Szeptember végén születhet döntés a novemberi nyugdíjemelés mértékéről. Az előzetes számítások szerint ez 150 milliárd forint islehet, amibe belerokkan a költségvetés.

Közeleg az összeomlás – Lehet, hogy nem bírja ki a költségvetés a novemberi nyugdíjemelést

Fotó: Pixabay

A nyugdíjkorrekció hatalmas kiadás lesz a kormánynak még év vége előtt, az elemzők előzetes várakozásai alapján úgy tűnik, elérheti a 150 milliárd forintot. Valószínűleg nem lesz tartható további intézkedések nélkül az idei költségvetési hiány. Több tétel esetében nagyobb eltéréseket is látnak a költségvetésben, a nyugdíjkompenzáció csak tetézi ezeket

– mondta a növekedés.hu-nak Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

"A korrekciót novemberben kell végrehajtani, így hamarosan kiderül ennek a végleges értéke, de az előzetes várakozásaink alapján meghaladja majd a 100 milliárd forintot. Mindemellett mi több tétel esetében ennél nagyobb eltéréseket is látunk a költségvetésben, így a nyugdíjkompenzáció csak tetézi ezeket"

– hangsúlyozta az elemző, aki úgy látja, hogy a különadók sem lesznek elegendőek a 3,9 százalékos hiánycél tartásához, ezért újabb intézkedésekre is lehet számítani.

Várhatóan meghoznak majd olyan intézkedéseket, amelyek mérséklik a hiányt, konkrétumokat ezzel kapcsolatban azonban nem lehet előre megjósolni

- jelezte Árokszállási Zoltán.

Forrás: Növekedés.hu

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az emberektől elvonnak, a csókosoknak kiosztanak...
Mert nekik a magyar maffia az első!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Magyarország jól teljesít hitvány baromarcú romángecik. Ha dőla lé az Euból.
vacsi
Ha ez így van, akkor rossz a költségvetés! Át kell írni - a háztartásban is ezt tesszük...
Peller Anikó
@vaksi: Már 77-szer átírták, a vége az lett, hogy egy fillér sem maradt. Viszont kurvasok pénz maradt

ránk hitelbe.
Sámannus
csúcsra járatott gazemberslgekkel nm lesz gazdasági növekedés. A lopott pénzből egy fillér sem jut el a gazdasági vérkeringésbe.
Béla333
Az emberektől elvonnak, a csókosoknak kiosztanak...
Mert nekik a magyar maffia az első!
Peller Anikó
@Béla333: Dehogy, ilyet nem mondtak. Nekik az isten(ük), a család(juk) az első és mindent visznek haza.
csak úgy....
@vacsi: te is lopod a konyhapénzt? - akkor bíz írogathatsz...
jesz
ez csak bulvárhisztéria...a pénzjegynyomda éjjel-nappal nyomja a pénzt...

Aki itt állandó hírfogyasztó, az nagyon jól tudja, hogy mi mindenre találtak eddig pénzt...hogy nyugdíjemelésre ne lenne?..már ott áll raklapokon a bank pincéjében...

