Emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, de az eredményes védekezésnek köszönhetően sikerül laposan tartani a járványgörbét – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: emelkedik a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma, a 2500 igazolt fertőzött közül 927 embert kezelnek kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

Az igazolt fertőzöttek 57 százaléka nő, 43 százalékuk férfi

- mondta.

Közölte azt is, hogy 272-re emelkedett az elhunytak száma, többségük – 256-an – hatvan év feletti, és jellemzően krónikus alapbetegségük is volt.

Nyolc elhunyt az 50-59 éves, hatan a 40-49 éves, míg ketten a 30-39 éves korosztályhoz tartoztak

- ismertette.

A szakember beszélt arról is, hogy továbbra is Budapestről és Pest megyéből kerül ki a legtöbb fertőzött; előbbi 1274, utóbbi 350 igazolt esettel szerepel a nyilvántartásban. Az egész országra vetítve a százezer lakosra jutó fertőzötti arányszám 25,6. Mint mondta, ez a szám már összehasonlítható más országokéval, azonban valódi összehasonlításnak "nincs helye", hiszen minden országban különbözően indult a járvány, és most is eltérően alakul.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy

a kóros elhízás, az extrém túlsúly is kockázatot jelent a megbetegedésben.

A túlsúly terheli a keringést, a légzőrendszert, az ízületeket, befolyásolja az anyagcserét. Ezeknél a betegeknél a gyógyítás is lényegesen bonyolultabb – tette hozzá.

Müller Cecília kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy egy embert akár többször is letesztelnek, betartva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását. Jellemzően egy embernél két laboratóriumi vizsgálatot végeznek, de például a kritikus infrastruktúrában – mint például az egészségügyben – dolgozóknál többször is végeznek teszteket.

Kiemelte,

kórházból koronavírusos beteget csak gyógyultan, két negatív teszttel és a klinikai tünetek megszűnte után küldhetnek haza.

Ezzel kapcsolatban elmondta, ha valakit egy szociális intézményből vagy idősotthonból egyéb vizsgálatra küldtek kórházba, de nem volt koronavírusos, akkor hazabocsátása után 14 napos járványügyi megfigyelés alá kell őt helyezni. Ez nem zárlatot jelent, de egészségi állapotát folyamatosan figyelni kell – emelte ki.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy a vírus reprodukciós rátája (fertőzőképessége) Magyarországon – köszönhetően a járványügyi intézkedéseknek és a betartásuknak – 1 alatt van. A WHO a vírus fertőzőképességéről korábban azt mondta, 1 fertőzött 2-3 embert tud megfertőzni akkor, ha semmilyen óvintézkedés nincs. Müller Cecília elmondta azt is, hogy Magyarországon nem tudnak olyan esetről, hogy valaki az otthonában halt volna meg koronavírus-fertőzésben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"Emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, de az eredményes védekezésnek köszönhetően sikerül laposan tartani a járványgörbét – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján."
A baj csak az, hogy az "egyetlen" szakember agya is ugyanilyen lapos.
Kásler 10 parancsolattal akar gyógyítani, szakembere pedig prédikációval. Hogy nem hatásos? Kit érdekel? DE OLCSÓ !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Az egész NER-SSevik söpredék tokkal vonóval, annyira elvetemült agyhalott fanatikus barom, hogy ez a szédült buta papnő mekkora szégyen... de nem baj, ássák csak a saját sírjuk, épp ideje...
Gauntlet
ez olyan mondat minthogy:
bementünk az alagútba, láttuk a fényt a végén, de nem egy vonat volt, csak egy HÉV.
az is el tud ütni !!!
bencemacska
"Emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, de az eredményes védekezésnek köszönhetően sikerül laposan tartani a járványgörbét – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján."
A baj csak az, hogy az "egyetlen" szakember agya is ugyanilyen lapos.
Kásler 10 parancsolattal akar gyógyítani, szakembere pedig prédikációval. Hogy nem hatásos? Kit érdekel? DE OLCSÓ !!!
SystemError
Akkor most kezdődik. Mindig -180!!! :)

Utálom eszt a nőt és utálom a szemöldögét is! :)
Qqberci
Kibérelték az ország összes úthengerét...
RonaGyuri
a kóros elhízás, az extrém túlsúly is kockázatot jelent !!! igen tudjuk és tapasztaljuk az országon! =))
Giovanni Alba
@bencemacska: " ... sikerül laposan tartani a járványgörbét ..." Erről a 22-es csapdája jutott az eszembe, amikor azt találták ki, hogy zárt bombarácsot kell kialakítani, az mutat jól a felvételeken. Igaz hogy nem hatékony, tehát értelmetlen, de a direktíva az direktíva. Tiszinéninek a lapos görbe a becsípődése :-)
olivetti
Hazudnak rendületlenül, ne légy hívük, oh magyar!

