Összehasonlították az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma.

Életszínvonalban már Románia is lehagyott minket: Magyarország a második legszegényebb az EU-ban

Magyarországon az egy főre jutó tényleg fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél

– derül ki az Eurostat összesítéséből. Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemreméltó, hogy amíg Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt.

Az unióban a leggazdagabbak a luxemburgi polgárok, az ő életszínvonaluk az EU-átlag 132 százaléka. A nagyhercegséget Németország követi (122 százalék), a harmadik pedig Ausztria, 117 százalékkal. Az első ötbe még a dánok és a britek kerültek be, ott a jóléti mutató az uniós átlag 114 százalékán áll. Magyarul: ahhoz, hogy Orbán Viktor legújabb álma megvalósuljon, és 2030-ra Magyarország az EU 5 legjobb állama kerüljön, csaknem dupláznia kellene a gazdaságnak.

Nem sokkal jobb a kép akkor sem, ha az egy főre jutó, a vásárlóerővel korrigált (PPS) nemzeti összterméket – vagyis a fejlettség leggyakoribb mutatóját – nézzük. Ezen a listán Magyarország – az uniós átlag 68 százalékával – hátulról a hatodik. A legszegényebb ezúttal is Bulgária, a dél-európai országban a fejlettség még az EU-átlag felét sem éri el (49 százalék). A leggazdagabb Luxemburgban viszont a 253 százaléka, míg a második helyre újból felkúszott íreknél 181 százalék. Ha ezen a listán akarnánk bekerülni a legjobb öt közé, megint csak duplázni kellene, a dánok, az osztrákok és a hollandok esetében is 127-128 százaléka az uniós átlagnak az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson mért GDP.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Mert orbán és a fityesz olyan jól teljesít! A gazdasági mutatók szerintük soha nem volt jobb, a GDP és a foglalkoztatás az egekben, a fizetések hónapról hónapra két számjegyű növekedést mutat, infláció szinte nem is létezik, minden szektorban fizetésemelés, korrupció nem létezik...

Mi is lenne a maffia-rezsim nélkül? Afrika sereghajtója lenne Magyarország?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Mert orbán és a fityesz olyan jól teljesít! A gazdasági mutatók szerintük soha nem volt jobb, a GDP és a foglalkoztatás az egekben, a fizetések hónapról hónapra két számjegyű növekedést mutat, infláció szinte nem is létezik, minden szektorban fizetésemelés, korrupció nem létezik...

Mi is lenne a maffia-rezsim nélkül? Afrika sereghajtója lenne Magyarország?
Eladott Ország
A rabszolgatartásért felelős miniszter. uploads.disquscdn.com/images/6c68819294c0ce08ec37ba5f96c72e9fd60a2c3c9fb853a7900d5d03597e960d.jpg?w=600&h=344
Szerencsére más családok felhúzzák a statisztikát.
uploads.disquscdn.com/images/2467809a4a8ca4f1b59269c72909a827b4809b0cb1af49788b172ec00ce75cc7.jpg?w=600&h=370
Ezek még csak az elrugaszkodás évei, a gyarapodás nemsokára eljön! A Próféta is megmondta.
F_Viktor
@Eladott Ország: Igen, a fityesz kommunikációja alapján Magyarország népessége az orbán-, a méhszaros-, a garancsi-családból és a többi oligarchából tevődik össze!
solidedge
Mi lenne,ha nem dübörögne a magyar gazdaság?
kereső
Szerintem is rosszabul élünk, mint tiz éve.Pedig akkor pénzügyi világválság vót.
Aki Én
Tévedés.
orbán álma kezd beteljesülni.
Dr plágium
@F_Viktor: Igen, és az államadósság sem volt még soha ilyen magas. Biztosan erre gondoltak amikor kitalálták, hogy Magyarország jobban teljesít!
nezelodo
A "munkakerülő csürhe" igen fontos szerepet tölt be Tündérországban. Ők a rejtett erőforrás, majd csak előcsalogatja őket a vezér, ha máskor nem választáskor, és szállítja a milliárdos csaló cigánydoktor politikus a szavazatokat dakotáéknak, dakotáéktól..
