Lengyelország és Magyarország úton van afelé, hogy az egykori náci Németország mintájára mindig az legyen a törvény, ami a dolgok állása szerint éppen kívánatos. 

A Spiegel szerint Lengyelország csúszik Oroszország irányába, de alapvetően a lengyelekkel együtt most nem vagyunk jó európaiak. – olvasható a 168 órán. Azt is kiemelik, hogy hiba volt az EU keleti bővítése, mert "a liberalizmus, a türelem és az egyenjogúság nyugati értékeivel keleten a rasszizmus, a műveletlenség és a begyöpösödöttség áll szemben."

A cikk szerint, mindkét ország úton van afelé, hogy az egykori náci Németország mintájára mindig az legyen a törvény, ami a dolgok állása szerint éppen kívánatos. Nincsenek normák, azokat mindig aktuális intézkedésekkel helyettesítik, így csinálja ezt Orbán Viktor már évek óta.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Január: Persze, hogy nem mindenki begyöpösödött, ahogyan te sem vagy az, én sem vagyok az :-)
Én nem veszem sértésnek a Spiegel cikkét, nagyon nagy türelemmel viselkedett 5 évig az EU Magyarországgal, de várható volt, a pohár egyszer betelik. Az ország jobban járt volna ha ez előbb történik meg.
Még egy családban is kirekesztik azt aki az asztalra piszkít, nem tartja be a családi normákat. Ők a fekete bárányok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Ukrajnával és Törökországgal a nyugati liberalizmus el lesz ragadtatva.
bakegya
Ez nálam a cigánytempó ideológiája-A MINDENT AKAROK TEMPÓ - és vannak nem is olyan hülye magyar zemberek akik ezt kiszolgálják,eltűrik és még tapsolnak is hozzá!
interceptor
A liberalizmus, a türelem és az egyenjogúság nyugati értékeivel szemben a rasszista, műveletlen és begyöpösödött Orbán áll szemben M.o.-on!
Ennél még egy csimpánz is többet tudna.
Szókrakész
"Azt is kiemelik, hogy hiba volt az EU keleti bővítése, mert "a liberalizmus, a türelem és az egyenjogúság nyugati értékeivel keleten a rasszizmus, a műveletlenség és a begyöpösödöttség áll szemben." "

Akkor ki volt a műveletlen, ha ti ezt akkor nem láttátok?
Ha nem voltatok tisztában a kelet-európai gondolkodással, eszmékkel, szokásokkal, politikai és gazdasági helyzettel?
Ja, hogy elvakított titeket a kelet kirablásából, kifosztásából történő meggazdagodás reménye, a keleti felvásárlópiacok által kinyerhető ájró?
Szókrakész
"a liberalizmus, a türelem és az egyenjogúság nyugati értékeivel keleten a rasszizmus, a műveletlenség és a begyöpösödöttség áll szemben." "

Lásd a "liberális" FPÖ-t, Le Pen-t, a német jobboldali pártokat, a...
Tehát egész Európát.
human
" az egykori náci Németország mintájára mindig az legyen a törvény, ami a dolgok állása szerint éppen kívánatos"
És tényleg:
- Az annó pofátlan fizetések ma már nem pofátlan fizetések Orbánnak
- Régen rossz fiúk voltak az oroszok, ma már jópajtások.
- Régen a titkosított szerződések hazaárulásnak számítottak, ma már nem.
- Régen offshore lovagok voltak, ma offshore nemzeti oligarchák
- Régen Simicska volt a fidesz pénztárosa, ma már közellenség
...
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Január
Ha a keletiek begyöpösödöttek, rasszisták, műveletlenek akkor mit keresnek nyugaton a keleti európai emberek? A lengyel és magyar munkavállalókra gondolok. Ja, hogy ők nem azok? Őket nagyon jó az ottani minimálbéren is alkalmazni, valakinek ugyanis dolgoznia is kell. Hát arra jók vagyunk.
Ha annyira okosok voltak a nyugatiak, akkor miért is vettek be bennünket az unióba Nekik előre kellett volna látniuk, hogy velünk csak a gondjaik szaporodnak. Vagy nem?
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Akkor ki volt a műveletlen, ha ti ezt akkor nem láttátok?"

