Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amely négy év után kerülhet végre bevezetésre, de lehet, hogy mindenkinek le kell belőle vizsgáznia. 

Egyszerűbbek és letisztultabbak lesznek az új KRESZ-szabályok, az átfogó módosítások befejezése csaknem négy éve húzódik már – írja hétfői számában a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy például olyan "kiegészítő előírások" hullhatnak ki a KRESZ-ből, mint a "gépkocsik hatósági elszállításának feltételei" és az ehhez hasonló, a gépjárművezetés szempontjából periférikus előírások, mivel ezeket a jövőben az önkormányzati szabályozás rögzítheti.

A lap információi szerint az autópályán gyorsabban hajthatnak majd a teherautók, a 80-as sebességkorlátozást 90-re emelik, az információs táblák kihelyezésénél pedig nagyobb szabadságot kapnak az önkormányzatok, és az új KRESZ életbe lépése előtt változhatnak egyes várakozási és megállási szabályok is.

Lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. Kozma Péter közlekedési jogász szerint a késlekedés oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek a szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből.

Az autósoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd, ha vezetni akarnak a jövőben is – hangsúlyozta a közlekedési jogász.

A rendőrség időközben reagált a hírre, és közleményben cáfolja a lap értesüléseit:

A Magyar Nemzet című polgári napilap 2016. július 18-án megjelent lapszáma 2. oldalán az „Új KRESZ – csigatempóban” című közlés, majd az azt átvevő számos médiatartalom-szolgáltató valótlanul híreszteli, hogy az ORFK szóvivője 2014-ben arról nyilatkozott, hogy a KRESZ esetleges módosítását tanfolyam végzéséhez és újabb vizsgához kötné a jogalkotó. Ilyen nyilatkozatot az ORFK szóvivője 2014-ben, 2014 előtt, és azóta sem tett.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@RonaGyuri: Szerintem hatályba fog lépni egy bizonyos dátumtól, és aki addigra nem vizsgázik le, az magára vessen. Amit ezek eltökélnek, azt véghezviszik bármi áron. Kell a pénz rohadtul.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Mindenkinek újra kell vizsgáznia az új KRESZ-ből?

na, azt megnézném...még szerencse, hogy a kérdező csak beszél össze-vissza...a röhögéstől nem tudom meginni a kávém sem..
...látom, amint próbálnak levélben elérni négymillió embert, közölve, hogy két hónap múlva kresz vizsga...
alsó hangon számolva hárommillió azonnal a kukába dobja a levelet...a maradék meg másnap, miután a család jót röhögött...-papa! vizsgázni kell kreszből!..-?...kreszbőőőől!...-abból már levizsgáztam ötvennégy évvel ezelőtt...mit akarnak még?...
papa.49
@wagabund: Eszement ötlet az biztos, viszont igen jó pénz bevételi forrás, 4 milliószor mondjuk 30 ezer forint!!!
nezelodo
Megmondta a vargamiska, az adóbevételeket taksálva, hogy egyszer mindenkinek elromlik a hűtőszekrénye. Na ez is abba a kategóriába tartozik, nevezetesen a határtalan kapzsiság vezérli őket, meg az eltapsolt pénzek pótlása.
namihami
@papa.49: És ezért tűnik igencsak valószínűnek. Kapcsolódik a többi világmegváltó ötletükhöz.
RonaGyuri
@wagabund: a dolog sokkal nagyobb baromság! Egy gyors és könnyen érthető kérdés: ki fogja levizsgáltatni a vezetőket???
RonaGyuri
Nyugi, ha addig nem lép hatályba, míg nem tudják levizsgáztatni az embereket, akkor sohasem lesz meg. Még felmenő rendszerben (hosszabításkor) sem lehetséges.