...csak próbálják a népet félelemben tartani...de aztán jön Orbán a megmentő, és mindenki boldog lesz..
vacsi
@Peller Anikó: én arra gondoltam, hogy hozzáértő, a nép érdekét néző embernek kell átírni - mint ahogy a családokban is a család érdekét néző szülők döntik el, mi legyen.
csak úgy....
@vacsi: sorolj pár nevet a fideszböl,hogy kikre gondolsz! ;)
Macskaszem
@vacsi: ...a nép érdekét néző...
Melyik az bammeg, szeretném megölelni.
gina
Add visszaa kúriád és a sok lopott pénzt aljas ziros Napoleon,, Ennyi
simmering73
Akinek volt pénze megvenni a vodafonet, aki repülőteret akar venni nehogy már földhöz vágja rongyos 150 milliárd.
rakitics41
Hogy Lázárt idézzem:"Aki egy több ezer milliárdos költségvetésbe nem talál 150-200 milliót az ne legyen miniszter vagy miniszterelnök!"Keressenek az urak és aki keres az talál!De van még néhány módja a pénz szerzésnek amit ez a kormány is rendszeresen és eredményesen alkalmaz amit mutat a pénzügyi hiány ami egyre csak nő!Rajta Urak !Talán most is meg kellene próbálni, mert a törvény az törvény, még akkor is amikor fizetni kell!
simmering73
@jesz: 15:09 Hogy lásd, mekkora hülyeséget írtál:
"A legtöbb hiperinflációt az indítja el, hogy az államnak nincs elegendő bevétele. A költségvetési hiányt általában hitelekből fedezik, de ha egy állam nem tud hitelt felvenni, például mert a hitelezők túl kockázatosnak tartják, akkor kénytelen növelni a pénzkibocsátást, magyarul pénzt nyomtatni. Ha a központi bank megfelelő (arany-, áru- vagy egyéb) fedezet nélkül nyomtat pénzt, akkor az elértéktelenedik, ami inflációt okoz. Emiatt az adóbevételek reálértéke csökken, a hiány tovább emelkedik, ezért az állam kénytelen még több pénzt kibocsátani, ami tovább gerjeszti az inflációt. A folyamat öngerjesztő, a végeredmény hiperinfláció."
Ezt várod, okostojás?
Eladott Ország
Beszélni, tematizálni, és főleg hazudni ordasakat minél több csatornán, hogy a birkák bégessék a röfi jóságát, igaz a töredéke sem valósul meg, és az se úgy, ahogy ígérték. Tényleg megérdemli az ország a sorsát, ahol 3000 milliárdot tiltakozások nélkül el lehett venni magánszerződésből, ahol 12 éve nem képesek egyéni nyugdíjszámlát csinálni (és számon sem kéri az "ellenzék" sem !), ahol évek óta rendeleti diktatúrával pótolják a felfüggesztett demokráciát, ahol vígan lehet hazudni az inflációról és az államadósságról stb. Amikor a kormány idióta gazdaságpolitikája miatt ki kell majd csengetni az inflációs nyugdíjemelést, akkor irigylésre méltóan kedvező adatokat fog kihozni a KSH, de amikor bemész a boltba akkor mégis hanyatt esel az óriási áraktól. A mamik és papik meg le lesznek nyűgözve, hogy a jóságos uruk milyen nagyot emelt, mert úgy álltak a számok.
