Az EU-s pénzek elapadása után új forrást akar Orbán, ezért dörgölőzik a keleti óriáshoz. Német lapok cikkeit szemlézte az MTI.

"Magyarország körüludvarolja Kínát" – ezt írják a külföldi lapok a kínai miniszterelnök látogatásáról
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap, a Handelsblatt című üzleti lap és a Spiegel Online hírportál a budapesti Kína-KKE-csúcstalálkozóval kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A Süddeutsche Zeitung Kína maga alá rendeli Kelet-Európát címmel közölte az online kiadásában Daniel Brössler kommentárját, amely szerint

"Peking kihasználja az EU belső gyengeségét, hogy Európa keleti részén kiépítse hatalmát", és erre főleg "a zárt társadalmak képviselői fogékonyak, mint Orbán Viktor magyar kormányfő".

Kifejtette, hogy Peking Európa keleti részén is úgy jár el, mint Ázsiában, Afrikában vagy Latin-Amerikában, vagyis "befolyást vásárol befektetésekkel". Partnereit "kényelmes finanszírozású projektekkel csábítja", mint például a Belgrád-Budapest vasútvonal modernizációja, és ezzel nemcsak a hazai ipar felesleges kapacitásait csökkenti, hanem "új függőségeket teremt".

Hozzátette: "feltűnő", hogy mennyire fogékonyak a távol-keleti "csábító szavakra" a zárt társadalmak képviselői, akik azt gondolják, hogy nemcsak befektetőre találnak, hanem "szövetségesekre a liberális demokrácia elleni harcban".

Mindez "inkább Brüsszel problémája, mintsem Pekingé", hiszen Kína csupán kihasználja a lehetőségeket befolyásának növelésére, az EU-nak pedig "fel kell ismernie, hogy mily nagy mértékben gyengítik kifelé a belső törései és ellentmondásai" – írta a Süddeutsche Zeitung.

Függetlenedés Brüsszeltől

A Handelsblatt Kelet-Európa összebarátkozik Kínával címmel közölte szerdai számában Hans-Peter Siebenhaar írását, amely szerint Orbán Viktor számára "a szoros partneri kapcsolat Kínával nemcsak országa keleti irányú megnyitását jelenti", hanem egy "eszközt", amellyel "demonstrálni" lehet a "függetlenséget Brüsszeltől, ahol Orbán egyre inkább vitatott a jobboldali populista irányvonala miatt".

Az üzleti lap szerzője hozzátette, hogy

"Orbán eddig az EU-s pénzekre volt utalva", és "attól tart, hogy antidemokratikus irányvonala miatt az EU megvonja a támogatásokat".

A Spiegel Online Kelet-Európa hódol Pekingnek – és milliárdokat remél címmel közölte Keno Verseck írását, aki kiemelte, hogy Magyarország a Kínát "leghevesebben körüludvarló kelet-európai országok közé tartozik", és Orbán Viktor a keleti nyitás politikájával új pénzügyi forrásokat és piacokat akar megnyitni Oroszországban, Kínában és Közép-Ázsiában, hogy így ellensúlyozza az uniós támogatások 2020-tól várható csökkenését.

