A költségvetési tartalékból egymilliárdot ad a kormány a Miniszterelnökség várbeli új helyének kidekorálására. Az Emminek ebből a pénzből új műtárgyakat kell vennie Orbán irodáiba.

Egymilliárd forintot különített el a kormány a Miniszterelnökség új székhelyén, „a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésre” – írja a Magyar Közlöny alapján a Napi.hu.

Egyilliárdért dekorálják ki Orbán új irodáit a Várban

A budai várba költöző Miniszterelnökség új székhelye ugyanis a Karmelita kolostor lenne, az átépítéséhez egy korábbi bejelentés szerint 2016-ban 8 milliárd 219 millió, 2017-ben pedig 5 milliárd 749 millió forintot különítenek el a határozat szerint a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében. Az épület műtárgyakkal való méltó berendezésére a kormány a költségvetés tartalékából most további egymilliárd forintot különített el.

A forrást mint a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium az Emmi kapja. A kormányhatározat arra is utasítja Balog Zoltán minisztert, hogy a minisztérium szakértői vizsgálják meg a műkincsek esetében az állami elővásárlási jog bevezetésnek lehetőségét, vagyis a leendő műkincseket a piacról szeretné megvásárolni a kormány.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Dekorálás??? Ki segit a viktor szopkint kidekorálni???,Mondjuk FA testápolóval!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsipapa
Nagyon időszerű lenne egy hosszabb Grazi terápia . Mondjuk harminc éves ...
Eriksson
Szerintem nem rossz ötlet. A budai vár szépen rendbe lesz hozva, mindannyiunk büszkeségére, megelégedésére. A következő kormánynak az itteni műemlékvédelemmel már nem is kell foglalkoznia.
Mobil123
Javaslok egy új műtárgyat és örökös lesz: Tegyék forró aranyba orbánt azt amikor kihűlt oda lehet állítani a szoba közepére :-D
nyanya001
Ja kérem, ha az a bizonyos felkerül polcra...
namihami
Valahol csak el kell sózni a rokonok, barátok által lomizott cuccokat.
Vajon ide miért nem lehet a múzeumokból, INGYEN átszállítható műtárgyakat elhozni? Ugye, nem az a gond, hogy ott már nincs elég, hiszen a haverok azokat már széthordták?
Esetleg úgy is olcsóbbá lehetne tenni az akciót, ha néhány, jelenleg külföldiek tulajdonában lévő cuccot "állami védettség" aláhelyeznének.
namihami
Bocs: aláhelyeznének helyett alá helyeznének
Butautáló
Már a látszat sem számít! De a magyar nem megy az utcára! Megérdemli a sorsát!
Dr. Felipe
Gondolom a papír nehezék is aranyból lesz mint janukovics elvtársnak, csak az ukránok még időben elkergették.

Na hol az a lámpavas?
RonaGyuri
Javaslom, hogy a dolgot bízzák Kerényire! =))
dr. prédikátor
Dekorálás??? Ki segit a viktor szopkint kidekorálni???,Mondjuk FA testápolóval!!!
Toby
Sopronkőhida nem kerülne nekünk ennyibe més a beszari majrés főgenyót is őriznék, hogy ne majrézzon !
Mobil123
@dr. prédikátor: Fenyő vagy akác illatúval??
1magyar
Szarják a kínt miközben a nép nyomorog.Pazarolnak.
papa.49
Én vállalom a kidekorálását a hazugovicsnak garantálom senki még a szülőanyja se ismer rá soha többé)))))))))))))
Dr. Felipe
Puritán, plebejus kurmányzás mi elvtársak?

Épp pár napja mondta a g..i hogy a tanárok bérkövetelése jogos csak most az ország teljesítőképessége nem teszi lehetővé a béremelést.
Aztán tessék, mégis van egy milliárd a g..ire, hogy kidekorálják a szaros putriját a várban. Remélem egy jó nagy tükröt is tesznek bele, hogy szembe köphesse magát a g..i.
mariaberta
A kórházak meg úgy néznek ki mint az istálló. Egyszer neki kellene ezekbe befeküdni, nem budai várba költözni. Remélem egyszer erre is sor kerül.
Desischado
@papa.49: Papa, ha kell segítség, rögtön jövök!

