Donald Trump amerikai elnök máris kirúgta az ideiglenes legfőbb ügyészt, mert Sally Yates szerint a bevándorlásellenes elnöki rendelet törvénytelen, ezért felkérte az ügyészeket, ne védjék a rendeletet a bíróságokon. Trump árulásnak nevezte a lépést – olvasható a GQ cikkében.

Donald Trump máris kirúgta a legfőbb ügyészt

Fotó: MTI/EPApool/Olivier Douliery

Sally Yates ideiglenes legfőbb ügyész levélben fordult az Igazságügyi Minisztérium ügyészeihez, amiben azt írta, nincs meggyőződve arról, hogy Trump rendelete összeegyeztethető volna az ő pozíciójának céljaival (hogy az igazságot keresse és kiálljon a jogok mellett), mint ahogy arról sincs meggyőződve, hogy a rendelet törvényes.

Trump válasza a kirúgás volt, levelében árulásnak bélyegezte meg Yates lépését, majd hozzátette: Yates az Obama-adminisztráció embere, amely gyenge volt a határok és az illegális migráció ellen cselekedni. A bevándorlásellenes rendeletéről azt írta, az egy szükséges és ésszerű lépés volt a haza védelmében.

A levélben Trump Yates utódját is megnevezte Dana Boente kelet-virginiai ügyész személyében.

A cikk szerint azonban Yates hiába az Obama-adminisztráció embere volt, maga Trump kérte föl a legfőbb ügyészi poszt ideiglenes betöltésére január 20-án, míg az utódjának kiszemelt Jeff Sessions meghallgatása véget nem ér. Az pedig, hogy Trump egy nézeteltérést árulásként kezel, az az elnöki hatalom fékeinek és ellensúlyainak rendszerében nem éppen jó hozzáállás.

A cikk szerzője szerint egyébként Richard Nixon óta nem történt ilyen lépés az amerikai történelemben (Nixon 1973-ban kirúgatta a Watergate-ügyben vizsgálódó különleges ügyészt, és lemondatta a legfőbb ügyészt és helyettesét). Donald Trumpnak 11 napjába telt, hogy lemásolja az USA legnagyobb alkotmányossági válságának lépéseit, lépésével nemcsak az elnöki hivatallal és az alkotmánnyal szemben volt tiszteletlen, de azt is bemutatta, hogy minden eszközzel a hatalma megtartásáért fog cselekedni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@elnyomott: Kíváncsi leszek,,hogy meddig fogják tűrni...
justhpeter
Várjuk ki a végét. De ha nagyon szorul a kapca TrumpLee körül, azt javaslom ajánljuk fel legfőbb ügyésznek Amerikába Polt Potot. Többé nem lesznek TrumpLeenek gondjai. Még a budipapírra sem.
Zeta
Úgy látszik , nem lehet nemet mondani.
human
Jó, de mikor fogják kivizsgálni a Gyurcsány kormány ügyeit?
elnyomott
@Clavigo: Ne hidd, hogy ott különbek az emberek. Akik tehetnének ellene, elmennek, akik maradnak azok meg vagy gyávák, vagy megalkuvók.
verőce21
Trump "a bevándorlásellenes rendeletéről azt írta, az egy szükséges és ésszerű lépés volt a haza védelmében."
- Hol itt a hiba? Miért melengetné Sz@ros Gyuribá' és Clintonné emberét a kebelén?
888.hu/article-vegre-megszabadulhat-a-vilag-soros-gyorgytol
lópicigáspár
Nem vagyok benne biztos, hogy kitölti a hivatalát.
nemfideszes
@verőce21: Te idióta! Szerinted ki a tököm kíváncsi itt arra, hogy mit hord össze a habony takony lakájmédia?!
Arról már nem is beszélve, hogy azokra a muszlim országokra melyekkel a saját cégei üzleti kapcsolatban állnak nem terjesztette ki a törvényt. "Szükséges és ésszerű"... na ja, a hülyéknek akik ezt be is szopják...
Peller Anikó
@verőke: Sehol. Ideiglenesen volt ott, eddig tartott. Így is úgy is másvalaki fogja betölteni a posztot.

