Swappolja az aranytartalékot az MNB, de a devizatartalék is erősen apad. De nemcsak a devizán adtak túl, az aranytartalék teljes egészére határidős ügyleteket kötöttek. Korábban a Portfolio.hu cikkére hivatkozva azt írtuk, hogy ezt a 110 millió euró értékű tartalékot eladták, de az MNB később közölte, hogy nem ez a helyzet, hanem derivatív üzleteken keresztül befektették. Ezért az aranytartalék átkerült a jegybanki elszámolás egyik, ismert sorából egy másik, nem ismert sorába, tehát úgy tűnt, mintha elfogyott volna.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
És még van pofájuk azt kommunikálni naponta, hogy dinamikusan csökken az államadósság! Bruttóban, legalább is a GDP-hez képest valamelyest igen, de ami a lényeg, a nettó adósság, a devizatartalékok és aranytartalékok felélése miatt, jelentősen nőtt. 2010-hez képest a nettó adósságráta 48%-ról 70% fölé nőtt, ami egyben az országi gazdasági törékenységét is jelenti. Mert hogy soha nem az számít, hogy mennyi az adósság, hanem ehhez képest mekkora az államháztartás megtakarítása és a kint levősége. Azaz, a kormányzati kommunikációval ellentétben az Orbán-kormány jelentősen tovább eladósította az országot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
És még van pofájuk azt kommunikálni naponta, hogy dinamikusan csökken az államadósság! Bruttóban, legalább is a GDP-hez képest valamelyest igen, de ami a lényeg, a nettó adósság, a devizatartalékok és aranytartalékok felélése miatt, jelentősen nőtt. 2010-hez képest a nettó adósságráta 48%-ról 70% fölé nőtt, ami egyben az országi gazdasági törékenységét is jelenti. Mert hogy soha nem az számít, hogy mennyi az adósság, hanem ehhez képest mekkora az államháztartás megtakarítása és a kint levősége. Azaz, a kormányzati kommunikációval ellentétben az Orbán-kormány jelentősen tovább eladósította az országot!
Szókrakész
Ezek megint fordítva ülnek a lovon.

Minden ország sorba kéri vissza USA-ból az aranyát.
A németeknél több, mint 5 év türelmi időt kértek, mert ugye Fort Knoxból elolvadt az arany.
És ennyi kéne a réginek, meglevőnek hazudott ekkora mennyiségű új arany kibányászásához
Erre a németek azt mondták hogy Halt!
Annyit nem warten.

Azonnal ki is tört a balhé Maliban.
A szabadvakoló franciák a közösen elloppott fort knox-i aranyért azonnal besegítve Amerikának, helyi érdekeltsége védelmére hivatkozva egyből demokratikusra bombázták Malit.
Az megint más téma, csupán véletlen egybeesés, hogy pont Maliban vannak a világ legnagyobb aranybányái.

A hollandok a, ...mind visszakéri, várja, hogy hazahozhassák.

Erre mit csinál Eltolcsy, a leendő lámpavasdísz?!?!?!

"Elswappolja" a hazait.
RonaGyuri
biztos üzlet; a kockázat az államé, a nyereséget meg matolcsy eltapsolja! =))
Manhattan
@RonaGyuri: Matolcsy 260 milliót osztott ki maguknak Karácsonyra! De nemcsak a devizán adtak túl, az aranytartalékot teljesen lenullázták!
Eriksson
@Szókrakész: Vajon hová tűnt az az irdatlan aranymennyiség Fort Knoxból?
Eriksson
@lópicigáspár: "Matolcsyék lenullázták Magyarország aranytartalékát" Mind a 34 milliárd forintot? Hát annyit nem nehéz ha belegondolunk, hogy Csányi vagyonának csupán töredéke. S van még itt néhány üzletember akiknek ennél sokkal több a magánvagyona.
www.blikk.hu/aktualis/belfold/csanyi-sandor-az-elso-magyar-dollarmilliardos/zd46sfh
bakegya
GONDOLTA A VICCTOR ÉS KUSZASZEMMEL VERŐ BARÁTJA, JOBB HA MINDEN MAGYAR LEKÜZDI ABBÉLI FÉLELMÉT,HOGY EGY SZÉP NAPON ARRA ÉBREDHET A VÉRBELI CIGÁNY BŰNÖZŐK KIRABOLTÁK,LERABOLTÁK ÉS ÖRÜLHET AKI TÚLÉLI!
Jozefina
Matolcsyník már rég bilincsben kellene lennie!!!
papa.49
@lópicigáspár: Jó sűrűn vannak a lámpavasak sok tetű elfér rajta!!!
Szókrakész
@Eriksson: Én már tudom a választ, de mégse tudhatom.
Mert nekem kedves az életem.
Eriksson
@Szókrakész: Én is sejtem, de titkosítom úgy 30-40 évre.
nevemnick
Gyurcsány, meg az ,,emútt nyóc év".

