Isten párbeszédre hív és boldoggá akar tenni minden embert – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a fővárosi Szent István-bazilikában szenteste.

Erdő Péter: Isten boldoggá akar tenni minden embert
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A zsúfolásig telt székesegyházban Erdő Péter arról beszélt: Isten nagy terve az egész emberiség szabadulásának és boldogságának nagyszerű ajánlata.

"Arra hív minket, hogy túl a tér és az idő határain az ő szeretetében boldogok legyünk."

Ezért mondja az angyal a pásztoroknak: "Ne féljetek! Nagy örömet hirdetek nektek és az egész népnek, szabadító született nektek Dávid városában."

A bíboros azt kérte: örüljünk Jézusnak, aki társunk marad az idők végéig, és osszuk meg másokkal is "ezt az alapvető, nagyszerű örömet"!

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy "szeretetben együtt legyünk. Mert ha arra figyelünk, hogyan szerezhetünk másnak örömet, egyszerre csak azt fogjuk észrevenni, hogy mi is boldogabbak vagyunk" – fogalmazott.

"És akkor hozzánk is elérkezik a béke. Akkor rajtunk keresztül is előrehalad a nagy terv, amely minden emberi szándékot és elgondolást meghalad"

- tette hozzá.

Erdő Péter kitért arra is: karácsonykor Isten "nemcsak megmagyarázza nekünk a tervet, amely a mi értelmünket meghaladja, hanem eljön közénk, közösséget vállal velünk. Gyöngék közt gyönge lesz, szegények közt szegény, elnyomottak közt eltiport és megalázott. Szenvedő a szenvedőkkel", és közben "mégis erős Isten".

Ezzel pedig "villámként hasítja szét az emberi gondolkodás látóhatárát. Megmutatja, hogy a gyöngeség összefér az erővel, mert a történelemnek és az emberi életnek célja van" – mondta a bíboros.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kezdhetné mindjárt a Blahán sorban állókkal...érsekelvtárs.,,aztán a kilakoltatottakkal,,stb.,stb.Lenne munkája,,dögivel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ezt a képmutató mesevilágot mindig utáltam.
Zeta
akkor szólni kell a törpének, hogy álljon le!

nem barnanyelvvel támogatni politikáját!
de lehetne ételt , ruhát ,osztani a szegényeknek, no meg ott az egyház felesleges vagyona!
Jozefina
Ha a mindennapokban is az általa elmondottakat képviselné, akkor talán egy idő után minden jobb lenne. De amíg a szószékről a papok általában nem a szeretetre és a békére, a mások tiszteletére, a szegények, elesettek segítése helyett valami képzelt ellenség ellen hangolják a "híveket" ez a folyamat nehézkesen halad!!!
vacsi
Miért csak akarja? Miért nem teszi?! Nagy kamu az egész, de abban igaza van, hogy aki hinni tud az ilyesmiben, az könnyebben elviseli a nyomort, a megaláztatást.
Nessy
@vacsi: Régi történelmi tény, hogy a bigott hívők többet viselnek el itt a Földön, mert hisznek benne, hogy ezért haláluk után kárpótolja őket Isten, Jahve,Allah, Buddha etc. Kit angyalok várnak, kit hurik, ki jobb életre születik újjá.
Még senki nem jött vissza, hogy részletesen meséljen arról, mi vár ránk "odaát", az "egyenesen "túl.
namihami
Az, hogy az Isten boldoggá akar tenni minden embert, oké. De nagyon messze van, nem ér el idáig a keze. Viszont földi helytartói valahogy már nem mutatnak hasonló elszántságot az ügyben. Úgy anyagi, mint erkölcsi vonalon. Addig, amíg csak pofázni kell róla, azzal még talán nincs is gond (pofázni a legkönnyebb, azt fekve is lehet csinálni), de amikor ehhez már anyagiakat is kéne társítani, valahogy elfogy a lendület. Hiszen az állami támogatást is be kell osztani. És mire a szegényekre kerülne a sor, valahogy mindig elfogy. Marad az ingyenes együttérzés és szánalom. Az pedig nem kerül semmibe.
Clavigo
Kezdhetné mindjárt a Blahán sorban állókkal...érsekelvtárs.,,aztán a kilakoltatottakkal,,stb.,stb.Lenne munkája,,dögivel.
papa.49
Csuhás nem papolni kéne hanem például BEÁLLNI KAJÁT OSZTANI A RÁSZORULÓKNAK !!!
Commenter
@papa.49: ez? ez csak a csuti leveleit olvassa fel...
Eladott Ország
És Isten mivel akarja boldoggá tenni az embereket fidesz ostyával?
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/im...
2025. ÉVI I. TÖRVÉNY – A Magyar Keresztény Népállam alkotmányáról.
https://kolozsvaros.com/2018/05/11/2025-evi-i...
Commenter
2025. ÉVI I. TÖRVÉNY – A Magyar Keresztény Népállam alkotmányáról.
https://kolozsvaros.com/2018/05/11/2025-evi-i...
NEEEEEEEEEM! Csak ezt ne, ez nem jöhet el... :(((((
Powelansa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
babp1982
Ja csak valamiért nem sikerül neki-:))))
tudode
Inkább azon rugózHATNA Isten szolgája, hogy a szabadítsák fel a papocsKÁKAT a CÖRIBÁTUS alól, mivel mikor BEINDUL a .. h o r m o n - KÁJUK, ártatlan gyermekeken sutyiban KERESIK A BOLDOGSÁGUKAT a földön, mert minden ember boldog akar lenni!
.
https://www.youtube.com/watch?v=q_8tE6X4SBc...
.
BÚJÉK!
Hofipisti
"Isten boldoggá akar tenni minden embert", de számotokra a magát tradicionális kereszténységet építőnek hirdető Repülős Viki őrült, aljas, és a végtelenségig embertelen törvénye fontosabb, mint az elesetteken való segítség! Igaz, - úgy tűnik - ti messze vagytok Istentől, ti magatokat akarjátok boldoggá tenni!
papa.49
@Hofipisti: Viszont megmondta ,,ne azt figyeljék mit mondok, hanem, hogy mit teszek,, ez pontosan így van !!!
Desischado
Akkor isten miért nem kezdi a szegényeken?! Te fidesz csahos csuhás, a gyakorlatban alkalmazd amiről vartyogsz! Hiteltelen és hazug minden szavad, te fideszes fostalicska!
Eriksson
Senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni.
Eladott Ország
Azért boldogok a lelki szegények, mert tudatlanok. A tudás teher és felelősség. Vagy boldogok a tudatlanok, mert övék a mennyek országa;
Zeta
@Eladott Ország: a jelenlegi oktatás a lebutítás felé tendál. A kormány kedve szerint, legyen elég buta ember , aki rájuk szavaz, megelégedik a szalagmunkában keresett jövedelemmel, az évi 400 óra túlmunkával keresett jövedelemmel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.