A VS.hu ma elkezdi nyilvánosságra hozni a Miniszterelnökségtől kiperelt Századvég-aktákat. Ezek azok az elemzések, amelyekért a kormány 2012 és 2014 között 4,1 milliárd forintnyi közpénzt csorgatott ki a haveri cégnek.

Csakhogy, és itt jön a történet eddigi legocsmányabb része, ami mindent elmond arról, hogyan vélekedik a kormány az elszámoltathatóságról:

– A több mint 77 ezer oldalnyi kiadott irat háromnegyede nem is tartozik a tárgyhoz. A 21 gigabájtnyira felduzzasztott adathalmaznak csak a negyede – alig 18 ezer oldal – a valódi elemzés.

– A dokumentumokat az átadás előtt átkonvertálták, hogy se másolni, se keresni ne lehessen bennük, és így már azt sem lehet tudni, hogy mikor keletkeztek és ki írta az anyagokat.

– Az ábrákat és a betűméretet felnagyították, a dokumetumokat Word formátumból pdf-be tették át, így lett az eredetileg ígért 30 ezerből 78 ezer oldal.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kisstílű, bosszúálló FÉRGEK!!! De nekik nincs rejtegetnivalójuk, ugye???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Kisstílű, bosszúálló FÉRGEK!!! De nekik nincs rejtegetnivalójuk, ugye???
rapier
Teljesen jogos, hogy PDF-ben adták ki. Nehogy már valaki átírjon benne valamit és aztán azzal cikkezgessen! Meg is köszönhetnék, hogy több információt kaptak, mint kértek!
Clavigo
Cc@rháziak...A lóvé is ""hasonló módon lett "átkonvertálva " ??? Közpénzből,,priváttá ??? :) :) :) nemzeti görény paraziták...
Főlökött
@Aki Én: Ez az egész, csak hangulatkeltés. Van olyan program, én is használtam, mellyel a pdf-ből ki lehet emelni bármit, még a teljes anyagot is. Így át - vissza lehet tenni doc - xdoc-ba, vagy esetleg bmp-jpg-be. Bármit lehet módosítani is, de az ugye, már nem eggyezik meg, a kiadott dokumentumok tartalmával.
nevemnick
Ha valakinek az lenne a szándéka, hogy ,,meghamisítsa" (? minek, hiszen már átesett rajta?) egy egyszerű programmal a PDF állományt bármikor átkonvertálhatja ,,kezelhetővé". :)
desert
@rapier: Ugye azt te is tudod hogy pdf és pdf közt is van különbség. Ha ezek a tetvek nem szövegalapú pdf-eket csináltak a szöveges állományokból az nettó rosszindulat... mosdathatod őket bármennyire.
Remélem lesz annyi eszük, hogy ráengedjenek szövegfelismerőt, jó eséllyel kereshetővé válik a végeredmény.
rapier
@desert: Egy karakterfelismerő program át tudja szöveggé konvertálni, de az már naplózott lesz és nem lehet hamisításhoz használni. Ha tényleg csak keresni akarnak benne, szöveggé konvertálják és használhatják, de esetünkben a felháborodásból az is kitűnik, egyéb céljaik is lehettek az anyaggal!
leszúrt rittberger
@rapier: Én szoktam iratot lefotózni, amit pdf-be konvertál a telefon és úgy küldöm. Na abban hogyan keresel? Hogy konvertálod szöveggé? Sehogy.
pbalage
@rapier: csak az nem mindegy, hogy például Főkábel, vagy Fókabél a felismert szó.
Marha okos vagy, komám.
rapier
@leszúrt rittberger: Esetünkben nem tudjuk, hogy az eredeti szöveget konvertálták PDF-be, vagy elősször lefotózták, majd úgy tették át PDF-be. Egyébként azért írtam karakterfelismerő programmról, mert az a képet is képes szöveggé alakítani, ha betűk vannak benne!
Apró kis informatikai ismeret, nyugodtan nézz utánna!
Hellcat
Az hogy pdf ben adták ki még oka...de hogy direkt szar formátumba konvertálták és renegteg sallangot tettek mellé, hogy még nehezebben átnézhető legyen...na ez tisztán köcsögség...nyilván minden rendben van az üggyel ha ilyen aljasságokhoz folyamodtak.
desert
@rapier: Mi lesz naplózott? Akármikor megcsinálok neked "napló" nélkül kép alapú pdf-ből egy word doksit, amit aztán szerkeszteni lehet, csak éppenséggel ha jó "zajos" az alapanyag (márpedig ebből az aljas gennyekből kinézem, hogy minél trágyább nimőségben adják oda) akkor jó pár munkaórát igénybe vesz. Nem, kérem itt a minél nagyobb szopatás volt a cél, jellemzően fityesz mentalitás.