uploads.disquscdn.com/images/5fef32fc799abbafec225d370f5667ca011e4c3e4a68db8e8b2165185b3a062c.jpg?w=800&h=538
colibri
Azért az a fontos és isteni szerencse, hogy az orbáncé, a kormányáé, a parlamenti képviselőké (mármint a fizetésük) időben jó magasra lett emelve és nincs semmilyen negatív hatással a költségvetésre! A fidesz eszméletlen pénzherdálása nem fenyeget összeomlással. ...és még ezek akarnak olimpiát rendezni... te jó ég...!
csak úgy....
@Philip Marlowe: ugye mikor a szüleid boltba küldtek krumpliért, akkor az 5 kg. belefért a sapkádba! :)
Macskaszem
@simmering73: Nemigen várja, de sajnos ez történik. Nyomják a pénzt ész nélkül. Én szoktam felvenni készpénzt, mert pl piacon nem nagyon lehet kártyával fizetni, és gyakran ropogós vadiúj, egymást követő sorszámú bankjegyek vannak közte. Nem pár darab, egyszer 12 ilyen volt benne. De 5-6 darab már sokszor.
Régebben csak elvétve volt ilyen, egyszer 4 db ezrest évekig őriztem, annyira ritkaságszámba ment.
colibri
Rokkanjon bele a költségvetés a Vodafon, meg a reptér megvásárlásába a qrva sok stadion üzemeltetésébe, de ne a nyugdíjasoknak kifizetendő jogos pénzbe!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:54 ☻ A nyuggdereket nyugtassa meg az a tudat, hogy orbánvezérük, a bűnöző, hazaáruló és politikai qrva román cigány az Adrián nyaral luxusvillában és minden meccsre magánrepülővel röpköd! Meg megvan az új jacht Mészárosnak, amiből kijönne minden nyuggernek egy tized havi nyugdijprémium. A kiflicsücskös NER qrvától szenátoracconyságtól" (meg a többi droidtól) 2 naponta meg kellene kérdezni azt az egyéni nyugdíjszámlát, mert irtóznak a fideszesek az igazságtól, és a tételes elszámolástól, mint a pohos geci az átvilágítástól. Majd milyen szép lesz, amikor reptérnézőbe viszik a nyugdíjasokat, hogy legalább valamit lássanak a pénzükért. 2500 a buszoztatás, 5000 a rántotthús sültkrumpli (mindkettő mirelit), 1500 a belepő. Megvédtek egy pár forinttól, jöhet a csirkeláb.
uploads.disquscdn.com/images/24c33e4b285c7feff47600672afed7413c725410d59b027899124adee44d870f.jpg?w=800&h=225
Most mindenki gyorsan nézze meg az egyéni nyugdíjszámlája egyenlegét! Aki előbb végez, farhátat nyer! Marisnéni meg Józsibácsi biztos megérti, hogy azért tud a tavalyi egy kiló csirkefarhát helyett idén csak fél kilót venni mert kell a potrohos nyomorult idióta szarzsáknak a reptér!
Nyírfa
@simmering73: 15.55