F_Viktor
@Shikari: Magadról beszélsz ingyenélő troll! Az nem világos, hogyan tudsz "hatványozottan szaporodni" a farok dubriccsal?
Csizmás Kond
...aki dolgozik az halad, aki tüntet és szarik az marad.
tudode
Prózai, de a RABSZOLGATÖRVÉNY cirkusz szerű buzerálásakor vált azok részére nyilvánvalóvá, akik az ÖNKÉNTES riporterek jóvoltából beleláthattak abba milyen cigány módra viselkednek a RABLÓGAZDÁLKODÁS "gazdái" a bamba, de dugna államfó, az abnormális vigyorgó arcát mutogató POFAKARATÉST, aki hasonlóan kussolt, mint amikor KÓDISKÉNT két ballábaszt játszott a Szegény Dzsoni, és Árnika c. mesefilmben, ahol azt ÉNEKELTE, hogy "rabló voltam, könyvet veszek",! És az is lett! Törvényesítetten! Nagyban. A HÁZMESTERRŐL nem is szólva, aki fittyet rókázva a HÁZSZABÁLYRA úgy viselkedett, mintha egy lebújban, és nem az Ország Házában házában TELJESÍTENE SZOLGÁLATOT!
.
Ennek a RÉMTÖRTÉNETNEK az a lényege, hogy NINCS GAZDÁJA az ország lakosságának!
.
RABLÓK VEZÉREI zsigerelik ki az ORSZÁG BUKSZÁJÁT!
.
Olyan mértékben, hogy a NÉP .. A D O M Á N Y B Ó L .. tartja fenn a a NÉP SAJTÓJÁT, és azok zömét is, amelyekre a SENKI "háziak" zsibizése következtében nem jut LÓVÉ még az állami feladatokat ellátó intézményeknek sem.
.
A II. vh után BOLDOGABB VOLT AZ ÉLET, mert volt perspektiva, épült, szépült az ország!
.
De EZEKNEK kisebb gondja is nagyobb a KÖZJÓ SZOLGÁLATA, saját hokizsebükkel vannak olyan szinten lekötve, hogy a FÉL ORSZÁG JÖVŐJÉNEK annyi!
.
Ami nagyon működik, miközben azt pofagolják, hogy 5%-os növekedés, nekik LOPNAK, RABOLNAK törvényesítetten a NEMZET SZARKÁI
.
www.google.com/search?q=NER-tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER-ta&aqs=chrome.1.69i57j69i59l2j0l3.10810j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Reszkessenek, lesz még ENNEK a zabrálásnak bőjtje!
.

.
Gauntlet
Április nyolcadika! Kinek hol járt az esze? Hmmm? Kedves 2'8 millió? Na?
Aki Én
@Csizmás Kond a buta román: Romániában a közelmúltban komoly tüntetések voltak. Otthon sem figyeled az eseményeket?
Áruld már el miért van, hogy a 2006-os tüntetések nem, de a maiak zavarnak. Pedig ez kutyafasza ahhoz képest.
Csak vicceltem, költői kérdés volt. Tudom a választ. Buta vagy és kettős mércével mérsz mindent.
Aki Én
@Shikari a buta bolsi: Akkor ez is úgy van, mint az átlagjövedelem? Jól hangzik, de 70 % -ot nem érint?
Hát pont az ilyenek miatt igaz a fenti hír :)
Toljad lúzer, kellesz kontrasztnak. Melletted tényleg bárki Einsteinnek érezheti magát.
szép új világ
@Csizmás Kond: Az elmúlt 3 évről van szó, nem az elmúlt 3 napról! Próbáld megemészteni...
Yoda69
Lesz ez meg rosszabb is ha orban marad.
Remelem a mnostani tuntetes sorozat nem marad abba, hanem orszagossa valik, es elsopri a diktaturat. Akkor meg lesz egy utolso eselye Magyarorszagnak, hogy elheto es prosperalo orszagga valjon.