Orbán Viktor is azok közé tartozott, akik nem tartották valószínűnek, hogy Európában is komoly járványt okozhat az új koronavírus. A magyar miniszterelnök február 12-én még újabb nemzeti konzultációt jelentett be pártja balatonfüredi frakcióülésén a „börtönbisznisz”, „a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanúja” és a gyöngyöspatai romák kártérítése miatt. A világsajtót már javában foglalkoztatta a koronavírus.
- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Aztán február 21-én fordult a világ: hirtelen 16 esetet jelentettek Olaszországból, Lombardiából. A magyar hatóságok relfexszerűen reagáltak: ha nem is következetesen, de szűrni kezdték az Olaszországból érkező járatok utasait, és egy észak-olaszországi kirándulásról hazatérő középiskolai osztályt kéthetes karantén alá helyeztek.
- Február 24-én a Belügyminisztériumban a kormányfő Pintér Sándort miniszterelnök-helyettesként jelölte ki. Kásler Miklós lett a felelős a népegészségügyi védekezés irányításáért.
- A WHO igazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus ekkor már úgy nyilatkozott, hogy egyre fogy az esély megakadályozni a világjárványt, de a magyar politika továbbra sem számolt azzal, hogy Magyarországot is súlyosan érintő járvány törhet ki.
- Orbán Viktor először február 28-án beszélt nagyobb nyilvánosság előtt a vírusról. Kossuth Rádióban:„most a koronavírus minden figyelmet magához vonz, de a történelmi kihívás továbbra is a migráció”.Az interjúban a miniszterelnök elsősorban Soros Györgyről, bevándorlókról, börtönperekből gazdagodó ügyvédekről, és azokról a témákról beszélt, amiket már jó ideje futtat a kabinet kommunikációs stábja.
Kásler csődöt mondott, ekkor...
olivetti
folyt:
Kásler csődöt mondott, ekkor döntöttek Müller Cecília mellett.
Orbán ekkor már érzékelte, hogy hosszútávon meghatározó ügyről lesz szó, de amíg a vírus nem érte el az országot, nem akart az élre állni.
- Március 3-án ( az első fertőzések észlelése) Orbán Szlovéniába látogatott, hogy gratuláljon barátja és támogatottja, Janez Jansa választási győzelméhez, következő nap Prágában pedig a V4-ek találkozóján vett részt, ahol már a vírus adta a fő témát. Aznap este az Operatív Törzs megvárta, hogy a miniszterelnök hazaérkezzen, és személyesen számoljon be az első magyarországi fertőzésekről.
- A Miniszterelnöki Kabinetiroda csak azután kapcsolódott be a munkába, hogy megjelentek az első fertőzöttek az országban, és erről utólag kiderült, hogy hiba volt. Az irodát vezető Rogán Antal miniszterről hónapok óta beszélték, hogy hamarosan új feladatot kaphat, miután állítólag azt kérte a miniszterelnöktől, hogy engedje őt hátralépni a napi politikától. A krízishelyzet viszont minden előzetes forgatókönyvet újraírt; így a kommunikáció továbbra is a kabinetiroda, továbbá Habony Árpád, és legközelebbi munkatársa, a londoni nagyköveti posztról nemrég távozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf feladata maradt.
- Ekkor érzékeli a kormény, hogy az emberek megijedtek, félnek a terjedéstől, a parlamentben is megjelentek a szájmaszkok, első sorban a KDNP soraiban.
- Orbán egy nappal a veszélyhelyzet kihirdetése előtt kijelentette, hogy
„az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja”.
Arra a körülményre természetesen nem hívta föl a figyelmet, hogy az iráni fertőzöttek egyike sem volt illegális bevándorló, hiszen Magyarországon tanuló, vízummal rendelkező egyetemi hallgatókról volt szó.
De nem is ez volt az igazi probléma, hanem hogy a közvélemény egyáltalán nem kapcsolta össze a járványügyet bevándorlással.
A kormány március 11-én, aznap, amikor a...
olivetti
folyt:
A kormány március 11-én, aznap, amikor a WHO világjárványnak minősítette a Covid-19 vírusfertőzést, veszélyhelyzetet rendelt el
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz védekezési eszközök biztosítűása iránt.
- Március 20-án kezd felfutni a halálesetek száma ls folyamatosan emelkedik.
- Március 21. A cseh és a szlovák kormány már milliószámra veszi a maszkokat Kínából, nálunk még csak ígéret van rá.
- Március 23.-án fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét
- Március 24.-én Orbán Viktor személyesen fogadja az első kínai egészségügyi szállítmányt.
- Április 4. Szijjártó Péter: 4 millió maszk és több mint 400 ezer védőruházat érkezett.
- Április 4.-én Gulyás Gergely miniszter árulta el egy újságírói kérdésre, hogy 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.
- Április 16.-án Dr. Halmosi vezérőrnagy kórházfőparancsnok: eddig 183 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.
- Április 17. Orbán "portyázásra" küldött egy tanácsadót, aki épp egy olyan cégnél talált maszkokat, ahol az apja az egyik vezető. Ezt a Direkt 36 derítette ki, mert egyébként Orbán sem közölte!
cikicakk55
Amennyiben a kormány segítségén múlt volna az eddigi fertőzések és a halottak száma,ez a szám sokkal magasabb lenne,mint ahogy jóval magasabb is,csak nem beszélnek róla.Épp úgy meg van tiltva a boncolás és a halál okának pontos közlése,mint minden más,amit a kormány titkolni akar. Arról például miért nem írnak,hogy a 35.000 haza zavart súlyos beteg közül hányan haltak meg a " kilakoltatás" óta? Arról miért nem beszél a naseggű asszony,hogy miért kellett ezt a sok beteget haza küldeni,mikor a vírus görbéje ilyen alacsony és még ha magas lenne is,akkor sem lenne annyi szabad ágyra szükség,mint amennyi beteget halálra ítéltek. Ez nem más,mint népírtás. Az idős ,beteg emberek csak pénzbe kerülnek.Nyugdíjat kell nekik fizetni és még a kórházi kezelésüket is állnia kell az államnak. Szegény az eklézsia,így is már a TAO pénzekből kell fizetni a nagyszerű focistáinkat,fenn tartani a sok kiváló és hasznos stadiont,Fizetni az edzők és egyébb fociban érdekelt "dolgozók" bérét. Amennyiben sikerül laposan tartani a görbét,úgy talán mire elvonul a vírus,legalább 80-100.000 emberrel kevesebbnek kell majd nyugdíjat fizetni,így épülhet majd még pár stadion is.
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 17:19
"Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Egyiküknél, egy 37 éves nőnél az extrém elhízást jelölték meg alapbetegségként."
jesz
@bencemacska: a szakember alatt dr. Müllert érted?...mert ő hitoktató-segéd vizsgával is rendelkezik...
csetere
@olivetti: Ezt most lenyúlom, mert nekem nincs meg az összes adatom, csak a márciusi. Köszönöm. csináltam egy exceltáblát, minden adatot felvittem, de sehogy sem stimmel.
bencemacska
@jesz:ma, 18:53

