Ideiglenes polgári védelmi szolgálatot rendelhetnek el a kukásautók kezelésére.

Végső esetben a lakossággal szállíttathatják el a szemetet
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Bár visszavonták az engedélyét, jelenleg is a Zöld Híd Nonprofit Kft. viszi el a lakosság szemetét Északkelet-Pest és Nógrád megye 116 településéről. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ugyanis szükségellátás keretében

kötelezte a gödöllői központú Zöld Híd Kft-t, hogy a megszokott rendben kezdje meg a településekről a kommunális, azaz vegyesen gyűjtött hulladék elszállítását. A szolgáltatás anyagi fedezetét a katasztrófavédelem biztosítja.

A katasztrófavédelem arról tájékoztatta a Napi.hu-t, hogy a szükségellátás időtartama visszavonásig érvényes. Ez lehet egy hét, egy hónap vagy akár egy év is. Gémesi György, Gödöllő polgármestere a lapnak annyit mondott, úgy kalkulál, hogy legalább egy hónapig érvényben marad a szükségellátás, ameddig biztosan a Zöld Híd feladata lesz a szemétszállítás.

Végső esetben

a lakosságot is mozgósíthatják e célre, akárcsak árvíz- és belvízvédelemnél, vagy olyan rendkívüli esemény következtében, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül.

Egy munkavállalót maximum 15 napra lehet "kikérni" munkahelyéről, és távolléti díj is megilleti.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A büdös rohadt qrva @nyáddal ,,meg a kőbányász apáddal vitesd el a szemetet,,More. Már fizettem a Kukaholdingnak a szolgáltatásért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Megtesznek bármit,keresztbe a Zöld Hídnak,csak meg ne kapják pénzüket,amiért megdolgoznak?
Veleda
A parlamenti szemetet is el kellene valakiknek hordani.
rdos
A lakosság a szemét elszállításának a díját kifizette az állambácsinak (aki viszont nem hajlandó fizetni a Zöld Hídnak). A katasztrófát az állambácsi okozta és okozza, nem mellékesen megkárosította az eddigi szolgáltatót és most 116 település népességét is meg kívánja lopni. Ez az ügy egyik olvasata.

A másik pedig az, hogy a szemétszállítás az egy olyan tevékenység, aminek nagyon komoly járványügyi - egészségügyi kockázata is van!

Röviden. Eddig 1 rendbeli lopás történt, tervezik? további 116 településen a lopást, plusz bónusz a népirtás kockázatát felvállalva. :-(

Csak szólok. Az utolsó tétel (a népirtás), az soha el nem évülő bűncselekmény!
namihami
Akkor ez az egész csak arra kellett, hogy ne az Orbán család ügyeitől legyen hangos a média és egy (nem baráti) céget tönkre lehessen tenni.
Tisztul a kép, a Fidesz vakítók minden erőlködése ellenére.
Clavigo
A büdös rohadt qrva @nyáddal ,,meg a kőbányász apáddal vitesd el a szemetet,,More. Már fizettem a Kukaholdingnak a szolgáltatásért.
Gajdoczky István
Majd akkor mit fogsz szólni, ha befizetted a Nemzeti Közszolgáltatónak a gázdijjat, amit nem utal át a gázszolgáltatónak és elzárják a gázcsapot?
simmering73
A qrva politikusokat kib@szni a Parlamentből, aztán lehet hordatni a szemetet velük.
nevemnick
Nem ezért vagy azért, de siralmas, hogy mivé lett ez az ország és a nép. Kussolunk egy retkes banda miatt, akiket odaültettek a bársonyszékekbe, és nagy ívben szarnak a pofánkra, miközben a kereszténységről, családcentrikusságról, magyarságról papolnak?
Jó ez nekünk?
kulabombaafityiszre
Tehát a pogár befizeti a szemétszéllítási díjat,majd beül a kukásautóba és kiüríti a a saját kukáját.
Két ügyvezető igazgató beszélget.
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is.
- Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?
tudode
Visszanyal a szemét, azaz a
.
www.youtube.com/watch?v=c7d437Mppag
.
Hasonlóan a KLIK, Eü., ifjúsági, ilyen, olyan hivatalba kicsapták a melót pár ruppóval!
karma1
@Horizont: Aranyom, BARMI van a lolom, vagy masik gazember neve'n, - ha jon egy gigatuntetes, aminek a vege az, hogy kirangatjak a leselkedo csuti puhost a fuggony mogul a Parlamentben, - akkor az oket elsopro ero egy tollvonassal MINDENT visszavehet - ha volna egy tokos magyar legeny - aki ezek szerint meg nincs , vagy eppen nincs meg szinen, de mar letezik valahol - , mert meszaros tulajdonjoga csak egy papir, - az embernek meg kell tudnia vedeni a tulajdonjogat is, de nem hiszem, hogyha Magyarorszagon beutne egy ellenzeki, mindent elsopro megmozdulas, akkor BARKI az uj erabol elkezdene szoszolni a papirokkal. Vagy legalabbis addig szoszolne, amig megallapitja, hogy melyik fold VOLT loloe, garancsie, fliere, melyik tokaji szolo a naccsocsos asszonye, es egy tollvonassal athuzza a papirokat, es maris az uj magyar kormany rendelkezik felette. A Te szuleid talan emlekeznek az allamositasra - hat orban meg ezt is mocskosul csinalta, mert eloszor kivereztette a jolmukodo nagy cegeket, aztan amikor mar semmit sem ertek, akkor atjatszotta lolo kezebe, es azonnal felvette ra az eu-s tamogatast.
Emlekezz vissza, Romaniaban mire ment ceau a rengeteg sok cimevel, meses vagyonaval, a szulofalujaban felepitett stadionnal.
Nem kivanom, hogy ugyanigy a fal melle allitsak orbant, "csak" kohogtessek ki belole az utolso fillert is, amit ellopott a zemberektol, es hozzanak arra torvenyt, hogy akik a NER-ben BARMILYEN szerepet jatszottak, azok soha tobbet politika kozelebe SE juthassanak, es semmifele partot SE alapithassanak.

