Jobban áll a Fidesz, mint áprilisban, amikor megnyerte a választásokat a Závecz Research májusi felmérése szerint. Ebben toronymagasan vezet a Fidesz, újra kétharmadot szerezne.

Kiderült – ez lenne az eredmény, ha most lennének a választások

Orbán Viktor. Fotó: MTI/Soós Lajos

Az április 8-i választáson győztes Fidesz–KDNP-nek a teljes népességen belül több szavazója van, mint az utána következő négy parlamenti pártnak együtt

- állapította meg a Závecz Research legújabb, májusi pártpreferencia-felmérésében. A felmérést az Index közölte.

A kormánypártot 33 százalék támogatja, a Jobbikot 15, az MSZP-Párbeszédet 7, az LMP és a DK 4-4 százalékon áll, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt 2-2 százalékot szerezne.

A biztos pártválasztók körében mért adatok nagyon közel vannak a választási végeredményhez. Az aktivitás nem lankadt, de a megkérdezettek bő 30 százaléka még a választások után sem tud, vagy nem akar pártot választani.

Az adatokat május 6. és 13. között vették fel, a reprezentatív kutatás ezer ember megkérdezésével készült. Mindannyian 18 évesnél idősebb magyar állampolgárok.

Forrás: Index, HVG

Fotó: MTI/Soós Lajos

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Biztos nyerne.
Ha meg 13 ora korul vesztesre allnanak veletlenul, akkor hirtelen lefagyna a valasztasi szoftvare, es lass csodat 21 orakkor pedig 3/4-del nyernenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
1000 ember hmmm...érdekes módon a választások után 100 ezres nagyságrendű felméréseket láttam ahol kurvára nem ez volt az eredmény...szóval erről ennyit.
papa.49
Ez mindig így van a győztesek egy, két hónap után sokkal többet szereznének, de majd 1 év múlva tessék felmérést csinálni, az igazság akkor derül ki !!!
Yoda69
Biztos nyerne.
Ha meg 13 ora korul vesztesre allnanak veletlenul, akkor hirtelen lefagyna a valasztasi szoftvare, es lass csodat 21 orakkor pedig 3/4-del nyernenek.
Macskaszem
@Pegero: Amelyik párt a szavazók egyharmadával 2/3-ot szerez, az milyen többség vazze?
Macskaszem
@Shikari: Nem tudom, hogy nézel ki, de, hogy bérkommentelő vagy az tuti.
cikicakk55
Nem a Fidesz lett népszerűbb,hanem az ellenzéki pártok lettek leminősítve. Ha most lennének a szavazások a Fidesz semmivel nem kapna többet, ibkább a szavazók száma lenne kevesebb. Én legalább is biztos,hogy a mostani utólagosan megtudott választási eredmények alapján inkább el sem mentem volna.Egyik ellenzéki párt sem érdemli meg a bizalmat és mind alkalmatlan lenne még koalícióban is az ország vezetésére.
Macskaszem
@Pegero: A csalások tömkelegével összebuherált győzelem is győzelem.
csak úgy....
...kiderült,hogy hamarosan be fog borulni. ;)
Pálinkás Pál
@Pegero: Te milyen tüntetésről beszélsz??? Arról a majális jellegű felvonulásról amit a sok húgyagyú produkált??Az a ti szerencsétek hogy az ellenzékben nincs egy orbán féle agyatlan,mert akkor már rég pucolnotok kellett volna!!!
NaponTamas
Ez van. Pár idióta nem tudja ezt elfogadni És kimegy élőláncot csinálni. Baj csak az hogy egy komolyabb cseresznyefát sem érnének körbe
troppauerhumer
@Pegero: Ó vezérürü NERtárs hehee nem tuttam ,hogy, tisztában vagy-e azzal a ténnyel, hogy Magyarország a rendszerváltáskor az arányos választási rendszer mellett tört pálcát.? Tuti agysorvadásod van.Ezt a konszenzusos megállapodást felrúgta a fidesz egy átszabott választási rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy 49%=2/3.
Ezt a matematikában, vagy egy történelem-dolgozatnál nem tetszenek elfogadni. Ezt a húzást sem korrektnek, sem fair-nek sem elegánsnak nem lehet nevezni, csak olyan húz ilyet, aki minden eszközzel, legyen az bármilyen erkölcstelen, ragaszkodik a hatalomhoz.a jelenleg érvényes választási szisztémát 2013-ban a második Orbán-kormány (kihasználva a kétharmados eredményét) változtatta meg, s rakott bele olyan paragrafusokat, amelyek 2002-ben nem voltak. Pl. a "győzteskompenzáció", az egyfordulós választás, a választókörzetek átrajzolása, az ellenőrzési, jogorvoslati lehetőségek csökkentése.A győzteskompenzációt a FideSS vette törvénybe (2011.évi CCIII. törvény...15pagrafus (1) b. Tehát e törvény elött NEM volt győztes kompenzáció. A párt finanszirozási törvény megspékelve a győztes kompenzációval teszi a FIDESZt gyakorlatilag leválthatatlanná. De a fák sem nőnek az égig.
Ebben a "szép új világban" ezt nevezik demokráciának! Tehát a hozzászólásod a "Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna!" kategóriába esik.
desiro57
Gyarapodott a fideSS pondrók tábora!!!
Sámannus
Még van akinek most érkezik meg a nullás számla. Holnapután meg jön a pálesz kortyadó. Azt nehéz lesz lenyelni.
csak úgy....
@Pegero: "Hiába magyarázom, úgysem fogod megérteni, hogy nincs értelma annak, amit itt picsogsz!"
tudom illetlen kérdés de kockáztatok! ;) Csak nem a Durbinccsal háltál az iccaka ? ...ez a "picsogsz" nagyon ösmerös a szótárábu!? ;)
Sámannus
@Pegero: Sajnos csak a próbálkozás lehetősége adott. Az eredmény sok mindentől függ, a véletlennek is lehet szerepe. Ettől többet nem lehet ígérni Ha az emberek nem látnak tisztán, legalább azt kell megmutatni, hogy BÁRMI ami a fidesz helyett van, az ALTERNATÍVA.
Zeta
@desiro57: most, hogy nyertek sokan újra nekik hódolnak.
troppauerhumer
@Pegero: Íme te vagy az eklatáns precedense:létezik élet az agyhalál után.
Hét parlamenti széket nyert saját rendszerével a Fidesz, nem lenne kétharmad, ha nincs győzteskompenzáció
Saját magukra szabták a Választási Törvényeket!
168ora.hu/itthon/het-parlamenti-szeket-nyert-sajat-rendszerevel-a-fidesz-nem-lenne-ketharmad-ha-nincs-gyozteskompenzacio-148497
Megnyerték a szavazatszámlálást..A csalásra épült választással nehéz mit kezdeni.
EBESZ: nem voltak adottak az egyenlő feltételek a magyar választáson.
A versengés feltételei nem voltak egyenlőek.A kormány 2014 után nem fogadta meg azokat a tanácsokat, amiket az OSCE adott, hogy kijavítsák a választási rendszer hibáit.
hvg.hu/itthon/20180409_EBESZ_nem_voltak_adottak_az_egyenlo_feltetelek_a_magyar_valasztason
A 2014-es EBESZ jelentés:
Végleges EBESZ jelentés:
A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon.
www.osce.org/hu/odihr/elections/116760?download=true
Ami tisztességtelen az csalás .Egy korrupt,csalásokon alapuló rendszerben mit is várunk a választásoktól,miért lenne más?
Mégvalami... a bűn eltusolására hozott "törvény" is bűncselekmény! Mégpedig a legsúlyosabb!
libellle
@Shikari: na mind az hülye aki azt mondja, hogy 29% választási eredmény az 2/3 a többi super okos.
qxy
Akkor én is írok egy hivatalos formátumot és közlöm, hogy Hat Európai közvélemény kutatás és a Magyar Hivatalos felmérés szerint is Orbán egy szar madzag. és akkor sem szabad neki hinni amikor kérdez. Hogy kitől tanulhatta? Ki mit hoz otthonról. Ez van.
koszpeko
@Shikari: Ha kihúznád fejed vezíred valagából.
A szart kitörölnéd a szemedből.
Belenéznél a tükörbe.
Akkor hirtelen rájönnél, hogy te vagy a hülye.
qxy
A tisztán látás miatt. .- Ha te ennyit össze csaltál volna, akkor te is bele törődnél ha veszíthetsz egy választáson, vagy mindent meg teszel azért hogy maradjon minden a tiéd? Na ugye. Mert van az a pénz és Magyar törvény jog, ami meg fizethető hogy az a szavazás az úgy jó ahogy ki van fizetve. Higgyétek el mindenre fel voltak készülve. Hogy miért nem beszélnek azokról a buszokról amik a határ másik oldalán álltak és várva arra hogy szóljanak és jöhetnek is a feladat a rend bontás amit a kormány látványosan megold. és Mert mi a fontos kérem? Az ORSZÁG VÉDELME . Hogy miért nem derült ez is ki? mint a többi olyan dolog ami , " ha nem jön be akkor ez" Mert bárkit kérdezel, azt kell mondania " Ez kérem nem igaz" Nem egy forgatókönyv volt erre.
Nyugodtan írjátok hogy nincs igazam. Mert ez nem volt a tévébe, ujságba. Orbán nem mondta.
verőce21
A választás végeredménye világos, egyértelmű, jogilag megkérdőjelezhetetlen, az új Országgyűlés és a leendő kormány legitimációja minden vitán felül áll.

