A nemzet vadászának hála úgy módosult a hajléktalanokat vegzáló törvénytervezet, hogy abból kimarad a pénzbírságolás és helyette közmunka van. Igaz, aki nem vállalja, mehet a hűvösre.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
szemét tömjén...az ájtatos álkeresztény...inkább őt kellene közmunkára fogni és rácsok mögé tenni, a megélhetési politikust és orvvadászt. Lesznek hajléktalan munkatáborok is, tömény elvtárs?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
szemét tömjén...az ájtatos álkeresztény...inkább őt kellene közmunkára fogni és rácsok mögé tenni, a megélhetési politikust és orvvadászt. Lesznek hajléktalan munkatáborok is, tömény elvtárs?
Nessy
@Commenter: Ne adj ötleteket! Igaz van pártunknak és kormányunknak pár olyan "humánus" ötlete, hogy ,még a csörgő kígyók is elszégyellik magukat!
Commenter
@Nessy: az ötletük nélkülem is megvan már, csak még nem így hívják illetve ez a kényszermunka, ahogy a közmunka is valahol az jobb híján ugye...büntetendő cselekmény a munkanélküliség újra...vissza az időben...hány évet is?! Ezt a társadalmi problémát sem büntetéssel kell kezelni hanem érdemi kormányprogrammal, szociálpolitikával-na az nincs! Helyette van ez...remélem egyszer tömény a rácsok mögött fog éhen halni, megfagyni!
Nessy
@Commenter: Én nem rácsokat, én Tantalusz kínjait kívánom neki!
tudode
Ennek a "szent" embernek vannak ÉLETSZERŰ ötletei is, mivel ha beírná a keresőbe, hogy
.
------Börtönbe akart kerülni
.
Nagyjából 111 000 találat (0,36 másodperc)
..
www.google.hu/search?q=B%C3%B6rt%C3%B6nbe+akart+ker%C3%BClni&oq=B%C3%B6rt%C3%B6nbe+akart+ker%C3%BClni&aqs=chrome..69i57.6844j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ide jutott a MI, v mi BAZI NAGY szerelmünk, kapcsolatunk, elnyomásunk, hogy VANNAK EMBEREK, akik a kialakult élethelyzetük miatt számukra a BÖRTÖN nyújt ÉLHETŐBB ÉLETET!
csipetke
Még jó,hogy nem akarja őket halomra lőni...50 ezerért melyik akar majd dolgozni?Még akkor is többet hoz össze,ha kéreget. A közmunkabért is át kéne gondolnia a kormánynak. Ebből nem lehet megélni,és a büdös életben nem fog kikeveredni az illető a hajléktalanszállóról
Commenter
@Nessy: az sem rossz! És mi van Prométheusszal? Az se semmi, ha keselyűk,sasok csipegetnének belőle!
Commenter
@csipetke: még jó hogy nem akarja őket halomra lőni...hát a fővadász esetében sajnos ez sem kizárt...aki állatot öl, embert is képes ölni, sőt az ember a következő az állat után úgy általában...
Macskaszem
A Semmilyen legszívesebben kilőné őket, de mivel jellemtelen, hazug szarházi, nem mondja ki.
csak úgy....
semjén a megváltó... nem tom mit szól majd a fönök,oda fönt a mennyekben?
csak úgy....
@Mirabilis: a nácik csak barakokba,börtönökbe és a munka nemesítbe tudnak gondukodni...
a komcsik ,szintén...
Nessy
@csak úgy...: Ez volt anno a Recski kőbánya. Nekem is halt meg ott rokonom, Márianosztra volt a "szanatórium" a politikaiaknak.
csak úgy....
@Nessy: nagyapám (nem szott beutalóval) valahol a szovjetunióba végezte,pedig még csak katona sem volt és sosem politizált ,kulák volt ...
csak úgy....
@Mirabilis: hidd el,hogy sokszor én sem meg senki sem ,...,különben fontos ? na látod !
Nessy
@Mirabilis: Minden diktatórikus rendszer a vele nem szimpatizálókat, akiket ellenségnek vélt, azokat börtönbe csukatta/csukatja, átnevelőtáborba, munkatáborba küldte. Utána jött a család ellehetetlenítése.A házkutatás, a házastárs munkájának megszüntetése, áthelyezés, alacsonyabb munkakör. A gyerekek messzíről nézhették a felsőoktatás épületeit, és viselték a bélyeget a homlokukon.
Ezek voltak a szép ötvenes évek, amelyek felé haladunk! Nem csak mi! Oroszország, Törökország, Afrika, Dél Amerika nem egy állama.
csak úgy....