Ja, nem.
:D
human
Ebből megtudta a dolgozó azt ami rá tartozik. Semmit.
human
@nevemnick: Én is épp a háttérben megbúvó Gyurcsány szálra akartam felhívni a figyelmet :D
Szókrakész
@Eriksson:
Tedd le egy trezorba valahol és...
Ha valami történne veled, akkor jusson el a hatóságokhoz, újságokhoz, ...
Eriksson
Ezt a cikket olvasva, egyéb gondolatok is felmerültek bennem. Közzéteszem, hátha másokban is:
internetfigyelo.wordpress.com/2011/06/07/miert-nincs-penze-a-magyarnak/
Eladott Ország
b1.blog.hu/2017/01/07/nem_tuntette_el_matolcsy_az_aranykeszletet_csak_bevagta_a_zaciba
A rendszerváltáskor még 66 tonna aranyat az Antall-kormány idején adták el, alig 3 tonna maradt belőle. Matolcsy Györgyék pedig most ezzel „swappolnak”.
Magyarországon vezetőkből sajnos, csak a legalja jutott.
karma1
@Eladott Ország: Erdekes cikkeket linkelnek be egyesek, csak eppen valosagtartalma nincs sok annak a "hiteles" internetfigyelo.wordpress.com nyuznak...
Egyszeru a dolog: ra kell menni az MNB hivatalos oldalara, es ott megtalalhato az info, hogy bizony a bankjegyeket a mai napig nyomtatjuk, meg az ermeket is verjuk.

A penzjegynyomtatas egyebkent egy egyszeru nyomdai muvelet, csak a papir es a gyartasi eljaras biztonsaga a lenyeges dolog, hogy ne kerulhessen be hamisitvany, ne lophassak el az ertekes bankjegypapirt, es ugy altalaban: ha Magyarorszag nem nyomtathat bankjegyet, akkor most a 20 ezreseket megis ki nyomtatja???

Idezet az MNB honlapjarol:

Mely szervezetek vesznek részt a forintbankjegyek gyártásában?
A forintbankjegyek nyomtatását az MNB megrendelésére az MNB 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaság, a Pénzjegynyomda Zrt. végzi. A bankjegyek előállításához szükséges papírt a Pénzjegynyomda Zrt. tulajdonában álló Diósgyőri Papírgyár Zrt. gyártja. Mindkét szervezet hosszú ideje vesz részt a készpénz gyártásában. A Diósgyőri Papírgyárnak, mint az ország legrégebbi, ma is működő papírgyárának a hagyományai több mint 200 évesek. A Pénzjegynyomda Zrt. pedig az 1920-as évektől kezdődően gyárt bankjegyeket, így természetesen már az első forintbankjegyek is náluk készültek el.

Mely szervezet gyártja a forintérméket?
A forintérmék verését az MNB megrendelésére az MNB 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaság, a Magyar Pénzverő Zrt. végzi. A cég e tevékenységét az 1920-as évektől kezdődően végzi, így már az első forintérmék is náluk készültek el.