Talán azt gondolták, hogy a magyarok is szeretnének életszínvonalban felzárkózni Európához, hogy folytatják a demokrácia építését. S tették ezt annak tudatában, hogy az EU csatlakozásról szóló népszavazáson a szavazók több, mint 83 százaléka igennel voksolt.

Írod:
"Ha nem voltatok tisztában a kelet-európai gondolkodással, eszmékkel, szokásokkal, politikai és gazdasági helyzettel?"

Tisztában voltak vele, s azok a becsülettel kormányzó keleti országokban nem is csalódtak az EU-ban, s már gazdaságilag is fejlettebbek Magyarországnál, mint a litvánok, lettek, észtek.

Írod:
"Ja, hogy elvakított titeket a kelet kirablásából, kifosztásából történő meggazdagodás reménye, a keleti felvásárlópiacok által kinyerhető ájró?"

Kirablás? Kifosztás? Példák nélkül mélymagyar demagog duma csak.
A "keleti felvásárlópiaccal" mi a problémád?
F_Viktor
@Január: Írod:
"...mit keresnek nyugaton a keleti európai emberek?"

Aki nem "integrálódik", az ott sem kell, mehet haza!
Január
@F_Viktor: Persze, nem mindenki tud alkalmazkodni, de akkor sem mindenki begyöpösödött, rasszista, stb. Hogy lehet így megsérteni népeket? Pont ez a rasszizmus, kirekesztés amit a Spiegel csinál.
varirmag
"Aranyos" a baromarcú Spiegel firkász ,kelet európaiakat sérteget,miközben náluk erőszakolnak,szadiznak , aláznak meg tömegesen nőket !!!
A spigelfirkász egy idiota rasszista ( náci ?) !
varirmag
""a liberalizmus, a türelem és az egyenjogúság nyugati értékei""
ezt magyarázgassa a szilveszterkor megerőszakolt,megalázott, kirabolt nőknek !!!
interceptor
@varirmag: kedves barátom, a németeknél sem az ottaniak tapiznak, molesztálnak, ha nem a a tömegesen bevándorolt külföldiek, akik nem most nyáron barnultak le.
Német o. helyesen liberális, befogadó elveket vall és alkalmaz, de sajnos ezt nem mindenki érdemli meg, vagy ki, azok közül akiket beengedtek.
Akik visszaélnek a jóindulattal, áldozatkészséggel, nos azoknak kifelé!
F_Viktor
@Január: Persze, hogy nem mindenki begyöpösödött, ahogyan te sem vagy az, én sem vagyok az :-)
Én nem veszem sértésnek a Spiegel cikkét, nagyon nagy türelemmel viselkedett 5 évig az EU Magyarországgal, de várható volt, a pohár egyszer betelik. Az ország jobban járt volna ha ez előbb történik meg.
Még egy családban is kirekesztik azt aki az asztalra piszkít, nem tartja be a családi normákat. Ők a fekete bárányok.
kutyahűség
Ez pontosan így is van. Példálózhatott volna a nácik helyett bármelyik múltbéli zsarnok törvénykezéseivel, de tény, hogy időben jobban be lehet határolni egy hitleri zsarnokságot, mint pl. III. Richárd vagy Véres Mária idejét.
egyvandor
Azért örültem volna, ha erre már legalább négy évvel ezelőtt rá jöttek volna, (pl Gorbán soros Eu-s elnöksége alatt) ha pedig tudták, nem kellett volna egy pár néppárti szavazatért teret engedni ennek a politikai szélkakasnak, suttyó pávatáncosnak. Volt ez már besúgó, kisztitkár, rendszerellenző, lázadó, liberális, européer, demokrata, antikeresztény, oroszellenes, jobboldali, vallásos mikor milyen, muszlin szimpatizáns,Európa ellenes, hőskeresztény oroszbarát, muszlim ellenes.
... és a rendszer működik, sajnos ki tudja meddig, hiszen rengeteg az kedvezményezett mindenkin felül álló tolvaj aki mindig hajlandó felszínen tartani ezt a suttyó szélhámost.
kkalman
A Spiegel nem írt semmi olyant, amit mi nem tudtunk volna már évekkel ezelőtt. 2010 óta igazítják a törvényeket az igényekhez. Ha ez csak most tűnt fel a németeknek, akkor elmondható róluk, hogy vakok. Vagy csakúgy tettek, hátha változik valami.
Desischado
Legalább végre kimondják, hogy miféle parazita orbán! De mikor fog már végre megbukni? A Néppárt miért nem rúgja már ki?
fekete
Spigel sajze'k! Hogy hiba volt az eu Keleti bovitese. Most mar hiba volt,mert mar ti mos
lek fritcek,mar kiraboltatok a keletieket. Vissza a keriteseket,es kiseperni ezekett a moslek
nemeteket.El arasztottak europat a muszlemokkal,de fulladjanak bele,megerdemlik ezek a
sajzek,
Lepényleső
...és megfoghatatlan,mint a kígyó,hiszen az ő családjának akkor is pompás élete lesz,ha
az egész világ az ország ellen fordul. Az igazi kulcsember azonban nem ő,hanem a vezető.
Logogrif
@fekete:: Teljesen fekete az elme!- Butaság és bozo !
Csizmás Kond
Még próbálnak nagyokat mondani teleszájjal de mát kezdett beléjük rekedni a makogás, hála a saját liberalizmusuknak.
bakegya
Hej vicctor!!!-imára magyarok,de az sincs kizárva, a lengyeleket is bedarálja,a horvátokat biztos,a román rokonyoktól mondjuk fél de,majd lefizeti azokat is úgy mint azt a szerbekkel teszi.
Strong
Persze, nekem pedig abból kezd elegem lenni, hogy az eu mondja meg, hogy ki a jó tagállam, és ki a rossz...