@Mirabilis: OK! értem,hogy Te mit nem ..., ezek mindenkit bezárni akarnak ,átnevelni ?
van még valaki normális a kormányban? mi lessz ebböl ha majd a shikari félék terelgetik a gyüjtö táborokba ? ov. a XXI. századi magyar mao zedong?
Nessy
Hogy is van ez? ha valakinek nincs fedél a feje felett, és napközben kénytelen az utcán létezni,( a hajléktalan szállók estétől- reggelig működnek), az szabálysértést követ el, mely közérdekű munkával, illetve elzárással büntethető, mondja a készülő jogszabály.
Itt azt olvasom, "Ki találta ki, hogy bűn hajléktalannak lenni? Ha nincs hol laknod, senki nem büntet meg érte! "
Equus1
vége lesz a nyárnak, hűvös szelek járnak.
- Biztos úr, tessék engem előállítani!
- Oszt mi a faszért jóember?
- Kérem, én itt a közterületen hajléktalan vagyok.
- Ne szarakodjon velem, vénember! Még világos van, messze még az éjszaka.
- Biztos úr, tisztelettel, a hajléktalanság nincs időhöz kötve. Én reggel is hajléktalan voltam, éjjel is az leszek és közterületen tartózkodom. Kérem, tessék engem előállítani!.
- Na, ebből elég! Igazolja magát.
- Kovács János, tisztelettel, 63 éves foglalkozás nélküli.
- Az igazolványát!
- Olyan nekem nincsen. Tetszik tudni, azt tavaly eladtam valami ukrán embernek 2.000 Ft-ért és egy flakon borért. Fostam is egy hetet a bor miatt. Tessék engem előállítani!
- Mi az isten haragjáért ragaszkodik ahhoz, hogy bilincset tegyek magára!?
- Biztos úr, tisztelettel, látja azt a nagy sötét felhőt? Eső lesz. Engem gyötör a köszvény, az isiász, ennivalóm semmi. Ha bevisz, nem ázok meg. A hajléktalanságomért kiszabott közmunka végzését megtagadom, mivel a feltételek hiányoznak hozzá, ezért az elzárást kell választanom. Remélem, tavaszig fogságban maradok...
kereső
@Shikari: ó bölcsek bölcse, és mit okoz a "lakhatás hiánya"?
kereső
@Shikari: na ja, 30-40000 embernek IS, van annyi férőhely?Az okozat egyébként simán hajléktalanság.A hajléktalan szálló már csak egy lehetőség,hogy aludni tudjon- de attól még hajléktalan marad a delikvens.
csak úgy....
@Shikari: " Érthető ez a dilettantizmus ha soha nem volt a joggal dolgod."
Dr. shikari tibi
te ritka nagy ...ember vagy ,tibi!
solidedge
Az előző rendszerben a teljes foglalkoztatás és a nagy számú munkásszállók alacsony szinten tartották a hajléktalanságot. Több helyen ha a nyugdíjba vonulónak nem volt hova menni azt is megengedték, hogy maradjon a szállón. A jelenlegi haszon központú rendszer ezt nem engedheti meg magának. Az ember, mint eszköz a profit kitermeléséhez igen könnyen találhatja magát kisemmizve az utcán.
csak úgy....
@Mirabilis: Ismertem egy rendört a 70 es években (örmester et. volt) , a jogi képzettsége ,tudása kísértetiesen hasonlít a shikari féle választékos,tudálékos semmitmondáshoz...
Az azért kötözködött,hogy büntethessen,ez meg azért ,hogy mások idegeit kicsinálja...,na meg mert egyedül van.
csak úgy....
@Shikari: szánalmas penészvirág vagy tibim...+ hazudós!
karma1
@csipetke: 17.03-ra: Tevedsz, Aranyom, amire tomjenzsoti akarja a hajlektalanokat itelni, az KENYSZER kozmunka, vagyis INGYENES! Azert egy fillert sem fognak kapni, talan csak az ilyenkor szokasos "allami" ellatast, vagyis reggelit , ebedet, uzsonnat. Az etkezesek milyensegenek es mennyisegenek elkepzeleset Rad bizom.
(Ez nalunk is van, mint buntetesi forma, ez - kozvetve - szinten az allamnak kerul penzbe, csak nem annyiba, mintha egy kozmunkasbert kellene erte fizetni.
karma1
@Mirabilis: Hagyd ezt a szerencsetlen diszfaszt, esze annyi mint egy kolibrinak, - igaz, az legalabb a sajat kajajat megtalalja. Ez meg a klavit.
