Az LMP egykori elnöke úgy véli, nem a megfelelő célcsoport felé kommunikál az ellenzék.

Schiffer András: az ellenzéki tüntetésekből egyelőre az Orbán-rendszer húz hasznot
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A HVG-nek adott interjút Schiffer András, az LMP egyik alapítója, korábbi frakcióvezetője és társelnöke.

Schiffer szerint az ellenzék azonban nagy hibát követ el azzal, hogy saját közönségének, egy csalódott kemény magnak játszik, ahelyett, hogy a Fidesz táborára menne rá, ahogyan azt a kormánypárt például 2008-ban csinálta a szocialistákkal a szociális népszavazáson, vagy 2015-ben, a migránsellenességet meglovagolva.

Szerintem a mostani jelenetekből egyelőre a NER húz hasznot. Az ellenzéki képviselők számára az éles tiltakozás mellett legalábbis egyenrangú szempontnak kellene lennie, hogy megőrizzék a méltóságukat, és a leendő kormányképességük látszatát

- mondja Schiffer, aki úgy látja, a Fidesz úgy ítéli meg, hogy nem kell igazán komolyan vennie a tüntetést. 

A rendőrség fellépését példásnak értékeli, különösen, ha a 2003-2004-hez, vagy 2006-hoz viszonyítjuk, amikor szerinte jogtalanul oszlatott fel demonstrációkat.

Schiffer úgy látja, az Orbán-rendszernek az Achilles-sarka mégiscsak az alacsonyan tartott bérszínvonal, és a munkavállalókat védő munkajogi szabályozás leépítése.

Egyébként csak akkor sikerülhetne a tiltakozáshullámnak a hatalmat megingatni, ha az érintettek is az utcára vonulnának, vagy ha valóban lenne általános sztrájk. De egyelőre nem ezt látjuk

- összegzett az LMP atyja.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Tényleg nincs itt semmi látnivaló Grumpy Cat. Menj haza te már tavasszal sokadszorra mutattattad ki a fogad fehérjét. Tőled még Vona is különb most már.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Tényleg nincs itt semmi látnivaló Grumpy Cat. Menj haza te már tavasszal sokadszorra mutattattad ki a fogad fehérjét. Tőled még Vona is különb most már.
RonaGyuri
na ez az ócska Szakasits unoka máris szolgál a régi barátnak! =))
Sámannus
Jobb ha talicskázod a szart mint ügyvéd orbányinak, minthogy nekünk "segítesz".
bencemacska
Én hallgattam tegnap az Egyenes beszédben, és nem ilyeneket hallottam. Még csodálkoztam is a mondatain, mivel én nem szimpatizálok vele.
Igaz, hogy ott inkább jogi kérdéseket tárgyaltak.
Commenter
@bencemacska: na még egy akinek nem elég semmi. Már kettészakított, tönkretett,majd fiókpárttá silányított egy ellenzékinek indult pártot. Jogi kérdésekben sem mérvadó, orbán védőügyvédjeként híresült el.
Sámannus
@Commenter: Gyurcsányra vadászik, mint egy kivénhedt kóbor eb.
bencemacska
@Commenter: ma, 17:39
Nem volt ő sosem OV ellenes, de OV-t mint TASZ ügyvéd védte. Holott a nagy jojojogász kijelentette neki nem kell ügyvéd, ő jobban tudja magát védeni.
Amikor első fokon elmeszelték, akkor felkérte (ő, vagy a pártja???) a TASZ-t, ők meg Schiffert jelölték. (Nyilván nem tiltakozott ellene!)
De a lényeg: végső soron SOROS fizette OV védelmét!
Ja, az LMP-t ő alapította, Sólyom támogatásával!
Commenter
@bencemacska: nagy trutyikavaró, az tény. Az aki orbánt jogilag védi, hát az ügyvédként "annyitisér."
bencemacska
@Commenter: Én rá merném bízni a védelmemet!
Commenter
@bencemacska: mindig volt hátszele az igaz. De ettől politikailag még elég kárt okozott!
bencemacska
@Commenter: "De ettől politikailag még elég kárt okozott!"
Ahogy mondod, és sajnos nincs egyedül.
Madácsi Pali
Azt már régen tudjuk, hogy a g^ci ügyvédje nem csak a bíróságon képviseli megbízója érdekeit. Szerencsére ügyet nem igazán nyer neki.
anima
Schiffer a lebénító ember.
Bármit csinál az ellenzék, az rossz.
Schiffer már nem politikus, nem választotta meg senki, úgyhogy innentől kezdve kibic.
De amíg politikus volt, addig is lebénító, kerékkötő, fidesz malmára vizet hajtó ember volt - egy hulladék, akivel csak többen vagyunk.

