Lemondott tisztségéről Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője, értesült a Nyugat.hu. Úgy tudják, a háttérben a stadion üzemeltetése körüli zűrzavar áll. A tavaly novemberben átadott, több mint 9 milliárd forint közpénzből épült stadion működtetésére hiába írtak ki több pályázatot, nem találtak piaci alapon üzemeltetőt. A város által támogatott sportszervezetek egy városi cégtől, a város pénzén bérlik a stadiont. Az avatómeccsen kívül összesen két mérkőzést játszottak a stadionban 2017 novembere óta – ez a két mérkőzés több mint nyolcmillió forintjába került az önkormányzatnak. Nincs rendezve, hogy ki fizeti a karbantartást, így megesett már, hogy meccs alatt nem volt víz a stadion egyes részein. A gyep karbantartására éves szinten mintegy 50 milliót kell fordítani: annyira féltik, hogy csak az NB1-es csapatot engedik fel a meccsekre. De őket sem mindig, az edzéseket sem itt tartják. Az idén eddig közel 350 millió forintot adott az...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A szombathelyi stadion épitésénél is már gondok voltak.Czeglédy Csaba -önkormányzati képviselőként- arra készült,hogy ezeket a dolgokat feltárja,kiteregesse.A megelőző napon letartóztatták- hendét ,és jónéhány önkormányzati potentátot csak nem lehetett "kinos"helyzetbe hozni ugyebár. Most meg csak kiborul a biliből a xar?
És a többi megépült stadiont se a klubok tartják fenn, hanem én,te,mi,!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vladimir putin
Nekem őszintén szólva semmi kifogásom, hogy az ellen, hogy a kórházi vécépapírellátás helyett inkább a focipálya gondozására fordítják a közpénzt.
A halottak már úgyse szavaznak a fideszre.
ohhh... wait...
Nessy
Pedig, ha jül emlékszem Hende Csaba zengett ódát arról, hogy ez milyen nyereséges stadion lesz! Lehet, hogy a stadionnal nem kötöttek stratégia együttműködést, hogy neki pedig nyereségesnek kell lenni, ha fene fenét eszik is?
papa.49
@Nessy: Esetleg a ,,gukker huszár,, a zsebébe nyúlhatna egy kis suskáért !!!
SystemError
Ezer sportág van, amiben nagyok vagyunk. Ez retkes szociopata legalább arra fordítaná, amioben jók vagyunk. Persze a jó sportágainktól is van jobb helye ezeknek a pénzeknek.
Clavigo
Jóóóó van zúúgy... Szó sem volt arról,,,hogy valami hasznos dolgot csinál a Konda.
lusta
Őszintén szólva, az eddigi nagy stadion pénznyelőknél illene a szügyészségnek vizsgálódni, mert mindegyik kőkeményen veszteséges, de van aki állja a lovettát. Még.
namihami
Nem elég, hogy az építésből levehette a brancs a hasznát? Még nyereséges is kéne, hogy legyen?
Nem vagytok ti egy kissé nagyigényűek?
Elvégre ez stadion, nem Suzuki vagy Mercedes, esetleg Opel üzem. Ez nem termelőszektor ostobák. Ez a Főnök hobbija. Az nem hozni szokja a pénzt. A nagy plsuska meglelése a Mészi-művek feladata. Amit az Unio pénze által, de mindig sikeresen abszolvál.
kereső
A szombathelyi stadion épitésénél is már gondok voltak.Czeglédy Csaba -önkormányzati képviselőként- arra készült,hogy ezeket a dolgokat feltárja,kiteregesse.A megelőző napon letartóztatták- hendét ,és jónéhány önkormányzati potentátot csak nem lehetett "kinos"helyzetbe hozni ugyebár. Most meg csak kiborul a biliből a xar?
És a többi megépült stadiont se a klubok tartják fenn, hanem én,te,mi,!
lampa laz
Az összes fideszes polgármester egymást taposva könyörgött az elmeroggyant főnökének, h az ő települése is kaphasson stadiont -persze csak azért, h ezzel is benyalhasson a focibuzinak- és most ez lett belőle,
"A város által támogatott sportszervezetek egy városi cégtől, a város pénzén bérlik a stadiont.",

és ez mindenhol így van ahol stadion van, tehát mi, magyar emberek fizetjük meg ennek az elmebetegnek baromságát.
CsipkeRózsa
Országos probléma az összes stadion fenntartásának és üzemelésének költsége, mindenki tudta már az építésük vagy felújításuk előtt is, hogy nem csak a megvalósítás kerül sokba, de a továbbiakban is sokba kerülnek. A legtöbb önkormányzat nem tudja kifizetni a folyamatos összegeket, fizeti az állam.

Vagyis mindenhogyan mi fizetünk milliárdokat az üres, és nem kihasznált sportlétesítményekért.

Többet ért volna, ha ezeket a fölösleges kiadásokat az egészségügyre és az oktatásra adtuk volna, és adnánk a továbbiakban is.
kisrigó
Van már rá példa, hogy mi lesz az elhagyott, semmi hasznot nem hozó stadionok sorsa! Bizonyára mindenki érti, mi meg szívunk, mint a torkos borz!
Nessy
@kereső: Nekem az akasztói stadion jutott eszembe.
1magyar
Sosem fogom megérteni miért építik ezeket a szar stadionokat mikor ekkora szegénység van az országban!
tudode
Persze! A piti rablók a PÉNZTÁRAT rabolják ki, ha elkapják dutyi!
.
A CÁPÁCS-KÁK személyre szabott KÖZBESZERZÉSBŐL túlárazással törvényesítetten ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉGKÉNT veszik ki a jussukat!
.
Mi a bánatból gazdagodna a GAZDI és a RAJTA KERESZTÜL pofa be ellenében a mű haverok,
.
g7.24.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
www.youtube.com/watch?v=Y0TPXKSrsuk
.
Na mit kuporgattak össze EZEK és a sa-többik!
.

