"garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát". Tehát ezt vessük össze a valósággal: nincsenek egyéni számlák, az állam nem tartozik senkinek, nincs itt semmi látnivaló. És még egy idézet a 2010-2014-es kormány oldalának tájékoztató oldalának egyik passzusából: "Mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarításommal?" "Számlaegyenlegének nagyobb részét vissza fogják utalni az államnak, egyúttal jóvá fogják írni az Ön létrehozandó társadalombiztosítási egyéni számláján. Így az Ön magánnyugdíjpénztárban megszerzett jogait továbbra is nyilvántartják. Ha Ön a magánnyugdíjrendszerben maradásról nyilatkozik, az egyéni számláját továbbra is a magánnyugdíjpénztár fogja vezetni. Egyéni számláján a 2011. november 30-át követően szerzett jövedelem után fizetett tagdíjból származó összeget továbbra is jóvá fogják írni. Nyugdíjazásakor a magánnyugdíjpénztár az Ön egyéni számlaegyenlege alapján fogja megállapítani a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
"Az állam folyósítja ezután a nyugdíjakat!"
Ezek nem csak lopnak, de hazudnak is, és a propagandistáik még itt is megpróbálják elhitetni, hogy visszakapják az érintettek!
Nyilván nem azért keresztelték át a nyugdíj-járulékot nyugdíjadónak, mert "annyira fizetni akarnak utána nyugellátást"! Tudvalévő, hogy az adó után nem jár semmilyen szolgáltatás, mert ez esetben is jöttek az ügyvédek elintézték, oszt' jónapot...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Vissza kell venni akár erővel is az ellopott magánnyugdíj pénzeket! Matolcsy már rendelheti a koporsóját Orbánnal együtt.
sokanvagyunk
Magyarul: Matolcsy az Orbán-Kósa-Lázár trió által aláírtakat újraértelmezi és annulálja őket.
csipetke
Ez azé'van,mert Matolcsy szeme teljesen más szögből látja a dolgokat.Az egyikkel innen,a másikkal onnan,oszt jól megmagyarázza.Ahhoz ért.Száz szónak is egy a vége,szeretnék látni egy olyan nyugdíjast,aki ebből a lopott pénzből akár 100 ft-tal is többet kapott a nyugdíjához.
nezelodo
"Az állam folyósítja ezután a nyugdíjakat!"
Ezek nem csak lopnak, de hazudnak is, és a propagandistáik még itt is megpróbálják elhitetni, hogy visszakapják az érintettek!
Nyilván nem azért keresztelték át a nyugdíj-járulékot nyugdíjadónak, mert "annyira fizetni akarnak utána nyugellátást"! Tudvalévő, hogy az adó után nem jár semmilyen szolgáltatás, mert ez esetben is jöttek az ügyvédek elintézték, oszt' jónapot...
Sámannus
@Shikari: Csak sima rablás, és zsarolás, átbaszás és hatalommal visszaélés, jövedelem átvezetése az ukrán maffiózóknak, hazudozás minden szinten. Csak csak csak. .A zsivány nem akarja érteni.
Nessy
Az az összeg már régen nincs meg. Mintahogy nincs Nyugdíjintézet, ami gazdálkodhatna a befizetésekkel. Sem Egészségpénztár.
Járulékadó befolyik a költségvetésbe, és onnan arra költi pártunk és kormányunk, amire úri kedve tartja. Ahhoz képest, hogy állítólag az adósságot csökkentették a nagy részével, az államadósságunk remekül érzi magát, jól "fejlődik"!
Ez az egész a kóbor apácák megtévesztése!
Peller Anikó
@Sámannus: Úgy tűnik a hülyék sem értik. Bár vannak olyanok is akik szándékosan (fizetett) hülyék, akarommondani üzletemberek, dögöljenek meg.
bakegya
SIMA LOPÁS,AZTÁN CSALÁS -használják a dolgozó emberek pénzét-mit is keres ez a sose volt állampénzTÁRNOKNÁL???-MAGÁNNYUGDÍJ PÉNZ???
a JÁRULÉKBEFIZETÉSEK,BÜNTETÉSI PÉNZ MILLIÁRDOKAT IS FÖLEMÉSZTI AZ ÁLLAM NAGY KALAPBÓL A FITYISS GETTÓ "BANDA"miért is...hogy aztán az állami egészségügyet,oktatást,szociális szférát úgy rohassza le az orbán ahogy akarja.
