Az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért száll síkra, és a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mivel "az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja" – szögezte le Kövér László, az Országgyűlés elnöke abban az interjúban, amelyet csütörtökön közölt a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilap.

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor

a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média – fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető "halálos fenyegetésnek", és a szemünk láttára alakuló "új totalitarizmusnak" nevezve ezt a jelenséget.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte az oktatás szerepét az értékközpontú társadalom megőrzésében. "Nem véletlen, hogy a legélesebb magyarországi vita jelenleg éppen az oktatás formájáról zajlik" – jegyezte meg.

Nemzedéklázadásként értelmezte a Jobbik növekvő támogatottságát a fiatalok körében, ugyanakkor aláhúzta, hogy a rendszerváltás utáni magyar kormányok közül "semelyik sem tett annyit a fiatalokért, az ő fejlődési esélyeikért és a méltó életük lehetőségéért", mint a jelenlegi kabinet.

Arra az ellenvetésre reagálva, hogy nem minden fiatal magyar értene egyet ezzel a véleménnyel, Kövér elmondta: "az értékelések különféle lennének, de ez a demokrácia lényege". Rámutatott

a magyar fiataloknak az uniós viszonylatban alacsony munkanélküliségére, valamint a közép-európai viszonylatban alacsonynak minősíthető magyar kivándorlási tendenciára.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Draba
Életében egyszer mondott igazat ez a vöröskatona nagypapával,komcsi elődökkel rendelkező véglény:
"Kommunista kutyából,nem lesz demokratikus szalonna."
Belőle sem lett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
na meg a házelnök igencsak alacsony igazmondó képességére
human
Mikor az ősember még nem értette a tüzet, nem tudta használna, akkor még félt tőle és az ellenségének gondolta. Na kövér valahol ott az őskorban ragadt le.
A másik eshetőség, hogy a lakosság gondlatvilágát valami felé terelni akarják. Ha arra amerre én gondolom, akkor itt egy második Ukrajna lesz.
Főlökött
Vastagbajusz inkább az 'asterix and obelix' szintjét képviselve, mint 'főméltóság' oda is való lenne, nem kevés közpénzből dotálva, általunk fizetve ! Viccesek a ténykedései és a megnyilvánulásai, mint magánember és mint pártvezéri szinten is, tehát az a kategória lenne számomra. Kényszeredett állapotában, ezt sikerült kinyögnie - kierölködnie magából.
Toby
Naná, hogy az egyik nagy ellenség a zinternet és közvetve a szólásszabadság !
A nácik sem tűrték, a komenyisták sem szerették és kim jong un elvtárs sem szereti !
nyanya001
Ezt az orbitális hazugságot ha a kutya bevenné, megveszne tőle !
Draba
Életében egyszer mondott igazat ez a vöröskatona nagypapával,komcsi elődökkel rendelkező véglény:
"Kommunista kutyából,nem lesz demokratikus szalonna."
Belőle sem lett.
jav
Ez hülle?
Vagy csak annak látszik?
Bár azt mondják néha a látszat csal.
Hát szerintem,ennél nem csal.
A látszat se.
ecolawyer
@RonaGyuri: Régi yiddish vitapartner: KÖVÉR akkor is igazat mond, ha az kurvára kínos másoknak: DURVÁN mond igazat!
Cicamama55
A végzős fiatalok zöme nem akar Magyarországon maradni, legyen az szakmunkás, főiskolát, ill. egyetemet végzett. Nem látnak hazánkban perspektívát a megélhetésre, szakmai előrehaladásra, család alapításra. Ebből következik hogy nincsenek betöltve megfelelő szakemberekkel az állások, lassan odaérünk, hogy 8 általánost/?!/ végzett közmunkások fognak a kórházakban, s más intézményekben is dolgozni, mert nincs elég szakember! Eddig a "vizet gereblyézték" sok helyen, de lehet, hogy az egészségügy és a szociális ágazat is két kézzel fog értük lassan kapadozni, akkora a munkaerő hiány. A nagyfokú kivándorlást kellene első sorban lefékezni, mert -már így is -elöregszik a társadalom, s eljutunk oda, hogy a 40-50 évet dolgozott emberek, akiktől folyamatosan levontak mindent:adót, eü.járadékot és nyugdíj járulékot fogják fizetni a munkanélküliek, munkakerülők, megélhetési nagycsaládosok ellátását is! Ideje lenne, ha a fejüket is használnák a Parlamentben!
felnőttem kissé
ejha, uj hittéritőnk lesz?
csak az állampárti kitüzővel mi lesz? akkor lesz itt ateizmus is.
kakaósbögre
asszem itt az ideje hogy belegondoljunk:ha ez a lény a Parlament elnöke akkor milyen lehet a többi?
