Elveszítette látásának 87 százalékát egy nagyúti asszony, rokkantsági nyugdíjat mégsem kap. Veszélyben a hattagú család megélhetése. Édesanyjuk karácsony előtt nem sokkal gyakorlatilag megvakult: mindössze 13 százalékos lett a látása, vagyis legfeljebb homályos, nagy foltokat érzékel. Februárban kérelmet nyújtottak be ugyanis a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra, korábbi nevén rokkantnyugdíjra, de a Heves megyei kormányhivatal ezt elutasította. Elismerték ugyan, hogy asszony nem rehabilitálható, és foglalkoztatása csak folyamatos támogatással történhet, de azt is megállapították, hogy nem szerzett elég biztosítási időt munkaviszonyban, így nem jár neki az ellátás. A család fenntartása most egyedül az apa kezében van, neki dolgoznia kell, ha törik, ha szakad.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
ÍME A CSALÁDBARÁT ÁLLAM LEGÚJABB EMBERBARÁTI DÖNTÉSE !!!
Ha valakinek ennek az anyának el kellene az állam segítsége !!!
Kommentárt én se fűzök hozzá mert csak gorombán tudnék írni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
ÍME A CSALÁDBARÁT ÁLLAM LEGÚJABB EMBERBARÁTI DÖNTÉSE !!!
Ha valakinek ennek az anyának el kellene az állam segítsége !!!
Kommentárt én se fűzök hozzá mert csak gorombán tudnék írni !!!
namihami
@Horizont: Ha lenne Isten (pedig nem szoktam ilyet kivánni), akkor az egyik Porshéjában ott is maradna. A többi, hasonló párt és "" emberi"" cimboráival.
Nessy
Ilyenkor nagyon nehéz megőrizni a kulturált stílust! Nem érdkele kinek a kezébe van most a Propeller, de a véleményem változatlan.
Naponta mondja O.V. és az összes szócséplője, hogy ők mekkora keresztények,, és ők védik egyedül a kereszténységet a világban!
Nekik ez a kereszténység! Egy csörgőkígyóban több emberség van, mint az egész fideszben összesen!
Isten nagyon türelmes!
papa.49
Én egyet kérdezek csupán, ennek a 4 gyermeket szült asszonynak miért nem jár semmi, mikor azért nem volt munkaviszonya mert gyermeket nevelt !!!
Vagy ez a kitétel csak akkor igaz ha fütyiszes asszonyról van szó ???
A ,,családbarát,, hatalom lehúzhatja magát a réván !!!
Eladott Ország
Orbán és alattvalói szerint az gyógyult meg, akiről a jogszabály alapján mondják ki a gyógyulást! Ténylegesen mi történt az lényegtelen. Azt nem ismerik " még " vagy nem akarják ismerni, hogy a személyiségben, a személyben az adott betegség alapján történt e változás! Az meg, hogy miből él meg lényegtelen a számukra! Állami eutanázia bevezetése ezzel kezdődött. Tovább azzal folytatódik, hogy 75. életévét betöltött nem kaphat bizonyos gyógyszereket, mert drága! Egy törvénymódosítással 2012 januárjától gyakorlatilag megszüntették a rokkantsági nyugdíjat, helyette pedig bevezették a rokkantsági ellátást. Csakhogy ehhez át kellett esniük az új szabályok szerinti felülvizsgálaton. A KSH 2016-os adatai szerint 2011 és 2016 között 180 ezer fővel csökkent a rokkantsági, rehabilitációs és egészségkárosodási ellátást kapók arány.
Csizmás Kond
Ma Magyarországon minden olyan ember aki rászoruló, mert nem tud valami oknál fogva dolgozni az kap segélyt, csak utána kell járni...a többi csak politikai fröcskölődés.
görbetükör
@Csizmás Kond: igen, de az olyan minimális, hogy négy gyerekes családnak semmi.
Abszurdum, hogy nem számít kereső tevékenységnek a főállásu anyaság. Dolgozott, amíg meg nem születtek a gyerekek, aztán már nem is kapott munkát.
A rokkant nyugdíjra teljesen jogosult kellene, hogy legyen, nem pedig segélyekért kuncsorogni vakon, gyerekekkel!
Ez csak a magadfajta "kereszténydemokrataalattvalófideszfansggnyaló"-féléknek van rendjén!