Csak viccelt! Igazi fekete humor!
csak úgy....
@Nyírfa: sajnos a "diplomás" szentem buta mint a segg, még csak nem is kapizsgálja!
ha jól számolom, akkor ö még a szocializmusban diplomázhatott és most bontakoztatja ki a hogyismondjákot! mert egy jó asszony mindent megcsinál...
kereső
@Peller Anikó: Nem 77x, a 2023-as költségvetést julius végéig 94x módositotta a kormány- ez is csak diktatúrában létezik, hogy egy a parlament által elfogadott törvényt a kormány rendeletileg módosithat, méghozzá egy olyan törvényt- amely egy ország gazdálkodásának alfája-omegája.
kereső
azt akarja a kormány már jó előre tudatositani, hogy "járni jár, csak nem jut"???
jáger laszló
Bátran mondhatom
Az összeomlás L marad mindenki őszinte örömére!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rakitics41
Szerintem meg azt is akarja tudatosítani hogy micsoda teher ez az országnak, de ha beledöglik is akkor is teljesíteni fogja azt amit a törvény előír.Na nem annyit mint amennyit a nyugdíjszakértők már megírtak, hanem annak csak egy töredékét.Gondoljanak bele, ha az országnak nagy teher a tartozásának megfizetése, mert ugye a nyugdíj korrekció nem más mint a tartozás kiegyenlítése, akkor mekkora teher volt ez a nyugdíjasoknak?Ugyan akkora, s ők ezt kibírták, akkor a kormány ne hivatkozzon fizetési nehézségekre!
vacsi
@csak úgy...: Most hirtelen egy sem jut eszembe...
csak úgy....
@vacsi: akkor kérdezd az "okos" @KisTehen: -t! neki mindíg vannak bugyuta ötletei...,csak diplomája nincs,mint állítólag neked!
csak úgy....
@KisTehen: rád és az érveidre fölöttébb büszke lehet a fidesz! :)
boccom,ökröcském, te csak egy tuskó shikari kategóriás fidesz prosztó!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:12
Növekedés.hu tól átvett cikk.Mielőtt itt vered a nyálad legyél tisztában a dolgokkal.
– Növekedés.hu A gazdasági portál több állami érdekeltséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal is partnerségben működik – a tulajdonos-főszerkesztő Kamasz Melinda egykor a Fellegi Tamás vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnökeként is tevékenykedett.
www.valaszonline.hu/2021/01/04/a-ner-mar-a-sajto-50-szazalekat-kontrollalja-itt-a-nagy-mediaterkep/
csak úgy....
a lisztes repteret ha megveszik, akkor a magyarnak töpörtyüre sem marad,persze ez mit érdekli öket, a magyar csak azért köll nekik,hogy befizesse az adókat és az extra magas áfát+a büntket,amikböl ök jól élnek! :) Dózsa népe okosabb volt mint ti, ti buta seggnyaló seggfejek! - ti nyalós pincsik a XXI. sz. ban ! a magyarság kihalása 0rbán és a ti buta kezetekben van! 0rbán kártékonyabb mint a mongol+török+ habsburg!
csak úgy....
@csak úgy...: 0rbánnak nem ti jártok az eszébe,ö szarik rátok ! 0rbán szent vagy türténelmi személyiség szeretne lenni és ezt nála már gratzban sem bírják kikezelni!
- uppsz , -van egy dán királyfitok! :)
"Kételd, a nap hogy forgandó,
Kételd, csillagtűz ragyog;
A valót, hogy igazmondó:
Csak ne azt, hogy hű vagyok."
Nyírfa
@Eladott Ország: 17,59