A diktatorok nem szoktak szepen es agyban parnak kozott meghalni...
Peller Anikó
@Clavigo: A professzor Gofi jut eszembe, ukrajnai kricsmi, jön az Igor, adja a rubelt. A kocsmáros visszaad 20 kopejkát.

- Hhát hogy, sosem szoktál visszaadni 20 kopejkát, most mi van?
- Az igaz, de most nincs sör.
karma1
@Horizont: ceausescunak is ott volt a kezeben MINDEN. A Securitate az egyik legjobban megszervezett titkosrendorseg volt akkoriban Europaban. Volt penze is, Azzal nem szamolt, hogy ha egy zsil volgyi banyasz bekattan, akkor az nem fog nezni titulust, penzt, meg hogy a Karpatok Geniuszaval meg az akademi elnokasszonyaval all szemben, hanem amit talal, azt bezuzza a banyaszkalapacsaval... Ennyike,...
Magyarorszagon en sokkal inkabb azt latom, hogy az embereket inkabb meg lehet vezetni, es kenyelmesek, "a forradalmat majd megnezzuk fotelbol, a kiralyi 1-es ugyis kozvetiteni fogja".
Es akik fegyvert foghatnanak, azok mar regen Londonban, Berlinben, akarhol dolgoznak. Ez a nagyobbik baj...
wagabund
ennek az lesz a következménye, hogy minden szemét vagy a kazánokban, vagy az útszéli árokban landol...a nagyon ráérő nyugdíjas esetleg elássa...

szavazáskor erre emlékezni fognak...
Rockxy
@Horizont: " Ha csak nem vér folyik akkor nem lehet visszavenni semmit "
Nem folyt még elég vér szerinted?
És kiknek a vérét látnád - nem a zorbán oldalán - a legszívesebben folyni?
Kik harcolják ki az áhított szabadságot?
És mi okból gondolod, hogy vérrel tisztára lehet mosni bármit is?
Csak nem vetted be, hogy az a harc lenne a végső?
És mi lenne az életben maradt sértett vesztesekkel?
Vagy mózesi módszerrel mindenkit ki kéne nyírni az orbáni oldalon, még a csecsemőket is?
kisrigó
@wagabund: Bár igazad lenne! Volt és van itt sok-sok felháborító, zsebbe vágó szemétség, mégis a migránsoktól való félelem vezette sok szavazónak a kezét, hogy hova tegye az X-et.
wagabund
@kisrigó: sem a szemétszállításra, sem az éjszakai illegális durva füstölésre sem tudják(vagy valamiért nem akarják)a megoldást...

