Giorgia Meloni olasz miniszterelnök felhívta Orbán Viktort a milánói anarchista tanárnő, Ilaria Salis ügyében.

Orbánék már túszszedésig süllyedtek, hogy szóba álljanak velük Európában

Ilaria Salis egy normális országban legfeljebb házi őrizetben lenne. Forrás: 444

A csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozón személyesen is megbeszélhetik azt az Olaszországban is nagy felháborodást kiváltó ügyet, amikor hétfőn kéz- és lábbilincsben vezették elő a bíróságon a 39 éves szélsőbaloldali nőt – írja a 444. Salis ellen az a vád, hogy egyik fő szervezője volt 2023-ban a Kitörés Napján történt utcai támadások közül az anarchisták által elkövetetteknek.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter nem tudja, hogy Meloni és Orbán találkozik-e egymással Brüsszelben, ám az il Giornale szerint valójában egészen biztosan találkoznak majd. A lap szerint „az ügy politizálása bonyolíthatja a helyzetet, és nem segít megvédeni az olasz fogoly jogait”. Azt is írták, „ha Orbán nem lenne érintett, az ügyről másképp beszélnének”.

A nőt olyan bűncselekmény gyanújával tartják fogva már lassan egy éve, amiért Olaszországban talán csak házi őrizet járna. Kifogásolják, hogy „egy európai uniós országban” egy nőt „láncra vertek”, vagyis kéz- és lábbilincsben vezették elő a bíróságon. A nőt „elfogadhatatlan körülmények között” tartják fogva, „elszigetelve”, és több mint hat hónapja nem tud kapcsolatba lépni a családjával.

Az ügy miatt hétfő este már berendelték a római magyar nagykövetet is, és ahogy az il Giornale is írja, „Meloni személyesen is lépett, hogy nyomást gyakoroljon Budapestre”, vagyis kedd este telefonon beszélt Orbánnal.

Forrás: 444
Fotó: 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Azé esse semmi:
Titokban a kínaiak pénzelik Orbánt, ezért jöhetnek az akkumulátorgyárak
A kínai pénz nélkül az Orbán-rezsim fizetésképtelen lehetett volna, a pénz mindenképpen függőséget jelent a kínaiaktól. A kínai "guruló eurók" finanszírozzák Orbán rendszerét, és ez magyarázza azt, miért nem lehet a kínai akkumulátorgyárakra…
AN.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: 11:04 Na, de a "kitörés emléktúra " résztvevő is vertek- csak az valahogy elsikkadt ebben a nagy "antifa' ellenes országban. A fasisztáknak szabad, a német nácik jöhetnek és verekedhetnek emléktúrázva- erről miért nem szól a fáma? Nem, nem helyeslem, hogy "vélt" nácikat vertek agyba-főbe, és itélje el ezt a tettet a biróság a magyar törvények szerint, na de azért nem kell állati körülmények között tartani a még nem elitélt- csak előzetesben tartott rabot.
És, ez sem semmi:
444.hu/2023/08/19/allami-elismerest-lovagkeresztet-kapott-a-kitores-tura-ket-szervezoje-egyikuk-lezsak-sandor-fideszes-parlamenti-alelnok-veje
Nyírfa
@kereső: 12.19

Mit lehet erre mondani? Hogy nyílt fasizmus bűzölög a Parlamenttől az országhatárig? Csakhogy a kitörés "emléktúra" mégcsak nem is fasiszta, hanem náci program, s pogrom egyúttal. Hogy Soproban végül nem engedélyezték a világ nácijainak a kongresszusát, az sem a fideszen múlt, hanem a Momentumon, ugyanis a hírt úgy futtattták, mint a görög tüzet, így ügy lett belőle.
Emlékszem, amikor Tamás Gáspár Miklós Budapesten vagy talán az egész országban egyetlenként tiltakozott egy akkori náci felvonulás ellen. Égtem mint a Reichstag, hogy miért nem vagyok ott.
Nemcsak a hangunkat nem hallatjuk elegen, hanem nem is cselekszünk, ám Európától várjuk, hogy tegyen valamit értünk. Ez egészen gyermeteg mentalitás.
Nyírfa
@Maccska: 13.24

Garázdákról. Rágalmazni csak pontosan, ahogy az a náci nagykönyvben meg van írva. Javaslom, ne hordjál fekete bakancsot, jelvényeket, kerüld a feltűnést a bajtársaiddal, mert még elpáholnak titeket. Én csak leköpnélek, de egyrészt kultúrember vagyok, másrészt a nyálam sem érdemled meg.
Horizont
@Őrnagy: 12:00
hahahahahahahahahahahahaha
Horizont
@Shikari: Mártír ??? Akkor a nő is az???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.