Munkásököl vasököl, odacsap, ahova köll.
A tüntetésen két fiatal lány érdekes táblát tartott fel. Az volt ráírva, hogy munkás-diák egység. A XX: század első felében éreztem magam, az osztályharc kellős közepében.
Egy biztos: forrnak az indulatok.
Nyírfa
@csak úgy...: 16.24

Időbe telt, amíg kibogoztam, hogy ezt mire írtad, de sikerült. :) A válaszom, igen, bár abban a diplomában kételkedem, és ezt nem először teszem.
csak úgy....
@Nyírfa: pedíg vacsi nem hazudik, ö csak egy szocialista diplomás a sok közül! :)
- te valóban soha nem találkoztál akkoriban a munka frontján diplomos vacsikkal?
burokban születtél te szerencsés!
csak úgy....
@Nyírfa: míg nem veszitek észre,hogy a szocializmusnak is az az embertípus volt a zsánere,mint most 0rbánéknak, addíg ne is álmodozzatok!
jáger laszló
Nem értek 1-et OV-al abban,hogy a gyermeket nevelő családok jobban éljenek,mint a gyermektelenek
Ez a megkülönböztetés L fogadhatatlan!! A gyermeket nevelő családokat +felelő családi pótlékkal kell segíteni!!
A társadalom nem 1 gyereknevelő kennel!!
Más a feladata és a funkciója!!
Itt OV nagyon mellétrafált!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
@vacsi: Mi a faszt basztatjátok az országot ezzel a család dumával. Mint ha a többi ember nem is létezne, és mindenki más le lennesz@rva vagy a családok légüres térben lebegnének. Az egész ökörség csak a családok kifosztására van kitalálva. Az adókedvezmlny csak kivételes esetekben számottevő, az is a saját pénze amit megtermelt a "család" lófaszt sem adnak a gecik. Az igazi költségvetési jövedelem a családipótlék, amit utoljára Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Úrék emeltek utoljára elkúrtátok az inflációval, és szart ér.
vacsi
Na, ne komolytalankodjanak már: a költségvetésünk annyi mindent kibír - pont a nyudíjakat nem?! Valaha szerettem a matekot, de ma már úgy repkednek a milliárdok, hogy követni sem bírom - mint ahogy azt sem, hogy mi mindenre megy el...
ómió
Efftársak! Már évek óta "mindig összeomlunk"!? Böszme "atyátok" alatt meg secperc!?
vacsi
@Sámannus: Én régimódi vagyok, és családokban gondolkodom.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:11
A beled legyen tele a kinai akku gyárból származó biztonságos nehéz fémmel.,mert ez olyan fidernyákos effftársiasi.
Nessy
Milliárdokat költenek propagandára , sportra, hittérítésre stb. de a nyugdíj kiadástól "összeomlik" a költségvetés! Miattink nem kapnak emelést a pedagógusok, a z eü. dolgozók! Meg van az új "közellenség", a nyugdíjasok! Bigott nyugdíjas hívek! Jöhet a kézcsók, a szelfi, az imalánc, Orbán szentté avatása!
verőce21
Orbán is minden kedden meg szokott bukni...! :)
Sámannus
@vacsi: Nem gondolkodol te semmit, csak hadoválsz. Ha olyan sikeres lenne a családok sorsa, nem lennének szegényebbek a románoknál.
A roma családokra sem gondolsz, mert ha gondolnál, ők is kalácsot ehetnének.
verőce21
@Nessy: Ne aggódj, a 4% kiegészítő évközi nyugdíjemelést meg fogod kapni januárig visszamenőleg...!
És akkor 15 + 8,25 + 4% = 27,25% -kal több nyugdíjat kaptál az idén, mint a tavalyi évben.:)
verőce21
@csak úgy...: 23:00) Ezt jól megmondtad Neki...! :)
Nem veszed észre, hogy Ő is a szocializmusnak volt "a zsánere" és vice versa...?! :)
ómió
@kulabombaafityiszre:Csak nem a nyugati nehézfémek ütöttek ki rajtad, bolsiék gyagyása!? Ezért virulsz az efftársi kreténségtől!?
Nessy
@verőce21: Na, ennek fuss neki még egyszer! 15 + 4 = 19.
vacsi
@Sámannus: Nagyon viccesek vagytok - és úgy látom, nagyon elkeseredettek, dühösek. Pedig talán jobb lenne, ha Ti is magatokba néznétek, és a saját portátokon söprögetnétek, mielőtt az ország dolgát akarjátok rendbe tenni! Látod, én elégedett vagyok - pedig Ti valószínűleg nem élnétek meg annyiból, amennyi nyugdíjat én kapok... Csak más a hozzáállásom a dolgokhoz.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:29
Rakódjon a beledbe az kinai efftársaid nehézfém szennyeződése.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:29
A beled legyen tele a kinai akku gyárból származó biztonságos nehéz fémmel.,mert ez olyan fidernyákos effftársias.
Légyszíves ne ilyen buzis magas hangon bégess.
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.28, 23.00