Egyébiránt mivel az eredeti változat lézerjaniéknál maradt, bármikor lobogtathatnák a zemberek orra előtt, ha a VS.hu valamit módosítana benne. Ennyi.
rapier
@pbalage: Egy percig sem állítottam, hogy a karakterfelismerő tökéletes, de a szöveg átkonvertálható és csak össze kell vetni az eredetivel és javítani, ahol értelmetlen.
Ne adj isten, akár két féle karaterfelismerővel is lehet konvertálni azok pedig jórészt egymást is javítják!
rapier
@desert: Szívatni akarták a kormányt, hát dolgozzanak meg érte. Átnéznek mindent aztán felkiáltanak, hogy bakker, ez alapján nem tudjuk megfogni őket!
Lázár részéről meg is tudom érteni, mert annyit mocskolta őket a sajtó! Ők is tudnak visszalőni, de ilyenkor meg épp az agresszorok háborodnak fel!
Hellcat
Nem értem miért vitatkoztok ezzel az agyhalott fidesznyikkel...
leszúrt rittberger
@rapier: Jó, konvertálj át 77.000 oldalt, és javítgasd... Életszerű.
Maradjunk annyiban, hogy piti gennyláda, aki így akarja nehezíteni a lopás kiderítését...
pbalage
@rapier: na én pont így basztam ki a főnökömmel egyszer, amikor túl sok volt a cégnél a telefonszámla. Mondta, hogy adjam oda a részletes híváslistát. SQL szerveren volt a cucc, azt csinálhattam volna vele, amit akarok.
Hazudni nem akartam, úgyhogy történési sorrendben kinyomtattam a legócskább mátrixnyomtatóval a cuccot.
Vagy 600 oldal lett a havi lista.
Három napig rajzolgatta egy papírra a csóka, hogy melyik számra hány hívás volt meg hány percig.
Én akkor voltam geci, te meg most, mert biztosan imádod a cigány gazdaállatodat.
desert
@rapier: Na... informatikailag kifújt a tudásod, most maradt a saját értékrended szerinti szerecsenmosdatás... Gondolom az nem zavar, hogy a kúrmány évek óta tömi sok más féreg mellett a gnómékat a Te pénzedből is puszira. Ha ez Neked rendben van, lelked rajta, de az én (és ahogy látom az itt levő többség hasonló véleményen van) pénzemet kikérem magamnak, hogy ilyesmire szórják el. És igen, van aki számon meri kérni a nagy, lila, érinthetetlen miniszter elvtársakon.
rapier
@leszúrt rittberger: Ha naponta vádolnának meg lopással mindenféle bizonyíték nélkül, te nagylelkűen segítenéd a vádaskodókat?
rapier
@pbalage: Mint említettem, a liberális sajtó előszeretettel vádaskodik mindenféle bizonyíték nélkül. Ha nem is elegáns húzás, de megértem.
A főnököd miért nem excell táblába kérte az adatokat?
rapier
@desert: Kérjétek számon, civilkedjetek, tegyetek feljelentést, indítsatok eljárást. Jogotok van hozzá! Ezért vagyunk jogállam! Ja, hogy mikor meg kéne dolgozni vele akkor az nem tetszik?
Üljetek össze, hiszen írtad, olyan sokan vagytok és keressetek bizonyítékot. Sok sikert kívánok!
pbalage
@rapier: aki lop, az nehezít / hazudik. Sima pszichológia. Ezt vágod?
Vagy számodra ez csak akkor érvényes, ha nem az orbánviktor csinálja?
És az sem meglepő egyáltalán, ha mindenki csak a lopást tételezi fel az úgynevezett "kétharmados nemzeti" kormányodról, amikor még egy őszinte szót se tudtak soha kiejteni a segglukká operált szájukon keresztül.
human
A kormányzati arogancia reklámarca Lázár János.
pbalage
@rapier: a főnököm azt se tudta felfogni, hogy mi az excel tábla. Még az egeret függőlegesen emelte meg, ha felfelé kellett a monitoron haladni.
Mindegy, ezt kihasználtam és megspóroltam magamnak kábé 500 ezer forintot.
Csajoztam a telefonon, annyi volt a történet.