Eriksson
El lehet menni kérem.
Ott jól körülnézni, aztán sírva menekülni vissza a román valóságból a magyar valóságba.
Eladott Ország
@Eriksson: Persze itt mindenki hülye, csak a csúti cigány és bűnbandája a helikopter. Az Unió-hoz való csatlakozáskor az életszínvonalt tekintve Csehország után álltunk. Ez a magyar valóság.
Eriksson
@Eladott Ország: Mint minden statisztika, ez sem mutatja a valóságot. Tudni belőle, hogy mi változott? Máshol több lett a kenyér vagy a hús? Nagyobb lakásokban élnek a népek? Vagy több autója van, mint akkor volt? Milyen szempontokat vettek figyelembe a kérdezők?
Egyébként az unióhoz való csatlakozással sok minden megváltozott.
Aki Én
fideszgnosis.wordpress.com/...

A videó azért készült, hogy FIGYELMEZTESSÜNK: Legyünk óvatosak! Az Orbán-rezsim azért igazán veszélyes, mert magát kereszténynek álcázó gnosztikus, manicheus – annak minden következményével. Mi, keresztények, s különösen mi, katolikusok, emlékezzünk Pannónia egyik legbátrabb püspökére, aki szembeszállt a regnáló királlyal! Szót emelt a népnyúzó hatalom ellen, a manicheusok ellen – Jézus Krisztusért: “Ezek ugyanazt ugatják, ugyanazt mondják, mint a manicheusok, akik szemben állnak minden szent tanítással…”

Fidesz-nyelven is szólnunk kell, hogy ők is megértsék: A videó nem a libsikről szól, nem a komcsikról, nem a zsidókról, nem a Soros-bérencekről, nem a migráns-simogatókról, nem a genderhívőkről, hanem mindannyiunkról: magyarokról.
Rockxy
Ez így van.
A románok menőbbek mint mi.
Nekik van amerikai atombombájuk, nekünk csak momentumos füstbombánk van.
Aki Én
@Eriksson: 10:07 Érdekes módon efféle aggályok nem fogalmazódnak meg benned, ha véletlenül éppen dicsérik valamiben a kormányt. Akkor azt jellemzően benyalod gondolkodás nélkül.
Most, hogy nálad egyértelműen okosabb emberek megették megállapításaikat, aggódsz a jogosságért.
lusta
Tudomásul kell venni, mindenki minket irigyel és ezt a külföldnek fájdalmas lenne beismernie, ezért a Soros által fininszírozott intézetek mindent elkövetnek, hogy a statisztikai adatok számunkra a legrosszabbak legyenek. Mi ellenben éberek vagyunk és nem dőlünk be azi lyen liberálbolsevista trükknek. Meg különben is Gyurcsány.
Eriksson
@Aki Én: Már megbocsáss, de te szoktál gondolkodni? Értetted egyáltalán, hogy mit akartam mondani?
Leírom még egyszer: "Mint minden statisztika, ez sem mutatja a valóságot. Tudni belőle, hogy mi változott? Máshol több lett a kenyér vagy a hús? Nagyobb lakásokban élnek a népek? Vagy több autója van, mint akkor volt? Milyen szempontokat vettek figyelembe a kérdezők?"

Miért van az, ha valaki kérdez valami olyat amire a válasz nincs beléd programozva, rögtön felháborodsz és hülyeségeket beszélsz?
Aki Én
@Eriksson: Érdekes módon efféle aggályok nem fogalmazódnak meg benned, ha véletlenül éppen dicsérik valamiben a kormányt. Akkor azt jellemzően benyalod gondolkodás nélkül.
Aki Én
@Eriksson: @Shikari: Ha egy statisztika kedvez a kormánynak, akkor azt nem fogadjátok kétkedve, nem mondjátok, hogy az nem mutatja a valóságot.
MIÉRT???
Mert mint mindig mindent, most is kettős mércével méritek.