Sámannus
@Shikari: igen, de nem egyforma munka után. Ha ugyan a kiválasztottak részérők beszélhetünk egyébként befizetésről. Ezt nevezhetjük megvesztegetésnek is amit más rovására követnek el. Ne mondja senki, hogy egyéni számla nélkül azt kapja vissza valaki amit befizetett.
Ez matematika. Ha valamit több felé osztanak el mint a befizetők száma az csökkenni fog.
És nagyon sok a közpénz amit a nagyfejű gyaurok nem tekintenek annak.
nezelodo
@bakegya: Hogy-hogy Téged nem elégít ki az, hogy Szerbiában lesz belőle stadion, Olaszországban templom, meg sámándob, Csikszeredában jéghokipálya, Tusnádfürdőn szálloda, Párizsban lakás, Szlovákiában Horthy szobor, stb? Megjegyzem a sógoroknál a burgenlandi magyarok miért maradnak ki az ajándék-cunamiból, igazán adhatnánk mi mágnás magyarok azoknak a szegény rokonoknak is!
Ja hogy azok nem rohannak Orbánra szavazni, mert nem hülyék, és nem vehetők meg öt kiló rohadt krumplival meg a bájos Hegedüs Zsuzsa asszony elbűvölő mosolyával?!
szaboria1
@Shikari:14:53-ra Na tesem vagy számtan zseni a magánnyugdijnak hozama van mig az államinak sosem volt mert mindig az államnak kellett korigálni.Szemét módon meg fenyegették az embereket nagyon sokuknak milliós volt a számlája ami 20 év múlva nem kis összeg lett volna. Pofátlanul alig adtak valamit vissza soknak még a 100000.-ft sem érte el.
Hellcat
És bazdmeg nem lángol a parlament...a kibaszott nyugdíjat lopták el 3 millió embertől...mi a kurvaisten kéne még, hogy kiverje a biztosítékot???
szaboria1
@Shikari: Ajánlom olvasd el a wikin az egész fojamatot mert talán akkor megérted az átverés lényegét. Bizony volt egy kis fenyegetés aki nem lép ki az elveszti az adig megszerzett idejét.
Sámannus
@Shikari: Szelektív emlékezet a számlát kihagytad, mindegy ezt más fogja visszacsinyáni, ha el húz a jó p.be ez a hazug társaság.
peterkelemen
@Hellcat: Meg kell hirdetni a manyuposoknak, hogy hajlandóak lennének-e mondjuk akár a devizahitelesekkel összefogva végre elindítani a folyamatokat országszerte. Egybe kell terelni ezeket az aljas módon meglopott, kisemmizett rétegeket és helyileg megszervezni az ellenállást. Ha egyszerre és egyidőben kezdik el országszerte annak már lesz foganatja.
Hellcat
@peterkelemen: Szép lenne, viszont népszavazni se lehet elcsalni az embereket...okádék részvételi arányok vannak (kivétel amikor direkt) de amikor tényleg kormányt kéne választani...amikor az ország jövője a tét akkor is baszik bele a magyar...a magyar aki büszkén gondol vissza hős történelmére az elnyomók elleni felkelésekre az baszik bele dönteni a jövőjéről és hagyja hogy egy ilyen patkány kormány üljön a magyarok nyakán egy ilyen inkompetens ellenézzek együtt. Látod lassan már a saját pénzük...a félretett pénzük sem érdekli őket...
quadrocopter
@Shikari: Ismét ökörnek teccel lenni! "Nem volt kötelező, tehát maradtak is a magánban páran." Aha! A bátrak, meg akiknek még volt más anyagi háttere!

- Viszlát vagyonosodási vizsgálat? Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről
kiszamolo.hu/viszlat-vagyonosodasi-vizsgalat/comment-page-2/
2015. dec. 1. - @attila Márpedig a manyup pénzeket igenis zsarolással szerezték meg az emberektől. 3 millió ember gondolta úgy, hogy az ígérgetés-fenyegetés hatására ... Aki maradt a manyupban, az nagyon nagy részben a felső néhány %. Egy onnan származó ismerősöm szavai: “Beb.szna, ha a nyugdíjra kéne ...