Az ország ezzel jelzi, hogy "van élet az EU-n kívül", azonban Peking szerepvállalása a térségben nem annyira jelentős, mint amilyennek látszik, a hivatalos adatok szerint Kína 6-8 milliárd dollárt fektetett be a régióban, míg Németországban csak 2016-ban 12 milliárd eurót – írta a Spiegel Online szerzője.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ebben sincs semmi fura.Minden magyar kormány arca előtt lebegett egy segg,amit éppen nyalni kellett.Volt amikor orosz,aztán amerikai,aztán megint orosz,most meg kínai,mikor mire volt éppen szükség.De ez a vasút?!Úgy tűnik,külföldön is furcsállják a felesleges dolgokat...
namihami
Ez bizony blama. És különösen kétségbeejtő, hogy azok írták meg először, akik még most is öntik ebbe a feneketlen zsákba a pénzt.
Az isten kímélje meg ezt az országot, hogy egyszer berágjanak ránk a brüsszeliek, élükön a néppárti Orbán-fanokkal.
cikicakk55
Mikor lövik már ki ezt az egész undorító korrupt társaságot?
cikicakk55
Szerintetek nem úgy néz ki ez a férfi mint akinek bemostak egyet, Persze lehet,hogy csak én szeretném és azért látom úgy,de akkor Orbánt meg kötéllel a nyakában látnám:
justhpeter
Az biztos, hogy ha az Unió megunja a pávatáncot, akkor Viktorunknak annyi.
anka
@durbincs: - te nem halfarok vagy hanem egy lófarok!
- hogy bírod az agyadban azt a légüres teret? - román hegyimóc...:D
nyanya001
Tévedés !
Nem Magyarország, csak a szélkakas, a pávatáncos meg a csordája és ők nem Magyarország !
justhpeter
@durbincs: Ez csak részben igaz, mert ebben az esetben a sok hazudozás, csalás és pávatánc miatt látszik recsegni az Unió. Azaz: ha a belépéskor elfogadtam a szabályokat, azokat kötelességem betartani. Persze mondhatom, hogy a szabályok rosszak, azonban ha e téren leszavaznak, akkor nincs mellébeszélés, be kell tartanom a szabályokat.
kukac50
Orbán beteg ?az országnak sokat árt a Paksi beruházás és ez a vasútvonal építésével is.

Majd a kedves Fidesz szavazók adóját emelje fel ha fizetni kell a részleteket!

Fiatalok nincs jövőtök Magyarországon most már biztos!
Maxipocak
@Shikari: "amikor Paks önteni fogj..." Nézesd meg magad orvossal. Amikor az elektromos áram ára folyamatosan csökken a világpiacon és mindenhol az alternatív energiaforrásokat fejlesztik, nálunk majd jó drága lesz, mert eladni sem tudjuk. Azok a kínai áruk amik után nem fizetnek ÁFA-át azok aztán hasznot hoznak b+! Ezek a hótfelesleges beruházások csak a fidessz haverjaidnak hoznak hasznot! Majd magyarázd meg a gyerekeidnek és az unokáidnak hogy miért nincs/lesz egészségügyre-oktatásra-etc. zsé mert a tetű orbán által a nyakunkbabaszott hitelt kell nyögniük!!!
Clavigo
@Shikari: Vazzzze,,,hogy Te mekkora egy ökör vagy!!
Clavigo
@Shikari: Ha magyarázom a tutit,,nem fogod fel...Ha azt írom,,hogy egy ökör vagy,,,az rögtön,,akadálymentesen eljut a borsónyi agyadig.Ez tűnik a könnyebbik " útnak ". Tehát ,,még egyszer...-hatalmas ökör vagy.
volvós
A kép alatt lemaradt a szöveg:
-Orbán : " Hopp befostam ..." :-)))
42
orbán, az erős és a bátor, ahogy a nyelvével felmossa a padlót, a csüngőhasán feszülő ingével meg szárazra törli, egy nagyobb ország nagyobb diktátora előtt - "ne azt nézzétek, mit teszek, hanem azt, hogy mit csinálok":

www.facebook.com/europaihirado/videos/1524215310981372/

Ami azt illeti, ez ránézésre nagyon szarul néz ki, sőt...
Ez annnyira, de annnyira vérciki!
Ez egy akkkora, de akkkora, szégyen!