Tudás híján rövid úton feladta az öreg.
rapier
@pbalage: Nem mondom, hogy mindenben osztom Orbán véleményét, mert tudnak ők is hülyeséget kitalálni! Az viszont taszít, hogy minden nap harsog a sajtó Orbán lopásairól, de sehol semmi. Kicsit érettebben, felnőtt módjára és ésszel kellene ezzel foglalkozni, mert így csak nevetségesekké válnak a sikoltozók!
rapier
@pbalage: :-))))))))) Tetszett nagyon! Nálunk az informatikusok meccset néztek egy tv tuner kártya segítségével, amit a főnökükkel engedélyeztettek, mert azt sem tudta mi az. Mikor rajtakapta meccs nézésen őket, kikapcsolták a tv-t és megnyitottak egy focis felvételt, hogy ők felvételről csak a videókártyát tesztelték.
pbalage
@rapier: gondolom az az illető is beszopta.
rapier
@pbalage: Naná! És a főnök közölte velük (jogász volt), hogy elkezdi az informatikát tanulni. A főinformatikus mosolyogva jegyezte meg, hogy húsz év előnye van. Mikor elmesélte, könnyezve nevettem!
pbalage
@rapier: az, hogy miért nincs bizonyíték, arra ez pont kiváló példa.
Az alkotmánytól (ja, az már alaptörvény) kezdve a sajtón keresztül a bíróságokig meghekkelt mindent a csávó.
A miért ép ésszel felfogva nyilvánvaló.
Ha buknak, (azt baromira nem merik megcsinálni, mert még a választási rendszert is csavargatják), akkor minden végig lesz játszva.
Egyszerű nem lesz, az biztos, de hogy mutyi van, az is biztos.
Például az is tök jó szerinted, hogy a dohányáruforgalmazást átjátszották a Lézerjankónak?
Ja, az fideszes, azt szereted, neki mehet...
rapier
@pbalage: Magam meg vagyok győződve arról, hogy egyes esetekben a centralizáció igen is jó dolog! Amit elbaltáztak, az a KLIK és ez a dohány is! A kormányhivatalok is igen nyögve működnek és úgy tekergetik a törvényeket, hogy már követni is művészet. Az egyablakos ügyintézés is egy baromság, mert ki a fene ért minden ügyhöz? Szóval van abban igazság, hogy tudnak ők tévedni! Ehhez a boltzárhoz is minek ragaszkodtak? Azért, hogy égjenek? A migráns kérdést viszonz mintaszerűen kezelték, innen is a népszerűségük változatlansága!
pbalage
@rapier: az biztos, hogy én a számítógépet már csak 20.000 forintért vagyok hajlandó bekapcsolni is.
Letojom. 3 millió darab számlát nyomtatok évente, aztán éheznem kell miatta, ha meg nem nyomtatom, akkor bebaszott a rezsicsökkentés, mert pont ezek az ökörségek mennek át rajtam.
De már útban vagyok külföld felé, aztán meg lehet szopikálni azt is a köcserákokoknak.
Olyan fideszes alakokat tesznek a hőszolgáltatók élére is, akik három méterrel a föld fölött járnak, azt hiszik, hogy fidesz van. Hát egy lófaszt van fidesz, belekarcolok ezt-azt a programba, aztán omlik az egész.
Zsigerből utálom a fajtájukat, úgyhogy nehéz lesz meggyőznöd az ellenkezőjéről, hogy például okosak.
Volt például az a csóka, amelyik a QR kódot odarakatta a csekkre.
Nem a posta találta ki, ecsém facsiga, hanem az a fideszes sutyerák.
Szopott vele az egész ország, de neki a tranzakciós díj kellett, ami az iCsekken átmegy.
Na ilyen a kormányunk és nemzeti cigányunk meg a haverjai.
pbalage
@rapier: a klikről ne is beszéljél, mert a klik áfacsalt papírra nyomatja a tankönyveket.
csak azért tudom, mert én is kaptam belőle egyszer.
De kevesellem az összeget.
rapier
@pbalage: Legyen szerencséd külföldön! Ha beszélsz nyelvet és érted a szakmád, minden út nyitva áll előtted. Én is kimennék, ha húsz évvel fiatalabb lennék, de már öreg vagyok! Tudom, hogy sok sutyerák is van a Fideszben, nem is értem, miért nem válogatják meg a haverjaikat?
pbalage
@rapier: túlzottan mélyek már az összefonódások, ennyire gáz helyzetet még nem tapasztaltam.
Nem mer szólni senki senkinek, mert hátha véletlenül olyan alakba rúgna bele akibe nem akar, vagy nem mer.
