Több szolidaritásra van szükség az Európai Unióban a menekültválság kezeléséhez, mert "ami pillanatnyilag zajlik, az nem igazságos" – mondta a német kancellár vasárnap Berlinben. 

Angela Merkel hivatala nyílt napján a látogatókkal rendezett fórumon elmondta: a jelenlegi helyzet nem igazságos a súlyos nyomás alatt lévő Olaszország és Görögország számára, és az sem igazságos, hogy "csak három-négy ország fogadja be majdnem az összes menekültet".

Németországban a legfontosabb a folyamatok felgyorsítása – emelte ki a kancellár.

A védelemre szorulókat integrálni kell, és azoknak, akiknek nincs joguk a maradásra, meg kell mondani, hogy menniük kell. Ez utóbbi sok nyugat-balkáni menedékkérőre vonatkozik, és a gyorsaságra azért is szükség van, mert ha a gyerekek már iskolába járnak, a családok pedig már az önkormányzati menekültotthonokban laknak, akkor "sokkal nehezebb lesz hazaküldeni őket" – mondta Angela Merkel hírportálok beszámolója szerint.

A legsürgetőbb feladatnak a menedékkérők elhelyezését nevezte. A hideg beálltáig gondoskodni kell arról, hogy "mindenkinek legyen fedél a feje felett, vagy legalább legyen egy meleg sátra" – mondta a kancellár.

Hasonlóan foglalt állást Thomas de Maiziere belügyminiszter is, aki az ARD országos közszolgálati televíziónak azt mondta, hogy a menekültválság kezeléséhez gyorsaságra, valamint "emberségre és keménységre" van szükség.

A védelemre szoruló, Németországban maradó menedékkérőket "gyorsan integrálni kell, gyorsan meg kell tanítani nekik a német nyelvet és gyorsan munkához kell juttatni őket".

A maradásra eséllyel nem rendelkező többiek esetében pedig tenni kell azért, hogy "gyorsan elhagyják az országunkat" és "eleve kilátástalan" legyen, hogy menedékjogot szerezhetnek. Ez a menedékkérők nagyjából 40 százalékára vonatkozik – mondta a belügyminiszter, kiemelve, hogy az ő esetükben csökkenteni kell a németországi menedékjogi kérelem benyújtására irányuló "ösztönzést, akkor is, ha ez kemény" lépéseket igényel.

A szövetségi kormány szeptember végéig egy sor intézkedésről, köztük törvénymódosításokról dönt. "Új utakra kell lépnünk, hogy megfelelhessünk a kihívásnak" – mondta Thomas de Maiziere, megjegyezve, hogy "elég sok pénzről is szó van".

Hangsúlyozta, hogy a terhelhetőség határairól is beszélni kell, mert Németország ugyan elbírja az idén érkező, várhatóan 800 ezer menedékkérő jelentette terheket, "de tartósan ez nem lehet perspektíva".

A szövetségi belügyminiszter elismerte, hogy Németországot váratlanul érte a menekülthullám, ezért a menedékkérőktől türelmet kell kérni, mert ekkora feladattal "még a jól szervezett Németország is nehezen birkózik meg".