És ez a nyomorult bitang, még csak fel sem fogja, hogy valójában mekkora egy lelki nyomoronc.
orbán már ott tart régóta, hogy nem érdekli, ha a legrosszabbakkal veszik egy kalap alá, ő csak meg akar maradni, nyomot akar hagyni a történelemben, a világban. Csak azt felejti el ez a szerencsétlen, hogy amit tett, azt egy kis országban tette, és miután ő nem lesz, már 5 évre rá örökre elfelejtik.
peterkelemen
Utálom Orbánt, mint a szart, de ez akkora baromság amit leírtak mint egy ház. Kínával MINDEN ORSZÁG kereskedik és szó szerint udvarol. Kína legnagyobb befektetései ráadásul nem itt hanem Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban vannak ha csak Európáról beszélünk most.
volvós
@durbincs: ...hozzád nem szóltam, mit röfögsz köcsög ??
csipetke
@42: Nem gondolom,hogy 5 év múlva elfelejtik,lesz ő még szidva 20 évre rá is,mint ahogy a fidesz is kent a világon minden rosszat az előző kormányokra,ők is meg fogják kapni,jogosan
42
@csipetke: Nem orbán hatalomból való kihullására gondoltam, és az azt követő évekre, hanem a halála utáni időszakra.
Én csak a magyar (fa)sort néztem (gömbös, horthy, rákosi), ahova ez a hulladék beilleszthető, akikkel egy lapon említhető - már most, és lesz majd később is mindig.

A kutyákon kívül senkit nem fog érdekelni, hogy ki volt ez az ez - az egész világon vannak pár százezren ezek (a kutyák), ami a 7,3 milliárdhoz képest egy nagyon kicsi, nagyon elenyésző szám.
42
Pontosítva: Most még 2,2 millió kutya van, de orbán halála után maradnak pár százezren, vagy még annyian sem (pár százan?), akik az örökös emlékbizottság lesznek, és titokban az éj leple alatt koszorúzzák meg orbán mellszobrát egy sötét dohos pincében.
Én nem ajánlanék nyilvános szobrot oirnánról, mert az nagyon csúnyán nagyon össze lesz rondítva.