Ezek dőzsölnek, a nép java része meg nyomorog! De tényleg hülye a magyar, hogy tűri! De meddig még?!
Vizual
Borítékolom, hogy ha a FIDESZ nyer a következő választáson, Orbán lezárja a Várat és beköltözik a családdal és a koronával együtt.
nezelodo
Na itt lesz komoly szerepe a nemlétező szürke eminenciásnak, tanácsadónak, (félek persze, hogy letartóztatják, mint anno a Demszkyét), hogy megvédje a műkincs "dekorációkat", nem csak a levélnehezéktől, hanem tőlünk a tulajdonosoktól, az államtól is.
feleselek
Én szivesen kidekorálnám neki... Vácon az egyik dunára néző cellát!
perfekt
Ez nem hír.A Vérmezőn,lerakta az első követ a nemlétező közt. elnöke-a házelnök és O.V.jelenlétében,a vezír piramisának építéséhez. amelyben egy focipálya--és egy kiránduló vonat is lesz, Felcsútia végállomásig--de igény esetén hosszabbítható!
feleselek
@perfekt: A vonalhosszabbitás ellenkezés esetén, kétszeresére növelhető...
dr. prédikátor
@Mobil123: tegnap 18.44 re: Én inkább az akác illatot részesíteném előnybe , az jó kemény anyag!
micfild
@Vizual: ezt már most boritékolhatod, a következő választás a fideSS nyeri,,,,szinte teljesen biztos.. és nem 2/3al hanem 3/4el,,megvan már hozzá az erdélyi , vajdasági, felvidéki és kárpátaljai magyarok szavazata ami segiti ebben és megvan hozzá kb százszezer lefizetett mutyibarát... valamint további 1millió birka...-- mivel ellenzék nem létezik ezért megint nem megy el a többség szavazni... max aki még elmegy az szavaz a jobbikra... de egy jobbik- fideSS koalació sem éppen alternativa,
kukac50
Nem kell Neki a várba költözni! Nagy fára fognak menni ott egyenruhába ráérősen tölthetik az idejüket.
Van Nekik hol lakni ne költözzenek a Nép pénzén!
Népszavazást kell kiírni, ki akarja és ki nem a várba költözést.
Mobil123
@dr. prédikátor: Akkor Te akác illattal én tű leveles illattal segítek be.
Vizual
@micfild: Tudod talán nem fest igy a dolog. Erdélyben is kavartak, a felvidéken és csak azt nem tudom, hol. Várjuk meg a végét mert elindult valami. De tény könnyű úgy élni, hogy az állam fizeti minden hobbinkat. És ehhez az adófizetők mint birkák "aszisztálnak". De talán ahogy mondani szokta a "Tanú" a nemzetközi helyzet fokozódik, lassan nem lesz érdekes, hogy van-e ellenzék vagy nincs. Mert pénz sem lesz és Putyin sem. Ez a helyzet mindegyiket lerántja. Asztán megint jöhetnek a partizánok...( meglátjuk, én optimista vagyok. )
evacica
Szégyen és gyalázat, az oktatásra, az egészségügyre meg egy csomó másra nincs pénz, mert egy uborka fára felkapaszkodott valaki nem bír magával! Urizál a mi pénzünkön, neki nem jó ahol a többi miniszterelnök dolgozott, neki a várba kell menni, várom mikor kapja a fejére a koronát, hogy király lehessen!
panellproli
Az összes hajléktalant és a munkanélkülieket mind oda kéne ültetni a bejárat elé, hogy szembesüljön azzal, mire kellene fordítani azt a pénzt.
papa.49
@evacica: Rendben ,,koronázzuk meg,, csak előbb jól fel kell melegíteni a koronát, néhány száz fokra)))))))))))))
mariaberta
@Desischado: Ha eddig nem tudtad volna,HÜYESÉG ELLEN NINCSORVOSSÁG
papa.49
@Desischado: Ez jó kérdés, sajna nem tudom, de azt tudom mindig az első tétova lépés a legnehezebb, ha ezen már túl leszünk felgyorsul a buktájuk!!! Bár már ott tartanánk hogy menekül a siserahad!!!
picike
nagyon helyes a várat ki kell dekorálni ! fénykép Magyarországról és szép legyen ám !!!Megyek megnézni én is majd egyszer ha élek még addig
Borsodi
Attól,hogy a várba költözik nem lesz király hiába hiszi magáról.Ha a szart felteszik a befőtt közé a polcra az sem lesz befőtt csak marad szar.Neki és bandájának be kellene költözni a stadionjába.
Desischado
@papa.49: Én is ezért imádkozom minden nap!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.