A Figyelő névtelen forrásokra hivatkozva azt írta, a miniszterelnöknek és környezetének "nagyon nem tetszik" hogy a jegybanki alapítványokhoz botrányos ügyek kötődnek – olvasható a HVG-n.

A Figyelő forrása szerint mindenesetre Orbánék szerint aktívan kellett volna kommunikálni a a tényleg jó kezdeményezéseket, például a külföldi egyetemeken tanulók támogatását. Orbánékat a lap szerint azt bántja, hogy hiába van ott a lehetőség, hogy a rendszert erősítse a jegybank a pozitív kezdeményezésekkel, de mégis a pénzköltések eltussolásáról szólnak a hírek. Emiatt állítólag rosszallását fejezte ki a miniszterelnök, Matolcsy pedig azt az üzenetet kapta, hogy álljanak bele a kommunikációba, domborítsák ki az alapítványok működésének jó oldalát, és "védjék meg magukat, ahogy tudják."

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Orbán ilyenkor már eltol magától minden kínos dolgot, mintha ott sem lett volna, amikor a pénzt osztották...

Ezért él túl mindent. Amikor lopni kell, az ő szava dönt a legutolsó fillérig, amikor meg borul a bili, még azt is letagadja, hogy ő lenne a miniszterelnök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Orbán ilyenkor már eltol magától minden kínos dolgot, mintha ott sem lett volna, amikor a pénzt osztották...

Ezért él túl mindent. Amikor lopni kell, az ő szava dönt a legutolsó fillérig, amikor meg borul a bili, még azt is letagadja, hogy ő lenne a miniszterelnök.
Toby
"Mosom kezeimet" és megtapogatta a hiányzó gerinc helyét!
RonaGyuri
" aktívan kellett volna kommunikálni a a tényleg jó kezdeményezéseket" na de ha nem voltak? =))
Kutyuska
Orbánt nem az bántja, hogy loptak Matolcsyék, hanem az, hogy nem tudták kellőképpen kommunikatívan kidomborítani, hogy milyen jó is az, hogy loptak.
Elképesztő.
Pár napja még mindenben támogatta Matolcsyt és azt kívánta, hogy folytassa amit eddig csinált, most meg védjék meg magukat, ahogy tudják.
Ilyen sunyi alakot ritkán látni, mint Orbán.
Aki Én
domborítsák ki az alapítványok működésének jó oldalát ???
De hát a tolvaj hiába mondja, hogy ő egyébként egy precíz szobafestő. Hiába domborítja előnyeit, a közvéleményt a lopások érintik és háborítják fel.
Kutyuska
Úgy látszik Orbánt sem elégítette ki Matolcsy parlamenti szereplése. Csak háromszor mondta a Bárándy által feltett kérdésre válasz helyett, hogy "blöff". A fél-ázsiai fidesz hívők fél-ázsiai miniszterelnöke nincs elragadtatva, ha rajta kívül más is mellébeszél a válaszadás helyett.
human
Az ilyen-olyan támogatások fedősztorik ahhoz, hogy közben kifizesse Matolcsy a rokonoknak.
Hellcat
Hogy is mondta anno? Eltolcsy a legalkamasbb? Ezért nevei ki? Ne tessék ez alól a felelősség alól is kibújni.
bra048
Nagyon jó Orbán atyuska helyzete. a két fő közgazdásza között megosztotta a feladatokat.
Varga miniszter úr hozhatja a szokott sablont, míg Tolcsyka az unortodox mókamester.
Most egyértelműen a Varga Úr felé billen a mérleg, mert ő igazán nem csinál semmi szokatlant,így nem is kell őt megvédenie. (Pedig egyértelmű, hogy a kétfejű országos gazdaságpolitikát a főnök találhatta ki, legalább is tudnia kellett róla, hogy mik a tervei a
piros pöttyös barátjának (jobb kezének). Maga az egész gondolat teljesen szokatlan, mert
sehol nem hallhatunk olyan országos gazdaságpolitikáról, melyért két személy felel.
Mobil123
@Horizont: " Lövessen a nép közé?" - Pontosan ! Hiszen nem véletlen vettek egy csomó lőszert .
human
@bra048: Kétlem, hogy Varga bármit is csinálna a posztján. Nekem egyszerű csicskának tűnik.
justhpeter
Közönséges parasztvakítás ami történik. Úgy tűnne a "ladikusoknak", hogy Orbán nem tud semmiről. Most már csak ember hiányzik, aki ezt a sok maszlagot beveszi.
