Lánczi Tamás bejelentette: február elsejével megkezdi munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Szuverenitásvédelmi Hivatal: kiderült, mi lesz a szerv elő dolga, miután megkezdi a működésétMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén megkezdi működését – jelentette be a szervezet felkért elnöke szombaton a kormány Facebook-oldalán megosztott videójában.

Lánczi Tamás fontosnak nevezte, hogy a szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek "a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa" – közölte.

A hivatal első feladata az lesz Lánczi Tamás szavai szerint, hogy a soron következő, júniusban tartandó két választásra felkészüljön.

Rámutatott, hogy egy európai parlamenti választás és egy helyhatósági választás lesz a nyár elején.

Hozzátette, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek. "A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon" – fogalmazott a felkért vezető.

Itt természetesen nem arra gondolt, hogy a Fidesz milyen módszerekkel próbálta elcsalni a választást – a krumpliosztástól kezdve az elégetett szavazatokig –, hanem az úgynevezett guruló dollárok ügyére.

Szerinte Európában, de különösen Közép-Európában számos befolyásolásai kísérlet történt és történik: a "demokratikus akaratképzést" eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják.

"Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők" – mondta Lánczi Tamás, nem érezve az iróniát a mondandójában.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Annyira előre megy az ország, hogy ismét a Rákosi-rendszerben találtuk magunka. De legalább tudjuk mi lesz a vége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Mi lesz a szer elő dolga? Leszopni a főszervet.
Toller Béla
Ez a beszivárgott palesztin tenorista csak ne nagyon ugráljon ! Kiadjuk, oszt mi lesz ?
CsipkeRózsa
Teljesítettek egy feladatot, megszületett egy új hivatal, adtak a szarnak egy pofont, és még fizethetjük is nagy pénzekért!
human
Annyira előre megy az ország, hogy ismét a Rákosi-rendszerben találtuk magunka. De legalább tudjuk mi lesz a vége.
Nessy
@human: 50-s évek, modern technikával!
jáger laszló
Nem mellékesen+jegyzem
Minden ország befolyásolni akarja a másik ország politikáját gazdasági társadalmi rendszerét
Különösen a nagyhatalmak!!
Nincs ebben semmi +lepő,,ha az adott ország érdekeit nem sértik
Ez ezután is így lesz
+akadályozni lehetetlen!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Érdekes ez a világ. Lengyelországban nagy valószínűséggel április 7-n lesznek az önkormányzati választások. Mi ebben az érdekes? Az, hogy 2023 őszén kellett volna megtartani, de ugyanekkora esett a parlamenti választás ideje és az nem lehet, mondják a lengyelek, hogy egyszerre legyenek a parlamenti és az önkormányzati választás. Ugyanakkor az sem lehet, hogy az uniós választásokkal együtt legyen, ezért esett az áprilisi időpontra.
Bezzeg nálunk.
kereső
@lusta: Bezzeg nálunk igazi "hungarikum" készülődik. Júniusban tartjuk az önkormányzati választásokat- jova tetted az eszed Szabó Timi- ugyanakkor a 2019-ben megválasztott polgármesterek és képviselők mandátuma majd csak októberben jár le.
Mi lesz ebből??, hisze erre a helyzetre még csak "átmeneti szabályokat" sem lehet hozni. Káosz- és az ehhez kapcsolódó szabadrablás.
Aki Én
Vagyis befolyásolni már hivatalosan is csak a fidesznek szabad.
Giovanni Alba
" nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál."
Csak megbélyegez, besároz.
rücsü41
Ha a Lánci Cég"nem hatóság , nem hivatal, akkor mi ez, egy csoda bogár?Egy állami szervezetnek valamilyen jogi formában kell működni, melyről az alapítónak, tehát Orbán Viktornak kellene dönteni, de O.Viktor mostanában olyan döntés képtelen, hogy ha nem tud dönteni akik kimegy a teremből és iszik egy kávét, hogy mást ne is említsek! Ne tán téves információkat szabadon közlő,megállapító cég,mert hogy ők is emberből vannak és tévedhetnek, hogy más eseteket ne soroljak, például számdékos megtévesztést ,vállalat /lehet ez a hogy is hívják , mert valaminek csak lennie kell, valamilyen formát fel kell hogy vegyen ez szervezet,/ aki ráadásul olyan hatalommal lett felruházva mint senki az országban, a megállapításai ellen senki, még az sem aki a megállapítások miatt kárt vagy hátrányt szenvedett, nem fordulhat jogorvoslatért a bírósághoz!, Ez a szervezet maga lesz az Isten, mert olyan lehetőségei lesznek, mert amit mond az ellen nem lesz apelláta! Látott vagy olvasott már valaki olyan demokráciáról, ahol az állampolgár jogvitás ügyekben nem fordulhat bírósághoz, mert az szóljon, és hirdesse nagy kék utakon elhelyezett plakátokon, hogy" Nálunk a demokráciában a Szuverenitásvédelmi Hivatal szava a döntő azokban az ügyekben amelyekben ő maga tett megállapításokat!"Az emberek pedig önként és örömmel ünnepelték ezt a régen várt szabályt. Ezeket a kifejezéseket mostanában tanultam újra az 50-es évek után az M1 tv híradásai kapcsán amit a mentősök szolgálatra rendelése ügyében hoztak .No persze itt is olyan vezetők nyilatkoztak önkéntességről és örömről akik nem tudták a mentős állományt megtartani és újra feltölteni!
