A jelenlegi 1 507 350 forintról majdnem a duplájára nőhet Áder János köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.hu. A köztársasági elnök illetményét a törvény jelenleg a köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresében határozza meg.

Közel a duplájára emelnék Áder fizetését

Áder János köztársasági elnök előadást tart a Klímaváltozás, fenntartható fejlődési fordulat, versenyképesség címmel a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Vállalkozások a környezetvédelemért címmel tartott konferenciáján a BKIK I. kerületi székházában 2019. november 13-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslatában azt kezdeményezi, hogy a mostani köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen. Áder Kövér László házelnök havi nagyjából 2 millió 670 ezer forintos fizetésének 1,1-szeresét kapná meg a jövőben,

ami körülbelül 2 millió 937 ezer forint.

Mivel a házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak háromszorosát keresik, Kövér László pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), az összeg, így Áder János fizetése is, jövőre automatikusan tovább nő majd.

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egyáltalán minek van ez a státusz? Ez is csak egy báb! Ha a szaros WC papírt befújja a szél az asztalára, azt is aláírja!
3 milla?! Havonta?!
Tök fölösleges!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Emelkedik a csali ára? De hiszen csak 3,4%-os az infláció. Ezek szerint a pecacuccok nem szerepelnek a vásárlói kosárban?
Béla333
Egyáltalán minek van ez a státusz? Ez is csak egy báb! Ha a szaros WC papírt befújja a szél az asztalára, azt is aláírja!
3 milla?! Havonta?!
Tök fölösleges!
rokker33
@Béla333: Hát mert egy bajszos sz@r és mindent aláír amit a fidesz tesz az asztalára! Plágium pali is megfelelő volt a feladatra csak kiderült, hogy teljesen hülye és hamisított ezért mennie kellett!A mai napig Ő lenne a köztársasági elnök valószínűleg 6 millás fizetéssel, ha nem derült volna ki a turpisság!
CsipkeRózsa
Miért nem a minimálnyugdíj harminckilencszereség kapja, az is elég volna:

28 500 x 39 = 1 111 500 Ft
Béla333
@CsipkeRózsa: 14.45
A Fideszesek jellemzője a szerénység!
Ezért kell Ádernek az általad számolt minimálnyugdíj 105 (!!!) szöröse!
Kérhetne ő többet is, mondjuk mint a Poltné, de Áder szerény ember!

"Polt Péter feleségénék közel 5 milliós fizetését 400 ezerrel megfejelik"
24.hu/belfold/2018/11/29/polt-peter-felesegenek-kozel-5-millios-fizeteset-400-ezerrel-megfejelik-polt-palasthy-marianna-mnb-jegybank/