@Eriksson: Mellesleg kiderül a cikkből amit hiányolsz. Nézz utána mi az a AIC, és mi alapján mérik.
Eriksson
@Aki Én: Egy hsz-omat mutass, ahol ilyet tettem. Mindig próbálok kívülálló lenni. A benyalás nem rám jellemző, ha érted.
Aki Én
@Shikari: Fidesz propaganda lapokat nem olvasok. Sajnos attól felfordul a gyomrom.
Te nem tudod, de mi, 30+ IQ-val átlátunk a propaganda hazugságain.
namihami
MOST MÉG a másodikak vagyunk. De majd az orbáni vezetés tesz róla, hogy ugorjunk egyet még--hátra.
Mo. jobban teljesít...(egyre jobban)
Eriksson
@Aki Én: Azt mondod: " Mellesleg kiderül a cikkből amit hiányolsz. Nézz utána mi az a AIC, és mi alapján mérik."
Ez eddig rendben volna. De a csatlakozáskor is ők csinálták a felmérést? Ugyanazokat a kérdéseket tették fel? Ugyanazokat a szempontokat vették figyelembe?
Csak úgy lehet összehasonlítani valamit, ha ugyanazon feltételek mellett, ugyanazoknak az emberek véleményét kérdezik, és ugyanaz a közvélemény értelmez.
Minden más csak feltételezés.
Eriksson
@Aki Én: 12:57 Én például olvasok olyat is és ellenzékit is, különben nem lehetne értelmezni a dolgok összefüggését. Mondjuk így se mindig, mert a két ideológia olyan messze van egymástól, mint Makó lovag Jeruzsálemtől.
Sajnos azt tapasztalom, hogy a balos média sem az igazmondás megtestesítője, sokszor akkora hazugságok vannak benne, hogy az ember szemét kibökik. Csak arra hagyatkozni igen nagy ostobaság és szűklátókörűség.
S ez fordítva is igaz.
Nessy
Akkor támogassuk még többet, hogy jobban haladjon!
Aki Én
@Shikari: Neked ezt is elhiszem, mert aki ilyen pontosan fújja a propagandát egész nap, az biztos, hogy nagyon tájékozott :)
Egy biztos, téged tényleg lehetetlen kizökkenteni.
Eriksson
@Shikari: Hát... Amit az ellenzék leszól, az legtöbbször pozitívum a kormány részéről. Amit meg feldicsér, az általában Nyugat-Európával kapcsolatos örömhír. Mert nyugaton a szar is csokoládéból van.
Eriksson
@Shikari: Olyan nincs, hogy demokrácia, soha nem is volt. Akkor lenne, ha mindenki egyenlő lenne. De ez nem lehetséges, mert pl. amíg a nyugati országok a gyarmatbirodalom áldásait élvezték, addig a keletiek a szegények nehéz kenyerét ették, az ő jólétük érdekében. S ez mára semmit sem változott, hiába lettünk uniós tagok, a dolgunk továbbra is az ők kiszolgálása. Ha tetszik, ha nem.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 10:07; Elmész a 3,14 csába! Csak nem kéne annyit lopni, ennek tróger kormánynak. Az EU csatlakozáskor hazánk Csehország mögött állt. Ezt nem lehet félredumálni. Minden országot azonos szempontok alapján vizsgál az EUROSTAT. Ez nem a fidesz hatalmi ága! Ma Bulgária áll csak mögöttünk. Szégyen és gyalázat!
papa.49
@Eladott Ország: Viszont ,,SZÁGULDUNK BELE A SZAKADÉKBA !!!
Csak ezt a fütyisz szófosóniák nem teszik közé !!!
Eladott Ország
Az ország legszegényebb részein a munkanélküliségi ráta meghaladja a 10 százalékot, és egyes régiókban elérheti a 16 százalékot is. Összehasonlításképpen a munkanélküliségi ráta a leggazdagabb körzetekben körülbelül 3 százalék. A bérezés mint tudjuk gyalázatos , a 3%-os körzetekben is!
