Balog Zoltán összehívta a református egyház espereseit, főgondokait kedd délelőttre, hogy beszámoljon a kegyelmi botrányról, vagy, ahogy ő fogalmazott, "az egyházat ért támadásokat megbeszéljék, és arra választ adjanak."

"Tévedtem, hibáztam" – itt van Balog Zoltán bejelentése
Fotó: MTI/Soós Lajos

A meghívottak négyötöde részt vett az ülésen, és 86 százalék bizalmat szavazott neki

- jelentette be Balog Zoltán, a zsinat elnöke a kedd este közzétett videónyilatkozatában. Ezt "hálásan köszöni."

Balog azt is közölte, ha szükséges, kész összehívni a zsinat legfőbb törvényhozó testületünk ülését.

Mint mondta, elutasítanak minden olyan törekvést, amely egyházukat egy olyan ügybe akarja belerángatni, melyhez semmi köze nincs. 

Kegyelmi kérvényekkel egyházunk egyetlen testülete sem foglalkozott, és nem is foglalkozik

A videóból kiderült, támogatta, hogy K. Endre kegyelmet kapjon, de azt mondta, hibázott és ezért bocsánatot kér.

Forrás: hvg.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hibának nevezni azt, hogy egy pedofil ügyet eltussolni akaró szemét ember felmentését kierőszakolta a volt beosztottjától?
Milyen aljas ember ez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Hibának nevezni azt, hogy egy pedofil ügyet eltussolni akaró szemét ember felmentését kierőszakolta a volt beosztottjától?
Milyen aljas ember ez?
csak úgy....
ez a balog egy undorító meztelencsiga!
sokanvagyunk
Szó szerint ezért mondott le két nő - az egyik az ő rossz tanácsa miatt.
Nessy
Hibáztam, bocsika! Ennyi Balogh nyilatkozatának a lényege! Isten áldásával!
Béla333
Egy gyerek - aki nem bírta elviselni, hogy a mocskos pedofil és az ügy eltussolója éveken keresztül molesztálhatta a gyerekeket úgy hogy annak semmiféle következménye nem volt - öngyilkos lett!
Erre ez a mocsok ember a fényképen röhögve és széttárt karral bejelenti, hogy "tévedtem"?
Köpni kell erre!
jáger laszló
Tévedtem,hibáztam
Ergo tovább az orbáni úton!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
C_3PO
Nem lepődnék meg ha Tőkés László is előkerülne...
justhpeter
@Béla333: Igazad van. Nekem is köphetnékem lett ettől a vérlázító dumától, aztán elmentem hányni. Arra nem gondol ez a széhgyenkeresztény, hogy többek között az ő tanácsai miatt is lemondott egy államfő. Ennek a ganajdombi Balognak eszébe sem jut, hogy neki is le kellene mondania. Helyette rendez egy cirkuszt. A 86% támogatónak remélem egyszer Isten visszaadja ezt a gondoskodást.
Maxipocak
Szerintetek azzal el van intézve az ügy, hogy kiálltok és kenetteljes pofával kijelentitek, hibáztam és boccsinka.
Szerintem meg takarodjatok az álszent qrvaanyátokba. Ez a minimum.
jesz
@C_3PO: 19.23: nagy buli volt...Tőkést tetten érte a felesége, amint a brüsszeli iroda asztalán töcsköli a titkárnőjét...
jesz
Balog lemondása még néhány napot várat magára...aztán elnyeli a pöcegödör...
human
Tehát a központi mese az, hogy Novákot, Vargát, Baloghot átverték és ezért támogatták a gyerekeket hamis vallomásra kényszerítő K. Endre kegyelmi kérvényét.

Egy gond van. Ebben az esetben büntetőfeljelentést kellene tenniük, hisz valaki magas rangú vezetőket tévesztett meg!

