Bassár el-Aszad szíriai elnök is megszólalt a párizsi terrortámadások kapcsán. Szerinte Franciaország péntek éjjel azt élte át, amit Szíria az elmúlt 5 esztendőben – jelentette az Europe 1 egy újságírója, Xavier Yvon.

Sajtóhírek szerint a merénylők egy része "Szíriáért!" felkiáltásokkal lépett fel. Ha ezek a hírek megerősítést nyernek, akkor feltételezhetjük, hogy a nyugati szövetség Szíria-politikájára is hatással lehetnek, ezért fontos, hogy Aszad mit üzen és mit kommunikál.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
@JAJMÁR: Mennyire igaz amit irsz, hogy putin mit müvelt Syriába. Az aki itt nagyon éltei putint elfelejti, hogy kb 10 - évvel ezelött finansierozta a öket saudi-arabiával együtt azert, hogy instabillá tegye az egész közel-keletet. Most, hogy vele szembefordulnak és az ö életét fenyegetik elindult "rendet tenni". Lebombázza a zivileket a kórhaázakat is közben és néha sikerül is neki egy két IS-es terorristát is eltalálnia. Egy senki KGB-és 120 centis gnom. Most a syria a zélja azt akarja benyelni, assad az emeletesfejü pedig marad a bábja, mint hosszú évek ota.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
A franciáknál tartok tőle, hogy nem a bevándorlók voltak a tettesek, van nekik alanyi jogon éppen elég algériai állampolgáruk, akiket a gyarmati rendszerből örököltek meg, és a beilleszkedéssel ott is bajok vannak. Lehet, hogy úgy sajátították el a francia nyelvet is, mint a fentebb hozzászóló hazánkfia a magyart.
Egyébként egy ilyen terrorhullám ha jól emlékezem, a hatvanas években már végigsöpört az országukon (OAS).
1magyar
@nezelodo: Ugye, hogy az integrációval bajok vannak mindenhol és mindig.
picike
@1magyar: nem integrálódni kell a "kapta maradjon a kaptafánál" mondja a régi közmondás és igaz a magyar ne legyen más és más se legyen magyar az ugy sem lehetséges ki hová született mit örökölt a kulturát vigye tovább adja tovább a fiaknak . aki ettől eltér arra szép idők nem járnak ,mint a nemzetek lásd: pl sok . ledöbenve vagyok hogy inteligens müvelt okos emberek mit várnak egy iskolázatlan néptől, hogy integrálódjon hogy tegye nem érti
nezelodo
@1magyar:Hát a beilleszkedés sikertelenségéről nekünk is van pár száz éves tapasztalatunk, de azt soha nem emlegeti senki hogy tucatnyi népcsoportnál meg nincs ilyen probléma, és már észre sem vesszük, hogy más népcsoporthoz tartoztak.
nezelodo
Katalin Szabó, én abban bízom, hogy ez a helyes író versenyt nyert kolléga nemhogy nem oktató, de még hallgatóként sem kellene ott lennie. Második verzió, gúnyolja a volt KE-künket.
nezelodo
@picike: Jó lesz úgy is, ha a suszter marad a kaptafánál.
libellle
@1magyar: Abszolut igaz az amit irsz. Pl. egy Magyar vagy egy Olasz vagy barmelyik nacio nem tud más országokban "beilleszkedni". Egy Német, Holland vagy más nemzetü nem fog tudni igazàn beilleszkedni Magyarországon, ugyanis egy teljesen más értékrendhez igazodik és egy teljesen más elképzelése van a közigazgatásról, vagy az egészségyügyi katasztrofáról.
1magyar
@libellle: unión belül nem ennyire tragikus, mert a holland legfeljebb hazamegy, de békés velünk együtt.
JAJMÁR
Persze, Aszadnak igaza van, ezért menekülnek el az emberek onnan, no meg őmiatta, mert Szíriában mindez hatványozottan van jelen, a háborúról nem is szólva.
Senki, de senki épeszű ember nem akar ilyen fenyegetettségben élni. Persze mindennek megvan az oka, nyilván, a terrorizmusnak is, de a másik ember megsemmisítése nem megoldás, és nem elfogadható.
Nyilván az IÁ válasza volt ez, az előző napi csapásokra. Véres küzdelem kezdődik, de előttem nem kétséges, hogy ki fog győzni.
JAJMÁR
@Eriksson: Mit gondolsz, Putyin mit művelt Szíriában? Nem különb egyik sem a "Deákné vásznánál".
JAJMÁR
Reggel láttam egy külföldi híradót, a párizsi nép előtt le a kalappal! A szörnyű terrorhullám után sem bújtak el, kint csoportosultak az utcán, a katonák mellett.
Senki nem akar ilyen fenyegetettségben élni, és a szeretteit minden pillanatban félteni.Sajnos egyértelmű, - de eddig is az volt - hogy a terrorizmus már az egész világot fenyegeti.