Kotekedni akar, mert hsz-enkent fizetik, - Te meg biztositod neki a sok barom hsz lehetoseget. ugy hulye ez, ahogy van, keptelen bizonyos fogalmakat alapszinten megerteni, oszt jonapot.
lópicigáspár
@Shikari: Sok mindenhez IS! Igazi polihisztor, vagy poliészter! Ezt a kettőt mindig keverem! :)
Egyébként nemigazán értem a rációt! Ha pénzbírságot kap a szerencsétlen, úgyse fizeti be, mert ugye azért hajléktalan, mert nincs semmije. Ha kaptárba kerül, az meg kiadás az államnak! Mi a jó ebben?
lópicigáspár
@Shikari: Hányszor kerültél összetűzésbe velük? Gondolom minden nap ötször! :) Egyébként felénk egy szál sincs belőle, szóval tőlem elférnek! :))))
csak úgy....
@Shikari: mikor voltál utoljára az utcán? tibi ne etess... ,ki sem mersz menni mert ágról szakadtabbnak nézel ki mint egy hajléktalan...
csak úgy....
@lópicigáspár: az ö "adója" a propeller ;) reggeltöl-estig ...
csak úgy....
@Shikari: tibi! te most live közvetítesz magaról ? tudtam,hogy büdös vagy de azt nem gondoltam,hogy már te sem bírod a szagodat...
Yeromos
A keresztényi segítség. Gratulálok.

A következő fokozat gondolom az lesz, hogy kihajtják őket az erdőre. És smjénzsóti és csapat levadássza őket.
advocat
És ha tele lesznek a börtönök? Mondjuk 150 %-kal? A túlzsúfoltságért meg az állam fizethet napi 1200-1600 forint körüli összeget! Úgyis sok az ügyvéd. Egy kis pluszmunka???
Grafix69
Ez a rohadt tudatlan parazita elgondolkodhatna azon , hogy Jézus Krisztus mit cselekedett a szegényekért . Remélem olyan szenvedésben lesz része ,hogy egy hajléktalantól kel segítséget kérnie ennek a szellemi nyomoréknak . Utálom ezt a szart , mert ő egy darab szar.
Grafix69
@Shikari: Benned apám annyi emberi empátia , együttérzés van mint egy májusi cserebogárban .
Grafix69
@Shikari: A hajléktalan meg az életvitel szerűen közterületen témához.::::
A magántulajdont nem kell magyarázni, vagy igen? Akinek van magántulajdonban ingatlanja az nem hajléktalan . A közterület : minden olyan föld, épület , ingatlan ami nincs magántulajdonban . Kérdés ha valaki hajléktalan és nem a saját birtokán él ( mert nincs neki olyan ) akkor az már csak közterületen tud élni , mert ami nem magántulajdon az közterület . Na erről ennyit, a kormányod meg mindenkinek megtiltja ,hogy közterületen éljen , csak magántulajdonon -ban élhet életvitelszerűen , hogy ne kerüljön börtönbe.
csak úgy....
@Mirabilis: @Grafix69: További kellemes erölködést @Shikarival ! Egy bányló értelme veszett el a kölökbe...
csak úgy....
@Shikari: már megint itt okoskodsz tibim ? miért nem beszélgetszt a családoddal ? ...mert nincs? az idióták így járnak,elöbb-utóbb magukra maradnak...
Grafix69
@Shikari: A szabadság nem az ha azt csinálsz amit akarsz hanem az mikor nem kell azt csinálnod amit nem akarsz . Ők nem akarnak hajlékonyak lenni . Ő nekik azt kell csinálniuk amit nem akarnak , a kormány meg azt csinál amit csak akar. Érthetőbben , ha magántulajdonuk nincs és a föld nevű bolygón csak magán és közterület van akkor ha megtiltják , hogy az utcán éljen , akkor hol éljen? 1930 években az Oroszországi hajléktalanok hihetetlen mértéket öltöttek . Legfőképpen a gyermek hajléktalanok , utca gyerekek . Törvénybe foglalták ,hogy nem tartózkodhat hajléktalan Moszkvában az utcákon , kéregető hajléktalan gyermek meg kifejezetten nagy bűn volt. Össze szedték a kolduló gyerekeket és főbe lőtték az összes hajléktalant , napi 100-500 embert is akár , gyerekeket , nőket stb. Mindezt azért mert az Európából érkező utazók ne lássák ,hogy a haladó szocializmusban koldusok , hajléktalanok , és szegények is vannak . A Te Semilyen barátod is csak ezért hozta meg ezt az agyatlan fasiszta rendelkezést . Ő szerintük a Magyarország jobban teljesít és Európa leggyorsabban fejlődő országa vagyunk szlogen összeférhetetlen azzal a ténnyel ,hogy a magyar lakosság egyharmada mély szegénységben tengődik . A problémát már az ételosztások megadóztatásával is humánusan kezelték . Ugyan ezt teszik a hajléktalanokkal, amit nem látsz az nincs is . Megszüntették a szegénységet mutató statisztikákat , mert itt az sincs . Budapest országban meg nagyon gáz látni ,hogy az illiberális agymenés ellenére is csúsznak le a népek a fasiszta családbarát kormányod intézkedéseitől.