Az a baj a hazudozással, hogy előbb utóbb a tettes belebonyolódik.
verőce21
Akkor továbbra is, nyelveket beszélő csatakancák kerestetnek fontos állami pozíciókba...! - "Szeretője, mindkét nemből van-e?" - jeligére a Fidesz kiadóba kéretik...! :)
Cherry
@Őrnagy: Te elmebeteg pedofilvédő szemét , ti vagytok az aljas mocskos himringyó tolvajok hazaáruló fidesz csőcselék é smég te sorosozol,, aki egy menekült elmebeteg tolvaj román cigust istenit,, na takarodó hihető vagy toprongy
human
@Őrnagy: 1. A fickó bűnös. Ezt a Kúria harmadfokon is kimondta! Külön kifejtették, hogy mélyen elítélendő amit tett. Ők nem láttak ködösnek a történetet. Erről ennyit.
2. Ez a "te sem voltál ott" érvelés taktika már ismert. Életemben nem láttam langusztát, de mégis létezik. Erről ennyit.
3. Te most tényleg a bűnös mentegetőzését hozod fel érvként az ártatlansága mellett??? 3-szor lett áttrágyalva az ügye. 3-szor volt bizonított, hogy kényszerített gyermeket mais tanúvallomásra. Erről ennyit.
RonaGyuri
Pedig nem is kérte, csak melegen tanácsolta

Bocsánatot kért, de minden felelősséget Novák Katalinra hárított Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke

Persze vannak itt más „apróságok” is: csakhogy a legdurvábbakat említsem
„Tévedtem és hibáztam. Akitől ezért bocsánatot kell kérnem, attól bocsánatot kértem és kérek. ”, de azért nem kér bocsánatot, hogy: „mert kiállt egy elnöki kegyelemhez folyamodó emberért,”!! Igaz az illető tagadta, hogy kért volna!!
Aztán többször hangsúlyozta, hogy „a református egyházat rajta keresztül érő támadások”-al kell megküzdenie. Mint: „egyházunkat egy olyan ügybe akarja belerángatni, amelyhez semmi köze nincs … az elnöki kegyelmi kérvényekkel a református egyház egyetlen testülete sem foglalkozott és nem is foglalkozik,”, akihez hól „kvadrál” az a tény, hogy „korábban ugyanis azzal védekezett, hogy a református egyház vezetésében többen szerették volna elérni, hogy a volt igazgatóhelyettes, Kónya Endre elnöki kegyelmet kapjon. ”!
dr. prédikátor
Ez a balog egy veljéig romlott csúszó másszó aljas gerinctelen féreg!!!Vajon a bicskei gyermekotthon lakóitól is bocsánatot kért???De a FELELŐSSÉGÉT NEM ISMERI EL!!!
Dr. Proktor
"Tévedtem, hibáztam!" ... és másokkal vitettem el a balhét...
Egyházfőink sikeresen amortizálják le egyházaikat némi pénzmagért és állami vagy politikai posztért cserébe!
Dr. Proktor
Elég ránéznem ennek a féregnek a képére és menten hányingerem támad, valamint egy sejtésem a kegyelem tanácsolásának okáról...
Simlis a simlisnek, más a másnak barátja!
Pálinkás Pál
bárki gondolta hogy ez a retek cigány lemond..?...mikor a vajdájával együtt elvitetik a balhét a " paraszt szajhákkal "...ahogy a cigók hívják a magyar nőket...ámbátor szerintem novákban van némi vonó...
Eladott Ország
@C_3PO: tegnap 19:23 ☺ Tőkés pispek' úr jelenleg nem ér rá, mert a háremével foglalkozik, bár ez még mindíg jobb, mint fiatalkorúakat abuzálni.
balos
@Béla333: Hát aljasnak az,de hogy ember,hát ezt még vizsgálják az illetékes angyalok a pokolban!
balos
@Eladott Ország: A tökös püspeknél azért vannak kérdések,hogy kért e személyit a lyányoktól?Aztán nem voltam ott,amikor levették a "szoknya-nadrágot"!
vacsi
"Balog Zoltán összehívta a református egyház espereseit, főgondokait kedd délelőttre, hogy beszámoljon a kegyelmi botrányról, vagy, ahogy ő fogalmazott, "az egyházat ért támadásokat megbeszéljék, és arra választ adjanak.""
Már restellem, hogy református vagyok...
simmering73
Ez egy tetves féreg. Meg azok is akik megtartották az egyházban. Sikerült lealjasodniuk katolikus szintre.
rücsü41
A KÉPET NÉZVE AZ JUTOTT AZ ESZEMBE HOGY EZ AZ EMBER NEVETVE TÁRJA SZÉT A KARJAIT ÉS SZEMÉBE MONDJA MINDENKINEK, HOGY "EZ VAN!AKÁRMIT IS CSINÁLTOK , MÉGIS ÉN MARADOK A PÜSPÖK!AMILYEN A NYÁJ OLYAN PÜSPÖKÖT ÉRDEMELTEK!SENKI SEM HIBÁTLAN, ÉN SEM, DE ORBÁN BÍZIK BENNEM ÉS NEM CSAK ELEJÉTŐL FOGVA, HANEM MÉG MOST IS, AKKOR MIT AKARTOK?NYUGODJATOK BELE ÉN VAGYOK A KAPOCS AZ ÁLLAM ÉS AZ EGYHÁZ KÖZÖTT, MERT AMIT ÉN MONDOK NEKTEK, AZ OLYAN MINTHA ORBÁN APÁTOK MONDTA VOLNA!
Eladott Ország
Balog pispek úr, a zsinatnak biztosan előadta, hogy:
-és akkor megjelent előttem az Úr, és kinyilatkoztatta, hogy győzzem meg Novákot a kegyelmi döntés alairásáról
Mire a zsinatból visszakérdezett valaki
-az Úr, személyesen?
Mire Balog válasza:
-igen, Orbán Úr személyesen
A kegyelmi botrány kirobbanása óta minden létező kormányközeli megszólalás arról szól, hogyan mentsük meg Orbán Viktort. Pénz, paripa, fegyver korlátlanul rendelkezésre áll, személyi áldozatok szintén, csak valahogy mentsük meg a Nemzet Kolostordisznaját a teljes erkölcsi megsemmisüléstől és ezzel a szekta szétszéledésétől ! Novák Katalin azért nem tálal ki, mert élete végéig jár egy valag pénz, lakás, autó, titkárság és ez számára jóval többet ér a becsületnél.
Eladott Ország
@balos: ma, 07:18 ♦
1. Balog pispek: Én voltam, vállalom, hibáztam, visszaéltem, az Úr ítélkezzen felettem, szevasztok gyíkok, megyek valami kolostorba imádkozni, micsoda ajándék!
2. Nem én voltam, nem mi voltunk, ott se voltunk, ezt a vizes lepedőt lehet, hogy megpróbálják rám húzni, de majd a Református Egyház bevéd engem.
3. "Egy jó asszony mindent megbocsájt..."