- Magánnyugdíjpénzek lenyúlása - Index Fórum
forum.index.hu › Politika, közélet › Aktuálpolitika › Magánnyugdíjpénzek lenyúlása
Amikor a manyupot bevezették, akkor a manyuposok 8%-ot (később ez lett 10) oda fizettek, azért hogy 75% állami nyugdíjra legyenek jogosultak. ... Most például egy gazdag-párti, szegény-ellenes, anti-liberális, keresztény(nek mondott) etatista hatalom államosította (gyk: szerezte meg zsarolással) az MNYP-vagyont.

Tanult hülye vagy - netán születési "adottságod"?
peterkelemen
@Hellcat: El lehet menni választani, de a választások is csalásokra vannak felépítve: Azt mondom jó OK menjünk,de azzal azt fogjuk elérni, hogy legitimáljuk Orbán hatalmát, mivel mindig erre fog hivatkozni, hogy lám-lám demokratikus módon megszavaztak. Holott ez színhazugság: a média 99%-a a kezében, az ellenzéki pártokat éppen most veri szét, lefogja fizetni a buta alja rétegeket krumpliért és tüzifáért stb., a határon túliak rászavaznak sőt már halott emberek szavazatainak a tömkelegét is elszámolják. Volt kitől eltanulnia Putyin Oroszországában is most lesznek választások,d e mindenki tudja, hogy ott is a diktátor és bűnbandája lesz a befutó akárcsak Magyarországon előre borítékolható Orbán diktátor és bűnbandájának a győzelme.

Orbán egy aljas és velejéig romlott látszat demokráciára épült diktatúrát hozott létre a bűnbandájával együtt. Leépítették a demokráciát, szétverték a jogállamot, eltörölték az Alkotmányt. Napi szinten fosztogatják a magyar népet és egyre jobban a kemény diktatúrába tolják az országot.
bakegya
@nezelodo-körbe is röhögnek bennünket már-ez a Magyarország már nem a mi hazánk...
A fityiSS MAFFIÓZÓ ORBÁN-ÉS PEREPUTTYA LENYÚLTA!!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Te magadtól vagy ilyen hülye vagy a szádba rágják,?? Amikor ellopta a MANYUP-ot a csúti cigány,elfelejtett konzultálni a nemzettel!!!Nem baj,tudod semmi nem tart örökké...
Nessy
@durbincs: Nem szoktam goromba lenni, de most már unom a szövegeit!
Ha annyira érdekli, nem vagyok román! Itt születtem, éltem, dolgoztam és nem picsogok! Viszont üzenem minden rendelőben, kórházban várakozás közben lamentáló, vásárlás közben kesergő fidesz hívőnek, hogy ha ezt akarják továbbra is, erre szavaznak, akkor legközelebb silencium!
szaboria1
@durbincs: Akár videon is meg lehet nézi miként hazudtak pláne a kifli csücsök asszonyság a Selmeczi Gabriella.
nezelodo
@durbincs: Te félkegyelmű, megint bedugtak a konnektorba, és ontod a fekáliádat a nyomtatódból...menj át inkább nemzeti konzultációba. Ja ahhoz kevés a memóriád! Hát írj a sarki lányoknak, ahhoz elég a 16gb
Pálinkás Pál
@Shikari: Nos...hogy az ellenzék szerencsétlen,abban nincs vita...de írtam neked tegnap...lesz olyan ember aki összefogja őket...akkor csengettek nektek!!!
Hellcat
@peterkelemen: Hát én sem úgy gondoltam hogy most kell szavazni...hát most már kurvára mind1 már magukra írták a választási törvényeket ott csalnak ahol tudnak...volt elég választás 2014 ig...ott kellett volna részt venni...nem hagyni hogy a semmiből kétharmadot kovácsoljon ez a geci.
Hellcat
@Nessy: Pont ez a dubrincs célja...hogy hergeljen...látod még írni sem tud szerintem direkt, hogy még azzal is felbassza az embert...fizetett bérkommenter senkiházi troll nem érdemes vele foglalkozni.
kokopelli
@Hellcat: engem nem ba...k fel,mert csak ismételget!Valaki az elején leromá-
nozta,és azt próbálja megfordítani,holott mindenki tudja mindenkiről,hogy ki kb.
mely környékről ír!Ő a "románnak nevezést" vette a szivére,mint a mezítelen
seggű skodri is!Miért válaszolnak a marháknak, nem értem? Fatáziátlan,buta,
bérkommentelők szajkóznak és egymás baromságait keresik erősítésként!
