éles" müködésének inditását! És most csak halkan azt is megjegyzem: ha már hónapokkal ezelőtt kellett volna inditani, akkor a biztonság érdekében számitott volna még az év hátralévő ideje... semmit sem! A "melósokat" nem érdekli mivel számfejtik a bérüket, ők csak a fizetésükhöz szeretnének jutni, méghozzá időben!
enslaved
@eszegfu: A vezető, vagy egy új ötlet kiagyalója felel mindenért, még azért is, hogyan dolgozik egy beosztott. Aki csak beül egy bársonyszékbe haveri alapon, az szart sem ér.
verum
@enslaved: - én is erről beszélek. Hogy nem lett volna szabad megfelelő tesztelés nélkül belecsapni a lecsóba. De ehhez gerinc kell...
eszegfu
@enslaved: 12:09 Természetesen: "közös nevezőn" vagyunk ebben a témában!
enslaved
@verum: Mondjuk még mindig jobb, mint egy új lélegeztetőgépet tesztelni műtét közben:-)
pbalage
kiskarácsony, nagykarácsooooony... (ilyen éneklős szmájli)
Toby
Ismert pénzügyi trükk !
Ugyanis a kifizetésig, bőségesen kamatozik a zseton, melyet azonban már a "saját lábon állók" tesznek el !
enslaved
@IEN: Miért, ha valaki Fidesz párti, annak a gyereke például ne kapjon időben ajándékot, vagy ne tudjon a család nagy bevásárolni? Megszólalnod is kár volt.
enslaved
@Toby: Hát persze, a mostani jegybanki alapkamat mellett biztosan ez a cél...
IEN
@enslaved: Leszarom a fideszpártiakat és a családjaikat is! Ő miattuk van minden rossz ebben az országban, és nem kezdem el sorolni!
enslaved
@IEN: Na, már le is szarsz engem is meg a családomat is? Tény, követnek el hibákat, egy ideje sajnos a korrupció sem ismeretlen fogalom náluk, de azért minden egyes ember nyomoráról nem ők tehetnek.
Toby
@enslaved: Számold már ki - koma - milliós nagyságrendű összegről van szó !

Csak hogy tudd, miről szól a téma:

"Rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók és még sokan mások nem vagy csak akadozva jutnak a bérükhöz."

Így sem világosodik ?
enslaved
@Toby: Értem én az összeesküvés elméletedet, de azért annyit mondok neked, hogy éppen az iszonyatosan alacsony alapkamat miatt tartom én is a pénzemet értékpapírokban, ingatlanokban, stb. Csak porszem, amennyit kamatozik ez a milliós összeg.
enslaved
@Toby: Ráadásul itt egy havi összegről van szó, még csak nem is évesről.
IEN
@enslaved: CSAK HIBÁKAT követtek el! Én nem tudok semmi jót, amit tettek volna.
Csak egy dolog: az államadósság 6000 milliárd ft-al nőtt az elmúlt öt évben(törvénybe foglalták a csökkentését), közben tele lettek milliárdossal, még a családtagjaik, haverjaik is! Mondom, nem sorolom.
Eriksson
@IEN: Lényeg, hogy szeresd a migránsokat.
enslaved
@IEN: Nem is kell sorolnod, tudom, hogy vannak, viszont az emberek jelentős része a saját tehetetlenségét úgyis mindig másokra fogja, mert ez a legegyszerűbb.
Toby
@enslaved: Elég erotikus lenne, ha éves szinten nem kapnának egy vasat sem az érintettek !

Csak a rendőrök és belügyi alkalmazottak létszáma 45,000-47,000 fő, add hozzá a többit !
enslaved
@Toby: Persze, éves szinten már nagyon komoly ügy lenne belőle, meg igen komoly kamat is, de nem hiszem, hogy azt már szó nélkül tűrnék az emberek.
Toby
@enslaved: Nem a milliós összeg kamatozik, hanem a milliárdos összeg - ember !

Normális rendszerben olyan pert akasztanának a munkaadó/állam nyakába, hogy eszébe se jutna legközlebb késlekedeni ! Ráadásul karácsony előtt "késnek" a kifizetések !
Aki Én
@enslaved: Történelmi napot írunk, kaptál tőlem egy lájkot 11:59-re. Csak így tovább.