mariaberta
Nem is érdemes foglalkozni ezzel a pasival, ezek a volt ifjú törtetők egytől egyig megbomlottak. A baj, hogy ránk telepedtek. Remélem már nem sokáig, mert így is túl sokáig élvezték az életet.
nezelodo
Na ma jó napom van először az Endy röhögtetett meg, most meg ez a "keresztény", aki az ismerőseimmel 89-ben még az Internacionálét énekeltette. Hiába, akkor a szochazás ősöknek gazsulált.
világlátó
Az idézett mondat." Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna ".Amikor ezt hallom, mindig eszembe jut az Mszmp. híres oktatási intézménye a magunk közt csak foximaxinak neveztünk. Voltak ott elkötelezett, meggyőződéses oktatók, akik nem voltak kommunisták.Élték az életüket, az Mszmp -hez tartoztak, eszükbe sem jutott, hogy lesz rendszerváltoztatás.Panellakók voltak, mint a többiek.Hitték amit tanítottak, hitték hogy a kapitalizmus politikai gazdaságtana pontosan ábrázolja az akjkor tőlünk még távol lévő kapitalizmust, illetve annak felső fokát az imperializmust. Hitték a tudományos szocializmus elvi és gyakorlati téziseit, sőt még a filozófia érdekességeivel is foglalkoztak, különösen Jean Paul Sartre egzisztencializmusa tettszett a hallgatóságnak. Ha visszagondolok a résztvevőkre, megnézem őket ma, meghallgatom a nagy erőfeszítéssel előadott helyzetelemzésüket, mindig azt a következtetést tudom levonni, hogy akkor sem értették a szocializmust, most sem értik a hazai kapitalizmust.A napi történések alapján ítélkeznek ügyek, események és politikai személyiségekről. Azaz felületesen, átgondolatlanul, rácsimpaszkodva a médiákra, el - és befogadva hol Orbán, hol Gyurcsány, hol Lázár, hol a Kövér dumáját.Sem nem voltak kommunisták, sem nem váltak demokratákká, nem lettek liberálisok, / mert azokról most csak csúnyákat mondanak /, csapongó , a napi indulataik által befolyásolt emberekként élik az életüket, leginkább a saját és a családtagjaik napi munkahelyi stabilitása határozza mmeg gondolkodásukat. Kommunistázni tehát felesleges és sértő. Persze sérteni akarnak. Kádár talán kommunista volt, de Marosán kommunistább. Acél nem volt kommunista, mert ő okosabb, távolabbra látó volt. Ahogy Lukács György. Ő semvolt kommunista. Azok, akik a város széli ipari lakónegyedekben , vagya falu szélén az izgágasága miatt még napszámos sem lehetett, no azokból lettek a korabeli első úgynevezett kommunisták. Nem is volt könnyű őket akkoriban felemelni és a többiek elé állítani
Mézike
@kakaósbögre: Asszem ni is gondoljunk bele... :-)
világlátó
A régi rend urai, az egyházak megvetése kísérte minden lépésüket,. Az elfogadottság hiánya, az érezhető ellenszenv juttatta őket az ÁVH.-hoz, a túlkapásokhoz, Hortobágy, Kistarcsa, Recsk és más munkatáborokhoz. A hatalom és a mélységes butaság találkozása mindig ide vezetett, a jövőben is így lesz.A régi rend mindig erősebb volt, mert évszázados tapasztalatokkal, a kiátkozással, a keresztvíz megtagadásával, de sok rafinált megszégyenítő és megalázó cselekedettel mindig hanyattlökte a magát ateistának nevező, de valójában a lelke mélyén kétkedő pártfunkcionáriust.Emlékszem arra a pártmunkásra, aki Marizellben intézte a templomi esküvőjét feleségével, akivel már 30 éve együtt élt és nevelte gyerekeiket.
Sokan éltek így, kár tagadni. Az ősi félelem az istenhit ott lapult a lelkekben. Nem arról van szó, hogy mind a kereszténység elkötelezett, hitünket rendszeresen megvalló emberek életét éltük volna inkább, hanem arról, hogy sem ezt, sem a másik hitünket nem tudtuk feladni illetve teljes erőnkkel felvállalni.Voltak akik egyszerüen tudomást sem vettek a szocialista Magyar Népköztársaság vezető erejéről az Mszmp.-ről, míg voltak sokan, akik a vallásos magyar hívő tömegeket nézték egy letűnt korszak még aktív csoportjának.Az isteni teremtő erőt ugyan hallották, de a saját kezük, tudásuk és a természet alkotóképességét vették objektívnek.Ez ma is így van és így lesz az idők végezetéig.A hívők és az ateisták közötti szellemi, lelki ellentmondás megfér egymással ezen a világon, de a politika elkötelezett gyakorlói , korábban a kereszténység képviselői, a pápák, bíborosok, püspökök és az egyszerű papok valamint a koronás uralkodók közötti kűzdelmet átvették az újkor politikusai, ahogy itthon is.A kűzdelem színtere a parlament, az eszköztár szinte végtelen. A néptömegek ugyanakkor alig változtak.Így aztán még mindig el lehet sütni ezt az ostobaságot, kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna !Kövér Lászlóból sem lesz demokratikus szalonna.
