Oroszország senkit sem kíván megtámadni, az "orosz fenyegetés" puszta kitaláció – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai nemzetközi befektetői tanácskozáson.

Putyin: egyes kelet-európai országok kiléphetnek az EU-ból
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Függetlenül az Ukrajnával kapcsolatos összes problémától, a Krím és a Donyec-medence körüli spekulációktól,

mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Oroszország senkit sem szándékozik megtámadni"

- állította az orosz vezető.

Putyin szerint az "orosz fenyegetés" azok kitalációja, akik nyerészkedni próbálnak és előnyökhöz jutni az Oroszország elleni küzdelem előőrsének szerepében. Azt mondta, hogy a jelentősebb európai országok vezetői ezzel tisztában vannak. Felhívta a figyelmet arra, hogy az EU- és NATO-tagállamok lakosságszám, valamint a gazdasági és a katonai potenciál tekintetében messze felülmúlják Oroszországot.

Az orosz elnök nem zárta ki, hogy egyes kelet-európai országoknak néhány év múlva eszébe jut majd az Európai Unióból való kilépés. Putyin szerint az unión belül ellentéteket szült "az adók elosztása", mert azok jelentős része "azok nadrágjának tartására ment, akik még nem érték el a gazdasági fejlettség egy bizonyos szintjét, és ez eurómilliárdok tucatjaiban mérhető".

"Valamikor 2028 határán Kelet-Európa egyes országai a gazdasági fejlődés olyan szintjére jutnak majd el, amikor már nem kapnak szubvenciókat és különféle támogatásokat az európai büdzséből, hanem fizetniük kell majd, mint Nagy-Britanniának. És nem vagyok benne biztos, hogy nem jut majd eszükbe ugyanaz, mint magának Nagy-Britanniának"

- fogalmazott Putyin.

Ugyanakkor azt fejtegette, hogy Oroszországnak érdeke az Európai Unió fennmaradása és hatékony működése, mert "kiszámítható és érthető partnerre" van szüksége. Mint mondta, Moszkva aggodalommal követi a fejleményeket, mert devizatartalékainak jelentős részét euróban tartja és mert az EU a szankció ellenére is a legjelentősebb kereskedelmi és gazdasági partnere.

Szavai szerint Oroszországban folyamatosan elemzik az unióban zajló eseményeket. Mint mondta, tudatában van annak, hogy az európai országok eltérő forgatókönyvekben gondolkodnak a tagállamok konszolidációjáról és az integráció stabilabb formáinak eléréséről.

