A nemzetépítés egyik fontos állomásának voltunk szemtanúi – állította Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel szerdán Szabadkán közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyet megelőzően aláírták a magyar kormány által támogatott vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési program első sikeres pályázatának szerződését.

A program a 2016-2018-as időszakra vonatkozik, a keret nagy részét, közel 30 milliárd forintot egy hitelprogram teszi ki, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás. A program lebonyolítását az erre a célra létrehozott Prosperitati Alapítvány végzi. Az első pályázatokat január 31-én írták ki, az első szerződést pedig szerdán Orbán Viktor jelenlétében Rekettye Gyöngyi bácskertesi vállalkozóval írták alá, aki jégvédelmi háló kiépítésére pályázott.

Pásztor István kiemelte, hogy az első pályázati körben 2413-an pályáztak, főleg 25 és 40 év közötti vállalkozók, és már a második pályázati kört is kiírták.

A gazdaságfejlesztési programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, a turizmusra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezik, a cél pedig az, hogy megállítsák, illetve visszafordítsák a fiatalok külföldre vándorlását.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert az itthoni gazdasággal minden rendben van, hasítunk mint a kódis fa...a a gyepet !
A magadéból osztogatnál te eltorzult jellemű !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mert az itthoni gazdasággal minden rendben van, hasítunk mint a kódis fa...a a gyepet !
A magadéból osztogatnál te eltorzult jellemű !
karma1
Dehat most kaptak 2 vagy 3 honapja 25 milliardot... Az nem volt eleg? Mit akarnak a magyarok a Vajdasagban? Szavazokat gyujteni?
Hellcat
Hogy a dőlne rád a villanyoszlop is akasztás után te rohadék. Itthon minden rendben? Kórházak iskolás fel vannak szerelve rendesen? Elmennek ám ezek a picsába.
@karma1: Gyűjtenek? Minek amikor a levélben szavazést a fidesz elcsalta a múltkor is. Oda fölös kampányolni ha ők írják a levelet.
karma1
@Hellcat: Hmmmm, milyen igaz... Ezt el is felejtettem,..
nevemnick
A jó qrva...ját ennek az embernek. Mit gondol ez magáról? Már csak egy csepp hiányzik, hogy beteljen a pohár.
human
Kíváncsi lennék arra a céghálóra, akiknél ezt az 50 milliárdot el fogják költeni. Nem-e esetleg pár vezető fideszes felesége felbukkan, mint tulajdonos.
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: meszarosne & meszarosne Osijek SC ...
bakegya
@nyanya001: nem található már-A CÉLKÖZÖNSÉGES MÉSZÁROS/MÉSZÁROSNÉVAL mondjuk még köszönő viszonyba se szeretnék lenni-mint ahogy a SZerbiában bevásárolt focicsapatukat sincs inyemre finanszírozni az itthon megtermelt adómból,de jobban tenné az EU ÉS A FIDESSNYIKKEK SEREGE IS HA NEM KÉNYSZERÍTENE ERRE ÉS A FELZÁRKÓZÁSI PÉNZEK UTALÁSÁT NEM ORBÁNTEKNŐS MAGÁNVAGYONÁNAK ÉS DILIJÉNAK SZÁMLÁJÁRA UTALNÁK.
Szemét bűnöző KURMÁNYA VAN MAGYARORSZÁGNAK(orsosvicctor takarogggggy oda ahonnan szalasztottak)
nyanya001
@bakegya: Nem elég, hogy száz milliárdokat baszott el a stadionokra,
osztogat határon kívülre, itthon az egészségügyet teljesen lerohasztotta
a fizetések a béka valagaalatt vannak !
Így talán bejön a kép :
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xal1/v/t1.0-9/13006586_1137956062923671_7753614546948870143_n.jpg?oh=1edb12ed320e2d0a8470d08d1662f541&oe=57857AD1&__gda__=1472139773_488967e2650e854deabb63ea147a1918
colibri
Nagyon sok szavat kell a határon túlról... ami nagyon sokba is kerül.
bakegya
@nyanya001: köszi...erre mondom én,csakkk egyszer kerülne a kezem közé!
Esküm ellenére-nem haboznék-és még lelkiismereti kéérdést sem jelentene.Ennek az ötven milliárd átdobásának egyenesen a lézer vendégágyából futott neki...ma reggelre virradóra.
EKKORA ZSIVÁNYOK EZEK-LESZARJÁK EZEK AZ EGÉSZSÉGÜGYET,ÉS MINDENKIT AKI AZ ÚTJUKBA KERÜL.Azért néhány migrit fölpakolhatnának a szerbek a furgonjára.
Bercifiu
Szavazat vásárlásra kell a suska.
Arról kellene népszavazást tartani, hogy azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakóhellyel, nem vehetnek rész a szavazásba. A 2/3 már csak a fele lenne.
Draba
@karma1: Te mióta tartod a csuti Ramszeszt Magyarnak?
Ő akar szavazatokat szerezni nem mi.
mariaberta
Kárpátaljára egy kicsi, Vajdaságba egy kicsi, és mennyi itthonra "kedves"miniszterelnök úr???
Desischado
@Draba: Légyszives, ne nevezd a csuti férget Ramszesz-nek! II Ramszesz A legnagyobb uralkodó volt Egyiptom történetében, az uralkodást tartják Egyiptom aranykorának. Sértő a nagy fáraóra nézve ezt a parazitát az ő nevével megtisztelni.