Nem, hogy késne a pénzük, de óriási jutalmakat kapnak.
enslaved
@Toby: Jól van na, persze hogy a milliárdos, de egy hónapra kivetítve akkor sem éri meg az államnak.
enslaved
@Aki Én: Persze, jutalmul megkapják a fizetésüket...Egyébként nem a lájkokért vagyok itt, ha arra mennék, folyton anyáznék, meg szidnám a kormányt. Mondjuk úgy, hogy történt egy és más a környezetemben (olvastad a cikket, ahol kikeltem magamból a helyi pap miatt? ), ami kicsit változtatott az eddigi foggal körömmel védem hozzáállásomon.
enslaved
@Aki Én: Hoppá, félreértettelek, a fejesek jutalmára gondoltál. Kicsit kapkodok, mert lassan mennem kell a gyerekek karácsonyi ünnepségére, és javában zajlik a Mindenki Karácsonya előkészülete is.
Aki Én
@enslaved: Nem olvastam. Ezt nem értettem egy korábbi hozzászólásodban. Hol van?
enslaved
@Aki Én: A fenébe, a mikulás ünnepségre:-)))) Tudod, egy hónapon belül van a két kicsinek a szülinap, a mikulás, meg a karácsony:-)))
Aki Én
@enslaved: 13:18 Így kicsit légiós a december...
enslaved
@Aki Én: Nem is kicsit. Valahogy várom már az év végét. A nejem is sokszor kérdi, nem lesz rossz vége annak, hogy nem állok le soha? Vagy dolgozom, vagy a család, vagy a propi:-)) Éjjel kettő előtt szinte soha nem fekszem le, hétkor meg kelek...Majd megbosszulja magát egyszer.
IEN
@Eriksson: Megszólaltál okostojás? Tudod itt véletlenül nem a migránsokról van szó!
Eriksson
@IEN: De azokat nem szarod le, ugye? Azokat szeretni kell, a honfitársaidra meg teszel. :)
IEN
@Eriksson: Igen teszek a fideszes honfitársaimra és rád is!
A fideszes szlogen: aki nincs velünk az ellenség. Ugye hallottad már? Én sokszor!
Na így ítélek!
Eriksson
@IEN: Hol érdekel ez engem? Nem vagyok fideszes, de migránsok akkor sem kellenek. S azokat sem tartom normálisnak, akik mindig mindenkit leszarnak, akik nem értenek egyet velük.
enslaved
@IEN: "Aki nincs velünk, az ellenség" Tőlem ilyet soha nem hallhattál például. Mindkét oldalon vannak uszítók, gyűlölködők, irigyek, ezen gondolkodj el, sokkal kevesebben vannak azok, akik valóban így gondolkoznak. Szegény, gazdag, Fideszes, nem Fideszes, nem számít. Az ember, ami számít.
Alzheimer Fauna
Politika mentesen, engem (a szomorú cikk mellett) az illusztráció késztetett töprengésre. A képen látható bőrdíszműáru valami ismert és közkedvelt márka lehet, mert apának is ilyen van, és nagyon sok ismerősünknél is hasonlót látok.
Anya azt mondta, hogy ha ez a kisGé tovább rombolja az országot (és Európát) akkor, majd ha a saját lábamra állok, nekem is lehet ilyenem, pontosabban az enyém is így fog kinézni. (Megjegyzem, mivel próbálom követni a divatot, nekem már most is hasonló van: igaz piros gyöngyvászonból - Hello Kittys díszítéssel - de a belseje kísértetiesen hasonló.)
nezelodo
Ha ilyen akadozva megy az új rendszer, akkor nincs kész, vagy nem hozzáértők csinálják. Nem gondolom, hogy a párthűség segítene egy pusztán szakmai kérdés megoldásában. A másik lehetőség, és erre sok sok jel utal, üres a kassza, mint amikor 2002-ben amikor puszira vettek egy beléptető ócskavashalmazt. meg is duplázódott a semmi ára a visszavásárlással, és a sokéves lízingdíjjal. Most meg az alkalmazottak állják a pénzszórás kamatait, késedelmi kamat formájában a szolgáltatók által felszámolva. Szép karácsonyt mindenkinek, és egyre erősödő és egyre ütemesebb tapsot kérek azoktól akiknek ez tetszik.
