Hétfőn Ungváron találkozik ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával Szijjártó Péter, fideszes külgazdasági és külügyminiszter.

Kiderült, miért lett fontos hirtelen Szijjártónak Ukrajnába utaznia

Ungvár, a találkozó színhelye, Ung-híddal és Szabadság-szoborral. Forrás: Pixabay

A tárgyaláson az ukrán elnöki hivatal vezetője mellett Ukrajna külügyminisztere is jelen lesz – írja az Index. Szijjártó abban bízik, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a kárpátaljai magyarok helyzetét és a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Az ukrán fél szeretné elérni, hogy a fideszes kormányzat ne akadályozza tovább Ukrajna uniós támogatását, valamint integrációját. Orbán Viktor fideszes miniszterelnök ugyanis megvétózta a megtámadott országnak szánt 50 milliárd eurónyi támogatást, az uniós költségvetés módosítása révén.

A magyar vétó miatt február 1-jére hívták össze az Európai Tanács rendkívüli ülését. Brüsszelben azt remélik, hogy sikerül megváltoztatni az oroszok érdekét szolgáló fideszes álláspontot, a tagállamok pedig meg tudnak egyezni Ukrajna támogatásáról és a költségvetés módosításáról.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását a miniszterelnök már elfogadta, de a pontos időpont még mindig homályba vész. A csúcs részleteit a mai külügyminiszteri találkozó határozhatja meg.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Azért lett fontos ez a találkozó néhány nappal az Uniós csúcs előtt, hogy a maffiavezér ennek a találkozónak bármilyen eredményére hivatkozva tudja arcvesztés nélkül módosítani a korábbi vétóját.
Az egész csak O1G púderezéséről szól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Azért lett fontos ez a találkozó néhány nappal az Uniós csúcs előtt, hogy a maffiavezér ennek a találkozónak bármilyen eredményére hivatkozva tudja arcvesztés nélkül módosítani a korábbi vétóját.
Az egész csak O1G púderezéséről szól...
human
Ugyanaz a történet mint a Svéd NATO tagásg ügyében.

Ott amint kiderült, hogy a Törökök Orbánt semmibe nézve már megszavazták a svéd tagásgot egyből ment a békülékeny hangvételű levél a Svéd miniszterelnöknek, hogy dumcsizzunk.

Most ugyanez van. Európa belengette a támogatások teljes felfüggesztését az áruló Orbánnak és lám már egyből is reppen Peti miniszter meggyőződni arról, hogy nincs is akkora konfiliktus Ukrajnával mint azt ahogy korábban állították.

Lassan mindkei kiismerte Orbánt.
Dr. Proktor
Csak nem az ukránokon átívelő gázvezetéket félti?
verőce21
Ez a kis pöcszongorista szeret utazni - csak ne kelljen otthon lenni -, biztosan szívesen eljönne Budára is...! - mint Dél-Amerikába! :)