Nem áll az összehasonlítás azonos alapokon. A II. világháború előtt a népesség igen kis százaléka tanult, érettségit is csak a módosabb polgárcsaládok gyermekei tettek, magasabb képzettséget pedig a felső tízezer utódai szerehettek. Magyarország hivatalosan is feudalizmusban élt a reformkorig, azaz az 1800-as évek közepéig. Ehhez képest a szocializmus óriási társadalmi fejlődést hozott, ezt letagadni botorság lenne.
Évszázadokkal voltunk és vagyunk lemaradva a Nyugathoz képest, így , amit felvetettél, örökölt, és, sajnos, a mai napig fixálódott probléma.
Azt hiszem, jó helyre születtem. A szüleim felvilágosult emberek voltak, irigylésre méltóan haladó gondolkodásúak. Apám olyannyira, hogy ugyan kommunista volt, nemcsak párttag, folyamatosan a penge élén táncolt. Ebben a szellemben szocializálódni , könyvek között, nyitottan a világra, nos, amit érzek a családom iránt, az a hála.
A neveltetésem és a személyiségem okot adott rá, hogy sok küzdelemben legyen részem, mert a szűklátókörűség, a stupiditás ugyanúgy része volt az életünknek, mint most, csak akkoriban volt valami, ami kiveszett a rendszerváltással: a létbiztonság.
gina
@KisTehen: Te vagy a legnagyobb fa,,,,,,z retkes román cigány takarodó haza szemét állat
Nessy
@vacsi: Itt és most a cikkról vansuó! Sok milliárd megy olyan célokra, amelyek nem éppen a gazdaságot, hanem Orbán hatalmát támogatják, de csak és kizárólag a minimális nyugdíjemelés ( ha lesz) , miatt omlik össze a költségvetés! Nem volt egy átgondolt lépés sem a járulék plafon teljes eltörlése sem.
Toller Béla
Nincs itt akkora nagy baj, csak kormányozni kellene ! Okosan, liberálisan, demokratikusan, illeszkedve ! Ezt egy tahótól hogyan is lehetne elvárni ! A nép meg...megvárja, amíg nincs tovább. Ez a nép már csak ilyen !
vacsi
@Nessy: Nem ezt mondtam én is?! Már követni sem tudom a milliárdok repkedését...
Nessy
@vacsi: Nem vagyunk egyedül szerintem!
ómió
@kulabombaafityiszre: Látom, a nyugati efftársaid "nehézfémszennyezése" már nemcsak az agyadat ölte ki, de "büszke eunuchot is kihozott" belőled! "Efftársi terv teljesítve"!
kereső
@ómió: Magyarország Alaptörvénye. O cikk:
k
(1) Magyarország védi és fenntartja az egészséges környezetet .
(2) A természeti erőforrások, különösen a termőföld és az ivóvízkészlet, valamint a biológiai
sokféleség és a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek a jöv ő
nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége .
namihami
Tudom, hogy elvakult ötlet, de kérjenek vissza a határontúliaktól és a baráti egyházaktól! A szükséges összeg sokszorosa jöhet vissza, úgy hogy még azoknak is bőven marad!
A vejkó barátjától is lehetne úgy cirka 244 milliárdot szerezni! Egyszerűen nem kell megvenni tőle a torzóját! Fulladjon bele!
simmering73
Hámori János: Eljött a tettek ideje, ilyen közel még nem állt Orbán a bukáshoz
A nagy kérdés, mit tehet az Unió MOST azért, hogy Orbánék eltakarodjanak?
Máris itt van például az MNB hiányának kérdése. Az érvényes szabályok szerint az MNB hiányát a folyó év december 31-ig vissza kellene pótolnia a költségvetésnek. Ez a már most orbitálisan nagy költségvetési hiányon (aktuálisan 3.000 ezer milliárd forinton) túlmenő, annak több mint kétharmadát kitevő összeg (2.000 milliárd forint, ami minden egyes nappal nő). Ez totális államcsődöt jelentene. A kérdésben pedig az Európai Központi Banknak (EKB) kell hamarosan állást foglalnia. Elég, ha betart(at)ják a szabályokat.
nepszava.us/hamori-janos-eljott-a-tettek-ideje-ilyen-kozel-meg-nem-allt-orban-a-bukashoz/
Cappuccino
Sajnos nem csak a nyugdíj kassza üres, hanem az egészség kassza is üres, Talán el lehetne gondolkodni azon, hogy minél előbb önálló független pénztárak legyenek. Ne a költségvetés rendelkezzen az ide levont és befizetett pénzekkel. Mert mint látjuk sajnos a lopások és a hozzá nem értés miatt üres mind a két kassza. Ezért kritikán aluli az egészségügyi ellátás és a nyugdíj ellátás is.
Peller Anikó
A viktor igyekszik elkerülni az összeomlást, ezért felemelte a fizetést 5 millió forintra.