Igen.
Mivel képtelen vagyok megjegyezni a rengeteg "nemzeti sz..t ", csak úgy tudom azonosítani, hogy tisztifőorvos, szerintem ő az első számú sza.ember, közvetlenül a "tajgatörpe" után.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 18:44
Sajnos igazad van, pedig még az ismeretségi körömben sem értenek sokan egyet velem, hogy G.-nek az a véleménye: "hadd hulljon a férgese" legalább kevesebb nyugdíjat kell fizetniük.
Még az sem jut eszébe, hogy az ő szülei sem fiatalok! Nem is beszélve a nagymamájáról!
Clavigo
@bencemacska: " Tajgatörpe ".. :):):):):):): nagyon jó.. :):)
kishonda
Hogy lehet szakembernek nevezni ezt az ájtatos manót?
namihami
A strucc se látja a körülötte levő világot. Elég a fejét homokba dugni.
A fertőzések száma is kevesebb maradhat. Elég sokkal kevesebbet keresni a bajt (szűrés).
bencemacska
@Clavigo: ma, 20:28
Annyira tetszett nekem is, hogy plagizáltam!
Zsopiale
Laposan tartani a pofáját kellene ennek az agyhalott hazug báb zombi papkurvának...
SystemError
"emelkedik a fertőzöttek száma, de sikerül laposan tartani a járványgörbét"

Ok-okozati ellentmondás van a mondatban! A fertőzöttek számának növekedése nem túl jó hír a "holnapi" járványkörbére nézve... Mivel Budapesten a mai naptól kötelező a maszk használata a boltokban,, stb, ezért eddig valószínűleg nagy áttétellel fertőztek az emberek.. Vagyis a mostani emelkedő tendenciára valószínűleg 1-2 hét múlva megérkezik a hatványozott válasz..