human
@jáger laszló: És bizony az Orbán kormány is ezt teszi. Médiát vásárolnak külföldön vagy éppen pénzelnek egy szimpatikus külföldi politikai szervezetet Franciaországban vagy Szerbiában például. Erről nem beszélnek a választóiknak.
nejlontacskó
Abban biztos lehet mindenki, hogy a " szuverenitás védelmi hivatal " lesz a legszuverénebb, szorosan a kormányhoz Lánczolva!
Igaz, Tamás???
justhpeter
Ez csak egy "fingóhivatal" és minden megmozdulása csak a bíróságoknak fog munkát adni.
Sámannus
Láttam pár riportodat és különös emlékezetkieséseidet, néked nem lenne szabad közfeladatokat ellátni, mert agyilag zokni vagy, esetleg alhastáji szindrómákkal üldöznek, azé.
kereső
@justhpeter: 2023 évi LXXXVIII Tv.- 3§. a hivatal vizsgálati feladatai( 4.-én beraktam az egész szakaszt).
A hivatal megállapitásai ellen fellebezési/ jogorvoslati lehetőség nincs a a TV értelmében.
Ha orbán /ill. a belső közvéleménykutatásai indokolják- akkor ez a hivatal, orbán/rogán utasitásainak megfelelően fog fellépni még független ujságirók, blogolók, ellenzéki szereplők ellen. Az egész Tv a szubjektivitásra épülve- gumijogszabály- nincsen semmi konkrét cselekvés meghatározva benne, hogy mit is jelent tulajdonképpen a "szuverenitás"-gyakorlatilag nem is az ország szuverenitásáról szól, hanem orbánéról- és semmi egyéb feladata nem lesz, mint ennek a hatalomnak a megtartása.
kereső
@justhpeter: 17:09 Ha olvastad Orvell 1984-et, akkor kellene lennie egy kis de ja vu érzésednek, hiszen ezzel a Tv-el vált teljessé a regény megvalósitása.
namihami
@justhpeter: 17.09: És még a bíróságoknak se, mert ennek a sóhivatalnak csak a Kmalac parancsolhat! A döntésük ellen sehova(!!!), senkihez nem lehet fellebbezni! Ha ezek valakit bekennek sza...sárral, akkor az legfeljebb a brancson belül tiltakozhat, de semmilyen jogi fórum nem hozhat ellentétes döntést az elmarasztaló itéletük ellen! Mégcsak nem is vizsgálhatja...
Vicc? Kicsit barna, kicsit hungarista, de fideszes! Olyan igazi Számonkérő Szék jellegű!
justhpeter
@kereső: @kereső: @namihami: Nehogy már ennyire mellre szívjátok ezt a sóhivatalt. Orbánnak kifogyott az ijesztegetés készlete, ezért utasította a szellem toprongyait, hogy találjanak ki valami elrettentőt. Én speciel javasolnám helyettesnek Novák elődöt és Bayer Zsótit, hogy a megfelelő szellemi magaslat biztosítva legyenek. Kellene még egy volt munkásőr szóvivőnek. Mondjuk egy echte Stefka.
Arról nem beszélve, hogy a parlamenti képviselőknek a történelem tudása még az IQ-juknál is kiseebb, vahgyis nem emlékeznek arra, hogy a minta egypártrendszerükben is a börtöni értelmiség volt a legértékesebb, akit tehát majd lecsuknak azok igen intelligens környezetbe kerülnek.
Most jut eszembe, hogy a vezetőségbe akár a birkemenetük első sorából is válogathatnának. A Gáspár - Lomniczi - Pataki trió használhatónak tűnik. Zászlóanyának meg ott a Tóth Gabi.
kereső
@justhpeter: Tudod olyan ez, mint orbán 2002-es kijelentése: " A Haza nem lehet ellenzékben". Senki nem vette komolyan,legalábbis Magyarországon nem- csak Havel.( Ha ez az ember...- nem ismétlem, már százszor beidéztem) Na, és mivé nőtte ki magát ez a kijelentés? A "Haza"=orbán gondoskodott róla, hogy sohasem lehessen ellenzékben. Bagatellizáltok, és nem látjátok a valódi következményeket. Pedig lesznek. Hányszor-és hány intézkedésre mondtuk, hogy " ba ezt már nem", "ezt már úgysem merik". Pedig merték és meg is tették, Ahogyan az általad csak show hivatalnak a működését is majd megtöltik "tartalommal". Mit nem lehet azon felfogni, hogy lánczi hazugságaival ellentétben a megszavazott, és kihirdetett Tv egészen mást mond.Megy béka főzése tovább, csak éppen már forró vizben- na, de majd azt is "megszokjuk".
justhpeter
@kereső: Nyugi van, csak a gazdasági összeomlásig fog tartani, aztán vége lesz.
kereső
@justhpeter: Én teljesen nyugodt vagyok...a gazdasági "összeomlásra' még egy kicsinykét várni kell, mert még mindig tud orbán olyan kamatot kinálni, amelyért cserébe finanszirozzák. És ezt befolyásolja az unió viselkedése nagy mértékben.
A most felvett 860 milliárd Ft meg a reptér megvásárláshoz kell- vajh ki lesz a szerncsés nyertes, akinek majd "privatizálja"- vagy éppen odaajándékozza?
izéke
Jól mutatna egy piros pont a homlokán ennek a láncoskutyának...
kereső
@Pusztai: 11:20 Na de mit szólna ehhez a türkök?
justhpeter
@kereső: Miután évente emelkednek a kifizetendő kamatok, már nem vagyunk messza a gazdasági ellehetetlenüléstől.
Nyírfa
@justhpeter: 11.05

