Egy nép és egy civilizáció identitása leginkább a kultúrában tükröződik és összpontosul – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületének átadásán.

Orbán Magyarországról: "az elmúlt száz évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben"

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret. A miniszterelnök bejelentette: a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét a Szépművészeti Múzeum számára. MTI/Máthé Zoltán

Büszkék vagyunk Európa több ezer éves görög, római, zsidó és keresztény örökségére és büszkék vagyunk arra, hogy a magyarok ezer esztendőn keresztül gazdagították ezt az örökséget

- hangsúlyozta, majd kiemelte: amikor azt érezni, hogy ezt a kultúrát veszély fenyegeti, "azonnal kigyullad egy vörös fény a fejünkben, és azonnal akcióba is lépünk".

A magyarokkal nem fordulhat elő, hogy a saját nagyvárosaikban etnikai és kulturális értelemben kisebbségbe kerüljenek, mert amikor úgy érzik, kihívás éri a kulturális identitásukat, megszólal a "vészcsengő"

- fogalmazott a kormányfő.

Az OMRRK-ról szólva Orbán Viktor kiemelte:

Európában csak két ilyen intézmény van, az egyik Londonban a British Museumhoz, a másik pedig Szentpéterváron az Ermitázshoz tartozik.

Rámutatott arra, hogy a most átadott intézmény évtizedek óta a legnagyobb múzeumszakmai fejlesztés Magyarországon, több mint egymillió kulturális emléket tárolnak, gondoznak majd a központban, amellyel Budapest még szebb, még modernebb, még zöldebb lett.

Az egymillió kulturális emlékkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a baloldali, progresszív megközelítés szerint ezekben "a halott fehér kultúra porosodó tárgyai" láthatók, nemzeti szempontból nézve viszont ez az "eleven kulturális örökségünk".

A múlt talapzata nélkül ugyanis "gyökértelenül sodródunk a történelem viharai közepette" – fogalmazott, a múzeumokat pedig – háttérintézményeikkel együtt – a gondolkodás iránytűinek nevezte.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy

tíz éve még gondolni sem lehetett Magyarországon nagy kulturális vállalkozásokra, 2011-re azonban "megjött a bátorság", hosszú távú, nagy kulturális vállalkozások nélkül ugyanis a gazdaság rendbetétele is kevesebbet ér.

Orbán Viktor beszéde végén azt mondta, hogy ilyen léptékű kulturális fejlesztésre, mint a most átadott központ, csak a leggazdagabb, legerősebb európai nemzetek voltak képesek,

Magyarország pedig az elmúlt években annyira megerősödött, hogy "az elmúlt száz évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben".

