Veress Zsuzsanna is képviselőjelöltnek jelentkezik be az első választókerületben, függetlenként indulna – tudta meg az ATV.

Ő az az elkeseredett édesanya, aki korábban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azt követően, hogy Asperger-szindrómás gyermekének megtiltották a ballagását.

Veress Zsuzsanna a lakossághoz fordul, mert támogatottság híján nehéz helyzetbe került az ajánlások összegyűjtésében.

Azt atv.hu-nak elmondta, több éve vesz részt valamilyen szinten a közéletben, mert civilként a gyermekek oktatási jogaiért küzdött és teszi ezt mind a mai napig. 

A lapnak hozzátette:

Egy nagy levegővétellel arra az elhatározásra jutottam, hogy hatékonyan tudom képviselni ezeket az embereket, hogyha közvetlen módon a politikában veszek részt

Az utóbbi idők civil megmozdulásai – amelyekben részt is vett – nem voltak képesek szerinte olyan átütő erőt elérni, amire szükség lenne, ez adta a lökést ahhoz, hogy függetlenként mérettesse meg magát.

Arra a kérdésre, hogy mi lenne a legfőbb célja parlamenti képviselőként, azt mondta:

több is lenne, mint például a jogszabályok átvizsgálása, a hatáskörök meghatározása, a gyerekjogok területén pedig az átfogó revízió, az oktatásban lévők jogainak érvényesülése.

Veress Zsuzsanna az atv.hu-nak hozzátette:

Nem egy tömeget szeretne megcélozni, szélesebbre nyitotta már az érdeklődését. Minden elesett rétegért ott van, akiknek szüksége van arra, hogy az érdekeiket képviselje.

Forrás: atv.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hurrá! Még két - három jelölt, és a fidesz lesz a nevető sokadik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nagy "öröm", ebben a választókerületben már nagyon sorakoznak a jelöltségre jelentkezők, már örültem, hogy Kelemen Anna visszavonta szándékát az indulásra.
RonaGyuri
Minden elesett rétegért ott van, akiknek szüksége van arra, hogy az érdekeiket képviselje.

és most a Fidesznek próbál segíteni!!! =))
Nessy
Hurrá! Még két - három jelölt, és a fidesz lesz a nevető sokadik.
namihami
Ennek a Parlamentnek (sok más mellett) az is a baja, hogy senki nem képviseli azokat a szülőket és gyerekeiket, akik valamilyen betegségben vagy fogyatékosságban szenvednek. Higgyétek el, nem könnyű sors egy ilyen gyerekkel, szülővel élni a mindennapokat.
Nagyon (NAGYON) nagy szükség lenne és jó volna, ha néhány olyan képviselő is lenne közöttük, aki ezt a saját életén (nem véletlenül nem írtam, hogy ::bőrén) keresztül élné át.
Sajnos, nagyon erős a gyanúm, hogy ennek a nőnek se fog sikerülni. Sem a Juhász, sem a Fekete-Győr nem fog visszalépni. A rang és képviselőség utáni vágy erősebb annál. A fideszes képviselőről nem is szólva, hiszen neki még a vezetés lopásainak a fedezése is pártfeladat.
És a legnagyobb félelmem az, hogy ennek a nőnek még esélye sincs bekerülni, hiszen a magyar társadalom ilyenféle átérzőképessége (szinte) a nullával egyenlő. Min. 50 év elmaradásban van.
Sajnos, csak akkor van rá affinitása, ha bárki a környezetében van vagy kerül ilyen helyzetbe..
amaramaistanna
@namihami: ...egy komoly civilszerveződésben lenne a helye, s lehetne lobbizni... remélem eljön az az idő, amikor egy kormány nem lesz gátja a civil szervezetek megalakulásának...
namihami
@amaramaistanna: A baj az, hogy a civileket, ez a kormány, egy laza mozdulattal, de besöpri a szőnyeg alá. És azok a szülők, akik ilyen gyerekkel vannak ""megáldva"", azok sajnos, pont a családi helyzetük miatt, nem érnek rá tüntetni, felvonulni, érdeket képviselni.
Ezért írtam, hogy egy 20-25 fős KÉPVISELŐI társulat már tehetne valamit. Az utcáról ez nem fog menni, ahogy eddig se ment.
wagabund
..."Újabb ellenfele lesz Juhász Péternek és Fekete-Győr Andrásnak – Veress Zsuzsanna függetlenként indulna"...