"Nem tudom, hogy ez sikerül-e nekik, de mindenesetre szeretnék sikert kívánni nekik ehhez" – fogalmazott.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem mindenkinek vilagos putyin uzenete?
Nos, ha masert nem , de ezert mindenkepp le kell valtanunk putyin pincsijet: orbanviktort es csapatat. Ugyanis putyin kiadta a parancsot, es ha orban marad akkor tutira kivezeti Magyarorszagot az Uniobol, hogy Oroszorszag csatlosava tegye.
EZT MEG KELL AKADALYOZNUNK!
2022-ben el kell zavarni a fideSSt es O1G-t!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Csak megkapja a Vezérünk a parancsot.
Itt az új Brezsnyev-Kádár felállás. ""Tovariscsi iscsoráz"" . Az óra körbefordult...
nevemnick
Beszél hülyeségeket ez a medveb@szó. A rubel (4,7.-Ft) nem olyan erős, mint az ejró. A telefingott búvárruhát meg csak az boldogítja.
human
Nyílván Orbán menetrendje, hogy amíg az EU hagyja lopni és amíg jön elég lenyúlható támogatás addig az EU-ban tartja az országot. Amint kiveszik a kezéből az EU-s támogatások irányítását vagy már nem éri meg a jogállam látszatát fenntartani azért a kevéske pénzért, akkor a teljes propaganda gépezetet ráuszítja az EU-ra, hogy ott üsse ahol csak éri.
Ha viszont nem sikerül a társadalom többségét a kilépés mellé állítania, akkor lesz nagy balhé a budai várban. Volt már rá példa, hogy innen vidékről körbetelefonáltuk az ismerősöket és együtt felmentünk tüntetni. Így lesz ez megint.
Yoda69
Remelem mindenkinek vilagos putyin uzenete?
Nos, ha masert nem , de ezert mindenkepp le kell valtanunk putyin pincsijet: orbanviktort es csapatat. Ugyanis putyin kiadta a parancsot, es ha orban marad akkor tutira kivezeti Magyarorszagot az Uniobol, hogy Oroszorszag csatlosava tegye.
EZT MEG KELL AKADALYOZNUNK!
2022-ben el kell zavarni a fideSSt es O1G-t!!!
nezelodo
Putinka az ukránoknak is elmesélte vajon, hogy senkit nem akar megtámadni? Ha a kelet európai államok tényleg kilépnek az EU-ból vajon a lengyelek is benyalnak az oroszoknak, feledve a "dicső orosz lengyel történelmi kapcsolatokat", úgy ahogy Orbán?
Sziszifusz
@Shikari: 06:04
Mivel te tisztán látod a folyamatokat, szeretnélek megkérni arra, hogy írd le, ebben a témakörben mire számíthatunk .
Mi tudatlanok hadd jussunk el a megvilágosodáshoz, és értsük meg azt, ami számotokra világos és egyértelmű.
Kérésem teljesítését előre is köszönöm.
kereső
Orbán ugye azt mondta, hogy 2026-ra a hadsereg olyan állapotban lesz, hogy egy "regionális!!!" konfliktusban meg tudja védeni az országot a NATO nélkül is, felemelték a hadkötelezettség korhatárát 10 évvel, folyik a honvédelmi oktatás az iskolákban- lőni is tanulni fognak a gyermekek, 2028- ra minden orbánéké lesz ebben az országban, 2028-ra lejár az unió jövőre induló költségvetési ciklusa- és putyin bejelenti, hogy mit terveznek orbánnal 2028-ra. ( vagy inkább milyen parancsot adott orbánnak!- addig is zülleszteni, és rombolni !).Orbán már 2022-ben is leválthatatlan lesz- mert meg fogják találni a választ az ellenzéki szövetségre- "szabályosan, törvényekkel, jogszabályokkal."- ahogy e jogállamban illik.
colibri
Putyin a vizet prédikál és bort iszik tipikus esete. Nem akar senkit megtámadni, de folyamatosan fegyverkezik... és még ott van a kiberbűnözés, választásokba való beavatkozás, ami abszolút felér a fizikai támadással.
Sziszifusz
@Shikari: 07:45
Ne haragudj, de a gyenge felfogásom miatt, olyan bizonytalan vagyok. Ha nem esik nehezedre, kérlek mondd el nekem a lényeget. Világosítsd meg az elmémet az EU, Orbán és Putyin témakőrben.
Te ezt könnyen megteheted, hiszen van rá időd és érted a lényeget. Minden nap, reggeltől estig, itt vagy közöttünk és sok mindenhez hozzászólsz, ez jelzi hogy kompetens vagy a témában.
Jozefina
Meglátszik rajta a titkosszolgálati mult és annak sunyi eszközei!!!??
Sziszifusz
@Shikari: 09:09
Az EU, Orbán és Putyin egymáshoz való viszonyáról, mi a véleményed ?
Magyarországot miért nem képviselte senki sem a Néppártban történt elnökválasztáskor, amikor Donald Tuskot megválasztották elnöküknek ?
Ez már az Uniótól történő távolodás jele ? Putyin kedvére történt ?
Yoda69
@Sziszifusz: Hiaba kerded ezt a feleszu trollt. Nem fog ertelmes magyarazatot adni csak tolja a propagandat es offolja a topikokat. Ezert fizetik a nacik.