A nagyon buta ember gondolhatja, hogy ha most egy-két európai vezető megbukik, lemond, akkor ez elmúlik. Sőt, éppen a felfordulás lenne most a legnagyobb veszély, ezt nem lehet megengedni. Csak sajnos nagyon sok a "nagyon buta", akik most azt hiszik, hogy a menekültáradat miatt vannak terrortámadások. Ezek nem is akarják megérteni, hogy éppen emiatt, az állandó életveszély elől menekülnek el százezrek!

A francia népnek, az áldozatok családjának őszinte részvétem :(
Eriksson
@JAJMÁR: Putyin egyáltalán nem jelent meg 2015. szeptember 30. előtt Szíriában, amíg szövetségese, a 2014-ben 7 évre megválasztott legitim elnök, Aszad erre fel nem kérte.
A háború viszont 2011 óta folyik az ország ellen, különböző demokratikus és nem demokratikus agresszorok közreműködésével.
libellle
@JAJMÁR: Mennyire igaz amit irsz, hogy putin mit müvelt Syriába. Az aki itt nagyon éltei putint elfelejti, hogy kb 10 - évvel ezelött finansierozta a öket saudi-arabiával együtt azert, hogy instabillá tegye az egész közel-keletet. Most, hogy vele szembefordulnak és az ö életét fenyegetik elindult "rendet tenni". Lebombázza a zivileket a kórhaázakat is közben és néha sikerül is neki egy két IS-es terorristát is eltalálnia. Egy senki KGB-és 120 centis gnom. Most a syria a zélja azt akarja benyelni, assad az emeletesfejü pedig marad a bábja, mint hosszú évek ota.
Eriksson
@JAJMÁR: Olvastam, de nem tudom értelmezni. Ha magyar, akkor írjon magyarul, ha német, akkor ne írjon magyarul.
JAJMÁR
@Eriksson: Nos, nekem sikerült. Szerintem neked is fog menni, feltéve, ha akarod :)
Eriksson
@JAJMÁR: Érdekes módon napról-napra romlik az érthetősége mint megjelenésileg, mint tartalmilag. Vagy valami más külső tényező játszana közre?
karma1
@nezelodo: 10.30-ra: Azt kerdeztem en is egy masik hsz-ben, hogy ki van itt olyan idos, aki meg emlekszik az OAS-ra? 3-an lajkoltak, tehat mi 4-en meg biztosan emlekszunk az algeriai hatteru OAS-ra, akik hetente robbantottak Parizsban es mashol is...
karma1
@nyanya001: A ket kilott merenylo mellett megtalaltak az utleveluket is, az egyik sziriai volt, a masik egyiptomi...
Aki terrortamadast akar barhol elkovetni, az a legkisebb feltunes nelkul megy a celorszagba, hiszen csak akkor tud nyugodtan, eszrevetlenul, es sajnos nagyon jol megszervezni egy terrorcselekmenyt.

Na most akkor hol is vannak a mi okos vezetoink, akik penzer' adtak a letelepedesi kotvenyeket magyar allampolgarsagert? Csak kettonek: boldog-boldogtalannak...
Azok mar regen jelen vannak Ma.o.-n, mint pl. akiket sesztak miniszter ur Kisvardan 700-asaval jegyzett be egy lakcimre... (Vallalkozasok egisze alatt millioszorta egyszerubb volt a "becsusszanas"...:O((((
Papuska1
Én továbbra sem értem, hogy miért kell egy jelentősen fejlődő, az előző hullámban Németországba ment milliókat nélkülöző, munkahelyet és vállalkozást is biztosító (pláne ennyiért, amennyit a migránsok az útra kifizettek) Törökország helyett (ahol a miénk négyszerese a nemzeti össztermék, több, mint nálunk az egy személyre jutó jövedelem és az ország két és félszer akkora mint Németország és azonos a vallás és sorolhatnám) az Európai menekülttáborokba, a nyilvánvaló másodrendű állampolgári helyzetekbe menniük. Vagy nagyon átverték Őket, vagy nagyon félreértettek valamit, vagy nagyon elszántak valamire. A török menekülttáborokban csak a nincstelenek élnek! Az Uniós árak töredékéért nem lakást, palotát vehettek volna a hihetetlen gazdasági felemelkedést mutató Törökországban! Nincs logika abban, hogy tovább jöttek! Az pedig, hogy menekültek, nyilvánvaló legenda. Ki bántotta őket a törököknél? Azt hiszem, hogy az itt kommentelők többségének nincs fogalma a török viszonyokról! Kopognak az Unió kapuján és a gazdasági mutatóik sokkal jobbak, mint számos Uniós országnak. Tessék szíves lenni utána nézni. És ne a Wikipédiában, mert ott 2008-as adat szerepel és évi majdnem 10% a növekedés!
1magyar
@Horizont: kuruc.info/r/4/151093/
Brutálisan megerőszakolt egy 88 éves asszonyt Észak-Rajna-Vesztfáliában egy szomáliai néger
Forrás: kuruc.info/r/4/151093/
hetöndöe
Aszad jótékonyan elfelejtkezett azokról a meggyilkolt ellenzékiek tízezreiről említést tenni,akik a rezsimje áldozatai.
Papuska1
@hetöndöe: Lehet, hogy igaz, de mivel nem ott élünk, fogalmunk sem lehet arról, hogy mi történt, még inkább arról, hogy mi miért történt. Nem lehet az egész világot a nyóckerből megítélni! El sem tudjuk képzelni, hogy alig néhány tíz kilométerre mennyire más a való élet, mint ahogy az a nyóckerből logikusnak tűnik. Sajnos vannak még emberek, akikkel nem lehet értelmes beszélgetés után, vagy egy határozott ejnye ejnyével jó embert csinálni. Aki felrobbant egy repülögépet és megöl több, mint kétszáz ártatlan embert és gyereket, vagy válogatás nélkül agyonlő nőket és férfiakat józan logikus ok nélkül, puszta gyűlöletből, azokat lehet, hogy másképp lehet megfegyelmezni, mint nálunk szokás. Ezen is el kellene gondolkodni!
Szókrakész
@JAJMÁR: "Nyilván az IÁ válasza volt ez, az előző napi csapásokra."