A liberalizmus és a demokratizmus szerintem pedig nem jó. - megemészti saját magát.
...lásd: most zabálja fel (persze liberális és demokratikus úton) a közelkelet Európát...

na erről ennyit...
F_Viktor
@Strong: Ha nem jó neked a "liberalizmus és a demokratizmus", akkor mire vágysz? Kádári diktatúrát sírod vissza?
wagabund
..."Lengyelország és Magyarország úton van afelé, hogy az egykori náci Németország mintájára"...

egykori?
varirmag
A Spiegel firkász vajon hány napig kussolt a szilveszter éjszakán a migráns hordák által megerőszakolt,megalázott,kirabolt nőkről.
Vagy a saját szarukkal nem tud foglalkozni ???
panellproli
@F_Viktor: Én szívesebben visszamennék a Kádári diktatúrába, mint senyvedni a jelenlegiben!
pucaros
@fekete: Fekete az a baj, hogy a feketénél nincs sötétebb. Hazánkat a hozzád hasonló hülyék és a mafiózó gazemberek tették tönkre. A Németeknek nincs szükségük ránk. Segítenek a pénzt elvesszük a bűnözők ellopják. A nép kezébe nincs vásárló erő. A szomszédom 80.000 Ft. keresett 10 éve kiment Angliába ugyan azt csinálta mint itthon, az első havi keresete 700.000 Ft. volt. A migránsok szörnyű kultur körből jöttek. Te nemjártál köztük, nem értheted. Itt több nőt erőszakoltak meg, csak a magyarsajtó eltitkolja.
F_Viktor
@panellproli: Megértelek, de én nem a jelenlegi diktatúráról beszéltem, hanem a nyugati civilizált demokráciáról, életszínvonalról.
F_Viktor
@pucaros: Írod:
"Itt több nőt erőszakoltak meg, csak a magyarsajtó eltitkolja."

+ a magyar nők, lányok a további megaláztatások, a nehéz bizonyítás miatt csak töredéke tesz feljelentést, kerül nyilvánosságra, s még kevesebb ügy kerül bírósági szakaszba.
+ Magyarországon rengeteg a fiatalkorú/gyerek ellenni szexuális bűncselekmény, amelynek szintén nagy része a családon belül marad.
Gyuri Géderről
@F_Viktor: Tisztelt Viktor!
Ha az 56 utáni Kádár rendszert diktatúrának nevezi, akkor, Önnek fogalma sincs arról mi az igazi diktatúra.
Peller Anikó
@Gyuri Géderről: proletárdiktatúra volt, de mivel nem létezett uralkodó osztály, így Magyarországon mindenki proletárnak számított. Az való igaz, hogy választani nem lehetett csak szavazni (rájuk), de egy picit mindig gondoltak a szegényebbekre is.