Csak egy baj van, hogy az egyszeri kutyavásár már megvolt Budán...! :)
Horizont
@verőce21: Te normális vagy?
Ki utazgat állandóan??? Na ki ???
Hát a Szijjártó meg a Novák.
És van pofád Zelenszkijről ezt írni?
Megáll az ember esze.
verőce21
@Horizont: Dél-Ámerikába miért szaladt el Orbán után...? :)
Clavigo
@verőce21: " pöcszongorista"... Gondolom itt a paripa- arcú Pötyikére gondolsz..,,aki klozetre is airbussal,falconnal jár.. Néha,,nagy duzzogva,,helikopterrel is...( az üzemanyag grátisz a lófejű csirának ,,tőlünk ,adófizetőktől )..
Sámannus
Szóval az oroszok miatti függőség miatt függünk Brüsszeltől. Hol van az a nagy függetlenedési kormánybiztos aki elvágja az a moszkvai köldökzsinórt?
human
@verőce21: Ekkorát ne hazudjál már. Zalenszkijt az Argentin elnök hívta meg. Inkább Orbán az aki benyalta magát Argentinába, ahogy korábban Brazíliába is. Kétségbeesetten keresi a haverokat szerte a világban. De idővel mindeki kiismeri, hogy egy piti kis áruló.
Horizont
@verőce21: Biztos vagy benne hogy orbán után??? Te kis mindent tudó. Kicsit sokat képzelsz a gazdidról.
Ja "kis pöcszongorista"
Szerinted a gazdikád megtudná csinálni??? hahahahahahahahaha
human
@Horizont: Orbánhoz csak Putyin nyúlhat. Esetleg még Erdogan. Na jó, még Trump. :) Ezek vannak belebuzulva a hatalomba meg egymásba.
Horizont
@human: Igen ez igaz!!!
De a pöcsével nem tudna zongorázni!!! hahahahahahaha
Meg sem találná a hordóhasától.
human
@Horizont: OK, félreértettem. De tartom :D
Horizont
@Pusztai: Ez igen! Nagyon örülök. Jól tették.
Horizont
@human: 12:59
Nagyon is jót írtál :)
verőce21
@Clavigo: 12:44) Rossz az, aki rosszra gondol...!
verőce21
Akárki tartotta a molinót (ukránok?), nagyon gyorsan felül kellene vizsgálnunk az ingyenes orvosi ellátást az ukránoknak!

Megörököltük a Kádár-rendszertől ezt a szerződést "az ukránok ingyenes orvosi ellátása".
Ha százszor adsz természetes, de ha 101-edszer nem adsz, te vagy a legaljasabb ember...! Fel kell mondani ezt a háládatlan szerződést...!
Clavigo
@KisTehen: Magyarul ( is ) beszélő ukránik tartották a molinót. Tudod,,,,a Putris ,egyik határonkívüli szavazótábora,..
verőce21
@human: Zelenszkijt tényleg az Argentin elnök hívta meg, de azért, hogy létrejöjjön az Orbán-Zelenszkij találkozó...! :)