választások előtt pár héttel minden szép és jó lesz..a tanácsadók szerint három hét pont elég az osztogatásra, hogy a fülkében már csak a jóra emlékezzen a nép...

nos e szerint játszanak..
Rockxy
@Horizont: Ne sajnálj, válaszolj a kérdésekre!
Amit idéztem, azt te írtad.
A vért hogy kell érteni?
Másként, mint ahogy én?
Magyarázd már el!
Rockxy
"...lakossággal szállíttathatják el a szemetet"
Most megmutathatják az nagyszájú magyarok, hogy tudnak-e összefogni.
A 60-as években még ment a dolog, közös aratások, szüretek...
csipetke
@karma1: @Horizont: Olvassátok el Bálint gazda nyílt levelét Orbán Viktorról.Beírod a gugliba,hogy Bálint gazda nyílt levele Orbán Viktorról.Ez az ember 99 éves,és elképesztően tisztán gondolkodik.@karma1: Amit írtál,hogy egy tollvonással vissza lehet szerezni a genyók vagyonát,ez jó lenne,de amit tönktetesznek,azt már cseszhetjük.A műemlék kastélyokat most játsszák át a kis pöcs nemzeti töklámpás vejkónak,és szállodát csinálnak belőlük.Az ilyen károk helyrehozhatatlanok.A többivel egyetértek,amit írtatok.A Bálint gazdás levelet olvassátok el,a fiam mondja,hogy a fészbukról már leszedették.Gondolom,a fidesz...
nezelodo
@tudode: "Hasonlóan a KLIK, Eü., ifjúsági, ilyen, olyan hivatalba kicsapták a melót pár ruppóval!"
Beleillik a sorba ez a kukaholdingos lenyúlás is, némi kiegészítéssel: Ne felejtsük el a devizahitelesek megsegítését, a Tarsoloy féle pénzintézetet, a MANYUP ügyet, a trafik botrányt, a földárverést a baltás gyilkos hírnéverősítő akciót, a Paks 2 mézes bödönt, az EU-s pályázatokat Simicska, Mészáros és társai szereplését, metrógripen simliket, a most fontolgatott kútadót, a baleseti és bankadót, a pofátlanul magas végkielégítés hisztit és újraalkalmazást, a CEU cirkuszt, 2006-t, a migránsáradat átengedését számolatlanul a Merkel látogatás előtt ellenőrizetlenül, és most meg már Európát, mi több, a világot védi tőlük ez a tökcsősz, a nemzethy vejkó led lámpáit, ami még a felházas Gazsit sem világította meg, a Simicska APEH hosszú byte-ok éjszakáját, a felcsúti pénzszórást, és a pofánkba röhögést, a Balaton part privatizációját, a kastélyok, kúriák meg a hozzá járó EU-s támogatások a százlábú hercegkisasszonynak, a Rogáncs letelepedési off-shore cégeit, az Endy Vajna film, kaszinó, és parókaügyi adómentes hivatalát, a Kuszaszem országlását a száz unokatestvérével szeretőjével együtt, a Farkas Flóri szavazatszállító tolvajlását a halottasházba bejelentkező ukrán nyugdíjas és szavazóbizniszt stb. Ha meg kivágok az udvaromon egy elszáradt fát, 3000 Ft illetéket szedet ez a rablóbanda! Hé emberek mi kell még, hogy felébredjetek?
Rockxy
@Horizont: Ezt írtad:
" Ha csak nem vér folyik akkor nem lehet visszavenni semmit "
Ezt én úgy értelmezem, hogy vérnek kell folynia, hogy vissza lehessen venni, amit ezek elloptak.
justhpeter
@Rockxy: Talán még szóba jöhet - Ceausescu előtt - az életfogytig tartó kényszermunka teljes vagyonelkobzással.
csipetke
@Horizont: 22:22 Ha nem ő írta,akkor cáfolni fogja,az öreg irtó penge,fészbukozik,és még mindig ír szaklapokba is.Ráadásul,az már tudott régóta,hogy finoman szólva nincs oda a fideszért.Simán el tudom képzelni,hogy most kifakadt.Ő meg már úgy lehet ezzel,hogy mit csinálhatnak vele?Elkobozzák a járókeretét?
tudode
@nezelodo: .
Nyolcadik éve illegitimen, azaz érvénytelen félcédulával nyomják az ipart, mert az Alkotmánybíróság, v mi a fene kussol!
.
Az orgánumok nem írják meg azt, hogy BÁRMILYEN FELADATBA bevonható a lakosság, mivel a FASZA GYEREK egyszemélyi vezetőként valami TERRORVESZÉLY HELYZETET hosszabbított meg 19 márciusáig!
.
Az alapjogok semmivé tétele nagyobb veszteség a lakosság számára, mint a cuccolásuk, mivel volt arra példa, emlékezzünk rá amikor a grófok, bárók egy szatyorkával húzhattak el a kulipintyójukból azt, amiből mindenkinek egy van!
kolnidre
Meg lenne a megoldás.Az államtitkárokkal kellene a szemetet elhordatni.A jellem telen Rétvárival és az undoritó Novákkal az élen.
magyarbakancs
"Végső esetben a lakossággal szállíttathatják el a szemetet"
Akkor a Budapest Kossuth Tér 1-3 ott kezdjük a szemét hordást.
Peller Anikó
@magyarbakancs: Végső esetben.