Én nem tartom jó ötletnek a gazdaság újraindítását, amíg nem derül ki, hogy milyen tendenciájú növekedés most valójában, amiről beszélünk..Az érettségi is különösen problémás ebből a szempontból, ha a megbetegedések száma növekvő tendenciát mutat.. Ismerve, hogy a mintavételezésük egy sz@r(kevés minta), ezért nyilván homályos a kép is, amit látnak. A gerincét látják, de pont az átfertőződésről nem látnak pontos képet, csak több hetes késéssel.

Most kéne adni szépen mindenkinek egy alapjövedelmet és otthon maradni egy hónapot és átgondolni egészen ezt az egészet "jól" az eddigi hazugságspirálok után, mert ember életek múlnak rajta! Azt mindenkinek meg kell érteni, hogy a mennyiségi fertőzésen senki nem tud változtatni, csak elnyújtani lehet vagy rövidre venni. Az emberek meg fognak fertőződni nagy számban. A fidesztől sem lehet elvárni (figyeled patkány:@Shikari:), hogy vakcinát készítsen holnapra. Fertőződések lesznek vagy otthon marad mindenki 8 hónapot és bedől minden.. A hegy méretével ők sem tudnak mit kezdni, csak lazítani/feloldani..

Semmi nem magyarázza. ha millió számra állnak a tesztek, maszkok, akkor 60 idősotthonból miért az jön vissza, hogy nincs teszt és ők most megoldják valahogy az elkülönítést annál, aki gyanús...Ez vicc? A WHO megmondta , hogy a halottak nagy része idősotthonokból kerül ki, kb 50%!!! Innentől a hülye is tudná mit kell hatékonyan védekezni a konkrét "haláleset" ellen..
teuton
@Mirabilis: Hazugsag! Egyszerüen nem tesztelnek, igy nem is derplhet ki, hogy valojaban hanyan fertözöttek! A halottakat viszont nehez letagadni. De a halottak szamabol visza lehet következtetni a fertözöttek szamara, egyszerü matek:
Nemetorszagban minden 21. fertözött hal meg, ez 4,76%. Tehat a magyar 10,88% alapjan a fertözötttek alacsony szama nyilvanvaloan hamis, legalabb 5500-9000 kell legyen, ha nem több!
Ha figyelembe vesszük, hogy a korhazkiüritesekkel hany agyat akarnak szabadda tenni (2-3000!), akkor nyilvanvalova valt a hazugsag, hiszenm nem minden fertözött szorul korhazi apolasra, max. 10%!!! Ez pedig a csucsra futva min. 30000 fertözöttet kellene jelentsen, de ezt soha nem fogjak bevalllani!
Mary
Horvátországban kb emnyi fertőzött van mint nálunk és sokkal.kevesebb halottal, 55 en haltak meg, nálumk.272 en
Miért halnak.meg nálunk.ilyen sokan? Több mint 10 százalék
ómió
Pedig a "haladó" svéd példát is követhetnénk. Tízszer annyi halottal! De valahogy mégse tesszük! Ezt értse valaki "haladó fejjel"!
SystemError
@Shikari: Akkor megint semmi érv, csak a nyomorult mellébeszélés. Hága papi, akkor sok munkátok lesz. A végén nagyon fog vergődni...
legott
Nem nektek köszönhetően, tetvek!

magyarnarancs.hu/belpol/tovabbra-sem-jut-eleg-vedofelszereles-az-egeszsegugyi-dolgozoknak-129216

propeller.hu/itthon/3528631-koronavirus-fertozotteket-kezel-netto-183-ezret-kapott-orvos?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

És a félmillió plusz is bruttó, amit ráadásul meg sem kaptak. Arra várnak, hogy jó néhány orvos, ápoló elhalálozik, és nekik már nem kell fizetni - vagy mire?
És persze, hogy nem szégyellik magukat ezért sem !!!