Bugyuta egybitesek!
quadrocopter
@Shikari: Figyelj csak, tahóka! A zsarolás az mi? Ekkora f@sz vagy, látod? A linkeket nem véletlen toltam a kancsal szemeid elé!
Hellcat
@kokopelli: Ha akár 1 ember figyelmét is magára vonta a butaságával már jár a plusz pénz...hisz az az ember addig sem olvas/hall más hírt.
nezelodo
@durbincs: Anyádnak írogasd az önéletrajzodat, ő még szörnyűbbeket is tudhat rólad, nagyon megverte az Isten veled, a szerencsétlent.
Nessy
@nezelodo: Ne bántsd a mamáját! Ő gyereket várt, csak ez lett helyette.
nezelodo
@Nessy: Dehogy bántom, inkább szánakozom rajta, hogy így elbánt vele a teremtő! Azért egyet hibázott, nem kellett volna szita alá tenni ezt a korcsot amikor megszületett, bízta volna a macskára. A Kiss Tibi meg úgyis megírta a dalában, mi történt volna ha egérnek nézi és megeszi...
division
@Shikari: Hagyd őket, 20 éves kis suhancok lázadoznak itt akik még egy szalmaszálat keresztbe nem tettek életükben, kár is a szót rájuk pazarolni. Lehet anyuka meg apuka rosszul él vagy 30 éve és azt mondták nekik Orbán a hibás:-)))
Yoda69
Partunk es kurmanyunk a nyugdij penzt 3,2 ezer milliard forintot mar reg elkoltotte stadionyokra, es haveri beruhazasokra 10x-esen tularazva. Ez a penz mar nincs tessek innen tovabbmenni.
A lenyeg hogy szavazzanak rank, mi meg folytassuk! Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha Maguk meg szepen lassan ehendoglenek.
nezelodo
@Yoda69: Bizony, így lehet, és naivék még elhiszik nekik, hogy azért "őrizte meg" a Selmeczi kisasszony, nehogy eltőzsdézzék, a közel 10 % hozamot felmutató pénztárak! Mennyivel jobb, ahogy Ali Babáék a valagára vertek a 3000 milliárdnak, szórták két marokkal, stadionra olimpiára, a herélt hal által gyalázott határon túli szavazókra, kamu tanulmányokra stb (ebből a szőrős-talpuzásból még baja lehet).
Pálinkás Pál
@Shikari: Előbb-utóbb akad valaki...jelenleg nincs esélyes jelölt...
quadrocopter
@Shikari: Buta csicska! A pofádba másoltam a linkeket! Ott megtalálod a zsarolóst! Látod, ekkora primitív kis marha vagy!
kokopelli
@Sámannus: ...mire számítottatok? Magas labdára,oszt fű alatt jött!?
Mikor nem hazudnak ezek a tetvek?Ha kérdeznek? Nem,mert akkor is!!
Azt csinálják amit akarnak,és úgy adják el a ß@rt,ahogy akarják! "Majd csi-
nálunk róla törvényt!"...ki is mondta anno? :--((
Nessy
@kokopelli: De még a saját törvényeiket sem tartják be! Akkora joghézagokat hagynak, hogy egy kamion átfér rajta!
quadrocopter
@Shikari: Milyen vita, gyökér!? Akkora paraszt vagy hogy legelőt neveznek el rólad! Nem vagy képes értelmezni két linket - f@szfej birka, közben vered a taknyod?
quadrocopter
@Shikari: Azért válaszolgatsz, mi? Kis butám, sokat hiányoztál logikai gyakorlatokról!
Seggnyaló birka!
kokopelli
@Nessy:... nem véletlenül hagyják a hézagokat!..vagy annyira barmok,vagy
annyira foschn@k a Vajdájuktól,vagy nem tudja a balkéz mit csinál a másik bal-
kéz,vagy annyira primitívek,hogy nem tudják elképzelni a bukást! A fizetett get-
zikkel meg érdemes szóbaállni! Jellemtelen ß@r emberek,akik a vesztés után
más avatár alatt élből az ellenkezőjét állítanák! Nem éri meg a vita!Primitív zsol-
dos banda!Kérdezem,hogy milyen volt "a magyar" általában a történelme során? ;-((
kokopelli
@kokopelli: szegény bratyótól hallottam a viccet,hogy a pokolban csak a magyar
főzőüstöt nem őrzik az ördögök,mert ha "egy" ki akar mászni,azt a többi rögtön visz-
szahúzza! Látható itt is a fizetet scheggnyalóknál! ;-(
magyarbakancs
@Shikari:" Szerintem ez pedig sima neurózis! A jogosultság megmaradt, kár senkit nem ért!