Eriksson
@Eladott Ország: Nekem mindegy, mert személy szerint nem vagyok érdekelt. Ha jól szétnézek, a városom, a környezetem épül, szépül, egy rossz szavam se lehet. De biztos vannak olyanok, akik folyton csak összehasonlítgatnak, holott ennek semmi értelme sincs.
Eriksson
@Shikari: Valódi demokrácia még a példaadó görögöknél sem volt. Ott is csak azok szava érvényesülhetett akiknek több kavicsa volt.
kokopelli
@Eladott Ország: ...nem véletlen,hogy még azok is lelépnek,akiknek volt melójuk!
Lehet,hogy a rózsaszínűre festett jövő csak délibáb? Hát mennek,mert szeretnék
végre elérni az igazi szivárványt! Ha igazuk van,akkor igazuk van! (;-))
ddszalai
--__--Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/meztelen
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 14:15; Akkor nem egy országban élünk.
Sámannus
Hamarosan csak Ukrajna lesz utánunk de még nem tagok csak azért. Akkora meg is előznek.
Eriksson
@Eladott Ország: Lehetséges. De az is elképzelhető, hogy másképpen ítélünk meg dolgokat.
Sheilamena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
cikicakk55
@Csizmás Kond: ma 08:36
ne hogy azt hidd,hogy a tüntetők nem dolgoznak. Ők is dolgoznak,vagy tanulnak és a szabadidejükben tüntetnek. Most gondoskodott róla a Fidesz,hogy ne legyen szabadidejük a dolgozóknak,hanem túlórázzanak ingyen.nem lesz idejük tüntetni,ha nem akarnak éhen halni. lehet,hogy erre ment ki az egész törvény?
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...én azt hiszem, hogy aki tényleg dolgozik azt nem a téren van...
Ami a tüntetést illeti azzal semmi bajom...mindenki saját joga, viszont bárki, mielőtt valamibe belekezd el kéne gondolkodjon azon, hogy tényleg mi is annak az értelme. A túlóratörvény a rabszolgamittudommi meg hasonló badarságok nem józan gondolkodásra vallanak. A világon mindenütt van törvényesen engedélyezett túlóra, hol több hol kevesebb és az ma sehol nem kötelező, legalábbis a valamelyest fejlett országokban, tehát azt állítani, hogy rabszolgatörvény az félrevezetés.
Ami a törvényben nem helyes az az, hogy a munkáltatónak megengedik, hogy valami három év csúszással fizessen adót az ilyen járulékok kifizetéséért...szóval nézetem szerint nem is az analfabéta munkás a hibás hanem azok a politikusai akik a felvilágosítás helyett hazugsággal próbálják uszítani másik ellen.
Nem is tudom elképzelni, hogy volna olyan melós aki szó nélkül, na meg persze bérmentesen dolgozna csak úgy három évig...ez eleve marhaság.
...mert ha már valaki úgy oda van az igazságért legalább a saját köreiből tájékozódjon...olkt.hu/juszt-laszlo-a-rabszolgatorveny-a-fideszes-vallalkozok-erdeke-nem-a-multike/
cikicakk55
@Eriksson: ma 13:08
Látod ebben most tényleg igazad van. valahogy mindig mindenki azt hiszi,hogy a másik ember vagy jobbra,vagy balra hajlik,pedig szerintem a legtöbb magyar ember inkább se jobbra se balra nem hajlik,egyszerűen csak szeretne nyugalomban,anyagi biztonságban élni. Én legalább is nem érzem magam se jobb,se baloldalinak. Nem tartottam jónak az MSZP-t de a Fideszt még annyira sem. Az ellenzékiek közt sincs kedvenc pártom.Annak azonban örülnék,ha összefognának,bár szerintem már késő.Április előtt kellett volna. Persze a remény hal meg utoljára.
