Legyünk őszinték, és lássuk be, hogy a törököktől ilyen övön aluli ütést, ekkora cserbenhagyást, gátlástalan semmibe vételt még nem láttunk, mióta csellel elfoglalták Budát. 

Orbánt így még nem alázták meg: Semmibe vette és cserben hagyta Erdogan, majd átlépett rajta

Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírta január 25-én Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációs okmányát, majd a jogszabályt közzétették a hivatalos közlönyben, és ezzel befejeződött a törökországi ratifikáció, és Orbán Viktor rég nem látott pofonba szaladt bele.

Erdogan voltaképpen ezzel a lépéssel beismerte, hogy semmi tekintettel nem volt Orbánra, hogy Orbánt ezzel a lépéssel végletekig megalázta és odadobta a NATO-nak, a saját belpolitikai megsemmisülése elé.

De, hogy miért is lépte meg a török elnök ezt?

Azt tudni lehetett, hogy Törökország egyik jóváhagyási feltétele a korábban kért F16 csomag megszerzése. Ankara 2021 októberében igényelt 20 milliárd dollár értékben Lockheed Martin F16 Fighting Falcon vadászgépeket. A pénzkeret ezen felül modernizációs és szoftverfrissítéseket is tartalmazna Törökország már meglévő légiflottája számára.

Tavaly májusban a nyugat  elkönyvelte a török elnök újraválasztási győzelmét. Joe Biden jelezte, hogy elvárja a svéd NATO-csatlakozás támogatását, Erdoğan pedig cserébe szeretne végre F16 vadászgépeket látni légiflottájában.

Innentől kezdve egészen egyértelmű volt az, hogy Erdogant nem érdekelte, hogy Orbánból, a NATO-val és az EU-val viaskodó „erős emberből” egy pillanat alatt csinált egy senkit. Neki mindennél jobban szüksége volt a vadászgépekre. Amint bejött a terve, egyenes utat nyitottak a svédeknek, és magára hagyták az utcai harcost.

Svédország katonailag semleges ország, de saját hadiiparral is rendelkezik, mely világszínvonalat képvisel, és mivel szinte teljesen körbe vannak véve NATO tagállamokkal, így egy rakéta kilövése után már más NATO-országoknak is lépnie kellene.

Svédország katonai ereje

A svédek katonai költségvetése éves szinten 5,6 milliárd USD, a GDP 1,5%-a. Teljes személyi állománya 2017-ben: 55 000 fő volt, melyhez tartozik még 262 000 fő tartalékos és a Nemzeti Gárda 22 000 fővel. A megnövekedett orosz fenyegetettség miatt 2018-tól visszaállították a kötelező sorkatonai szolgálatot, így négyezer 18 éves férfi és immár nő számára írják elő, hogy 9-12 hónapig szolgáljon a királyság hadseregében.

A szárazföldi és tengerészgyalogos csapatok mellett jelentős a Svéd Királyi Légierő melynek állományát 203 db harci gép alkotja, ebből 5 század több feladatú és összesen 116 db JAS 39 Gripen A, JAS 39 Gripen B-vel rendelkeznek.

A svéd haditengerészet és tengerészgyalogság egységei és katonái számos nemzetközi műveletben vettek részt Boszniában, Koszovóban, Afganisztánban és Csádban, valamint az Ádeni-öböl vizein.

Mit csinált közben a magyar kormány?

Én arra számítok, hogy hamarosan véget ér, és akkor eljuthatunk a ratifikációig. Én azt gondolom, hogy Magyarország semmiképp sem lesz utolsó ebben a sorban

– mondta áprilisban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Próbálták kiszolgálni a török igényeket, és 2023 tavasszán új indokot találtak a kormánypárti képviselők: hosszasan és sértődötten, mivel sértették meg őket a finn és a svéd politikusok.