Jogos az elképzelésem, hogy mi folyhat azokon a dolgokon kívül, amiről nem is tudok.
Ócska egy rendszer ez.
És ráadásul drága is.
És te is megfizeted az árát.
Húzni kell, mert nemsokára nagyon csúnya világ lesz.
(de ez csak egy jótanács)
zöldszem
@rapier: 2010-ben azzal kezdték, hogy az összes olyan szervezetet kinyírták, vagy fideszessé tették, amelyik bármilyen disznóság ellen felléphetne.
Hova mész ellenük?
Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lép fel a hordával szemben?
rapier
@pbalage: Látok néhány hibát, de inkább ők, mint Gyurcsány!
volvós
@pbalage: 11:27

Csodálom a türelmed, az energiádat, hogy egy idióta fidesz trollra
fecséreled az idödet !!! Annyi normális kommentelö van itt, miért
kell Neked ilyen mély szintre lemenj ??? Barátilag !
pbalage
@rapier: a jogállam csak egy bugyuta elképzelés szerintem, mert az nem létezik a mai rendszerben. Ha akarnak, öt perc alatt kicsinálnak. Nem kedves emberek ám ezek,
és csak akkor mosolyognak a szemedbe, amikor más is látja.
pbalage
@volvós: Nyugi, megérti, van neki annyi esze. Nem sajnálom rá az időt.
Kivéve persze ha vérmaffiózó, mert akkor megnézhetem magam.
rapier
@pbalage: Volt már erről szó, hiszen olyan törvényt hoznak, amilyet akarnak! Megtehetik, mert többségben vannak. Majd ha a választók úgy gondolják, hogy nem szabad ennyi hatalmat koncentrálni egy kézbe, nem szavaznak rájuk annyian! Ez viszont a Jobbik erősödésével fog járni!
rapier
@pbalage: Nem vagyok maffiózó, csak egy idősebb családapa!
pbalage
@rapier: egy óriási resetet kell nyomni az egész országon, de olyan se lesz.
Szerinted hagyják? Nézd meg mit csináltak 2014-ben.
Valóban ügyes politikus az orbán,
de abban nem vagyok egyáltalán biztos, hogy mindez az ország érdekét szolgálja.
Csak mert látom, hogy mit szolgál.
Az egyik csóka a múlt héten még egy szakadt suzukival járkált (10 éve, jelzem) nemrég meg egy fekete 5-ös BMW-ből figyelt be.

Na oké. Biztos sokat spórolt és összegyűjtötte rá a lóvét 10 év alatt.
Ha nem tudnám hogy mi megy, biztosan ezt gondolnám.
rapier
@pbalage: A szavazófülkébe nem mennek az ember után. Ha tényleg annyi elégedetlen ember van, akkor kevesebb szavazatuk lesz! Ismerve az erőviszonyokat, szerintem 2018-ban is nyerni fognak. Persze, ha Tóbiáséknak lesz még pár ilyen húzásuk, akkor nagyot tudnának magukon lendíteni, de nézd meg. Évek alatt ez az egy jó lépésük volt!
Ami a pénzt illeti, csak annyit mondok: Tocsik Márta. Egyik napról a másikra!
Toby
Nem mondok újat: mocskos büdös görények, tetves patkányok !
pbalage
@rapier: és ennek az egésznek a haszonélvezőiről nem is beszéltem.
autókereskedők, ingatlanbetyárok. Azok is megszedték magukat szépen, de az egy másik módszer az elesett vagy romba döntött emberek kisemmizése céljából.
Azt is tudom hogy megy.
Nem vagyok fideszes, az látszik. Az MSZP se volt a szívem virágszála, de az olyan röhejes kis csalásocskák voltak, amit ehhez képest műveltek.
Ez már félelmetes, és nem tudok már rajta röhögni sem.
Na ennyit erről.
nezelodo
Suttyó politikusok (kormány), suttyó módszere. A támogatóik meg ezektől várják a sorsuk jobbra fordítását! Általánossá vált a vakság az országban!
bakegya
Még hogy jogállam...cigány útra ment a falat...D
rapier
@pbalage: Sok mindenben egyetértek veled és egy kis presztizsveszteség, lehet jó hatással lesz rájuk!
Mangu
Ez az eredménye egy jogilag rosszul megfogalmazott keresetnek. Mikor veszik már észre, hogy maximálisan kihasználnak minden hibát, melyet az ellenzékük, kutakodók elkövetnek és ők meg lemosnak minden ellenállást, ellenvéleményt hatalmi arroganciával.
sgyuri2003
Az ABYY FineReader-t ajánlom az újságírók figyelmébe. Minden nem szöveges állományt képes karakteresre konvertálni.