IEN
@enslaved: Az árokásó fidesz vezérektől sokat hallani. Undorodom tőlük!
eszegfu
@Alzheimer Fauna: 14:08 Jó a megállapitásod!!
enslaved
@IEN: Szíved joga. Viszont ne ebből indulj ki.
jancsipapa
Nem tudom már ,Medgyessy,Kurcsány , vagy Bajnai idejében egyszer két nappal később kezdték kihordani a nyugdíjakat . A Fidesz tombolva fröcsögött . A fidesznyikek sikongatva tapsoltak örömükben . Botrányt ,szándékosságot emlegettek . ( ami igaz : tényleg botrány ). Most nem két nap a " csúszás " . Itt már feltételezhető ( teljesen biztos ) a szándékosság .
dr. prédikátor
Kiváncsi lennék hogy a parlamentben a sok szarházinak vajon késik e az átutalás???de gondolom őket nem is aggasztja a pénz van nekik bőven a mutyiból meg a lopásból!Szégyen amit megengednek maguknak! ÉS NINCS FELELŐS!!!
human
Gondolom a KIRA jó sokba került, csak az informatikai háttérre már nem jutotta a zsebek tömködése miatt.
micfild
@jancsipapa: Lángokban állna már Budapest és az összes megyeszékhely, ha ez Gyurcsány idejében történik.
A pedagógusok szó nélkül lenyelnék azt is, ha hónapokig nem kapnának fizetést. ennyire félnek
panellproli
Az a lényeg hogy még sokan nagy nyelvcsapásokkal fényezik ezeket a sátánista fajzatokat, pedig naponta érzik a bőrükön az egyre lehetetlenebb életkörülményeket.mit érdemel az ilyen nemzet? Ezeket!
karma1
@enslaved: 11.48-ra: Teszteltek a rendszert, es mar akkor se mukodott, sot, megallapitottak, hogyha bevezetik a rendszert ebben a formajaban, akkor nem is fog akadalymentesen mukodni. Kie a felelosseg, hogy az elore latott problemak ELLENERE bevezetik?
Te meg tudod oldani, hogyha a rendszer bedol, akkor az embereidet manualisan kifizeted, ez nem gond. De 900 ezer embernek?... Es TUDTAK, hogy esetleg bedol a rendszer majdnem biztosan...Szerintem meg csak fizeteskeptelenne valt az allamkincstar, a korbetartozasok, az idore nem teljesitett befizetesek miatt felszoko abnormalis kamatterhek bedonthetik az egesz koltsegvetest, az orszag csodjeig. Felelotlen vezetes!
enslaved
@karma1: Azért ne legyen igazad. Mondjuk a nejem is már az elmúlt két hónapban a megszokott 3. - a helyett csak 10. - én kapta meg a fizetését, de annak az oka számomra nem ismeretlen. Persze én 7 nap eltérést azért nem tekintenék akkor sem "menjünk sztrájkolni" jellegűnek, eleve van, ahol 10. - én van a fizetés.
papa.49
A ,,fáma,, 900 ezer emberről szól, ez már nem kicsit sok!!!
karma1
@enslaved: Kedves, akinek 3-an van a fizetese, az nem eri be azzal, hogy masoknak 10.-en, es addig o is megkapja a penzet! Akinek ugyanis 3-an van minden honapban a fizuja, annak a banknal a levonasai ugy vannak beallitva, hogy 4-en mar vonjak is a fizetnivalokat. Ha akkor a bank nem talal elegendo penzt a szamlan, akkor buntetest kell fizetned, pedig nem is te kestel. A vilagon mindenhol igy van, es a bank sohasem kerdezi, miert nem volt elegendo penz a szamladon. Van, aki epphogy csak fizetestol fizetesig el, szigoruan beosztott penzzel. Ezek a toketlenkedesek legfokeppen oket erintik. Harom honapos tanari fizetesi hatraleknal pedig a pedagogusoknak az utcan volna a helye, nem pedig gallone onaccsaganak kijelenteni, ha ez igy megy tovabb, akkor talan januarban meg akar sztrajkolni is fogunk...