világlátó
Csak még annyit, hogy a magyar társadalmak 1848 óta szenvednek a saját vezetőitőlTessék végignézni kik voltak kormányon, mit tettek, mit mulasztottak megtenni. Két világháborúba vitték az országot.Aztán azt tették velünk a nagyhatalmak, amit akartak, jaj a legyőzöttnek.
Teherán, Jalta, Potsdam meghatározta a helyünket. 56 .-ban becsaptak minket, megint a nagyhatalmak. Volt egy kis lélegzetvételi szünet, végre embernek érezhette magát a magyar nép, persze mindig akadt sértett, megbántott emberek csoportja is, aztán vége lett az " átkos szocializmusnak is " mehettünk Bécsbe cukrászdát nyitni.Aztán nem nyitottunk , még Pesten sem.A kárpótlási jegyekkel kimutatta mindenki a foga fehérjét, feltárult az önző, fukar, irigy, kapzsi ősmagyar lelkület. Elkendőztük a vörös bárók meghurcolásával, a szerencsétlen és tehetetlen tsz, pártitkárok viselt dolgainak túllicitálásával, miközben a földkiosztó bizottsági tagok kezét nyalták sokan.Nézzétek végig az elmúlt 26 évet. Mit tettünk, hová jutottunk.
Mivé lett ez a szép kis ország. Van több mint húsz hungarikumunk és van négy olyan szegény régiónk amilyen nincs több csak még tizenhat az Európai unióban.Ha nem kapnánk az EU.-tól ennyi pénzt, már nem is léteznénk itt Európában.Ki a felelős,? Mi valamennyien. Hát ki más? Pedig, eddig még úgy ahogy tanították a népünket " nem középiskolás fokon " De mi lesz holnap? A választott kormányunk megvonja a Tb. járulékot a tüntető pedagógusoktól? a választóktól? Azoktól akiknek a kezén átmegy a fiatalság 6 évestől a 18 évesig? Hát nem értitek? Lehet, nem mindegyik a professzora a saját tantárgyának, de mi pofoztuk a főiskolára a közepes, vagy alig jobb érettségi eredményével. Tisztelet a sok tehetséges és jó vagy kiváló képességű pedagógusoknak, a kivételeknek. Miért is tüntetnek? ha megkérdezzük az utca emberét, azonnal rávágja, a magasabb fizetésért.A kedves szülő leköpte a pedagógust a tiltakozás napján.Miféle magyar állampolgár az ilyen?De főleg miféle szülő az ilyen.
Szókrakész
És ha itt mindenki tudná, hogy igaza van!!!
Csak sajna ez egy "liberális" oldal, így minden amit a másik oldal mond, zsigerből fikázni kell.
Igaz?!?!?!
kakaósbögre
@Szókrakész: egyszerű,otromba baromságot nem zsigerből.rutinból.
Nil
Ki a fene írja ezeknek a beszédeit?
Hogy tud a tükörbe nézni?
Szókrakész
@Nil: A beszédének melyik részével nem értesz egyet.
Emelj ki sorokat!
ecolawyer
@Draba: Olyan sok bolsi nem lehetett néki, mert csak 1945-től volt LEGÁLIS: addig keményen büntették! Ld.: Rosenfeld Matatjahu 16 éves fegyháza - s akkor is csak a 48-as zászlókért cserébe mehetett Moszkvába... De Laca bepótol minden hiányt!
Fradigege
Baja van a nemzetközi nagytőkével. Féltékeny rá. Világ életében közpénzből élt. Politikus. Nem érti a politikai burkon kívüli világot. Elveszne. A mutyit pedig nem igen tudják eltitkolni a nagytőke és a média előtt. Ez igen nagy szívás számukra. Ezért mondja ezeket.
Nil
@Szókrakész: az alacsony munkanélküliséget közmunkakényszerrel elérni nem dicsőség.
no aztán kíváncsi lennék egy keresztényi cselekedetére is - talán gyónni szokott és elhiszi hogy ez elég a bűnbocsánathoz - aztán folytathatja a magyar nép kiirtását.
És ha nem szereti a totalitarizmust akkor miért gyakorolja? Miért ellenőrzi a netet?
