Magyarország arra fordítja az erejét, hogy erősítse a közép-európai együttműködést, és mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a romániai Kerelőszentpálon.

A kormányfő beszédet mondott az UBM Feed Romania takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén, a Maros megyei Kerelőszentpálon.

Orbán Viktor kiemelte:

Szerbiával és Szlovákiával már kiváló gazdasági együttműködést valósított meg Magyarország, de nem behozhatatlan a hátrány a magyar-román viszonyrendszerben sem.

Ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, nagy lendületet kaphat a magyar-román gazdasági együttműködés – tette hozzá.

Kifejtette:

Közép-Európa nemzetekből áll, és nem halasztható tovább annak felismerése, hogy ezek a népek sorsközösségben vannak, és vannak érdekek, amelyek összekapcsolják őket, ezért az együttműködés útját kell választaniuk.

Közölte: cselekedni kell, "fel kell venni a kesztyűt", vállalni kell a versenyt, fejleszteni kell, és akkor az a távolság, amely a kommunizmustól nem szenvedő és a kommunizmust elszenvedő országok között van, sokkal gyorsabban csökkenhet.

Magyarországon a dolgok a gazdaság tekintetében ígéretesen alakulnak

- tette hozzá.

A miniszterelnök azt mondta: infrastrukturális összekötetések – autópályák és vasút – kellenek Magyarország és Románia között, ezekről tárgyalnak a román kormánnyal.

Gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe

- közölte.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ma csak egy beruházásról van szó, de számítani lehet a magyar kormányra a jövőben is, hogy további beruházások is megvalósulhassanak.

Orbán: "mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik"

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az UBM Feed Kft. takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén Erdélyben, a Maros megyei Kerelőszentpálon 2019. május 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormányfő arra is kitért, hogy fontos lesz a közelgő európai parlamenti választás, mert nem mindegy, mi történik Brüsszelben és Európában.

Jó döntéseket kell hozni, és Brüsszelben is olyan vezetőkre, képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar, a román és a közép-európai érdekek mellett – hangsúlyozta.

Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, akarjon részese lenni Európának, és használja ki a lehetőségeket.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kiemelte: "a magyar kormány szövetségese közösségünknek" és az RMDSZ-nek, és ahol szövetség van, ott vannak közös ügyek, és közös sikerek születnek.

A célok és "a mi itteni megerősítésünk" mellett az eszközökben is egyetértés van – vélte. Hozzátette: folytatni kell, amit elkezdtek, dolgozni kell, figyelni kell egymásra és építeni kell a közösségek közötti bizalmat.

Minden nap választás előtt állunk, és nem tehetjük kockára, amit felépítettünk. Hinni kell, hogy lehetséges a népek és nemzetek együttműködése, a biztonság megteremtése és a jólét növelése – közölte.

Úgy látja, egy nemzet története a kis közösségek történetéből áll össze.

Fontos, hogy identitásunkat biztonságban tudjuk, de szükség van közös cselekvésre, munkahelyekre, gazdasági sikerekre is, "különben elnéptelenedik az otthonunk" – fogalmazott.

Kelemen Hunor szerint sokféleképpen lehet tenni a megmaradásért, dolgozni a sikerért, hogy gyarapodjon a közösség, és az új munkahelyek teremtése az egyik ilyen mód, ezért ennek a beruházásnak is sok nyertese lehet.

Kerezsi Miklós, az East Csoport tulajdonosa arról beszélt, hogy nagy hibát követnek el azok az üzletemberek, akik Romániára a külföldön előállított termékek nagy felvevőpiacaként tekintenek, mert minden adottsága megvan az országban, hogy agrártermékekből és kiváló minőségű élelmiszerekből ne csak saját állampolgárait lássa el, hanem a tágabb régió meghatározó exportőre legyen.

Modern, hatékony és világszínvonalú beruházásokat kell helyben megvalósítani, ezért fektettek be ők is itt – közölte.

Varga Ákos, az UBM Csoport elnöke elmondta: a három alapító cég példaértékű összefogással valósította meg Kelet-Közép-Európa legnagyobb takarmánykeverő üzemét, régi üzleti kapcsolatok és barátságok előzték meg a beruházást.

Ez az üzem azt szimbolizálja, hogy egy magyarországi piacvezető cég a határon túlra exportálhatja tapasztalatait, tudását – fogalmazott. Hozzátette: köszönik az Eximbank segítségét, amelyet a beruházáshoz nyújtott.

Oprea Emanuel, az Oprea Avicom tulajdonosa hangsúlyozta: példát mutatnak ezzel a beruházással, ahogyan a különböző cégek összefogtak, és így olyan piacvezető technológiát hoztak ide, amellyel a romániai takarmánygyártók között fontos szerepet tölthetnek be.

