A kormánynak világos célja van, nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, a mostani béremelések azért lehetségesek, mert a kormány 2010 óta következetesen csökkentette az adókat. Most is az adócsökkentések teremtik meg a további béremelés lehetőségét. Az adócsökkentéssel a béremelés a célunk – tette hozzá.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kiemelte: az elmúlt 26 év legfontosabb megállapodása született meg a munkavállalói és a munkáltatói szervezetekkel a bértárgyaláson. A minimálbér emelése mellett jelentősen csökkentek a bérek adóterhei is – mondta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Takonyszájú,,,,,Hány normálisan fizető munkahelyet teremtettetek a ""zemúúlt " hat évben ??? Ha lehet ,,ne sorold be ezek közé a közmunkát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"Államtitkár: a kormány célja, hogy mindenkinek megérje dolgozni"

Akkor azonnal vigyétek fel a minimálbért 250-300 ezer forintra.
Persze a fogyasztói árakat hagyjátok meg ezen a szinten.
Clavigo
Takonyszájú,,,,,Hány normálisan fizető munkahelyet teremtettetek a ""zemúúlt " hat évben ??? Ha lehet ,,ne sorold be ezek közé a közmunkát.
Clavigo
" 2010 óta következetesen csökkentettük az adókat "...Hogy nem rohad le a súlyfelesleg a kalács képedről,,angyal bögyörő,,,,,,ilyen duma után...Oszt jó napot.
Zeta
Dörmögő Dömötör elbrummogta , a hiveknek ,hogy eddig mit szoptak be.
Na , hány adót vezettetek be a 6- év alatt Brumi, hány kis cégnek csökken a társasági adója. Mennyit visz haza az átlag ? - még százat sem!.
És ez ,e heti adat, Brumi.
Mért is tartottátok alacsonyan a béreket, hog jöjjenek a befektetők? Látogatóba!!
Ha nem adtok plussz kedvezményeket, nem jönnek!
Még ezzel sem érjük utol a szomszédokat, mert ott is ilyen arányú emelések vannak! Tartjuk a földet a béka alatt!
Eladott Ország
A nagy eufóriában, a kormány tagjai végre elismerték, hogy Magyarországból összeszerelő-üzemet, Közép-Európa Kínáját csinálták. És áttételesen azt is elismerték: azok a százezrek, akik Berlinben vagy Londonban vállalnak munkát, nem kalandvágyból teszik, hanem a napi betevőért. Pozitívumként ennyi mindenképp elismerendő. Ha sokkal több nem is.
Ma Magyarországon már lényegében minden gazdasági szegmens szenved a szakemberhiánytól. Rég nem csupán programozókban állunk cudarul, avagy aneszteziológusból, de pincér, ívhegesztő, hidegburkoló és takarító sincs elég.
Komoly tételben épp az utóbbiak hiányoznak. E szakmunkákért pedig 2200-2800 euró közötti összegeket fizetnek a frissen munkába állóknak a Lajtán túl. Vagyis 670-865 ezer forint közötti összegről beszélünk. Természetesen a megélhetés is drágább – de nem ennyivel. Magasan kvalifikált munkáért – szoftverfejlesztő mérnök, orvos – ennek többszörösét kapják kézhez a munkavállalók. Ezzel bizonyosan nem tud versenyezni 15, de akár 25 százalékos béremelés sem. Az pedig még a populizmus császárától is nehezen képzelhető el, hogy 400 százalékos bérfejlesztést rendelnének el.
namihami
A cél, hogy megérje dolgozni...
Nem is a céllal van a baj, hanem az általatok elképzelt odavezető úttal. Az az Istennek nem akar arra vezetni. Tudjátok, mint a kujbisevi hűtőgépgyár. A lopott alkatrészekből mindig géppisztoly lesz.
Mézike
Monnyuk ebben az országban lopni jobban megéri mint dolgozni! Van kiktől tanulni a technikát az egyszerű melósnak.
vonotok
Dömötör Uram ! Ön a diplomája után hány évet dolgozott??? Netán egyet sem. És van bőr a pofáján munkáról beszélni.
Desischado
Érdekes, hogy az ugat munkáról, aki soha nem dolgozott, és milliókat kaszál a semmiért! Esetleg, ha normális bért fizetnétek, amiből meg is lehet élni? Főleg a közmunkásoknak lenne ehhez néhány szavuk. Undormány vagy, janó!
Eladott Ország
@Mézike: csak az egyszerű ember nem tudja a töredékét sem lopni, illetve a töredékért is rögvest sittre vágják. A "nagyok" tudnak nagyot lopni.
Macskaszem
Nektek megéri Dörmögőke, mert az amúgy is túl magas fizetéseteknek a többszörösét tudjátok fű alatt megszerezni. Ezzel szemben azért a 80-120 ezerért, amit az összeszerelő üzemekben fizetnek, csak az marad itthon, akinek valamilyen oknál fogva nincs lehetősége elhúzni innen.
JAJMÁR
Ez a cél minden kormány evidens célja, vagy nekik nem?
Kb. Olyan mintha azt hirdetném, hogy én azt akarom, hogy holnap is keljen fel a Nap.
Nessy
Tisztelt uraim! Talán ennek a diktált "béremelésnek" az eredményét jövő ilyenkor sziveskedjenek értékelni! lehet, hogy nem tudok számolni, de a kis vállalkozásoknak 4% járulék + 1 % adócsökkentés a 15 illetve 25 % emeléshez nem igazán dicsekedni való!
A kialakuló bérfeszültség sem éppen a termelékenységet fogja javítani.
Maguknak olyan a "Munka", mint a jeti! Sohasem találkoztak vele, de beszélnek róla!
Peller Anikó
"a kormány célja, hogy minden rokonnak megérje dolgoztatni titeket"