A Liget Budapest Projekt keretében elkészült új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria műtárgyainak megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret a Városliget szomszédságában, a XIII. kerületi Szabolcs utcában.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Ez így nem teljesen igaz,, mert ti valóban sokkal jobban álltok, de az ország meg lecsúszott az unió utolsó előtti helyére a jó közepes országok közül !!!
EZ NEM IGAZÁN EREDMÉNY, MÁSHOL (KÍNA) EZÉRT KIVÉGZÉS JÁR, EZT SE FELEDD CSUTITETŰ !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Főleg a pofátokon az a vastag rinocéroszbőr...tolvaj bandavezér !
papa.49
,,Ez így nem teljesen igaz,, mert ti valóban sokkal jobban álltok, de az ország meg lecsúszott az unió utolsó előtti helyére a jó közepes országok közül !!!
EZ NEM IGAZÁN EREDMÉNY, MÁSHOL (KÍNA) EZÉRT KIVÉGZÉS JÁR, EZT SE FELEDD CSUTITETŰ !!!
tudode
Azét ne essünk túlzáSOKKBA:
.
Képesek voltunk a II. világháború után úgy ÚJJÁÉPÍTENI az országot, hogy nem került ÁTADÁSRA semmi, csak épült, szépült az ország. Azt megelőzően pedig már LEZAJLOTT az első-, második, harmadik IPARI FORRADALOM "is"!
.
A IV. ipari forradalom nem egy RAKTÁR átadásáról, a TECHNIKAI FEJLŐDÉSRŐL szólna hazánkban is, ha a lóvét abba feccölnék bele, amellyel HALADNI LENNE KÉPES az ország a kihívásokkal!
.
Különben is HOGY KERÜL A MACSEK az asztalra magamutogatóként, nincs kulturális helyettes valakije!
kereső
"Magyarország pedig az elmúlt években annyira megerősödött, hogy "az elmúlt száz évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben".- csak rád kell nézni. Mindenki látja, hogy "Magyarország" milyen jó bőrben van. A hasi zsir egyébként halálos.
kissé felnőttem
Uniós pénzből kitömve még jó hátha még értelmesen fel is használhatók lettek volna. éllovasként szárnyalnánk nem megalázottan
kokopelli
@kissé felnőttem: ...és ezt röhögés nélkül a "nemzet" szemébe mondja"! Kemény csávó
,mert azt röhögés nélkül teszi!!
csipetke
Orbán kétségtelenül jó bőrben van,ami összetartja a hordónyi zsírt.Ezenkívül szinte minden le van pusztulva,leginkább az egészségügy.Milyen ország az,ahol évente 24 ezren halnak meg a gallyravágott EÜ miatt?
Commenter
@papa.49: A Renoir festmény is magánvagyon lesz?
Commenter
@papa.49: állják az adófizetők ezt is, mint a Stuart-festményt. Az nyilván nem baj, hogy az államháztartás hiánya a fidesz alatt Guiness rekordot dönt, azaz soha nem volt még ilyen magas.Nagyon nagyon sokba kerül nekünk az eloligarchásodás, a rongyrázás, miközben életek és az ország hullik a szemünk előtt darabokra egy leírhatatlanul kétszínű és embertelen rezsim nyomán. Érdekli a mélyszegénységben élőt aki napról napra él Renoir vagy Munkácsy? Aligha...sőt, meg sem tudják mondani kik voltak ők.
kereső
"Magyarország" igy erősödött meg! Ez egyébként a világ "normálisabb" felén köztörvényes bűncselekmény:
hirklikk.hu/kozelet/matolcsy-fiai-idben-menekitettek-ki-a-penzuket/350330
Commenter
@kereső: és unokatestvérei is egyszerűbb csak annyit írni: narancsos klán.
kissé felnőttem
@kokopelli: sajnálatos de látni kell, a nép vagy retteg vagy ostoba mert másképp nem tudna mindezt megtenni. szétverte a fél ellenzéket a maradékot meg az összefogás vágy tette gajra. lassan igaz lesz gyáva népnek nincs hazája szólás.
Qqberci
"Európában csak két ilyen intézmény van, az egyik Londonban a British Museumhoz, a másik pedig Szentpéterváron az Ermitázshoz tartozik."