(ha van életkép, akkor kell lennie halottképnek is - vagy nem?)
Clavigo
@durbincs: Téged ki kérdezett ,,surmó ??
JAJMÁR
Chuck Norris, James Bond hol vagytok?
Mentsètek meg a vilàgot!
De legalàbb minket, az is használna a vilàgnak
!
tudode
Nézzék el, mi is kénytelenek vagyunk elnézni, jobbra, balra, előre, hátra, hiszen EZ A MINI AKÁRKI szeret szerepelni.
.
Már akkor is statisztált, amikor még KILÓGOTT AZ ALFELE a fehérneműjéből, egy mesefilmben, echte romák, v cigányok között NÉMA RABLÓKÉNT azt énekelték, hogy
Rabló voltam, könyvet veszek... stb. stb.
.
---- Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4
.
---- Orbán Viktor statisztál
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Oszt' ezt is ád Isten, azt is ád, ma már amúgy törvényesítetten. Statisztaként jól jött volna neki az ÖTÖS, de ma már NEM SZORUL RÁ úgy mint, az alattvalói!!!
.
Na mije volt, van neki???
.
OVTV
.
www.youtube.com/results?search_query=OVTV
fekete
Jol teszik,hogy korbe ugraljak Kinat a Magyarok.A German ujsag elfelejti kozolni,hogy o"k is
korbe voltak ugralva a 2, vilaghaboruban,,aminek me'g ma is fizetjuk az a'ra't!
Desischado
Egyszer már voltak itt a kínaiak, nagy garral volt beharangozva, hogy segítenek, aztán semmi sem lett belőle. Részemről nem hiszek ebben a fene nagy jószívűségben. Pláne, ha orbánékkal fognak össze, ha összefognak.
herczeg0210
Jönnek a kínaiak, jönnek a kínaiak, jönnek a kínaiak. ( és sokan vannak...)
kokopelli
@Shikari: Sikari te barom!Idén nyáron egy-két napra a megujuló energiaforrások
szolgáltatták a villamosenergiát Németországban! Ne hazudj! "Önteni fogja az ára-
mot" biuzonyítja,hogy "szagember"! vagy! Csak annyit "önthet amennyire éppen
szükség van!Csak a sógorok tudják a víztázókban (Alpok) tározni helyzeti energia-
ként! Ha a szomszéd államok nem igényelnek "energiát" Paks automatice leszabá-
lyozza magát!Vannak bizonyos fizikai törvények,aminek Paks is aláveti magát! Még
az Orbán elvtárs sem tudja felülütni,holott a Lőrinc haverral kisérleteznek már a "suf-
niban!Ez az az eset,amikor a "Zuckerber-nél is okosabb" tettestárs is a szinrelép!
Adj magadra egy kicsit és ne égesd magad olyan témában,amiről csekély alfarhan-
god sincs! ;--))))))))))))
libellle
@csipetke: Ja eleg furcsa ugyanis nyugat felé nincs tovább. Magyarország határa lesz az ahol tovább nem tudnak menni a vonatok. Az ostrakok már régen teljes mértékben tisztában vannak orbán lépéseivel. Azt is tudják, hogy kina igy akar nagy labbal a mi piacunkra bejutni és gondolja a politikába is bele tud maj szólni.
libellle
@Shikari: Amikor Paks önteni fogja az áramot és a kínai árúval megrakott szerelvények Magyarországnak hasznot hozva zakatolnak át, Igen lehet drag 140 forintos áramot venni, NEKED! Az Europai piacon már lehet 9 forinter 1 kW-ot venni. Milyen árura gondoltál amit majd kinaból zakatoló vonatok nektek visznek?? De ki fogja megvenni? TE!!!
libellle
@Shikari: Az alternatív források képtelenek helyettesíteni az atomenergia nyújtotta lehetőségeket! Ez jelenleg tény! Na ilyet le mersz irni. A tény az, hogy annyi alternativ áramunk van nyugaton, hogy már eladni is tudunk ebböl. Oje!!!
libellle
@fekete: ol teszik,hogy korbe ugraljak Kinat a Magyarok.A German ujsag elfelejti kozolni,hogy o"k is
korbe voltak ugralva a 2, vilaghaboruban,,aminek me'g ma is fizetjuk az a'ra't!