Úgy értem a sajátját.
csak úgy....
@Peller Anikó: végre valaki,akinek követi a bérét az 0rbáni infláció!
Peller Anikó
@csak úgy...: Jézus, mi lenne velünk ha éhenhalna? Ha arra gondolok hány nyugger tenne herekirit..

Nade félre a tréfával, fordítva sokkal jobb lenne. Ordítva.
csak úgy....
@Peller Anikó: te azt hiszed,hogy a havi 5 millió ft. az sok? andi le sem szarná lölöt ennyiért,persze ö okosabb mint egy átlag fideszes ,még ha szöszke is..
ondi a rogánnék,beja és anikó néni ...stb.-lesznek majd a magyarok víg özvegyei!
még a kósa "örökös nöje" is jobban jön majd ki a buliból,mint 1 átlag nem fidesz magyar!
csak nézd meg a szabadlábra erisztett migráncsforgalmazóikat, akiket elkaptak oszt kati azt mondta nekik, hogy huss..
Aki Én
@vacsi: Néha tök olyan, mintha kezdene kinyílni a szemed. Csak még biztos meg kell szoknod a fényt...
Aki Én
@ómió: @KisTehen: @Philip Marlowe: Agyhalottak! Senki nem beszél arról, hogy orbán megbukott. (egyébként már régen megbukott, de még ő a kormányfő)
Imádom az ellenérveiteket, jókat nevetek rajta :)
Szóval az a költségvetés, amit hetente faragnak oda-vissza, az jó szerintetek. Oké :)
verőce21
De azért jó, hogy a családi pótlékot nem emeli a kormány - ami szintén közvetlen költségvetési/ államkincstári kiadás -, mert csak a cigánytenyésztést ösztönözné...! Mint a dicső szadesz korban történt...! Tele van az ország szőke cigányokkal, már rájuk sem ismersz...!

Közel négymillió cigány él már így is Magyarországon, de nem sikerült a "rejtett munkaerő tartalékot" megszólítani az akkumlátorgyárak, vagy más "vasaznyiüzemek" munkaerő ellátásánál mégsem a kormánynak...! Csak szavazni, a hatalom biztosítására valók, ahogyan a szadesz tervezte...!
ómió
@Aki Én: Tudom, bolsiék idiótája, téged olyan "költségvetéshez" szoktattak a tetvesbolsi magadéi, amit Veres "főpénzügyér" meg Böszme főhazudós efftársad napjában "korrigált", országgyülés nélkül, ahogy 17 éve a rablóbandája körében ezt be is vallotta! Szarfaszú efftárs! Tetszett az "ellenérv"!?
Aki Én
@ómió: Nem, nem tetszett. Csak a szokásos butaságok, Böszmézés, visszamutogatás, bolsizás...
Nem változol semmit. nagyon buta vagy, egy egysíkú suttyó, aki érvek helyett mindig visszamegy az időben. Ez a baj veled suttyó, hogy a múltban élsz. Ezért aztán fingod nincs mi történik ma. Ha megéled, majd 20-30 év múlva fogod ezt is megérteni, és ugyanúgy fogod szidni, mint ma a munkásőr múltadat.
namihami
--Erdő Péter atyám, tragikusan nagy a hiány a költségvetésben! Mit csináljak?
--Vidd vissza otthonról!
ómió
@Aki Én:Szóval, agyad, hogy az ellenérvet megértsed, azóta sincs! Akkor, meg, mit erőlködsz itt, bolsiék elmebetege!? Az ápolóid direkt kihagyják a szedálásodat!? Vagy a szobatárs munkásőr efftársaid nem engedik!? Inkább másra hazudtatják veled a tetvesbolsi munkásőr mivoltodat is!?
csak úgy....
@verőce21: butavagy! a cigányok kevés pénzböl is szaporodni fognak, míg a magyarok szép lassan kihalnak! látod, már a miniszterelnökötök is cigány..
verőce21
@csak úgy...: Butavagy te is árja cigány vagy...?
csak úgy....
@verőce21: zavaros vagy more, gyözivel háltál az iccaka!? :)
verőce21
@csak úgy...: Butavagy te, árja cigány...!
csak úgy....
@verőce21: az én butaságom messze -messze a te 13 évet megélt fideszes butaságaid és jóslataid mögött, - ha jól érzékelem, te most patkány módra szeretnéd elhagyni a süllyedö fideszes hajót és mindent másokra kenni! :)

@verőce21: te egy igazi erkölcstelen cigány,hogy gyözi lakmározzon a torodon!
csak úgy....
@verőce21: ugye már te is attól tartasz,hogy elúszik a fideszék segítségével összeharácsolt vagyonod, te nagyképü tolvaj senki? ! :)
csak úgy....
@verőce21: te 5 éven belül ott fogsz koldulni a templom elött mert mindenedet rossz lapra tetted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.