Kellenek a szavazatok, azért megy az osztogatás. Vajon itthon nem lenne jobb helye a pénznek? Dehogyis nem! Hogy rohadnának meg, itthon minden a végórában van, ez meg osztogatja a MI pénzünket!
Január
Ajaj, lemaradtam valamiről, - mikor csatolták vissza Magyarországhoz a Vajdaságot, vagy mikor tól O. V. a Vajdaság irányítója, tulajdonosa?
karma1
@Draba: Nalad a pont...:o)))) Egy jo magyar tenyleg a magyarok sorsat tartana fontosnak, igazad van,...:o))
human
@Pálinkafőző Rézüst: A futball egy nagy pénzmosoda. Aki csapatot vásárol, az nem a futballért teszi, hanem adót optimalizál vagy fogadási csalásban vesz részt. Tisztelet a kivételnek, de gyanítom kivétel csak városi szinten van.
Macskaszem
Sokba kerülnek nekünk a vajdasági szavazatok.
Jozefina
Ott is sikerül megkavarni a szart. Majd mégtöbb magyarellenes megmozdulás lesz!! Orbánt ki kellene tiltani minden szomszédos államból!!!
bakegya
@mariaberta: ez a kérdés NAGYON HELYÉN VALÓ, SAJNOS-HÁT MONDOM...,A HAZAI ÖSSZES KISEBBSÉGNEK ÉS CIVILEKNEK,MINDÖSSZEAEN MÉG HÉT,AZAZ HETES MILLIÁRDOT SEM JUTTAT-
Volt pofa a Kossuthon,ma reggel közzétenni,párhuzamban ezzel a szerbekhez átdobott
50 MILLIÁRD ELLENÉBEN-és megint zsinorban cigánykodva a MAGYAR ZEMBEREK NEVÉBEN PUCCSOL...PÁVÁSKODIK,éppen a szerbeknél.
wpym
Nem kell ezen csodálkozni kérem: az ország jól teljesít; pl. a fiatal orvosokat sem kell jobban megfizetni, van csok-özön, az utolsó falunak is van stadionja, öröm és boldogság itt élni.
bakegya
@lópicigáspár: AHOGY GYÜTT,MENNYEN-üres valamivel-mondanák a végeken-nekem az nagyon tetszene ha a magyarok a saját nevükben mi hamarabb seggberúgnák a szuverinitásuk érdekében a furmányos teknőst és maffiózóit.
kkalman
Olyan nagy örömmel tölt el, hogy tudunk adni végre a szegény vajdasági magyaroknak 50 Mrd-t, miután hat év alatt sikerült rendbe tenni az oktatást, az egészségügyet, a rokkantak már nem rokkantak, a közmunkások is jobban teljesítenek, sikerült igazságosan elosztani a trafikokat, a kaszinókat, a földeket,...
Borsodi
Mért csak ötven? Elvégre megtehetjük Svájc már írígykedve néz ránk,meg előztük.A magyarok annyira jól élnek,hogy a boldogságtól sírnak.
www.youtube.com/watch?v=mo9Nii4JUBo
kukac50
Előbb a kórházakat iskolákat tegyék rendbe! A megélhetési létminimum alatt ne kereshessen kevesebbet senki! A rokkantaknak adják vissza amit elvettek Tőlük!
Ha marad pénz akkor ami marad oda adhatják!
Lázár ne hivatkozzon arra,hogy nem tudnak béremelést adni, első a Hazánk Népességének problémáinak megoldása! A reformok működnek ennek reklámozására van pénz?
Akkor legyen a belföldi gondok megoldására is! Mészáros Lőrinc és családja olyan sok adót fizetett be,hogy abból finanszírozni tudják az iskola helyzetét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.