A jegybank készpénzzel kapcsolatos tevékenysége

A gazdaság készpénzellátásának biztosítása és a készpénzfizetésekbe vetett bizalom fenntartása a Magyar Nemzeti Bank alapvető feladatai közé tartozik. Ennek érdekében a jegybank:

A gazdaság készpénz-keresletének kielégítése érdekében dönt a forint címletkínálatáról, bankjegyeket, érméket gyártat és hoz forgalomba, valamint készpénzkészleteket tart;...
karma1
@Eladott Ország: De devizatartalekunk csak volt? Mert amikor Simornak mennie kellett, akkor az meg erintetlenul megvolt...
papa.49
A szartolcsyt szívesen bejegyezném én is egy másik rublikába az ,,elhunytak,, éba!!!
papa.49
@köhögő bolha: Remélem csak vicc marad, én bízom a Dunában))))))))))
human
@karma1: Annyit hámoztam ki a hírekből, hogy az aranyfedezet most is megvan, csak határozott időre eladták. Ami azt jelenti, hogy mindenképp visszakerül hozzánk, csak a kérdés, hogy milyen áron. Magyarul Matocsiék az ország aranykészletével tőzsdéznek. Szerintük nyerni fognak az ügyleten, de ez mindig csak akkor derül ki, mikor eljön a visszavásárlás napja.
papa.49
@human: Ez erősen hasonlít arra mikor beadod a zaciba a családi ékszert, és majd kiváltod, ha sikerül, ha nem, úszott az arany, a gyémánt!!!
Eladott Ország
@karma1: kérdés hol van az aranytartalék, mert Kuszaszem nem volt hajlandó nyilatkozni hiába közszereplő
human
@Eladott Ország: Mert már elmúlt advent. Kellemes húsvétot meg még nem kívánhat.
human
@Eladott Ország: Bocsánat "Ádven". Klasszikust csak pontosan.
human
@papa.49: Ez olyan zaci, ahol mindenképp vissza kell váltanod egy adott napon. Csak kérdés, hogy többért vagy kevesebbért, mint ahogy beadtad.
papa.49
@human: Igen ha kevesebbért nyertél, ha többé veszített az ország!!!
Mert kétséged ne legyen ha hasznot hoz a bót, azt a szartolcsyék rögtön lenyúlják, ha meg nem nekünk kerül többe a ,,családi smuk,, visszavásárlása!!!
human
@papa.49: Ha nyerni fognak az ügyleten, akkor Matolcsy tündérkirály lesz, ha vesztenek, akkor meg még mindig ott van a Soros kártya.
Szókrakész
@karma1: "Egyszeru a dolog: ra kell menni az MNB hivatalos oldalara, es ott megtalalhato az info, hogy bizony a bankjegyeket a mai napig nyomtatjuk, meg az ermeket is verjuk."

Nyomtatni nyomtatjuk, érméket is verhetünk, de nem a miénk.
Mint az itthon gyártott Mercedes vagy...

Meg kell vegyük az EKB-től(Rothschild) kamatra.
És csak aztán használhatjuk!!!