Bár osztom az aggodalmakat, de nagyon bízom benne, hogy ebben a vitában neked lesz igazad.
kereső
@justhpeter: Ez igy igaz- hiszen a 2023 év kamatterhe csak! 3000 milliárd összegre várható, a 2024-es terv!!! meg 3500 milliárd - bár nem tudom, hogy ebben benne van-e a reptér vásárlásra felvett 860 milliárd kamata,- ezek az összegek viszont egyenlőre csak az MNB vesztéségét növelik- az MNB-ről szóló Tv módositása miatt- amely elhatárolja ezt a veszteséget az mnb-nél kigazdálkodásra- azaz, a költségvetésnek nem kell ezen összeget azonnal megtéritenie az MNB-nek. Ez azonban azt is jelenti, hogy a kettős deficit- a költségvetés +mnb vesztesége tartósan velünk marad.Az a nagy kérdés, hogy a piacok e miatt mikor fogják azt mondani, hogy egy tartósan negativ saját tőkéjú jegybankkal a háta mögött ez az ország tovább már nem hitelképes. Persze még mindig ott vannak a kinaiak a talonban, azokkal a nagyszerú hitelikkel, mint a Bpest-Belgrád vasút hitele.Miközben a cöf békemenetet szervez, és nem leszünk gyarmat! jelszóval.