creativehun
@Csizmás Kond: Nem beszélj már baromságokat! Látható módon halvány fogalmad sincs a munkaidőkeret az éves túlórakeret és annak elrendelésének szabályairól.Három éves munkaidőkeretben teljesen értelmetlen dolog túlóráról beszélni.A túlóra munkaidőkeretben értelmezhetetlen fogalom. Jogilag...lehet ..szibnte bármikor elrendelni rendkívüli munkavégzést..ezt akár péntek délután kettő előtt 5 perccel is megtehetik..és mondhatják,hogy maradj benn este hatig 12 órában...vagy gyere be szombat reggel hatra..akár ötven alkalommal..mert ez pont kiadja a 400 órát. Ez az un. rendíkvüli munkavégzés...de nevezhetjük túlórának is. Amennyiben a munkáltató időben..az az..4 nappal előtte vagy kollektív szerződés esetén ..akár 2 nappal előtte szól...akkor az már nem rendkívüli munkavégzés..ergo..nem túlóra..és megteheti a munkáltató,hogy majd csak 36 hónap múlva fizeti ki. Az az..én mint munkáltató..megtehetem ,hogy minden héten előre bejelntem,hogy munkaidőkeretben a jövő szombaton munkavégzés van..ez nem túlóra.!!! Ezt az időt..majd ráérek 36 hónap múlva kifizetni...ha addig nem lesz olyan ok ..,körülmény amellyel ezt az óraszámot csökkentem. Például..2019 január másodikától kezdve minden héten bejelntem,hogy a következő szombaton munkavégzés van...ezt ..ráérek majd 2022-ben kifizetni..addig nekem kamatozik a dolgozóim bére...ez egy átlagos munkabérrel számolva..akár netto 400-500 ezer forint is lehet dolgozónként..és ez nekem ..a munkáltatónak kamatozik 36 hónapig. Közben ha csődbe megyek...vagy végelszámolással megszűnök..akkor a dolgozó baszhatja...mert pénzt abból a büdös életbe nem lát. Ma ..Magyarországon..évente több tíz ezer cég szűnik meg!!! ...és akkor arról még nem is beszéltem...miképp lehet pihenőnapokkal kijátszani azt,hogy fizetni kelljen... mellesleg..tudom javasolni az okoskodó hozzászólóknak..jöjjenek ide dolgozni..ahol én is vagy..és ..röpke három havi munkaidőkeretben is megtapasztalhatják mivel jár a munkaidőkeret..ha egy cég..vissza akar élni a számára...
creativehun
a számára biztosított jogi lehetőségekkel,kiskapukkal. Azt...csak nagyon szűklátókörű emberek gondolják,hogy életszerű helyzet lenne ...ha az ország egyik végéből a másikba mennének az emberek..mert 100 kilométeres körzetben mindenhol bevezették ezt a "dolgozó barát" megoldást! Mi lenne hát a megoldás??? Mindenki mondjon fel ...és menjen ki külföldre??? Az utolsó ..meg ..kapcsolja le a villanyt???
földlakó
@Eriksson: "épül, szépül". Úgy mint az előző kormányok alatt.
Csizmás Kond
@creativehun: ...ja, szóval én baromságokat beszélek...
de te..." .A túlóra munkaidőkeretben értelmezhetetlen fogalom."...viszont igyekszel értelmesen megmagyarázni...
Egyáltalán olvastad a törvényes szöveget vagy csak okosnak szeretnél tűnni ?
...és szerinted kinek hol, milyen körülmények között lehet vagy szabad rendkívüli munkavégzést elrendelni ?...mert kétlem hogy a politikai szólamnál egyebet is értenél belőle...
és hamár a túlóránál tartunk...a munkaórát a szerződésben megállapított munkaidő adja. tehát ha valakit pl napi hat órában alkalmaznak annak ha még kettőt rádolgoztatnak már túlórának számít...igaz hogy sokan ugyan napi hatvagy négyt órával vannak alkalmazva de hallgatólagos megegyezéssel nyolcat vagy tízet dolgoznak...és ott kezdődnek a bajok amikor ezek az illetők tényleges rabszolgák akik önként lettek azok nem tudják kiperelni az igazukat...de ott sem a kormány a hibás hanem az aki elvállalta.