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Összefoglalva egy mondatba: Halovány lila gőzük sincs, mit kellene tenni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Összefoglalva egy mondatba: Halovány lila gőzük sincs, mit kellene tenni!
verőce21
Az endékás nő garantálta nekik a befogadást. Arra vár, hogy azt nyilatkozhassa, csak "a magyarok elől kell kimentenie" a migránsokat?
verőce21
A migrációt illetően az európai politika teljes mértékben csődöt mondott. Európa a menekültek ellenőrizetlen beözönlésével találta magát szemben.
Az ország vezetése még mindig ennek a hülye Junckernek és a bizottsági bagázsának asszisztál?
1magyar
Okosabbnak gondoltam Merkelt. De a németek "megköszönik" neki a választáskor ezt az biztos!
bakegya
@verőce21: te aztán nagyon toppun vagy hittudományi kérdésekben!-a részletekbbe is nyilván be fogsz avatni itt minket is-már alig várom a védelmi megoldásokat.
Freewolf
A mi elesettjeinkkel és a szegényeinkkel és nyomorgó nyugdíjasainkkal mikor volt Merkel asszony szolidáris? Most a betóduló vadakkal már az! Soha nem a népe és Európa érdekeit szolgálta, el is fog tűnni a süllyesztőben!
Zsoel
Persze, hogy nem igazságos, de a Földön nincs igazság. Ez itt egy ilyen bolygó.
Az sem igazságos, hogy vannak milliárdosok az országban, míg én hozzájuk képest "nyomorgok" (értsd: jóval kevesebb pénzből kell kijönnöm), de egy hajléktalan is ugyanígy mondhatja azt, hogy igazságtalanság, hogy nekem van hol álomra hajtanom a fejem, van mit ennem, tudok naponta tisztálkodni, és még számítógépre meg internetre is telik. Mégsem kerekedek fel, és telepszem a milliárdos nyakára, ahogy a hajléktalan sem pofátlankodik be az én házamba, mert rögtön kivágnám, nemde? Ha kicsiben így működik a dolog, akkor nagyban miért nem? Nem igazságos, nem igazságos! Akkor tegyél igazságot, asszony, aztán telepítsd a néped nyakára a sok illegális bevándorlót, majd meglátod, milyen igazságos hálában lesz részed a következő választáson (vagy még előbb).
bakegya
Világos beszéd, amit nyilvánvaló,fettek is követnek.
verőce21
"A védelemre szoruló, Németországban maradó menedékkérőket gyorsan integrálni kell..."
Sajnos, a svédeknél már panaszkodnak is emiatt a migránsok. Nem tudnak a menekültek gyerekei beintegrálódni. Nem érzik otthonuknak Svédországot.
(Jó táptalaj az IS-nek az identitászavaros fiatal.)
bakegya
A sengeni jogvédelmi intézkedéseket kár lenne felrúgni-mindazzal együtt,hogy a mi teknősünk elég geci módon már megtette-a helyett,hogy közös álláspontot sürgetett volna saját népünket uszította NEMZETI LEVÉLSZEMÉTTEL ÉS MÉG ÓRIÁSI KIPLAKÁTOLÁSSAL IS és önkényeskedve gilotint gyártatott a sintérrel fideSS ÖNKÉNNYEL szokás szerint saját zsebre-mint mindíg-le se kakálta eddig a menekült kérdést-pedig elég régóta működtetik az emberkereskedelmet-A KÜLHONI ÁLOMPOLGÁROSÍTÁS PÉNZÉRT MI HA NEM AZ AMI.
Jozefina
"A védelemre szoruló, Németországban maradó menedékkérőket "gyorsan integrálni kell, gyorsan meg kell tanítani nekik a német nyelvet és gyorsan munkához kell juttatni őket".
És ez működik is Németországban!!!
Akinek van lehetősége német TV állomások nézésére, azok láthatják is!!!
teuton
@Freewolf: Nem inkabb a SAJAT kormanyodnak kellene a magyar nyomorgokkal es szegenyekkel szolidarisnak lenni? A fityisz persze törödik is velük, segit nekik minel melyebbre kerülni... Mi közöd neked ahhoz, hogy a szomszedod mire költi a penzet???
teuton
@Zsoel: Az, hogy te eltüröd, hogy magyar piocak es tetvek szivjak a magyar veredet, a te dolgod. De mi közöd ahhoz, hogy mas mit csinal? A valasztast meg bizd a masik nepre, nem te valasztasz! Az csak az illib MO-on lehetseges, hogy külhoni idegen allampolgarok valasszak es tamogassak a magyar kormanyt. Meg magat magyarnak vallo, de a nyelvet nem beszelö külföldi allampolgar magyar allampolgarsagot kap (vasarolhat is a neten hamis papirokkal, lasd Ukrajna!), söt EU-n kivüli is vasarolhat -offshore cegen keresztül, hivatalosan!-, ha eleg penze van! Szerinted ez törvenyes es igazsagos?
Freewolf
@teuton: A cikkre reagáltam amiben Merkel szolidaritásra hív fel. Kérdezem én, miért nem szolidáris az EU szegényeivel, miért csak a betóduló vadakkal?
Biztos tudsz rá válaszolni, ha már a megjegyzésem nem tetszett!
Eriksson
A használható új belépőknek német kedvezmény, a nem indokoltak maradjanak a periférián. Magyarországon, Macedóniában, Görögországban, Törökországban, .
Eriksson
@Eriksson: Így igazságos Merkel kancellárasszony?
hemami
Jozefina: Lehet, hogy Németországban ez MÉG! működik, de ettől a kicsi és szegény Magyarországtól még véletlenül sem lehet ugyanezt elvárni.Most inkább nem részletezném, hogy miért, erről oldalakat lehetne írni,de sok értelme nem lenne.A németeknek is egyre kevésbé elfogadható mindez.Ez az újkori népvándorlás, honfoglalás Európát végveszélybe sodorja.Én nem szeretnék egy muzulmán Európát , főleg nem ilyen Magyarországot hagyni az utódaimra.
verőce21
Európa belefullad szociális rendszerébe, ill. annak lesz az áldozata. Mivel már a magas szociális ellátás sok országban, sőt a kontinensen, ok arra, hogy idejöjjenek.