Cáfold meg, ha van mivel!"
Ön szerint az állami biztosítás,nyugdíj megfelelő?
Nem az lenne az ideális,hogy mindenki maga fizesse a nyugdíját ,EÜ biztosítását?
Dolgoztam ilyen rendszerben ,és különb mint közös lónak túrós a háta szindróma.
Nessy
A "jogosultság" megmaradt, csak a befizetett pénz vált köddé, az ígért egyéni számlákkal együtt!
division
@Shikari: A lényeget meg is fogalmaztad.
magyarbakancs
@Shikari: Az Orbán állam 3000 milliárdot lopott el.
Öngondoskodás az a megfelelő nem a közösködés ja ,és nem az állami lopás.
magyarbakancs
@Shikari: Természetesen igaza van meg maradt a jogosultságuk.
Nem ez a lényeg, az a lényeg valamire ráfogta a kormány ,hogy lenyúlhassa a 3000 milliárdot az adósság rendezés miatt.
Okot kereset a lopáshoz ennyi.
magyarbakancs
@Shikari: Lopás volt ,és hazugságon alapult.
Mivel azt kommunikálták a kormány ,hogy el tőzsdézik a pénzét ki a nyugdíjpénztárba befizet.Ezért meg kell védeni a befizetők pénzét ,és államosítja.
Ha el tötyörészték volna a pénzt nem lett volna 300 milliárd amit lenyúljanak.
A több lábon állás kell ,és akinek elvették a magán megtakarítását azok 20-30 év múlva lesz nyugdíjas na az akkori befizetők pénzét fogják meg kapni NYUGDÍJKÉNT.
Jelenleg MEG MARADT MAGÁNPÉNZTÁRIAK 8-12%- OS REÁL ÉRTÉKI EMELKEDÉST KÖNYVELHETNEK EL ÉVENTE.
TEHÁT LOPOTT PÉNZT HERDÁLT SZART SZÉT EZ A MOCSKOS ,SZARHÁZI KORMÁNY.
magyarbakancs
@Shikari: Kötelező nem volt csak az mondták ha nem lépsz vissza elveszik a nyugdíjad és nem kapsz nyugdíjat államit.
Ön mit tett volna ere a kijelentésre.?
magyarbakancs
@Shikari: Látom fel adta a kedves diskurzusunkat.
Tisztelt Hölgyem,uram önre van bízva minden.Azoknak, akik 2010-2011-ben úgy döntöttek, hogy nem lépnek ki, hat év alatt átlagosan mintegy 70 százalékkal nőtt a nyugdíjpénzük.
Ez azt jelenti, hogy akinek 2011 végén 4 millió forint volt a nyugdíjszámláján, mára 6 millió 800 ezer forint körüli összeggel rendelkezhet.
Yoda69
@magyarbakancs: Nem volt kotelezo, en sem leptem vissza. Ala kellett irni egy nyilatkozatot hogy maradni akarsz. Igaz nagy volt a riziko, mert jo nagy panikot keltettek orbanek. Viszont mint utolag kiderult hazudtak, mint minden masban is.
magyarbakancs
@Shikari: legyen szíves nekem meg írni melyik magán nyugdíj pénztár ment tönkre mielőtt nem államosítottak .
Megteszi?
vladimir putin
@Shikari: tehát akkor csak olyan Gazdálkodj Okosan játékpénz volt az a 3000 milliárd forint, amit lenyúltak?
magyarbakancs
@Shikari: Egy ment tönkre a többi működött a szétverés előtt.
Kétségeim van annak az egynek a is a tönkremenetelében mivel csak állampapírt vehetek ,és nem tőzsdézhettek a pénztárak .
Tehát az állam garantálta a állampapír hozamát.
Aki Én
@division: Basszus Szandokán! 3 ezer milliárdot nyúltak le, és te jössz itt a 20 éves suhancokkal, meg a csóró szülőkkel?
Na így értelmezitek a mindennapokat.