A naci banda csatlosai voltatok. Miröl is beszelsz???
Csizmás Kond
Miértnem azt próbálják megmagyarázni, hogy anno épp ők adta el kínai mozgólépcsőt németgyártmányként
szep napot
Sukar Orban brutalis iramban novekvo faszokad szopkod.
A nemetek, budos, impotens, betegsegeket terjeszto, eroszakos futykosoket vesznek szajukba.
csipetke
@durbincs: Tán csak nem valami márkás kínai billentyűzeten pötyögtetsz,hogy más írásjel nincs rajta,csak kérdőjel?
kukac50
@durbincs: Igen itt lakom,sok családtagom van külföldön mert itt nem lehet normálisan megélni!
Ez az ország eladósítása MERÉNYLET még a dédunokám ellen is. A vasút beruházás 2400 év alatt térül meg józan paraszti ésszel gondolkodó ember ilyen üzletbe nem megy bele!
Magyarországnak nem lesz haszna csak Kínának!
kokopelli
@Shikari: ..olvass te is!A németek egyre többet kapcsolnak,le ill. a
karbantartás helyett nem állitják üzembe!
Az osztrákok a kulcsrakész Zwentendorfi AK-t üzembe sem vették,mert a
kiderült,hogy nincs rá szükség. A túristák megtekinthetik mint elrettendő
példát a japán katasztrófa mementójaként"...stb
kokopelli
@Shikari: Ugyanaz az erőműtypus,és a japánok elvinnék az egészet becsomagolva!
Tengerrengés volt cunámival Japánban! A németek már többet lekapcsoltak,és nem
is akarják visszakapcsolni!Olvass német újságot,nézz németnyelvű TV-t stb! Tudok
még segíteni? Olcsóbb a lipcsei Strom-börzén évtizedekig olcsón bevásárolni,mint
Csernobilt Fukushimát és Harrisburgot majmolni,hogy a csókosok adósságba verjék
a hont!
Clavigo
@Shikari: Durbincsot ,,ha ajánlhatnám ...Ő ott van a szinteden,,egész mélyen.
csipetke
@durbincs: Bakker!Olvasom az irományodat a sok kérdőjellel,majd anélkül próbáltam benne találni valami kis értelmet,nem sikerült.Próbálj már meg úgy írni,hogy nem könyökölsz rá a kérdőjelre,de az se ártana,ha vinnél bele valami kis értelmet.
qxy
Nem hogy ez a kis geci Orbán menne ki Kínába és ott baszná a rezet.
Clavigo
@csipetke: Az sem ártana,,,ha csak nem írna..:))))
kokopelli
@qxy:..a szolgálatvezetőnk rikoltotta állandóan ha sumákoltunk az árnyékban:
"...itt b@ßátok a rezet sárgára,a zellenség meg akármit is csinyáhatn!"...emlékek! ;-)
libellle
@Shikari: Ne legyél ebben olyan biztos. De ha igy lenne miert ne, nem nekünk kell azt kinyomorogni. Majd lehet mérgezet gyümölcsöt zölséget enni, persze ameddig lesz.
libellle
@Shikari: Japánban földrengés volt. A németeknél mikor volt? Szokott lenni. Valóban még nem tul erös de eleöfordul. Azert lettek az atom-kolosszok leallitva mert egysem biztonságos. De ezt bizonyára nem érted. Majd nyögöd gyermekeiddel és unokaiddal együtt ennek az árát.
kereső
@Shikari: 15:37 "Nekeünk kell Paks és meg is épül!" Mi ez a királyi többes, tán érdekelt a pénztárcád az épitésben? Egyébként a megújuló elleni érveid közül már csak az hiányzik,hogy-"éjszaka nem süt a nap".
Erről hallottál már:Először arattak búzát, kaszáltak lóherét a németek a kísérleti napelemmezőn. Az eredmény: burgonya, a búza és a zeller terméshozam-vesztesége 18-19 százalék között alakult, amit azonban ellensúlyoz az energiatermelésből származó bevétel. És megszületett az agrofotovoltaika, melynél a napelemek hasznosítása és termőföld termelékenyebbé tétele egyformán fontos cél.
Rockxy
"ezt írják a külföldi lapok " ?
És akkor mi a külföldi lapokhoz mérjük magunkat?
Még a hazaiakhoz se!
toxikologia.blogspot.hu/2017/11/mindennapi-gumicsontunkat.html
kokopelli
@kereső: asszem,hogy valamelyik agyszindikátus mondta,hogy éjjel
is szeretne a klotyóra menni,holott nem süt a nap! Ajánlottam volna a
fideszesnek a "tajga wc"-t!Két bot!...Az egyikbe kapaszkodhat,a másik-
kal meg távoltarthatja a farkasokat!"... IQ= "egy lehúzás" (köbméterben)!
kereső
@Shikari: mindezzel csak egy baj van. Ez kimondottan "bolseviki" hozzáállás.Mi lenne az a józan belátás és gondolkodás?, amit nekem, mint "kisebbségnek" el kellene fogadnom? Hagynom kellene netán, hogy orbán gondolkodjon helyettem?Ti már úgy is vagytok elegen!,akik helyett orbán gondolkodik, minek kellenék én oda?Én ettől szuverénebb embernek tartom magam, önálló gondolkodással, ami ugye tudod, hogy az Ember sajátja.
kokopelli
@anka: Emlékszem 2010 nov.-ben először ment a ferdeszeműekhez a délkelet
ázsiai Viktort,és elmesélte akkor,hogy mi nem állunk messze a kínai etnikum-
hoz,mivel a hunokkal vagyunk szegről-végről tesók!
Az "atv"-ben elmondta egy nagyon csinos fiatal etnográfus,hogy a kínai "nagy fal"
tk. a hunokhoz hasonló nomád-rabló népek ellen épült! A csuti is belelép minden
kocsonyástányérba a padlón,ha kimegy a "Speiz"-ba egyet hozni!
...miért is ne lehetne az egykori majdnem tesóktól pár milliárdot kölcsönkérni,lehet
hogy habokra!? ;-)
kereső
@Shikari: 08:12, mivel nem tudom,hogy mire alapozva irtad,hogy a németeknek kezd elegük lenni a betolakakodókból, ezért csak a szeptember 24.-i válassztási eredményeket tudom idehozni:Az első, nem végleges adatok szerint a németek a következő képpen szavaztak 2017 szeptember 24,.-én:

- CDU/CSU: 33%

- SPD: 20,5%

- Linke: 9,2%

- Grüne (zöldek): 8.9%

- FDP: 10,7%

- AFD: 12,6%

- Egyéb: 5%

A részvételi arány 76,2% volt, ami lényegesen magasabb volt a a 2013-as 71,5%-nál.

A kimondottan bevándorlásellenes párt Afd eredménye nem azt mutatja,hogy a németeknek elegük van Merkelből,és hagyják,hogy Ő gondolkodjon helyettük, hanem inkább azt mutatja,hogy egyetértenek vele. A Paksot ellenzők száma Magyarországon a felnőtt népesség körében 70-75 % között mozog.Ennyi támogatója nincs a orbán/fidesznek.Ezt az adatot légy szives fogadd el,mert azok mérték fel, akik rendre a fidesz magas arányú vezetését mutatják ki közvéleménykutatási eredményeikben.Tehát,hol is a többség? Ezzel a döntéssel orbán szembe megy azemberek!akaratával,mind amellet a paksi -hitel,és a kinai vasút rossz gazdasági döntések is, melyek nem az ország egészének érdekeit szolgálják,és akkor még finoman is fogalmaztam. Még annyit- Németországban 2016-ban csökkent az őslakosok szegénységi rátája 2015-höz képest/ugye akkor volt a nagy hullám/ 12,5%ról,12,1% -ra.Nálunk mit fog okozni a két hitel +kamatainak kifizetése?Szóval tényleg nem a saját kis agyacskádat használod,mert kritika nélkül másolod orbán véleményét.
kereső
@kereső: majd, ha független ! szakértői számokkal fogod nekem/nekünk bizonyitani!,hogy megéri paks, meg a vasút, az egész országnak akkor én is megengedem orbánnak,hogy gondolkodjon helyettem.
kokopelli
@kereső: ne vitatkozz vele!A villamosenergiától az európai politikáig minden-
ben otthon van! Fingja sincsen a német belpolitikáról,ill. arról,hogy mi a kan-
cellár ,mik a miniszterek,és mik a "Bundesländer kormányainak" a feladata,kö-
telessége és lehetősége! Ezeket az okostojásokat hívták vakamikor "politikus
csizmadíáknak"!Azt hogy a második kamara "Bundesrat" a kancellárasszhonyt
úgy leszavazhatja ahogy akarja, az sem világos nála! Az hogy a kanzellárok so-
ha nem játszhatták az "Orbánt" azt sem tudhatja! Megfizetett okos-motoros a sze-
rencsétlen! ;-)
Meg kell szokni,hogy külpolitikai analfabétákat fizet az ország mezitlábas minden
politikai irányzatot végigpróbált "Führer"-je! ;-)
kukac50
@durbincs: A következő Nemzedék életét nehezítik meg a rossz döntésekkel,még meg sem született, de már adóssága van Neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.