A szombati munkanap pedig ahol az szabadnapként van elkönyvelve az különmunkának számít amit legkevesebb duplán kell fizetni.
...tehát ha megkérhetlek előbb olvasgasd el a törvényeket, próbáld megérteni és azután hibáztass engem ha ott arra a következtetésre jutsz hogy tényleg én vagyok a hibás.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Tudod engem már nem érint ez a túlóra mizéria,viszont van két fiam,akiket nagyon is. A fiatalabbikat már így is túlóráztatják mióta lediplomázott,de nekik le kell csúsztatni,nem fizetik ki. Engem ebben a törvényben az aggaszt a legjobban ami téged is,hogy rá érnek 3 év múlva is kifizetni. Maga a törvény,amennyiben tényleg nem lenne megtorlása annak,ha valaki nem akarja a túlórát,akkor nem zavarna,nem érdekelne. Valamikor én is túlóráztam,de akkoriban kifizették,sőt volt délutános és éjszakai pótlék is. Ma úgy tudom,hogy már csak éjszakai pótlék van,az sem mindenhol. A másik ami aggaszt,hogy aki nem akarja majd elvállalni,hogy túlórázzon,azt elküldhetik a munkahelyéről. Megértem,hogy országosan munkaerő hiány van,de a Déli és a Keleti megyékben nincs,sőt inkább munkanélküliség van. Itt Hódmezővásárhelyen legalább is rengeteg a közmunkás és nem azért,mert azt akarják csinálni. Nincs munkahely. A tüntetőkkel egyet értek,mert valamit tenni kell a jelenlegi diktatórikus kormányzás ellen. Nem csak a munka törvénykönyvét változtatták és változtatják meg. Minden létezhető a népre nézve hátrányos törvényt meghoztak már,bár még jócskán találnak ha akarnak elvenni valót a már így is szegény rétegtől.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...mégegyszer elmondom...nem hiszem, hogy ma valaki több hónapot (nem évet) ledolgozzon sem a rendes munkaidőben sem túlórában úgy, hogy azt ne fizessék ki...tehát ezt vagy ehhez hasonló meséket csak az hiszi el aki nem dolgozott.
Előfordul olyan hogy valaki érdemesnek tartja valamiért a havi egy-két bentmaradást, mert megéri az neki, de ingyen ma nem dolgozik senki...legtöbb még azért a bérekért sem hajlandó amit itt fizetnek nemhogy ingyen...és abban is biztos vagyok hogy ez a tüntetés nem azokért indult...ez egy európaszerte zavargásokat szítók műve...és el lehet gondolkodni azon, hogy ki kit tart azoknak akik a zűrzavart akarják hol itt hol párizsban hol straszburgban vagy máshol
Borsodi
Románia megszabadult a diktátorától, nekünk választottak egyet aki azóta is adományokkal hálálkodik.
Eriksson
@bakcsubakka: Ezzel az ellopással jössz már te is. Ha mindent ellopnának, nem jutna a határon túliaknak erre-arra. :)))
terlasz
@Csizmás Kond: "nem hiszem, hogy ma valaki több hónapot (nem évet) ledolgozzon sem a rendes munkaidőben sem túlórában úgy, hogy azt ne fizessék ki"
Ez elvileg igaz lehet, de akkor miért is van belevésve a törvénybe? Ha nem lenne vele szándékuk, akkor ezt a látványos kiskaput kiiktatták volna, de a szándék egyértelmű.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Kiszolgálni a tőkét, mindenáron – nekik ez az irány. Ez a törvényjavaslat erről szól. Arról, hogy az az Orbán Viktor, aki azt mondta a magyaroknak, megvédi őket és harcolni fog a tőkével, most lazán odadobja a dolgozókat a nagy cégek kénye-kedvének. Mert azt akarja, hogy mi legyünk Európa legolcsóbb és legkiszolgáltatottabb munkavállalói, az az ország, amelyik képes mindig aláígérni. Most már ott tartunk, hogy a miniszter nem is szégyelli bevallani, hogy mindent odadob a tőke kedvéért. Így persze lehet, hogy egy ideig még itt kötnek ki az összeszerelő-üzemek, de már nem sokáig, mert kiürül az ország. Én egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy mit gondolnak a nagy német cégek erről a törvényről – vajon érvényesnek tartják-e a saját belső elvárásaikat a magyar „piacon” is – merthogy a nagy vállalatok nemes egyszerűséggel „piacokként” beszélnek az országokról. Mi azonban nem robotok vagyunk, és nem akarjuk úgy végezni, mint a kínai munkások, akik egy általuk legyártott 12600 forintos baba után 3,6 forintot kapnak.