Lehet más a politika?
Igen, veled, veletek a szarnál is szarabb!
RonaGyuri
jó a kép; a homályos alak ott a derék Gulyás Gergőlke! =))
Commenter
@bencemacska: és tényleg ahogy @ronagyuri felhívta rá a figyelmet mit keres ott gulyás gergely? nyilván most vele egyeztetnek nem kancsamarcsával.
laja70
Egyáltalán! - miért kell ezzel a birkafejű fideszbirkával foglalkozni??? Ez is hír? - kedves firkász!!!
simmering73
Bréking nyúz
Financial Times: Soros György lett az év embere!
bencemacska
@Commenter: ma, 18:43
Ha jól megnézed, ez a cikk egy katyvasz.
Az eredeti cikk - nem azonos, csak hasonló címmel - egy HVG interjú, ahol Schiffer beszélget a HVG riporterével. Ezt szemlézi a Propeller, hozzátéve egy MTI képet, ahol ott van Gulyás Gergő is.
Kicsit furcsa párosítás, mert ki hiszi el, hogy az interjún ő is jelen volt?! És még az MTI is jelen volt egy HVG interjún?!
No, most jön a D. , és mindünket kivág!!!
Yoda69
Abban egyet kell ertsek vele (barmennyire is ruhellem), hol van a munkasosztaly?
Miert csak a diakok, es a fiatalok tuntetnek azokert akiket 95%-ban erint a rabszolgatorveny?
Megertem hogy jon a Karacsony.
De emberek! Itt a gyerekeink jovojerol van szo, ami tobbet er az idei plussmacinal.
Commenter
@bencemacska: fékkép és majdnem féknyúz, de Schifferért akkor sem tenném tűzbe a kezem. Egerben és Nyiregyházán áll a bál ezren tüntetnek.
Vagy kivág, vagy felfüggeszt, ki tudja vagy csak megkapjuk a ploestis bányalóvizeletes figyelmeztetést. Végképp érthetetlen, hogy miért pont Ploesti.
görbetükör
Na mi van, helyezkedik a Fideszhez? Mikor lép be hozzájuk?
Oda való!
Nessy
Elnézést, ki az ott Schiffer mellett, a halványan látszó férfi? Biztos a fiataloknak jobb a szemük.
Commenter
@bencemacska: köszi. Kár volt GG-t oda montírozni, ha ez történt. Igy is tudni hogy Schiffer ov embere volt és maradt is.
bencemacska
@Nessy: ma, 19:33
Hát a Gulyás Gergely.
De szerintem nem őt montírozták oda, hanem egy MTI képet tettek a cikkhez.
Az eredeti HVG interjú mellett másik kép van!
hvg.hu/itthon/20181219_A_mostani_jelenetekbol_egyelore_a_NER_huz_hasznot__Interju_Schiffer_Andrassal
SystemError
Nem tudom eldönteni, hoyg ez simán fasz vagy lefizetett fasz. Akárhogyan is, huzzon a picsába már, főleg ha nagy megsértődötten már visszavolnult
Donáld Tramp
Ha kétszínű ha nem, ha f@sz ha nem... Amit ezek az ellenzéki csajok műveltek az tényleg szánalmas... Mínusz több ezer józanul gondolkodó szimpatizáns... ennyit azért elértek.
egyvandor
schiffer kétfenekű beszéde minden egyes alkalommal Gorbán érdekeit szolgálja.
Csizmás Kond
...szerintem csak azért nem tetszik nektek Schiffer mert igazat mond...
bencemacska
@Pegero:
Olvasd el még egyszer, hátha megérted!
Sámannus
Bejla v. Bandi te Úgy kóvályogsz, mint Lázár Janó a birtoka körül, már nem kap bebocsájtást csak feladatot a párttól
wagabund
..."Az ellenzéki képviselők számára...(..)...szempontnak kellene lennie, hogy megőrizzék a méltóságukat, és a leendő kormányképességük látszatát"...

na, ez pont nem sikerült.
sziralisa
László Major: -az egész média a kezükben van? Nem a kormány záratta be a Magyar Nemzetet, hanem az a Simicska Lajos, akinek már nem volt szüksége rá, s ezért simán utcára dobott több tucat újságírót. Nincs sajtószabadság? Nincs HVG, Index, 24.hu, Népszava, 444.hu, Propeller, Sztárklikk, Mérleg, RTL Klub?, nem is sorolom tovább… Diktatúra van? Egy diktatúrában nem lehetett volna megtenni azt, amit az elmúlt napokban előadtak.
karma1
@Yoda69: "A munkasosztaly a mennybe ment" (azert nincsenek sehol sem jelen), de ok talan meg mindig abban elnek, hogyha nem mennek be egy vagy tobb napig dolgozni, akkor elvesztik a munkajukat. (Ami reszben lehet is igaz, de ha MINDENKI kimegy az utcara, es senki sem megy be dolgozni, azert a munkaltatonak ez eros fejfajast okozna, mert neki van a dolgozokra sokkal nagyobb szuksege, mint forditva, mert az o adminisztrativ helyzetet, mindenkori nyereseget az hatarozza meg, hogy hany ember milyen minosegu munkaval jarul hozza a cege talponmaradasanak).
En azert csak nagyon halkan megkerdeznem: ha mar ilyen okosat volt kepes nyilatkozni, megis, miben nyilvanul meg az a "haszon", ami eppen most kepzodik a fide$$ szamara??? Mert kurvara kivancsiva tett! (Ehhez kepest a Zavecz most adta ki a grafikonjat, hogy a fidesz folyamatosan erodalodik, igaz, jelenleg is 51 % -n all - ami szerintem nem min. 66 %-os ketharmad! - ) , akkor hogyan is lesz orgazmusa ettol a futyisznek?
namihami
A rejtett fideszes. Látens orbáni vonzalommal.
Donáld Tramp
@wagabund: Igazad van ez itt nem ukrajna...
Grafix69
Szerintem ez az ember aki a malomba hajtja a vizet.
relatív
Érdekes, amikor a regnáló körül szorul a hurok, akkor beveti ezeket a sunyi alakokat, akik aztán megmondják a hátrány mennyire előny. !!!

Az ilyen alakok tudálékos javaslatai aztán rendre a csalitosba vezetik a tétova, határozatlan társaságot. Reméljük a - lassan - érdekeire ébredő ellenzék ezeknek a hátsó szándékkal jelentkező, tamáskodóknak nem dől már be, és megy a saját érdekeinek érvényesítése felé egészen a végső győzelemig !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.