Megjegyzéseket tesznek a magyar kormányra, az igazságszolgáltatásunkra, a médiahelyzetünkre, és sértegetnek, és ha kérünk, akkor legyünk oly bölcsek, hogy előtte nem pofozunk

Közben a Fidesz-KDNP elment egy frakcióülésre Balatonfüredre, ahol azzal álltak elő, hogy bár a kormány és Orbán Viktor nagyon is támogatná a két ország csatlakozását, de sajnos a frakción belül erről komoly vita van

a bizonytalanság és a sértettség miatt.

Azt azonban tudnunk kell, hogy Törökország elnöke rendelkezik a NATO második legnagyobb hadseregével, mely 1 054 750 főt számlál és az Amerikai Egyesült Államok hadserege után meglehetősen nagy elrettentő erőt képvisel.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a mozgósítható lakosságból 16 905 901 fő alkalmas katonai szolgálatra.

Egyes szakértők szerint olyan drasztikus lépéseket is tehet a svéd fél, hogy nem hosszabbítja meg a honvédség Gripen vadászgépeinek lízingszerződését.

Erdogan vagy hátba szúrta, vagy csak megmutatta, hogy nincs barátság, nincs parolázás csak érdek, és ő, mint az egyik legjelentősebb katonai hatalom, nincs tekintettel semmire, és senkire. Eltűrte, hogy hízelegjen neki, hogy tart a nagy szeretet, hogy talán a török-magyar barátság lesz az új lengyel-magyar, azonban amikor a saját érdekei mást diktáltak megalázta.

Most már késő, ugyanis magára maradt, és a hét elején a svédek is akkora diplomáciai pofont adtak, hogy a fal adta a másikat. Amikor Orbán Viktor a minap a svéd miniszterelnökkel akart tárgyalni, a svédek első körben szinte azonnal viszont visszautasították a magyar miniszterelnök ajánlatát.

Három napja ugyan Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

Erdogannak fontosabb volt, hogy Törökország 23 milliárd dollárért 40 darab új gyártmányú amerikai F-16-os vadászgépet vegyen a meglévő flottája mellé, mint Orbán Viktor, akinek hadserege mindössze 37 650 fő (ez a török hadseregnek csupán 3%-ka). 

De mindez már késő. Orbánnak már nincs visszaút. Két szék között esett a padlóra, egy olyan emberré vált aki sokat akart ezzel markolni, aki dörgölődzött a török elnökhöz, ám az első adandó alkalommal hagyta magára Erdogan.

Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját, a cikk szerzője a jelenkor politikai változásainak kutatásával foglalkozó történész.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ditrich
Egyébként meg miért gondoltàk azt hogy Törökország bármivel is tartozna Orbannak? Robert Fico is elegánsan cserbenhagyta sőt a szerb elnök is. Talán legközelebb jobban válogassa meg a ,, barátait,, és akkor kevésbé esik pofára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A csúti malac már megint rossz lónak a farkát stimulálta!Hát ilyen a lócsiszár,mikor császárnak érzi magát pedig csak 1 marék ganéj a rosszabbik lukból!
human
Ezek szerint ez nem barátság, hanem főnök-beosztott viszony. A szuverenitásnak sem látni jelét a kapcsolatban.
Nyírfa
Na de ki írta az elemzést? Csak én nem látom, vagy tényleg nincs megjelölve a forrás?
RonaGyuri
átlépett rajta?? nagy kunszt, próbálta volna megkerülni!!! =))
Ditrich
Egyébként meg miért gondoltàk azt hogy Törökország bármivel is tartozna Orbannak? Robert Fico is elegánsan cserbenhagyta sőt a szerb elnök is. Talán legközelebb jobban válogassa meg a ,, barátait,, és akkor kevésbé esik pofára.
Méhes
Már csak ezt fogja kapni szép sorban
Peller Anikó
@Méhes: Na csak várjátok ki a végét, a mibánunk okosabb mint a mészaros. Peddig oe okosabb minta cukorhegy. Ező.
Béla333
Mindig is mondtam, hogy ezek a maffiózók a vezérükkel együtt semmit sem értenek a politikából. Csak sodródnak, rögtönöznek, de képtelenek tovább látni a saját orruknál.
Mindig csodálkozom, amikor akár ellenzéki politikusok, elemzők magasztalják ezt a bugrist.
A hülyemagyar maffiahívők képtelenek meglátni, hogy egy mekkora nagy senki, szavazataikkal tarthák hatalomban, ezért aztán folyamatosan csúszik az ország lefelé.
Vagy inkább zuhan!
Sámannus
@Ditrich: Nincsenek barátai, még csak szánalmasnak sem tartják. Ez az ember egy kalap szart sem ér senkinek. Eljárt felette az idő a bandája sem különb, sőt ha lehetne hitványsági verseny rendezni az egész brancs éremesélyes lenne.
Nessy
"ha kérünk, akkor legyünk oly bölcsek, hogy előtte nem pofozunk", mondja a kormánypárti frakció!
Kéretik ezen bölcs meglátásukat a kormány felé is adresszálni! Kiplakátolják Ursula von de Lejent , nemzeti konzultálnak még nem létező Brüsszeli témákról is, Orbántól kezdve minden kormánypárti politikus kigyót, békát kiabál az unióra, miközben pénzért lamentálnak!
namihami
""Török gyerek átb@szta, magyar gyerek megszopta!""
Se több, se kevesebb...
rücsü41
Buda harc nélküli elfoglalása után, tudhatnánk hogy a törököknek nem kell elhinni mindent amit mondanak.Ahogy a régi rómaiak mondták a történelem az élet tanító mestere.Mi ebből a mondásból a mai napig nem tanultunk, pedig a régi első évfolyamos latin tankönyv ezzel a mondattal kezdődött!Gondolom Ó.Viktor is tanulta , olvasta ezt a szöveget, de hogy minek?
izéke
" Orbán a magyar-török kapcsolatokról: nem tudom, van-e még feljebb? " hát lejjebb már nem nagyon van,remélem a lovat visszakéri orbán? Vagy legalábbis egy részét,a seggébe :))))))
Clavigo
Hát ez szar ügy,,More..!! Ott rohadjál meg ,Cigány,,,ahol az anyád a világra szart...!! ... Mindenkitől bocs... ! Kivétel az értelmi fogyatékos ,,tölcsérszájú nemzethy buziqrváktól...!
namihami
@KisTehen: 19.16: Ha előre megbeszélték, akkor a megalázás még látványosabb, mert bár előre tudta, hogy az E sz@rba fogja hagyni és mégis kijelentette, hogy nem lesz utolsó!
Mi lehet az a megalázás, ami már ebben a politikai krakélerben is elhozná a szégyen érzetét?!?!?! Persze, az anyagi oldal roppant mód képes feledtetni a lelki oldal megpróbáltatásait!
Cherry
Egy csúszómászó patkánynak ez a sorsa, hazaáruló aljas zsiros disznó meg is érdemli, mindenki kiismerte ezt az elmebeteg szemetet
Cherry