papa.49
Oszt. csak egy aprócska kérdés a semmilyenhez van ma hazánkban a fogva tartottakon kívül még 20-30 ezer férőhely a börtönökben ???
Ezt csak úgy a tisztánlátás kedvért kérdem !!!
csak úgy....
@Shikari: annyira szépen szóltál,hogy muszály vót dobnom egy lájkot ;)...persze,ettöl még maradsz elmebeteg...
Grafix69
@Shikari: Értem a lényegét amit szeretnél mondani , viszont próbáld megérteni te is ,hogy az nem megoldás , hogy börtönbe teszik őket azért amiért olyan helyzetben vannak mint ami . A problémát nem eltakarni kell mert attól még a probléma ott marad . Ilyen erővel a 800 ezer alkoholistát is kényszer gyógykezelni kellene , vagy innen csak egy ugrás az értelmi fogyatékosok meggyilkolása . Nem jó irányba mennek a dolgok .
csak úgy....
@Shikari: különben mit hazudoztam? nem egyedül élsz,koszban és mocsokban ? te vagy hazudós ,tibim...
Grafix69
@Shikari: Nem a te dolgod , lehet . Amit viszont leírtál az kísértetiesen hasonlít egy 1925 -ben megjelent könyv elméleti mondanivalójának . Azért egy részét ide másolnám neked : „A vég azonban az lesz, hogy egy ilyen néptől elveszik a létezés jogát a világon... Egy erősebb nem a gyengéket elűzi, mivel az életre való törekvés végső formájában mindig szét fogja törni az úgynevezett humanizmus minden nevetséges kötelékét, hogy helyére engedje lépni a természet humanitását, amely megsemmisíti a gyengét, hogy helyet adjon az erősnek.”
csak úgy....
@Shikari: töled lestem el a dolgot, tibim! ;) egy szánalmas,gondolodásra képtelen alak vagy...
csak úgy....
@Grafix69: Akkor segíthetnél,hogy én is és mindenki értse...
Grafix69
@csak úgy...: A jobb oldali pártok és párt szimpatizánsok , jelenlegi Fidesz-KDNP és szavazók tábora ,iskolázottság és anyagi hovatartozás nélkül egyöntetűen elhívatottak a fasiszta ideológia és az erősebb győz elve mellett a teljes demokrácia és liberalizmus a civilek és a velük nem egyetértő ,különböző nézeteket valló emberek alantas , szerintük másodrendű emberek üldözésére. Kb ennyi lenne a diagnózis:)
csak úgy....
@Grafix69: Köszönöm! :) Ezt (valahogy) én is így gondoltam! Most már csak azzal nem vagyok tisztában,hogy az a neves és nevezetes politológusunk ,@Shikari tibi ,hogy magyarázza...
A fidesz kreál ellenségeket és nem tudom,hogy ennek mi lesz a vége!?
Grafix69
@csak úgy...: Szerintem mindegy , végtére is egy intelligens emberről van szó , mert azért nem mindenki tudja kapásból , hogy Adolf Hitler 1925 Mein Kampf c. könyvéből idéztem , és nem mellesleg a lényegével teljesen egyet is értett . Persze Ő attól még nem fasiszta de minden bizonnyal nacionalista , mint sokan Magyarországon. Lesz ez még rosszabb is, sajnos.
Grafix69
@Shikari: A társadalom szemete , hát igen . Le lehet mérni valakit a véleménye alapján hidd el , ti pl Soros Györgyről azt tudjátok , hogy egy öreg magyarországi zsidó , nektek már ez is elég ,hogy közellenséget csináljatok valakiből . Én azt gondolom , hogy a Fidesz-KDNP egy nemzeti maszlagra épített fasiszta nacionalista párt akik gazdasági bűnözők is. Csak a hülye nem látja ezt meg akik nem akarják .