.
CsipkeRózsa
@1magyar: A sportlétesítmények, a parkszépítések, útépítések munkáinál lehet a legnagyobb "alkotmányos" költségeket elszámolni és lenyúlni.
solidedge
A gyönyörű új stadionokat elfelejtették focival megtölteni. Ez pedig vonzaná a nézőt is, akinek a pénze segítene a stadion fenntartásában. Milyen egyszerű képlet.
vladimir putin
@solidedge: A 2Rule mezek látványa fogja majd a nézőket becsalogatni.
Ez az új terv.
kisrigó
@kereső: Erre is gondoltam, meg az akasztóira is. Szép kilátások!
cikicakk55
@solidedge: A gond csak az,hogy a focihoz focisták is kellenének.Akik most vannak,azok nem focisták,hanem a Fidesz rokonsága,tehetség nélkül. Amennyiben talán lenne is egyetlen egy csapatra való 11 ember,akkor sem biztos,hogy ennyi stadiont kellett volna nekik építeni,ennyi fizetést adni nekik. A jegy árak sem olyanok,hogy vonzanák a focirajongókat. A nép egyszerű gyermekei már akkor tudták,hogy minden stadion az enyészeté lesz,mikor kiderült,hogy felépítik,sok milliárd EU-s pénzből a Fidesz Oligarchák. Persze az Őket már nem érdekli,hisz a zsé már a bankszámlán,a füvet meg nyírják és gondozzák azok,akik akarják. Ők átadták a terepet,amint átadták a stadionokat. Majd a betegeket a stadionokba viszik friss levegőt szívni.
kisrigó
@kereső: Az akasztóira meg erre a stadionra is gondoltam!
Eladott Ország
Ez van, amikor egy elmebetegre van bízva a gazdaság . A közpénz egy része saját és a baráti kör zsebében landol, más része meg stadionok építésére, szerte a világon lassacskán! Térjünk már észhez, és állítsuk meg, amíg nem késő!
maci0427
Sajnos ez a legnagyobb gond és ez fog lenni ezután is ! Az állam felépítette és még most is építi a stadionokat. Viszont a fenntartásukba már nem száll be, jogosan. A tulajdonosok nem akarják finanszírozni az egészet, várnak az államra továbbra is. Az Önkormányzatoknak már semmi közük nincs a stadionokhoz. Itt vége kész ! Egy tulajdonos változásnál is már lehet gond , de egy kormányváltásnál, legyen az akármikor is, teljesen biztos, hogy lesz olyan amelyik ha nem is fog szegény Stadler József stadionjának a sorsára jutni, de az, hogy lefog épülni nagyon, az biztos ! Amíg az állami SZTK - sima mezei kórházak - orvosok - ápolók nem lesznek biztosítva a Nép számára , addig azokkal kell foglalkozni majd és nem a stadionok fenntartásával ! Épül a kispesti nemsokára, felújítás vagy új , nem tudni, de az is állami segítséggel gondolom, hiszen nem valószínű , hogy Szabó György tulajdonos -- / George F. Hemingway / -- fogja a zsebéből kifizetni ! Ja és minek kellet Kisvárdának új stadion ? Már Kondás Elemért is kirúgták, pedig tuti, hogy ne ő volt a gond ! Meg van az egyik kieső ez biztos !
Eladott Ország
@maci0427: A sok üres stadionokat majd az önkormányzatok fenntartják, az adók emelésével, a lakosság további nyomorításával.
Zeta
Nem baj, csak a rászorulóknak nejusson.
maci0427
@Eladott Ország: Á nem hiszem , hogy egy MSZP. vezetésű Önkormányzat majd elfogja tartani most, mert most főleg nem bírja ! A Fideszesnek meg nem kell ! majd ha más kormány lesz, akkor fog borulni a bili, mert sem az MSZP. nem fogja eltartani, hiszen nekik ott vannak a kerületi EÜ.. intézmények, de más politikai beállítottságú önkormányzat sem, mert azok majd várják a kormány segítségét, de jogosan hiába ! Majd ha más kormány lesz, akkor fogjuk és fogják sokan látni azt, hogy mekkora nagy pénzt ment el feleslegesen a stadionokra ! Én személy szerint csak a volt Népstadion megépítését engedtem volna első körben, a többit meg a sok milliárdos tulajdonosra bíztam volna, hogy "szórja és költse " erre el a pénzét ha van felesleges !
Eladott Ország
@maci0427: Bizony a stadionoknak a minimális állagmegóvási munkálatai is sok pénzbe kerülnek, nem beszélve az NBI-es klubok játékosainak a több milliós havi fizetéséről.
advocat
Bizony az üzemeltetés költsége sem kevés.
1magyar
Lehetne már egy igazi nemzeti kormányunk!
Eladott Ország
A Diósgyőri stadionra sem találtak még üzemeltetőt. Kriza: (polgármester Miskolc) “Az új stadion fenntartását majd megoldja a kormány és az önkormányzat.” Ezt idáig is tudtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.