A fideszék legyjobb ajánlata nőügyekben Gál Kinga. Az édes Erdélyből lett közszereplőkből nekem már elég. Gál Kingának 4 gyereke van, de sztem már pókhálós a pinkódja. Erről az a vicc jut eszembe, amikor egy ronda nő megy be a boltba 2 gyerekkel. A biztonsági őr megmondja neki, hogy de szép ikrek. Mire a nő, nem látja, hogy nem ikrek? Erre az őr válaszol, hát látni láttam, csak nem akartam elhinni, hogy magát valaki 2x is megdugta. Ezeket a fidesznyik csicskapapagájokat csak a mellébeszélésre és a kormányzati propagandapanelek ismételgetésére tanították be. Ennél még nagyfater mangalicái is jobban néztek ki. Ez kicsit emlékeztet magamra! Amikor letolt gatyával lehajolok a tükör előtt és megtekintem magam a lábam között! Korlátozott számban ugyan de még előrendelhetők Gál Kingás erotikus naptárak, aki még hezitál itt egy kis kedvcsináló:
uploads.disquscdn.com/images/aaf5fb1157c9fcb74e4650e5362a7783b2addb2da57d0c02374625e4b8a903ca.png?w=800&h=270
kereső
@Béla333: NER aljas.,aki nem mellesleg orbán viktor "lelki vezetője".
Eladott Ország
Baxnám szájba egy szívlapáttal, egyházvezetőivel együtt. "Balog Zoltán elismerte: támogatta, hogy K. Endre kegyelmet kapjon, de azt mondta, hibázott, és ezért bocsánatot kér."
twitter.com/janos_hary/status/1757483325055238506/photo/1
sokanvagyunk
Idézetek a püspöktől, egyazon témában, a lényeget kiragadva:
1. „a református egyház vezetésében többen szerették volna elérni, hogy a volt igazgatóhelyettes, K. Endre elnöki kegyelmet kapjon.”
2. „egyházunkat egy olyan ügybe akarja belerángatni, amelyhez semmi köze nincs“
Lehet hogy az egyházi vezetőknek semmi közük az egyházhoz?
Pusztai
Van egy nagyon fontos pont, mindenki elfelejti: 2011-ben kezdődött és jelezték már a bajt de a lényeg: HALÁLESET IS VOLT, EGY ABUZÁLT FIATAL ÖNGYILKOS LETT!!
Hány fiatalnak tették tönkre az életét??
Mindenki Baloghon meg a csajokon lovagol, emiatt a baj elsikkad csak általánosságban említik: rossz a törvény. Emberek sőt GYEREKEK VANNAK MÖGÖTTE!!!
kereső
Mondjam azt, hogy qrvára elegem van a "sajnálom"-ból? Akkor nem "sajnáltad" , amikor úgy döntöttél, hogy támogatod a kegyelmi kérvényt? Akkor nem sajnáltátok , egyikőtök sem, amikor "úgy döntöttetek", közel egy éve-és csak abban bizhattatok, hogy nem derül ki az ocsmányságotok. Különösen te balog, te a tisztességes reformátusok szégyene- aki 2016-ban még kitüntetted a gyermekek bántalmazóját, amely tettednek következménye az lett, hogy az egyik bántalmazott öngyilkos lett- száradjon a sötét lelkeden mindörökre annak a gyermeknek a halála.