Az argentinok rendezték meg így, tudták, hogy Z. mennyire "kergeti" Orbánt egy találkozó miatt...! :)
Eladott Ország
„Orbán már Európa diktátoraként viselkedik. Ha nem akarják, hogy Orbán felerősítse az európai szélsőjobbot, diktátorokat állítson az európai országok élére is, itt az idő, hogy az Európai Unió tagországai és az európai politikusok észbe kapjanak. Nem tudják Orbánt másképp leszerelni, csak akkor, ha elveszik tőle a vétójogot vagy kirúgják. Ha engednek neki, ha pénzt adnak neki, csak őt erősítik magukkal szemben. Ébresztő, kígyót melengetnek a keblükön, megérkezett a megtestesült Gonosz, hogy elpusztítson mindent. Itt van az új európai Hitler, akinek hadserege az orosz hadsereg.”
nepszava.us/orban-mar-europa-diktatorakent-viselkedik/
namihami
Sűrgős lett az ügy, mielőtt az EU a Kmalac pöcsére húzza a cipzárt! Addig próbálták húzni, amíg a fejükre égett! Most Hisztipeti rohan a tüzet oltani!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:10 ☻ Az EU-ban ki is van a román cigány geci mellett sorolj már fel legalább egyet?! Az egésznek a lényege az a kicseszett vétó jog. Csak az ad hatalmat ennek a reteknek semmi más. Ha az nem lenne a kezében egy senki lenne. Az uniónak tudomásul kellene vennie hogy azoknak a szabályoknak egy része amivel megalapították annak idején ma már nem működőképesek. Megváltozott a világ alkalmazkodni kell hozzá hogy ne essen szét az unió és hogy az ilyen pszichopatákat mint orbán is féken tudják tartani. Egy megrögzött hazudozónak bűnözőnek hiába magyarázod kedvesen hogy lopni, hazudni nem szabad mert az mindig "jogosnak" fogja tartani azt amit csinál. Nem simogatni kell az ilyeneket hanem szigorral, fegyelemmel, keményen fel kell lépni ellenük csak ebből értenek. Ezt meg kell csinálni annak érdekében hogy a demokrácia amiben az emberek, országok nagy többsége élni szeretne fenn tudjon maradni ha ezt nem teszi meg az unió akkor szét fog esni és ezt vizionálja már orbán lépten-nyomon mert gyengének látja az uniót amiben lássuk be sajnos "igaza" is van. Hogy is mondják Amerikában "terroristával nem tárgyalunk" hát valahogy így kéne bánni Orbánnal is.
twitter.com/enborg_august/status/1735273544047645154/photo/3
Testes V@tnik varangy. Ki kell rúgnunk önt, és más, megbízhatóbb partnereket kell szereznünk.
twitter.com/Imbonkers4NAFO/status/1735571994173956588/photo/1
A bővítés érdemeken alapuló folyamat? Jobbra. Magyarország csak problémákat termel és pénzt kap. Nincs érdem az EU képviselőcsoportban. Ukrajna be, Magyarország ki!
twitter.com/ChocoShelter/status/1735942694864654745/photo/1
Eladott Ország
@KisTehen: Az van elvtársak, hogy a svédeket NATO tagság nélkül is megvédi az USA, de a fideSS unios források nélkül éhenhal, mert nincs miből lopni, biztos megérte Putyin miatt szivózni velük, úgy látszik megiscsak a libsik nevetnek a végén!
Peller Anikó
Szélmalomharc, a bán nem hagyhatja cserben a putyint mert seperc kitessékeli az ablakon.
percsi
@Pusztai: "Szijjártó abban bízik, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a kárpátaljai magyarok helyzetét"
A sikeresség kulcsa a kárpátaljai magyarok üzenete! Szerinted érdekelni fogja szijj-t?
Peller Anikó
@Ülep Mckó: Nedves kis buta mackó, mi örülünk ha mindkettő Ukrajnába utazik, nekünk lassan az az egyetlen esélyünk. Hátha.
Menőmanó
@verőce21: 13:50 Láttuk, hogy az argentín elnök Zelenszkijt átölelte, és meglapogatta a hátát, amikor meg a kolostormalachoz ért, csak elnézett a feje felett. Pillantásra sem méltatta.

És igen eljátsszák a svéd formulát, csak a svédek megtehetik, hogy lesz@rják a disznó jellegű náci akarnokot, az ukránok meg minden szalmaszálba kénytelenek belekapaszkodni, és talán reménykednek, hogy a magyar kormány mégsem olyan velejéig gonosz és aljas amilyennek látszik. Pedig de.
Menőmanó
@Maccska: Az holdról is látszik, hogy nektek a terrorista gyilkos putyin mindennél fontosabb, még akkor is, ha pofátlanul túlárazott gázt kell tőle vennünk.
verőce21
@Menőmanó: "Láttuk, hogy az argentín elnök..." stb. - Igen, nyomják Krahácsot...! :)
surdilloFUJT
@Maccska: ...költözzön a teljes fidess Moszkvába,álljanak be katonának,másra úgysem való egyikük sem,golyófogónak jók lesznek,és éltathatitek az aljas putyincárt!!!
teuton
@Béla333: Pontosan ezt irtam en mar korabban, söt fogadast is ajanlottam fitymaszbirkaknak, hogy igy lesz. Pl. felhozakodik azzal, hogy a sokszor kritizalt nyelvtörvenyt eltöröltek/enyhitettek, holott ez mar reg megtörtent, de a birkaknak be lehet adni, mint hatalmas diplomaciai siker. Ezert nem kell a szerdai szavazason megint wc-re kimennie...
Clavigo
@Maccska: tegnap 15.42. Esetleg anyádat is bedobhatnád nekik,,,a közösbe... ha esetleg a te " korpásodra " már ráuntak.. Te hulladék, muszkaszopó,tölcsérseggű görény ...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.