Mert van itt olyan szemét is miszerint végső esetben nem szállítja el senki a szemetet, mert a lakosságra nem hárítható a szemét elszállítása, főleg ha a lakosság már kifizette a szállíttatást.

Legalábbis a katasztrófát védelmező szervezet szóvi vője megmondta. Akkor igaz.
wagabund
a lakosságot azért sem lehet bevonni a saját szemetének elszállításába(sem) mert a hulladékgyűjtés fertőzésveszélyes...erre kiképzett, kioktatott, beoltott embereket vesznek fel, védőfelszereléssel ellátva..
nezelodo
@wagabund: A politikusokat pedig azért nem lehet erre az egyszerűnek látszó munkába bevonni mert erre is alkalmatlanok. Bár szívesen megnézném amint a Bakondi a durbinccsal állna a kukásautó hátulján, a másikon meg a faék egyszerű Kontrát a sikarival borogatná a kukát. Persze előtte telenyomnám őket a tifusz elleni oltással, hogy élvezzék azt, amit magyar embereknek el kell tűrni.
Csizmás Kond
@Horizont: ...el...de miért akarsz te minden rendszert elsöpörni ?...ha már akkora söprős a kedved itt a szemét...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...'89-ben a baloldalit...most meg ezt...
Rockxy
@Ludmilla: @Horizont: Akkor a fentebbi kérdéseim a helyén vannak.
Sőt, van még egy.
Ti mennétek-e vajon az első sorba golyófogónak?
Ha nem, kit küldenétek magatok helyett?
De nem kell hogy válaszoljatok.
CsipkeRózsa
@Rockxy: Ezt írtad: "Vagy mózesi módszerrel mindenkit ki kéne nyírni az orbáni oldalon, még a csecsemőket is?"

Milyen ez a mózesi módszer?
CsipkeRózsa
Már semmi balhé nem lenne a szemét körül, ha nem mondták volna fel a Zöld Híddal a szerződést. De Orbánéknak még a szemét is kell.
Rockxy
@CsipkeRózsa: Igen, ezt kérdezem.

Mózes 5. könyve, 3. rész 6. pont:
"És fegyverre hánytuk azokat, a mint cselekedtünk vala Szihonnal, Hesbon királyával, fegyverre hányván az egész várost: férfiakat, asszonyokat és a kisdedeket is."

biblia.biblia.hu/read.php
Peller Anikó
@Rockxy: jó ég, ezek megették az egész várost? Aztán meg ráhányták a fegyverekre?

Micsoda népek..
mackoka46
Ezért is vannak tele az erdők szeméttel.
Rockxy
@Peller Anikó: Nem vicces amit írtál.
CsipkeRózsa
@Rockxy: A Mózes V. könyve 3. rész-ben megtalálható még a 2. pont is a 6. pont előtt.

"De az Úr monda nékem: Ne félj tőle, mert a te kezedbe adtam őt és minden ő népét és földjét; és úgy cselekedjél vele, a mint cselekedtél Szihonnal, az Emoreusok királyával, a ki Hesbonban lakik vala."

Mózes Istentől kapta a felhatalmazást.

És, hát nem volt olyan hsz., amire így kellett válaszolnod.
papa.49
Gondolom, hogy az a fütyiszes kíván az ügyvezető lenni aki most ágál a Gémesi ellen !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.