CsipkeRózsa
Novák Katalin azt hirdeti, hogy négy gyerek legyen egy családban. Csak az számít, aki ezután lesz négy-gyerekes?
Csizmás Kond
@görbetükör: A főállású anyaság ha kereső tevékenységnek számítana ma csak cigány élne Magyarországon. Az aki dolgozott és amennyit dolgozott beleszámítódik a segélybe. A rokkant is kap nyugdíjat a befizetett alapja szerint.
Ami az igazságosságot jelenti az a, hogy mostanig mindenki azon zúgolódott, hogy mindenki kapjon az érdemei szerint segélyt, most meg az a baj ha aszerint kap...és ezt próbálja mindenki megérteni csak ti nem azzal a túlkivilágosított liberós agyatokkal.
vacsi
@papa.49: Ezt a történetet én sem értem. Én is 4 gyereket neveltem fel, mindegyikkel igénybe vettem a Gyes-t, majd a legkisebb 10 éves koráig (akkor még méltányosságból engedték) főállású anya voltam. Ez mind szolgálati időt adott. Nem tudom, a rokkantsághoz hány év szolgálati idő kell, utána kell járni, a határozatokat érdekesen hozzák, nem sok közük van a törvényhez.
görbetükör
@Csizmás Kond: A rászorulónak kell kapnia!
Nem pedig annak a sokgyerekesnek, aki képviselőként, vagy államfőként milliós jövedelemmel rendelkezik!!!
Katyvasz van a te fejedben, de leginkább a sötét lelkedben!
papa.49
@vacsi: Kevés az információ, mert például ha nem járt terhesgondozásra, akkor a gyes se jár, legalábbis régen mikor a nejem szülte a 4 gyermekünket így volt !!! Mindenesetre eltudom képzelni hogy a lakóhelyén nem tudott dolgozni, mivel eléggé elesett település a Nagyút, messzebbre meg pont a gyermekek végett nem tudott járni...Mindenesetre nem ártana egy ügyvéddel megnézetni, milyen lehetőségei vannak az édesanyának, de hogy embertelen volt a kormányhivatal döntése az biztos, ÍGY VALÓSUL MEG A GYERMEK, A CSALÁD VÉDELME, nem tudok gratulálni a hatalom helyi vezetőinek !!!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: ma, 17:28

"azzal a túlkivilágosított liberós agyak" azt képzelik, hogy senki ne haljon éhen, ráadásul a gyerekeivel.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 17:28
Látod még ehhez is hülye vagy szerencsétlen fideszes illiberális,nylon keresztény herélt macska.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem vagyok biztos benne de ezt az összeget csak akkor kapja ha van más jövedelmi forrása is , ha nincs akkor többet kap ami amúgy is szintén kevés de ennél több.
A politikust pedig mindig lehet hibáztatni...már leírtam az előbb...akkor is hibáztatták...
Csizmás Kond
@Horizont: Mégegyszer elmondom és lassan...minden rászoruló egyforma ha beteg ha akármi mindenkit egyformának vesznek. Namármost nem csak ez az asszony van bajban mert valamiért nem tudott dolgozni és nincs nyugdíjjogosultsága tehát lehet emlegetni a hétüléseseket de ha most minden rászorulónak adnának a megélhetéshesz szükséges kb százezret akkor szerintem épp te kapnál csuklásrohamot.
Az egész demokráciát ott baszták el amikor a fizetéseket politikai székmagasságok szerint kezdték odaitélni, és nem is lesz addig becsületes világ amíg ismét egy kommunistadivatú egységesítést nem hajtanak végre, mert bármely párt fog kormányozni annak mindig a saját jóléte lesz az elsődleges szempont nem a négygyerekes vak asszonyé.
levarosbukta
"Az egész demokráciát ott baszták el amikor a fizetéseket politikai székmagasságok szerint kezdték odaitélni, és nem is lesz addig becsületes világ amíg ismét egy kommunistadivatú egységesítést nem hajtanak végre, mert bármely párt fog kormányozni annak mindig a saját jóléte lesz az elsődleges szempont nem a négygyerekes vak asszonyé."

Nem szívesen mondom Csizmás, de most kivételesen egyetértünk.
vacsi
@Horizont: És itt jön be az,amit már megírtam néhányszor: a falusi CSOK semmit nem ér egy gyerekes családnak, hisz nem megoldott a mindennapi életük: nincs munkalehetőség, iskola, óvoda, orvos, semmi. Egy falu nem Budapest, ahol el tud menni dolgozni, legalább addig, amíg a gyerekei megszületnek, hogy kapjon a gyerekek után ellátást.