advocat
@Shikari: Mi is történt a Krimben? Ki volt az agresszor? Csak kérdezem, mert nem értek hozzá.
Sziszifusz
@Shikari: 09:39
EU-val szemben Putyin valóban nem volt agresszor, mert nyílt támadás nem kockáztat. Ám rafinált módszerekkel az uniós egység bomlasztására törekszik.
A katonai agresszió, nem idegen tőle. A Krim félsziget annektálásakor is az történt. Putyin belpolitikai belpolitikai és stratégiai helyzetét kívánta erősíteni. Az orosz lélek így befolyásolható.
Más !
Orbán kesztyűbábként produkált EU ellenes retorikája, nem ok nélküli. Az, hogy ezt Magyarország érdekében teszi, csupán a fedő duma. Valamilyen rejtélyes ok miatt ezt kénytelen csinálni.
Egyébként az oroszokkal történő kereskedés rendjén való, de az nem jelentheti az ő politikai érdekeiknek a szolgálatát. Szigorúan üzleti alapon történhet - ne !
Yoda69
@Shikari: A magyarsag ellen te teszel orban gazdaddal egyutt a legtobbet. Haszonleso hazaarulok vagytok.
advocat
@Shikari: És miért? Az a lényeg! Talán Krim "bevétele" volt az egyik ok. Olvasok, én így értem. Ennyi.
advocat
Szerintem Putyin et.-nál vannak régi iratok. Mert a nálunk állomásozó "összekötők" (tábornokok!!!) csak küldtek ki valamit. Mondjuk az iratok egy példányát.
Sziszifusz
@advocat: 10:58
Bizony, bizony, valószínűsíthető, hogy az ügynöklisták egy-egy példánya az oroszoknál is fellelhető.
Az sem ok nélküli, hogy a Fideszes 2/3-ad a minap, már 20. alkalommal leszavazta azok nyilvánossá tételét.
Az is érdekes, hogy Orbán Viktor már 30 éve politikai pályán van és eddig nem történt meg a nemzetbiztonsági átvilágítása.
Ahogy mondani szokták, ez az ügy nagyon bűzlik Orbán körül.
SystemError
@Sziszifusz: Arra gondolsz, hogy Mr. " Majd a Gasprom megveszi nekünk" egy kommunista hatalom átmentés a kezdetektől fogva...?:) Ebben van valami..Simicska is itt akadt ki, hogy nem adja el a hazáját egy volt kommunista, kgb-s orosz maffiózónak. Meg hát látszik, hogy a román trolljainak is ki van adva, hogy szopják fényesre Putyint napi 12 órában..:)
kokopelli
@SystemError: a "Putyinka" már régen rájött,hogy gazdaságilag nem lesz soha vetélytársa a nyugatnak.
Elővette a háború utáni ideológiai taktikát a régi nyalonc országok visszaszerzésére! M.o.-t már megfogta!
Úja megindulhatnak az ex.elvtársak szocializmus felé vezető úton,de menetközben most sem fognak enni??!!
kokopelli
Kiegészítés! A farkas is a legbetegebb birkát választja le a nyájtól,mivel azzal van a legkissebb "munkája"!
nezelodo
@kokopelli: Telitalálat! Persze a Tibink nem biztos, hogy megérti, a magyarázattal meg kár fáradni nála.
csak úgy....
@Shikari: tibim! a zseniképzöd nevére és címére lennék kíváncsi.
kokopelli
@nezelodo: azért nem "szólítom" meg,és azért is mert mélységiszonyom van,holott egy pár canyon már
mögöttem van! (;-))
Yoda69
@Shikari: Nyugi román! Napjaitok még vannak szamlalva. Olvad a náci fideSS szavazó tábora. Már csak az alul iskolazottak és az olyan fizetett idiotak támogatják mint te is.
Legkesobb 22ben vegetek van. O1G megy börtönbe te még kujtoroghatsz uj munka után.
SystemError
@kokopelli: 13:03 Ezt nem értem én sem a sok hülyében, nem értik meg, hogy ingyen ebéd sehol sincs. Egy olyan országban, ahol amúgy is szar az ebéd meg nehezebb..Ez pedig főleg Viktorra érvényes most. Nagyon sok pénz kell egy ilyen "tipusú" közpénz+EU maffia szervezethez. A tisztáramosás járulékos kárai pedig pfff... Mert ügye Lölő akkor tud el rakni 40 milliárdot, ha kiírnak közbeszerzést 100-150mrd-ről, de ugye ki kérte a térkővet eleve..:) meg a stadiont...:) Együtt ez egy elképzelhetetlen nagy összeg lehet. Mivel pénzéhes, elvtelen patkány mind, ha Viktor nem eteti őket rendszeresen, akkor ezek kiBorkaizzák a pénzt és lelépnek azonnal...
Yoda69
@Shikari: Ne erolkodj kocsog. Hiteltelen vagy onnan Romaniabol.
Yoda69
@Shikari: Te szerencsetlen majom, ha en lennek fizetett troll, akkor a poraztarto ekezetes billenyuzetu gepet vett volna. Ellentetben veled aki itt nyomja a fideSS propagandat orrba szajba, meg akkor is amikor rendes magyar ember mar dolgozik.
Tudjuk ki vagy, hiaba cserelkedet a nickjeidet havonta. Mocskos ketszinu hazaarulo geci vagy, pont olyan mint a gazdad O1G.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.