A korlátlan bevándorlást meg KELL fékezni, bármi áron. Mert az emberek milliárdjai vándorolnának a nyakunkra amíg tehetik. A hülyék meg csak ugassanak.

Valamint nem a zöldkártyás munkavállalókat kell megfékezni és NEM a bevándorlást kell megszüntetni.

Hanem a korlátlan, esztelen, mekkergült féle romboló bevándorlást és az agyalágyultra nevelt agresszorokat kell megállítani.
Pergető
Annyira jól csinálja ez a Trump! Egyre szimpatikusabb!
verőce21
@nemfideszes: (09:18) Nem kell besz...ni, előbb-utóbb "átkonvertálunk" mindenkit értelmes emberré, bármennyire is ellenünk dolgozik a politikai "elit", a média, az unterfaj, stb.
verőce21
@Peller Anikó: (09:22) Nincs itt hiba "sehol" - Helyes!
(Néhány országból nem jöhetnek)
"...Így is úgy is másvalaki fogja betölteni a posztot." - most úgy néz ki, hogy előbb! :)
nezelodo
Előbb utóbb belepiszkál valamibe, amiről azt sem tudja, mi az, mint Kennedy elnök, a többit meg már rég nem tudjuk, csak gyanítjuk.
teuton
@Peller Anikó: Olvasni ugye nem tudsz? Mifele bevandorlas megfekezeseröl beszelsz? Az USA-ba most is lehet bevandorolni, most is fogad evente 50ezer menekültet (Kanada evi 250ezret!), most is van evi 50ezer zöldkartyas! A hangsuly az alkotmanyellenes megkülönböztetesen van! persze a tudasert teged nem fizetnek... Akkor miert lehet pl. Szaud-Arabiabol korlatozas nelkül beutazni? Ök nem muszlimok? Ök nem terroristak? Pakaisztan es Kuvait sincs a listan! Ha majd megtanit valaki olvasni, akkor rajössz, hogy a 2001 ota elkövetett 19 terrormerenyletböl az USA-ban 14et ennek a 3 allamnak a polgarai követtek el... Az ertelmetlen uszito fröcsöges helyett a betüket kellene megtanulnod...
nemfideszes
@verőce21: Értelmes emberek soha nem lesznek vevők az "alternatív tényekre"!
Milyen média te szerencsétlen! Már az összes média a gázszerelőtök és a habony-finkelstein-vajna trió kezében van! ... és milyen "unterfaj"-ról zagyválsz hülye gyerek?!
teuton
@verőce21: Van hiba! Közben mar a rendeletet vissza is vonta egy birosag. Egy szövetsegi birot pedig nem lehet kirugni. Tehat mindenki teszi azt, ami egy demokraciaban normalis, vagyis mindent meg lehet tenni, ami törvenyes. Trump levalthatja az ideiglenes megbizottat, egy biro visszavonhatja az elnök rendeletet. Arrol mar nem is szolok, hogy mikor lesz egyaltalan egy elnöki rendeletböl törveyn, mert latom, neked a demokracia meg idegen... De azert nezz utana annak is, mi törtent azzal az elnökkel, aki törvenyt sertett...
teuton
@verőce21: Aha... Ez az "atkonvertalas" valahonnan ismerös... Tehat aki mas velemenyen van, azt kirugjatok, internaljatok, deportaljatok, elgazositjatok? Dereng valami a törtenelemböl? Ugye nem a görög demokracia?
verőce21
@teuton: Ne példálózzál nekem Nixonnal.
Ezzel foglalkozzál, mert ezt nem akarja Trump és más normális nemzetek sem!

A német nők félelemben élnek az erőszakoló muzulmánok miatt
www.youtube.com/watch?v=O28dM3lAM0Q
verőce21
@nemfideszes: (10:04) Milyen "alternatív tényekről" beszélsz, Te szerencsétlen?
És a judeo-bolsevik sajtó, média az semmi? Az a sok szenny-blog, amiből ide recskáznak az semmi?
Szókrakész
"Yates az Obama-adminisztráció embere, amely gyenge volt a határok és az illegális migráció ellen cselekedni."