A német pénz, ami Európát fenntartja, már nem sokáig lesz képes ezt folytatni, hiszen belátható időn belül lufi módjára kidurran és ezzel Európa min. 50 évet visszaesik, közben lakossága idegen kultúrájú és vallású emberrel megduplázódik.
verőce21
@Jozefina: (08:11) Németországban egyre több dramatikus ellenállás fog történni, hiszen ha a politika pl. egy 125 lelkes kis faluba 45 tesztoszteronnal teli arab betolakodót erőszakol be, akkor ott előbb-utóbb felborul a béke.
Ott, ahol pl. az iskola tornatermét megtömik gyerekb@szó arabokkal és így az iskolaudvart magas kerítéssel kénytelenek elválasztani, ott nemsokára kiborul a bili.
Január
A Merkel által felvázolt megoldás, nekünk nem megoldás, mert az csak a németországi feladatokat taglalja.

Európa továbbra is gazdátlan.

Itt mindössze Görögország és Olaszország van megemlítve, mint terhelt fél a migrációban. Magyarország hol marad?
Lépni kellene Európának ezt a migrációt megállítani, mert Európának annyi.
Zsoel
@teuton: Nem a másik nép választ, csak a másik nép vezetői, és egy nép vezetőinek akarata nem feltétlenül tükrözi a nép akaratát; világosan leírtad, hogy ez a te esetedben is így van, hát akkor mit csodálkozol? A németek nagyobbik része oda kívánja vissza a bevándorlókat, ahonnét jöttek, mindkét értelemben... Ezt elhiheted nekem, van németországi ismeretségem, forrong ott már erősen a közhangulat.
"De mi közöd ahhoz, hogy mas mit csinal?" Sajnos, nagyon sok közöm van hozzá. Ha Új-Zélandról lenne szó, tényleg legyintenék rá, mi történik ott, de Németország szinte a szomszédunk. (Itt, ahol élek, még 300 kilométerre sincs tőlem a német határ...) Én nem akarom, hogy 300 kilométerre muzulmán gettók nőjenek ki a földből, és Magyarország két tűz közé kerüljön. Pusztán ennyi közöm van hozzá, hogy a bőrömre megy a játék, ha a németek nekiállnak nyakló nélkül befogadni mindenkit.
Freewolf
@Zsoel: Németországot Izraelből és az USA-ból irányítják. A németeknek a vezetésükhöz lassan közük nincs, mint a vezetőknek a német érdekekhez!
Zsoel
@Freewolf: Én nem tudom, a német vezetés kinek az érdekeit nézi, de hogy nem a saját népe jövőjéét, az világosan látszik.
verőce21
Valóban, mert másokon élősködni nem emberi jog!
JAJMÁR
@verőce21: 13.45 Szólni kellene egy-két harácsoló főembernek is erről, mer' ők azt hiszik, hogy de!
teuton
@Zsoel: @Zsoel: A nemetek valasztottak a kormanyukat, DEMOKRATIKUSAN, közel 70%-kal. Ezert van többsegük, nem a 40% alatti fidesznek 2/3-dal. A szokasos meset pedig inkabb hagyjad: jol informalt vagy, mert a szomszedod unokatestvere beszelt valakivel aki latott valamit... 32 eve Nemetorszagban elek, több tucatnyi külföldi, söt menekült (szir, alban, kurd, szerb, stb.) ismerösöm van...
teuton
@verőce21: Ezt ki meselte neked, a kurucinfo? A özvelemenykutatas szerint a nemet lakossag több mint 60&-a helyesli a menekültek befogadasat... Talan az a problemad, hogy teged nem kerdeztek meg? De valojaban mi közöd hozza? Foglalkozz inkabb a magyarok többsege (???) altal megvalasztott rablobandaval!
libellle
@Január: 12:56 Kérdezd meg viktort. Azt is hogy hol vannak a menekültekre kapott pénzek. Ezenkivül Magyarországon nem marad egy menekült sem. Ti zavarjátok öket.
libellle