Nehéz megemészteni, hogy az ország többsége egyfelé szavazott, mert nem akarja lipsiket? Továbbjutott a Kormány!
troppauerhumer
@verőce21: 49% pöschfej hehee...a kolomp után ...51% gondolkodó hehee..
Desischado
Masszív csalással lehet nyerni. Ás ezek a közpénzen fizetett "közvélemény kutatók" azt írnak, ami a fidesznek kedvező. Erről ennyit. Hazudnak éjjel és nappal.
libellle
@Shikari: èn ismerem a mi válsztási törvényinket. 68 millio szavazóból 32 % szavazott a CDU-CSU-ra nos ez több mint a fidesses szavazat. Ez még arra sem volt elég nállunk, hogy a nevezett párt kormányt alakitson, nem beszélve 2/3-ról.
verőce21
@troppauerhumer: Hááááááá...Háááááááááá...Háááá...!
Értő olvasás, szellemi nyomorék!
A 2/3-dal szemben csak óbégatni lehet.
Jozefina
Már jobban felkészülne a csalásokra és a dupla szavazatokra, mejd azok eltüntetésére egy "kis" véletlen kreált számítógépes hibára hivatkozva!!!
troppauerhumer
@verőce21: Hát ettől nem több ,hanem kevesebb eszed lett...hehee...viszont a hímvessződ nőtt hehee...már 2 és fél centire gyúrtad mindkét kezeddel hehee..
verőce21
@troppauerhumer: Te komplett hülye vagy!
advocat
És kérdezzék meg a nyuggereket karácsony táján. Jön-e Bözsi, meg rezsicsöki? 3 évig kuss! Nekik is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.