Na Poltné már egy kis kapzsi!
tudode
Akkor vizsgáljuk meg hova jutottak a "fides" kivénhedt hatalom. és pénzéhes pacákjai önértékelésben!
.
A rendszerváltáshoz viszonyítva a parlament képviselők tiszteletdíja az ATLAGKERESET HÁROMSZOROSA VOLT:
.
----- Képviselők javadalmazása 1990-2013-IG
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
Képviselők tiszteletdíja 2014-től
.
www.parlament.hu/documents/10181/56597/K%C3%A9pvisel%C5%91k+tiszteletd%C3%ADja+2019.pdf/c613c2d7-3b38-164a-ee18-ca5732f742bf?t=1573543938883
.
De szégyenszemre ez a tmérdek lóvé van akinek, csak zsebpénz, és vannak akik csak kirakat díszpintyek,éltük végéig járó javadalmazással!
.
Azért ezek a divatból kiment nyikhajok ráhibáztak azokra a szakmákra, amelyekkel demokratikusan működő államban még portaszolgálatra is méltatlanok lennének!!!
Eladott Ország
Ideje is volt, tolla is volt, hát akkor aláírta környezet és vízvédelmi Áder Jánosról: Drága kedves Áder úr vajon hol tartózkodott lelkiekben akkor, amikor az ő volt kollégiumi lábszagsógora és jelenlegi gazdája egyetlen laza csuklómozdulattal fogta azt a 90 milliárd forintnak megfelelő uniós forrást, mely a családi házak korszerűsítésére érkezett és ügyesen zsebre vágta? Ugyanis a rohadék elnyomó sorosbérenc Európai Unió átutalt Magyarországnak 90 milliárd forintot abból a célból, hogy a kormányzat lesz kedves szétosztani a lakosság körében vissza nem térítendő támogatásként. Ezt a pénzt arra szánta az Unió, hogy a lakosság a rossz szigetelésű, nem energiahatékony kockaházát szigetelje belőle. Na, ezt a 90 milliárd forintot szépséges Orbán Viktor drágaszépminiszterelnökúr fogta és zsebre baszta. A szotyolahéj mell, a zsebpiszokba. Vigyorogva közölte a bevándorláspárti brüsszeli bürokratákkal, hogy a jómagyar honpolgár bekaphatja, ő ezt a pénzt állami középületek korszerűsétésére fogja költeni. Egyszerűbb egylépcsőben megbízni mondjuk a Mészáros és Pereputty Zrt-t 10 darab random középület korszerűsétésével, mint soktízezer magyar családot rávenni, hogy ne a helyi vállalkozóval csináltassa a korszerűsítést még mit nem, nehogy már megbízáshoz, bevételhez és így túlélési esélyhez jussanak mindenféle ismeretlen vállalkozások, akkor mi lenne a családi biznisszel?. Bár nem biztos, hogy az 50 százalékos alkotmányos költség reális, mert lehet az 70 százalék is. A legkisebbiszámítteszkó'. Valahol hallottak harangozni arról, hogy a történelmet a győztesek írják. Most ők a győztesek és semmi mást nem tesznek, mint megpróbálják megírni a maguk hazug történelmét. Előre. Áder János sem tesz mást, mint amit eddig is. Szó nélkül, szolgai alázattal serénykedik azon, hogy teljesítse a kiadott parancsot. Ezt sem hazaszeretetből teszi (jelentsen az bármit az ő számára), hanem azért, amiért minden mást is tesz. Azért, hogy megúszhassa ezt az egészet. Remélem, nem jár sikerrel.
Eladott Ország
Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra nő, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének javadalma pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra. A cinikus pofátlanságnak, ezeknél a szarháziaknál nincs határa!
Clavigo
Mi a fasznak ? Megdrágultak a horgászcuccok ???
Gauntlet
ne legyetek szerények, legyen 3 millió ! :(
csipetke
Miért is lesz 3 milla a fizetése? Azért a kis nyakmunkáért, amivel a gazdája minden agyament ötletére bólogat?
Nyírfa
Hogy örül neki Áder, még soha nem mosolygott ennyire! Mutatja is a kezével, hogy erről van szó, gyerekek, pénz beszél, kutya ugat. Nem is ezt akartam írni. Hanem, hogy pénz beszél, Áder boldog.
relleporp
Persze, hogy megérdemli, hisz ő az ellensúly(talanság).
Jozefina
Sok tollat elkoptatott a nemzete ellenében??!! Jár neki!!!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Te sem érted? Akkor nem vagyok vele egyedül! :))
szegfue
@Nyírfa: @CsipkeRózsa: Én arra gondolok, hogy pont olyan érthetetlen, mint Áder fizetés emelése..
Nyírfa
@szegfue: Jó kis társaság van itt a Propin, annyit nevetek! :))
Rockxy
amíg kapitalizmus van, addig tuti nem lesz szocializmus.
igazhogy assevótjó.
szegfue
@Nyírfa: Tulajdonképpen igazad van! Azt a néhány "szeplőt", "anyajegyet" kivéve, ami ugye az idő előrehaladtával ránk ragad:) Még magamon is utálom... hát még itt:)))
Nyírfa
@szegfue: Magyar embör büszkén viseli! :))
Tudom, van, aki szeplőtelen, de mi, libsibolsik még ezt is el tudjuk fogadni! :)

Apropó: közben néztem-hallgattam Ceglédi Csabát az Egyenesben. Nagyon szimpatikus.
Nyírfa
@Rockxy: Addig nem. Bölcs meglátás. :) De: még lehet egy fejlettebb formája. Én csípném!
Sámannus
Ez azt jelenti hogy a köztisztviselők is a dupláját fogják keresni, vagy ezentúl a 78-ad részét mint a zsinyeg áztató kocapecás.
Sámannus
Janó legalább ne írd alá ezt a törvényt, mert hamarosan kitúrnak a székedből, és azoknak emelnek, nem a horgásztudományodért. Amikor még vakondokra vadásztál akkor még szép idők voltak te is dolgozgattál a pénzedért.Bár ne tetted volna.
1magyar
Mire tud elkölteni egy ember havonta 3 millió ft-ot???
Mivel ér ennyivel többet egyik a másik embernél???
Egy jó orvos pld. többet ér a társadalom számára mint egy közt.elnök vagy hasonló cipős" vezetők.
Lepényleső
Sok mindent gondoltam,de hogy a s...nyalás ilyen kifizetődő,elképesztő? Nyöghet majd megint az adófizető?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.