RonaGyuri
@papa.49: én kicsit kevésnek tartom a 30-at vő. a hosszabbítás költségeivel!
eszegfu
Én emlékszem jó néhány évvel ezelőtt, amikor a taxisok csak ugy dolgozhattak, ha valami "pénzügy" nevezetü tárgyból levizsgáztak...ez kb. akkor 100 eFt-ba került. Itt meg mintha csak KRESZ-ből kellene ujra vizsgázni, vezetésből nem...nem mintha ez vigasztalna bárkit is. Talán ezzel az is a cél, hogy az egyes közigazgatási szolgáltatásoknál eltörölt illeték bevétel hiányát pótolják...
Macskaszem
@RonaGyuri: Szerintem hatályba fog lépni egy bizonyos dátumtól, és aki addigra nem vizsgázik le, az magára vessen. Amit ezek eltökélnek, azt véghezviszik bármi áron. Kell a pénz rohadtul.
simmering73
Olyan egyszerűen használják már a kreszt a gyakorlatban, piroslámpa, jobbkéz szabály, záróvonal, index stb figyelmen kívűl hagyása (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), hogy ezt még tovább egyszerűsíteni bűn. Egyszer az életben legyen vér a puc@tokban és mondjátok ki: üres a kincstár, kell a lé ... de legalább a reformok működnek.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Mondják meg mennyi lóvé kell és hagyjanak békén .kb félmillió kilométert vezettem már balesetmentesen,macerálnak a vizsgáztatással macerálnak.Simán menne ,de az emberek idejét is elbasztatják.
perfekt
Ha olyan magas lennél, mint amilyen hülye vagy, ülve nyalhatnád a Holdat!
human
A rezsiharc miatt kétkedve fogadom ezt a vizsgázni kell dolgot a kormány részéről. Szerintem ezt is csak belengetik, hogy mindenki féljen a plusz költségektől és aztán nagy kegyesen lemondanak a kötelező vizsgáról, hogy érezze a nép itt is sikerült rezsit csökkenteni.
human
@human: Hasonló volt a netadó ötlete.
Sziszifusz
Rendben, legyen vizsga a Kresz módosításokból, de az legyen ingyenes.
Ja..., hogy úgy nem éri meg ?
Nil
VAlamelyik haver megkapja a vizsgáztatásra a jogot - nem kevés pénzt kell majd fizetni -és akinek nem jön össze, az így járt.
Eddig is előfordult hogy változott a KRESZ- és nem kellett belőle vizsgázni. A forgalom mégsem állt le.
RonaGyuri
@Macskaszem: Tudod van egy jó-néhány évtizedes gyakorlatom van ügyintézői rendszerek tervezésében, így nyugodtan állíthatom: már csak a vizsgára való jelentkezések kezelése sokszorosan meghaladják az elvi lehetőségeiket is! =))
szaboria1
Na megint egy pihent agyú találmánya. Még emlékszem mennyi gond volt abból amikor 1976-ban áttértünk az Európai átlagos KRESZ-re. Mire csak az ország összes vizsgabiztosát levizsgáztattuk az sem volt egy piskóta. Most meg több millió ember vizsgáztatása is évekbe tartana.
Jozefina
Nyilván Mészáros fog alapítani egy vállalkozást a vizsgáztatásokra és tömi orbán maffia zsebébe a lóvét!!!
wpym
Egyszerűen meg fogják oldani: akinek nem lesz (új) vizsgája, nem vezet. És, hogy ellenőrzik majd? Nos, kérem erre lesz jó a vizsgapapír vagy ehhez hasonló, nagyon nehezen hamisítható dokumentum, ami drága lesz, de legalább az autósok fizetik ezt is.
Akinek nincs ilyen dokumentuma, annál ugrik a forgalmi és a rendszám, majd közvetlenül a helyszínről autómentő szállítja kijelölt telephelyre, ahonnan a tárolási költség megfizetése és a korábban hiányzó dokumentum bemutatása után viheti a járművet rendszámmal, forgalmi engedéllyel együtt.