Egy jó scripttel egy éjszaka leküzdhető ez az akadály.
Az egy másik kérdés, hogy egy számítógépen megjeleníthető állomány amiben nem lehet szövegesen keresni, megfelel-e a bírósági döntésnek mely szerint az anyagot digitális formában kell kiadni.
Egy ilyen alattomos sunyi köcsögség csak egy habony formátumú csibésznek juthat az eszébe. Nem véletlen, hogy nem visel tisztséget, mert felszabadulás után ezekért a gazemberségekért nem lesz felelősségre vonható. Ellenben aki az ötletet végrehajtotta az kemény következményekre számíthat.
Nemzetrontó csaló gecik!
nemkati
@rapier: Az felmerült benned, hogy az újságíróknak azért nem tetszik, hogy pdf-ben kapták a dokumentumokat, mert így nem tudják meghamisítani (ugyan mi értelme lenne ennek???). De az nem, hogy azért kellett perelni az egyébként közérdekű, kötelezően nyilvános, és eddig eltitkolt aktákat, mert valami nagy disznóság van bennük? És hogy esetleg azért változott meg a dokumentumok formátuma, mert éppen a Miniszterelnökség változtatott bennük ezt-azt? Mit kapsz tőlük, hogy véded a titkolózást, vagy hogy feltétel nélkül, vakon bízol bennük?
rapier
@nemkati: A bíróság döntött, hogy ki kell adni az adatokat! Ez világos. Most megkapták, olvasgassanak! Most már én is kíváncsi vagyok az eredményre. Mit fognak szólni, ha nem találnak benne semmit, amivel a kormányra támadhatnának. Bocsánatot biztos nem kérnek!
nezelodo
@nemkati: Gondolom a kolléga védelemre érdemesnek találja azt a "tudományos anyagot", amit oldalanként potom ötvenezerért pötyögtettek be a gépbe a századvégnél a suttyó megrendelőiknek, hogy igazolják, munkáért ömlik hozzájuk az adóforintjaink milliárdja.
Cicamama55
Netán ebben a nagy munkában bénították le múltkor a Parlament internetét?
human
@Mirabilis: És a dokumentumok keletkezésének idejét sem lehet meghatározni. De nem is ezen bukik a történet. Maga a tartalom ami példásan mutatja, hogy az elmúlt hónapokban gőzerővel ment az adatgyártás.

"Szokott ön termelői piacra járni? Ha igen, és annak hangulatával teljes mértékben elégedett, akkor ön a legnagyobb valószínűséggel MSZP-szavazó, ám ha inkább elégedetlen, akkor jó eséllyel LMP-s vagy kereszténydemokrata érzületű."

"Az irreleváns kérdések felesleges összepárosítása miatt a kutatás összesen tizenegyezer oldalas lett, a megrendelő pedig megtudhatta például, hogy azoknak az 52 százaléka, akik a lábukat be nem teszik sportlétesítménybe, a legsürgetőbben a polgármesteri hivatalokat korszerűsítenék, míg az alkalmanként meccsre járók 53 százaléka szerint inkább a minisztériumokat kellene. "
human
"- Csaknem háromévnyi pereskedés után a VS újságírója februárban megkapta azokat az elemzéseket, amelyeket a Századvég készített a kormánynak 2012–2014 között 4,1 milliárd forintért.
- Több mint 77 ezer oldalnyi iratot kaptunk és dolgoztunk fel az elmúlt hetekben, ezek háromnegyede azonban olyan közvélemény-kutatási nyersanyag, amelynek szakértők szerint az iratok közt nem is lenne keresnivalója. A 21 gigabájtnyi adathalmaznak így csak a negyede – alig 18 ezer oldal – a valódi elemzés.
- A dokumentumokat átadás előtt átkonvertálták, hogy se másolni, se keresni ne lehessen bennük, és az átalakítás miatt azt sem lehet lekövetni, hogy az anyagok mikor keletkeztek.
Jogi fenyegetéssel is próbálták megakadályozni, hogy feldolgozzuk és közöljük a tanulmányokban foglaltakat."
vs.hu/kozelet/osszes/ezert-fizetett-a-kormany-negymilliardot-szazadveg-aktak-i-0411#!s6
Desischado
z is jelzi az arroganciájukat, de még inkább azt, hogy valami bűzlik Dániában, ahogy Hamlet mondaná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.