Gyenge?!?!?!

Egyenesen tízezrével importálták a migráncsokat.
A most már eldugott, védett, vádalkus Killery egyenesen növelni akarta a terrorveszélyes emberek behozatalát, a kockázatot.
600x-s szorzóban gondolkodtak az addig érvényes bevándorló adatokhoz, létszámhoz képest.
Itsuka Nakimaga
@human: Hát az Orbán kormány ügyeit?
Megjegyzem: ha már Orbán olyan lelkes Trump hívő, hát ezt a lépését utánozhatná! Mármint az alkalmatlan főügyész kirugását...
teuton
@verőce21: Eleg ovodas dolog egy internetes videoval jönni mint bizonyitek... Hany nemet nöz ismersz es hany muszlimot? 1000 km-röl pofazol bele egy külföldi orszag lakoinak ügyebe? Bezzeg ha valaki a mygar korrupciot emliti, akkor nagy a felhaborodas! Egyebkent ajanlom figyeledbe a többszaz magyar gyereket, akiket a sajat szüleik es papok eröszakoltak meg, nem muszlim menekültek! Majd akkor szolalj meg, ha ezek az ügyek tisztaba lesznek teve, minden elkövetöt eliteltek! Vagy minden papot es szülöt ki kell utasitani az orszagbol?
teuton
@Szókrakész: Na te analfabeta idiota, akkor meseld el nekem, hany terrorista merenyletet követtek el 2001 ota a kitiltott 7 orszag allampogarai az USA-ban? Tudom, nem jössz ra, en elarulom: 19-böl 14-er NEM ök! Miert nincsenek kitiltva szaudi, kuvaiti, pakisztani allampolgarok? Es hany rasszista merenylet volt? Azok naci elkövetöivel mit kell tenni? Hany feher diak ölt iskolakban valogatas nelkül a laza fegyvertörvenyek miatt?
Aki Én
@verőce21: Látom ma sem vetted be a gyógyszereidet. Annyi hülyeséget hordasz össze, hogy az már mulatságos.
Arról nem beszélve, hogy szüntelen lipsizel, tangázol, isteníted a nemzeti beteg kommunikációját, de elfeledkezel arról a tényről, hogy kommunikációtok alapja, orbán legfőbb tanácsadója, aki egyben Habony üzlettársa Finkelstein, egy meleg zsidó. Látod, ők nem aprózzák el. Akkor nektek mégiscsak ők a jófiúk??? Hát akkor, hogy is van ez lúzer?
Egy meleg zsidó lipsi a vezérszálatok ötletgazdája?
Hú de nem értesz te semmit...
teuton
@verőce21: Analfabeta! Hol olvastal bevandorlas ellenes törvenyröl? Ja, az olvasni tudasert nem fizetnek? Beutazasrol van szo! es csak kivalasztott orszagok lakoi, valamint bizonyos vallasuak ellen! Tehat egy szir kereszteny, vagy egy iraki jeszida sem mehet, nem is beszelve a kb. 80ezer nemet allampolgarsagu irani muszlimrol! Az agyament arra sem gondolt, hogy vannak amerikai-irani -vagy mas kettös- allampolgarsagu nem muszlimok, aki szinten nem mehetnek be, valamint a legitarsasagok külföldi alkalmazottjaival a repülögepek..
verőce21
@teuton: Miért véded te ezeket a gyerek- és kecskeb@aszó arabokat? Akár, ha kettős szír-német, stb. állampolgárságú is? Ezek a barátaid ott Németo.-ban?
Láthattuk, a harmadik generációs Németo.-ban született is ugyanolyan Dzsihadista, mint aki most nyomult be a határon. Sőt! :)
verőce21
@Aki Én: (14:43) Írod: "...Finkelstein, egy meleg zsidó"? Honnan veszed ezt? Csak úgy?
Ezt bizonyítanod kellene!
(Esetleg egymást nyaltátok rózsaszín tangában, a gépkocsiplatón a "büszkefelvonuláson"? Erről egy fényképe bizonyító erejű lenne.) :)
Desischado
Remélem, nem lesz sokáig elnök ez a nem normális, vagy Amerika kezdhet imádkozni.
Jozefina
És Amerika mikor fog megszabadulni tőle??? No meg a világ is!!??
Peller Anikó
Ejnye gyerekek, miből gondoljátok, hogy meg kell szabadulni tőle?