@Zsoel: 13:15. Teljesen valótlanokat irsz. Hogy a te ismeröseid innét neked miket mondanak, na ...Egy biztos itt nem forrong semmi. Esetleg a sok Magyar ellen, mert egyre többen vannak. Ezenkivül, hogy a németek kit és miert fogadnak be neked ahhoz absolut nincs közöd nincs még akkor is ha te ilyen hülyeségeket képzelsz el.. Vándorolj el ruszkiországba. PONT. Az igazság az, hogy putin nyakára kellene az egész bevándorlót nyomni ö a háborus bünös, ugyanis ö látja el Syriaban és Lybiában fegyverrel a gyilkosokat.
libellle
@teuton: SUPER. Danke Schön. Der Typ ist bekloppt.
libellle
@Zsoel: 7:44 ès te, te miert kerekedtél fel, hogy kb 300 km.-re költözzél Németországtól ?.Maradtál volna ott ahová tartozol.
libellle
@Freewolf: 13:18 Te pedig nem vagy normális. Nem tehetsz rola, igy születtél és igy fogod elhagyni az életet is.
libellle
@Freewolf: 7:44 Mi köze Merkelnek a magyarokhoz azon kivül, hogy belülünk éltek. Miert nem teszed ezt a hülye kérdést viktornak fel.
libellle
@verőce21: 12:43 azok között az arabok között nagyon sok a keresztény. Foglalkozz a saját nyormorék országoddal és avval, hogy a miniszterelnököd még nyormorékabbá tesz benneteket. Nem hiába van itt a sok magyar.
Desischado
@libellle: Igazad van, de légyszives, ne gyalázd a a hazámat! Én például nem örülök, hogy egy ilyen banda ül a nyakunkon, és nem is választottam meg őket!
Zsoel
@libellle: 1. Bekloppt a nénikéd.
2. Én nem kerekedtem fel sehonnét, tősgyökeres vagyok, a családom felmenői 200 évre visszamenőleg ebben a faluban éltek, Magyarország nyugati csücskében.
3. "Ezenkivül, hogy a németek kit és miert fogadnak be neked ahhoz absolut nincs közöd" Oké, akkor neked pedig "absolut" nincs közöd ahhoz, hogy én Magyarországon mit gondolok Európa más területeiről. Foglalkozz Németországgal, ha egyszer ott élsz, és dumálj bele németek véleményébe, német oldalakon.
Zsoel
@teuton: Akkor még más szelek fújtak, majd a következő választáson nem lesz 70 %, azt borítékolom neked.
"A szokasos meset pedig inkabb hagyjad: jol informalt vagy, mert a szomszedod unokatestvere beszelt valakivel aki latott valamit." Nem nyert. Jó lenne, ha mese lenne, de bizony a helyzet az, hogy maga az unokatestvérem német, méghozzá ott született állampolgár. Az én nagynéném meg 38 éve él Németországban. Ezzel se nyertél.
Az meg egy dolog, hogy neked milyen ismerőseid vannak, de nem csak belőlük áll Németország. Sőt, még azt is megengedem, hogy ahol te élsz, ott egyelőre semmi nyoma bevándorlóellenességnek, de ez sem jelent semmit. Tudod, Magyarországon is úgy van az, hogy némely részeken (pl. Budán, a Rózsadombon) nem hiszik el, hogy vannak olyan területek is ugyanabban az országban, ahol a kiskertben nem lehet három szál répát se megtermelni, mert éjszakánként tolvaj kezek kifosztják a veteményest, vagy ahol a nyugdíjasok úgy hajtják álomra a fejüket, hogy nem tudhatják, megérik-e a reggelt, és éjjel nem veri őket agyon valaki 2000 forintért. De attól, hogy szerintük nincs ilyen jelenség, még van. Németország pedig majdnem pontosan négyszer nagyobb területű, mint Magyarország, ott még egyelőre kevésbé érezni a hatást. Ám akármekkora és akármilyen gazdag állam, a végtelenségig nem fogja bírni ezt a beözönlést.
Amúgy neked is azt ajánlom, mint a libelle nevűnek, hogy aki Németországban él, az pampogjon csak a németeknek.
Freewolf