És, hát az "egyház"- hogyan mentheti fel ezt az embert- és hagyan hagyhatja meg a "vezetőjeként"??
És ez az egyház "igazgat" iskolákat, gyermekotthonokat, szociális idős-gondozókat. Erre az egyházra vannak bizva gyermekek.
Na, a többi sem különb- hiszen hallgatnak, mint a x@r a fúben- miért is? Pénzért, vagyonért eladták magukat a NER romlott erkölcsiségének. Ezekre vannak bizva a gyermekek százezrei az iskolákban.
Havanagi
Ezek a szenteskedők a pénzre szavaztak.Arra,amit eddig is kaptak, a sok-sok milliárdra.Elárulják a hitüket,az egész egyházat.Igaz azt már akkor elárulták,amikor elfogadták a júdás pénzt.
Pusztai
@Havanagi: Most szidja Szentpéteri pl az ellenzéket balfaszék a közvetlen köztálnok választással és juttatásaival foglakoznak a szenny helyett.
Végre egyre többen látják: ez a balfasz álellenzék képtelen észrevnni mi a lényeg, hová kell ütni, mitől rogyna meg a fideszgeczi stb.
Pusztai
hang.hu/belfold/fideszes-politikust-es-a-pedofilbotrany-eliteltjet-abrazolo-fotonak-veszett-nyoma-161596

Fideszes politikust és a pedofilbotrány elítéltjét ábrázoló fotónak veszett nyoma
Lukács Csaba
Bodacz Péter
2024. február 14., 06:00
Belföld
kereső
@Pusztai: Azt hittem eldobom az agyam, hogy a már!! a pm is megnevezte a saját elnökjelöltjét- az lmp után, mer aztán nehogy "lemaradjon valamiről", ahelyett, hogy azon munkálkodna- mert most érdekli az embereket-, hogy bemutassa ennek a romlott, amorális hatalomnak minden ocsmányságát- és apelláljon a társadalom még!! egészséges erkölcsi érzékkel biró, tisztességes csoportjának , hogy ELÉG!!, nem vagyunk hajlandóak tovább eljátszani mindazt, ami immár nincsen- és nem vagyunk hajlandóak résztvenni ebben a hazug NER mentő játékban, mimelve a qrva nagy "demokratikusságot"- elfedve, és árvalányhajjal beboritva orbánt. " Mert, növeli, ki elfödi a bajt"!!
Havanagi
@Pusztai: Attól tartok,hogy ez is elhal,mint az összes többi botrány.Nem akarnak ezek mást,mint beülni a parlamentbe és felvenni a többmilliós biztos havit.Ne így legyen!
Pusztai
@Havanagi: Ma Szentpéteri elég erősen odamondott!
Igaz, pár éve még ő is csak szart símogatta, én magam 208-9 körül kezdtem basztatani ezt a mai ellenzéki csürhét, de még hatalmon, mert akkor lehetett látni: ezek balfaszok a fidesz bedarál mindent ha nem térnek magukhoz, nem tértek, sőt ráaludtak, bekáboztak.
Nekem - és több milliónak,- azé xar, mert kretén csürhe van a fidesszel szemben.
Pusztai
„Semmi keresnivalóm nincs a pedofil védelmezők vezetése alatt álló egyház közösségében”

Mellár Tamás bejelentette, hogy felmondja református egyházközségi tagságát.
balos
@Eladott Ország: No kéro!Nem kérek!Nem akarok hányni!Elég,megnézni 1 igazi nemzethy fideSSest és fogyó kurvára veszem a figurát!Jobb esetben fejre ugrók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.