Az hogy papíron nem vagyonos nem jelenti azt hogy tényleg nem az-ügyesen eldugta - ennyi
Desischado
Gyalázat, hogy ez a tahó bunkó ott ül a Parlamentben! mást sem csinál, csak kapitális hülyeségeket beszél, és hazudik orrba szájba!
Toby
Egyre világosabb, hogy a "büdös gyökér" nem a rothadó növényt jelenti, hanem a durung bajszú illiberális fedőneve !
Kutyuska
Kövér félti a demokráciát. Ez az évszázad legjobb vicce.
Azt a fajta kereszténységet félti, amit pl.Harrach Péter képvisel? Azt mondja az öreg ájtatos a több százezer éhező gyerekre, hogy azért nem reggeliznek, mert ez az életformájuk.
Gusztustalan, álszent, szemét duma, amit köteles Laci lenyomott.
világlátó
@Szókrakész: Ugye nem a világlátóra gondolsz ilyenkor? Mert én így születtem, így fogok kimúlni ebből a világból. Liberálisként. Örülnék ha tájékoztatnád ezt a megveszekedett liberális oldalt arról milyen a másik oldal? Csak hogy lássuk és ne fikázzuk alaptalanul, igaztalanul.
Valaha , amíg volt, a 67 -es évektől a megszünéséig az mszmp tagja voltam, mert elfogadtam 19 évesen azt, amit tanítottak, amit láttam magam körül.Az idő előrehaladtával, ahogy az ismereteim, tapasztalataim szaporodtak, úgy vált láthatóvá a " hátsó udvar " Ott is emberek voltak, ahogy ma is emberek tartoznak ki ide, ki oda.Az értékrendekről beszélnek, a keresztény, konzervatív családokról, ahol a nő az anya, férfi az apa.. Ezen nincs min vitatkozni. A liberalizmus nem azonos az emberi devianciák, erkölcsileg a mai napig elítélt torz emberi kapcsolatok , a parttalan szabadosság és a felelőtlen, mások életét, biztonságát veszélyeztető magatartásformák támogatásával. Ki is kérném magamnak, ha ezt rám, mint ezt támogatóra sütnék.
A kereszténységről azoknak lehet " papolni " akik keveset tudnak arról.Ahogy a szocializmus ideológiájáról is.Gyakori lózung a " kommunizmus idején " A magukat politikussá kinevezők többsége vagy nem tudja , vagy szándékosan rádob még egy lapáttal a szocializmusgyalázásra. Sajnálatos ez a tudatlanság, még sajnálatosabb hogy ilyen emberek, érdekcsoportok osztják meg a magyar társadalmat. Az meg kifejezetten borzasztó, hogy ezek, az önmagukat menedzselő percemberek döntenek emberekről, fiatalokról és öregekről, embermilliók sorsáról ezzel az elcsépelt és hazug propaganda dumával.
Minden bajunk forrása a tudatlanság ott fent és itt lent. A kultúra hiánya, ami megint csak a tudatlanságunkból fakad. Csak hogy ebbe egy ország simán tönkre is mehet. Mi pedig éppen azon az úton menetelünk.Kövér László és társai vezetésével, a kdnp ájtatos támogatásával.
Hogy mit mond erre Erdő Péter bíboros érsek? Most nyilatkozott Rómában.
eszegfu
@Szókrakész: Nem "zsigerből" mondom, hogy nincs igaza pl. abban: "középeurópai viszonylatban alacsonynak minősithető magyar kivándorlási tendencia". Egyrészt a tendencia alacsony megitélése nekem azt mutatja, hogy egyre csak csökken a kivándorlás. Ezzel szemben a KSH szerint, amig pl. 2006-ban 26.661 fő ment el, addig 2014. év eleji megállapitása "egyre több a magyar kivándorló"...ami ekkor 330 ezer fő volt.
Ehhez még az is hozzátartozik, hogy az Eurosat felmérése szerint az összes európai ország be- és kivándorlásának aránya kb. u.az, vagyis 3,4 millió bevándorló és 2,8 millió a kivándorló, itt nincs emelkedés, stagnálás van...tehát szerintem a magyarok kivándorlása ezen belül bizony a számok alapján nem "csökkenő tendencia". Nem gondolom, hogy ezekkel én "fikázok" bárkit is... ő inkább saját magával teszi ezt...legalábbis az én szememben...
kukac50
Mit lehet várni egy ilyen buta disznópásztortól?
bakegya
@kukac50: ez egy egész fidess szómakazal tetejéről rutinból önti az okosságait a saját fejéből,még a vezírrel is csakkk ARATÁSKOR ÉS KÉT FEJÉS KÖZT EGYEZTET!
evacica
Nem kell Kövéren meglepődni, ő is egy klinikai eset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.