Az UBM-csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL a térség agrárszektorának kiemelkedő beruházását valósította meg Kerelőszentpálon. A 15 millió euró összértékű beruházás eredményeként az ország legnagyobb független (nem saját integrációba gyártó) takarmánykeverő üzemét hozta létre. Az üzem 30 tonna/órás és 220 ezer tonna/éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb és Európa egyik legmodernebb technológiájával rendelkező takarmánygyártó létesítménye lett.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Orbán: "mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik"
No ezt azért nem ártana részletezni mert momentán nem sok jól járt jut eszembe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Orbán: "mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik"
No ezt azért nem ártana részletezni mert momentán nem sok jól járt jut eszembe.
tudode
Nem is AKÁRMILYEN magyarokkal, olyanokkal, akik LÓGNAK, mint LEPKEGÁZ a H2O-ban a "nemisminiszterelnökükkel", amelyre a HONFOGLALÁS ÓTA nem volt példa, azaz kalózKÁKKAL!
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=79s
.
Figyu!
.
Vannak "hadicselek", amelyek NEM ÉVÜLNEK EL, csakhát az ALKOTMÁNY-, v ALAPTÖRVÉNY bíróság átment kustiKÁBA)
.
tudode
Szerenád egy APA-, ORSZÁGSZOMORÍTÓ "vásott kölöknek":
.
--- Cirmos Kokté- Az alvilágnak nincs romantikája
.
www.youtube.com/watch?v=R_Otx8fBTgM

.
Ki tartott VIZIPISZTOLYT, hogy elinduljon azon a LEEJTŐN, ahonnan nincs visszaút!
.
Vessen magára az az ország, amely egy POLITIKAI SZÉLHÁMOSkába helyezi a bizALMÁT!
.
csak úgy....
"Magyarországon a dolgok a gazdaság tekintetében ígéretesen alakulnak" jaaa, romlik a forint ,tombol az infláció ,max. az óccsó munkaerövel dicsekedhetsz a rabszoláiddal.

"Gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe"
marha nagy biznisz lehet ez a vasút építtetés , föleg ha a rokonaid és a haverok csinálhatják eu pénzekböl ,tripla áron.

van még valahol,egy eldugott törzs európában,kiket ti még nem baxaritottatok át?
nezelodo
Alighanem nem azonos történelemkönyvből. és nem egy iskolában tanultunk, (én csak egyben jártam, így nincs akkora kitekintésem), mert úgy emlékezem, hogy akivel mi szövetséget kötöttünk, az a végén mindig elbukott, legutolján a SzU megbonthatatlan barátsága veszett oda. Bár a Mini elnökünk is parolázva támogatásáról biztosított egy két kétes fazont, volt aki a látogatás után hamarosan megbukott. Szóval lehet, hogy nem nyerő páros, amelyikben mi vagyunk az egyik szereplő, különösen Orbán úrral együtt nem nagyon ígéretes a szövetség, elég könnyen szeg meg megállapodásokat, és él vissza a barátságokkal.
Nessy
O.V. már megint a mi kacsónkkal szedi a csalánt! Még több milliárd közpénzt kapnak a haverok vasút, stadion, templom építésre!
Nem lehetne, hogy egy hangyafülnyit költene a honi magyarokra is? Jó, tudom, a külhoniak lelkesen szavaznak a fideszre, aztán maradnak otthon, mert ott stabilabb, kiszámíthatóbb az élet. Jelenleg az ukránok jönnek még ezer számra, majd párhónap múlva egy részük megnézi merre van a "nyugati átjáró".
advocat
Tuti bukás. Csak gondolja végig. Első világháború. Második világháború. Szovjetúnió. KGST. Térdre. imához után túlbuzgó kereszténység, stb. És ennek ellenére még vagyunk.
human
@staro2: Gondolom úgy érti anyagilag és nem politikailag.
tudode
Áttekintve, hogy a "falusi gyereknek" MI KÖZE A MÁS KÖZÉHEZ, ha jól értelmezem annyi, hogy az UBS Cégcsoport is haver-, vagy család közeli Kft:
.
www.e-nepujsag.ro/articles/el%C3%A9rt%C3%A9k-az-utols%C3%B3-szintet

Tavaly novemberben Kerelőszentpálon letették Európa egyik legmodernebb technológiájú takarmánykeverő üzemének alapkövét. Az üzem 30 tonna óránkénti, illetve 220-250.000 tonna éves feldolgozókapacitásával a régió egyik legnagyobb és Európa egyik legmodernebb technológiájával rendelkező takarmánygyártó létesítménye lesz. A 15 millió euró összértékű beruházást az UBM Csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom közös tulajdonában levő UBM Feed Romania Kft. valósítja meg és működteti. A takarmánykeverő üzem december végére felépül.
.
Valójában ez a KRESZLI Pilisvörösváron székel
.
www.ubm.hu/wp-content/uploads/2017/03/2017-03-01/2017-03-01_Tulajdonosi_struktura_bemutatasa.pdf
.
Átláthatatlan, hogy MI KÖZE ennek a MINDEN LÉBE KÉTKANÁLNAK ehhez a keverő izéhez!
.
Tehát MINDENKI JÓL JÁR, aki "ezekkel" zsibizik!
.
Hát NEM KISPÁLYÁSOK ezek akkor, amikor egy "nemisminiszterelnök" ad át egy olyan cuccot, amelyhez az ÁLLAMNAK annyi köze van, mint Stanci néni unokaöcsiKÁJÁHOZ!
.
Megáll az ész, hogy EZEK mit összekutyulnak! Lehet, hogy Lölö "is" részvényes ebben a buliban!