@libellle: Nekem totál idiótának tűnsz! A magadfajta liberálisoknak bemagyarázhatod, hogy a németek a magyaroktól tartanak, de a németek épp az iszlám térhódításától szenvednek! Merkelnek nyomd ezt a hablatyot, aztán töltsétek le a büntetéseteket hazaárulásért.
senkifia68
Bármely szám, érték, mennyiség megfelezhető!
A matematikának és a filozófiának viszont egzakt módon a mai napig nem determinált fogalma, "VÉGTELEN"!
Vajon mekkora mérték, mekkora mennyiség a VÉGTELEN/2 ?
A végtelen fogalmát a tudomány számos területe alkalmazza! A filozófia, a szociológia, a pszichológia no és a józan paraszti ész is egyértelmű mennyiségi jellemzőként alkalmazza az emberi ostobaság jellemzésére!
Tisztelt menekült párti neolibsi vérzsiger aktivisták! Hiányoztatok a történelem órákról? Vagy nektek a nagypapi mesélt csak róla? Az ilyen méretű "menekült" hullámot a szakirodalom INVÁZIÓ-nak nevlezi!
Lehet itt rinyálni kedves olvtársaim Orbáncról meg a fing-deskről, csak hát ezzel a primitív hülyeségetekkel nem csak az intelligenciátok válságosan mély színvonalát publikáljátok, hanem a tájékozatlanságotokat is!
Merkel persze nagyképűsködhet, mert Németország képes befogadni akár 800 ezer menekültet is, a kérdés az, hogy ez a mondat az Ő szájából hangzott e el,vagy egy szarházi újságírótól! Nincs ugyanis két éve, hogy ugyanő (mármint Merkel) azt nyilatkozta, hogy Németországban (és tények, dokumentumok, események bizonyítják, hogy szerte az EU-ban) megbukott a multikulti! Nem azért, mert a szír nem akar dindli ruhában járva jódlizni, hanem azért, mert a bevándorlók jelentős része képtelen elfogadni a helyi törvényeket, meg sem próbál beilleszkedni a befogadó társadalomba! Helyette kis Szíriát, vagy Afganisztánt képzel Európa térképére.
Arról viszont Merkel sem beszél, hogy a válság súlytotta területekről menekülők országának tönkretételéért, az ott kialakult kaotikus helyzetért az EU nagy multijai (köztük szép számmal németek) tehetnek! Tehát a menekültek befogadását és az azzal kapcsolatos költségeket nem az EU tagországainak száma szerint, hanem azok felelőssége alapján kell elosztani. E tekintetben viszont az egész nyugat
senkifia68
Bármely szám, érték, mennyiség megfelezhető!
A matematikának és a filozófiának viszont egzakt módon a mai napig nem determinált fogalma, "VÉGTELEN"!
Vajon mekkora mérték, mekkora mennyiség a VÉGTELEN/2 ?
A végtelen fogalmát a tudomány számos területe alkalmazza! A filozófia, a szociológia, a pszichológia no és a józan paraszti ész is egyértelmű mennyiségi jellemzőként alkalmazza az emberi ostobaság jellemzésére!
Tisztelt menekült párti neolibsi vérzsiger aktivisták! Hiányoztatok a történelem órákról? Vagy nektek a nagypapi mesélt csak róla? Az ilyen méretű "menekült" hullámot a szakirodalom INVÁZIÓ-nak nevlezi!
Lehet itt rinyálni kedves olvtársaim Orbáncról meg a fing-deskről, csak hát ezzel a primitív hülyeségetekkel nem csak az intelligenciátok válságosan mély színvonalát publikáljátok, hanem a tájékozatlanságotokat is!
Merkel persze nagyképűsködhet, mert Németország képes befogadni akár 800 ezer menekültet is, a kérdés az, hogy ez a mondat az Ő szájából hangzott e el,vagy egy szarházi újságírótól! Nincs ugyanis két éve, hogy ugyanő (mármint Merkel) azt nyilatkozta, hogy Németországban (és tények, dokumentumok, események bizonyítják, hogy szerte az EU-ban) megbukott a multikulti! Nem azért, mert a szír nem akar dindli ruhában járva jódlizni, hanem azért, mert a bevándorlók jelentős része képtelen elfogadni a helyi törvényeket, meg sem próbál beilleszkedni a befogadó társadalomba! Helyette kis Szíriát, vagy Afganisztánt képzel Európa térképére.