Csizmás Kond
@terlasz: ...idéznéd azt a pontos belevésett szöveget ?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...és kinek nem az ?...mert gondolom ha így fogalmaztál tudsz ellenpéldát is.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Az hogy idáig süllyedt az ország az nem bocsátható meg. A demokrácia a jogállam a fékek és ellensúlyok telibeszarása, ezt még megfejelve a közigazgatási fidesz bíróságok felállításával, Európa koldusházává tenni az országot, ez már sok, ebből egy is elég! Ennek a bandának takarodnia kell a hatalomból, és a bűnözőket börtönbe kell zárni!
Edmond Dantes
A statisztikák mindig torzítanak,én nem hiszek bennük.Ebben az országban igenis van jövője minden fiatalnak,tudnak kastélyt,szállodát,kempinget vásárolni,van olyan fiatal magyar lány aki svájcban tanulhatott,mert szorgalmas volt.Mellékesen imádta az operát,mert intelligens,kultúrált hölgy .Megvan az eredménye is,húsz milliós BMW,tizenkét milliós karóra,panorámás budai lakás és ma már meghatározó szereplője a magyar turisztikának.A tisztességes vidéki iparos is megtalálhatta a számítását ,mert szorgalmas és vére verejtékével dolgozik,ma már kétszáznál is több cég tulajdonosa.És tudnám még sorolni a Pasa parki,Ibizán pihenő,Honkongban helikopterező tehetségek százait.És ezek az emberek tisztességesen fogyasztanak is,hogy javítsák az egy főre jutó átlagot!!!.Tehát nem kell nyugatra menni,mert nálunk van Amerika,Romániában pedig az ilyenen energikus fiatalikat megvetik,az utcán tiltakoznak,mert irigyek.!!! Tehát ne essünk hasra a hazug statisztikák előtt,higgyünk a szemünknek és persze Shakirának meg durbincsnak.Én így teszek.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ja te még a fékeknél tartasz...na csak kopogtasd...
Lepényleső
Amire büszkék lehetünk,nemzeti kormányunk ezt is elintézte nekünk,de még süllyedünk.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Tegnap 20:49
Abban van igazság,hogy a túlóra törvény csak egy újabb lehetőség arra,hogy az emberek tüntessenek.Ezt nagyon sok olyan párt és olyan csoport ki is használja,akiket Nem is érintenek ezek a törvények.Nekik az a lényeg,hogy lehessen randalírozni,hogy csinálhassák a felhajtást,hogy káoszban éljen az egész ország. Ez valami olyasmi lehet,mint a háborúk. Az is azért húzódott el és még ma is húzódik el,mert egyes multiknak nagyon megéri a fegyverkereskedés, az embereket végletekig kihasználni. Úgy csinálni mint ha védenék őket,miközben pont Ők szítják a harcokat. Tisztában vagyok vele,hogy itt a nagyhatalmak háborúja dúl és Orbán meg a Fidesz csak egy eszköz,amit bár mikor be lehet áldozni. Nem is lenne bajom vele,ha csak azokat érintené akik ebbe bele is mennek. Nem vagyok politológus,sem vallást ismerő ember,de azt tudom,hogy a papok miatt is tört már ki háború. Tehát a jelenlegi helyzetnek vannak sokkal komolyabb haszonélvezőik,mint Orbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.