Ennyi!!!
karma1
@Eladott Ország: Gyakorlatilag szinte teljesen mindegy, hogy hol van az aranykeszlet addig, mig orbanek vannak hatalmon. AMig orban a baratja, polt a fougyesz, kuszaszem eljatszhatja a suketet, hulyet, (ezek a szerepek nem esnek nehezere), mert o csak orbannak es az Atyauristennek tartozik szamadassal - ez mar vilagos volt akkor is, amikor SImort reptettek, hogy kuszaszem ulhessen a tresor melle...
A baj csak akkor lesz, ha valtozik a vezetes, es ez a kerdes az elsok kozott fog felmerulni ujra az uj vezetesben: hol a love???
Szerintem - jo sok idegen- es penzugyi szakszot hasznalva - egyszeruen eltozsdezte, rossz helyekre befektette ezt az aranyat, es annyi.
A masik nagy baj az, hogy a penz formatumu devizatartalekba is belebuzizott, ami a kulfolddel a prompt uzleteket segitene... Es ha az is elfogy...? Semmi biztositek arra, hogy leallna annak az elherdalasaval.
karma1
@human: 15.27-re: Ha nyernek, ezt nem verhetik nagydobra, mert akkor azt is be kell vallaniuk, hogy bizony sajat penzkent tettek be a zaciba a keszletet.
Azt meg mindig nem ertem, hogy "mindenkeppen vissza kell valtaniuk". Miert? Miert MUSZAJ visszavaltaniuk? Nincs olyan zaci, aki raderoszakolna a visszavaltast, sot, inkabb a zacinak az az erdeke, hogy NE tudd visszavaltani az ekszeredet, mert igy olcson hozzajutott egy vagyonhoz, amit nyereseggel tud eladni a szabadpiacon. Marpedig az aranynak akkor is no az erteke - foleg haborus helyzet eseten - ha az aranyteglaba a magyar allam neve van belekarcolva. Meddig tart beolvasztani es atutni a tulajdonost?
human
@karma1: Ha jól értem a swap esetén az eladott arany egy előre meghatározott időpontban visszakerül az mnb-hez. Az akkori árfolyamtól függ, hogy lesz-e nyereség.
human
@karma1: Szerintem az egész Orbán rezsim összedőlne, ha Polt Pétert sikerülne kiütni a pozíciójából.
youtu.be/BXQMV-YLbvw
Eladott Ország
"Akkora szarban vagyunk, hogy el sem tudjuk képzelni.
Csak nehogy trombitaréz legyen az aranykészletből a „swappolás” után.
Párhuzamosan Matolcsy unortodox hajóágyú az ország aranykészletével zsonglőrködik, pakolja egyik oszlopból a másikba, és tagadja, hogy megszabadította volna tőle a tulajdonosát. Mindeközben némely iskolában csak azért nem fagynak rakásra a diákok, mert a szülők viszik be a hősugárzót, és mivel egyébként is támadnak a dermesztő mínuszok, a kormány bőszen döngeti a mellét, hogy a helyzet magaslatán áll. A legnagyobb öröm természetesen a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió felé fennálló magyar tartozás utolsó részletének visszafizetésével érte Orbán miniszterelnököt. Az önnön sikerétől teljesen megrészegült uralkodó arról szemérmesen hallgatott, hogy amit most mi kifizettünk, arra ők máshonnan kértek kölcsönt. Arról sem szólt, hogy eközben rengeteg forrást vontak ki az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ellátórendszerből és más efféle haszontalan limlomokból. Megértem a nagy örömöt, mivel ők eközben degeszre keresték magukat, de ebben másnak mi a jó? Mi ebben nekünk a nagy üzlet? Igyunk talán Mészáros Lőrincnek, a magyar Jockey Ewing-nak az egészségére? Ilyesmit azért ne kérjen még egy nagyon boldog miniszterelnök sem. Arról is szólhatna néhány szót a kormányfő, ha már így szeret rádió amatőrködni, hogy mire készüljünk fel? Meddig akarják még folytatni az ország megszállását? Hagynak-e belőle másnak is valamit, vagy viszik az egészet?"
eugen4402
Azt a kis aranyat nem elswappolták, hanem elhappolták.
De nyugi, vissza fog kerülni, igaz, nem az eredeti, hanem a Kézizálog Zrt. hamis aranytömbjei. Kár lenne hagyni, hogy kárba vesszen...
karma1
@human: 00.01-re: Nezd, a "swap" szo csak "csere"-t jelent, elvegre nem irhatja le kuszaszem sehol sem, hogy zaciba vagta az utolso aranyat is az orszagnak??!!! Ugye, nem irhatja le?
En csak azt nem ertem, hogy Te mibol gondolod, hogy adott idore ez az aranykeszlet MUSZAJ, hogy visszakeruljon a tresorba?
Amit az antall-kormany alatt eltapsoltak, lathatolag az sem kerult vissza sohasem.
Ne felejtsd el, hogy orban olyan, mint a legrosszabb hitelfelvevo: imadja felvenni a rengeteg kolcsont, gyorsan alafirkalja a nevet BARMILYEN szerzodes ala, mert kurvara nem akarja megadni azt a penzt, hanem csak eltapsolni, ezerrel.]