ennek a két szent embernek szinte ujjgyakorlat lesz ezt a nőt eltakarítani az útjukból...aztán ráérnek egymást kicsinálni...
...mert mindet a népért..
Pálinkás Pál
@Shikari: "A szindróma általános jellemzője az átlagos vagy átlagon felüli intelligencia

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/4082/asperger-szindroma"
Nos..ez az a dolog ami nálatok ,narancsmarháknál hiánycikk!!!
Equus
Óh, Zsuzsanna, óh Zsuzsanna... hogy te milyen hülye vagy... két maszti között otthon álmodsz és lőn...
Jozefina
Kedves Zsuzsanna! Ezt nem kellett volna. Átgondolta, hogy ezzel a lépéssel a fidesz-kdnp-t támogatja??? Gondolkodjon el rajta!!!
human
Hát ez elég meggondolatlan lépés a részéről akkor is ha nemes a cél. Inkább lobbizzon, hogy vegye programjai közé az egyik induló.
Peller Anikó
És ki a rosseb fog egy olyan nőre szavazni akinek egyetlen célja hogy a gyereke betegségére hívja fel a figyelmet? Legfeljebb véletlenül.

Amikor Magyarország léte a téte.
Apatszerek
@Peller Anikó: Joga van indulni, ebben a nagy demokráciába, nem csak neki mindenkinek akinek szavazati joga van, vagy már azt bizonyítod, hogy csak valamely kutyakaparó párt megélhetési képviselő jelölt indulónak van joga? Nyolcvanon felül vannak az indulók hivatalos induló ként bejegyezve, ez a demokratikus népi demokrácia, mindenki jelölhető, és mindenki jelölhet...@human: mint szülő ebben lát lehetőséget gyerekének sorsának jobbulására, és mások hasonló helyzetben lévőknek.
advocat
Igaza van. De! Most nem erről van szó! Csak az országról, ahol a gyerek esetleg másképp is élhetne, de nem ezzel, a csak a zsebére gondoló kormánnyal. És kérése máris megvalósul.
Peller Anikó
@Apatszerek: hát induljon. Fogtad mit mondtam? Senki nem fog rá szavazni (remélhetőleg).

Csak a szabad szemmel látható pártocskák a mérvadók és nekik is el kell osztani az indulókat.

Mert a végén csak egy maradhat (a potenciális pártocskák indulóiból). Ellenkező esetben itt rohadunk meg az orbán királyságban.
cikicakk55
@namihami: ma 14:33
Szerencsére nekem nincs ilyen problémával küzdő betegem,de elég sok ilyen beteget ápoltam egy fogyatékosok otthonában. Az ilyen gyerekeknél,nagyon soknál előfordul,hogy valamiben óriási tehetségek! van amelyik szebben énekel,mint bár melyik képzett opera énekes,van amelyik minden évszámot,meg tud jegyezni,van amelyik képes visszafelé mondani a mondatokat minden gondolkodás nélkül.Valamiben van,hogy nagyon kitűnnek,még az átlagon felüliek közül is.Viszont ezek a gyerekek azon az egy dolgon kívül mást nem tudnak megoldani.Képtelenek a cipőjüket bekötni,az orrukat egyedül kifújni,öltözni,vetkőzni,enni,stb. Az ilyen gyerekeknek hatalmas szüksége van az anyára,vagy apára,de akár mind a kettőre is egyszerre. A politikát és beteg gyereket nem lehet egyszerre csinálni. Mind a kettőhöz egész ember, és nyugodt családi háttér kell. Egy politikusnak 24 órán keresztül politikusnak kell lennie. Elhiszem,hogy a gyerekéért küzd,de mint írta is amaramaistanna: egy civil szervezet,akik konkrétan sérül gyerekekkel és azoknak az ügyeivel foglalkozik,sokkal többet tudnának segíteni,mint az anyuka,aki még a politikát is a nyakába venné. Ne tegye,mert ezzel árt az országnak, árt a gyerekének és árt saját magának is. épp eléggé fel van darabolva az ország az ellenzék hülyesége és egója miatt. Nehéz lesz 2,5 millió Fidesz szavazatot túl teljesíteni,de ha ennyire apró darabokra esik szét az ellenzéki pártok jelölt listája,akkor a Fidesz röhögve megnyeri és a gyerekének semmivel nem lesz jobb. Azokat a civil szervezeteket a kormány nem b...ja,akik nem politizálnak. A beteg gyerekek segítése nem veszélyes rájuk nézve,így nem is törődnek vele. nyugodtan keressen inkább egy ilyen szervezetet és bízza a politikát az egymással marakodó ellenzékre. Talán még megjöhet az eszük.
human
@Apatszerek: Tőlem indulhat. De neki 1 db ügye van. Az ellenzéknek meg legalább egy tucat. A bosszantó csak az lesz, pár szavazaton múlik az ellenzéki győzelem. Akkor ő is duplán fog veszíteni.
F_Viktor
@namihami: Írod:
"Sajnos, nagyon erős a gyanúm, hogy ennek a nőnek se fog sikerülni."