WF
Olvastam egy svéd EU képviselőről, aki közpénzből vett magának 1 (azaz egy) toblerone csokit. Ebből akkora botrány lett, hogy az illetőnek le kellett mondania. Mit mondak? Van még hová fejlődni szeretett hazánknak (ezen a területen).
wpym
A fickónak, karcol, sőt, egyenesen horzsol a tekintete!
nemkati
@Fradigege: Én is adok egy jó nagy pofont, lécci add oda g..inek, mondd, hogy én küldtem!
Fradigege
@Horizont: Akasztás a padlás lesöprés után. Nem aprózzuk el a dolgot.
Desischado
@Fradigege: Inkább Nyanya ötletét kell megvalósítani! orbán g...nek az a baja, hogy áder koma nem írt alá, és így ugrott a lehetőség, hogy suttyomban lophassanak! ez a baja!
És nem tudott róla?! Röhög a májam, vigyorog a vakbelem, kuncog a vesém! Dehogyis nem tudott, neki is leadták a sápot, az biztos! Hátsó bejáratú szajha legyek valamelyik Thaiföldi bordélyban, ha nem tudott mindent! Most próbál a mocskos férge kimosakodni, de ilyenkor mindig ezt csinálja! Emlékezzetek Paksra, azt sem szavazta meg, pedig tőle eredt az egész!
Én nem verném meg, hanem segélyen vagy közmunkabéren tartanám, és kényszermunkán a börtönben életfogytiglan, persze a teljes vagyonelkobzás után!
Fradigege
@nemkati: Nyugalom. Amikor a radiátorhoz kötözöm a fejét. Akkor. Bármit megtehetsz vele.
karma1
@Fradigege: Remelem, a regi jo ontottvas radiatorrol beszelsz, mert a lakotelepi lemezbol keszult xart sem er...:o))) Megyek segiteni Neked meg a Nemkatinak...:o))))
Fradigege
@karma1: Nyugi! Egy 2 tonnás követ is rácsatolok. Aztán csobban a Dunában. Kereshetik majd a birkái, mint mi Attila sírját!
panellproli
Sajnos senki sem látja jól a főgenyó szerepét. Pont hogy nem mosakszik, hanem arra uszítja a fő strómannját, hogy tanulja már meg tőle hogy hogyan kell eladni a legnagyobb mocskosságot is úgy ,hogy mindenki beszopja hogy milyen jól kezelik a mi pénzünket.
sgyuri2003
Megint egy bábszínház a húgyagyú híveknek. Hiába vergődsz viktátor, az MNB mutyi törvény a te határozott akaratod ellenére nem jöhetett volna létre. Benne vagy vastagon. + öt év. szigorított.
világlátó
Az egész hazai politika úgy rossz ahogy van. Lehet, kiállni és elmondani a szándékot az ország népének nem megvalósítható. Ezért volt a levelezés azaz a nemzeti konzultáció.A nyílt viták minden szinten, sem, de a levélben üzengetés sem hozott eredményt, mert a néhány százezer válaszlevél, amit elsősorban a fideszrajongók küldtek vissza, azért mégsem elég alap ahhoz, hogy egy új? Magyarországot kreáljon Orbán Viktor. Már pedig most ezt teszi. Mi pedig csak nézzük és semmit nem teszünk. Miután O.V. mindenhez, azaz semmihez sem ért, kiszolgáltatottja néhány túlbuzgó alattvalójának, így a MNB.elnökének, aki azt ígérhette O.V.-nak, ő majd megvalósítja az álmát.Matolcsy mellé felsorakoztak még néhányan, így a humán miniszter, vagy Lázár, és még jó néhányan. Látszik hogy amúgy mindegyik tudja már mivé lesz, ha O.V. előre lép egyet. Már most is úgy viselkednek, mintha O.V. már nem is lenne. Igaz, ő a pont a mondat végén, de az alany és az állítmány már régóta Lázár kezében van.Szegény Vargha Mihály meg csak gyártja a nagy hazugság nevű költségvetést, amitről maga is tudja, hogy erős kritika tárgya és úgy is változtatni kell .Az EXIMHÁZ példája is jól mutatja a " Brüsszelben úgy sem veszik észre " próbálkozást. Ez nem az első, nem is az utolsó.Ami az igazán érdekes a számomra az Lánczi viselkedése. A Corvinus rektora összehúzott szemmel figyeli a MNB.alapítvány illiberális közgazdászképző létrehozásának igyekezetét. Mintha tudná, abból semmi nem lesz. Ne is legyen. A közgazdászaink tanítsák meg a fiatalokat a közgazdaságtudomány minden fortélyára, járjanak a földön, legyenek méltó partnerei a világ közgazdászainak, irányítsák a gazdasági élet minden területét, a pénzügy politikát, az ország adottságainak jobb kihasználására találják ki a hazai stratégiát és taktikát, Ne lebegjenek a semmiben b@sznádfürdő kies völgyeiben, ahol O.V.- t megszállta a szentlélek. Szerintem Lánczi mindezt látja, csak várja azt a pillanatot, amikor mint az egyetemek egyeteme rektora rendet tehet.