Nem vagyok eloiteletes, de ez a tempo a ciganyokra volt jellemzo.
Es nagyhirtelen honnan lesz ra keszpenz? Ha csak nem a devizaalapunk osszeget adja oda az aranyert...
En kuszaszemnek azt sem hiszem elm, amit kerdez.
human
@Eladott Ország: Van egy szegény kétgyerekes egyedülálló anya ismerősöm. Ő a fideszre szavazott, mert az csökkentette az államadósságot a Gyurcsányék meg csak növelték. A GDP arányos adósságról valószínűleg nincs nagyon képben. Ahogy azt sem tudja mekkora most az egy főre jutó államadósság és mennyi volt 2010-ben.
human
@karma1: Utána olvastam a swap ügyletnek bár csak felületesen. És azt olvastam, hogy a swap esetén adott időpontban ugyanazt a terméket kell, hogy visszakapja az eladó. Az MNB is ezért nyilatkozza, hogy csak papíron tűnt el mert vissza fogja kapni.
human
@karma1: A swapról: www.mimi.hu/gazdasag/swap.html
Egyébként ez szerintem a szokásos évvégi trükközés része, hogy szebbek legyenek a statisztikák.
karma1
@human: OK, elfogadom , mert Te ennek ilyen alaposan utananeztel. De akkor ez miert nem volt eddig minden evben ENNYIRE publikus? Miert eppen most lengettek be ezt a hirt???
nyanya001
Ez már csak hab a tortán
Jelentősen csökkent a jegybank tartaléka.
Több mint 10 milliárd euróval, azaz háromezer milliárd forinttal csökkent a jegybank devizatartaléka - írta a portfolio.hu. A tartalék azért fontos, mert így szerezhet valutát az állam, és ez az a pénz, amellyel válság esetén stabilizálni lehet a forint árfolyamát. A szocialisták szerint kisebb tartalék sérülékenyebb forintot jelent, de a Nemzeti Bank szerint most már ennyi pénz is elég az ország stabilitáshoz.
Ezek megérettek az akasztófára !
rtl.hu/rtlklub/hirek/jelentosen-csokkent-a-jegybank-tartaleka?utm_source=Facebook&utm_medium=Hirado&utm_campaign=post
human
@karma1: Szokásos éves trükközés nem csak a swapból áll. Sok más technika van. Talán ez most azért hír, mert korábban ilyen még nem történt vagy nem ekkora mértékben.
qxy
Mondom. Ennek az lesz a vége hogy Magyarország egy nagy nullát fog érni is kamattalés jönnek a Zsidók, zsebbe nyúl és azt mondja.- ' na ??? mennyi a vége??? és az asztalra bassza azt a kis pénzt és tényleg Magyarország szolga sorsra jut. Öt vagy hat év van még hátra a határidőig amibe írva vagyon.- 150 év van rá hogy a Kárpát medence lakóinak meg kell semmisülnie . Minden anyagi támogatás biztosított a cél elérése érdekében. Ma ahogy el nézem, az országnak nincs semmije, minden el van adva Magyar kézbe nincs semmi , a kormány 95 % a zsidó, ők irányítanak, ők is teszik tönkre, Vagyis el vagyunk kótyavetyélve és ki tehet erről?? Na azok meg ártatlanok. Vagyis , ha valaki nem írja ki a férget az csak szaporodik.drasztikus módszer kell emberek. Minden pénzt el szedni a politikusoktól és agyon verni őket. A befolyt összeg majdnem kitenné az ország adósságát szerintem
qxy
@Kádár János: De ők sem tudják azt hogy akik el foglalták eddig Kárpát medencét,( mert ugye nem kevesen voltak) azokból egy sem vetette meg a lábát. Már Hitler is vizsgálta ennek az okát és nem jött rá. Na ez az ami meg nyugtat. Jöjjenek csak jöjjenek csak.
human
@qxy: A rendszerváltás óta az államadósságunk többszörösét lopták ki az országból a becslések szerint. Nem a multik által kivitt osztalékról beszélek, hanem a lenyúlt pénzekről. Kár zsidózni, mert vegyesen ebben benne van mindenféle náció. Orbánék most éppen a keleti strómanokat preferálják.
qxy
@human: Én nem a zsidók ellen vagyok nehogy azt hidd. nCsak tudod, amikor a parlamenti közvetítés,.- " Ja most van egy zsidó ünnep. mindenki előkapta a kis sapkát, sípot csörgőt, kis dobot és már szolt is a zene Héber nyelven amit a tiszteletre méltó politikusok adtak elő és nem " plébekben" . Majd egy Magyar ünnep lévén egy Petőfi versnél nagy hangzavar és hápogás jobbra balra nézegetés közbe bebizonyosodott hogy lófaszt nem tudnak a Magyar versről a Magyar politikusok. Na én ezeket a zsidókat nem szeretem.és nekik tényleg az a szándékuk.azt hogy minden féle náció benne van, az egy dolog . Nézd csak meg?? Mind zsidó.A Magyar húsipart is, meg a többit is egy két sok " Magyar tette tönkre" aki ugye Magyar. már mint a neve alapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.