karma1
@enslaved: Most keresem azt a cikket, amiben tegnap este olvastam, hogy TESZTELTEK a rendszert mar majdnem feleve, es hogy nagyon sok fennakadas, problema volt vele, megis bevezettek, pedig a programozok megmondtak, hogy nem fog a teljes hasznalatba vetel utan sem hibatlanul mukodni, magyaran elore elismertek, hogy ugy szar az egesz, ahogy van.
simmering73
Ezt az átállást pont (direkt) decemberben kellett elvégezni.
karma1
@enslaved: Most talaltam meg a cikket: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/tobb_szazezer_ember_fizetese_kesik.223631.html

Ebben irja, hogy VOLT probauzem, es akkor is sz@r volt, viszont januarban is az lesz...Ne haragudj, hogy mernek ezek ennyi ember eletevel jatszani?
IEN
@karma1: Mert egy fos nép lett a magyar Orbán jóvoltából! Meghülyítette az embereket, akik tüntettek érte,majd rászavaztak. Most leszarja őket, és ők nem merik bevallani maguknak, hogy milyen hülyék! Inkább mindent lenyelnek, de meg is érdemlik!
percsi
@karma1: Úgy, hogy meg van engedve nekik! Lesz ez még rosszabb is, mert ki van fosztva a pénztárca!!! Jön a karácsony és a milliók-milliárdok kellenek a nagyuraknak, majd ha netán marad, akkor lehet arról szó, hogy kapnak valamit a rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók. Tehát kuss van, és szégyelljék magukat a közalkalmazottak, hogy nem tudnak félre rakni!
karma1
@percsi: Igazad van... Sajnalom, hogy ott tartunk, hogy naprol napra elnek, vegetalnak szazezrek az orszagban, es meg ez sem eleg, hogy az utcara menjenek az emberek... Az meg kulonoskeppen ijeszto, hogy a pedagogusok, akik sokkal okosabbak az atlagos agymosott embereknel, sokkal jobb ralatasuk van dolgokra, talan meg a megoldast is hamarabb megtalalnak az orban kormany levaltasara , NEM mernek meg haromhavi elmaradt berukert sem kiallni... Majd talan sztrajkolnak januarban... Ezt elore belengetni a koztudatba - kesz ongyilkossag! Erre ugy fel fog keszulni habony meg finkelstein, hogy az ajtoig se jutnak el BELULROL a tanarok...:o((((
karma1
@IEN: Nem hiaba... Ez minden populista kormany (meg)vezetese: azt adjak a nepnek, amit az leginkabb hallani akar, kozben meg azt csinalnak, amit akarnak,... Ez az agymosas elso lepese,... A tobbi meg mar sokkal konnyebben jon a mar beetetett nepnek...:o(((

Borzaszto, hogy igy gyilkolja meg magat a magyar nep...
Desischado
MErt ezek mindent megtehetnek, mert a hülye nép tűri! És igen, van akinek 1, 2 nap is sok! Mennyi pénzt vágtak ezek zsebre, amikot megalkották ezt az eleve hibás rendszert!
enslaved
@karma1: "Mi történik, ha nincs elég pénz a számlámon akkor, amikor az állandó levonásoknak meg kellene történnie?
Ha az állandó levonás fedezethiány miatt nem tud teljesülni, akkor a bank a későbbiekben újra megpróbálja teljesíteni a megbízást. Mindaddig naponta kétszer megkíséreljük elindítani a levonást, míg az összeg levonható nem lesz - de mindezt csakis a következő esedékesség előtti banki napig tesszük." Ezt nem én találtam ki, én így nem is tudnék fogalmazni:-))
human
Nem lehet, hogy valami könyvelési trükközésről van szó? Talán a 2015-ös statisztika jobb számokkal jön ki, ha nem fizetnek időben. Csak találgatok, de szerintem egy ügyesebb szakszervezetis átlátja ezt.
percsi
@karma1: Igen, össze kellene fogniuk. Ha a rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók szervezetten kimennének az utcára, nagy botrány lenne belőle, akkor talán a nép is elindulna. Ezek a köztisztviselők hajdanán meg voltak becsülve, különböző juttatásokat kaptak, nem volt alacsonyabb a bérük az átlagnál, és nem volt olyan, hogy időben nem kapták meg a bérüket. Sajnos hamarosan elfogynak, a szakadék szélén állunk, hamarosan bele is esünk. A felelősek már összekészítették a bőröndjüket, csak a füttyszóra várnak és már repülnek is az új hazájukba.