Szóval van még mozgástér - orbánéknak, az országnak meg egyáltalán nincs.
kereső
@justhpeter: És, hogy miért nincs? Mert a fentiekhez tartósan társul a stagfláció: a magas infláció+ stagnáló, vagy éppen csökkenő gdp.
justhpeter
@kereső: Gondolj arra, hogy az év első munknapján kötvénykibocsátás történt és bejelentették, hogy a második félévben is lesz egy legalább ugyanekkora. Vagyis be van tervezve egy másik - azok által, akik a 2023-as terveiket is kétszer módosították és még úgy sem találták el. Aztán jusson eszedbe, hogy az Unió miatt 2024-ben kell az 5,9%-ból 2,9%-ot csinálniuk. Erre mondják, hogy a lehetetlen kívánságokat azonnal teljesítik, de a csodára egy-két percet várni kell. Én azonban erre nem fogadnk, mert úriember vagyok.
kereső
@justhpeter: Igen arra gondolok, de ez nem orbánék mozgásterének szükülése, hanem az országé. Az, hogy a magyar kormány( de legalább kormányozni tudnak) elengedi a hiánycélt- és a tervezettnél nagyobb, még a módositott tervezettnél =5,2%, is nagyobb lesz a költségvetés hiánya- kit érdekel? Legfeljebb az unió egy újabb kötelezettségszegési eljárást indit. És? Annak van valamilyen követkkezménye orbánék számára? Nincs. Anno amikor 2006-ban összejött a 6,9%-os hiány, az akkori kormány -az a hülye patás!!- intézkedéseket tett , hogy ez csökkenjen, holott akkor ehhez nem társult világbajnok inflációs adat, az mnb nem veszteséget "termelt", a gdp nem úgy növekedett, hogy negativ eredeményt produkált.
Most meg a lassan követhetetlen "nem megszoritások" sokasága ellenére nő a költségvetés hiánya, és a kormány nem ennek a csökkentésén fáradozik, hanem azért vesz fel deviza hotelt- istentelen magas kamatteherrel, hogy megszerezzen egy vagyontárgyat- magának/orbánnak. A trieszti kikötő is milyen jó buli- mlg hire hamva nincsen az ott kikötő árút hozó hajóknak, de folynak oda a forint milliárdok- semmi fejében.
A kiskereskedelem csökkenése meg nem az emberek "alkalmazkodó képességét" jelenti, ahogy a hülye pénzügyminiszter mondja, hanem azt, hogy elfogyott az emberek elkölthető jövedelme- és ez egy idő után azzal fog járni, hogy csökken a termelés- mert ki fog raktárra termelni? Tönkre fog menni sok-sok kicsi üzlet a mekk elekek intézkedési nyomán. De orbánékat ez nem zavarja, megy tovább az esztelen hitelfelvétel, az ázsiaiak beruházásai- amely immár nem csak az ipar szerkezéten torzulásait erősiti, hanem a természeti környezetre is végzetes csapásokat mér. Attól,, hogy az ország vigan menetel a szakadék felé- gazdaságilagm környezetileg, társadalmilag- orbánék vigan elvannak- mert a propaganda az isten, és orbán az isten. A magyar nem a saját szemének hisz, hanem orbánnak.
lusta
Hoghy is van ez a nagy szuvverrennyitás? Van pl. egy uniós állampolgár, aki itt él Magyarországon. Bizony választhat. Sőt, bármely magyar pártnak tagja lehet és ő bizony kaphat lovettát otthonról. Szóval hogy is van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.