@KisTehen: Ennyi érzéked nincs te bunkó sz@ros tehén, nem kell ide firkász,,a zsiros cigányod kiismerték és messziröl sz@rnak rá mint rátok agyhalott buta hivők
Cherry
@KisTehen: Hahahhahahahahhahah csak a sz@rt dobták a zsiros kipcsák fejére hahahhahahahahah
simmering73
Legalább Budapest megszabadult tőle.
rücsü41
@Őrnagy: Ebben az ügyben mi az érdeke Magyarországnak.Az hogy látva lássák , hogy mi szavazzuk meg utoljára a svédek csatlakozását?Vagy az hogy ne legyen egy erős hadsereggel jobb a a NATO hadereje? A különböző országokkal kötött egyezmények által Svédország biztosította magát hogy nem egyedül kell neki megvédeni az országot, ha valaki megtámadja őket.Ilyen esetben mi értele van az ellenállásnak, a kekeckedésnek?Semmi.Lehet hogy azt szerettük volna hogy "olcsón" szervizeljék a svéd repülőinket, de úgy látszik hogy svédek "ingyé "nem dolgoznak, mert ők nem a magyar dolgozók és náluk már régen kihalt az uram -bátyám rendszer.
justhpeter
Ami Orbán és csapatának nemzetközi értékét illeti itt értékről nem lehet beszélni, ezért én ebben @Sámannus-sal értek egyet. Itthoni értéküket viszont csak az ellenzékkel szembeállítva lehetne meghatározni, a nihilt a semmivel összehasonlítani érterlmetlen. Az önmagában sajnálatos, hogy Orbán nemzetközi szereplésével kapcsolatban a köztudatban a brüsszeli kávézás jelenti majd a csúcspontot. :
verőce21
Kétségtelen, hogy szépen vannak forgatva a szavak a cikkben, hogy egy Orbán ellenes hangulatot keltsen az olvasóban..., de mint ahogy a szerkesztő is hozzátette, semmiképpen nem a Propeller álláspontját tükrözik a leírtak.
De még arra sem való a cikk , hogy egy "független történész" elemzése legyen. :)
namihami
@KisTehen: 19.54: Akkor te minek mondanád?
És egymás után, a minap a svéd góré, most a török! Nemsokára a Tippmixben is tétel lesz, hogy ki a következő!
rücsü41
Biztos össze tévesztesz valakivel, de mindegy!Én azt gondolom, hogy ha valaki egy katonai szövetségben van, akkor az a célja hogy erősítse a szövetség haderejét. annál is inkább mivel a miénk még kis akadályt sem jelenthetne egy erős támadóval, mondjuk az oroszokkal szemben.Aki a szövetséget nem akarja erősíteni és egy erős hadsereggel rendelkező ország szövetségbe történő felvételét csak úgy bármilyen piszlicsáré okok miatt megakadályozza az az nem igazán elkötelezett tagja a szövetségnek,és most mi ezt tesszük.Kérdezem hogy a többi szövetségi tagállam az EU-ban mindig támogatta az Orbán által előadottakat, és kérlek arra hogy sorolj már fel négy öt olyan esetet, mert szerinted folyamatosak voltak a köpködések,amikor a svédek köpködtek volna Magyarországra , ki volt az és mikor és milyen ügyekben történtek az esetek, és honnan veszed , hogy indokolatlanul?Megállapította ezt egy független szervezet , vagy csak mi mondjuk ezt, mert ez azért nagy különbség.Ha 27 államból 26 fellép az Orbán intézkedései , döntései ellen azért akkor el kellene gondolkodni, hogy van abban valami amit a másik mond.Azt is vedd figyelembe hogy Orbán mindig vállalta a hibák kijavítását, csak hát a teljesítés nem volt 100%-os.Szerintem aki a cselekmények sorából von le következtetéseket és az nem egyezik a kormány álláspontjával, az inkább egy gondolkodó, nem minden marhaságot bevevő ember, akit nem lehet csak egy szöveggel megvezetni.Úgy látom hogy neked is meg van a kialakított álláspontod a dolgokról , csak talán a tényeket néha nem veszed figyelembe, de ezt én tudomásul veszem, mert úgy gondolom, hogy minden ember a saját tapasztalata alapján alakítja ki az álláspontját.Neked olyan van , nekem meg ilyen.Én azt gondolom, hogy a svédek erősítenék a NATO-t , és az a mi biztonságunkat is erősítené.Azt azért biztos nem vitatod, hogy a szövetség erősítése a mi érdekünk is.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hogy a svédek nem ismerik Orbánt az egy dolog,