Ahogyan Szélnek sem sikerült igen szavazatot kicsikarni a fityesz frakcióból a tűzifa osztásra, hogy ne fagyjanak meg rászorulók.

Ahogyan @amaramaistanna: írja, ennek a hölgynek egy civilszervezetben lenne a helye a parlamentben pártfegyelem működik, s ha a vezér nem bólint, akkor a frakció bármit leszavaz.
Equus
attól tartok, h a habonyművek kreálmányának tetszettek felülni... rájátszani az érzelmekre... nem rossz ötlet... a gyerek, főként, ha még sérült is... mindig részvétet generált... Putty, itt a csali... lássuk, mennyire harapnak rá a népek...
quadrocopter
Anyuka kitörési pontot talált! Elég szarul fog kijönni belőle!
Equus
@wagabund: anyukám nekem azt mondta, h semmi sem az, aminek látszani akar... vizsgáld az oksági összefüggéseket... anyukám olvasott Szókratészről...
Desischado
Cikicakk55-nek és @amaramaistanna:-nak igaza van. A hölgy ezzel csak árt az ügynek, inkább egy civil szervezethez kellene csatlakoznia. Ennyi erővel én is jelöltethetném magam, mondván, hogy javítsanak már az ápolásin lévők helyzetén is. De inkább elmegyek szavazni, és remélem, hogy sikerül a fideszt végre elzavarni, és akkor biztosan javul a helyzet minden téren!
amaramaistanna
@namihami: Értelek , ezér írtam,hogy "amikor egy kormány nem lesz gátja a civil szervezetek megalakulásának"... de a parlamentben még max. egy szószóló lehetne, ha kapna jogosítványokat...
Equus
@wagabund: 09.29 azt is mondta: ha vizsgázni mész, ne gyere elő saját gondolattal, ha nem voltál ott minden előadáson, kérj kölcsön jegyzeteket - professzor urak semmit nem szeretnek jobban, mint saját gondolataikat visszahallani... Lehet, h ennek köze nincs az igazsághoz, de tartsd meg a gondolataidat. Tutti nem lesz utóvizsgád.
wagabund
@Equus: pontos a leírásod, így működik. Ugyanis a vizsgáztató is emberből van, és egy idő után azt képzeli magáról, hogy ha ő nem lenne, mindenki hülye maradna.
..nem egy szülő kéri a gyermekét, hogy pontosan azt mondja vissza vizsgán, amit a prof tanít..akár tetszik, akár nem..

majd az életben ráér lázadni.
Equus
@wagabund:17.36 ha köztünk marad, elárulok egy titkot. Elöljáróban annyit, az ELTE ÁJTK-ra jártam... néha mellé...
Szóval:a szorgalmi időszak szorgoskodással telt. Minél több bugyi alatt ismerkedni annak a tartalmával, aztán jött a vizsgaidőszak, de ott nem ezekből kellett vizsgázni... Remánytelen helyzet, ... minden, néhány éjszaka alatt képtelen a zember fejébe bemenni.Apámék meg kibasznak, mint macskát szarni, ha megint utóvizsgám lesz.
Súlyozni kellett. Magyar állam- és jogtörténetből kiválasztottam a 13. tételt. Ezt benyestem. Többit leszartam.
Vizsga. Kihúztam vmi tételt - nem a 13-ast. Gyorsan visszadugtam.
- Mit csinál, jelölt úr? - kérdi a prof.
- Bocsánat, professzor úr, de én babonás vagyok és a 13-as tételt húztam ki...
- Édes fiam, ez nem olyan, mint a műkorcsolya, hogy lenne benne szabadonválasztott, mondja csak azt a 13-as tételt!
Mondtam. Átmentem... :)
wagabund
@Equus: ügyes! (a bugyikban kotorászás evolúciós előírás, egy bizonyos korban törvényszerű, mondhatni kényszer... nomegasztán...van mire-kire-emlékezni)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.