Arról viszont Merkel sem beszél, hogy a válság súlytotta területekről menekülők országának tönkretételéért, az ott kialakult kaotikus helyzetért az EU nagy multijai (köztük szép számmal németek) tehetnek! Tehát a menekültek befogadását és az azzal kapcsolatos költségeket nem az EU tagországainak száma szerint, hanem azok felelőssége alapján kell elosztani. E tekintetben viszont az egész nyugat-Európa kinyithatja a kapuit és a pénztárcáját!
Nehogy a nyuszi vigye a puskát!
libellle
@Desischado: Igaz, irhattam volna másképpen is. Nem akarom a hazádat még csak bántani sem és teged sem. Szomorú valóban az, hogy mi lett abból az országból. Sajnos azt is kell irnom, hogy az pedig még szomorubb ami történik a nemzeteddel. Irtam már itt többször, hogy évek óta foglalkozásomból kifolyólag sürün utazom Magyarországra de hidd ell nagyon meg lep az emberek negativ változása.
magyarbakancs
"Merkel: "nem igazságos", ami Európában történik."
Fogadjál be mindenkit aztán meglátod,hogy mi lesz.
Nem álok messze az igazságtól Németországban sok tábor tűz fog égni a menekült táborok helyén.
libellle
@Zsoel: Es te a nagy zseni megmondod minden németnek és a német kormánynak, hogy hogyan legyen és mit kell tenni. HAHAHAHAHA pont ezert pampogjál bármit is jelent ez a szó ott, hogy a kormányod másképpen bánjon a nemzeteddel.
verőce21
@libellle: (23:37) Téged megsütött a nap?
- hogy ennyi "nyomorék" beírást összehordasz?
verőce21
@teuton: (22:28) Fenntartom, amit tegnap (07:34)-kor beírtam. A németek nem fognak örülni ha náluk túlsúlyba kerülnek a kolompar mohamedek.
(Ahogy a többi Uniós ország sem fog örülni, ha a németeknél túlsúlyba kerülnek ezek.)
teuton
@Zsoel: Aki meg MO el, az nem "pampogjon" a nemeteknek. Azert mert van 2 (!!!) darab ismeröse NO-ban, akik nevezetesen nacik... Egyebkent NO-ban a hivatalos statisztika szerint 15,9% külföldi vagy külföldi szarmazasu, megsincs felelem az elidegenedes miatt - kiveve a magadfajta soviniszta a fasiszta egyedeken kivül. MO-on hany % az idegen allampolgar es idegen szarmazasu?
teuton
A nemetek dolgat hagyd a nemetekre... Egyenlöre a nemetek latjak el penzzel Europat, közte MO-ot is, es a statisztika szerint kb. 150ezer magyar dolgozik (legalisan vagy illegalisn) NO-ban. Majd ha a helyzet forditva lesz, MO fizet NO-nak es MO-ra özönlenek a szegeny nemetek közmunkaskent vagy a minimalberert dolgozni (a nemet szocialis segely a magyar atlagbet ketszerese!), akkor kezdheted a feltetelgeteseid kifejteni, mi lenne ha...
szettevette
@magyarbakancs: Szerintem sem jó, ha befogadjuk őket. A végén az lesz, hogy akik itt laknak, mehetnek ahova akarnak. Lásd a Palesztin példa... Bár őszintén sajnálom az embereket. Mert szerintem őket azzal kecsegtetik, hogy milyen jó lesz majd nekik itt Európában.
Zsoel
@teuton: Magyarul se értesz te már rendesen, mit akarsz velem vitatkozni? Ismerősöm sok van Németországban, VÉR SZERINTI ROKONBÓL van kettő (és ha megtudnák, hogy lenáciztad őket, letépnék a t*köd, amit meg is érdemelnél a sértegetésedért). Mondtam már, inkább az otthoniaknak hirdesd az igét, nekem nincs szükségem a hülyeségeidre.