Mindenesetre, utána kellene nézni a törvényeknek, hogy a fogyatékossági támogatáson kívül még mit kaphatnak: pl. a gyerekek ingyenes étkezést az óvodában, iskolában, rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ingyen tankönyvet, - bármit, ami segíthet rajtuk. Ilyen állapotban az anya nemhogy dolgozni nem tud - akkor sem tudna, ha lenne mit -, hanem az otthoni teendők ellátása is gondot okoz!
tulipan
EZ nagyon is jellemző, ezekre a szívtelen kereszténynek mondott narancsoss akálokra!!!
Csizmás Kond
@Horizont: Elismerik és munkaviszonynak számít viszont mivel kevés az arra az időre esett befizetés ezért a z utána járó részesedés is nagyon kevés. Ma nem az számít hány év munkaviszonyod van, hanem az, hogy mennyi befizetés után kapsz járulékot...és ezt nem értik sokan.
emerencia
Aljadék senkiházi az a hatalom melybe még egy szemernyi emberség sem szorult a bajban lévő honfitársaink iránt!
Csizmás Kond
@Horizont: A bajok ott vannak, hogy ma az emberekben nincs meg a méltányosság...az is kér akinek van.
...és mivel a sajnálattal sem ér senki semmit ezért hangoztatni sem érdemes...ez eléggé groteszk, de való.
Csizmás Kond
@Horizont: Ki hogy értelmezi. Szerintem nem sajnálkozni kell hanem segíteni mert attól ember az ember ...ma nagy divat a sajnálkozás, mert az a legolcsóbb...és persze a felháborodás is mert azáltal érzik sokan magukat valakinek.
Szó nélkül sem kell hagyni a dolgokat, de az a szó ne a saját igényt fejezze ki hanem azét akiért szólunk.
Borsodi
Ez a kormány az ilyen embereket nem nézi semmibe,csak a saját pecsenyéjüket sütögetik,a bizakodó hiszékeny becsületesen dolgozó nyugdíjasokat rokkantakat,beleértve a buta, tojással sonkával megvásárolt cigányokra is csak a szavazáskor van szükség,utána felfordulhat mindenki.
www.youtube.com/watch?v=6fZFlgoujLo
solidedge
A jobboldaliság egyik alapeleme a szociális érzéketlenség.Azt adják ami a hitvallásuk.
vacsi
@Horizont: Alapvetően igazad van, de kiegészíteném azzal, hogy azokat sem kell - és nem is szabad- támogatni, akik a gyerekeiket bűnözésre nevelik. Mert vannak bőven!
Csizmás Kond
@Horizont: ...segítség...ez elég sokrétű és tág fogalom. Mindenki úgy segít ahogy tud. Az állam csak azt tudja adni , vagy csak abból tud adni ami van neki..pl adókedvezmény stb...mert a neszenekedis ingyenpénz mindig feneketlen kútba jut.
verőce21
Egyedi méltányosság alapján kaphatna az anya havi 58 ezer rokkantságit az agydaganata után, plusz 27,5e-t a "vaksági" után, plusz a családi pótlékot.
Csak ehhez másik ügyintéző asztalához kell mennie. Egyedi eset.
Csizmás Kond
@Horizont: Már annyiszor elmondtam, hogy nem érdekel a propaganda. Az amit leírsz tudd alátámasztani...mert így strómanozni még Ceglédire gondol az ember...és az nem vet ne jó fényt a törekvéseidre...:)
verőce21
@Horizont: Ne válj "parttalanná"!
Hát van neked partod? :)
Csizmás Kond
@Horizont: Reméltem, hogy ennyi idő után kiismered a látásmódomat. Nekem a fő megítélés az ami látszik, nem adok hozzá és nem veszek el.
A jelen esetben is, hogy kivesézzük más szerencsétlenségét, és persze amin lehet sajnálkozni, vagy el lehet gondolkodni rajta, a lényeg, hogy azt lássuk ami van. A nő azt állítja, hogy nehéz körülmények között éltek, hogy volt már műtve stb stb...szóval mindenek ellenére vállalt négy gyereket egy céltalan közegben...te megtetted volna ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.