.
Rockxy
igyunk előre a medve bőrére, és aztán nyugtával meg a napot
papa.49
,,Mindenki jól jár,, ÉN MEG NYEREK NAGY CSOMÓ SUSKÁT!!!Ez a mondat folytatása, a pereputtyán kívül ki járt jól vele senki !!!
Eladott Ország
Csak a magyar nép nem jár jól. Volt már ilyen. Akkor az volt a duma, hogy 'be kell törnünk a világpiacra'.
"Hát, hogy te hülye, pajszerral?" - Hofi Elég kemény cuccot tolhat, ha már azt sem veszi észre, ha önnön magának ellentmond percenként!
nemfideszes
...az már biztos
www.maszol.ro/index.php/szajtato/96483-itt-a-bizonyitek-egy-szekely-zaszlo-folott-szokott-uszkalni-szasz-jen
... csak mi magyarok nem! Mert mi fizetjük az árát, többek közt a soha meg nem térülő kínai vasútvonalnak is.
bencemacska
Kivéve a DOLGOZÓ magyarokat, mivel ők nem tagjai a klánnak!
Vajon kiknek vannak földbirtokai és haszonállat farmjai a környéken.
namihami
Ezen azt kell érteni, hogy magyarnak csak az Orbán-család és baráti köre tekinthető?
Mert mióta a ""bölcs szavazók"" hatalomba ültették, azóta csak a fentnevezett kör járt és jár jól. És kínosan ügyelnek rá, nehogy a plebsnek jusson úgy a hazai, mint az EU által küldött pénzekből.
Tehát:: ők (és csak ők) lehetnek magyarok. A köz pedig, tapasztalataink szerint is, le van sz@rva.
Gauntlet
igéretesen??? ez mit szívott??? és mennyit,?? vagy együtt joint-ol Deutsch Tamással?
kokopelli
@Gauntlet: együttműködünk,és megadjuk a swájci kontónkat ahova átutalhatja a "jóljárást"
frankó Frankban! A családja már tudja,hogy,hogy megy a játék!
SystemError
Még Június sincs, de már plusz 50 milliárdot be kellett vonni az extra alapokból a költségvetésbe. Most meg ez az útszéli prosti hívogatás! Egyre szarabb az eur/huf árfolyam. Nem úgy tűnik, hogy minden fasza...:)
Jozefina
Mindegy mi történik, ha hazajön úgy is az lesz, hogy kiosztottam egy két sallert Trumpnak oszt jó napot!!!
justhpeter
Isten a mai napon is megadta nekünk a napi nagyotmondást ! Hála érte !
creativehun
No..ezt kivételesen elhiszem. Persze ez a valóságban azt jelenti,hogy ...hagyunk benneteket lopni..csak jatttoljatok rendesen...úgy is a böszme néppel fizettetjük meg. Mo..ezt jelenti valójában Orbán mondata! ...és ezt én maradéktalanul el is hiszem neki...mert meggyőződésem,hogy ez így is van. Bármiben le merném fogadni,hogy így épül a kínaiak vasútja is...megépítjük nektek...igaz,hogy soha nem térül meg és nekünk nincs is rá szükségünk...DE...kizárólag Mészáros ...aki az én egyik álnevem...építheti...legalább háromszorosan túlárzva..és a kölcsönt nektek kell nyújtanotok...majd mi meg visszafizettetjük a néppel,...mert amilyen böszmék úgy is elhiszik,hogy ez nekik épül!
Borsodi
@creativehun: Szó szerint így van,adjuk hozzá Paksot is.Eladják az országot! Kiszolgáltatottakká tesznek minket.
www.youtube.com/watch?v=dK6grstX0Kc
nusika
...kelet felé eggyüttműkődne, nyugat felé támadna??? ...igaz lehet, amit itt leírnak??? ...vagy visszaütnek...
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/csirkehus-csirkefarhat-betegseg-antibiotikum-korokozo.683991.html
nusika
...a korházakban nem magyarok dolgoznak??? ...mert úgy látom, hogy Kásler a zenészekre koncentrál és támogat!...vagy Orbán a külföldi haverokkal üzletel!
magyarnemzet.hu/gazdasag/magyar-tokebol-epult-takarmanyuzem-romaniaban-6912587/
Madácsi Pali
A g^ci tovább szűkitette a "magyarok körét"! Mostmár csak a családja és a strómanjai tartoznak közéjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.