Ráérő idődben meg tegyél egy nagy körutat választott hazádban, elsősorban a bevándorlók jelenléte által "sújtott" részeken, és beszélgess egy kicsit az ottani lakossággal - úgy lehet, kellemetlen újságokat fogsz hallani. Esetleg az is nyilvánvalóvá válik számodra, hogy még a németek rengeteg pénze se fogja tudni betakarni az odatelepülni szándékozó ingyenélő banda igényeit.
Desischado
@libellle: Engem sajnos nem. annyi gond van, hogy nem lehet csodálkozni azon, hogy pesszimisták a magyarok!
varirmag
Aki 32 éve németországban él ,annak nem Merkel igérgetésével kellene foglalkozni ???
Az miért nekünk osztja itt az észt ??? ( amiből ő is szükséget szenved ???)
Ha neki jó ott , örüljön és ne dumáljon bele a mi dolgainkba,
Tudom , a kibicnek semmi sem drága !!
teuton
@varirmag: Ha neked jo, akkor maradj is ott es ne valtoztass rajta! Idaig 500000 elment, nekik nem tetszett. Es ne beszeljetek bele az EU, NO meg Merkel dolgaiba. Viszont a milliardok azok kellenek ugye? Aki a penzt adja, annak van joga beleszolni, igy van ez minden iskolaban, munkahelyen vagy mashol... Az eszt es jo tanacsaidat a beleszolasokrol pedig osztogatsd zsel es hasonlo eszmetrasidak, aki csak arrol tudjak beszelni mi van NO-ban, Franciaorszagban vagy Angliaban, mit gondol az ottani lakossag. Mert ismer 2 embert akik ott laknak...
teuton
@Zsoel: Az a magyar kultura szol belöled amelyik leszolja az azsiait? Magyar nyelvböl bizonyara 5-öd volt... Keleten lakom, a kisvarosunkban 380 menekült el! A többi külföldin felül!!! A varos lakossaganak 8%-a külföldi! Termeszetesen vannak mindenütt nacik es fasisztak, MO-on a kormanypartban is, nalunk is, de ha nem csak a kurucinfot olvasod, akkor a nemet közteveböl azt is lathatod, hogy az ellentüntetök 10-20 bvagy 50szeresen vannak a nacik ellen! A tovabbi diskurzusra a te kulturalt europai stilusodban pedig nem tartok igenyt, vilagosan kitünik belöle az uszito es gyülölködö hangnem amit a kormanyod kepvisel. Az eröszak es gyülölködes mindig a diktaturak es az azt istenitök eszköze volt, semmi köze a demokraciahoz.
senkifia68
Valamit gyorsan tisztáznunk kellene! Ezeknek eszük ágában sincs itt maradni! Angliába és Németországba mennének! Az EU migrációs törvényei szerint abban az országban kell kivárniuk a beutazási engedélyt, ahol beléptek az EU területére. Mondjuk nálunk!

Csakhogy a németek minden nyilvánvaló média hazugság ellenére szigorúan szelektálnak! (az angolok és a franciák is) Még pedig nem elsősorban humanitárius, hanem üzleti alapon. Foglalkozása, képzettsége, szakmai gyakorlata alapján. Persze mehetnek a nők és a gyerekek (csak kicsit később, ha már az előbbieket rendbe rakták)

A többi pedig marad ott ahol van, aztán majd a tranzitország visszaszállítja ahonnan jött. Ha tudni, hogy honnan és ha addigra nem szökik meg a tranzit állomásról.
Ha ott várakozik abban sincs sok köszönet, mert egyre többen jönnek és egyre agreszívabbak...

Nem baj! Majd a brüsszeli és a berlini lapok döbbenetes hírekben számolnak be a magyarországi tranzit állomások kitört lázadások brutális leveréséről.
libellle
@Desischado: Azon lehet változtani De nem azokat a szerencsétleneket kell marni akik fejére hullanak a bombák amit putin küld nekik
varirmag
Németország várja őket. Vagy mégsem ??? Naponta gyujtják fel a migránsoknak kinézett
épületeket.
Merkel ezt nem látja ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.