Miközben: 168ora.hu/itthon/hatvanpuszta-orban-viktor-birtok-epitkezes-hadhazy-akos-184682
Nem baj, épüljön az alagút, épüljön a bunker. Ha most megemlíteném Hitler nevét, az jelentene valamit?
SystemError
@Shikari: írtam, hogy miért... Félre ne érts a fasz akar veled beszélni és az anyádat is eladó stílusod hallgatni. Te basztatod az embereket tartalmatlanúl, mert egy fizetett troll vagy és ez a dolgod. Kicsit dolgozz meg a pénzedért, ha már mi fizetjük a kormánykurvákat. Igen állítottam dolgokat, hogy miért kerül majd Hágába szerintem.. Nyilván a részletekbe tilos belemennetek, főleg, ha igaz...:)

Próbálj meg úgy ugatni, hogy lehhessen is érteni miért ugatsz, különben csak ugatást hall mindenki. Ha nem csak Orbán korcs kiskutyája vagy, aki ugatni jár ide, akkor tegyél valamit az asztalra...
SystemError
@Shikari: Akkor nem kell cáfolni, nem kell vele egyetérteni és el lehet húzni az anyádba, ha valójában más lényegi mondani valód nincs. Amúgy te jó indikátor vagy, mert ami szerinted nem igaz és ki kelsz ellene, az rendre a valóság és ez van kiadva központilag, hogy minden ilyen vélemény legyen eltrollozva. Na menj vedd fel a tütűdet a motorháztetős buzis vergődéshez
SystemError
@Shikari: Inkább a fideszt támogatjákok sunnyogva, mint az országot. Ja és fordítva ültök a faszon, de szerintem mindegy is.. Na keresd meg a legszebb susogósodat, tudod még a proli hőskorból és kezdődhet a színdarab a gyilok mellett!:)
SystemError
@Shikari: Rohadtul unalmas agyatlan kis majom vagy. Lépek, mert ezt bármelyik prolitól meghallgatom, csak figyelni kell a susogós melegítő hangját..:)
kereső
Olvasom másutt , hogy nagyon pontosan kell kalibrálnia a kormánynak, hogy milyen ütemben térjen vissza az ország a normális kerékvágásba. Matematakia modellleket készitenek, és sok-sok kutató vesz részt benne. Matekoosok, hálózatkutatók. És már felállitották a legrosszabb forgatókönyv modelljét. Valamit nem értek. Matematikai modellezésnél a kimeneti adatokat nagy mértékben meghatározzák a bemeneti adatok- még akkor is, ha a legrosszabbra készülök. Milyen bemeneti valós!!! adatok állnak a kutatók rendelkezésére? Egy fix adatot tudunk- a halottak száma. Azon felül semmit- nincs tesztelés, nincs kapcsolati háló feltérképezés, a társadalomra vonatkozóan-( mert egy zárt közösségben történő tömeges fertőzés adata nem lehet mérvadó) akkor milyen adatokkal dolgoztak???
kereső
Kiegészités: a jelenleg ismert számadatok: 52 ezer teszt, amelyet 32 ezer főn végeztek el.
cikicakk55
@bencemacska: április 26 19:44
Ennek a féregnek még az sem érdekes,ha az anyját,apját ,nagyanyját sodorja veszélybe. neki a hatalom a fontos. A pénz azért nem érdekli,mert azt megkeresi Lölő helyette. Ő megteremti a lehetőséget,Lölő meg utalja át a banjába. Már mint a csuti bankjába. Sajnos pedig ez a legkézenfekvőbb magyarázat arra,miért nem szűrnek mindenkit,miért nem szűrik az egészségügyi dolgozókat( nem szűrik ezt tudom9 Legalább is abban a kórházban ahol én ismerős vagyok,ott nem szűrik a nővéreket és az ápolókat.Nem akkor kellene már kapkodni és szürni,mikor már csak a lélegeztető gép a lehetőség. A fiatalokat is szűrni kéne,ugyan is attól,hogy Ők észre sem veszik,vagy csak valami enyhe tünetet éreznek,attól Ők még fertőznek. Fertőzik a szüleiket,nagyszüleiket,rokonaikat,szomszédaikat a boltosokat,stb. A görbe meg azért lapos,mert bár nem szűrnek,de a nép nagy része azért fegyelmezett és próbálja leminimalizálni a fertőzés lehetőségét. A maszkokat sem a kormánynak köszönhetjük( legalább is a civil lasosság) Hanem a városokban,falvakban élő idősebb asszonyok,vagy munkából ikesett nők önkéntes ingyenes munkájának. Ők varrják saját anyagaikból,amiből tudják a maszkokat a lakóknak.Vagy az Önkormányuatnál lehet megkapni belőle annyit,hogy minimum egy főre kettő jusson. Egy mosásban,egy használatban. Amennyiben a kormány segítségére várnánk,akkor a görbe meredeken száguldana fel és a halottak hegyekben állnának.
bencemacska
@kereső: április 27. , 15:39
Szerinted a halottak száma fix adat?
Akkor biztos nem olvastad az "utasítást", hogyan kell megállapítani a halál okát és nem kell boncolni!

Nem tudok linket küldeni, mert későn van és fáradt vagyok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.