Igen és hónapokig tervezték.
justhpeter
Asszad ne üzengessen, hanem törekedjen a hazájában működő erőszakot leállítani. Ez a dolga.
Butautáló
@1magyar: Ha csak egy hónapig nem olvasnád azt a trágyadomb kurucinfót, kitisztulna a látásod és okosabb is lennél! Már bocs, de így csak bégető birka módjára fújod azt, amire azt sugallják Neked, hogy az a helyes!
1magyar
@Butautáló: Nagyon ritkán tévedek oda, de amit belinkeltem az a Koránból van, tehát nem az egyéb vélemény.
Papuska1
@justhpeter: Tette volna, lehet, hogy sajátos eszközökkel, de ott ez működik. Közben valakik úgy gondolták, hogy ebbe a teljesen más világba erőszakkal exportálják a demokráciát. Ebből lett ez a pokoli káosz! Husszein, vagy Kadhafi sem voltak humanista úriemberek, de néhány valóban kegyetlen lépésük megmaradt a saját világukban és nem lobbantotta lángra az egész világot. Természetesen egyikük sem szimpatikus nekem, vagy egyiküket sem kedvelem, de van olyan, hogy a kisebb rossz, sokkal jobb, mint sikertelenül próbálkozni a jóval, ott, ahol annak még nincs gyökere és ezzel kinyitni Pandóra szelencéjét! Lehet jókor jól lépni, de a megtett lépések sem nem jókor sem nem jók voltak!
silber13
@picike: Mindig tanul az ember ugyebár!:-))) "kapta maradjon a kaptafánál" Ez kifejezetten röhejesen aranyos! Talán rád is vonatkozna a " ne sutor ultra crepidam" figyelmeztetés!:-)))
picike
@silber13: gondolod a faj keverésből származik valami jó neked ?
silber13
@picike: Ha esetleg kifejtenéd lélegzetelállítóan okos és értelmes szövegedet, megköszönném, mert nem teljesen világos, És hát nem is feltételezek egy képzavarokkal telített gondolatmenetet nálad!
picike
@silber13: pedig mán a gyengeelméjü is felfogja ami folyik a menetet a neve a folyam
silber13
@picike: Hááát..! Ugyi te lenni vanni irtó matyar, he?
silber13
@picike: Én a tájékozottság jelző helyett mást mondanék...!:-)))
Freewolf
Minden vadat azonnal haza toloncolni! Persze a széplelkek befogadhatják őket, de csak reggelig, mert akkorra megölik őket a vadak!
nezelodo
@Freewolf: Szét lehetne nézni a szavazatokért vásárolt magyarul sem tudó, vagy csak "picikét" értő "magyarok" között Csongrádban, Békésben stb. de érdekes lenne az ottani bűnözés is, amiről mélyen hallgat a hivatalos kanászkürt. Igencsak tágra nyílna sokak szeme, és más értelmet kapna náluk máris a bevándorlás.
Freewolf
@nezelodo: Azért is írtam, ezek nem megtéved politikusok, hanem tudatos, rosszindulatú bűnözők!
varrólány
A menekültimádók is ugyanolyan gyűlölködők, csak épp már a magyarok ellen. Az tényleg mennyivel jobb ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.