percsi
@human: Nincs pénz a kasszában!!! Szeptemberben betegállományban voltam, még mindig nem kaptam meg a tp-t.
karma1
@percsi: Remelem, mar jol vagy, vigyazz Magadra, nehogy beteg legyel... EZEKNEK???...:o))) Talan a penzed is megjon hamarosan...:o))
karma1
@enslaved: Ugyi vagy, hogy ezt megtalaltad, ez errefele egy picit maskent muxik...:o))) (Veletlenul sem vitatom, hogy otthon ne ugy menne, ahogy irod). Az utalas itt mindig a targynapon tortenik (amit en valasztok, altalaban a fizetes utani napra idozitve), este 11 orakor. Ha akkor nincs bent annyi penz, amennyit utalni kell, - mondjuk csak EGY dollar is hianyzik! - a bank abban a honapban mar azt nem kiserli meg meg egyszer levonni, viszont atutalasonkent 15 dollar buntit felszamol. Nem szamolja fel ezt akkor, ha elore szolok nekik, hogy bocs, nem lesz eleg penzem a szamlamon, ne ma vonjatok, hanem 3 nap mulva.
A jelen helyzetben viszont bizonytalan ideig nem kapjak meg a penzuket, mit csinalnak azok a tanarok, akik 3 honapja semmit sem tudnak a penzukrol, fizetesukrol? Itt akar EGY ember sorsa is erdekes, most ne mondd azt, hogy ez csak szorvanyos! Engem sem erdekel a szomszed penze, hanem csak az , hogy mi tortenik az en penzemmel...:o((
Siralmas es igazsagtalan ez, mert nem az allamtitkarok es miniszterek fizeteset emlitik, ami szinten ebbol az alapbol megy, hanem csak a csoro kozmelosoke...
enslaved
@karma1: Tegnap este mondták, hogy már két hónapja tesztelik a rendszert, a fennakadások után zökkenőmentes lesz immár a továbbiakban a bérek rendezése. Úgy legyen.
karma1
@enslaved: Csak tudod, ez pont karacsony elott eleg gusztustalan huzas volt, majdnem egymillio emberrel, Mit fognak mondani a gyerekeiknek ezek az emberek, hogy ebben az evben nincs Jezuska meg karacsony, mert a kormany bacsi eppen uj szoftverrel gyakorolgat? Ezt egy 2-3 eves gyereknek magyarazhatod. Es meg most se jon a kormany reszerol meg egy "sajnalom" se, vagy "1-2 napon belul megoldjuk manualis kifizetessel",... SEMMI! Tudod, EZ a gusztustalan dolog...
Te hogy csinaltad volna? Jo, "csak" 140 emberedrol van szo, azt valoban meg lehet oldani egy manualis hagyomanyos berkifizetessel is. Fogadjunk, hogy TE odaalltal volna , es megmondod, hogy 1-2 napot csuszik a fizu, mert ennyi embert egy nap alatt rohogve le lehet konyvelni.
Szegyelljek magukat az erzeketlen szentfazekak odafont, akiknek allitolag a CSALAD a minden... Tenyleg?
enslaved
@karma1: Meg fogják kapni időben még decemberben (állítólag). Ha nem, akkor tévedtem...
karma1
@enslaved: Remenykedjunk, sajnos, nekik is csak a remeny marad...:o((((
kukac50
Magyarország jobban teljesít? Vagy csak üres az államkassza?
A trükközés a számokkal megbosszulja magát!
nusika
@kukac50: ...erre gondoltam én is, mert most készítik az év végi kimutatásokat, a "több", meg most kell!
satan
Nemszámit a fidezs így is az ő istenük, ezek az emberek inkább megeszik egymást ahelyett, hogy össze fognának.