Most ez nincs így, feudális hűbéruradalmi rendszer kiépítése folyik széleskörű lakossági támogatással és persze agymosással. A kiválasztottak jobban élnek mint 20 éve, milliárdokkal tőkésíti fel őket a kormány(zó), cserébe nyíltan abszolút lojalitást, kussoló bólogatást vár el a marionett figuráktól. Ez egy demokráciának hazudott/álcázott diktatúra, de még nem az igazi.

Lesz ez még rosszabb.
F_Viktor
@Gyuri Géderről: Kedves Gyuri!
Kádár korszak nem csak a 80-as évek végét jelentette.
Voltak azok az 50-es évek is, amit most Orbán másol.
Mangu
@F_Viktor: Mikor születtél, hány évet éltél a Kádár rendszerben (ha éltél) hogy ilyen kijelentéseket mersz tenni? Nézz már utána, hogy mi a liberalizmus és a demokratizmus, mert nem az, amit ma ezen pártok szószólói szajkóznak, illetve művelnek (nem csak kis hazánkra gondolok elsősorban)..
pucaros
@F_Viktor: Drága barátom én 1966-tól 2013-ig jártam európát. Európa minden országában jártam. A németek a háború után Adenauer vezetésével az egész nagyipart eladták. "Építünk spórolunk és visszavesszük." Feltétel a gyárat üzemeltetni kell. Ma Európa legfejlettebb gazdasága. Nálunk mafiózók szélhámosok megszerezték és felszámolták a Magyar ipart, Megteremtették a nyomort. Bocsánatot kérek, nem neked válaszoltam. A válaszom VARIRMAG véleményére volt válasz, csak rosszul kattintottam.
Gyuri Géderről
@Peller Anikó: Tisztelt Anikó! Ön érti és érzi az "árnyalatnyi" különbségeket.
Gyuri Géderről
@F_Viktor: Tisztelt Viktor! Én születésemtől itt éllek ebben az országban.
Nem hagytam el nyugatra is csak mint turista, (természetesen a Kádár rendszer alatt) Önnel ellentétben.
A koromból adódóan 1964. - től itt Magyarországon építettem az országot vele együtt az Ön által jelzett elnyomó rendszert.
Ezzel szemben, ha jól értem, Ön 1966. - tól 2013. - ig nem tartózkodott, csak esetleg
látogatóként fatornyos kis hazámba. Honnan tudhatná, miként éltünk itt akkor.
Szeretném közölni Önnel, hogy magyarországi diktatúrába és annak építésébe Ön csak két éve vesz részt.
Maxipocak
@Peller Anikó: Teljesen egyetértek Veled! A gond csak az, hogy van usqve 1,5 millió honfitársunk, aki vagy fásultságból vagy ostobaságból ezt még mindig nem érti meg.
Gyuri Géderről
@F_Viktor: Kiegészítés az előbbi megjegyzésemhez:
Az a diktatúra amire Ön gondol, és összehasonlítja a 2010 utáni állapottal, az 1946. - tól 1956. - ig terjedő időszak volt. Azt Rákosi rendszer néven emlegetik
pucaros
@Mangu: és @F_Viktor én 56-ban 20 éves voltam. Rákosi Sztálin kiszolgálója volt azért küldte ide gazdája, hogy megteremtse a Sztálini fasizmust 150 ezer vöröskatonával a háta mögött. Minden tisztességet becsületet kiirtott. Maradt a szenny, ez a mai napig tart. 56-ban 300.000 vöröskatona tartózkodott hazánkban. 1965-ig Kádár bábú volt, kizárólag a szovjetek diktáltak. Ezután engedtek egy kis szabadságot Kádárnak. Diktatúra volt, de nem fasizmus mint most. A Náci Németországban elfogadhatóan éltek. A Náci Magyarországban nyomorgunk. Nekem az fáj, hogy Kádárról úgy beszélnek mint egy várúrról. Pedig Ő a centrális nagyhatalom szolgája volt. Lehetett volna kény úr, de szerette és szolgálta a népet. Egyközpontú, hatalmú, fasiszta rendszerben, nagyon sok terhet viselt, belerokkant.
Mangu
@pucaros: Bár nem neked írtam, de ezzel az egy mondatod kivételével - "Minden tisztességet becsületet kiirtott. Maradt a szenny, ez a mai napig tart." - a többivel egyetértek. Utólag csak tanulni lehet, megismételhetetlen események zajlottak előzményekkel és következményekkel.
Már csak egy kérdés, miért maradtál itthon? Szennynek, mint írtad (nem tudom, hogy mit értettél ez alatt) vagy építeni az országot, mint én, függetlenül attól, hogy milyen a rendszer, mert a hazaszeretett - hass, alkoss, gyarapíts - ma is igaz kell, hogy legyen mindenki számára. Lehetett is mit kártalanításban, privatizációban szétosztani és itt maradtunk meztelen seggel.
A politikusok és kiszolgálóik a hatalom örültjei, évszázadok óta szerte a világban - tisztelet egy-egy kivételnek, mely az összképen nem változtat.
@F_Viktor: Én meg Gyuri véleményével értek egyet (21:22) azzal a kiegészítéssel, hogy a kibicnek semmi sem drága. Vastag a bőr a képén, hogy ennyi évi távollét után osztja az észt olyan dolgokban, amiről fogalma sincs. Főleg olyan vonatkozásban, amik nem összehasonlíthatók!
F_Viktor
@Mangu: Írod:
"Vastag a bőr a képén, hogy ennyi évi távollét után osztja az észt olyan dolgokban, amiről fogalma sincs."