Ezzel teljesen egyetértek, valóban.
Grafix69
Azért voltak a béremelések , mert a kormány tehetetlen azzal, hogy már senki nem akar dolgozni szarért , hugyért , ebben az országban. Mindenki elvándorol, mellesleg a bruttóból az állam szépen nyerészkedik, választási hacacáréra is gondoltak a moslékok. Semmi többletet nem fog érni ez az emelés a munkavállalóknak , még az elmúlt áremeléseket sem fedezi , ellenben még több elvonást tud magáénak a maffia kormány. A nyugdíjasoknak nem postázzák ki az utalványokat , mondván nagyon drága lenne, kérdezem a bazi sok Nemzeti konzultáció az nem volt drága? Nincs itt semmi tévedés ez a fasz királynak a családja meg magán vállalkozásnak képzeli ezt a szerencsétlen országot.
Eladott Ország
Dörmögő Dömötör : Mindenkinek megéri dolgozni a Lajtán túl. Nem dolgozhat mindenki az agitációs és propaganda minisztériumban.
Ausztriában nincs általános minimálbér, van viszont ágazati bérminimum, amit a kamarák határoznak meg. Aki például gyorsétteremben dolgozik, annak 900 eurós (281 ezer forintos) bérminimum jár. Aki fodrászüzletet nyitna, az alkalmazottainak minimum 1200 eurós (372 ezer forintos) havi fizetést kell adnia, ami a járulékokkal együtt évi 20-22 ezer euróba (8 millió 600 ezer forintba) is kerülhet.
justhpeter
@Eladott Ország: Dörmögő semmiben nem éri el egy ausztriai minimálbéres szintjét, ő csak egy primitív orbáncsicska, akinek kár volt az oktatásába egy fillért is befektetni. Ostobán született és úgy is fog meghalni.
quadrocopter
B+ jól látszik az üres parlamenti üléstermen, hogy egyrészt "munka alapú társadalomban" élünk, mésrészt megéri képvislőként "dolgozni" ! Te pöcs!
kamazuka
@Szókrakész: Elvennéd a megélhetésüket?
kamazuka
Dolgozni most is megéri.
Tenni cselekedni alkotni,mindenképpen.
Az ellentételezés januártól nem a Ti hatáskörötök lesz 100 %-ban, mert képtelenek vagytok rá,de mi ezért nem neheztelünk rátok,csak tudatjuk.A politikusi életpályamodel ezen formája leáldozó irányt vesz.
A 18-as választások már kizárólag a bérekről szólnak majd,ott viszont már az ígéret nem lesz elegendő.Ott már folyamatában levő sztorikkal kell előrukkolni.A most kezdem ,ezt tervezzük buktaszaki kategória.
Már most vannak ellenzéki érzületek,melyek nem akarnak ebben résztvenni.
Megértjük őket.
Hiszen a politikus tollasodása nem összeegyeztethető a választópolgár jólétével,szerintük.

Megéri dolgozni!
Azon mindenképpen, hogy a jelenlegi munkavállalói helyzeten változtassunk.
Eladott Ország
@Clavigo: C:\Users\mihal_000\Documents\Egyéni Office-sablonok\komment képek\hordjátok el magatokat.gif

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.