CsipkeRózsa
Semjén, csak óvatosan ajánlgasson lakhelyet, hátha egy cellába kerül a hajléktalanokkal.
csak úgy....
@Grafix69: Mindenben igazat kell adnom, nagyon jól látod a dolgokat,na nem kötözködésböl...
de az a rohadék intellgencia ...! Ugye nincs harag ha abban kételkedek...
Gauntlet
Veled történjen ugyanaz, orvvadász ! ha nincs ez a töketlen svéd kormány, mehettél volna a svéd fegyházba!
papa.49
@Grafix69: Milyen érdekes mikor végre valakiről lemállik a máz és kiderül mit is gondol a világról valójában !!!
Nem terád értem amit írtam, hanem az 1 óra körüli eszmefutásokra, ahol valaki bevallotta neki tetszik az 1925 olvasmány aminek az alkalmazása kb. 50 millió életbe került !!!
CsipkeRózsa
@Shikari: ma 12:22" Idiótákkal vagyok itt körbevéve"
ma 16:32 "a degeneráltak."

Szerintem, elég, ha van itt egy Shikari, aki világít közöttünk.
csak úgy....
@Shikari: "Shikari
Nem elfogadható csák a gyűlölet rovására írható ha a miniszterenök helyettesét egy szaros húgyoshoz hasonlítják a degeneráltak. "
töled-nekünk ;) mi téged is szaros hugyosnak tartunk,persze a frizurája és a szaga kedvezöbb lehet a helyettes miniszterelnöknek de ..,igyekezz tibi,ne nézz ki úgy ,mint egy migráncs...
Pálinkás Pál
@Shikari: No akkor román majom...az éjjeli szálláson nem lehet benn napközben...akkor nappal hol tartózkodjon fideszféreg???mellesleg igazán kíváncsi vagyok hogy fogják ezt betartani? halkan jegyzem meg,egy centivel sem lett kevesebb hajléktalan az utcán...semjénnel meg azt kéne csinálni,amit ő az állatokkal!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Ne bántsd ezt a gyerököt,vannak jó tulajdonságai is, pld. mindenhez ért...
csak úgy....
@Shikari: kurvára örülnének neked,napi szinten a rendörségen ,te beköpö légy...
Pálinkás Pál
@Shikari: Egyik sem de a komcsi,szoclib is fényévekkel többet ér mint te, seggnyaló román fideszcsicska!!!
csak úgy....
@Shikari: mész ám a pétsába a taításoddal,tibim... ,te degenere...
csak úgy....
@Shikari: "Shikari
@Apoca: Ki kell takarítani a városokat. Ha semmi nem történik felelősségre kell vonni a rendőröket. Tüntessék el ezt a városi szemetet. "
hamar ki lennél rakva,már csak a szagod miatt...,tibi! nem vagy te egy tisztességes ember...
csak úgy....
@Shikari: azért ha keresed a múltad és a szüleidet,szerintem az AVH-s listán keresgélj...
1magyar
@Shikari: Abban igazad van, hogy az se megoldás, hogy odaszarjanak, pisiljenek az auljárókba és a parkokba. Normális ember be se mer menni tőlük. Tenni kell valamit. Az más dolog, hogy sokan önhibájukon kívül a kormányzás vesztesei.
csak úgy....
@1magyar: Oszt, kend hol szokott szarni+pisálni ha gyün a szükség ? Nem ott,ahol rá jön?
Akitöl elvették ,még e lehetöséget is,hogy otthon a 4 fal közt szarjon,...mit kell itt csodálkozni...
1magyar
@csak úgy...: Még sosem voltam úgy berúgva, hogy ott ahol rám jön. De ezek az italtól ilyenek.
Azok meg is érdemlik.
Grafix69
Nagyon könnyen megy hajléktalannak lenni. Egy válás, esetleg lakás nem marad , albérlet , munkahely leépítés , utca , munkahely azért nincs mert nincs hol lakni , nincs címed, szomorúság, depresszió ital , még több ital , még több szarok bele az egészbe , és ennyi . Azt nem mondom ,hogy bárkivel előfordulhat de nagyon sokakkal . Aztán lehet undorodni , meg börtönbe zárni . Aztán 10-ből 7 ember egy ilyen helyzetben simán inna meg leamortizálódna .
Pálinkás Pál
@Shikari: Remélem válktás után a fideszeseket nem tűrik meg,sokkal kártékonyabbak vagytok mint a csövesek!!!
csak úgy....
@durbincs: felölem macizz ,lényeg,hogy kopj le ! ott a nívódíjas régi haverod a tibi...
dög unalmas tudsz lenni,muki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.