pontosabban nincsenek tisztában mérhetetlen aljasságával, azonban a nepszava.hu szerzője sem???

A portál „A svédek nem értik az Orbán-kormányt, az abszurd késleltetéssel nagy károk keletkeztek a kétoldalú kapcsolatokban” címmel elmélkedik azon, hogy szerintük hogyan vélekednek a svédek: Orbánról, a kormányáról, a pártjáról és sajna, de indokolatlanul az országról.
A cikk kulcsmondata: „a stockholm vezetés biztos abban, hogy a magyar parlament is ratifikálja a döntést egyrészt azért, mert nincs igaz indok arra, hogy miért is utasítanánk el – a „több tiszteletet” akarunk szlogenje teljesen komolytalan -, másrészt mert Stockholm úgy véli, olyan nyomás nehezedik a védelmi tömb szempontjából jelentéktelennek számító Magyarországra, hogy nem állhat ellent ennek.”.
Azonban úgy vélem nincsenek tisztában a vélt „utcai szabadságosharcos”, vélt mentalitásával!! Ahogy szoktam emlegetni egy ilyen műveletlen bunkótól egyáltalán nem meglepő, de erősen félreértette – s contextusából kiragadva - Madáchot: „az ember célja a küzdés maga.”!
Egy másik érdekes az, hogy és ahogy idéztek (erősen finomítva, bár nem zárható ki az sem, hogy ők egy régebbi cikkre gondoltak és a szerző azóta még egyértelműbben látja a helyzetet!!!) a aftonbladet.se „Hotet: Sluta bråka – eller bli av med rösträtten”) című cikkéből. „Magyarország magatartása valójában méltatlan az Európai Unió egyik tagállamához. Ha az ország továbbra is veszélyezteti az összes többi tagállam létfontosságú biztonsági érdekeit, a helyzet hamarosan kezelhetetlenné válik. 2024-ben véget kell vetni a diktatúrák támogatásának” – írták!
kakukkmadár
Gyakorlatilag nincs már civilizált vezető, aki ne megvetéssel nyilatkozna orbánról, köpnek egyet és átlépik. Mint a szart. Csak sajnos egyre inkább azonosítják is a "magyarokat" orbánnal, és lássuk be igazuk van. Szar egy nép ez, ha tűri.
Pálinkás Pál
helyes...mindenhol ez lesz..,már várom a napot, amikor putyler felismeri hogy ez a féreg teljesen értéktelen számára...
RonaGyuri
@KisTehen: ja és ti olyan szépen kérlelitek az EU-T??? =))
kereső
gulyasagyumedia.hu/2023/09/25/sved-oktatofilm-magyar-felirat-demokracia/

Ez a film 2019-ben készült. A fideSS propaganda agytrösztjeinek ez felböffent 2023 tavaszán/nyarán- amikor a ratifikációra sor került volna. Négy év kellett ahhoz, hogy ezt a "sértégetést" felismerjék. Gondolom, ha a svédek nem népszavazással megerősitett kérelmet adnak be a NATO-hoz, hogy csatlakozni szeretnének- akkor a bűnöző rogán propaganadaminosztérium ugyanúgy nem foglakozik vele , ahogyan addig sem. És akkor a kérdés: kinek az érdeke, hogy Svédország ne legyen a NATO tagja, immár ne csak "formálisan", hanem teljes szerződéssel megerősitve? Magyarországé? Kérem, aki igy igy gondolja, hogy Magyarországnak hátránya származik a NATO megerősitéséből-az sziveskedjen ezt tudomásunkra hozni, érvekkel és tényekkel alátámasztva. Lózungok, meg orbán rendszerének a NER-nek "megsértése" nem érdekel. Én egyetlen érdeket ismerek fel az egész kalandorság, az egész aljas, arcpiritó és áruló magatartás és ténykedés mögött- az orosz érdeket, és orbán viktor nagy-nagy nárcisztikus egóját.
Szóval- lózungok kiméljenek, ebbe beletartozik a kommunistázás, libsizés, libkányozás és egyéb magas röptú propagandista jelszavak is. Na, indul az óra...
Béla333
A sok hüölyemagyar maffiahívő figyelmébe, akiknek csorog a nyáluk és már listákat írnak, hogy mit fognak követelni a svédektől Magyarország szavazatáért cserébe:

"Lattmann Tamás: Orbán Viktor jóváhagyása nélkül is a NATO tagja lehet Svédország"
"...ez a blokkolás a NATO-tagság esetében egyáltalán nem biztos, hogy eredményre vezet, mert el kell olvasni a washingtoni egyezményt, ami nagyon világosan fogalmaz. Azt mondja, ha egy államot meghívnak a NATO-ba, akkor ez az állam egyoldalú csatlakozó aktusával a NATO része lesz. Svédországot már tavalyelőtt meghívták. Tehát innentől kezdve Svédország a washingtoni egyezmény szerint egyoldalú aktussal, úgynevezett csatlakozással is részévé válhat a NATO-nak. Közölnie kell, hogy akkor én most csatlakozom.
És az fog történni, hogy érkezik egy hivatalos levél Washingtontól, amiben arról tájékoztatják Magyarországot, hogy Svédország mától a NATO tagja. Ugyanilyen levél fog kimenni az összes többi tagállamnak. Nos, ezt meg lehet csinálni Orbán Viktorral és Magyarországgal."
www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/lattmann-tamas-orban-viktor-jovahagyasa-nelkul-is-a-nato-tagja-lehet-svedorszag/

Csak hogy a maffiavezér pofára esése még teljesebb legyen...!! Tapsikoljatok hülyemagyar maffiahívők!
Eladott Ország
Kell a phasznak a szabadság! Mi magyarok vagyunk b+! Mi a saját mocskunkban - esetleg Putyinéban - szeretünk dagonyázni és moslékot akarunk zabálni. Soha többé szabadság!...
uploads.disquscdn.com/images/2960bb9961af522ecb751fe4dba4b47c3cd99efc0f270d0224308f641ccbcee6.jpg?w=800&h=555
kereső
És, ha már- orbán saját magát és az országot alázta meg, a hazudozásaival- a naponta változó kifogásaival. Most meg, mert a felelősségvállalás nem az erőssége, rátolja az egészet a szavazó gépezetére, amelynek "önálló" orbáni véleménye van.
levarosbukta
@KisTehen: Ennyire barom még Orbán sincs. Bármennyire nehéz is tudomásul venni a vezéreteket átb@szták a palánkon de rendesen. Ilyen diplomáciai fiaskót egyetlen kormányfő sem kockáztat, ha csak nincs Erdogán kezében is valami mint Putyinnál a csuti potrohos viselt dolgairól.
Eladott Ország
A retardált azt hitte, majd ő keresztbe tesz a világ legnagyobb katonai közösségének. Nehogy már a málna mondja meg a medvének, hogy mikor lesz a szüret. Ebből is látszik, hogy nem a valóságban él, de igen, csak alternatív, illiberális valóságban. Erdogan úgy lépett át Orbánon, mint a kutyaszaron...
nepszava.us/erdogan-ugy-lep-at-orbanon-mint-a-kutyaszaron/
ómió
A törököket a körbenyalták a "svécik" és tetübolsi banda ez lenne az "orbáni átlépés"!?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:29 ☻ Az Egyesült Államok 23 milliárd dollárért ad el F-16-osokat Törökországnak a svéd NATO-bőbvítés jóváhagyása után...
hvg.hu/vilag/20240127_Az_Egyesult_Allamok_23_milliard_dollarert_ad_el_F16_vadaszgepeket_Torokorszagnak
A román cigányodat pedig Putyin zsarolja, és kilóra megvette. A hazaáruló gecit bíróság elé kell állítani, + köztörvényes bűnöző is a hályas idióta, pszichopta kolostorgeci!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 09:54 ☻ Az internet nem szült közénk több hülyét, csak megvilágította milyen sokan vannak.
uploads.disquscdn.com/images/39bf7a0df29652711ababdd79b14c7f69f36008f27750fd516e27b065d94a327.gif?w=800&h=665
A bűnöző, hazaáruló, és politikai prostituált román tolvajcigányod érdeke, ( Putyin qrvájának) hogy a svédek NATO tagságát akadályozza, de Magyarország nem azonos a román cigánnyal és fidesz nevű bűnszervezetével! Elmentek a qrva anyátokba! Felelni fogtok!
Alfa
erdogán leszarja a szarházi gerinctelen orbánt
Nyírfa
@justhpeter: tegnap 20.40