világlátó
Mert ugye valamennyien tudátok itt is, hogy ez a hazai politika minden, csak nem normalitás.Nem is értem, honnan van ez a rengeteg pénz, amit beterveztek mindenre,
Ha csak a vizes VB. -t nézzük. A tervszámok már most a másfáélstzeresére ugrottak, pedig még hol a vége.Olvasom a 3.-s metro kiváltó buszokról a híreket, ma a Lánchíd és a Blaha L. tér felújításáról a hírt.Biztosan én vagyok az elmaradott, de miért nem lehet lépésről lépésre haladni? Biztosan csak ebben az évben és csak ezekre kaptunk pénzt Európától.
Az iskolák. Tegnap végigszenvedtem Palkovics úr ral készült interjút az E. Beszédben. Távol áll tőlem emberi dolgait kritizálni, de szörnyű volt. Az érvei és az állításai mind arról tanuskodtak, nincs mese, az iskolákban azt tanítják majd és úgy, ahogy ezt O:V:és Balogh miniszter elhatározták. Eötvös József forog a sírjában.Néhány generáció után ez az ország már nem az lesz, ahová születtünk, mert valaki Szent István nyomdokaiba akar lépni.Nem fog menni.
Biztos vagyok abban, hogy van ma itthon annyi szellemi kapacitás, amiből kialakulhatna egy okos, szép ország képe, ahol jó élni, ahol az emberek biztonságban alapíthatnak családot, ahol a szülő, az iskola közös elképzelése érvényesül a gyermekek oktatása, nevelése terén, és még sorolhatnám.
Ehelyett mit látunk és tapasztalunk? Nem jó ez így. Legalább próbáljuk meg megszólítani a csendben háttérbe szorúlt szellemi intézményeinket, a tudományos akadémia intézményeit, az értelmiség legjobb képviselőit, írjanak, mit gondolnak a máról és a holnapról.Vázolják fel az ország lehetőségeit, geopolitikai szempontból, az EU. gazdaságában való részvételről, a széles néptömegek mindennapi perspektívájáról, a termelésben való részvételük feltételeiről,
a kultúrális életben való részvételükről, anyagi és szellemi fejlődésükről, jövőképükről, közelebbi és távolabbi biztonságukról. De legalább készítsenek egy forrás listát, mikor mit találunk ezekről.
szmeagol
@nemkati
@Desischado, és mindenki!
Nem kell finomkodni, van neki "tisztességes" neve!
"geci"! :-)
kukac50
Bazd meg Matolcsi Orbán parancsát teljesítetted eddig, most meg szarba hagy mert szorul a hurok a nyakad körül.
Jozefina
Meg kéne itatni vele egy karton Red-bullt, felzavarni az MNB tetejére, oszt kipróbálni, hogy tud-e repülni!!?? Mókás lenne!!??
jolibaba
Legalább olyan lendülettel vizsgálják ki ennek a "jobb- vagy bal kéznek" az ügyeit, mint amennyi időt és energiát fektettek Gyurcsány Sukoró -és persze meg sem valósult ügyébe.
De persze ha róluk van szó, akkor nem történik semmi.
bakegya
@leszúrt rittberger: szegény kuszaszem,most a vörössegfoltját MAGÁNYOSAN NYALOGATHATJA...nagyvezír nem fogja megvédeni???-istenkém micsoda cigánytempó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.