Egyébként, ha már lúd legyen kövér: egy durva pszichológiai vizsgálat is kellene és máris rengeteg vezetésre teljesen alkalmatlan, agresszív vezető is ki lenne szűrve.
sokanvagyunk
Ugyanolyan komolytalan próbálkozás, mint a semmi garanciát nem nyújtó eredetiségvizsgálat - ami viszont komoly benne, az a tesztelés újabb pénzlenyúlásra.
qxy
Ezzel az erővel,
Le lehetne váltani a kormányt mert amiért iskolába jártak, egy ország irányítása volt a kezükbe amiből elbuktak.
Kérem, akkor elöbb a kormányt eltávolítani és erre nincs pót vizsga. de lehet ujjra vizsgázni. . Mennyi a tandíj ??? az összes pénzed csezd meg.
felnőttem kissé
Egyszer már Hofi erre reagált, azóta is neki adok igazat.Csak ottfönt ezt nem értik meg azóta sem. Minek a magyaroknak uj kresz a régit sem ismerik.Sajnos ez naponta látszik a baleseti statisztikákon.Arra utalnák,hogy kijelölt gyalogos átkelő összes esete előzés kikerülés ugyanez 2 sávos úton járdameghosszabitás stb aki érti miről irok az tudja a veszélyeit gyalogátkelő előtt gyalogos vagy forgalmi okból ÁLLÓ jármű mellett megállás nélkűl elhaladni tilos. Mióta ??? és naponta előfordul? hát itt a régi nem tudása nem ismerése.A kerékpárosok meg Ó nekik utlevél sem kell hozzá pedig kerékárosoknak már az 1950-es években is kellett hozzá hatóságtól engedély ma csak két kerék aztán hawai didzsi napszemüveg ma már mobilozhat is fejhallgatózhat is aztán a zajló külvilágból meg semmit sem érzékel, ettől ha elgágolják a jogosítvánnyal rendelkezőt hurcolják évekig.Remélem erről is dönt az a sok okos ott fenn a hegyen.Na de majd 84 évesen már nem kívánok vezetni hátha szembe mennék én is...szegény jogsim 48 éves lassan korengedélyes nyugdijas 13 év gyakorlati oktatással tetézve 2 milla Km. a hátam mögött ,ami szép volt benne = a balesetmentesen. Eddig.
Rózsika Hatházi
Mit kell ezen felháborodni? A Nemzethyfejlesztésiminisztériumban is kétszer vizsgáztak, érettségiztek, diplomáztak matematikából. Az elsőn még a 2x2 4 volt, a másodikon már 5. Oszt jónapot! :)))
verőce21
Akkor a cigányok is vehetik újra a jogosítványokat? Szegény elnyomott kisebbségiek.
Boszi27
@qxy: Iskolába jártak? Egy csomó képviselőnek, államtitkárnak csak az önéletrajzában van diplomája, a valóságban nincs.Mindegy is. Akkor sem lennének más emberek! Majd akkor vizsgázok újra kreszből, ha ők megszerzik az önéletrajzukban szereplő diplomát, ill. akinek mégis van, az újra megcsinálja a szakdogáját és meg is védi azt az államvizsgán. Persze a tandíjat befizeti mind az x félévre.
varrólány
Ráérünk akkor idegeskedni ha igaz a hír , addig meg mindenki nyugodjon le! .))
Pálinkafőző Rézüst
egyszerűen,röviden: anyátokkal szórakozzatok, és fejjétek, beteges tolvajok...
Pálinkafőző Rézüst
Noezt ide rossz helyre írtam: Kiváltjuk az osztrák jogsit, és coki a neobolsik nyújtogatott markába...
Strong
..persze - de az új kresz betartatásához a rendőröknek is újra kell járni a zsaruképzőt...sőt! jött a hír: feltaláltak egy új gyógyszert, de ahhoz újra kell doktorálniuk az orvosoknak, hogy adhassák...persze...
Veleda
Mindenki nyugodjon le, nem lesz vizsga.! Ez csak egy süketelés, .
kamazuka
Értem.
a rendőrség cáfolta a hírt!
Miért?
Mert a hazai utakat más európai országok gépjárművezetői is használják.Ha akkor nekik is kellene vizsgázniuk az igen kellemetlen nemzetközi víszhangot,netán bonyodalmak sokaságát vonzaná be.
1magyar
Miért kellene már újravizsgázni? Ha kevesebb ismeretre van szükség a réginél azt semmi nem indokolja, hogy az eddigi tudást elfelejteni legyen vizsga.
micfild
@eszegfu: A mindenki az mindenki.. érted?? mindenki...!!! nem azok akinek jogsija van, hanem mindenki... 0 évestől a 100évesig mindenkinek vizsgája kell legyen kreszből.
akinek nincs, az nem mehet ki egyedül az utcára csak olyannal akinek vizsgája van kreszből. az okiratot mindenkinek magánál kell hordania és minimum évente meg kell ismételni a vizsgát.
a vizsgadij 100ezer forint..
ha megállit a rend őre az utcán és nincs nálad az okirat. a büntetés 100ezer forint. - ha nem vizsgáztál le a büntetés 100ezer forint... -vagy leülöd.
miután ezt sikeresen bevezeti a fideSS- természetesen a biztonságos közlekedés- jelszava mellett... a nép - nem! a zemberek érdekében jöhet egy új vizsga...
A biztonságos vásárlás érdekében mindenkinek vizsgáznia kell pénzügyi alapismerekből. Ha nincs ilyen vizsgád akkor nem mehetsz be a boltba. Minden boltajtóban ott fog állni egy nemzeti pénzismereti ismereket ellenőrző tag. ennek iq-ja alacsonyabb kell legyen mint a közterületeseké... direkt igy irják ki majd az álláshirdetést.. és akinek 30 feletti iqa van azt nem alkalmazzák erre a posztra.
Várom a többi ötletet mert az elmeroggyant fidesznyikek zsebébe még több lovét kell belenyomni és ez igy még elég gyér...
CHEWBACCA
Kell a zsé%! Ennyi! Majd ha ezt is bakajálta a nép, akkor előjönnek hogy nyelvvizsgázz újra + védd meg a diplomád...
qxy
Egyszer egy zárt bulin ahol ezek voltak jelen, meg kérdeztem. Mit is jelent a szó hogy miniszter? ki tudja? Nem igazán szóltak hogy én tudom..én tudom.Ezen a pályán az a lényeg mint az átkosba a rokonom mondta aki igen csak magas helyen volt.-
Kukszikám. gyere itt leszel mellettem, megyünk egyik üzemből a másikba, iszunkeszünk kurvázunk, este meg haza megyünk. Kurva jó nem kell semmit csinálni és dől a pénz mint tehénből a szar. Hogy mi ennek a munkának a neve? " Kapcsolatok megerősítése bővítése az ország érdekében." Na ezért van az hogy nem is kell iskola csak nyalni kell vagy egy rokon aki előre rugdossa a segged .Természetesen nem mentem bele. Engem ne szidjon senki az utcán hogy ,.- Figyu, ott megy az a szemét aki stb stb.Nekem jobban esik ha azt mondják.- ÁÁÁ örülök hogy látlak de jó veled találkozni és ha el vállzunk, nem azt mondja a hátam mögött hogy de szar ürge ez.
egyvandor
A lóerő meg a vip rendszám lesz az irányadó?
kamazuka
Érdekes lett volna,ha a hazánkba érkező,és vagy átutazó gépjármű vezetőknek is vizsgát kellene tenniük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.