Gyuri valószínűleg @pucaros: fórumtársunkra gondolt, ugyanis ő írta: "Drága barátom én 1966-tól 2013-ig jártam európát." Igaz nem derül ki, hogy Európa összes országában járt volna, lehet, hogy ő is csak az országot építette akkoriban (is).
bra048
Felcsúti "helyi érdekű" törvénykezés, nagyon kevesek érdekét szolgálja, bár az ideológiát
megteremtették hozzá...
F_Viktor
@fekete: Csak a Századvég, csak a közmédia, csak a NG...?
kukac50
Orbán törvénykezéseit a saját lopásuk érdekében változtatja naponta, már törvényesen lopnak hazudnak.
Jobb lenne ha a 80 -90 es évek törvényei maradtak volna és azt rendesen tartanák be.
Peller Anikó
@kukac: rogán vigyorogva bele a pofámba: a törvényeket be kell tartani..
Mangu
@pucaros: Hülyeséget beszélsz. Már Hitler alatt az ipar felét felvásárolták az amik, ipari bombázási tilalmi körzetek voltak kijelölve - apám, ki katona volt kint, eleget mesélt róla dühöngve, mikor hazatérve látta a itthoni pusztítást. Majd jött a Marshall segély. Tovább nem folytatom. Könnyű más farkán előre jutni. Tudod, hogy ki fizetett rajtunk kívül még háborús elégtételt (jobbra is meg balra is) és meddig?
Vastag a bőr a képeden, hogy ennyi évi távollét után osztod az észt olyan dolgokban, amiről fogalmad sincs, mivel nem voltál itthon. Vándorcigányként, kalandorként vagy hír-szerzőként jártál országról országra? Minek jöttél haza ennyi ésszel?
Strong
@F_Viktor: nem kell két szélsőségig eljutni...talán van középút...

de ami most van az euban az teljesen irreális...
pucaros
Mangu nekem nem az apám mesélt. Utazásaim során találkoztam kitelepített svábokkal és más menekültekkel. Magyar cégnél dolgoztam. Nem tudom apád hol járt ? Berlint és Drezdát oly szörnyen lerombolták, hogy az össz Magyar rombolás ennek egyötöde sem volt. Drezda kétmilliós város, egyetlen ép épület nem maradt. Én a tapasztalataimat és a véleményemet adom közre. Egy gyönyörű könyvet százan elolvasnak és mindenkinek más élményt ad. Bármiről a véleményünk nem azonos, azért nem sértegessük egymást.
varirmag
Gyakran és magabiztosan osztják az észt a külföldön élők,akik legfeljebb hírből
( vagy a kéthetes nyaralásból ) tudják hogy mi történik itt.
És gyakori az is hogy míg dolgozni és adót fizetni tudnak , külföldön élnek ,aztán ha megöregedtek vagy betegek lesznek ,visszaeszi a fene őket hogy az itt élők
és dolgozók kontójára gyógyíttasák magukat.
evacica
Sajnos ez így igaz. Ez kell ennek a szerencsétlen magyar népnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.