Az nem zavar benneteket, hogy éppen most választották meg, azért választották maguknak (és persze így nekünk is) mert ilyen. Mert ilyen a haja és szereti a nőket. Azt igérte, hogy kitakarítja a mexikóiakat, megállítja az iszlám betörését az államokba. Igéretből van bőven pl amerika érdekeit tartaná szem előtt, ez is érthető. A megfontoltság ami elvárható.

Az, hogy néhány elmebetegnek ez nem tetszik, lehet nyafogni.

A végrehajtásnak számtalan bonyodalma és hátulütője lehet, de képesek lehetnétek felfogni, hogy ezért választották?
Aki Én
@verőce21: Na izgulj tanga mániás, nem nyúlom le előled. Érdekes, hogy erről a tényről is ez jut eszedbe. Akarsz róla beszélni? Keress fel egy szakembert, csak a gyerekeket hagyd békén.
Na figyu, nem mintha bíznék abban, hogy ezek a tények, miszerint maga vallotta be miután lebukott (értsd ahogy akarod) a nyilvánosság előtt. Hogy mást ne mondjak, a pali házasságban él egy férfival. Na, kezdesz felizgulni???
Ha még nem tök párás a szemed, akkor olvass. Nézd meg, ki is a legfőbb fegyveretek atyja, ki orbán legfőbb tanácsadója:
,,néhány éve házasságot kötött egy másik úrral, tudják, ez az a jogintézmény, amelyért Semjén Zsolt legalább annyira lelkesedik, mint Simicska Lajos a tiszta közbeszerzésért. De a legdurvább csak most jön. Angolul idézzük, hogy minél kisebb legyen a morális pánik: »Finkelstein grew up in a lower-middle-class Jewish family, living in Brooklyn until age 11.«"

mandiner.hu/cikk/20130129_gomperz_tamas_amerikai_buzi_zsido_segitseg_a_fidesznek

magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

en.wikipedia.org/wiki/Arthur_J._Finkelstein?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702

,,Arthur Finkelstein nem nagyvárosi palotában, hanem szép kertes házban lakik a férjével együtt."
cink.hu/habonye-utan-megmutatjuk-arthur-finkelstein-lakhelyet-i-1710059244

De ide játszik az 56-os dal szerzője, akire szintén qrva büszkék vagytok. Nem baj, de akkor hogy is van ez a melegekkel meg a lipsikkel? Ők a ti legfőbb segítségetek?:

mandiner.hu/cikk/20160818_buszke_meleghazassagban_el_az_56_os_emlekdal_szerzoje
teuton
@verőce21: TE követelsz bizonyitekokat masoktol, de TE szabadon, minden bizonyitek nelkül mocskolodsz es ragalmazol? Termeszetesen nem fentebb, valos regisztracioval, hanem itt lent bujkalva, mert a neten ez lehetseges? Talan nezz utana, milyen szarmazasuek a Youtube, Apple, FB alapitojai/tulajdonosai. Aztan ha mar bizonyitekokrol beszelsz, hasonlitsd össze a gyilkossagi es egyeb sulyos büncselekmenyek hivatalos statisztikait! Tehat: Hany gyilkossag törtent 2916-ban a 10millios MO-on? Hany gyilkossag törtent 2016-ban Nemetorszagban 1millio menekült altal? Hany gyilkossag törtenik evente Amerikaban es ebbölmennyit követett el meneült? Varom a TE bizonyitekaid! Egyebkent ha minden arab szerint kecskepasztor, akkor miert mennek turistak millio oda nyaralni es hogyan vannak több millio lakosu varosok? Egy kis kultura rad ferne, ne csak a 888-rol tajekozodj!
teuton
@Peller Anikó: Remelem nem csak a nagybetüs cimeket tudod elolvasni, hanem az idöezett cikknek ezt a mondatat is: "2001. szeptember 11 óta 800 ezer bevándorló érkezett az Egyesült Államokba. Közülük összesen 20 személlyel szemben indult eljárás terrorista kapcsolatok gyanújával." Es ha ertelmezni tudod, az eljaras nem teny! Valamint a valos tenyek köze tartozik az is, hogy szaudi vagy pakisztani allampolgarok beutazasa nincs megtiltva, holott a 2001 ota elkövetett 19 merenyletböl 14-nek nek NEM a felsorolt 7 orszagbol jött az elkövetöje! Aztan mehetünk tovabb: Hany gyilkossag lett MO-on külföldiekkel szemben elkövetve es hany külföldi (menekült) gyilkolt? Ha amerikaban, Ausztraliaban es Kanadaban naci gyilkol muszlimokat a mecsetben, akkor az nem terror? Es ha magyar naci öl rendört? Tenyeket irj, nem mocskolodast!
teuton
@Peller Anikó: Valasztottak Trumpot? Igen, de mennyien? 3 millioval kevesebben, mint Hillaryt! Tehat lehet neki többsege, de az allampolgarok többsege ellene van, es alkotmanyos jog a demokraciakban a velemeny szabad kinyilvanitasa tüntetesekkel. A különbseg csak annyi ott, hogy nem naci csöcselek rombol az utcakon es gyujtja fel a teve epületet - mindenfele konzekvencia nelkül...
teuton
@Szókrakész: A mocsok helyett tenyeket is tudsz mondani? En igen! 2001 ota 800ezern települtek be az USA-ban, de eddig csak 20 szemely ellen indult eljaras mint terrorgyanus... Az eddigi 19 merenyletböl 14-et nem a 7 kitiltott allam polgara követte el, viszont pl. szaudi es pakisztani tovabbra is mehet. Megjegyzem, ha nem tudnad: A legföbb terrorista szaudi volt es Pakisztanban bujkalt...
verőce21
@Aki Én: (12:32) Látom, otthon vagy a témában, és ez nyilván nem véletlen! :)
Aki Én
@verőce21: Bizony, nem véletlen. Tájékozódom, hogy ne legyek olyan mélysötét mint te.
Nem gondoltam, hogy a szokásos terelésen kívül lesz véleményed.
verőce21
@Aki Én: (15:28) Látod, hál' isten, én nem szoktam tévedni. :)
Az MSZP kampányát segítő izraeli politikai tanácsadóról, Ron Werberről is írjál.
Nyomjad még, nyuszifül :)
Aki Én
@verőce21: Az a baj, hogy ebben sem látod az ellentmondást, a hazugságot, hogy teljes joggal néznek full hülyének.
Én arról beszélek, hogy nem látod ha pont az ellenkezője folyik annak, amit mondanak.
verőce21
@Aki Én: (15:49) A hazugságaidat hagyjuk!
és mi van Ron Werberrel?
Aki Én
@verőce21: Az sem sokkal szebb. Alapvető különbség (amit sosem fogysz felfogni), hogy sosem pártoltam őket sem. Nem mondom milyen nagyszerű hazafik, nem mondom, hogy a többség őket akarja.
Többek között nem szervezett meleg ellenes tüntetést melegként. De továbbra sem érted a lényeget. Egy meleg, amerikai lipsi (a fő ellenség megtestesítője) a kormány első számú tanácsadója. Mondjuk ha ezt az egyszerű tényt megértenéd, nem lehetnél fideszes, tehát nem is lenne miről beszélni.
444.hu/2016/07/08/hol-van-mar-ron-werber-gyuloletkapitany-ahhoz-kepest-ami-most-folyik
verőce21
@Aki Én: Fejezd be a hazudozást!
A fineszesek első számú tanácsadója a habonyárpijótanuló.(Steinmann)
Aki Én
@verőce21: Örülök, hogy tudsz humoros és ironikus is lenni. Ez mindenképp a gyógyulás jele :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.