Louvre, Párizs?...
papa.49
@kereső: Ne várj tőle ilyen ,,nagy bonyolultságú,, kérdésekre jó válaszokat ))))))))))))
justhpeter
O1G valóban jó bőrben van, de attól még Eladott Országnak van igaza, ő egy szarházi tolvaj.
papa.49
@Qqberci: Az előző neked is válasz a kérdésedre, ilyen bonyolult témában nem lehet tőle semmit várni, meg hát már utálja a franciákat ...
kokopelli
@kissé felnőttem: ...próbáljam én azt mondani a találkozóinkon a jó haveroknak az összeröf-
fenéseken! A legjobb hangulatban is bedobja valaki ezt az egész ß@rt! Sokszor azt hiszem,hogy
a magyarok a a XVI.századi török láncos vezeklőktől koppintották le a mazohizmusukat!Nincsen
olyan jó hangulat,amit ne vernének ß@rrá a fidesznyik résztvevők!Nem igaz,hogy gyávák vagyunk,
csak..csak ..csak..csak! Olyankor nem tudok annyit enni,hogy akkorát hányjak,amennyit szeretnék! (:-()
Eladott Ország
Vannak ötleteim, mihez kezdenék a jó bőröddel, röfi. A húgyszagú igénytelen tested van jóbőrben, hogy a pesti patkányok rágnák le rólad te ótvaros lótolvaj!
Tavryni őrnagy
Kinek az õtlete volt ezt a meztelen picsát ábrázoló kèpet megvenni? Kajakra leègetnek minket, azt mèg nèzegessük.
maci0427
A nyugdíjasokat kérdezze meg bőrügyileg , hogy vannak, hogy élnek ,de ezt nem meri ! Lehetne egy konzultáció erről.
desir62
"A magyarokkal nem fordulhat elő, hogy a saját nagyvárosaikban etnikai és kulturális értelemben kisebbségbe kerüljenek" Akkor igyekezz, hogy faj társaid ne szaporodjanak tovább!
A flórit mikor csukod lakat alá, tettes társaiddal együtt?
Commenter
@Qqberci: Uffizi Képtár, Prado,Pergamon Museum (Insel) Tate Gallery...?
szegfue
Ahogy a királyok használták magukra a többes számot "aligha voltunk mi ilyen jó bőrben"!! Tökéletesen igaza van: O.V. tényleg jó bőrben van!
simmering73
@papa.49: És a golyókat kifizettetik a rokonyokkal.
Macskaszem
Meg ilyen sok és méregdrága sajátlábatok se volt az elmúúúttt ezer évbe more.
CsipkeRózsa
A jó bőrben levő Orbán miatt még egyre több ember lesz rossz bőrben.
CsipkeRózsa
Mennyibe került nekünk ez a páratlan épület megvalósítása? És az alkotmányos költség nélkül mennyit kellett volna költenünk rá?
Commenter
@CsipkeRózsa: A pénz ilyenkor nem/sem számít. Amire ők akarnak költeni abban nincs határ...teljesen mindegy hogy Renoir festményről vagy új stadionról van-e szó...
namihami
Legalább ne mondaná. Folyamatosan lerí róla az a bizonyos "" egyre jobb bőr"". Lassan már a gúnya is szérreped rajta amiatt a jobb bőr miatt.
Persze, aki ilyen csóró (még a magyar átlaghoz képest is---lásd adóbevallás), az tényleg nem tud minden kilónál újraruházkodni. A maradék pedig kell a meccslátogatásokra.
Kedvencem, mikor a tökén lóg a nadrág. Minisztereinöki megjelenés, országimázs jelleggel.
moareka
...valóban, te, a családod, meg a haverjaid soha nem voltak ilyen jó bőrben...csak, mióta elloptátok az országot...
Borsodi
Ez bizony igaz tíz évvel ezelőtt elég rossz bőrben voltatok de mára szépen kisimultatok.
Mészaros Tibolc és a nagy étkű család.
www.youtube.com/watch?v=aQ_DCZ0Hd5Y&t=44s
Eladott Ország
@szegfue: tegnap, 15:51; Vik-tor- potroh
scontent.cdninstagram.com/vp/e1fe0bf2e7cf1e685646b076421002dc/5D3F9017/t51.2885-15/e35/c0.32.643.643/s480x480/40536259_1170271373121779_3641360436945370976_n.jpg?_nc_ht=scontent-sea1-1.cdninstagram.com
uploads.disquscdn.com/images/609ec7051f0122148cad0bbdf58b412af55964c432f79ef61d48d905962bb5ec.jpg?w=600&h=225
Szomorú a nemzet, mert elképzelhető, hogy az a nemes, nemzetéért dobogó hatalmas szív esetleg nem is itt e honban, hanem valahol a sógoréknál Grazban dobog. Ha ez így van, akkor nagy a baj, mert nincs aki összefogja, terelgesse ezt a birka népet. Gondoljuk csak meg, ha az Alföld végtelen pusztaságán legel a gulya és a színmagyar pulik is a helyükön vannak, de hiányzik a gulyás, akkor az maga az anarchia, mert nincs aki összehangolja ezt az állati társadalmat. Mi most egyszerű birkák nem tehetünk mást, mint csendesen imádkozunk és drukkolunk a vezér egészségéért, felépüléséért, hogy majd újra diadalittasan kiálthassuk, hogy "Magyarország erősödik!"
szegfue
@Eladott Ország: Talán rémálmomban lennék képes aggódni O.V. egészségéért...:)))
evacica
Hát az igaz Te és családod, na meg haverjaid tényleg jobb bőrben vannak a mi pénzünkön, de az ország többsége nyomorog a Te jóvoltodból! És még egy Te és bandán nem egyenlő az országgal, amit folyton hajtogatsz! Hála Istennek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.