De lehet, hogy a pénzecske már a helyén is van csak a hírverés nem ált le!
enslaved
@Mirabilis: De, volt ilyen a Fidesz előtt is. Köszönjük a gratulációt, habár nem arra szavaztunk, hogy késsenek a fizetések.
enslaved
@Mirabilis: Például a kulturális szférában 2005 - ben jelentős késések voltak. Nézz csak utána. Ezzel nem védeni akarom őket, csak a technika ördöge soha nem alszik sajnos, az előre gondolkodás pedig nem mindenkinek megy.
petike
@percsi: Az összefogás ismeretlen a magyar embernél. Itt a dögöljön meg a szomszéd tehene felfogás uralkodik.
A habonyművek letesztelte a népet, amikor megvonták a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíját. Abból nem lett zavargás, tehát mindent eltűr a birka magyar.
mariaberta
Gyurcsány idejében lett volna ilyen... Navracsics tépte volna a száját .
IEN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@IEN: A hozzád hasonló stílusú embereken csak átlépni szoktam, szóval ne erőlködj.
JAJMÁR
Igen, késnek a fizetések, és nemcsak a pedagógusok esetében, nemcsak a szerződéses pénzek és a megbízásos pénzek. Legalább annyit kellene talán mondani az illetékes embereknek, hogy bocs! De nem, bizonyára leesne az aranygyűrű az ujjaikról.
Viszont hogy várhatják el az állampolgároktól, hogy időben teljesítsék az ő fizetési kötelezettségeiket?
enslaved
@Mirabilis: Vagy az Mszp sem volt jobb a Fidesznél...
enslaved
@JAJMÁR: A bankok, szolgáltatók, stb. mindnek jogában áll a bírósággal is fenyegetőzni némi csúszásért, ez fordított esetben valóban nincs így.
agnes200
Későbbre is tartogat a rendszer meglepetéseket: ha nem adod le a táppénzes papírt időben, akkor a hónapban a táppénzes napokra nulla forintot fognak mostantól számfejteni!!! (Eddig a kieső bért és a helyette járó táppénzt mindig egyazon hónapban számfejtették: vagy a tárgyhónapban, vagy ha később adta valaki le a papírt, akkor a következőben.) Most a kieső bért azonnal levonják, a táppénzt meg kapod, amikor kapod. Kvára nem ugyanaz! Úgyhogy hó végén nem szabad kórházba kerülni, mert dupla szívás lesz.
darwin
Azért konkrétumot nem nagyon olvastam a hozzászólásokban.Vagy nincs rendőr,tanár ,tűzoltó a propisok között.?
Nem vagyok közalkalmazott,de nálunk az Erzsébet utalvány késik,lehet,hogy egy hónapot is.Abban kapjuk a jutalmat,prémiumot,mindent.Most állnak át a kártyás rendszerre és még nincs legyártva.Utalványban máskor ilyenkorra már elköltöttük,most se híre ,se hamva.A novemberit már arra kellett volna utalni,de lehet,hogy csak januárban lesz kész a kártya.
Más:A gyerekem szeptember óta jár iskolába,diákigazolványa még most decemberben sincs.Most is egy gépelt igazolással jár a buszon,míg valamelyik okos ellenőr meg nem bünteti.
Melyik kormányközelinek van "kártyagyára" ?Mert az egyszerű ember már itt is valami átverést sejt.
JAJMÁR
@enslaved: @darwin: @agnes200: Mindez pedig köszönhető a modern, új, bérszámfejtési rendszernek :)
JAJMÁR
Eszembe jutott, hogy régen, -20 éve- decemberben még karácsony előtt az idejében fizetett bér mellé jutalmat, csomagokat adtak, Szilveszter előtt a következő havi bért, januárban pedig a 13.havit. Csak a nosztalgia miatt írom :)
magyarbakancs
Arra lennék kíváncsi,hogy a legújabb bérszámfejtó program mely közeli Fideszes írta?
Menyit kapott érte?
Gondolom a Fidesz vezérkara,szakértői,képviselői más bérszámfejtési programot használnak és az ök számlájukon már megjelent a javadalmuk.
enslaved
@Mirabilis: Taccsra a pedagógusokat??? Na ne... Meg miattuk vannak a nyomorék emberek is? Azt ne felejtsd el, hogy egy jelentős részük úgy ment nyugdíjba ideje korán, hogy semmi bajuk sem volt, csak a törvény ezt lehetővé tette. Munkanélküliek meg eddig is voltak, most legalább közmunkát végeznek több pénzért, ez is valami. Jelentős részük másra képes sem volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.