Sámannus
Ez a Shikari egy hatalmas észkombájn. Úgy menti meg süllyedő hajót, hogy egyre több léket üt rajta. Süket mint a főnöke. Magabiztos mint a főnöke. Vajazzák mint a főnökét. Az a baj hogy az ilyen kártékony csótányok közel kerültek a hatalomhoz. A magán tulajdon sérelmére elkövetett bűncselekményekhez alkotott törvény is korrupció kis pajtás. Lesz.rom én hogy magyarázza a félbiteseknek, miért hozta az itt a lényeg!
CsipkeRózsa
@kokopelli: január 10., 09:34

"A fizetett getzikkel meg érdemes szóbaállni!"

Nem azt akartad írni, hogy "nem érdemes" szóba állni?
CsipkeRózsa
Melyik biztosításnál van olyan eljárás, hogy az a biztosított intézkedik, aki nem akar változtatni? Ebben az esetben aki maradni akart a magánnyugdíjban, neki kellett eljárnia, méghozzá a nagyon megnehezített, sorban állásos módon, aránylag rövid határidővel. Gondolom, sok beteg, v.vidéken élő, v. külföldön dolgozó biztosított nem is tudott az egészből semmit.
kereső
@Shikari: 10:02, talán még igazad is lenne, ha az állami nyugdijszámitás megegyezne a magánnyugdijpénztári járadék számitással,valamint ha az állami nyugdij is örökölhető lenne, valamint ha még lennének olyanok mint: Nyugdijbiztositási alapok, melyeknek volt vagyona-amit az I.orbán kormány számolt fel 1999-2000ben.Ezen alapoknak volt gazdája-munkáltatók,munkavállalók képviselői,akiket megválasztottak a munkahelyek.Nagyon fiatal lehetsz,ha ezekről nem tudsz.Tájékozódj.Orbániában egyébként a törvényesitett lopás nem ritka holló, de attól még lopás.Itt ráadásul még csalás is van,hiszen csalárdmódon és megtévesztéssel terelték vissza a embereket az állami nyugdijrendszerbe.
kereső
@Shikari: milyen törvény alapján történt az államinyugdijpénztárba történő visszaléptetés?Ezt tudom,de Te is?Ki hazudott,az eltőzsdézett vagyonról?Milyen algoritmus alapján történt a "reál?" hozam megállapitása?/MNB alkotta/.A befizetett tőke!-hamár a hozamból is részesedni akartak az enyveskezűek-hol van jóváirva az egyéni nyugdijszámlákon?Szóval csalás-és megtévesztés.Tényleg törvényes a törvényes?
Annyit még,hogy az 1999-2000 akciónál is Selmeczi szenátorasszony volt a kormánybiztos.
kereső
@Shikari: Te meg bűnpártoló vagy, de jön még a kutyára dér.Én kivárom.
advocat
Jó ez nekünk! (Nem az a baj, hogy hazudik, hanem, hogy lop is.)
kereső
@Shikari: eddig tartott kitalálni,hogy mit is irjál?Igaz,hogy érdemben egyetlen felvetésemre válaszoltál.Mert az,hoghy ne matekozzak ,nemérdemi válasz. Ennyi erővel ezt a kérdést a kiskutyámmal is megbbeszélhetem.Ennyit ő is tud.Vége.
magyarbakancs
@Shikari: A tönkrement magán nyugdíjpénztár ahol volt a pénze a 2008 világválság idején volt a vesztesége?
Mert mindenkinek volt vesztesége.
SystemError
@Shikari: Látom új kolleginája van Durbincsnak. Talán nem is kollegina csak más stílusban más néven?
Yoda69
Hazugsag hogy eltozsdeztek a penzt a nyugdijpenztarak. Ha igy lett volna, nem tudtak volna visszadni az allamnak 3,2 ezer milliard toket. Termeszetesen vittek tozsdere penzt, mint ahogy allampapirba is fektettek. Hiszen ez volt a dolguk, hogy befektessek a vagyont, maskulonben hogy termelne hasznot a toke?
Mellesleg mindenki valaszthat a nyugdijpenztarba valo lepeskor kockazati szintet. Minimum 3 de van ahol 5-6 szint kozul lehet valasztani. Ha valaki a legbiztonsagosabb szintet valasztja, akkor biztos lehet a megtakaritasaban, viszont nem is kap sok hozamot. A penztarak is ennek megfelolen fektetik be toket. Ha a tagok fele magas kockazatot vallal, akkor nagyobb toke megy a tozsdere. Ez ilyen egyszeru.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.