" Az önmagában sajnálatos, hogy Orbán nemzetközi szereplésével kapcsolatban a köztudatban a brüsszeli kávézás jelenti majd a csúcspontot. "

35 év kellett hozzá, de felért. Vagy inkább, le.
A magyar nép legújabb kori, valódi csúcspontja a megelőző 30 év volt.
Nyírfa
Amit a történtek után érdemes figyelni, az az orosz-török viszony, miközben Kína sasolja a nemzetközi erőviszonyokat, melyeket leginkább irányítani szeretne.
Yoda69
Szerintem O1G elvtars ezt nem vette zokon, mert o is pont olyan sunyi geci, mint erdogan vagy fico.
Qqberci
"cserben hagyta Erdogan, majd átlépett rajta"

Pedig bele is rúghatott volna...
ómió
@Eladott Ország: Benneteket ki szopott meg, bolsi szarbanda!? Csak nem a dollárjaitok milliárdjai, vagy túlszoptad a Böszmét!? Arról nem hallottál, hogy kiki önmaga felett dönthet!? Úgy sosem "efftársi"!?
Yoda69
@ómió: Ennek fuss neki meg 1x, bolsi. Nagyon zavaros amit irsz.
Clavigo
@ómió: Te miről beszélsz,,agyalágyult ?
Dr. Proktor
Nincs itt semmi látnivaló emberek, Erdogán csak helyén kezeli barátját...
ómió
@Yoda69: Nem ismerted fel a szarrágó, gyilkos bolsi bandátokat, szarkupac!? Vagy csak értelmed sosem volt!?
@Clavigo: Majd, ha kigyógyultál az elmebajodból, megérted, idióta!
Yoda69
@ómió: Bolsi, te bolsevik kutya. Inkabb pitizz eltarto gazdadnak valami koloncert, ne itt cseszd az idodet te roman szarrago állat.
nemkati
És kiderült, hogy nem volt semmibe vétel, cserbenhagyás, megalázás. Erdogán egy héttel az aláírás előtt értesítette 0rbánt, ahogy a finn csatlakozás aláírása előtt is. Csak 0rbán erről elfelejtette tájékoztatni a népét.
Na meg minket is.
csak úgy....
@nemkati: megfeletkezel arról,hogy 0rbánnak jelenleg 2-3 db. fönöke vagyon,akik számára fontosabbak mint tik,magyarok!
nemkati
@csak úgy...: beszélsz hülyeséget... 0rbán a legszuverénebb lény a Földön. Neki csak a népe parancsol, és ő azt híven követi. Hát minden konzultációban megmondják neki, hogy mit tegyen.
csak úgy....
@nemkati: jujj ,valóban megfeletkeztem arról a nemzetes konzultációról!
esdeklek a fönökötök ellen elkövetett dógaim megbocsájtásáért ,hiszen ö valóban csak értetek,miattatok rágja a körmét!
nemkati
@csak úgy...: csak úgy legyen! :)
De abban tévedsz, hogy nekem főnököm.
csak úgy....
@nemkati: tévedni emberi ,néha én is szokok ! ;)
csak úgy....
@nemkati: untassalak? - eccer azt gondótam,hogy kutyából lehet szalonna,- de az már régen történt,ki is vertem a hülye ötletet a buksimból!
ómió
@Yoda69: Még mindig nem ismered fel a szarrágó tetvesbolsi bandátokat, szarkupac, hogy másokra hazudozod a szar bolsi lényeteket!? Inkább a Böszmeszarotokból próbálj kimászni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.